37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • grimm13
    Igy hogy emlitetted a hétvége vs hétköznap dolgot igazad van! Munka előtt vagy után hétköznap azokra az 1 órákra tök jó beülni. Valoszinü a szerverek is terheltebbek hétvégén, de azok a vérpistikék. Egy két hete az RB meccseken ment egy fura szokás, mindenki orba szájba nyomta az előre programozott rádio üzeneteket. Még rá is kerestem hogy ez milyen uj trend? Szét akarja trollkodni a közösség a játékot szervezetten?! Aztán rájöttem hogy egy 10 éves bekattant, meglátta a másik, ezek kiestek és szétszéledtek a játék világában. Kb mint a verebek, egy elkezd csipogni a többi is rákezd.
  • M2 #35587
    Péntek és szombat este az EU szerverek katasztrófálisak. Eltűnő lövések, nem látszó és/vagy sérthetetlen ellenfelek stb.
    Nekem a kilövési átlagom 8-10 között szokott lenni, ilyenkor meg szar szerveren van 0-1 is. Sokszor kínomban már csak röhögök, mekkora fos. A meccsek indulásakor kialakuló káosz és a meccsek végi óriási lag is sokat elárul a Gaijin programozók szakmai képességeiről.
  • LazyPaul
    Az én tapasztalataim alapján ugyanolyan sz@r ez a játék US szerveren is, csak lassabban rak csatába.
    Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.02.24. 19:12:52
  • grimm13
    Azért én összegezném a tapsztalataim :D elöre bocs, felidegesitett a játék .... Tehát, feltünt hogyha US szervereken játszok jobban megy, nem a játékosok rosszabbak, csak mintha kiegyenlitettebb lenne. MA EU szerveren voltam mert nem akart besorsolni sehova, Árkád tankcsatában 5 játszmábol egyet se nyertem, azok a fránya oroszok egyből tele sz@rják a chatet asse értem mi van, az ellen ugy lő ki én azt se tudom hol van, kilométerekről halál pontosan, 2őt találtam el, mind2ő hatástalan találat, lehetett ott taktikázni meg megkerülni.... 5 játékból folyamatosan baserape-ig vertek minket.... Sebaj átnéztem realisztikusba, ott külön vicces hogy megint én világitottam az egész csapatból, még azt se mondhatom hogy ügyetlen voltam :D Nem számoltam, de itt is hasonlo élmény volt. NA jó repüljünk egyet, valahogy itt is mindenki gyorsabban fordul, pontsabban lő , gyorsabban érkezik, ugy emelkedik mintha kötélen huznák. Bombázni kb csak ködben meg felhőben lehet, ott meg ugye nem látszik a célpont. Külön kedvenecm amikor kiválasztom a Do-217et 4 tonna szintiszta német szabadsággal a fedélzeten erre berak arra a pályára amin "akadályozzam meg a partraszállást" :D Berak tehát engem meg 4 másik szerencsést agyaggalambnak, az ellenség akik meg szétbombázhatnák a partot megkapnak 1 apro bombázot meg a többi vadászt akik minket hajtanak xD Én szeretem a német gépeket minden téren, de hgy a P51 meg a Spitfire felfal 3 perc alatt az tuti, meglátom és inkább visszafordulok, a B17 bááármilyen szögből 2 lövéssel szedi ki a pilotám a páncéllemezen keresztül. Néha azt érzem egy szerencsejáték az egész. Én egy olyan szerverkeresőt hiáynolok amugy amin esetleg a pályát is ki lehet választani meg a játékmodot. Egyéni csatában meg persze nem lehet "jutalmat" kapni... vagy farmolsz és szenvedsz vagy azt játszod amit akarsz csak lofütyi se jár érte!

