37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • RepeszElek
    Ez komoly?
    Jó hát nem baj ha megyünk előre korban de akkor olyan BR-t is kéne csinálni hozzá! A Leopard-1 1965ben állt hadrendben ha a wikipedia nem hazudott nekem...
    Már azt is uáltam hogy a Tigrissel 1952-ben koreában használt amerikai tankok ellen meg ugyan úgy későbbi oroszok ellen kellett menni.
    Nincs már miért fizetni, bővítik a játékot, de nem gondoljátok hogy ezek össze vissza csinálnak mindent? :/

Meg az is feltűnhetne már sokuknak hogy egyikünk azt mondja az a tank tök használhatatlan a másikunk meg pont arra panaszkodik hogy őt folyton kinyírják pedig! Vagy fordítva.
    A játék dönti el hogy meghalsz vagy élsz vagy ölsz vagy nem. Te csak elvégzed a szokásos dolgod amit ugyan úgy teszel mint máskor mégis tegnap csináltál 10 nyertes csatát ma meg 12ből sem tudtál nyerni ugyan azzal a tankkal.
    Valami itt nagyon bűzlik..:)
  • twi452
    első körben lespawnol a hegyoldalba és az oldalára fordulva csúsztam a tankkal kb másfél percig...
    próbáltak talpra állítani de semmi csak mint egy szánkó csúszott tovább..xD
  • Fura Alak
    Meglátjuk. Én pl. úgy is messze vagyok még a T5 -től. :)
  • Pluskast
    Azt tudtátok, hogy az 1.49-el jön a Leopárd 1 ?
  • Luciferkee
    Increased fragmentation radius for the 88 mm shells of KwK36 and KwK43 guns

YESS
  • Luciferkee
    Peccs nótsz
  • Panlaj
    Korábbi eset. Su-152-vel próbáltam tigrist kiszedni arcade módban. Kb.200 méterre volt fedezékben, és csak a parancsnoki kupola látszott. A korábbi Tigrises tapasztalatokból kiindulva gondoltam meglövöm neki. Eltaláltam, de lepattant. 2-3 sec múlva TK-tam a csapattársat. A lepattanó lövedék messzire szállt, és pont eltalálta a kilométerekre lévő csapattársat. A mostani sok f***ság miatt visszamentem repülni.
    Épületet átlőve nyírtak ki. Az épület nem volt romos, még csak nem is tudhatta, hogy ott vagyok a túloldalt. Poland map volt. Ahogy elnéztem, nem én voltam akkor az egyetlen, akit így nyírt ki az az emberke.
  • AnuluWork #19941
    Én az m103 miatt panaszkodtam. Az jelen állapotában bugos szar tankostul és lőszerestől. A T32 elitként simán életképes br7.0ban. A kt10.5ot pedig írtam korábban a német tankok jellzésénél.
  • McLarenpowa
    Érdekes, mert pár HSZ-el ezelőtt meg az M103-ról és a T32-ről mondták ugyanezt...
  • Pluskast
    Megszereztem a 10.5-ös KT-t . Na hogy elmennek a készítők a büdös anyucikájukba. Ez egy kalap szar. kb 5 vagy 6 csatát mentem vele. Egy, szó szerint egy darab ellenséget nem tudtam kiszedni vele. Az alap lőszer valami penetránsan, kritikán aluli szinten teljesít. Az egyetlen pozitívuma, hogy sokkal gyorsabb és mozgékonyabb mint H-s Kt de ezzel ki is fújt és lószart sem ér azon a szinten mert szarrá aprítanak az M103-ak a Maus-ok az IS-4-ek és a T-32-es harckocsik.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.03.25. 01:07:44
  • foxbat88fx
    én múltkor M24 Chaffee, M22 Locust, M4A1 tiróval csináltam.... elég jól ment, csak elbasztam mert nem figyeltem, hogy kill is kell :D
    nagyon a cap-ra mentem XD
    köviben is ezt fogom nyomni, Locust marha gyors, gyorsan rohanok cap-ra majd ha meghalok chaffee-val szintén hamar felérek capdef-re
  • Luciferkee
    Szokásos képáradat. Én már el is felejtettem, hogy lehet-e ebben a játékban valahogy egy másik tankot megölni:

