War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyre kevesebben<#wilting>
Mindannyian, nyugodtan tegyed a kivételek közé. A launcherben a csavarkulcs/check files-ra rányomva újra letölti a kitörölt exet.

Mind meg vagyunk fertõzve, ne aggódj 😄

Már összerakták, sajnos.

jelenleg tankos csatába ha van kedved bevihetsz 1 repülõt is a tank(ok) mellé/után/elõtt rb-ben és sb-ben
Molnibalage
A WT repcsis és földi csapatos részét összefésülték már egyébként vagy még mindig külön világot alkotnak?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

IDP trojant

Ma a vírusírtóm ADP trojant észlelt a war thunder exe fájljában. Észlelt vki hasonló jelenséget, merjem a kivételek közé tenni a fájlt?

Három esetben találkoztak Tigris I-el.
Elsõ esetben ~100 méterrõl három lövést adott le rá egy Tigris, már az elsõ átütötte a lövegpajzsnál. A második és harmadik esetben egy-egy Tigrist és Panzer IV-est lõttek ki az M26-osok. Illetve volt egy Tiger II vs Super Pershing találkozó is, amit több történész is kétségbe von.
Illetve még egy M26-os amit kilõttek: egy Nashorn 270 méterrõl alkapta az egyiket.

Fura hogy '45 márciusára még ennyi Tiger I-esük maradt a németeknek.
Az amerikai tankok számbeli fölényéhez egy adalék,hogy ha jól tudom kb. 50k-et gyártottak csak Sherman-ból a háború alatt. A Pershingtõl és a Firefly-tól pedig szerintem a Tigrisek is féltek😊
Tankos Event van!

Lehet menni Kurskon orrvérzésig 😊. Persze semmi extra reward, és csak realistik, ez igy elég sovány.
Molnibalage
Egyébként 1945 tavaszány M26 Pershingek találkoztak Tiger II-vel. Veszteség nélkül lõttek ki asszem kettõt vagy hármat. Ebbõl extrapolálni persze felesleges, de azért mindenképpen érdekes.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Pontosan ezt a példát szoktam írni. A Tiger I/II annyira volt gyakori, hogy aki látott olyat, az mesélhetett róla...

T-34bõl gyártottak a háború alatt 34000-et, gyanitom a shermanek száma is elérte a 15-20k-t, + az egyéb páncélozott jármûvek. 60-70k szövetséges páncélosra 600! db. tigris II jutott. Ez 1/100 arány... Maximum mutatóba, vagy fényképrõl látott a többség tiger II-õt.
Pontosan ahogy mondod: "Ha meglátsz..." ugyanis a szövetséges páncélosok legénységének 95% biztos hogy nem látott Tiger II-õt, a maradék is inkább csak benzin hiány miatt elhagyott, mocsárban elakadt, mûszaki hiba miatt ferobbantott stb. stb... példányokat látott.
Molnibalage
Pedig ez az igazság. A háború után a Panther féle koncepció élt tovább inkább, a Tiger I és II balfaszságok meg kihaltak és soha annyira nem tolódett el a páncélvédettség felé a koncepció, mint akkor. Még a Merkava harckocsiknál sem...

A Tiger hk-ról szép UL-ek élnek, de valójában egyenrangú ellenfelek ellen ritkén szerepeltek, mert ahogy bgabor írta könnyû powerkedni egy 28 tonnás harkocsi ellen egy 55 meg 70 tonnással. A valódi mozgó pc. hadviselére a Tiget I és II totálisan alkalmatlanok voltak. Attól, mert valami nagy nem jelenti azt, hogy fejlett. Akarsz példát máshonna?

A Yamato csatahajó is a legnagyobb volt, de harcértéke semmivel sem haladta meg a Iowa osztályért sõt, el sem érte ezt. Az all or nothing balfasz páncélzata miatt talán még a Biscmark is megette volna fõleg úgy, hogy tûvezetõ rendszere jobb volt, mint a japáné...

