37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
vajakos21 #19908 Ha a grind meg a fantasy tankok 6. érzékkel goldos garázsvásárlással bejönnek akkor ez tényleg nem neked való.Én egy tankkal / repgéppel száz csatákat is elmegyek ha tetszik Hogy a többi gép mikor lesz meg letojom.Lehetőleg eventen és ne captured fantasy gép legyen.És sim mód -
Bocs, de soha nem fogok olyan tankos gammaval jatszani, ahol eleterocsik van. A grind se erdekel, en nem farmolni jovok, hanem tankcsatazni. A fejlesztes csak bonusz. Persze megertem, ha valaki ki akarja porgetni, de nem minden jatekos ilyen.
"Pl minek játsszak a stugokkal?
jpz4/70-nek látom értelmét, de az előtte lévőkkel mi értelme?
Nincs jobb ágyújuk mint az ugyan azon a szinten elérhető pz4-eknek, annyiban különböznek, hogy nincs tornyok ami meglehtősen nagy hátrány."
A Stug A nagyon fasza a jobbik toltennyel, a kedvencem abbol a tierbol. Az agyujuk altalanosan jobb, mint a Pz IV-nek. A sziluettjuk kisebb. Teljesen jol jatszhatok.
"Mi motiváljon a Párduc vonalon?"
Mozgekony, es ha tudod kezelni siman kilosz vele egy Tiger2(p)-t. Igen, szembol is atlovi a tornyot, vagy a hasat. Abszolut jol jatszhato tank.
"hasonlóan véleked már a jagdpantherről is.
Úgy, hogy van Tigris 2H-m mi értelme neki?"
Sokkal gyorsabb, es jobb az agyuja. Hiaba ugyanaz a loszer, az agyu mas. Abban a Tierben mar eleg nagy kalapacsokkal utogetnek, hiaba van akarmilyen tankod, par lovesbol kiszednek. A vekonyabb pancel annyira nem hatrany.
"A többit meg nyugodtan lehet ignorálni, ahol már sok a legénység kiképzési költsége nem érdemes pazarolni rá."
Ha jol valogatod ossze a gepeket (kb egyenlo br legyen mindegyiknek), szinte mindegyik geppel elvezetes. Most porgetem a Stugokat meg a Jagdpanzer IV-et, fasza, de eppen a Mardert alltam neki kiprobalni tegnap, es tetszik, hiaba sebezheto.
Osszesegeben lehetsz szinte barmelyik tankkal, ha tudod kezelni, es esszel jatszol siman lehet vele sikerelmeny. Lasd a sracot itt valamelyik regebbi videoban, aki valami alap T34-el alazott 10 tankot, fele Tiger, mindenzt sim-ben. Nem tudom ilyen a wot-ban lehetseges-e. De a hp-rendszer meg az arany loszer, meg ilyen agyu-olyan prototipus-fele megoldasok engem taszitanak. -
Ehhez annyit fűznék hozzá, én kihúztam az egész német ágat és nem volt olyan(nekem), hogy rossz tank, csak használni kell tudni. Én pont attól menekültem el(a sok gyökérségen kivűl), hogy annyi szar van ott(111-45 ez mi a f***) , biztos nem vagyok egyedül :D Wotban azért tudja eldönti a meccset egy-két skilles ember, mert ott nagy a tudáskülönbség(tapasztalat), itt is vannak gyökerek , de még keveset láttam :D Mindhárom ággal játszom, még mielőtt hobbinácinak leszek elkönyvelve :D -
Kurfürst #19905 "Pl minek játsszak a stugokkal? "jpz4/70-nek látom értelmét, de az előtte lévőkkel mi értelme? Nincs jobb ágyújuk mint az ugyan azon a szinten elérhető pz4-eknek, annyiban különböznek, hogy nincs tornyok ami meglehtősen nagy hátrány."
