War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeffjohnson
patch note van már fent valahol?

1,2 giga lesz a patch.

Bug lehet, nekem piros lövegnél elõszeretettel csinálja, következõ lövésnél mag elszáll a tank, vagy fekete lesz a löveg, na akkor már tudom javítani (2-5min...)
Trucker39
Köszönöm a szakmai kiigazítást. Miért nem írod hozzá az oldalon található segédlethez? Minden hírhez, segédlethez engedélyezett a hozzászólás és aki olvassa, látja egybõl, ha valahol valami hibádzik. Így mindig külön meg kell kérnem valakit, jelen esetben téged, hogy engedélyezd az általad leírt módosítás átemelését. Sõt, tovább merészkedem. Ha lenne a tankos témakörhöz szorosan illeszkedõ, más írásod, volna rá lehetõség, hogy az info oldalon engedélyezd azok megosztását, illetve készítenél oda ilyet? Természetesen forrásanyag, szerzõ feltüntetésével.

Többször tapasztaltam olyat, hogy megsérülök, villog a felirat hogy nyomjam az U-t a javítás megkezdéséhez, megnyomo, visszaszámol a javítás elkezdéséhez, majd amikor eléri a 0-t megint elkezd villogni hogy nyomjam az U-t... és így körbe körbe, javítás meg nincs.

Bug oder Feature?

T5-ben még nem voltam, de gondolom ott ismét javul a helyzet. T4 a sok Panther variáns, valamint az orosz TD-k 2 respawnja miatt unbalanced. Német oldalon alig mennek meddel, mert szinte ugyan az mint a t3-as Panther-D, így 99%-ban csak heavy és TD jön csatába, ezeknek 1db respwanja van. Orosz oldalról sok T44 és TD jön, a TD-k a némettel ellentétben 2 respawnnal rendelkeznek, így gyakorlatilag olyan mintha 2x túlerõ ellen kellene harcolnod.
"Lásd 11952-es hsz-emben a töltetek tömegének felsorolásában."

Az az 11952 természetesen a 11592-es hsz lesz.
Egész jó. Tulajdonképpen Cifu írása óta talán a legjobb olyan összefoglaló ami nem fórumhozzászólás. Ha lehet még rajta módosítani javasolnék pár javítást:

Az AP lõszerben is lehet robbanó anyag, nem igaz hogy nincs benne. Lásd 11952-es hsz-emben a töltetek tömegének felsorolásában. Illetve elég végignézni az 1904 elõtti sorhajók lövedékeinek adatait.

APCR-nél nincs megemlítve hogy ûrméret alatti, ugyanúgy mint az APDS. Az APDS és az APCR között az a különbség, hogy a az APDS-nél a lágy köpeny leválik a lövegcsõ elhagyása után. Az APCR-nél nem válik le, hanem a páncélzatra felgyûrõdik, míg a penetrátor tovább megy és behatol a páncélzatba. Tehát közeli testvérek. Az átütés és annak hatásai mindkettõnél ugyanaz.
Az anyaguk nem Wolfram (W), hanem Wolfram-karbid (WC), a sûrûség miatt nem mindegy a WC-nek jóval kisebb, mint a tiszta W-nak. Mellesleg készülhet másból is a mag. Voltak az APNCR (Armor Piercing Non Compisite Rigid) lövedékek, vagy valami hasonló jelölést kaptak, felépsítésre hasonlóak az APCR-hez.
Mind az APCR és mind az APDS-nél nem a kemény mag miatt nagy az átütõ erõ (a teljes kaliberûeknél is lehet a lövedékcsúcsot nagyon keményre edzeni), hanem a nagy sebesség miatt (legalább 100-150 m/s-al nagyobb a csõtorkolati sebességük mint a teljes kaliberûeknek, de van hogy 200-300 m/s-al is) és mert kisebb felületen (kisebb átmérõ miatt) fejtik ki a hatásukat. Mellesleg erõsen döntött páncél ellen és nagy távolságon nem érnek sokkal többet vagy még annyit se mint a teljes kaliberûek.
A nyílhegy alakú és minden nyíl szót hanyagolásra javaslom, mert az a magyarban az APFSDS lövedékeket jelentik.