Torzonborz
Akkor most németül beszélnénk.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Usa üzen hadat, valami ürügy folytán.
A tengelyhatalmi egyezmény miatt üzentek hadat az Usának.

elsõ világháborúban is a mexikói incidens miatt lépett be a háborúba 1917-ben. áá összekavarodok

Melyik jobb itt a Párduc vagy a Tigris?

angelus1991ster.blogspot.hu

HEhehehe. Wermacht egyik fõ ellensége Tél tábornok mmellett maga a Hitler volt. Elit és Nehézpáncélos hadosztályoknál jó a Tiger. Kérdés ha a Harmadik birodalom pearl Harbõr után nem üzen hadat az USÁn-ak, akkor mivan? Usa üzen hadat, elsõ világháborúban is a mexókói incidens miatt lépett be a háborúba 1917-ben.

Orosz párduc fuck yeah 😄

A Pz. IV már nem volt továbbfejleszthetõ, hiba volt a legnagyobb számban használva (addigra már sok helyen gyártották - hibamentesítették, amennyire tudták -, és az egyre szûkülõ erõforrások miatt "gazdaságos" volt az elõállítása): a belõle fejlesztett JagdPz IV/L70-n már olyannyira nem tudta elviselni a futómû a löveg és a páncélzat, külön-külön is meglévõ túlsúlyát, hogy nagy mûvészet volt rajtatartani a láncot egy-egy forduló közepette - a legtöbb "harci" vesztesége ebbõl adódott.

A német harckocsiveszteségek legtöbbjét az üzemanyaghiány (az oroszok különösen szerették ezen, hátrahagyott gépeket kilyuggatni, és sajátjukként feltüntetni a harci dicsõséget (meg egyébként is csináltak szép statisztikákat -> pl. saját bevallásuk szerint, '42-'43-ra lelõtték az egész háború alatt gyártott, teljes tengelyhatalmi légiflottát...)), a mûszaki problémák és az ellenséges légi fölény okozták. A harci veszteségek közé nem számított be az a gép, amit a harctérrõl gyûjtöttek be, de még össze tudták fércelni annyira, hogy ismét kiguruljon a csatatérre...

Ami kimaradt Bgabor leírásából, hogy a németek is tisztában voltak vele, hogy 1 Tigris helyett 3 Pz IV-et is kiállíthatnának (birodalmi márkában, mert vas- és üzemanyag/gyártókapacitás már szûkösen lett volna hozzá...), de legénységet már nem biztos, hogy tudnának bele eleget letenni.
Ebbõl adódik, hogy mind a drága tankot, mind a "drága" (ami hiánycikk, annak felmegy az "ára") legénységet igyekeztek a lehetõ legjobbra elkészíteni/kiképezni.

Azt még a demokrácia álszentmódon felkent, önjelölt bajnokai is elismerték a háború után, hogy a német katonák, nagy átlagban fölötte voltak a szövetséges társaiknál, a vezetésük/szervezettségük pedig összehasonlíthatatlanul jobb volt -> ezért is vette át, szinte 1:1-ben a nato a német modellt a szervezeti felépítéseiben.
Vmint, ha a németek oldalán álltak volna azok az erõforrások, amik a szövetségeseknél megtalálhatóak voltak, akkor legkésõbb '43-ra véget ér a II. világháború a bolygónkon.

Tehát, nem biztos, hogy az volt az elsõdlegesen félelmet kiváltó ok a csatatéren, amit a múzeumban kiállítanak, megmutatnak. Az csak az egyik eleme volt annak...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Hát egy Pershingben vagy egy IS-2ben semennyire. A Tiger legendáját az okozta, hogy a legtöbb csatában közepes tankok ellen volt bevetve. Shermanok és T-34ek ellen persze hogy nagy volt a sikere a 88-assal, de páncélzatban már bizony nem volt elõnyben 43 után mikor a szövetségesek elkezték a nagy átütõerejû páncéltörõ lövegeket felszerelni a tankjaira. Mozgékony és megbízható meg sosem volt. Emellett az 1.347 db legyártott darabbal igazi ritkaság volt a hadszíntéren a Shermanok és T-34/IS-ek tengerében, így a háború kimenetelére nemigen volt hatással.

