War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó lenne ha lenne olyan opció, hogy a lövész ne próbálja meg korrigálni az irányzékot a billegés függvényében, és csak a megállás után kezdjen el korrigálni 😊

Szép videó, jól mutatja mirõl van szó! Grat!

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

A videókhoz még egy megjegyzés: az elsõ megállás fékezéssel történt, S nyomva tartva, a második pedig szabadon, W-t felengedve.
Pluskast
Abszolút így van! Mondjuk már eleve ott a probléma, hogy az esetek 80%-ban kb 10m-rõl lõjük egymást. Pont az ilyen jellegû közelharcok voltak a kevésbé jellegzetesek. Csak ugye erre - Kurszkot kivéve - alkalmatlanok a pályák. Már a kezdésnél látod a túloldalt. Ahogy a dolgok meg kinéznek a fejlesztõk erre is nagy ívben tojnak, helyette kihoznak még egy mini pályát a következõ patchel. Ja az is mennyire szánalmas, hogy ennyi idõ alatt 1 azaz 1 darab térképet képesek kiszenvedni magukból. Az egész játék kb a wot irányába megy el.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nézegettem a D-s panther és a T-34-85(D-5T) lövegmozgását megálláskor.
Egy részrõl játékmechanikai problémának érzem a löveg "billegést": nem lehet kikapcsolni a lövészt, ezért folyamatosan "célra tart". Amikor a tank megáll, megbillen elõre, a lövész megemeli a csövet, hogy kompenzáljon. Mivel a megállás hosszabb folyamat, mint a visszabillenés, ezért ahhoz, hogy billenés után a csõ visszaálljon az eredeti, célzókör által kijelölt pozicióba, annyi idõre van szükség, amennyi ideig a lassulás tartott.
A T-34-nél egyszerûen azért tart rövidebb ideig ez a folyamat, mert a löveg függõleges mozgatási sebessége gyorsabb, mint a panthernál.

Annak érdekében, hogy haladás közben kevésbé mozogjon hirtelen a lövegcsõ, a panthernek lágyabb a rugózása, azonban a lágyabb rugózás megálláskor valamivel nagyobb hintázást eredményez. Jó példa erre egy feszes rugózású sportautó, és egy lágyabb rugózású amerikai cirkáló: a sportautóban ülve letörik a derekad, ha belemész egy kátyúba, azonban megáll mint a szög, a cirkálóban ülve észre sem veszed ugyanazt a kátyút, de egy hajóban érzed magad amikor megállsz vele.

A videók(bocs a minõségért, a youtube valamiért alaposan lebutitotta, de a lényeg látható):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

T-34

Ugyanez oldalról:

Panther:

Oldalról:

El tudom képzelni, hogy a 20-as már leláncol, és az azért elég kellemetlen tud lenni, esetleg szétmegy az ágyúd... Nem nagy sérülés, de egy idõ után reflex szerûen menekül majd az ember, még akkor is ha a repcsi csak elhúz felette...

Pszichológiai hadviselés rlz! <#taps>
Torzonborz
"golyószóróval végezni" golyószóróval biztos nem , de még géppuskával se. 😛
Viszont ha a 20 milis gépágyúba AP-s hevedert pakol akkor már lehet hogy kellemetlenséget okoz a med. tankoknak.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

de nem instant amint a célterületre érsz 😛

23*

azért õt is lelõtte az aaa 😄
az elõzõ videójában pedig ki is szed egy pz4-et a 24milis gépágyúval felülrõl 😊
simben ilyen fos az AAA? vagy az orosz repülõkön van deflector shield ?😛

Pont a legfrissebb GrmlZ videóban van róla szó... Röviden a válasz, nincs, még a 23mm csak nagyon nagy szerencsével tud felülrõl átütni és akkor is csak a motortér környékén... <#vigyor3>

ENNYI! a laikusok számára is végre egy korrekt megfogalmazás 😄

Srácok, rank2-ben elég sokszor próbálnak meg a repcsik a golyószóróval végezni a pz4-ekkel meg T-34-ekkel. Van arra reális esély hogy kárt is okozzanak bennük, vagy ezek csak elkeseredett próbálkozások azoktól a playerektõl akik botor módon nem hoztak magukkal bombákat a csatába?

