War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gottfried
Meghalt a játék. 😞

Délelőtt még be tudtam lépni,nem volt semmi gond.Most indítás után egy ilyen ablakot kapok.Járt már így valaki?

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Nekem olyan volt, hogy JPanzer4 elejét vitte át egy egyenesen, vízszintesen repülő lövedék ott, ahol majdnem vízszintes a lemez (gondolom ez a lemez fedi felülről a váltót, meg talán a vezető lábát). Annak a becsapódási szöge nem hiszem hogy 10-15 foktól több volt. A killcam szerint egyenesen, irányváltoztatás nélkül ment át a páncélon.

Sherman0070
War Thunder 1.41-es magyarítása 1.43-on működik?

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Igen, van olykor

ximix
Köszönöm a kiigazítást, a fogalmazó készségem és tárgybeli tudásom erősen hiányos így csak a lelkesedés maradt😊

Gaijinék is azt mondták egyébként az ominózus esetre, hogy ennek szerintük is le kellett volna csúsznia a torony tetejéről.
Most vizsgálják a dolgot, ezért ha találkoztok még ilyen fura átütéssel, akkor jelezzétek nekik, talán összekapják magukat és megoldják a problémát.

Ozzyehh
másnak is vannak fps esések? lengyel pályán épületek között beesik 30 alá .... meg van még 1 map ahol leesik jócskán..

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

A sapka hatékonysága azért ennyire nem nagy. Az animáció erősen el van túlozva. Meglehet nézni, az amerikai és orosz átütési adatokat, ők egy löveghez használtak ugyanolyan tömegő és csőtorkolati sebességű AP és APC lövedékeket. Olyan hatalmas különbségek nincsenek az átütésben ilyen 5%-ok, max 10%.
Ha a 15444. hsz-ben lévő bármely lövedékhez berajzolsz a függőleges vonaltól a lövedék felé mondjuk 10°-al eltérő egyenest (ami az erősen döntött páncélt szimbolizálja) akkor még mindig azt fogod látni, hogy a lövedék tulajdonképpen az oldalával találná el. Ezen a cap se segít. Tehát lepattanna.

Nemrég kaptam egy 1958-as amerikai ballisztikai tesztet. Még a 120 és 155 mm-es lövedékek is csak 70°-os (függőlegestől) páncélzat ellen lettek tesztelve, ennél jobban döntött ellen nem is tesztelték őket. És ebből is csak 2"-et ütött át 2200 fps-el.

A játékból kiragadott példa (IS-2 30 mm-es tetőlemeze vs 8,8 cm PzGr39) kizárólag akkor lehetett volna reális, ha a Tiger II magasabb pozicióból tüzel mint amilyenen az IS-2 van és így a lövedék beesési szöge legalább 20°.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2014.10.12. 12:39:47
Én is.De szerintem csak azért mert szigorúan Tier III-ban játszom. 😊 Jagdpanzer IV,Stug III G és Pz IV H kombinációval.Tigris I-et kivettem,mert azzal már T-44,Su-100 és Su-122p-k ellen rak be.

Ozzyehh
biztos velem van a baj de én nagyon élvezem a meccseket 😄

Ez két külön sapka, amiről beszélsz. Az animáción egy APC lövedék van, ez kap egy lágyabb fém sapkát, ami "felkenődik" a páncélra becsapódáskor. Az aerodinamikailag kedvező formát pedig a BC jelzésű (ballistic capped) vékony (mármint a lövedék falához képest) fémlemez sapka adja. Ezek nincsenek összefüggésben egymással, volt mindenféle kombináció (AP, APC, APBC, APCBC).

ximix
A lőszerek páncélátütő része több féle alakú ami nem mindig kedvező ballisztikai tulajdonságokkal bír, így legtöbbször kap egy sapkát a lőszer amitől javul a ballisztikája és pluszban ez is segít a kis szögű becsapódásoknál.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.10.12. 11:17:40
Na most én mondom, pedig nagyon reménykedtem.... Teljesen elrontották a játékot. Nincs lepattanó találat. Rétegelt páncélon 40-45 fokos szögből egyenesen átmegy..... Ez így egy nagy nulla.

Ez előtti patch nekem tetszett. AB-ben T1-T3 elejéig egészen jó volt, de ez most egy nagy nulla. Dupla nulla.

Gondolom a lövedék normalozációját is beleszámítottad. Csak mert az a kb. 5° pont jelentheti azt a 20 mm-t.
Szerencsétlen Hetzer-emet pont ott lötték ki, ahol a két frontpáncél találkozik. Márpedig onnan valamerre pattannia kellett volna a fizika szerint...

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Cobra.
Marha jó ez a kill cam, most még jobban tépem a hajam, amikor látom, hogy 1+ km-ről lapos szögben eltalál az ellen és meghal mindenki a tankban...