Szóval lehet hogy félelmetes volt egy közepes herckocsiból nézve, de nem 1:1 arányban ment a harc. Hanem a valóság az volt hogy egy Tigerrel jutott a haszíntéren úgy 30 Sherman és Cromwell, plusz a teljes és kíméletlen szövetséges légifölény, ami ellen a Tigris teljesen tehetetlen volt.

A Tigris II a maga 492 db legyártott példányával és a Tiger I-nél is sokkal rosszabb mozgékonyságával és megbízhatóságával még rosszabb helyzetben volt. És akkor még az egyéb faktorokat (nehéz szállíthatóság és felvonulás az irreálisan nagy tömeg miatt) nem is említettük.

A lényeg hogy a németek sokkal jobban jártak volna ha a Párduc gyártására állnak át teljesen és a Tigrisek gyártását teljesen megszüntetik. Csak hát akkor õk, az egyszemélyi vezetés sorozatos idióta döntései következtében már nem voltak abban a helyzetben hogy bármiféle gyártást átszervezzenek.

"A Tigrisben vagy a Tigris 2-ben nulla potenciál volt".Ez vicces mondat. 😊 Megnéztem volna mennyire húztad volna be a nyakad egy szövetséges tankban ha meglátsz egy tigrist... 😄

Az nem kérdés hogy a Tigriseknél életrevalóbb tank volt (azoknál szinte bármi), de azért a Párduc minden területen felülmúlta ám. Páncélzat(szembõl természetesen), mozgékonyság, és a háború egyik legjobb lövege. A Panther a Pz4 méltó utódja lett.

Másrészt pedig nem lehet megkerülni azt a tényt, hogy a Pz4 eredetileg gyalogsági támogató tanknak készült, és csak a Pz3 továbbfejleszthetõségének hiánya miatt lett belekényszerítve az anti tank szerepkörbe. Ez a klasszikus fából vaskarika történet, ami sehol, így a mérnöki tudományokban sem szokott jól mûködni.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Pz4 csak kényszerbõl szolgálta végig a háborút, mert nem volt már rá ipari kapacitásuk hogy a Pantherrel teljesen kiváltsák. 43-ra a típus elavult lett és elérte a továbbfejleszthetõségének a határait. A H változat L/48-as csõhosszúságú lövegénél már nem lehetett nagyobbat tenni rá a szerkezet túlterhelése nélkül.

Mellesleg a Sherman és a T-34 is remek példái annak hogy hogyan próbálnak egy típust több kevesebb sikerrel az elvárásokhoz modernizálni éveken keresztül. Mindkét típus óriási utat tett meg, de az alapvetõ tervezési hiányosságaikat õk sem tudták levetkõzni.

"A hatótávolságuk egyenlõ volt a nullával,különösen terepen."

Na akkor érthetõ hogy a Gaijin miért csinál kis térképeket. Egyértelmûen NÉMETBARÁT megfontolásból 😄

De bizony....
Az általad leírtak igazak ugyan,viszont ezek ellenére is a PZ4 fejleszthetõ volt és a háború végéig szolgált.Az utolsó verziók teljesítménye magasan az elsõk felett volt.A Tigrisben vagy a Tigris 2-ben nulla potenciál volt.Mozgó bunkerek voltak.Lassan mozgó bunkerek.A hatótávolságuk egyenlõ volt a nullával,különösen terepen.A PZ4 kb. az a kompromisszum volt,ami a jó harckocsit jellemzi.Tudott mozogni,volt hatótávja,elég erõs fegyverzete,páncélzata.Az egyértelmû,hogy a szövetségeseknek jobb tankjaik voltak nála,de azok késõbbi dizájnok.Meg kell nézni,hogy melyik 1936-ban gyártott szövetséges tank tudta végig harcolni a háborút?Egyik sem...na ezért jó tank a PZ4.
Manapság a legnagyobb vörös posztó a szememben a "van benne potenciál" kifejezés alfa/béta állapotban lévõ játékokkal kapcsolatban.
Annyira értelmetlen azt mondani hogy egy játék majd esetleg lehet jó is...