Biztos hogy ez második világháborús technológia? Valamiért van egy olyan érzésem hogy nem igazán...

Mondjuk én úgy vettem észre, ebben a játékban NEM szabad tolatni. Annyira lassan megy a rükverc, hogy egyszerûen nem húz ki a bajból.

Ellenben elõre jól megy a cucc, igy sokkal könnyebb összezavarni az ellenfél célzását.

Trucker39
Akkor leegyszerûsítve. Orosz tankok: fék-himbi-limbi-puff, míg például a Panther-n ez így néz ki: fék-himbi-limbi-himbi-limbi-bamm (felrobbant, mert közben kilõtte az orosz)
Ez lenne a probléma. Nem lövegstabilizátor miatt sír a német oldal, hanem pár "himbi-limbi"-vel kevesebbet szeretnének, hogy legyen esély lõni.

He? Te is olyan vagy mint az Origón a retard hozzászólók, akik képesek már tetszõleges témájú cikkrõl (pl:idõjárás, amerikai ûrprogram) is a magyar aktuálpolitikára asszociálni?

Azért ez már egyfajta beteges mánia!

tudtommal a panther torziós felfüggesztése volt az elsõ ami érdemben tudta követni a talaj egyenletlenségeit ( igen a többi is tudta csak jóval kisebb mértékben)

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Melyik tank nem követi a talaj egyenetlenségeit, fékezésnél melyik tank nem billen elõre 1x megállásnál mikor a súlya elõre nyomja? Egy másodpercig tart az egész és 1x billen utána áll mint a cövek, míg a játékban még legalább 3 másodpercig billeg tovább.
Áll mint a cövek? Akkorákat billen mint a ház, te mit nézel?
Teljes egészében lekövet minden egyes sebességváltást, talaj egyenetlenséget, megállásnál legalább 1m-ert billen a csõ vége, lehet számolgatni, hogy az 100m-el odébb mennyi...
Igaz itt a hangot vették fel, de feltételezem, ha már ott voltak mást is megfigyeltek.videó
szokás kérdése , én ugy állítottam be hogy S legyen a neutrál így meg lehet csinálni hogy csak guruljon a tank és ne álon meg azonnal. Igen tobb dologra oda kell figyelni , legfoképpen arra hogy ne felejtsunk el váltani.
Amugy szerintem a ruski nehéz tankokkal is konnyebb a fordulás ha manuál váltót használ az ember
persze vannak hátrányai is, nehezebb a manõverezés😊

Kipróbáltam a manuális váltót. Tetszik! Így tényleg lehet szabályozni a kilengést és akár lassú menetben lõni is lehet.😊

A himbilimbihez: ami a csõnek 10cm kitérés, az 100m-en már elég nagy szórást jelent. Meg valóban nem 40km/óráról satufékeznek állóra 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Csakis sim másban olyan a GF mint a WOT amit azért hagytam ott mert szerettem volna mindenféle hiper szuper haditechnika nélkuli játékot. Semmi lézeres célzás meg muholdas arty meg hasonló nálam csak a sim battle johet szóba. (igaz jobban orulnék ha a minimaprol is elvenék a spotot és adnának tobb lehetoséget a minimapon kommunikálni.
Simbattle?

nem az zavar minket hanem az,hogy az orosz tank egybõl lõ himbilimbi nélkül 😊

Na meg ugye harci helyzetenn kívull fixálva voltak az ágyúk hogy ne séruljenek. Nem is repkedtek 50 el harcmezonn de mondom probáljátok ki a manuáli sváltóval mondjuk berakjátok egy 3 asba és ugy mentek szépen lassan de gyorsabban fordultok. Kareliánn egész jól beválik a manuális váltó. A tigris I el a legjobb a manuál eszméletlen sebességgel lehet vele hátrafele spurizni.
mert a videón
1. állnak
2. folyamatosan szépen haladnak

a játékban
full gáz aztán hopp piros négyzet, full fék - borulás 😊
haladás közben finoman mennek a német vasak a játékban is, az oroszok össze vissza csapkodják a talajt 😊
Remek hogy nem himbilimbiznek... és hány olyan felvétel van ahol megáll és egybõl lõ...?

http://www.youtube.com/watch?v=5Vjl3094Sn8
Itt van pár német tanktípus, felismeritek õket?😊
Mondjuk itt valahogy nem himbi-limbiznek annyira..

