37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Stefan99 #18067 Jó hír! Visszakapcsolták az eredeti full sim (térképen nem láthatóak a tankok) eventet, 4 napra. És benne az egyik kedvenc tankom, a Panzer IV/70(V) :) -
Malibutomi #18066 Semmivel nem jobb, hol egyik hol a másik jobb kicsit.
Tigris: front felső150(230) - alsó 100(200), oldalsó 80mm, torony front/oldal 180/80
T32: front felső 127(207 - alsó 95(152), oldalsó 76mm, torony front/oldal 290/152
Magyarul a torony a T32-n védettebb (de csak szemből számít, oldalról mindkettőt átlövi bármi), a test meg a tigrisen védettebb. A tigris ágyúja jó, a T32-é krumplit lő. Mégis utóbbinak magasabb a BR-je.
Pontosan úgy van ahogy bgabor írta, hasonlóak az adottságaik, ugyanolyan BR-en kellene lenniük.
Reméljük hamar kiveszik ezt a BR rendszert és lesz valami értelmes helyette.
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2015.01.26. 13:25:47 -
bgabor #18065 Mondjuk én is így érzem. Valahogy ez a BR rendszer sose lesz jó, akárhogy változtatják a BR értékeket.
A napokban például örültem hogy megszereztem az IS-1et, egy remek tank, ami a Tigris I képességeivel rendelkezik a Tigris I BR-jén. Aha. Erre Realistic Battleban négy alkalomból háromban BR 6.7 ellen harcolok, Tigris II meg M46 szintjén (!). Fura meg az ugyanilyen BR-ű Tigris I-el játszva nagyon ritkán kerülök fel BR 6.7 meccsbe. -
Stefan99 #18064 Szerintem jobb a védelme... De azt írtam hogy maradjunk annyiban hogy szar a BR rendszer. -
bgabor #18063 De igen, 6.7-re kellene levinni, a Tiger II BR-jére, lévén hogy ahhoz nagyon hasonlóak az adottságai. -
Malibutomi #18062 Ez nem páncélverseny, csak 300mm toronypáncélról beszéltél, arra írtam hogy gyakorlatilag semmivel nem jobb a védelme a tigris II-nél, de szarabb a lövege, mégis magasabb a BR.
Ha már felhoztad a 6.7 tigris II-nek szerinted mennyire örülnek a shermanok? -
Stefan99 #18061 A Tigrist is ugyanúgy átlövik a megfelelő tankok a megfelelő lőszerrel. Maradjunk annyiban hogy az egész BR rendszer szar.:) pl 6.7 BR-rel azért nem lenne vidám az a tigris 1- ami szembe kerül vele :) De még a panther a vagy d sem. -
Malibutomi #18060 Maradjunk abban hogy eleget nézegettem....szinte fullra kifejlesztettem, tapasztalatból mondom hogy rosszabb mint egy IS, vagy egy tigris, nem csak tippelek. Mire jó az effektiv 180mm a tornyon, ha azt mondjuk egy tigris 1000m-ről is átlövi? Ezen a szintem már mindegy hogy 100-150 vagy 180. Az egyetlen előnye most a vastag gun mantlet, a többiben rosszabb mint amikkel szembekerül. Az M26 sokkal használhatóbb, mert az meg is tud ölni ellenfeleket. -
Stefan99 #18059 effektív páncélt nézd :) mindenhol 180 felett van, ráadásul ott nincs nagyon semmi, biztosan sok eset van amikor pontot kap az ellenfél a tanknak meg semmi baja, főleg német lőszereknél.
ezt a hasba pattanós jelenséget a jagdtigernél már megcsodálhattam:) a ferdinandomat pedig a csövön keresztül lőtték ki legutóbb :D -
Malibutomi #18058 Igaz, benéztem az M26-ot néztem, olyan egyformák, de ez a lényegen nem változtat, a 152mm-es toronypáncél sem ér semmit, oldalról simán átlövik.
Ja azt nem is mondtam, hogy a nagy 300mm mantletnek van egy olyan jó tulajdonsága, hogy szépen lepattan róla a lövedék a tank hasába és pukk. :)
Egyébként, a páncélzat nem annyira gáz, azona szinten úgyis szinte mindegy, de a fegyvere ezzel a lövedékkel...hát fos.
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2015.01.26. 12:01:14 -
kissssss #18057 erről a képről a pz4 és allverziói jutnak eszembe, az egész tank másból se áll csak ammorackból :D hiába pakolnak rá páncéllemezeket meg egyéb bizbaszokat akkor is csak egy szerencsés lövés kell és pukkk -
Malibutomi #18056 Igen, a poland/domination pályákon szokott az lenni, hogy mégis az egész csapat Tigrissel meg Ferdinanddal spawnol, megállnak szépen valahol és várják a sültgalamobot, én meg anyázok a chaten mert egyedül halok meg a cap-nél -
Stefan99 #18055 Hol 100 mm? most néztem meg, nem találtam a tornyán ilyet szemből. -
Stefan99 #18054 Eleve egy csomó minden befolyásolja a csata kimenetelét. Pl gy dzsungel vagy egy kuban pálya elég kedvezőtlen a tigriseknek. Akkor ott vannak a bombázók ugyebár RB-ben, Sim-ben pedig bármikor oldaladba kerülhetnek. Sokan nem is tudják használni a tigrist és pl polandon beszáguldanak a városba közelharcolni. Az sem mindegy hogy milyen típusú a csata, domination nem kedvez a tigriseknek, vagy ha a városban van az egyetlen cap point. -
Malibutomi #18053 Csak a német tankokéban van egy tonna robbanóanyag, ez meg csak repeszhatású (lenne, ha lenne repesz)
Szóvel egy Tiger II vagy egy IS darabokra robbant, a T32 pedig lyukakat lődöz az ellenfélbe. A tornya pedig nem 300mm csak a gun mantlet, maga a torony csak 100mm(szemből, az oldala csak 76mm), amit azon a szinten a légyfing is átvisz.