A StuGnak nem papírból van a páncélja mint a Pz IV-nek, a JgPz IV-nek a saját tierjében iszonyat erős frontpáncélja van, állsz vele és röhögve lövöd ki a szemből rád lövöldözőket. Az igaz hogy nincs tornyuk és ez hátrány, ugyanakkor viszont iszonyat nehéz őket kiszúrni.
Gondolom nem realisticben játszol, ahol nincs 3x-i újraéledés, nincs retardkereszt és nem mindegy hogy egy nehéz tankkal kezdesz 450-ért és mindent egy lapra teszel fel vagy egy olcsó 210-be kerülő páncélvadásszal, ahol még simán visszajöhetsz a meccsbe.
"Mi motiváljon a Párduc vonalon? 3-4 ugyan olyan tankot kell megvenni és a legtöbbel nincs is értelme játszani, csak kifejleszteni egy használható tankal, hasonlóan véleked már a jagdpantherről is. "Úgy, hogy van Tigris 2H-m mi értelme neki?"
Kicsi a fejlődés a Panther vonalon, ez tény. Ugyanakkor az A nagyon sok szempontból jobb, mint a D - gyorsabb, sokkal jobban fordul a torony, spec. lőszer van hozzá. Arcadeben ezek megint nem jönnek át annyira. A Panther G még nincs meg, illetve az F, ott tényleg kérdéses, hogy miért érné meg grindolni.
Jagdpanthernek arcadeben valóban nem sok haszna van, realisticben és simben viszont gyilkos a fenti okok miatt. Egy olcsó, baromi gyors és elég jól védett na és persze a KwK 43-as ágyú. -
Meg azt még elfelejtettem minap hozzáírni, hogy amiben a wot még köröket ver a wt-re az a felhozatal.
Amíg wot-ban pusztán a gyűjtői szellem oda tud kulcsolni a játék elé vagy az a sok különböző stílus amit adott tankok nyújtani tudnak vagy pusztán a grind miatt játszol egy tankal és ezek mindegyike hiányziz a wt-ből.
Pl a legénység fejlesztése és egyéb faktorok sincsenek komolyan vehetően jelen így még egy faktor ami nem fog oda bilincselni a játék elé.
Egyzerűen nicns meg az a motiváció benne, hogy mindenképp menj előre, rengeteg az ugyan azt vagy rosszabb játékélményt nyújtó tank(elsősorban a német ágról beszélek).
Pl minek játsszak a stugokkal?
jpz4/70-nek látom értelmét, de az előtte lévőkkel mi értelme?
Nincs jobb ágyújuk mint az ugyan azon a szinten elérhető pz4-eknek, annyiban különböznek, hogy nincs tornyok ami meglehtősen nagy hátrány.
Mi motiváljon a Párduc vonalon?
3-4 ugyan olyan tankot kell megvenni és a legtöbbel nincs is értelme játszani, csak kifejleszteni egy használható tankal, hasonlóan véleked már a jagdpantherről is.
Úgy, hogy van Tigris 2H-m mi értelme neki?
Szerintem játszani nem sok értelme van vele, mert a KT jobb,fejlesztéshez sem szükséges játszani vele, így meg aztán végképp nem látom értelmét.
Már az eggyik vonalon legalább ott a Maus ami valamennyi motivációs céllal szolgálhat, bár még mindig ott az a 10.5-ös tigris aniomália és a másik vonalon meg a párduc 2 mint top tank elérendő cél, vicces de nem komolyan vehető.
Szovjet vonalon ez mondjuk nem igaz, mert ott rengeteg egyedi tank van és a top tankok is olyanok amik nagyon-nagyon emgérik, hogy elérd őket és kipróbáld az összes útban előforduló tankot.
Ellenben a német oldallal kb az a legjobb, ha valahogy elebickélsz f2-ig azzal tigrisig onnan párduc és a tigris 2-sek.
Párducokból az A verziótól feljebbivel nem sok értelme van játszani.
A többit meg nyugodtan lehet ignorálni, ahol már sok a legénység kiképzési költsége nem érdemes pazarolni rá.