Na bocsánat, kipanaszkodtam magam :D
  • Kissssss0 #35584
    BR változások, még nem végleges.
    https://docs.google.com/spreadsheets/u/2/d/e/2PACX-1vQjcGww6PNxNGCHevwBC9tr-_tt4c5F5oiTYj3Y4UyTYxaHdZDzQe-j4SpBr3tSIIBNHAN1W9UVfpXn/pubhtml
  • Kissssss0 #35583
    lorraine 40t, amx m4, amx 50, és a surbaissé azok amikkel jól pofán lehet vágni a másikat, a 4 és 6 másodperces újra töltésüknek köszönhetően sok ellenfélt lehet gyorsan visszaküldeni a garázsba, de ez csak akkor működik ha tiéd az első lövés joga mert döntött páncél ide vagy oda túl sokat nem fognak védeni azok a 40, 60 meg 80mm vastagságú páncélok.

szóval ja... jól látod, elfogadható mobilitás és max sebesség, gyors újra töltés miatt kiváló tűzerő, viszont gyenge páncélzat miatt nem érdemes kiállni a mező közepére és a német párduc tankokhoz hasonlóan az amx tankok se szeretnek tolatni hátrafelé.
  • Nohab
    4,7 és a 7,0-es BR számomra élvezetes. 1v1-ben erőseknek látom a tárasokat. Ha ésszel mész, akkor lehet velük pusztítani. Ez nem éppen könnyű, mert türelmesen kell velük menni. Ha elkezded magad mindenhatónak érezni és rohangálsz a pályán, akkor hamar kilőnek.
  • sebi89
    Sziasztok
    Egy kérdésem lenne a rutinos kollégákhoz, érdekelne, hogy a francia tankok milyenek? Látok potenciált a táras tankokban, ahogy látom jó a mobilitás cserébe nincs páncél? Használhatóak vagy időpazarlás?
  • Szemike84
    Tessék xD Itt van még 1 példa xD RB-ben épületkomlexusokon keresztül célozva vezeti rá a rakétát a balf..sz az enemyre. Mi ezért a jutalopm? 5000 GE xD. "Thunder Show: High Precision Bombing" Már volt ilyen videó, ahol egyértelműen látszott a csalás xD Ez mos még egy ilyen xD
  • Szemike84
    Engem meg WT nem érdekel úgy teljes egészében xD Már csak annyit csinálok, hogy belépek a napi bónuszért és kilépek xD
  • M2 #35578
    Ettől pont ugyanannyira érdekel a tengeri ág, mint eddig: semennyire. Tőlem akár Tier VIII-as csatahajókat is osztogathatnának!
  • Kissssss0 #35577
    neeeemááár.... örültem hogy végre megszabadulhattam a játéktól a nyári grindfeszt kezdetéig.

Sea Voyage event

PBM-3 Mariner prém tier 2 amcsiknak, még egy használhatatlan bombázó... 4 feladat teljesítésért.
    romboló "leningrád" 5 darab 130mm ágyúval felszerelve ruszkiknak, prém tier 3, mindez 8 feladat teljesítésért.

+ 4 darab decal és egy profil ikon.

ki az aki nekikezd a grindnek? :D
  • PLaci #35576
  • M2 #35575
    Csak egy példa volt, nem a KV-1B a lényeg (volr ugye 20 EUR packos tank is, meg warbondos többször...). Meg nem a market.
  • Kissssss0 #35574
    ha jól emlékszem régebben volt aki 1500-ért is vett kv-220 tankot, meg js-7 tankot 1000 coinért :)
  • Kályha
    A marketet nem a Gaijin árazza be, hanem a játékosok, illetve maga a piac. 2db KV-1B-ért 10+ ember áll sorban. És amíg közülük hárman is gond nélkül kiadnának a tankért több, mint 100 coins-t, addig ne várd, hogy az eladók bagóért elsózzák. Tudod, ha van olyan hülye vki, hogy ennyiért vesz ...
  • M2 #35572
    Azt érti valaki, hogy a Prémium tankok gyakran miért rosszabbak a normál társaiknál? Egyetlen előnyük a talizmán és a készen, kifejlesztve kapott Modifications, ugyanakkor valamilyen paraméterben direkt el vannak cseszve.

Például a német KV-1B, ami most a marketen 200! eurót kóstál, a BR-je meg 4.3, egy olyan szar löveggel, amivel ha felkerül az 5.3-as tankok ellen, akkor semmit nem tud átlőni. Márpedig nálam 5-ből 4-szer felkerülök vele uptierbe.

