37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
gstup #19468 Attól függ ki lő Rád! :) Egy m26-nál mindegy.Mert az apcr lövedéke 1500-2000 méterről is átviszi a frontodat.A tigris II-ét már csak kb 1500-ról.Ott lehet érdemes beforgatni.Próbálgasd. -
Panther-ről tudok nyilatkozni. Azt sokkal többet használom, mint a többi felsorolt tankot. Teljesen mindegy szegénynek a beforgatás, mert először tornyon lövik (fekete cső betegség) utána meg oldalról kilőnek, mivel hátrálni nem tud. Amúgy ha a frontpáncélt lövik, néha pattant egyenesben is, meg beforgatva is. -
Luciferkee #19466 Kérdés:
Az olyan tankoknál, ahol a front páncél döntött X szögben (Tiger II, Panther, T44, stb.) érdemes beforgatni a tankot, vagy jobban megéri egyenesben hagyni.
Több helyen utánaolvastam a dolognak és eltérő vélemények vannak erről (külföldi fórumok).
Nektek mi a véleményetek / tapasztalatotok / meglátásotok ezzel kapcsolatban? -
Szpecnyaz #19465 Megvan az új fun tankom, az ISU 122 képében. 5.7-es BR-en, 122mm-es A-19 gun :P. Simben iszonyat jó a Tigris hordák ellen. Nem is értem, hogy miért annyira ritka mint a fehér holló ez a bestia. -
Flikka #19464 Köszönöm a részletes és terjedelmes válaszod . :) -
WT egy MMO, más a prioritás mint egy IL2-nél.
Ráadásul nem is egy tiszta szim játék, mivel egy mmo aminek nem az a célja, hogy az egyébként igen elhanyagolható szim közösségnek vmi über szimet rakjon le.
Persze, hogy a legkisebb prioritás a játék szimulátor része élvezi.
Elsősorban mindig is az új elérhető és kifejleszthető gépek lesznek a prioritás meg a megvehető prémium járművek. -
RepeszElek #19462 ööö... elírtam valamit? Remélem nem! Ugyanis az IL-2 kifejezetten a második világháborús repülőgépek szimulációjával foglalkozik és csak is azzal. Tankok nincsenek.
Mivel az fejlesztő csapat (1C company ők csinálták az UFO szériát is emlékeztek rá? :) de amúgy rengeteg mást is elég nagy cég )
csak erre állt rá a játékban és nem foglalkozik a hobby játékosokkal kőkemény szimulátor én egyenlőre még a felszállásnál leragadtam az a hülye he 109es futómű nem volt a legstabilabb ezt Norbert Hannig is megjegyezte a könyvében...
Úgy látszik a fejlesztők is olvasták a könyvet :D
De leszállni már egész jól tudok:),de nem kell megijedni mert ennek ellenére sokan nyomják online-on, én felcsatlakoztam egy szerverre és már játszottam is.
Egyébként ahhoz képest a wt egész jó munkát végez a repülők modellezése terén szimulátor módban legalábbis,de persze elmarad az Il-2 től de nem győzöm hangsúlyozni:
Ingyen egye fene nem rossz!!!!! :)
A tankok modellezéséről inkább most nem mondok semmit az még ingyen is necces számomra folyamatosan leakarom törölni a játékot aztán mégse...:) Pedig le kéne mert rossz hatással van rám de olyan jó mikor nem szopat és összejönnek a dolgok akkor nagyon élvezem...
A lenne olyan mint az IL-2 csak tankban akkor már rohannék a boltba megvenni és letörölném végre ezt de nincs :(
Egyenlőre még mindig a wt a legjobb a piacon az összes hibájával együtt!
Viszont azt elfelejtettem írni hogy az IL-2 ben jóval kevesebb gép van mint a wt-ben. Legalábbis a legújabb részében...Ez ne érjen meglepetésként senkit. Számoljatok vele!
Gondolom azért mert ez történelmi helyszíneket és eseményeket dolgoz fel, olyan a játék mint a wt-ben az Events!