TD vonalon is maximum a JT-t érdemes, ferdinánd-ról azt hallom csak mutiba jó a páncélja, ágyú meg ugyan az mint a kt-n vagy jp-n.
Amikor még volt 2x akkor én ritkán léptem be ledubplázni, ez azért jól mutatja mennyire hajtott a fejlesztés.
A D párducom a mai napig nem fullos, pedig az nagyon régóta megvan már.
Ilyen szempontból jobb a wot.
A wt remek élményt nyújt,elsősorban a csaták,sokkal tartalmasabb mint bármely wot random, de odaszögezni nem tud, míg a wot igen, annak ellenére is, hogy sokszor besokallsz tőle.
Wt-t általában ilyenkor szoktam komolyabban elővenni, üdítő a wot után, de úgy mint a wot nem tud bevonzani és ez leginkább a tartalom miatt van. -
Kár, hogy ez a dolog nem mindig érvényesül. Tegnap előtt kb 5m távolságból lőttem a Kugelblitzet Kt 88-val és a két 30-as gépágyú közötti részről lepattant a lőszer. Kíváncsi volnék, hogy ez, hogy lehetséges. Amúgy a lövedék legtöbbször úgy pattog mint valami teniszlabda. -
"javíts ki, ha tévedek, de Te választhatod ki, hogy milyen tankkal mész be, ergo rajtad múlik"
Itt elsősorban a pc-re gondoltam:)
Én teljesen minimum konfigon játszok épp, hogy még játszható fps melett, bizonyos páylákon ez rosszabbodik, de hihetetlenül összefolyik minden sok esetben.
"jókor jó helyen = pályaismeret, helyzetfelismerés. Ha jó játékos vagy, mindkettő megvan. Ha rossz, egyik sincs. Ergo a jó kihasználja, előnyére fordítja a tudását, a rossznak pedig ritkán lesznek sikerélményei."
Ez így rendben is van, de nem olyan nagy varázslat a pályaismeret még a nagy pályákat nézve sem.
pl lengyel pályán van kb 3 pozíció amit használok, nagyjából tudni is hogy honnan számíts ellenfélre, de még így is az.
Meg aztán az esetek nagy részében általában onnan veszed észre, hogy lőnek rád vagy egy társ tüzel egy irányba.
Én is átéltem már olyan helyzetet mikor az ellenek nem volt igazából lehetősége észrevennie azelőtt, hogy tüzelhettem volna rá és az ő szemszögéből nézve én se vettem volna észre magam, mert még minimum grafikán is nagyon nehéz.
Persze minden játékban kell tudás és minden játékban van skill ami jobb játékossá tesz embereket másoktól, de a wot-ban ez jobban kamatoztatható,befolyásolható.
Itt meg csak úgy történnek a dolgok, persze ez is egy külön bája a wt-nek. -
kissssss #19901 nem mostanában lesz az is biztos :D -
Mikor várható új patch és újabb tankok? -
Luciferkee #19899 Mostani metagaming (nem vagyok vele egyedül lol):
Minden nemzetnél van 1-1 7.0-s tankom. Berak csatába, ha akár csak egyetlen egy 8.0-t látok, exit battle. Leszarom, hogy kapok crew lockot, addig megyek a többi 2 nemzettel. Előbb utóbb berak 7.0 közé, ha nem akkor marad a brit repülő ág vagy a japán (legalább elkezdtem).
És nem én vagyok csak így, 8.0-ban kicsit várok, akkor látom, hogy 3-4 7.0-s tank csak úgy berobban az elején (kilép).
Gazsi szerint ez így ok. Balance.