Ammo, fuel tank, összes legénység a toronyban, semmi. (88mm jagdpanther):

Panther oldalról telibeverve, semmi hatás:

Ezt a persilt eltaláltam oldalról, mindene fekete lett (nincs róla kép, azthittem meghalt), erre 2 másodpercre rá, ez történt (1,3 kmről):

Persze nekem simán zöld lett az ammo, egyből durr:

• twi452
    valamilyen német kisebb tank van a cap zónában a dombtetőn, egy shermanunk már hadakozik vele közelről és én is úgy döntöttem ha már légvédelemmel vagyok legalább besegítsek a cap-be és berongyoltam a zóna túlfelére és lövöldöztem bőszen a pz-t a géppuskákkal :D
    egyszercsak bumm..vége jött a killcam

egy 105-ös sherman-ünk kilométerekről "artizzta" a cap pontot robbanóval.. gyakorlatilag a killcam szerint szinte függőlegesen csapódott be jó 6-8 méterre a töltet és a repeszek kinyírták az összes embert a kocsin :D
  • AnuluWork #19935
    Na. 15/5. Részemről mára ennyi. US ág szintén. Ameddig nem viszik lejjebb a BRjét 6.7re vagy tesznek be más lőszert, részemről hanyagolom. Már belépni se érdemes a dupla hiánya miatt.
  • kissssss
    GE wager után nyomtam még néhány kört, épp kelet európa pálya egyik random utcáján gördülök előre próbálom oldalba kapni az ellenséget, és elém is került egy kv-1 pont azt az oldalát mutatta ahol a bazi nagy üzemanyagtártája van még mondtam is magamban na ne már ez így nem kihívás.... hát nem a lópikulát vagy 3 alkalommal kellet oldalba lőnöm és kétszer tornyon hogy végre hajlandóságot mutasson a kihalás felé természetesen csak assistot kaptam nehogy már véletlenül is legyen egy nyavalyás killem.

valahogy a hetzerel nem jött össze a görénykedés a mai nap :(
  • AnuluWork #19933
    A düh kerülget tehetetlenségemben az M103 kapcsán. NEM TUDOK VELE JÁTSZANI. 1xűen nem megy. Folyamatosan meghalok vele az elején. Pedig bújkálok, sunnyogok, elsőként ölnek meg. A lövedékei meg semmit sem sebeznek.

Meglövik. Ágyú. Meghalok. Ha lövök valakire: pukk, rámfordul, lelő 2 kmrről nekem annyi. Nem vagyok idióta. Kihúztam már majdnem mindent, de ezzel NEM boldogulok. Mesélje már el valaki, hogy MIT LEHET EZZEL CSINÁLNI! Nem lehet egy tank ennyire szar T5 BR8ban.

(12 meccs, 3 kill)
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.03.24. 21:32:12
  • RepeszElek
    Közben az is eszembe jutott mikor egyszer véletlenül a sajátomat nyírtam ki :D
    A su-122vel nem messze tőlem oldalt állt nekem egy pz. Gyorsan becéloztam de egy csapattársam úgy gondolta hogy ő szemből teljes gőzzel neki megy a pz-nek mert valami csak lesz!! Én nem láttam olyan gyorsan jött és pont a lövés pillanatában az ütközéssel kitolta előlem a pz-t és ő került a célkeresztbe és hát a 122es tarack tette a dolgát.
    Kabaré :D