"A mûködése nagyon hasonló a sapkás páncéltörõéhez" - Pont nem igaz, mert az APCR-en nincs sapka ami "ráfordítaná".
"Valóban ez is több mint diszkonfort érzés tud lenni, de fontos tudni, hogy ez a "tû" elég gyorsan kihûl, közel sem pusztít akkorát mint, ha odabent robbanna fel valami."

Nem sokkal maradhat el:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez egy 1971 körüli teszt újabb generációs HEAT lövedékek robbanófejével és a Conqueror nehéz harckocsival, amely elõtét páncéllal (spaced armor) volt ellátva.
Az újabb generációs HEAT lövedékek leginkább a gyújtásban különböztek az '50-'60-as évekbeli társaiktól, romboló hatásban nem nagyon.
A kép jól szemlélteti a pusztítási zónákat. A 4-es kivételével az összes kipusztított legalább 3 embert a 4-bõl és a kezelõ szervek egy részét is. Szóval a harckocsi harcképtelen lett. A Dart 23 lb tömegû ballisztikus sapkával együtt és alumínium töltetû tehát körülbelül 100 mm kaliberû HEAT lövedéknek felel meg. A Malkara 52 lb tömegû sapka nélkül és réz töltetû, ez legalább egy 122 mm-esnek felelne meg valószínûleg még nagyobbnak.

A töltettel rendelkezõ lövedékekben nincs sok robbanó anyag.
Az 57 mm UBR-271K-ban 0,018 kg.
7,5 cm PzGr39/42-ben 0,018 kg.
A 8,8 cm PzGr39/43-ban 0,060 kg volt.
A 100 mm BR-412-ben is csak 0,065 kg. Mellesleg ez egyszerû AP lõszer, ennyit arról hogy az AP-ben nincs robbanó anyag. Nem lehet így általánosítani.
A 122 mm BR-471-ben 0,156 kg, ami amúgy szintén AP lövedék.
A 130 mm BR-482-ben 0,125 kg.

Az olyan háború elõtti páncéltörõ lõszerekben van sok mint a 152 mm BR-540, a 107 mm B-420 ezekben ilyen 0,6 kg, de például a 130 mm PB-46-ban 1,67 kg (a PB-46A-ban 2,35) mert ez haditengerészeti félpáncéltörõ lövedék (SAP).
Na most a tipikus világháború és közvetlen azutáni páncéltörõ lövedékekben nincs kifejezetten sok. Sõt ha jobban belegondolunk a 85 mm alattiakban kifejezetten kevés van. Olyannyira, hogy a britek és késõbb az amerikaiak nem is vacakoltak vele, egyszerûen kihagyták a robbanó töltetet a teljes kaliberû páncéltörõ lövedékeikbõl. A töltet nélküli lövedékek is pusztítanak rendesen. Amikor a '60-as években elterjedtek az APFSDS lövedékek senkinek nem hiányzott a robbanó töltet belõle. Nem óbégattak, meg verték az asztalt hogy vissza a robbanó tölteteket, mert kevés kárt okoznak tömör lövedékek. Bizony egy szaros 40 mm átmérõjû penetrátor is annyira hazavág egy harckocsit, hogy az minimum harcképtelen lesz, mind a harckocsi mind a legénység sérülése miatt.
Fellner
T5 jobb?

1:30 tól.
Érdekes..
https://www.youtube.com/watch?v=8IOUtaAMaTw
Ez holnap változni fog...rosszabb lesz<#banplz>
T4-ben némettel menni egyenlõ az önszopatással. Balanceon valamit gyúrhatnának mert ez így nagyon nem adja. Most is volt 4 killünk, orosz oldalon 5kill. Viszont õk azzal az 5killel kinullázták a német csapatot (TD/Heavy 1 respawn), míg a mi négykillünk után náluk még mindenki életben volt...
Szerintetek melyik a jobb felállás legénységben 2 repülõ 2 tank vagy 3 repülõ 3 tank! Annyira sokat nem arcade inkább rb vagyok többet!
Hopsz, kép lemaradt...