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.03.24. 11:39:29 -
Molot115 #19898 Pontosan ezt mondom hogy van amikor már azt várom mikor lőnek végre ki! Körbeállnak 3-man és 3 percig soroznak... Máskor meg rámfordul a tigris II és ez elég is hogy felrobbanjak! A játék meg nem igen segít ebben hogy tudjad hogy miért! Mert ha mondjuk eltalálják a lőszert és az mindig robbanakkor azt mondom oké! De ha keresztül lövöd és vígan lövöldözik tovább akkor csak nézel hogy akkor mivan? azér 1-2 esetben kevésbé hihető hogy az a harckocsi aminek átütötted a lövegpajzsát harcképes marad! Főleg hogy széttört a páncéltörő és teleszórta a tornyot, egy ilyen után legalább ne az lőjön ki... -
twi452 #19897 csak 20mm ott fent a páncél, azt azért ilyen éles szögben is felgyűrheti :D -
Luciferkee #19896 Ammo rack eltálva,
-
Luciferkee #19895 Na újabb kép: hogy ez, hogy nem pattant le, nem is értem:
-
Knabb #19894 Naná :D 2 csatával később minden égbeküldött azonnal :D Hátna. -
Luciferkee #19893 Igen, néha ilyen is van.
Holnap meg majd az lesz, hogy 1,5 kmről szemből meglövik a frontodat valami meggymaggal, és berobban az egész tank! :) -
Knabb #19892 Tegnap árkádoztam I-IItier, lerambóztam A ponthoz. Egyedül voltam Mr. Lee-vel 5 német tank ellenem, első kettőt oneshotoltam. A maradék három egyszerre támadott le, és felváltva tüzeltek rám, minden lövés talált, de nem pukkantam. Háromszor lettem mozgásképtelen és kétszer kellett javítanom, de a legénységem mindíg magához tért, és egyesével mind a hármat leszedtem? Vakartam kicsit a fejem, és néztem mint egy festetlen hintalóra, dehát győztem.
A vicc az, hogy a társaim sokszor nagyobb veszélyt jelentenek rám. Zsinórban 3szor lőttek egyetlen lövéssel mozgásképtelenné kezdéskor, mikor végre új tankot akartam kipróbálni.
-
Pershing-hez hozzá tenném, RB/SB módban teljesen értelmetlen vele játszani mert nehéztankok és Ferdinándok ellen semmit nem tudsz csinálni. Miután elvertem vele 100k RP-t a bulldogra, már csak AB-t játszottam vele. Csak görcsölés a többi játékmód.
A T-32-nek nem csak a br-je rossz, hanem a lőszere is. Oldalba lősz vele bármi előtted elhaladó tankot, semmi. Vígan leparkol eléd és szétlő. Egyszerűen nincs értelme a közepes vagy akár a könnyű tankoknak Tier2 felett.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.03.23. 22:23:44 -
Luciferkee #19890 USA ág számomra a Pershing-ig lenne jó, ha:
- Nem csak az az egy 6.7 BR-es tank lenne. Shermanokat lehet mellé berakni illetve a 76mm-es heavy tankot (nem jut most eszembe a neve), amik ezen a szinten nem állják meg magukat. Szóval beteszed a Pershinget, mellé a többi shermant, kilvöik a perszilt utána játszhatsz olyan tankokkal amik nem arra a szintre valók.
- T32: 7.0 BR miatt szar, 90%-ban 8.0 BR-re tesz be, ott szóhoz sem jut, és minden kilövi.
Szóval USA ágon maradok az utolsó Shermannál (5.7 asszem) illetve az T32 előtti heavy tanknál.
Oké, tudom, hogy csak beta az usa ág, de ez így akkor is gáz szerintem. -
Nem, a legszarabb. -
Az M103 életem egyik legszarabb tankja ... -
Molot115 #19887 Hát elég durván kiszámíthatatlan sokszor a játék! Az egyik csata példaszerű a következő meg hulladék! Az oké hogy aki előbb észreveszi a másikat az szinte nyertes helyzetben van! De hogy a német harckocsikat csak akkor lehet robbantani amikor én vezetem, az nem semmi! Kicsit ha gondolkodik az ember meg megpróbálja felmérni a helyzetet akkor elő lehet adni szép megoldásokat! De amikor 4 átütő találat nem elég az ellenség meg rád fordul és csak robbansz akkor azért van tehetetlenség érzés! Főleg hogy az elöző csatában meg mondjuk centire ugyanott egy lövéssel robbantottad szét... Szóval vannak azér még javitásra váró dolgok! -
Kurfürst #19886 Szar kifogás sose árt :) -
jocking #19885 Rendes vagy, arra ugyanis várhat a kedves komcsijin, hogy én fizessek a szarukért. :) Majd esetleg akkor, ha lesz normális balance és elfelejtik ezt a "szovjet technika mindenek felett" faszságot, ami jelenleg átitatja az egész játékot.