Ha most játszok vele, most legyen jó vagy megy a kukába - csak azért nem tudok játszani egy játékkal hogy majd a jövõben egyszer jó lesz.

@Bgabor - a másik tankos játékból nem kellett kivenni az artykat hogy élvezhetõ legyen.. elég volt amikor szénné nerfelték õket, jó lassú reload meg iszonyatos pontatlanság. Na az volt az aranykor, mertezek után senki nem ment vele, tele voltunk olyan mecsekkel amiben nem volt arty... csak azóta - állítólag, mert nem játszom - vhogy megintkezdtek visszajönni, talán titkos buffok miatt...

Hát az elég egyoldalú harc lenne.

Nyafi-nyafi 😊. Elhiszem, hogy csalódott vagy, vannak hibák a játékban. De szerintem annyira nem vészes. Csak saját tapasztalat alapján(kill/respawn arányom is ezt támasztja alá, winrate-et nem nézem)mondom: a t4es németek nem gyengébbek az oroszoknál csak respawn-ban(esetleg játékosállományban)!
Én élvezem a német oldalt is, de Lammaer megmondta: én csak egy fanboy vagyok, ezért biztos elfogultan itélek. Nyiván ezért is lehetséges, hogy volt seggem kihúzni az összes jármûvet(Panther II kivétel, oda még kell 100k xp)
Nem kell olyan nagy fikcionális össze csapásokat össze hozni, (ott van Korea)

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Tier5-ben majd remek fikcionális NATO-VSZ összecsapásokat lehet csinálni, amcsi oldalról M46 Pershingekkel, angol oldalról Centurionokkal, vörös oldalról meg T-54 hordákkal. 😄

LOL 😄

Gottfried
Tudod mire leszek én kíváncsi?? Az amcsik ki ellen mennek majd? Mert ugye 45-ig a németek ellen,aztán az '50-es években?

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Amcsikra qrva kiváncsi leszek majd mit fognak tudni.....

Gottfried
Persze hogy van,hiszen a történelmi hûséghez ragaszkodni kell.Kurszknál meg ugye a németek támadtak.
Most már csak az a kérdés ,hogy egy játékban ahol az egyenlõ esélyek nélkül senki nem fog játszani egy idõ után a hátrányban lévõ féllel,ez ki a faszt érdekel.

Ennyi erõvel megcsinálhatnák a lengyel hadjáratot,mehetnénk lovasság ellen a pzIII-akkal vagy pz38-akkal.Lõhetnénk a messerekkel a pzlP11c-ket.Kérdés hogy akkor ki akarna a lengyelekkel játszani?
Lehet azt mondani hogy itt sírunk ezek miatt de ha nem érdekelne ez a játék,nem sírnánk hanem hagynánk a francba.

Én pont azért csalódtam bennük mert amikor vettem egy csomagot a CB-re és túl voltam az elsõ csatákon,azt mondtam hogy : EZ IGEN!!! Nagyon tetszett a játék,nagyon nagy lehetõségeket láttam benne.Nagyon jó játék lehetne(és talán lesz is) de jelenleg azt látom hogy rengetegen csalódtak,itt hagyják a francba és ha egy játék megindul a lejtõn,a jó isten nem állítja meg többé.
Ez nagyon elszomorít,ezért nyafogok itt(még akkor is ha PiciPanzert fárasztja) 😊

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Azért a többi mapon a kezdõrõl hagy jöjjek már ki anélkül, hogy kilõnének😊
Kursk-on is van fedezék az orszoknak 😄