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Sherman0070
Hát igen ha gondolkozni kell akkor már nem megy nekik a játék. Csak OP tankokkal, 2 respawnal és bomber spam-al tudnak érvényesülni.

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Sherman0070
Velem ugyanez történt csak én Tiger II (H)-ban ültem. IS-4M lőtt így meg 1200m-ről úgy hogy magasabban voltam mint ő...

Na mivan az összes orosz abbahagyta a játékot? 😊
Milyen rank unlockra gondolsz?
Ha arra gondolsz, hogy mennyi tank kell még ahhoz, hogy a következő szintet elkezdhesd, akkor azt a tech tree bal oldalán látod.

Ozzyehh
azt hol látom hogy mennyi kell még a kövi rank unlockhoz tankmódban?

DasIsFuck
wot tank inspectorba megnéztem és ott relatíve ha egy kicsit is magasabb szögből jön a lövedék mint az is2 magassága már 200-as átütéssel be lehet ütni.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Ilyen szögből a valóságban is lepattanna a 8,8 cm PzGr39. Talán csak a mai APFSDS-ek tudnák átütni, bár úgy tudom azok is képesek lepattanni ha 5° vagy azalatti a szög. Érdekes a játék "ballisztikája"...
Használj face trackert :-) Ott is működik.Igaz amig minimap berakja az ellent, felesleges.
DasIsFuck
Nem szeretem a fix kameranézetet.

pedig egyszerű a magyarázat

szívrohamot kapott az egész legénység a zajtól amit keltett a lövedék 😄
Ez az a szög, ami wot-ban automatikusn pattan, függetlenül a páncél vastagságától. David talán többet tudna erről mondani, ő otthon van a témában, hátha olvassa és felvilágosít.
Az átütést nem vitatom. Lehet, hogy elegendő volt a lövedék átütése azon a ponton, sőt biztos, mivel át is lőtt.
Én arra lennék kíváncsi, hogy vajon ilyen kis szögben mennyire életszerű, hogy átüti a páncélzatot.
Akárhogyan nézem, annak józan paraszti ész szerint egyszerűen le kellett volna csúsznia.
Érted, hogy mi a problémám?
A patch óta folyamatosan tapasztalom ezeket a fura haláleseteket (átlövik szemből a tank/torony oldalát, stb.).
Ezt annak tudom be, hogy azóta van killcam és igencsak bökik a csőröm az ilyen esetek.
Lehet, hogy eddig is volt ilyen, de nem volt róla azonnal bizonyíték, mert a tököm se nézegette vissza a visszajátszásokat.
Ezt is csak azért, mert rohadt kíváncsi voltam, hogy jól láttam-e a killcamen ezt a becsapódást.

Ja, látom, nem is néztem, hogy ott van a bementi nyílás. Akkor ez olyan mint a futó görgő találat miatt legénység halál. Közben nézegettem isnpectorban, hát határ eset, 200 körüli pennel át lehet lőni, ha olyan a szög, ezek szerint beadta.
Utoljára szerkesztette: Droughert, 2014.10.11. 19:06:29
Nem, ott a tetőn a bemeneti nyílás, ráadásul killcam is ott mutatta a becsapódást, amitől meghalt mindenki a tankban.
Nézd az első képen a periszkóp mellett a fekete pöttyöt. Mondjuk pont oda esik az árnyék, de bekarikázom, ha nem egyértelmű. 😊
Utoljára szerkesztette: cpthungarian, 2014.10.11. 18:53:55

Nem a kupolát találta el utána? Bár ha a lövegpajzsot találta el, akkor azon átmehet.
Utoljára szerkesztette: Droughert, 2014.10.11. 18:50:29
Na, asszem ezt már tényleg jelenteni fogom, most van replay meg minden.
Karelian IS-2-vel mentem TigerII kilőtt szemből, de a torony tetején!!!
Hogy a bánatba nem csúszott le ez a lövés?
Szerintetek?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Itt van a két tiger replay Mozdok mapon, meg ha valakit érdekel egy szoros, élvezetes és elég hosszú csata 2.3br-en orosz vasakkal, szintén Mozdok.
Tiger_1
Tiger_2
Epic USSR Win
Patch óta nem is emlékszem, hogy veszítettem volna vele, szóval nekem tökéletes élményt nyújt. Legutóbb Is2, T44 is eldurrant, nem tudtak kilőni, hiába volt találatuk. Jól beforgatva nem rossz az a tank.
SB n van +1 tank mednél.
Ha zavar a jelzês miêrt nem Sb zel?
DasIsFuck
Ez mit változtat azon, hogy t34-57 első lövésből mindent kiszed, második lövésből pukknasz míg ő vígan nyeli a +1 hiteket.
Engem nem különösebben "zavart" az orosz túlerő, sokkal inkább a fent említett probléma.