Utoljára szerkesztette: jocking, 2015.03.23. 16:54:21 -
twi452 #19884 ha csak kifejleszted de nem használod akkor nem :D
-
McLarenpowa #19882 röviden, igen a legerősebb tankod tierjét veszi majd figyelembe -
Igen, figyelek rá :) Jelenleg 3.7 az összes, de addig nem is megyek feljebb, míg mind3 ág azonos szinten nem lesz és akkor egyszerre fejlesztem ki a következő 3mat. Ezzel kapcsolatban van egy kérdésem: ha kifejlesztem a Tiger H1-t(asszem 5.7 a battle tier nála), akkor a nála kisebb tankjaimmal is olyanok ellen fog rakni, mint a Tigrissel?
Ok, köszi:)
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2015.03.23. 15:51:41 -
Gold Wager elment, máris nyerek. :D -
vajakos21 #19879 Ha rögzítettétek esetleg, akkor egy bug reportot megérne ami nem úgy műkszik mint ahogy kêne. -
Bee #19878 Arra érdemes figyelni, hogy a battle tier mindhárom csatába vitt tankodnál kb. azonos legyen.
A WT-ben az is nagyon tetszik, hogy vesztes csatában is kaphatsz sok xp-t/kreditet, ha jól toltad, nem úgy, mint a WoT-ban.
Ha lesz kedved szakaszban tolni, gyere fel este a VTEPS TS-re. -
Malarki #19877 Erre gondolsz?
Ezen a videón pedig a Pershing lövésze meséli el ugyan ezt az esetet. Aki még esetleg nem látta volna.
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.03.23. 15:23:58 -
Köszi, lehet veszek egyet :) Amúgy csak az elején tűnt rossznak a helyzet, de már látom, hogy ebben könnyebb haladni prém nélkül, mint WoT-ban. Kezdek egyre jobban belejönni, sokszor vagyok a top 3ban is már vagy az első helyen. Eljutottam a Stug ausf F, pz IV ausf F2, pz III ausf M-ig és ha ügyes vagyok, akkor elég jól jön az ezüst sas és a tapasztalati pont. Végre a kitüntetésekért is kapsz jutalmat, nem csak úgy vannak. RB-t és SB-t még nem próbáltam, egyelőre jó az AB :D Ha meglesz végre a Jagdtiger, akkor majd belekóstolok :P
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2015.03.23. 15:20:27 -
Az, hogy a legenyseg nem hal meg egy atutestol nem bug, hanem feature. Anno, ha nem durrant el a tank, es kihasznaltak azt a par masodpercet, hogy kijussanak, kb 3-4 ember tulelte az otbol (amcsi statisztika a Shermanokrol!). Van egy felvetel, ahol egy Pershing lo ki oldalrol egy Parducot, kigyullad a gep, a legenyseg jo resze pedig annak ellenere kijut, hogy a Pershing meg egyet kozejuk lo (a toronyra) mikozben masznak ki. Az meg nekunk kedvez, hogy a jatekban a helyukon maradva hosiesen kuzdenek tovabb. :) -
"Mindig a gaijin a nyomorék, mindig a lőszer a rossz, és soha nem tudok átütni semmit."
Azért a gayjin még mindig nyomorék, a lőszer sem túl jó sok tanknál vagy nem úgy működik, ahogy kellene, és igen, volt, hogy a maust 25 méterről oldalról se tudtam átütni a legdurvább ágyúval, de ez már legyen az én bajom. :) -
Ninju #19873 Végre egy felnőtt hozzáállás.
