37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
M2 #35598 Nekem ilyeneket csak akkor csinált, amikor Golden Eagle fogadást índítottam. Azóta csak gyűlnek és nem is merem őket aktiválni. :-) -
wolfhgb #35597 Mai eredmény, 30 lejátszott küldetés után a mérleg cirka 3 győztes pálya, kiváncsi lennék, hogy mi alapján tesz mindig a szopo oldalra, mert ez azért elég messze van egy kb 50% os aránytól. az embernek még az élettől is elmegy a kedve, nemhogy a játéktól. -
wolfhgb #35596 Hat az tény. Volt már 16 killes szériám, kempeltem egy utcában takarásban és jöttek a kuncsaftok sorban a csovemre. Az általános viszont nálam is az egy-két asszisztálás és kb ennyi kill is kuldinkent.
-
Kissssss0 #35595 sajnos ez a játék elég magas fokú elkötelezettséget és sok gyakorlást követel meg ahhoz hogy legalább egy elfogadható szintet tudjon hozni az ember 2 vagy 3 kill formájában csatánként :( -
M2 #35594 "a gyorsan mozgo celok kiloveset kell még gyakorolni, valahogy mindig lemaradok roluk"
Ha mindig ugyanúgy maradsz le, akkor már nem vagy messze a megoldástól! :-)
Legszebb mikor az ember szépen elécéloz a száguldó delikvensnek, elengedéskor tudja, hogy meglesz, erre az a noob nekimegy egy fának... :-) -
M2 #35593 Nekem eredményességben az 5.3 orosz a legjobb BR, az említett T-34 és mellé az IS-1, a KV-85, meg a tankvadász SU-85M. Persze mind más-más játékmódot kíván, de lehet velük aprítani rendesen. -
M2 #35592 Nálam az orosz oldal eredményesebb, olyankor megyek, amikor valami keményebb warbond feladatot akarok gyorsan teljesíteni.
De viszont a német ág sokkal élvezhetőbb. Egyik kedvencem a Panzer IV G a fordulékonysága és a füstdobás miatt, de a tankvadász Panzer IV/70(V) se rossz a frontpáncéljával és a brutálisan pontos ágyújával. Repülők ellen meg a Wirlbelwind zseniális, de tankok ellen se rossz, városi pályákon egy-egyben bárki legyőzhető vele. -
wolfhgb #35591 Na azt még nem porgettem ki. most probálgattam a kulombozo loszereket és ugy tunik hogy a kivánt hatást a br350b gyujtoval tudom elérni, hullanak mint a legyek elso lovésre, mit szivtam, azt elmondani nem tudom, a gyorsan mozgo celok kiloveset kell még gyakorolni, valahogy mindig lemaradok roluk. -
M2 #35590 Nekem oroszoknál (árkád) nagy favorit a T-34-85 (D-5T).
A BR-365A lőszerből viszek 24 vagy 32 darabot, ha a sűrűjébe tervezek menni, akkor a kevesebbet, úgyis kilőnek, mire elfogy. Sniperkedni, óvatoskodni meg több lőszerrel megyek. Tele rakni nem érdemes, csak növeli a berobbanás kockázatát.
Ha saját vagy alsóbb Tier ellen megyek, mindent egy lövéssel szétvisz, felsőbb, pláne 6.3-asok ellen már célozni kell a gyenge pontokra.
Dombra soha nem megyek fel vele direktbe, mindent oldalról kerülök a nagyon rossz lövegsüllyedés miatt. Esetleg inverzbe, hátra-oldalfelé célozva át lehet lőni dombtetőkön.
Gyors és mozgékony tank, városban nagyon él.
Természetesen kimaxolva érdemes menni, legénység 150, Ace. Amíg az nincs meg, az 1-1 párbajokkal óvatosan.
Menet közbeni lövéshez már nagyon ismerni kell a pályákat, a sima szakaszokon gurulva lehet jól célozni, ha valami dobálja a tankot, akkor felejtős. Mozgó célpontokhoz nagy rutin kell, takarás sem akadály, úgyis a közökbe céloz be az ember és ha jó a saccolás, akkor ugyanúgy megvan, mint nyílt terepen.
Meg az örök tankos szabály: flank, flank és FLANK! Mindig a szárnyak nyerik meg a meccset.
