War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A szekér elindult, de lefelé megy a lejtőn...
Nekem mostmár csak az a kérdés hogy miért lettek ilyenek.. amíg a GF nem jött ki, minden WT rajongó azzal jött hogy a gaijin mennyire meghallgatja a usereket, mennyire odafigyel arra mit mond a plebsz... namost a GFben nem így tűnt, és mostmár az AFben se.

Elinduld a szekér és mostmár nagyemberek lettek vagy mi?

Jeffjohnson
Beleolvastam én is.... hátööö durva. Mintha a fallal vitatkoznál. Semmit de semmit nem hajlandóak elismerni és kicsit sem engednek abból, amit ők jónak látnak, utána meg magyaráznak, hogy miért sír a játékos és miért nem ír normális hangnemben. Miért nem lehet azt mondani, hogy jól van átgondoljuk, megnézzük a problémát... Annyi jó javaslat volt, amire még annyi se jött válaszként, hogy igen ez egy jó ötlet meglátjuk, hogy tudjuk-e használni. Pl: írták, hogy legyen játékon belüli szavazás és azzal egyből minden játékost és a véleményüket el tudják érni. Az, hogy konkrétumról nem is beszélnek csak olyan dolgok mögé bújnak, hogy ez bonyolult meg a probléma mélyebben van.... totál nonszensz.

Katasztrófa, amit ezek művelnek.

Trucker39
Kicsit felfrissítettem a célzás, távolság mérés segédletet. Célzás, távolságmérés

f24sg
Az a gond, hogy rossz statisztikát alkalmaznak.
Látszólag mindent "átlaggal" számolnak, ami csak akkor működne, ha az elemzett adatok normál eloszlásúak lennének. De többek közt a választható nemzetek miatt nem megfelelő az adatszerkezet átlagolgatáshoz.
Legalább a medián módszer kéne, ezt magyarázza a srác az előbb linkelt posztban.
bazzzeee 😊 köszönöm

f24sg
Ők a különböző BR számításokat az ÁTLAG alapján végzik. Egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy ezt matematikai értelemben írják, vagy "csak úgy", de mindenhol az "average" kifejezést használják, és máris ott lehet a magyarázat a durva torzításokra.
Egy srác ebben a posztban kurvajól leírja, miért és hogyan torzít ez a metódus. Ők (gaijin) a sáját számítási metódusaikat nem hozzák nyilvánosságra, mert azt kihasználná a community ("would be abused"😉

Érdemi választ a linkelt matematika témájú hsz-re nem tudtak adni, és amennyire a nyitó posztot és a többi válaszukat nézem, agykapacitás hiányában erre nem is lesz sok esély. <#hehe>

Erre írja a kommuniti (1000-edszer), hogy akkor dobjátok a statisztika alapú BR-eteket, ha már úgyse értetek hozzá, és erre jön vissza, 22-es csapdájaként a devektől hogy "de a historical MM nem lehet, mert önkényes" (szintén 1000-edszer)...
Lehet, hogy én lófasz senki vagyok ahhoz, hogy megértsem a BR és az MM kapcsolatát / működését, de ahhoz talán még ők sem olyan hülyék, hogy megnézzenek egy statisztikát a T4/T5 német-orosz győzelmi arányokról. Ha ez alapján azt mondják, hogy minden fasza és így jó ahogy van akkor tényleg hülyék. Mondhatjuk azt is, hogy a német játékosok a bénák, de ugyan az a player, hogyan tud sokkal jobb eredményt elérni a másik oldallal?
Túl komplex az MM hogy földi halandók megértsék, és egyébként is hülyék a playerek ha BR alapján azt várnák hogy az azonos BRű dolgok egyformán erősek vagy netán kiegyensúlyozottak legyenek. És egyébként is, ne hasonlítsák össze az összehasonlíthatatlant 😊

lényeg 3 mondatban ? 😊

f24sg
Ezt amúgy olvastátok ?? (MM-ről ír todace)
(Az AF fórumra akartam, de az most még nem elérhető)

Ezek segghülyék a statisztikához! És totál elbeszél egymás mellett a kommuniti, meg a "devek" (moderátorok)...
Ekkora röhej szitut még soha nem láttam communitys fórumon.
Legyen valami pozitiv is a tegnapi patchről a kárpátok pálya végre jobb lett, azzal hogy hátrébb hozták a kezdőhelyet.
És kicsit simábban mennek a tankok.
Ellenben a bombázomban nem lőnek a lövészek.