-
Rue East #19461 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért ez egy elég rózsaszín leírás az Il-2 BOS-ról. Több hajtómű kezelése most is van a WT-ben, műszerfal világításokat és nyitható kabintetőket készítik, pár gépnek már van. A csak műszerekről paramétereket leolvasást hamarosan lesz bevezetve.
Félre értés ne essék, komolyabb játék, mint a WT, de messze nem tökéletes. A repmodellekkel van bőven gond. Igaz, hogy ezt az átlag user nem tudja, mert hogy a WT-ben sokkal egyszerűbbek a gépek. Ami tény, hogy látványra és hangokra nagyon ott van. A legnagyobb hibája, hogy iszonyat drága. Máig volt féláron a sztenderd verzió 8 géppel 25 eur. Most 50 eur és 86 eur ha kell mind a 10 gép. Az Il-2 Cliffs of Dover 10 eur és az viszont (a TF mod patchekkel) egy komolyabb szim, jelenleg a DCS modulok mellett a csúcs. -
bgabor #19460 IL-2 szériában milyen tankokkal is lehet menni? -
Luciferkee #19459 Én személy szerint köszönöm ezt a kis leírást a játékról, pont valami "nem hivatalos" információra volt szükségem róla -
Luciferkee #19458 Ezen most jót nevettem ;-) -
RepeszElek #19457 Sajnos nem tudok segíteni, mert én nem nagyon néztem utána csak nagyon jókat hallottam róla,megnéztem pár videót és eldöntöttem hogy meg veszem,de lehet hogy van hozzá valamilyen demo lehetőség nem tudom...:(
Egyébként a WT-nél az IL-2 bármelyik szériája szerintem sokkal jobb. Jó hát 12 ezer körül mozog a legújabb része a wt meg gyakorlatilag ingyen van,de legalább nem bosszankodsz, nincsenek bug-ok, nagyon élethű a repülési modell, a széllökések menet közben, még az is sokkal jobb ahogy a gépet beindítod. Kiráz tőle a hideg:) A Wt-vel szimulátor módban egy hét után sem tudtam tökéletesen beállítani a joystickomat az IL-2 meg azonnal olyan gyári beállítással indult hogy egyszerűen nem nyúltam hozzá úgy tökéletes ahogy van minden kalibrálás nélkül. Meg hát ugye az egy kész játék, a wt. foglalkozik tankokkal és szép lassan fejlesztgetni a játékot most pl. a repcsikben van világítás meg ki lehet nyitni a pilóta fülkét. Az IL-2 ben, több féle világítás van mert van navigációs,meg van műszerfal,meg van külső jelzőfény a leszálláshoz meg az éjszakai repüléshez meg mit tudom én..A pilótafülkét nem csak kinyithatod de ki is hajolhatsz a gépből amennyire fizikailag ez lehetséges,és minden funkció elérhető kb. az egész billentyűzetet használom, bombázónál ha egy motor kigyullad megnézem melyik az és lekapcsolom azt gyorsan, nem tudom wt-ben ilyen van e...Viszont arra készülni kell hogy az online közössége nagyon nagyon profikból áll sokan fejkövetős kamerával, pedállal stb stb. profi cuccokkal nyomják és mellette nagyon értenek a repülőkhöz. Magyarul sokáig céltábla leszel:) Én egyszer felmerészkedtem közéjük és hááááát.....:) De simán működik az online szekció, nagy tábora van!
...és a játékban nincs semmi féle árkádos dolog. Nem lehet úgy repülni hogy kívülről nézed nehezebb a tájékozódás és még azt is a műszerfalon nézem meg mennyi az üzemanyagom...
Na most egy csomót regéltem erről a játékról de nem azért tettem hogy a warthundert lehúzzam a wt egy jó kis ingyenes internetes játék, ennek megfelelően vannak komoly hiányosságai.