Utoljára szerkesztette: M2, 2019.02.25. 23:07:31 -
wolfhgb #35589 Egy kis segitseg kene, mert mar szetvag az ideg, lassan feladom ezt a szart. Most megcsinaltam az orosz agat is a harckocsis oldalnak, mert mar szetvagott az ideg a sok qva t34 es ellenfel miatt, akik rendszeresen egy lovessel inteztek el a nemet szarjaimat, persze, ha veletlen lovo helyzetbe kerultem, nem gyoztem loni rajuk, mert nekem valahogy nem igazan mukodott ez az egy lovessel szetbaszom az ellent dolog. Most mar en is 4.0 as br es t34 ekkel vonulok, erre ugyanugy szetvagnak a buzi nemet p3 es p4 f2, m10 ek egy lovessel menet kozben ramlove kilometeres tavolsagrol, full ki van kupalva a tankom, megis. Most en vagyok ilyen szerencsetlen, vagy az ellenfelek ilyen full profik, vagy mi a tok van? Kerdesem az lenne. Milyen loszerfajta a leghatekonyabb ezekre a kategoriakra, amivel esetleg nekem is sikerulhet vegre egyszer ez az egy lovesre agyon baszok mindenkit dolog? Tovabba, van valami stabilizator billentyuparancs, amit hasznalnom kene, h pontosabban tudjak mozgo jarmunel celozni? Mert igazabol nem latok valtozast ha ranyomok akkor sem, ring a cso, mint az anyjapicsaja, szerintem ez az opcio csak a modernebb tankokra igaz, jol gondolom? Milyen a leghatekonyabb loszertipus orosz vasaknal a hasonlo kategorias dogokre, tehat p3 j, p4 f2, t34 1942, vagy 57, m10, es igy tovabb, mert ezek rendszeresen lecsapnak mint egy legyet a t34 42 vel t34 57 el, egy lovessel, amikor meg en lovoldozok hasonlo tankokra mint az enyem, szitava kell oket lonom mire kinyuvadnak, akkor is ha tornyukat lovom, oldalukat, hatuljukat, tok mindegy, a preferalt loszerem ellenuk a br 350 szp, de masikkal is probaltam, azzal sem voltam eredmenyesebb es mar nagyon unom a szopast. Koszi elore is annak, akinek esetleg hasznos tanacsa van ezzel kapcsolatban. Loszert nem igazan szoktam tobb felet cipelni, mert mar annak orulok sokszor, ha egyaltalan elsutni van idom az agyut, nem h loszert cserelgetni. Azt sem igazan ertem, h masok h a tokomben tudnak ilyen pontosan lovoldozni ram, h egy lovesbol eltrafalnak, mikor en mondjuk nyel gazon rongyolok mindenen keresztul, nem nyilt a terep sem, takarasban kozlekedek tobbnyire, en ilyen szituban kb mar annak is orulok, ha egyaltalan eltalalom a masikat, nem h egy lovessel elintezzem. -
grimm13 #35588 Igy hogy emlitetted a hétvége vs hétköznap dolgot igazad van! Munka előtt vagy után hétköznap azokra az 1 órákra tök jó beülni. Valoszinü a szerverek is terheltebbek hétvégén, de azok a vérpistikék. Egy két hete az RB meccseken ment egy fura szokás, mindenki orba szájba nyomta az előre programozott rádio üzeneteket. Még rá is kerestem hogy ez milyen uj trend? Szét akarja trollkodni a közösség a játékot szervezetten?! Aztán rájöttem hogy egy 10 éves bekattant, meglátta a másik, ezek kiestek és szétszéledtek a játék világában. Kb mint a verebek, egy elkezd csipogni a többi is rákezd. -
M2 #35587 Péntek és szombat este az EU szerverek katasztrófálisak. Eltűnő lövések, nem látszó és/vagy sérthetetlen ellenfelek stb.
Nekem a kilövési átlagom 8-10 között szokott lenni, ilyenkor meg szar szerveren van 0-1 is. Sokszor kínomban már csak röhögök, mekkora fos. A meccsek indulásakor kialakuló káosz és a meccsek végi óriási lag is sokat elárul a Gaijin programozók szakmai képességeiről. -
LazyPaul #35586 Az én tapasztalataim alapján ugyanolyan sz@r ez a játék US szerveren is, csak lassabban rak csatába.
Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.02.24. 19:12:52 -
grimm13 #35585 Azért én összegezném a tapsztalataim :D elöre bocs, felidegesitett a játék .... Tehát, feltünt hogyha US szervereken játszok jobban megy, nem a játékosok rosszabbak, csak mintha kiegyenlitettebb lenne. MA EU szerveren voltam mert nem akart besorsolni sehova, Árkád tankcsatában 5 játszmábol egyet se nyertem, azok a fránya oroszok egyből tele sz@rják a chatet asse értem mi van, az ellen ugy lő ki én azt se tudom hol van, kilométerekről halál pontosan, 2őt találtam el, mind2ő hatástalan találat, lehetett ott taktikázni meg megkerülni.... 5 játékból folyamatosan baserape-ig vertek minket.... Sebaj átnéztem realisztikusba, ott külön vicces hogy megint én világitottam az egész csapatból, még azt se mondhatom hogy ügyetlen voltam :D Nem számoltam, de itt is hasonlo élmény volt. NA jó repüljünk egyet, valahogy itt is mindenki gyorsabban fordul, pontsabban lő , gyorsabban érkezik, ugy emelkedik mintha kötélen huznák. Bombázni kb csak ködben meg felhőben lehet, ott meg ugye nem látszik a célpont. Külön kedvenecm amikor kiválasztom a Do-217et 4 tonna szintiszta német szabadsággal a fedélzeten erre berak arra a pályára amin "akadályozzam meg a partraszállást" :D Berak tehát engem meg 4 másik szerencsést agyaggalambnak, az ellenség akik meg szétbombázhatnák a partot megkapnak 1 apro bombázot meg a többi vadászt akik minket hajtanak xD Én szeretem a német gépeket minden téren, de hgy a P51 meg a Spitfire felfal 3 perc alatt az tuti, meglátom és inkább visszafordulok, a B17 bááármilyen szögből 2 lövéssel szedi ki a pilotám a páncéllemezen keresztül. Néha azt érzem egy szerencsejáték az egész. Én egy olyan szerverkeresőt hiáynolok amugy amin esetleg a pályát is ki lehet választani meg a játékmodot. Egyéni csatában meg persze nem lehet "jutalmat" kapni... vagy farmolsz és szenvedsz vagy azt játszod amit akarsz csak lofütyi se jár érte!
Na bocsánat, kipanaszkodtam magam :D -
Kissssss0 #35584 BR változások, még nem végleges.
https://docs.google.com/spreadsheets/u/2/d/e/2PACX-1vQjcGww6PNxNGCHevwBC9tr-_tt4c5F5oiTYj3Y4UyTYxaHdZDzQe-j4SpBr3tSIIBNHAN1W9UVfpXn/pubhtml -
Kissssss0 #35583 lorraine 40t, amx m4, amx 50, és a surbaissé azok amikkel jól pofán lehet vágni a másikat, a 4 és 6 másodperces újra töltésüknek köszönhetően sok ellenfélt lehet gyorsan visszaküldeni a garázsba, de ez csak akkor működik ha tiéd az első lövés joga mert döntött páncél ide vagy oda túl sokat nem fognak védeni azok a 40, 60 meg 80mm vastagságú páncélok.
szóval ja... jól látod, elfogadható mobilitás és max sebesség, gyors újra töltés miatt kiváló tűzerő, viszont gyenge páncélzat miatt nem érdemes kiállni a mező közepére és a német párduc tankokhoz hasonlóan az amx tankok se szeretnek tolatni hátrafelé. -
4,7 és a 7,0-es BR számomra élvezetes. 1v1-ben erőseknek látom a tárasokat. Ha ésszel mész, akkor lehet velük pusztítani. Ez nem éppen könnyű, mert türelmesen kell velük menni. Ha elkezded magad mindenhatónak érezni és rohangálsz a pályán, akkor hamar kilőnek. -
sebi89 #35581 Sziasztok
Egy kérdésem lenne a rutinos kollégákhoz, érdekelne, hogy a francia tankok milyenek? Látok potenciált a táras tankokban, ahogy látom jó a mobilitás cserébe nincs páncél? Használhatóak vagy időpazarlás? -
Szemike84 #35580 Tessék xD Itt van még 1 példa xD RB-ben épületkomlexusokon keresztül célozva vezeti rá a rakétát a balf..sz az enemyre. Mi ezért a jutalopm? 5000 GE xD. "Thunder Show: High Precision Bombing" Már volt ilyen videó, ahol egyértelműen látszott a csalás xD Ez mos még egy ilyen xD -
Szemike84 #35579 Engem meg WT nem érdekel úgy teljes egészében xD Már csak annyit csinálok, hogy belépek a napi bónuszért és kilépek xD -
M2 #35578 Ettől pont ugyanannyira érdekel a tengeri ág, mint eddig: semennyire. Tőlem akár Tier VIII-as csatahajókat is osztogathatnának! -
Kissssss0 #35577 neeeemááár.... örültem hogy végre megszabadulhattam a játéktól a nyári grindfeszt kezdetéig. 