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Ha van ilyen teszt akkor érdemes bug reportot küldeni..vagyis nem érdemes de lehet :-)
Gyakorló pályára tegnap bementem én is, és tesztelgettem a német tankokat sérülés szempontjából. Ami nagyon érdekes volt, hogy a KT, Jagtiger, Panther mind bekapott UFP lövésre (felső front homlok lemez) gyakran gun barell sérüléssel válaszol... Teszten áll a célpont és nagyon szépen látni, hol csapódott be a lövedék, semmi köze a gun-hoz, mégis sérül tőle a cső. Na ezt kellene nagyon gyorsan javítaniuk . Mellékelt képen látható melyik részre lőttem, ott is egy pár találat nyom, na ezek közül több okozott gun barell sérülést a tankon. Amennyire én meg tudtam állapítani, olyan mintha a lepattanó lövedék okozná ezeket a sérüléseket (változtattam a lövés szögeket)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Trucker39
Sajnos még mindig nem lehet szerkeszteni a fórumon, így külön linkelem, mert az előbb elfelejtettem. Tankok egyszerűsített mérete

Ezt a kis táblázatot meg érdemes elmenteni, esetleg kinyomtatni és gyakran tanulmányozni. Gyakorlatilag meg kell(ene) tanulni. Tudom, ilyesmi kissé furcsa dolog lehet, mert a másik játékban (Wot) nagyon sok segédprogram segítette a játékosokat. Itt viszont (szerencsére) ilyenek még nem nagyon vannak. Így kénytelen a játékos saját fejére, eszére hagyatkozni. Nem olyan bonyolult megtanulni a főbb méreteket. Érdemes észre venni a hasonlóságokat és úgy még tovább egyszerűsíteni a tanulást. Megtanulni meg azért érdemes, mert később "rá áll" majd a kezünk és a szemünk a megfelelő távolságokra, de ez csak úgy működik szerintem, ha a helyes távolságokat látja a szemünk leggyakrabban. 10-20 mellélövés esetén, nagyon lassú lesz a tanulási folyamat. Érdemesnek tartom sokat használt tanktípusunkkal bemenni gyakorló pályára és ne legyünk lusták poziciót váltani. Menjünk el jó messze különböző irányokba az álló és - sajnos csak egyetlen - mozgó célponttól és becsüljük meg a távolságokat. Itt van rá idő. Ha valaki hatékonyan szeretné használni a tankját az előbb utóbb megtanul lőni is. Természetesen ezek az infók nem AB-ra vonatkoznak, hanem a kicsit komolyabb RB,SB módokra. Higgyétek el megéri gyakorolni. Feledhetetlen élmény, mikor 1-1,5 kilométerről kilövöd az ellenfelet, mindössze pár lövésből és jön a közös csatornán a cheater és más hasonló megjegyzés, illetve valami troll nyelven karattyol a muszka, amiből többnyire csak a nevét érted meg.

Időközben ki is derült, hogy mi a baj a beosztással:
Minden a képaránytól függ! <#falbav>
16:9 esetén pontos a beosztás.
5:4 esetén a kijelzett érték háromnegyedével kell számolni (8->6, 16->12, stb)
4:3-ra nem számoltam ki. 😄
Van szórás, ami főleg Kurskon jelent problémát. Sokszor van, hogy fölé megy a lövedék, picit korrigálsz rajta, majd a következő lövés nagyon rövid lesz (mintha túl sokat hoztál vonna vissza), kicsit emelsz, akkor ismét hosszú lesz... Ez akkor a legrosszabb, mikor be van lőve a távolság, eltalálod a tankot, de a következő lövés közel sem biztos, hogy megint oda fog menni, gyakran úgy tűnik, hogy korrigálni kellene, de ilyenkor én már nem nagyon módosítok, mert csak magamat szopatom, ilyenkor csak lőni kell és jönnek majd a találatok. A többi pályán ez nem jelentkezik, ott nincsenek ekkora távolságok, viszont Kurskon nagyon sokszor megfigyeltem.
Trucker39
Távolságmérés Természetesen nem 100% pontossággal lehet így sem találni. Optikai a célzó berendezés, tankok méretének ismerete mellett is csak közelítő pontossággal lehet meghatározni a távolságot. Van a lövedéknek szórása, illetve mozog(hat) a cél is. Mindent összevetve nem könnyű nagy távolságra pontosan célba találni. Sok gyakorlással lehet növelni a pontosságot, ehhez viszont idő kell és sok türelem. Illetve van még egy probléma. A jelenleg használt optikai irányzék skála beosztása nem pontos. Már CBT-n lett jelentve többször is a dolog. Sajnos még nem sikerült a megfelelő leosztású skálá(kat) bele tenni a játékba. Arra viszont teljesen megfelelő, hogy egy 1200 m-n álló célpontra ne 800 m-s irányzékkal lövöldözzünk.