Tényleg meséljünk már ilyen sztorikat amik történnek a játékban velünk ezeken legalább lehet nevetni :)
    Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.24. 21:17:09
  • RepeszElek
    Ez velem is megtörtént! :D
    Bekerítettünk egy sherman jumbot a németekkel! Látom hogy hárman már lövik. Há mondom úgy sem tud most velem foglalkozni odarohanok mellé és majd jól belelövök 1 méterről!
    Így is lett! Kb. ugyan azt írnám le mint te, csak én kétszer fel is gyújtottam! A Társaim hatalmas küzdelmet folytatnak vele szemből én meg ott állok mellette a panther D-vel mint egy fasz és próbálom kibontani a konzervet! :D
    Szinte már kiabálni akartam a társaimnak hogy bocsi de nem tudom már mit kéne csinálnom! :D
    Aztán miután kinyírta a társaimat látom hogy felém fordítja az ágyút! Mondom o-o..
    Elkezdek menekülni: neeee neeee nenene :D
    Bumm..elszállt a panther ágyúja (szokásos).
    A többit már kitudjátok találni :)
    hiába egy vérbeli profi volt a csávó nem bírtunk vele :D

Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.03.24. 21:04:07
  • RepeszElek
    A vicc az egészben hogy ha csak egy könnyű tankkal rohangásznál a játékban és sosem választanál erős tűzerejű nagy páncélzattal rendelkező nehéz tankot a győzelmi százalékod akkor sem süllyedne sokkal lejjebb.
    Egyszer a Tigris H1-el voltam és látom hogy ezerrel száguld felém egy kis m24 chaffe. Ő nem vett észre. Rálőttem egyszer a Tigerrel és lepattant. Jó hát belefér...Mikor még egyszer rálőttem már kb 30 méterre volt tőlem. Kigyulladt a találattól amit gyorsan eloltott majd rám lőtt és attól az egy lövésétől el is romlott a Tigris ágyúja. Menekülni nem tudtam egy 60 tonnás tankkal egy kis szar elöl így ott javítottam az ágyút, ő közben szanaszét lőtt!
    A lepattanást elhiszem bár nem tetszik:) DE az hogy 30 méterről nem esik darabokra egy ilyen kis szar egy tigris találatától...Hát kihoznám a múzeumból mindkét tankot és szívesen megnézném mi történik :D
    GAijin törekszik az egyensúlyra! Így vagy úgy de mindenkinek szórakozni kell hogy fizessen!
  • DasIsFuck
    Ezek az amerikai tankok teljesen komolytalanok, vicc megint mi esett meg velem.
    Rámegyek egy sherman-re, szépen besunnyogok mögé/mellé, hogy majd kipukkasztom oldalról..jah..persze..

Első lövést a test teteje lepattintja..ok elhibázott lövés, de őt határozottan nem érdekelte a jelenlétem 10m-re az oldalától, hisz ő tudta, hogy halhatatlan csak én nem voltam tisztában vele.
    Második lövés a szép kövér oldalába,átüt,robban..csupa zöld minden, de rám se hederít harcol tovább egyik társammal, ok következő lövéskor elfordult és hála ennek sikerült ismét lepattanom, most a szép kövér oldaláról..
    De nem adtam fel, mondom magamban egy torony lövést csak nem él túl..szépen beleküldtem a skúlót a torony oldalába,átüt,robban..le sem szarta..
    Hát elkezdett menekülni, mert igen rottyant volt a tankja, seggbe is kapott egyet, de tudjuk, hogy usa tankokat hátulról nem lehet komolyabban sebezni, most is csak zöldelt a motor meg az üzemanyag tartáj, de lőttem tovább, kapott egyet a torony hátuljába is, hasonló eredménnyel mint eddig, utána megint a szép kövér oldalát, mondanom sem kell, semmi hatása nem volt..ekkor már 3-an körbevettük és valamilyen csoda folytán sikerült megölnünk..

Panzer 4 G-vel voltam.