Szóval van egy 300mm-es gun mantlet, azon kivűl egy gyenge ágyú (ha nem kap normális lőszert), és gyenge páncélzat (a tigrisII-nél mindenhol gyengébb). Magyarul szarabb a péncélzata és a fegyvere mint a tigris II-nek és magasabb a BR-je.
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2015.01.26. 11:48:41 -
Stefan99 #18052 Simulator. De RB-ben is szoktam játszani ott sem tapasztalom a a te 10/9 arányodat. -
Stefan99 #18051 A német tankok is csak apcb lőszert használnak többnyire, néha még apcr-t vagy heat-et, de ezeket ritkán. A BR-jét egészen biztosan nem kéne levinni a maga 300 mm-es toronypáncélzatával és 90 mm-es nagy átütésű ágyújával. A t54/is4m BR-jét kellene megnövelni. -
bgabor #18050 Realistic battleről beszéltem, beszéltünk. Nem tudom te a kétspawnos T-34-85 kapcsán miről. -
Stefan99 #18049 Érdekes ez a 10/9 tapasztalatod, szerintem a tier 3 csaták még viszonylag kiegyensúlyozottak, és én más arányokat tapasztalok. Érdekes az a meglátásod is, hogy egy t-34-85 csapat a 2 spawn-nal ne tudna mit kezdeni a tigrisekkel, főleg mondjuk egy domination pályán...:) És lehet köztük ugye is1 és is2 is pl. Össze sem lehet hasonlítani a tier 3-at a tier 5-tel, ahol is4m és t54 hordák várnak a németekre. -
Malibutomi #18048 A lőszere. De ez remélhetőleg változni fog mire mindenkinek elérhetően bekerül.
Csak APCBC lőszere van, ami pl az oroszoknál jól működik, de itt szinte semmi repeszhatása nincs, értsd úgy, hogy az esetek 95%-ban egyenesen átmegy a célponton, esetleg közben visz 1-2 crewmembert, de ennyi. Ezen a szintem meg ahol mindenki derpgunnal rohangál ez édeskevés hogy lyukakat lődözöl az ellenfélre, ő meg szétrobbant egy lövéssel ha átüt. Ez főleg az M26 überszuper M82 lőszere után szörnyű.
Tömören, a meccseket ilyen 1 max 2 killel, és 6-8 assisttal lehet befejezni vele (már ha kapsz assistot az uj rendszerben)
Sokan irják a fórumokon, hogy le kellene venni 6.7-re, és akkor nem találkozna a T54/IS4-el, amik ellen esélye sincs, mert azokat viszont át sem viszi ez a lőszer.
Ja..az kimaradt, hogy kétdarabos a lőszere, ezért a tűzlassúsága sem valami jó. Ez párosítva a gyenge lőszerrel.
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2015.01.26. 11:11:52 -
bgabor #18047 Hát igen. Amúgy mi a gond a T-32vel? Battle Rating besorolás? -
Malibutomi #18046 Ezzel egyetértek a végével...főleg később, ugyanis amikor az ellenfél csapatának fele IS4M, akkor gyakorlatilag vesztettünk. Még oldalról és hátulról is nehéz kilőni őket, szemből tök esélytelen. -
bgabor #18045 Hozzátenném egyébként hogy tier3 realistic battlesben van az egyik legnagyobb egyensúlytalanság a játékban jelenleg.
Német oldalon full Tiger I - Panther D csapatok mennek csatába, és ezzel se az amcsi, se az orosz oldal nem tud mit kezdeni(átlagosan tíz-tizenkettő Tiger I van a német oldalon a 16 játékosból, a maradék Panther). Ráadásul az amcsi még le is van limitálva, ugye a tier3-4 amcsi tankok nem elérhetőek a többség számára.
Ezekután amúgy vicc az, hogy bár a tier3 német vs amcsi/orosz összecsapásokat tízből kilenc alkalommal a németek nyerik, a maradék egy meccsben a kilőtt németek ragelnek hogy miért ilyen brutálisan erősek a Shermanok, amikor szerinte már attól szét kéne esniük hogy a németek rájuknéznek.