Ohh közben rájöttem, hogy a WoT -os FV TD gold lõszere az pont ilyen, mint amit leírtam ma korábban...

akkor megéri farmolni tényleg, köszi!

iracing the 'real' race.

nem lesz több reset már
Mnemomic
elegem lett belõle, hogy mindig szétlövik a gunner. agyút stb egy lövéssel.

nem lesz reszet a beta végén?

iracing the 'real' race.

Miért? Nekem pont egy igazánn jó korom volt vele méghozzá Karelián.
Ha sikerul lecsokkentenem a videót (most tobb mint 6 gigát foglalna) anélkul hogy a minosége tulságosan romlana akkor feltoltom és megosztom veletek.
Énis csak ezt tudom javasolni. Viszont nem surget senki szoval csak jáccál egy jó darabig még csak ezek a tankok lesznek elérhetoek. Meg is foguk unni oket mire betesznek tobb tankot vagy más nemzetiségueket.
Mnemomic
ja f2 jó. a párducot megutáltam.

Trucker39
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy az F2-nél az ezüst bevétel mennyisége azért jóval magasabb, mert abban az idõben volt egy hónap premiumom.

Trucker39
Nekem a képen az elsõ kettõ tank vált be farmolásra. Igaz, ezek SB módban készültek, de szerintem, mindegy, melyik módban vizsgálod õket, mind a két tank jó játék élményt XP-t és ezüstöt is hoz.

Akkor nem is kaphattál be olyan lovést mint ami néha elofordul a játékban hogy: a semmibol hirtelen egyszer csak sebzodsz , se hang , se lovedék nem csapodik be csak a sebzést írja ki? De mint említve van a sebzésmodell egyáltalán nem 100% os de szerintem még mindig jobb mintha becéloznál egy tankot és ahogy a WOT ban elofordul teljesen máshova megy a lovedék.
Meg az sem mindegy melyik módban jáccol. Mindegyik módnak megvan a saját sebzésmodelje tobb kissebb érdekességgel. De ha ennyire zavar érdemes bemenni custom battle-ba ismerossel és kiprobálni a lovéseket ahogy énis tettem. Bementunk és lovoldoztunk egymásra egy darabig.
Onnan tudom, h. rámlõtt az f2, sebzõdött a lànctalpam, erre megnyomtam a c gombot, fordítottam 180 fokot a kamerán, és voala, ott volt a bemeneti sérülés a sofõr kémlelõn, mivel ez volt az 1. találat amit kaptam, ezért roppant bonyolult egyenletekkel kiszámítottam, h. csak ez a lövés okozhatta a szóbanforgó sérülést...
Német oldalonn nincs nagy tapasztalatom de ott inkább a "Hetzer-t" használtam szívesenn itt egy kezdo replay. Elég érdekes dolgokat tud végbevinni a masina ( https://www.youtube.com/watch?v=Am3y9QeMcgw )
Felvidéki vagyok (beletrafáltál) és nem nem tudom gyakorolni a magyar helyesírást (nincs is magyar nyelvu billentyuzet beállítva).
...
Gottfried
Ott írok ahol kedvem van hozzá.Bár ha te nem sütöd ki a szememet többet a borzalmas helyesírásoddal,akkor ígérem hogy privátban írok. 😊 Ok?

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Mnemomic
Német oldalon játszok 😊 Most a Tigris a kedvenc de lehet kipróbálom az F2-t újra.

Ha orosz oldalon jáccol akkor javasolnám a SU-122 es-t a rovidcsovu változatot csak HE toltettel. Igaz lassan tolt de halálos , ha mégsem hal meg elsore az ellenfél biztos lehetsz benne hogy valami létfontosságú dolgot tonkre teszel az ellenfél tankjánn.
Gottfried
Ja,az is lehet de sajnos nem az van.A mai fiatalok egy jó nagy része nem tud írni. 😞
Persze az igyekezet dícséretes! 😊

Trucker39
Akkor premium elõfizetés segíthet.