És elnézést azoktól akiket untattam ennek ellenére végig olvasták én csak azért írtam ennyi információt mert neked akartam jót! :) -
Te miket fantáziálsz be? A tieden valami railgun van amit hagyni kell feltöltődni vagy mi? -
kissssss #19455 youtubon való barangolás közben belefutottam ebbe a videóba , már látom is lelki szemeim előtt hogy a maus után ez fog jönni. -
A T32t úgy képzeld el, hogy vele tök ugyanoda kell lőni az ellenség gyenge pontjai kapcsán, mint a nagyobb repeszhatású lövedékekkel felszerelt tankokkal - a la M46 -, csak a T32 esetében a lövést nem szabad azonnal elengedni amint a célon vagy, hanem a célra kell tartani, tartani, mintha összeszűkülne egy láthatatlan célkereszt, és akkor elengedni, amikor már úgy 4-5 sec eltelt a célon tartás óta. Mindezt persze a jobbik lövedékkel. Ha ez megvan, minden tank ugyanúgy robban ha jó helyen célzod meg, mint egy M46 esetében, és csak úgy pattognak le rólad a lövedékek. Harc közben pedig folyamatosan tartani kell a távolságot az ellennel, úgy minimum 800-900 métert. Ez alá tilos menni. Ha alá mész, akkor kilövik a loadert, és nagyobb lesz a töltési sebességed, mint egy meglőtt KV2nek ... Sajnos, mire erre ráállt az ember, eltelik pár meccs, de egyértelműen így működik a tank az új patch óta. Előtte rém gagyi volt, most marha jó. Én nem tudom, hogy használta-e valaha az M46 lövedékeit, de azért nem lennék mérges, ha az M82t valaha megkapná. -
Én mondtam. Durva gép. :) -
Gondold el milyen op lenne az a t32, ha egy lövésezne mindent olyan páncél mellett.
Jelen állapotba legalább az előnye mellett van egy nagy hátránya is. -
bgabor #19451 Nem tudom hol a probléma. A T29-T32-T34 nehéztankok koncepciója éppen az volt, hogy hull down pozícióban állva, csak a tornyot kidugva várják a szovjet hordákat a 120mm-es ágyújukkal. Kimondottan defenzív harcmodorra kitalált gépek, mint a hidegháborúban a zseniális svéd Strv-103. -
Malibutomi #19450 Igen a benzines téma csak legenda, legtöbbször a lőszer robbant be, azért jöttek a nedves lőszertároló rekeszek (W) -
bgabor #19449 Azt vágod ugye, hogy a német tankok kivétel nélkül benzinesek voltak? Azok is remekül égtek. A németeknek az egész háború alatt nem sikerült értelmes dízelmotort kifejleszteniük, így mindenbe benzinmotor került. Amúgy meg a Shermanok közül az M4A2 és az M4A6 változatok dízelmotorosok voltak, csak a többi volt benzines. Csak azért mondom hogy helyretegyünk néhány városi legendát.
Utoljára szerkesztette: bgabor, 2015.03.09. 16:58:18 -
Malibutomi #19448 Nem az a bajom, de kösz hogy gondolatolvasónak hiszed magad..
A logikus lépés Gaijin részről pediig egy baromság. A T32-nek jó a páncélja, ezért minden tankot aminek nincs robbanólövedéke megszopatunk azzal hogy azt nem csinálják meg rendesen...logikus. Sok ilyen okos gondolatod van még?
A T32-nek csak ilyen lövedéke volt, nem véletlenül, egy ilyen tökéletesen elég egy másik tank leküzdéséhez, csak épp itt nincs lemodellezve normálisan a repeszhatás -
Logikus balansz? Egy szar az armorja, a tornyát nem lövik át, ennyi. Az egész csatát valami domb mögött kell töltened, amire alig 1-2 mapon van lehetőséged. Az alváz front páncélzat SEMMIT nem ér, és még egy rohadt nagy gyenge pontot is raktak rá. A lövedékkel lehetetlen bármit is kilőni. Persze az összes orosz op szar az balanszolt... Nem értem ebben te hol látsz logikát.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.03.09. 16:40:12 -
Akkor csak az a bajod:D
Kivételesen erős páncélod van, cserébe nincs robbanó lövedéke.