-
twinr #19872 Hm, el is foganám ha nem lenne a következő tapasztalatom.
Teljesen átlag játékos vagyok, ha kijön a lépés megnyerem a csatát is, de van hogy elsőnek tűnök el a csatatérről, jellemzően ha már fáradt vagyok késő este.
Egyik nap összehaverkodtam egy orosz fickóval, mindketten elég jót mentünk egy meccsen, írtam neki, utána squadban toltuk. 90% !!! százalékos win ratet toltunk. Pusztán azzal hogy együtt működtünk, szinte tökéletesen.
Most akkor mi történt? Hirtelen jobb játékos lettem? Egyszerre minden lövésem insta kill lett? Sebezhetetlen lett a tankom?
Mindenki megválaszolhatja magának....
Jah, és mostanában megint egyedül tolom mert más tierben játszik, megint visszaállt a win rate-m. Micsoda véletlen... "hülye gaijin". :D -
Luciferkee #19871 Na a tapasztalataim a következők a felrobbanásokkal / ammorackekkel / fueltankokkal:
Fuel tank: Ha azon a részen ahol az üzemanyagtartály taláható nincs már elő ember (elöl, torony, hátul), akkor hiába van tűzoltókészüked, fuel tanks exploded lesz. (Pl: Tank elején van az üzemanyagtartály és a lövéstől meghal a driver és machine gunner + kigyullad a tartály, akkor egyből robban. Ha egyik túlélni akkor nagy eséllyel csak kigyullad)
Ammo Rack: Kipróbáltam, működik, 0 lőszerrel nem robbansz be ammorack által. Ha kevesebb lőszert viszel, kevesebb eséllyel robban be (ha olyan részt talál el, ahol épp nincs lőszer), viszont ha az ammorack-ben akár egyetlen egy lőszer is van, ugyanúgy viselkedik mintha az adott rack tele lenne. Ha APCR lőszerrel van tele a tank (hülyeség, de tesztelés miatt kipróbáltam), nagyon kicsi eséllyel ammorackeltek, viszont ha tele van HE lőszerrel, akkor insta robban. Ha te lövöd el az ellenség rackjét és nézed a killcamot, ott nincs lemodellezve, hogy épp mennyi lőszer van nála (kipróbáltuk üres lőszeres tankra lőttem, killcam szerint televolt, de csak bezöldült).
Egyéb érdekességek: Sokszor kiírja azt, hogy tank burnt down / fuel tanks exloded / ammo exloded, holott zöld volt csak az adott modul. Ez valami bug lehet, ugyanis akkor történik, ha a tankod valóban harcképtelen lenne, de az által, hogy a legénység meghalt. Ilyenkor ha a egy olyan modult is ér találat ami berobbanhatna (fuel,ammo) akkor valami oknál fogva nem crew knocked out-tal halsz meg, hanem a fent említettel.
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.03.23. 12:00:55 -
vajakos21 #19870 Prém nélkül kihúztam af japó- gert simán.Sose volt lion gondom. Szerencsére nincs prémeseknek semmi extra Vehetsz ruszki d9 et 8k goldért.. vagy kihúzod németnél ingyen.
10k goldért éves prémet is ki lehet fogni türelemnel.70 éves évforduló májusban Biztos lesz akció. -
Bocsi de ez hülyeség. Én egy jó ideig prémiummal toltam aztán jött egy hosszú szünet most meg "ingyen" játszok. Tényleg csak annyi a különbség, hogy lassabban tudsz kihúzni egy járművet. Konkrétan a 320 ezres fp-be kerülő tíz és feles királytigrisből kb 1 hónap játék után megvan 270 ezer. Szóval nem igaz az, hogy nem lehet fejlődni. Persze nem 2 hét után tudod kihúzni de őszintén. Hova siet bárki is? a következő harckocsiddal is fogsz szentségelni.