Elég ritkán játszok ilyen br-be és nem semmi, hogy sokszor az egész ellenséges csapat full kv-2-ből áll..
    Volt egy olyan csata ahol kilőttünk 3 kv-2-t és még volt 3 minimum belőle a pálya azon részén.

Mi meg szerencsétlen pz4 free foodok.
    Balance a javából ismét, legalább egy nyomoron nehéz tank lehetne 4.3-4.7-es br-be, de minek is az.
  • RepeszElek
    Egyet értek. Német oldalon a panther D a legjátszhatóbb tank na meg a Tigris H1 csak vigyázni kell vele mert oldalról egy t3457 is kilövi.
    Sokan kezdik észrevenni Gaijin pajzsán a rést és tapasztalatból válasszák az olyan tankokat amik nem csak jók de sok esetben kedvező BR-be is rakják őket így van az hogy ha németek ellen játszottam mindenütt párducok meg tigrisek voltak ha amcsik ellen akkor tuti hogy szembejött egy pershing vagy egy jumbo, és ha oroszok ellen akkor kizárt hogy ne találkoztam volna egy IS-2vel ami rendszerint egy lövéssel lőtt át ott ahol a legvastagabb volt a tankom...
    Egyszer részt vettem egy olyan szimulátor csatában ahol 16-an voltuk Tigris H1-el :D
  • DasIsFuck
    szerintem a két KT (porsche-henschel torony) a henschel tornyos eggyértelműen jobb és így, hogy egy br-jük a porschés kb csak felesleges grind.
    Szerintem a torony miatt teljesen használhatatlan, semmi elé nem mehetsz ki és mindig mikor vonulnál előre állandóan azon retteg az ember, hogy vajon mikor pukkant ki az első szembejövő akármicsoda tornyon keresztül szemből.
  • AnuluWork #19926
    Megint ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ezek szerint bugos a 150%os RP szar?
  • AnuluWork #19925
    Viszont, végigolvasva a mai napot, a németekről - adott szériából, amiből több is van - pár szó (minden a tank elitté válásától értendő!):

A D Panther azért jobb, mint a többi Panther, mert 5.7, és kész. Ott ő kaszál, mint a Tigris H1.
    Az A Panthernél a végsebesség és mozgékonyság jó nagyon. A BR már kevésbé.
    A G Panthernél nem tudnék semmi pozitívat mondani. Szar BR. Szarabb, mint az A ua BRben ...
    Az F Panther viszont ugyan T5, de egyenértékű a KTkkel, persze nem páncélzatban, viszont remek a realoadja (8.7, amivel adott BRben remek sebzést tud bevinni). Ráadásul a legjobb 75ös van rajta, ami ge.i pontos.

A Panther II az egyik legjobb med, szerintem. Átütése, ágyúja, sebessége remek. A Gayjin random generátortól függően él túl ezt vagy azt.

PzIV F2 az egyik legjobb T2es tank. Ugyan sérülékeny, de mindenben oké. Sajnos a többi PzIV a hülye BR miatt nem nagy durranás. Ugyanazok a gyermekbetegségek F2 felett mindegyiknél. Ha legalább különböző BRben lennének, de nem.

Tigris H1 és E.
    Szerintem!!!, mindegyik megállja a helyét BR 6.7ig. Oké, egy lövés mindegyik a 6.7eknek avatott kezekben is, de talán a legnagyobb fun velük nyomni még magas tierben is, amit pl. más határeset kategóriájú tankról már nem tudnék elmondani. 1.5 km alatt óvatosan velük.

A két KT remek. Igazából a torony az amiben különböznek. Szerintem, a Porscheval is ugyanúgy szemét tankok közé tesz be bárikor, így nagy különbséget nem látok köztük. Jók és kész.

Az utolsó 10,5es KTtól viszont tényleg nem vagyok kiütve. Az M103 és az M42 után szerintem az egyik legrosszabb T5ös tank.