Ez kivételesen egy logikus balansz lépésnek tűnik a gaijin részéről. -
Malibutomi #19445 Van IS3 ls IS4 is a garázsban kösz.
Nem sír a szám, leírtam hogy amelyik tanknak nincs robbanó lövedéke az most szart sem és sajnos. Vagyis de, ha valaki sok assisstot szeret összeszedni.
A stílusod meg tartsd meg magadnak. -
Azért sír a szád, mert nem ér az IS-4-ES OP-ság közelébe? -
Malibutomi #19443 Sajnos igy egy rakat fos, sokra mész vele hogy nehéz kilőni, ha nem tudod megölni az ellenfelet, ráadásul ő hármat lő rád amíg te egyet. A legeslegrosszabb befektetés a kifejlesztése.
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2015.03.09. 15:54:54 -
jocking #19442 A shermanek biztosan. Pont azért is hívták a németek "Tommy sütő"-nek őket, mert a benzin jóval gyúlékonyabb, mint a gázolaj, így elég volt jó helyen eltalálni, és már gyufává is változott az egész. -
Luciferkee #19441 Másik: Egyébként jól érzem a játékban, hogy az amerikai tankok benzinmotorosok? -
Luciferkee #19440 M6A1 az egyik kedvenc tankom azon a szinten. Annyira bejött, hogy vettem is rá egy talizmánt és azzal húztam ki az egész ágat egészen az M26 illetve a 76 mm-es M4A3E2 Heavy tankig. A meggymagköplödő shermanokat így "megúsztam", sajnos a tiger I ellen semmit nem tudtam velük kezdeni.
Amit még tapasztaltam az M6A1-el, hogyha 49%-nyi (sajnos fejből nemtudom mennyi) lőszerrel mész, akkor csak a tank jobb oldalán tárol lőszert (hátulról, commander nézetből nézve), így ha esetleg bal oldalról be is kapsz egyet, kis eséllyel lesz lőszer robbanás. Forgatásnál tudsz úgy helyezkedni, hogy a jobb oldali gyenge pontokat pont takard. -
Panlaj #19439 Ez megvolt nekem is pár nappal ezelőtt. De azt hittem, hogy rosszul látom. Lövés után fedezékbe mentem, Aztán durranok. A killcam mutatja, hogy tüzérséget kértek rám, és az első lövedék kapott el. Akkor láttam a pottyanó lövedéken, mintha kanyarodna. Az IL2 megvolt nekem is. Még nagyon régen, a teljesen alap verzió. Aztán az 1946-ot is összeszedtem. Az alap légi csatái után, meglepődtem az újabb verzió pörgésén, forgásán. A Sztálingrádot kipróbálom. -
Dagohun74 #19438 viszont nehezen lehet kilőni, jó ez így. -
Malibutomi #19437 A nem robbanó apcr meg apcbc repeszhatásával kezdhetnének valamit, a T32 egy használhatatlan fos így. -
gstup #19436 Eszméletlenül élvezetes a tier III 5.0-ás amerikai ág.Olyan jó csatákat megyek azon a szinten tigris I és d párducok ellen...Néha berak 6.0-ás párducokat,de azok sem ellenfelek.M6a1-el 12 halál eddig és 58 kill :) . -
Flikka #19435 Itt egy újabb poén a Gaijintól. Fedezék mögött várom, hogy újra töltődjön az ágyúm de egyszer csak felrobbanok és mutatja is az ellenfelet aki kilőtt csakhogy a killcam szerint felülről jött az áldás mint az artynál de annak nyoma sincs viszont a lövedék mellém hullana vagy 5-6 méterrel de kecsesen rámkanyarodik és szinte oldalról csapódik belém. Vagy 8x szedtek ki így de gőzöm sincs mi lehet ez de már meg sem tudok lepődni az ilyeneken, viszont nincs valahol egy letölthető demója ennek az IL-2 battle of stalingrad-nak. Néztem róla videókat és nem gondoltam, hogy a WT-t űberelni lehet de nagyon meggyőző, ott emlegetik, hogy "demo" de ez lehet, hogy csak a videóra vonatkozik. -
RepeszElek #19434 Hát ez érdekes volt:)
Mellőlem egyszer egy egész ház tűnt el! Azt használtam fedezéknek de oldalról kaptam egyet legnagyobb meglepetésemre és mikor visszanéztem a videót a ház már nem volt ott:)
Ez a játék nem boltban kapható ahova besétálsz és megveszel egy garantáltam agyon tesztelt kész játékot.