Kéne valami olyan rendszer, hogy a játék X szermű nehéztankot sorsol be mindkét oldalra, és kész. Mert így hogy tier3-on full Tiger I, tier4-en pedig full Tiger II csapatok vannak, nagyon durván kiegyensúlyozatlan a játék. -
Malibutomi #18044 Persze amúgy nem rossz, főleg a lövege erős a 75-ös shermanok után :)
De erre gondolok:
Egyébként én szeretem, vissza is cseréltem rá a T32-t ami szinte használhatatlan jelenleg :(
Csak jeleztem, hogy azért van ott BR-ben ahol, mert sebezhető, ha valaki vesz annyi fáradtságot, hogy megnézi hol vannak a tankok gyenge pontjai.
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2015.01.26. 10:53:54 -
bgabor #18043 Én rengeteg killt csináltam vele, nem olyan rossz az. ki is fulloztam már. Persze nem bénán kell játszani vele, ha az ember Tigrisnek képzeli magát, nem él sokáig.
De tény hogy:
- az első tier3 amin 76mm-es ágyú van
- remek a gun depression (mínusz tíz fok)
- a páncélvédettség az E2 jumbo után a legjobb tier3-ban
Csakhát a legtöbben odáig jutnak vele hogy bemennek vele full stockon két csatába, mennek előre nagy bőszen, persze kivágják őket, és nem is mennek többet az M6ossal. -
bgabor #18042 Nem rossz tank egyáltalán, de nem tud annyit mint a Tigris I-es, elsősorban páncélvédettségben. (bár az 5.0-ás amcsi gépek közül a jumbo után ez bírja a legjobban a találatokat) Jó helyen van 5.0-án. Nem az idősáv, hanem a harci hatékonyság alapján vannak kiosztva a BR-ek.
Németeket meg ott szívatják a fejlesztők ahol tudják, elvégre oroszok. A mai napig igen torzult fogalmaik vannak a második világháborúról. -
Malibutomi #18041 Az M6A1 egy igazi one hit wonder...értsd egy lövés bárminek.
Ha nem tudod miért kifejtem bövebben. -
carp3tm0nster #18040 OFF
Nincs mit
Én jeleztem avastéknak, hogy javítsák ki.
ON -
Hogy az M6A1 mit keres 5.0ban!? :D Ez a tank ultrabrutál még stockként is. :)
Amúgy nem értem a gazsi hozzáállását. Azt írják, hogy azért 5.0, mert idősávban oda sorolható be a játékszer. Oké, de akkor a Komet mit keres abban a BRben? Vagy a háború utáni jetek BRjében kb. az összes Me262? Jó lenne, ha a történelmi besorolásra NEM CSAK az amerikai és szovjet oldalon törekednének! :D -
Rettegett #18038 Igaz, az Avast szerin malvare, köszönöm a segítséget -
carp3tm0nster #18037 Az antivirus programod megfogja. Tegnap este nekem is ezt csinálta. -
gstup #18036 Van egy csavarkulcs ikon jobb felül a launchernél.Arra kattints rá.Majd check files.Ha ez nem segít akkor passz. -
Rettegett #18035 Segítséget kérnék. A Windows nem találja az aces.exe fájlt. Ilyenkor mi van?
-
carp3tm0nster #18034 Én se áldozom rá, mert kevés van. Megpróbálom megcsinálni a napi duplázókat és kész.
Itt a balansz-ról volt szó, hogy vajon mi motiválja a "fejlesztőket" az ilyen dolgokra. -
GálTomi #18033 Ez az event hogy nincs ikon és kis térképen a többi játékost sem látni nagyon nagyon sokat dob a játék élvezeti szintjén. Remélem lesz még ennek folytatása! -
GálTomi #18032 Egyszerűen felesleges itt tele panaszkodni a fórumot. A fejlesztők nem olvassák, mi meg tudunk vele mit kezdeni.... Játsz,élvezd vagy hagyd a francba. Ha nem élvezed a játékot az már régen nem játék. Nekem ha valamiért mem tetszik egy játék akkor nem áldozom rá a drága szabadidőm. -
carp3tm0nster #18031 Nem kell elolvasni, ennyi
A béna balansz attól még adott, felesleges személyeskedned.
Ha meg utána olvasnál a hivatalos fórumokon ott is hasonlót írnak.
De valszeg azok is csak "rinyálnak"...
-
Malibutomi #18030 Telefonról írtam. Tanácsolni meg bevallottan önös érdekből tanácsolok, nem hogy neked jó legyen, mert nagyon unalmas hogy mindennap beírod, hogy nem megy a faceroll a tigrissel. -
carp3tm0nster #18029 inkább tanulj meg helyesen gépelni és utána tanácsokat osztogatni... -
Na, ma begyűjtöttem az utolsó még meg nem lévő német tankomat is, és igen, ha már szóba került a mit tegyenek be a hidegháborús vasak mellé német oldalra, nos, a Jagdtiger jelenleg az egyedüli német tank, ami simán mehet a németektől bárki ellen. Ennyire rég élveztem stock járművel harcot. :) Mondjuk repülnöm kellett vagy 20 menetet, hogy meg tudjam venni (őt és az IS2t) és be tudjam állítani a legénységet, de megérte. Szóval, ez egy baromi drága nap volt silver eagles tekintetében. :D