Vajon mi lehet ennek a teljesen elcseszett koncepciónak a lényege? Szopatják azt aki kifizet nekik 200 eurót? Miféle üzleti modellel dolgoznak ezek?
  • LazyPaul
    Rank VII ...hmm...különösebben nem mozgat, de majd meglátjuk. Mondjuk én már a rank v-öt se élvezem annyira.
    Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.02.15. 21:29:32
  • Kissssss0 #35570
    Challenger 2 and rank VII armored vehicles

tehát jön tier 7 köv updateben... ami annyit jelent(számomra) hogy akár a jövőbeni eventek alkalmával talán majd lehet tier 5 prémium evet tankokat is szerezni, a T30 példájából ki indulva.

Nohab, fcm36 meg a h.35 még mindig nincsenek a megszokott helyükön, magyarul csak azok használhatják akik már beszerezték a nemrég kivett tankokat,úgy kb 99% a jelenlegi játékosbázisnak megvan ez a két csoda :D
    ha jól emlékszem akkor 28mm átütése volt 10 méteren annak a pingpong labda lőszernek, soha nem használtam így fogalmam sincs hogy mekkora érvágás ez a két tanknak, bár abból ki indulva hogy még az apcr lőszerrel is kész kínszenvedés volt átütni egy pz2 tankot... :/
  • Nohab
    Az FCM 36 robbanótöltetes lövedék átütése 13 mm. A lövedék 25 mm feletti páncél felett aktiválódik... :D Van pofájuk ezt kirakni éles játékba?
  • LazyPaul
    Hát lehet hogy egy kicsit túlzásokba estem, de tegnapelőtt szar csatákat sikerült kifognom. Meg elszoktam már ezektől a gépektől, ami meglepett az a 114 mm páncélátütésű lőszer, amikor utoljára játszottam ebben a BR-ben még nem volt ez a lövedék.
  • Kissssss0 #35567
    emlékszem még évekkel ez előtt a js-1 tankot nem lehetett kilőni szemből a tigrissel mert a 88-as ágyúnak csak 137mm átütése volt 10 méteren :D, viszont a ruszki 85 milis ágyúnak már akkor is ugyan úgy megvolt a 145mm átütése 10 méteren... amivel sokra nem lehetett menni ha a tigrist használó játékos ésszel játszott és nekilát sidescrapelni,

(sóhajt) akkoriban a szim/reál csaták még tényleg arról szóltak hogy ki mennyire ismeri jól a tankjának a határait és magát a pályát is, nem volt tökéletes már akkor se a játék de legalább tudta az ember hogy mire számítson mert akkor még csak német/ruszki/amcsi tankok voltak.
  • M2 #35566
    Furcsa, mert én folyamatosan az 5.3 oroszokkal megyek árkád meccseket, de azért érzem a IS-1 és KV-1 85 vastagabb páncélzatát. Persze mára már a mezőny nagy része megtanulta a kilövési pontjaikat és azonnal oda tudnak lőni, de kezdő játkosoknál még látható a késedelem, amint a zöldet keresik. Nagyobb távolságokon meg ég és föld a T-34 és a heavyk.
  • LazyPaul
    Én árkádban játszom csak. A papír tankokat eddig is ették a repülők, azok közül csak a páncélvadászok használhatók.
    A minap visszamentem BR 5.0 - 5.3 -ba a szovjet gépekhez és ott is azt tapasztaltam mint magasabb BR-ben, az ISz-1-ből például egy lassabb T-34-85 (D5T) lett. Akármivel lőnek, akárhol találnak el, egy lövés és már be is fejeztem vele a szereplést. Egy éve az ISz-1 még sokkal-sokkal szívósabb volt mint most, akkoriban ez volt a kedvenc tankom. Hát most már nem az.