Itt a játékosok tesztelik a cuccost!
Nagyon sokat számít hogy ingyenes én is csak ezért játszom vele de én nem sajnálom a pénzt sosem arra ami jó.
Sok eredeti játékom van nemrég megvettem az IL-2 battle of stalingrad repülő szimulátort is egyébként ajánlom mindenkinek nagyon jóóóó!
.....de ha ez nem lenne ingyen hát én biztos nem játszanék vele és nem is venném meg a boltban.
De így hogy nem kell fizetni érte arra jó hogy elbohóckodjunk vele nem igaz? :)
Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.08. 22:32:53 -
foxbat88fx #19433 köszi :) sejtettem :D -
jocking #19432 Visszaugrik 2-re. -
Panlaj #19431 Ma láthatatlan voltam. Kuban map, Brake, sim mód, Tigris H1. Sikeresen leküzdöttünk egy Is1-est a szintén Tigris H1-el küzdő csapattárssal. Az Is1-es emberke csak engem vett észre, a domb takarta a társam. Hátulról lő rám 100 méterről, semmi bajom. Vissza húzódik bukkanó mögé. Irányba forgatom a tankot, meg társam is irányba áll. Egymás mellett voltunk mikor újra előjött az IS1. Meglepődött így sikerült ellőnöm a csövét. Erre visszahúzódott egy árokba. Ott könnyű volt kilőni.Felmentem a bukkanóra amit az IS1 használt takarásnak, szintén Is1, másodikra kilőve. A csapattársam jobbra mellettem állt kb.20m-re, de ő nem ezen a kicsi dombon. Sehol senki, erre durranik. Ebben a pillanatban megjelent egy Su100 a semmiből 30m-re.Semmi takaró tárgy nem volt, belátható szakasz. Abból az irányból 500m-ről látni kellet volna. Azt hittem én következem, de nem. Úgy mozgott mintha ott sem lettem volna. Átmegy mögöttem, 5m-re ezen a dombon, és leáll mellettem. Elkezdem körbefordulni, tornyot és testet, hogy gyorsabb legyen. Erre ott áll egy IS2-es, az oldalát mutatva 15 m-re. Testen lövöm, sérül, a tornya nem mozdul. Köztünk állt a Su100-as, úgy hogy a küzdőterébe hátulról be tudtam lőni. Ő egyből durranik, Is2-es nem csinál semmit. A következő lövéssel kivégeztem őt is. A környéken nem volt csapattárs, aki megsebezte volna őket. A pontunkat semlegesítették, de nem foglalták. Mikor odamentem, egy T44-es volt ott. Nem tudta foglalni, nem adta be nekik. A tornya az én irányomba nézett, de nem csinált semmit. Kb 100m-ről tornyon lőttem szemből, és egyből pukk.
Eddig csak olyan volt, hogy ha félig takarásban volt a tank, akkor volt láthatatlan. Meg a csirkehálós kerítés tette azzá őket. Most már a szubtérből is elő ugranak. Egyre nagyobb furcsaságokat produkál a játék.
KV2-es testét eltakarja egy szikla, de nem látszik a torony. Mikor lő egyet, akkor látható lesz, de 5mp múlva eltűnik. A teljes tornya a fedezéke fölött van!!!!
Utoljára szerkesztette: Panlaj, 2015.03.08. 21:41:41 -
foxbat88fx #19430 megcsináltam a "pokhryskin" missziókat, megkaptam a 3nap prémet.....
a kérdésem az lenne, hogy most ugye tudok feltenni 4 matricát a tankra
ha lejár a prém akkor is megmarad a 4 vagy visszaugrik 2-re? :) -