Tudod engem nem érdekelsz. Számomra nem létezel amíg semmi mást nem veszel észre csak ezt. Érdekes a tobbiek megemlíttik de utánna nem érdekli oket hogy hogyan írok amíg nem személyeskedem , nem mondom le oket , és amíg a forumtémához szóllok hozzá. Apropó ha valamit nekem akarsz írni innentol kérlek PM ben tedd meg mást nem kell untatni azzal hogy milyen az én helyesírásom.
Gottfried
Ez nem a mobilnet hibája!! Az ékezeteket nem is említettem,csak a nagyon durva hibákat.
Fiam te hülye vagy de okoskodni azt nagyon szeretsz 😊

Mnemomic
oks csak soha nincs pénzem 😊

Toby0501
De az is lehet, hogy romániai/vajdasági/felvidéki magyar és jóformán csak itt van alkalma gyakorolni a nyelvet írásban.<#whatever>

Attol fugg mivel megy neked jobban a játék , úgy hogy még szórakoztat is és nem csak egy nagy Grind lessz belole. Lehet akármilyen jó pénzhozatala a tanknak vagy repulonek ha nem szeretsz vele jáccani vagy az elso percben kilonek.
Trucker39
Amelyikkel jobban szeretsz menni, szerintem azzal érdemes pénzt keresni is.

Gottfried
Fejezd már be baszdmeg te szerencsétlen, ha csak így tudsz írni !!!!!

"utánna""sikeressen""teccik nem teccik""átt""mennyetek ""pusztíttó""jáccotok""egyutmukodni""vezetonyílásonn""eltaláll""szétt ""dolgokal"" festésedenn"

Ésmég sorolhatnánk tovább a hibakat is de minek ha nem értik meg az emberek ugye!!!

UGYE ?????????

Lehetek énis ignoráns paraszt a tobbiekkel ha ugy akarják egyesek. Ugye Gottfried !!!
Nesztek leszarom a mobilneteseket nézzétek a képet( kár , hogy csak most jutott eszembe hogy nem tettem fel nagyobban)
Mnemomic
pénzt csak tankokkal kerestek vagy repülõvel jobb?

Gottfried

ez ennek szól 😊

Látom kekeckedos kedvedben vagy. Oké akkor nézzuk máshogy a dolgokat honnan tudod hogy belottek a vezetonyílásonn? (mutass videót ahol egyértelmuen látszik hogy bemegy a lovedék) A játékban le van modellezve a lovedék és a roppálya is vagyis ha valamit eltaláll a lovedék még szétt is szakadhat. Egyértelmuen tudjuk , hogy nem 100% os a sebzésmodell a játékban és még sok más mindannyian tisztában vagyunk vele, de te is legyél tisztában az olyna dolgokal hogy a lovedék nem egy WOT stílusú szival alakú széttorhetetlen valami (ezést is nincsenek olyan lepattanók mint a WOT ban , hogy ding aztán csak egy karcolás van a festésedenn). Ebben a játékban a lovedék is darabokra hullik ha nemjó szogben csapódik be. Például a HEAT lovedék nagyon nem szereti a dontott páncélt. Ésmég sorolhatnánk tovább a hibakat is de minek ha nem értik meg az emberek ugye!!!
Gottfried
" teccik nem teccik "

Ez nekem nagyon teccccccccik!!

omg,fkn idiot !!!<#banplz>

Trucker39
Jaja, és ha belövök egyet a kupolába, az gellert kapva bemegy a motortérbe, és ha belövök egyet a motortérbe az onnan teleportálja magát a toronyba lévõ lõszerrekeszek közé. Bravó koma, bravó. Ha vmi nem jól mûködik, kapálózhatsz te akárhogy Gáborkám, az attól még ugyanolyan sz.r marad...és itt a sebzésmodel nem jól mûködik.

Azt is magyarázd már meg akkor nekem, h. mikor engem átlõttek, vezetõnyíláson, tornyon keresztül, miért csak a lánctalpam sérült? Semmi piros löveg, toronyforgatás, v. esetleg személyzetsérülés, csak a szép piros lánctalp virított...