Shadow_Warrior79
    Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.02.14. 19:46:59
  • M2 #35564
    Meglepő amiket írtok, mert akkor ezek szerint árkádban jobb a helyzet. Ott csak a könnyű és nyitott tankoknak nincs értelme, mert messziről virítanak a repülöknek, hogy ott egy ingyen frag.
    A heavy tankok egyértelműen többet bírnak, persze megfelelő használat mellett és nem súlyos uptier helyzetben.
  • LazyPaul
    Ez már sajnos így van hogy teljesen mindegy mivel mész, egy lövés akármitől és be is fejezted. Számomra így teljesen feleslegessé váltak a nehéz harckocsik, mivel például a Tiger II KWK-46-ot ugyanúgy 1 lövéssel kiszedik a seggem alól mint a Panther II - őt, így nyilván a gyorsabb géppel megyek. Páncél átütésben meg hatalmas különbség úgysincs.

Shadow_Warrior79
  • Kissssss0 #35562
    én már leszarom hogy mennyire realisztikus a játék, ezt is csak azért említettem meg mert gazsi még mindig ezzel eteti az újoncokat meg azt a néhány tucat szemellenzőst akik dobálják a pénzt a játékba minden premium update alkalmával.

az egyetlen dolog ami engem érdekel az hogy ne vesszen már kárba az a 4+ év amit beleöltem a játékba, hogy tudjak néhanapján menni értelmes csatákat is, mert jelenleg most semmi másból nem áll a játék csak abból hogy megpróbálsz kimozdulni a heavy/med tankoddal a spawnról de márkis oldalba bassz egy gocart autó a 381mm átütésével és mehetsz is vissza garázsba... még csak visszavágni se tudsz mert amilyen gyorsan jött olyan gyorsan száguld is tovább, ez nem játék, ez RP farmolás néhány hülye gyereknek, ezért fölösleges nekem elindítani a játékot.
  • Kissssss0 #35561
    "Nem akarom elhinni, hogy csak a sebesség és a lövedék tömege elégséges az átütés meghatározásához. "

pedig muszáj lesz elhinned mert csak ennyiből áll az egész, olyat hogy milyen anyagból van a lövedék azt leszarják... meg azt is hogy még mindig csak egy pixelből áll az egész lövedék így olyan helyeket is be tudsz lőni amiket soha nem szabadna.
  • Szemike84
    Igen vicces a történet, ugyanis az effektív vastagsás számítási képlete: Páncélvastagság / COS dőlésszög. Ezen flül most hirtelen sikerült egy páncélátütés számolási elvet találnom. Előre szólok, hogy nem az enyém a link, csak az elérési útvonal miatt teszem fel :)
    https://www.alternatewars.com/BBOW/Ballistics/Term/AP/AP_Pen_Formula.htm

Ez meg egy egész jónak tűnő cucc :) A piros területről érkező lövedék átüt :)
    http://www.wwiiequipment.com/pencalc/

Szerintem gazsi ilyen infók hiányában csinálja azt, amit :)
  • Nohab
    Ez viszont tényleg szánalmas. Kérdéses helyzetekben mindig is az oroszok felé billent a döntés. Az eddigi értékek is buffoltak voltak, de most berakták ezt, ami tovább növelte.

A most használt képlet is túl egyszerű. Nem akarom elhinni, hogy csak a sebesség és a lövedék tömege elégséges az átütés meghatározásához.
  • Nohab
    Nézegettem. WH + célzókört láttam ami csalás. A többi vidó netes anomáliák és véletlenek keveréke. Beállítottam, hogy csak az utolsó hónap videói jelenjen meg. Nem volt sok. Iyen tereportálós, azonnal újratöltős csalásokat még most sem látok. Már csak azért sem lehetséges, mert ezeket szerintem a szerveren számolja.