A német légvédelmi tankok közül a Kugel remek, de qurva drága. A többi max. az amerikaiakhoz képest jobb, egyébként szarok. A Coelian talán az amcsi és német szarok közül a Kugel után a legéletképesebb, de nagyon nem voltam tőle kiütve.

Jagdtiger a Maus megjelenéséig a legjobb német T5ös tank volt. A Maus megjelenése óta valahogy elqurták, nem olyan, mint volt.

A Maust érdemes kigyúrni. Már alap lőszerrel - ha az ember megszokja, hogy elsőszámú célpont - is halálos. Olyan hátramenete van, mint egy dragsternek. :D

Ferdi. Ha nem lenne ennyire drága tank, nem lenne rossz, de az. Én kimaxoltam, és csókolom. Sok értelme nincs. Szerintem ...

A többi német TD kimaradt.
    A Jagdpanther remek a saját BRjében, én kevésbé használom, de néha előveszem, nem csalódok. A kisebbik JPzIV jobb, a másikkal a magasabb tier miatt nehezebb érvényesülni. A Stugok jók, de akkor inkább más német vas, pl. a Hetzer, ami a WoT óta remek.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.03.24. 19:39:39
  • kissssss
    nos mivel követelmény a tier3 vagy 4 járgányok így e téren egyértelműen az oroszokra eset a választás, kv-85 kv-2 su-122 meg t-34/57 szinte majdnem mindig az első hármat használtam és simán hoztam a 6 és 10 közötti killeket.... csak hát mikor a csapat baszik kimozdulni a spawnról vagy ha ki is mozdul akkor ríttig kerülik a cap köröket, röhej de az utolsó 2 csatában mindig nekem kellet legalább 2 cap kört elfoglalnom.

halvány vigasz de legalább a silver és rp szép nagy mennyiségben jött.
  • AnuluWork #19923
    Nem kicsit bugos ez a szar ...

• RODLEE
    Háj All!
    Egy nem teljesen ide vágó téma!
    ATI Radeon 5870 HD 1GB ram videó kártya,mit érhet pénzbeni összegben?
    Köszönöm a hozzá értő segítséget!
  • bigfootHUN
    Nekem csak 50 gold jött össze :( persze utána dőltek a győztes körök... legközelebb repülővel próbálkozok az tuti.
  • DasIsFuck
    Minél több csatát játszok alacsony szinten, annál szánalmasabb lesz az egész..

Mikor a csapat fele Pz3 nagyon fun egy nagy pályán shermanek meg t34-ek ellen..
    Kapásból a fél csapat csak arra jó hogy 2 percenként artyt hívjon.
  • foxbat88fx
    mivel csináltad?
  • kissssss
    szokás szerint ismét csak 100GE-t nyertem ahogy az előre megálmodtam tegnap éjszaka, a csapat 80% csak campel a spawn helyen a maradék akik foglalni is szeretnének egyszerűen csak lepattannak az ellenség előrenyomulásán mert nincs aki fedezné őket újratöltés közben... akkora egy nettó szánalom ez a wager rendszer.
  • Malarki
    "Egyszerűen több egyedi tank kellene a német ágra"
    Na jó, de miket rakjanak be ha csak ezek voltak? Panzer III, Panzer IV, Párduc, Tigris meg a páncélvadászok, ezek alkották a német páncéloserő nagyon nagy részét. Most akkor ezt is pumpálják tele sose létezett tervrajztankokkal?
  • Garou
    Mondom, hogy nem. :) Probald mar ki, meglatod! :)
  • DasIsFuck
    kaliber,átütés,lőszer ezekben mind ugyan az, így ugyan azt nyújtja amit a kt-n vagy a ferdin.
  • DasIsFuck
    eventeket szoktam csak játszani, ha nincs event akkor only sim.
  • DasIsFuck
    Jpz4-nek amin nem az l/70 van nem 80mm a páncélja csak 60mm.
    ilyen td-k ellen meg van tapasztalatom, rengeteg su td-t lövök ki, nem igazán veszem észre, hogy annyival nehezebb lenne kiszúrni őket a normál tankoktól vagy, hogy nehezebb kilőni a kisebb sziluett miatt.