érdekes dolog ez a kilengés de megfigyeltétek az ágyu célzását?
ha beállíttod egy pontra majd elkezdesz térni a tankal az ágyu megprobáll azonn a pontonn maradni. A WOT ban pl. az ágyu a tankal egyutt mozog nem probáll az adott pontba célozni kivéve ha bekapcsolod az autotargetingot , akkor igyekszik a guner az adott célpontonn tartani a csovet amíg manoverezel a tankal. Na ezt viszont a GF ben ez folyamatos. Nem az ágyu csovének a hosszaságát probálják lemodelezni ? monduk a panthernek elég hosszu a csove egy t34-57 eshez képest?
Trucker39
Nagyon jó videók ezek. Kár, hogy a fejlesztõk keveset nézegetik õket. 😊

Vagyis az offért.

angelus1991ster.blogspot.hu

RatBaG
persze, a kilengés volt a téma. <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

értem amit mondani próbálsz és egyetértek sacc/kb 😊

Gratulálok ez egy igazán ide illõ hozzá szólás volt...

Igaz egykor élet s halál urai voltak. Ma már egy letûnt kor diadalmas óriásai, egy kincs a múltból. bár drága Turánjainkat, Toldiankat és Zrínyijeinket látnám Budapest fõutcáin vonulni.

De ezt a mindenkori kádárfattyak megakadályozzák. Ahogy az elõzõek a mostaniak is a történelem szemétdombján végzik. Mint a sza(r)desz. Mind egy pöcébõl tört elõ és ott fogja végezni, egy már ott hever, a nagyobbik most követi, a mégnagyobbikra még várni kell.
bocsi ezért a kis kilengésért csak idegegítõ ez a helyzet

angelus1991ster.blogspot.hu

De akkor sem 4 másodpercig 😊 vagy 0-1 ig mint az Orosz csíteres tankok😛

A tank azért eléggé lengedezik.(és így vele együtt a csõ is)

az az ágyúcsõ úgy áll mint a cövek baszod! 😛

Gottfried
Nem a beépített géppuskákra gondoltam,bár nem tudom hogy hány tanknak lesz sínen mozgatható torony géppuskája.
Nem is igazán akarok repülõket leszedni csak nem tetszik ha valaki itt azért nyafog mert nem tudja elcseszni a tankosok játákát. 😄

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Hm... T-34-85 hátulról nem ölhetõ? vmi 4szer küldtem bele a tigrissel de...
Van replay.
Gottfried
Tudom,a valóságban sem sokat értek,inkább csak pszichológiai hatásuk volt hogy az ember nem teljesen tehetetlen.
Minden esetre azért az alacsonyan támadó gépeknek lehet sérülést okozni,fõleg ha több tankról is lövik egyszerre.Néha ágyúval is sikerül leszednem egy-egy óvatlanabb gépet.

A beépített gêppuskák gyalogság ellen jók.Szerintem a tüzelési szög se elég,hogy ráemeljen.A legjobb a farok láb közé és futás ( ima opcionális).Ha repülõt szednél vigyél flakkot vagy repülõt.
Coral Springs
Nem tudom milyen kaliberesek lesznek azok a géppuskák, de repülõk ellen túl sokat nem fogsz elérni, fõleg bombázók ellen nem.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Gottfried
A PantherD a játék talán legjobb tankja.Az a vicc aki még azzal sem tud játszani....
Majdnem 300 csata után 70% winem és 4 tank/csata killem van vele.(csak egyedül megyek,többnyire RB-ben és nem vagyok egy pro játékos)
Ha azzal nem megy,töröld a játékot,sok idegességtõl megkíméled magad!

Gottfried
ez a 11342-re ment 😊