Szóval várom a replay fájlt. Találtam egy csávót ezen a néven, aki már 7000 órát beletolt a játékba. Ez nekem már elég magyarázat.
  • Szemike84
    Tudod itt alapvetően az a probléma, hogy a realisztika réges rég kihalt a játékból. Jelen helyzetben egyik tanknak sem lenne szabad az eredet-törtélnelmi nevét viselnie, mert ezek csak alakra olyanok. Sem a páncélzat, sem a lőszer típusok, sem a az átütések, sem a mobilitás nem egyezik meg a tankok eredeti jellemzőivel. Játszottam régebben egy WOT-hoz hasonló játékkal, ott a tankok eredetitől eltérő tulajdonságai miatt csak a tankok alakja volt az eredeti, de totálisan kitalált neveket kaptak, így nem lehetett azt mondani, "pedig valóságban"... A jelen helyzetben gazsinak is ezt kéne tennie, vagy ha ténylegesen ezeket a tankokat akarja használni, akkor adja meg a normális fizikai tulajdonságaikat. Én imádtam a kezdetekben az orosz tankokkal küzdeni a németek ellen, amikor rendesen taktikázni kellett, hogy 1-et nagy nehezen kilőj.
  • Kissssss0 #35556
    és már ki is vették a kwk45 alap löszerét a választékból, most már a pzgr.rot az alap lőszer.... még véletlenül se csökkentsük legalább egy 0.3 értékel a jelenlegi br szintjét hogy legalább ne szopjon már az a pár ember akik még játszanak ezzel a tankkal a js-7 ellen... áhh nem minek azt.

ha jól számolom tegnap délelőtt óta ez már a harmadik alkalom hogy belenyúltak a játékba, jól látszik hogy semmiféle belső tesztelést nem csináltak még csak dev szerver szintjén se, és mindez csak azért mert néhány lőszer átütéséről többféle feljegyzés is van különböző forrásokból.

egyszerűbb lett volna ha ezt az új rendszert csak azokon a löszereken használják amiknek az átütési értékük megkérdőjelezhető több forrásból is, és ez után korrigálni a br szintjüket a kérdéses tankoknak, a többi lőszernek amiknek beton biztos hivatalos forrásokból lehet tudni az átütési értéküket azokat meg meghagyni úgy ahogy vannak és így nem sérülne még tovább a "történelem hű játék" mottó, de nem baszuk rá az egész játékra az új rendszert és dobjuk ki a kukába több évnyi kutatást és munkát, gg.
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.02.12. 17:03:09
  • Szemike84
    Jól hallottad xD KwK45 stock lőszer 146mm pen 100m-en xD EZ DE VICC! xD GAZSI TE BALF...SZ xD
  • Kissssss0 #35554
    ahogy hallottam az új átütési értékek máris életbe léptek(br változások nélkül), sok szerencsét a tigris2/105 játékosoknak. :))))
  • Szemike84
    Kismillió videó van Y.. T...-on WT-s csalókról, de gazsi nem foglalkozik vele. :( Remélhetőleg ugyan olyan szégyennel fogja bezárni a kapuit, mint a BSGO.
  • Nohab
    Feltöltenéd a replayt valahova? Egyrészt kíváncsi vagyok, másrészt egy videóval lehetne csak nyomást gyakorolni a Gajinra.
  • Szemike84
    most már engem is! xD A T-54-el mentem 2 kört, a második csatában 6 kill után elhagyott a szerencse és kilőttek. egy 150%-os SL boosterrel 6 kill után -8800 volt a balanszom -.-" szánalmas -.-"
  • Kissssss0 #35550
    az elmúlt két három hónapban mást se csináltam csak gay tündérrel játszottam, múlt év decemberében bemelegítés gyanánt megcsináltam war bond taskokat( amcsi T20) aztán meg a karácsonyi event és a januári WB küldetéseket csináltam, ez így összesen 6 prémium beszerzése volt +1 a34 comet.

nem hogy T-54-el nem játszok de magára a játékra se tudok ránézni mert azonnal a hányinger kezd kerülgetni engem.
  • Szemike84
    Ha szeretnétek, adok egy új célpontot, akit lehet jelenteni: "Promo - IvanTheTraitor". korábban már 38 alkalommal került lebuktatásra, most mégis itt van. Aimhacker, -80°ot eresztett a lövegcsövön, ezzel saját magán és a dombtetőn átlőve írtott ki 7 embert. Mindazonáltal egy olyan domb tetejére "mászott fel" a centauróva, hogy helikopterrel sem lehet rálandolni, tankkal meg felmenni egyszerűen lehetetlen! Ez a manus RB-ben tudja mindenkinek a pontos helyzetét, átlő a textúrákon, nincs elhibázott lövése. Feel free to report!
    Utoljára szerkesztette: Szemike84, 2019.02.11. 18:01:12