Ezért is szoktam inkább át arcade csatákra, nincs kedvem 5-10 perceket várni rb csatákra ezekért...😞

rb úgy lenne az igazi, ha elvennék a name tageket a képernyúről és csak a térképen jelezné a tankokat.

Azt a pár sb csatát amit tigrissel játszottam ott valahogy egészen másképp muzsikált és nem az volt, hogy ki sem tudok mozdulni a spawnról mert már kempelik, meg le szeretnék adni egy lövést, de amint lövőpozícióba kerül az első kósza t34-es szanaszét szedi a tankot a pálya másik feléből úgy, hogy tök mind1 merre hogy állok...
Folyamatosan ez volt, karelia,jungle--kuban még úgy ahogy, de ott is vagy kemp fesztivál, vagy mehettél lutriba...

Persze minden csatára min 5 percet várni kellett.
Ráadásul csak 1 tankot lehet bevinni..
Még a fejlődést is lassítja...

Mivel változott a respawn rendszer, így még a régi pályákon is jobban használható, nem kétszeres orosz túlerő ellen kell küzdened és nem kell kerülgetned a bombákat, miközben harcolsz.
DasIsFuck
Úgy érted pár specifikus mapon ugye?

Vagy csináltak a tankal is vmit?

Ozzyehh
Ez jó hír ugyanis nagyon rástartoltam a Tigris megszerzésére 😄

Az új rendszerben a Tigris egy vadállat lett, aki eddig kerülte, az most vegye elő nyugodtan, mert hatalmas élmény menni vele. Most végre úgy muzsikál ahogy az elvárható tőle, amíg tartod a távolságot nem nagyon tudnak veled mit kezdeni. A gun nagyon jó, ha jól találod el az ellent akkor az már nem lő vissza, de ha nem robban fel az ellenfél, akkor is egy rakás modullt kiütsz vele, máris tolat vissza fedezékbe nyalogatni a sebeit.
Aniostropy, Antialiasing, ha megvagy árnyék nélkül, akkor shadows, SSAO + Shadows Blur 0-ra, Water reflections sem kell, Motion Blur ki,
Élsimítás ki(vagy elég a 2) , árnyékkal kapcsolatos beállításokkal érdemes játszani, felhőzet szintén sokat ehet(bár nem tudom, hogy itt mennyire erőforrás igényes).
Ozzyehh
Srácok.. nézegetem a beállításokat, ugye tapasztaltam, hogy 30 alá esik az fpsem ami eddig nem volt jellemző.. szerintetek melyek azok a beállítások amik fölöslegesek és ki lehet őket kapcsolni mégse rontanak a látványon annyira?
Utoljára szerkesztette: Ozzyehh, 2014.10.11. 16:36:18

Próbáld meg állítani a géped függvényében. Ha gyengébb kártyád van nézd meg dx9-el, nem tudom az auto mire állítja.
Sherman0070
Mire kéne tennem?

Sherman0070
Auto-ra van állítva

Launcherben mi van beállítva rendernek? DX11 vagy alacsonyabb?
DasIsFuck
Van kb 6 típus az egész ágba és azok kerülnek össze eggyre erősebb orosz tankokokkal.
Pz3 vagy Pz4-ek jó példák erre.
Gyakorlatilag placeholder szinten vannak már benne.(kb már a pz3 l verziónál eléred a maximumot amit a tank nyújthat neked, de még azért 2 ugyan ilyen tankon küzd át magad magaasabb br-el, hogy elérd a ténylegesen új tankot)
Tigris 2-k szintén ilyenek vagy a párducok.
Ott is a D változat után az összes kb ugyan az csak azért vannak benne, hogy még többet kellejn szenvedni egy párduc 2-ért.
Bár arról azért lehetne vitázni, hogy egy Tigris 2 105 vagy Párduc 2 mennyire is különb a wot-os sémáktól.

Meg hát ugye a szovjet oldalon lévő post-war dolgok összeeresztése a német tankokkal kb azzal ér fel, mintha prototípus és papír tankokkal játszana az ember.
Lehet hogy ezek éppenséggel léteztek is, na de a többség a háborúban részt sem vett.

Ez a koncepció itt bukik meg nálam, ha történelmileg hiteles ellenfelekről szólna a dolog akkor adna plusszt ez, de így kb a német ág egy nagy placeholder gyűjtemény annak a pár kifejlett típzusnak amit mindenki ismer a háborús legendáriumból..

Sherman0070
Na úgy érzem többet nem fogok WT-zni. Egyszerűen minden másodpercben Freeze Detected: Fatal Error.

Írtam ilyet?