A jelek szerint nem mindenkinek.

2-3 lövésből belehet lőni bárkit

Akkor már próbáld meg kiszámolni a pontos távolságot, több helyen leírták a módját errefelé. Nekem sem fűlik hozzá a fogam de amúgy meg leadsz húsz lövést egy ellenséges tankra kurszkon, azalatt csak kiszámolod. Akkor inkább tartson az első lövés célzása háromszor annyi ideig, csak találjon.

DasIsFuck
Hihetetlenül fun a tigrissel játszani.

Elgurulsz a bázisodtól maximum úgy 15 méterre, nem tovább, mert akkor már az esetek 88%-ban halál fia vagy és várod a sültgalambot hátha eléd jön.
Kursk és Kuban még játszható egész szépen vele, bár ksurkal az a baj, hogy ott olyan szinten elhetetlen bármit is eltalálni, hogyy kb abból áll a csata, hogy csatahajó módjára próbálod belőni a kitudja hány kilóméterre tőled álló ellenséget és reménykedsz, hogy okozol benne vmi kárt is és mindezt 20 percen keresztül..borzalom, kubanon még úgy ahogy el elhet navigálni, na de a többi...

karelián konkrétan nem éri meg elhagyni a bázist,jungelen úgyszintén...
erre még az immortál szovjet tankok rátesznek még egy lapáttal...

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Köszönöm!
Cobra.
Nekem is volt tegnap egy olyan, hogy félig volt a csík, majd kiírta, hogy vesztettünk. Akkor láttam, hogy eltûnt a csíkunk. Remélem ez csak valami bug, amit hamar kijavítanak.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Mnemomic
Na nekem a patch után a Hd3000 kártyámon -ez van a mac miniben- még rondább lett sajna a játék. A tankok eddig is inkább feketék voltak de most még jobban nincs is semmi színük. Persze ezen a kártyán nem várok semmi csodát csak eddig is szívtam ez miatt alig venni észre az ellenfelet. Csatát még nem mentem de tuti még rosszabb lesz így 😞

Árkád repülős:

nálunk 12 ground target enemynek 10, nálunk vagy 15 játákos él ,enemynek is 13-14, repterek 90% on....egyszercsak BAMM elfogy az ellenség ticketje és nyertünk....a faxxom kivan mostmár ! KOMOLYAN MONDON NEM ENGED JÁTSZANI A BUSY ELBAXOTT SCRIPT! se GF-ben se AF-ben

Csak, hogy ne érjen senkit meglepetés, ha használod a javítást/feltöltést az objective pontokon, akkor nem tudsz tüzelni , állsz ott letolt gatyával, és még azt sem írja ki, hogy mennyi ideig vagy odaszögezve. Nekem kiírta, hogy track repair közben nem lehet tüzelni, bár a track-nek semmi baja nem volt, csak a lőszereket pakolták be szép komótosan, habár én javítást kértem, mert még nemvolt kifejlesztve.
Frequency
Az 1.42-es frissítésben benne lesz.

Trucker39
Sherman0070
Sziasztok. Az új patchbe mik jöttek? Már 1 hónapja nem WT-ztem. A németeket megint szopatták?

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Sziasztok srácok.

A magyarosítás mikorra várható? Nem voltam egy jó ideig,próbáltam vissza olvasni,de nem találtam semmit errõl. Lehet csak figyelmetlen voltam.
Köszönet az esetleges válaszért.
Üdv.
pointer4
Akkor be kéne vezetni a bmw oldalkocsis mocikat. Előre kell rusholni, és megnyered a háborút 😄
Ez ám a szimulátor 😄
oké EGY bázisos foglalós mapen is "működik" az elbaszott reinforcements tick számláló boost! mindennel együtt 3:18 másodperc alatt nyertünk oroszokkal......2x16 ember bejön játszani és ez kimerül egy alig 3 perces csörtében! GREAT FUCKING JOB !

na akkor ez a peccs sem ússza meg K anyázás nélkül !