Persze, csak nekem ott nincs fedezék, neki van..
legközelebb majd észben tartod és ha meglátod hogy felmászott kilövöd 100 km-rõl 😄
Csak egy mai példa arra, hogy pl, jobb mapok, vagy a jelenlegi mapok átalakítására lenne szükség. KT-vel mentem kuban pályán, régi német kezdõ alsó felén spawnoltam (völgyhöz közel). Innen elindultam a fedezéket jelentõ dombok közé, de nem értem oda, mert a gyors orosz TD-k a térkép másik felérõl már lõttek rám (igazából csak egy lövés volt, és az is sima one shot..). SB-battle, nincs spot, csak elég elérni a domb tetejét az orosz kezdõrõl és máris lõheted az ellenfelet, aki akkor még a fedezéket jelentõ dombok közelében sincs.
pontsoan! igazad van! én is írtam pár napja,hogy német T3 után varázsütésre elfelejtettem játszani T4 némettel....aztán meg belültem T4 meg T3 orszba és 6-8-10 player kill 6000-8000-es fejlesztésû körökkel.....milyen furcsa 😄

Abból a szempontból megértem õket, hogy senki nem szeret negatív kritikát olvasni arról a játékról amit szeret, fõleg nem folyamatosan. De ha az ember a bráner rossz végén van folyamatosan, és a hivatalos fórumon a kutya nem foglalkozik a problémájával, akkor valahol ki szeretné adni magából a feszkót (pl itt, amit lehet sokaknak nem tetsztik, de ez is egy fórum). Én elismerem, hogy nem vagyok egy pro játékos azokhoz képest akiket a stat alapján is annak tartok, de ha t3-ig van egy jó statom, akkor azt t4-ben miért nem tudom hozni? És nem hogy nem tudom hozni, de még a közelében sem vagyok... És azok akik valóban jók, miért tudnak lófasz teljesítményt hozni német vasakkal magasabb tierben? Ez nálam egyértelmû jele annak, hogy balnce problémák vannak, de ezt nem nekem kellene észre vennem hanem a drága fejlesztõknek. Nekik abból jön a sok pénz, ha jó játékot csinálnak, de jelen állás szerint a WG vissza vehet a nagy akciókból, mert ebben a formában a GF nem konkurencia nekik. Imádom a GF-et, de azok a hibák amik cloased béta óta jelen vannak nem lettek javítva. Az meg,hogy mikor ment a closed beta és valaki panaszkodni mert, ment az oltás, hogy béta teszter vagy, a te dolgod a report, nem a sírás meg a negatív kritika. Most open béta van, még most is az lenne a lényeg, hogy reportoljuk a hibákat, de érdekes módon 1-2 arc, akik akkor oltották a másikat most inkább nem játszik, mert ez nem is akkora fun mint ahogy azt korábban gondolta... (bocs a wall of textért, remélem nem gázoltam senki lelki világába, de én így látopm a dolgokat)
ahol én tartok ott nem érzek opéságot igaz csak sim-rõl tudok nyilatkozni 😊
majd pár év múlva ezzel a tempóval eljutok tier 5-ig 😄
abban a heti pár csatában pedig jól érzem magam, ha darálnék csak elõre és elõre akkor biztos én is frusztrált lennék 😄
én csak azt nem értem,hogy a kedves fõleg oroszokkal játszó SG-s kollégák miért próbálják ezt tagadni.....szinte el is hittem amíg T3 alját kapirgáltam,de 80% WIN ratet hoztam én is pedig SG-s elméletileg béna vagyok 😛

Ma megnéztem pár jó játékos statisztikáját. Orosz vasakkal 70-80% wr-t hoznak stabilan magas csata szám mellett is, német vasakkal már ezt nem tudják hozni. T3-ig még németekkel is jók (általában Panther D-vel van sok kill náluk is), de fölötte, T4-ben csak töredékét hozzák annak, amit orosszal tudnak.
túl sok a szabadidõd 😄
Orosz T4 fát egy nap alatt kinyitottam...mekkora LOL már 😄

szerinted minden jó így ahogy most van?

Nem muszáj elmennie t5-ig, itt a jagpanther 38t 3.nál véget is ér.

Hetzer valakinek van? erõs? mert Pz4 F2-met lealázza.

Propaganmda szövegnek elmegy, de most is több mint 2x annyian játszanak EU-ban csak a tankokkal, mint itt összesen az AF+GF-el..