Sea Voyage event
PBM-3 Mariner prém tier 2 amcsiknak, még egy használhatatlan bombázó... 4 feladat teljesítésért.
romboló "leningrád" 5 darab 130mm ágyúval felszerelve ruszkiknak, prém tier 3, mindez 8 feladat teljesítésért.
+ 4 darab decal és egy profil ikon.
ki az aki nekikezd a grindnek? :D -
-
M2 #35575 Csak egy példa volt, nem a KV-1B a lényeg (volr ugye 20 EUR packos tank is, meg warbondos többször...). Meg nem a market. -
Kissssss0 #35574 ha jól emlékszem régebben volt aki 1500-ért is vett kv-220 tankot, meg js-7 tankot 1000 coinért :) -
A marketet nem a Gaijin árazza be, hanem a játékosok, illetve maga a piac. 2db KV-1B-ért 10+ ember áll sorban. És amíg közülük hárman is gond nélkül kiadnának a tankért több, mint 100 coins-t, addig ne várd, hogy az eladók bagóért elsózzák. Tudod, ha van olyan hülye vki, hogy ennyiért vesz ... -
M2 #35572 Azt érti valaki, hogy a Prémium tankok gyakran miért rosszabbak a normál társaiknál? Egyetlen előnyük a talizmán és a készen, kifejlesztve kapott Modifications, ugyanakkor valamilyen paraméterben direkt el vannak cseszve.
Például a német KV-1B, ami most a marketen 200! eurót kóstál, a BR-je meg 4.3, egy olyan szar löveggel, amivel ha felkerül az 5.3-as tankok ellen, akkor semmit nem tud átlőni. Márpedig nálam 5-ből 4-szer felkerülök vele uptierbe.
Vajon mi lehet ennek a teljesen elcseszett koncepciónak a lényege? Szopatják azt aki kifizet nekik 200 eurót? Miféle üzleti modellel dolgoznak ezek? -
LazyPaul #35571 Rank VII ...hmm...különösebben nem mozgat, de majd meglátjuk. Mondjuk én már a rank v-öt se élvezem annyira.
Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.02.15. 21:29:32 -
Kissssss0 #35570 Challenger 2 and rank VII armored vehicles
tehát jön tier 7 köv updateben... ami annyit jelent(számomra) hogy akár a jövőbeni eventek alkalmával talán majd lehet tier 5 prémium evet tankokat is szerezni, a T30 példájából ki indulva.
Nohab, fcm36 meg a h.35 még mindig nincsenek a megszokott helyükön, magyarul csak azok használhatják akik már beszerezték a nemrég kivett tankokat,úgy kb 99% a jelenlegi játékosbázisnak megvan ez a két csoda :D
ha jól emlékszem akkor 28mm átütése volt 10 méteren annak a pingpong labda lőszernek, soha nem használtam így fogalmam sincs hogy mekkora érvágás ez a két tanknak, bár abból ki indulva hogy még az apcr lőszerrel is kész kínszenvedés volt átütni egy pz2 tankot... :/ -
Az FCM 36 robbanótöltetes lövedék átütése 13 mm. A lövedék 25 mm feletti páncél felett aktiválódik... :D Van pofájuk ezt kirakni éles játékba? -
LazyPaul #35568 Hát lehet hogy egy kicsit túlzásokba estem, de tegnapelőtt szar csatákat sikerült kifognom. Meg elszoktam már ezektől a gépektől, ami meglepett az a 114 mm páncélátütésű lőszer, amikor utoljára játszottam ebben a BR-ben még nem volt ez a lövedék. -
Kissssss0 #35567 emlékszem még évekkel ez előtt a js-1 tankot nem lehetett kilőni szemből a tigrissel mert a 88-as ágyúnak csak 137mm átütése volt 10 méteren :D, viszont a ruszki 85 milis ágyúnak már akkor is ugyan úgy megvolt a 145mm átütése 10 méteren... amivel sokra nem lehetett menni ha a tigrist használó játékos ésszel játszott és nekilát sidescrapelni,
(sóhajt) akkoriban a szim/reál csaták még tényleg arról szóltak hogy ki mennyire ismeri jól a tankjának a határait és magát a pályát is, nem volt tökéletes már akkor se a játék de legalább tudta az ember hogy mire számítson mert akkor még csak német/ruszki/amcsi tankok voltak. -
M2 #35566 Furcsa, mert én folyamatosan az 5.3 oroszokkal megyek árkád meccseket, de azért érzem a IS-1 és KV-1 85 vastagabb páncélzatát. Persze mára már a mezőny nagy része megtanulta a kilövési pontjaikat és azonnal oda tudnak lőni, de kezdő játkosoknál még látható a késedelem, amint a zöldet keresik. Nagyobb távolságokon meg ég és föld a T-34 és a heavyk. -
LazyPaul #35565 Én árkádban játszom csak. A papír tankokat eddig is ették a repülők, azok közül csak a páncélvadászok használhatók.