"Gondolom nem realisticben játszol, ahol nincs 3x-i újraéledés, nincs retardkereszt és nem mindegy hogy egy nehéz tankkal kezdesz 450-ért és mindent egy lapra teszel fel vagy egy olcsó 210-be kerülő páncélvadásszal, ahol még simán visszajöhetsz a meccsbe."
    Én mindig azzal játszom amit kell fejlesztenem, jelen esetben Tigris 2H pl, de maximum párduc amit még beteszek mellé, de jó esetben csak 1 tankal fogok az egész csata alatt menni, hogy erre jöjjön az összes rp amit szereztem a csatában.
    Ha épp lenne egy páncélvadász aminél a kifejlesztésére törekednék akkor csak azzal játszanék a csatában.

Természetesen ki fogom fejleszteni őket, mert egyrészt muszáj megvenni őket, meg nagyon más nincs így ha másért nem a frissesség miatt ki kell próbálnom őket, de egyébként motivációs erőnek nem elegek ebben a formában.
    ahogy a párduc 2 és azt megelőző Párduc sorminta vagy korábban a kt 10.5-ös top gépes KT vonal.

Egyszerűen több egyedi tank kellene a német ágra, vicces olvasni mikor azért siránkoznak, hogy rank3-ba csak tigris meg párducok vannak...nem csoda, miért akarna bárki a panzer 4 g,j,h meg stug 3 f-el.
    Szovjet oldalon megtudnám indokolni, hogy miért akarnék a t34,t34/85,kv2,kv85,su-85 és társaival, de ugyan ezt német vonalon nem igazán.

• Garou
    Meg ott van az az is, hogy ha pl PzIV F2 melle akarsz betenni hasonlo tuzereju gepet, akkor ket TD is van, br emeles nelkul.

En pont, hogy mar Tier IV-be is csak neha megyek fel szinesites keppen. Foleg Tier1-3-ban jatszom, tobbseg T3. Nekem jobban tetszik.
  • Garou
    En erosebbnek erzem az agyujukat. A Jagdpanthernek meg fix, hogy nem ugyanaz az agyuja, mint a Kt-nek. Csak a loszer egyezik.
  • DasIsFuck
    Már nem azért, de a stugokon ugyan azok az ágyúk vannak,l/24,l/43,l/48 a stug a-nak ugyan úgy 50mm-es a frontpáncélja, ugyan azok a lőszerek állnak rendelkezésükre mint az f1 esetében.
    A többi stug ugyan úgy az adott panzer 4-es típussal teljesen megegyezik, személy szerint a kisebb sziluettet nem komoly előny, páncél lehet jobb, de ugyan annyira haszontalan mint a pnezer 4-ek esetében, toronynélküliség meg rettentően nagy hátrány.
    Bár szerintem egyikkel sincs sok értelme játszani se a pz4-ekkel se a stuggokkal.
    Leginkább talán még az F1 és f2 fun a többi olyan ellenfelekkel kerül konstans össze, amik ellen én nekem nincs kedvem ilyen tankal játszani.

Egyébként az összes többi td-n is ugyan azok az ágyúk amik a rendes tankokon is elérhetőek.
    Szóval újdonságot nem tartogat az egyszer biztos.

Nem a sikerélmény hiánya a porbléma, hanem hogy nem látom értelmét pl a tigris/párduc-októl kisebb br-en való játéknak.

• Garakx
    Elmagyarázza nekem vki hogy a T-44el mégis mit csináljak amíg nincs RP egy normális lőszerre? Meg azért poén hogy minden más tank alapból kap vmi értelmes hazsnálható lőszert de ez...