A KEZDŐRŐL AMíG ELÉRTEM A C PONTBA /ELLENSÉG ELSŐ CAP PONTJA VOLT/ A FELE!!!!!!!!!!!! REINFORCEMETS CSíK ELFOGYOTT! ISZONYATOSAN MEG LETT GYORSíTVA A REINFORCEMENTS FOGYÁS! EGY MECCS ISZONYATOSAN LERÖVIDÜLT A BÁZISFOGLALÓS MAPEKEN......! GREAT FUCKING WORK! TEHÁT AMINT VALAKINEK TÖBB BÁZISA VAN MINT A MÁSIK CSAPATNAK A KEVÉS BÁZISOS CSAPAT KISZOPOTT GG, MEHETNEK IS KI AFK-RA ! GREAT FUCKING WORK AGAIN!

Valóban, ezt nem figyeltem. 😊
Köszi!

A hír igaz, bár oda is én írtam. Elhalasztották a BR változásokat, mert így nem tudják tesztelni a többi patch változtatást a sok sírás miatt. PErsze a gyanú él, hogy tényleg csak halasztották, de sztem nem fogják ilyen formában megváltoztatni a BR-t.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Még nem tudtam ellenõrizni, de másik fórumon írták, hogy visszavonták a BR változtatásokat állítólag. Errõl van valakinek valami infója?

Biztos ezzel kompenzálták, hogy némettel megyek T4-ben 😊
Na, errõl a trophyról is még csak hírbõl hallottam, nekem 150k volt a rekord, gratula 😊

Jól sikerült a trophy roll, ezzel a körrel lett meg az IS2 mod1944 😊

Hát, várhattak volna ezzel a patch-el még egy kicsit. Szerintem több bug került bele mint amit javított, ha javított egyáltalán.
pl. kárpátok jobb fölsö sarok kezdőn csak 3 csapattársunk spawnolt felborulva. a játék elején. Engem is rárakott egy baszomnagy szikla tetejére ahonnan nagy nehezen sikerült leglideolni.
"Az összes szárazföldi jármû BR értékét korrigálták, hogy megfelelõbb repülõgépekkel rakjon össze és csökkentse a várakozási idõt."

Eldönthetnék h most repülõs v tankos játékot akarnak. Igaz h az utóbbi 2 hónapban már nem igen játszok vele (leginkább az ilyen zseniális változtatások miatt), de ez a game iszonyat módon kurvul a CB óta.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Az új plecsnik infoja érdekes, mindenre "plane"-t ír, így ma már több repülőt bombáztam le, mint eddig korábban bármikor 😊
10 gyerek a 16-ból még 500 pontot se szerzett.....

Az elõbb mentem 2 kört a németekkel (Tiger IIB (P)-T4), és nemhogy IS-2-t nem láttam, de még IS-1-et se.

Csak nem vették fel SerB-et mint alvállalkozót. <#nevetes1>

copjon le a Gaijin egy lovas századot! én ilyen körökkel nyugtatom magam,hogy szétbaxxák a német gépeket rendszeresen!

Grat.
Én nem tudom hogy van ez de mikor bemegyek repülõvel ha elsõnek ha utolsónak, akkor valahogy mindig 4-5 ellenséges repülõ van velem szemben. El se juttok a célterület fölé. Yak-9T vagy mi mindig van legalább 1 db attól sorozat és darabjaira hullik szét a repülõm.

Na legalább meghallgattatot a másik fél is, hogy vissza rakták a régi BR-t.

Na, hogy legyen valami pozitív is, bekerült a filter a slotokhoz, ez már nagyon kellett, így nem kell a rakat repülő meg tank között keresgélni állandóan, lehet tank/repülő only filtert kapcsolni, ésha ez sem lenne elég akkor még tier szerint is szűrhetünk. Nem is olyan régen ezt hiányoltam, megkaptam, cserébe megyek tovább német vasakkal és szopatom magam <#wilting>

Mentem egy gyors kört Panther D-vel, IS2-es, IS2-1944 jön szembe. Egy IS1 ellen harcoltam, mikor kidobott egy bomber... Respawn után lőttem akit tudtam, 3kill, és 2 asist összejött, mikor bekaptam egy találatott, cső fekete.. Repair alatt egy IS2 megtalált, kilőtt. 1 Pantherünk ment foglalni, hármant mentek rá, bomberrel kivágtam mindet, győzelem. Még mindig azt mondom, hogy gusztustalan dolog az, hogy védtelen tankokra repülőket eresztünk.
Íme az eredmény, képen ott a plecsnik új kinézete.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nyugi skacok, a BR változásokat egyelõre visszaállították a patch elõtti szintre. Maradtak a sima javítások.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..