A minap visszamentem BR 5.0 - 5.3 -ba a szovjet gépekhez és ott is azt tapasztaltam mint magasabb BR-ben, az ISz-1-ből például egy lassabb T-34-85 (D5T) lett. Akármivel lőnek, akárhol találnak el, egy lövés és már be is fejeztem vele a szereplést. Egy éve az ISz-1 még sokkal-sokkal szívósabb volt mint most, akkoriban ez volt a kedvenc tankom. Hát most már nem az.
Shadow_Warrior79
Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.02.14. 19:46:59 -
M2 #35564 Meglepő amiket írtok, mert akkor ezek szerint árkádban jobb a helyzet. Ott csak a könnyű és nyitott tankoknak nincs értelme, mert messziről virítanak a repülöknek, hogy ott egy ingyen frag.
A heavy tankok egyértelműen többet bírnak, persze megfelelő használat mellett és nem súlyos uptier helyzetben. -
LazyPaul #35563 Ez már sajnos így van hogy teljesen mindegy mivel mész, egy lövés akármitől és be is fejezted. Számomra így teljesen feleslegessé váltak a nehéz harckocsik, mivel például a Tiger II KWK-46-ot ugyanúgy 1 lövéssel kiszedik a seggem alól mint a Panther II - őt, így nyilván a gyorsabb géppel megyek. Páncél átütésben meg hatalmas különbség úgysincs.
Shadow_Warrior79 -
Kissssss0 #35562 én már leszarom hogy mennyire realisztikus a játék, ezt is csak azért említettem meg mert gazsi még mindig ezzel eteti az újoncokat meg azt a néhány tucat szemellenzőst akik dobálják a pénzt a játékba minden premium update alkalmával.
az egyetlen dolog ami engem érdekel az hogy ne vesszen már kárba az a 4+ év amit beleöltem a játékba, hogy tudjak néhanapján menni értelmes csatákat is, mert jelenleg most semmi másból nem áll a játék csak abból hogy megpróbálsz kimozdulni a heavy/med tankoddal a spawnról de márkis oldalba bassz egy gocart autó a 381mm átütésével és mehetsz is vissza garázsba... még csak visszavágni se tudsz mert amilyen gyorsan jött olyan gyorsan száguld is tovább, ez nem játék, ez RP farmolás néhány hülye gyereknek, ezért fölösleges nekem elindítani a játékot. -
Kissssss0 #35561 "Nem akarom elhinni, hogy csak a sebesség és a lövedék tömege elégséges az átütés meghatározásához. "
pedig muszáj lesz elhinned mert csak ennyiből áll az egész, olyat hogy milyen anyagból van a lövedék azt leszarják... meg azt is hogy még mindig csak egy pixelből áll az egész lövedék így olyan helyeket is be tudsz lőni amiket soha nem szabadna. -
Szemike84 #35560 Igen vicces a történet, ugyanis az effektív vastagsás számítási képlete: Páncélvastagság / COS dőlésszög. Ezen flül most hirtelen sikerült egy páncélátütés számolási elvet találnom. Előre szólok, hogy nem az enyém a link, csak az elérési útvonal miatt teszem fel :)
https://www.alternatewars.com/BBOW/Ballistics/Term/AP/AP_Pen_Formula.htm
Ez meg egy egész jónak tűnő cucc :) A piros területről érkező lövedék átüt :)
http://www.wwiiequipment.com/pencalc/
Szerintem gazsi ilyen infók hiányában csinálja azt, amit :) -
Ez viszont tényleg szánalmas. Kérdéses helyzetekben mindig is az oroszok felé billent a döntés. Az eddigi értékek is buffoltak voltak, de most berakták ezt, ami tovább növelte.
A most használt képlet is túl egyszerű. Nem akarom elhinni, hogy csak a sebesség és a lövedék tömege elégséges az átütés meghatározásához.