War Thunder: Ground Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!
wot-ban legalább van bőven tank mindenhol és nagyjából el is térnek stílusilag egymástól, itt viszont a német oldalon van 1-2 típus és ki is fújt.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Magasabb szinten az amerikaiak se érnek semmit. A 90 mm-es lövegeik a 8,8 cm Kwk43 szintjét se érte el. Egyedül az M103 az ami könnyedén ütné a ruszki gépeket, de ez meg 1957-es kérdéses bekeülne-e. A britek jobban álnának hála a 20 fontosnak (kicsit erősebb mint a Kwk43). De mind a két nemzet jócskán elmarad páncélzatban a ruszkiktól.
Ezt a BR-es dolog lényegét én nem is értem. Egyszerűbb lett volna 8-10 rank aztán abba úgy besorolni hogy egyensúly legyen.
Ez a BR-es dolog szerintem pont hogy a WoT-ba lenne jó a fejleszthetőség miatt. Van egy harckocsi mondjuk a KT. Alap állapotban van neki mondjuk 8-as BR-je. Aztán ahogy cseréli le az ember a modulokat úgy változik, például Henschel-torony +0,5 BR, Maybach 234 +0,3 BR, 10,5 cm L/68 + 0,5 BR stb. Aki nem akar Henschel-tornyot mert jobban tetszik neki a Porsche-torony, az kedvezőbb MM-ben részül és nem kerül akkora hátrányba a gyengébb torony miatt. Illetve a stock tank grindje se lenne akkora szívás. De persze az ilyen megoldások még véletlenül se jutna eszükbe a WG-seknek, mindig csak új papír/fantasy tankok meg a hülyébbnél hülyébb pályáik újrarajzolása még rosszabbra, meg egyre elcseszettebb hangszettek összeállítása.
"Hát a wot még nagyon messze van ide."
A tömeg kivételével amit leírtál az ugyanúgy megvan ez a WoT-ban is, illetve nagyobb pályákon meglenne. A kisebb távolságok miatt lehet könnyebben átütni a páncélzatot.
De például a rohadt nagy realisztikusság ellenére WT-ben is agyon vannak tápolva a német lövedékek átütései és össze vissza vannak keverve az oroszoknál az eredeti orosz és a nyugatira átszámított orosz átütési értékek. Aztán az átütési mechanizmusba ugyanúgy behozták a lövedék kompenzációját hogy könnyebben át lehessen ütni a páncélt. Ezt ha valóban reálisra akarnák megcsinálni nem szabadna belerakni, ez benne az átütési értékben. Ez tulajdonképpen a lövedék kialakításából, típusából, keménységéből származó szorzótényező. Emiatt különböző két vagy több azonos tömegű és kezdősebességű lövedék (például 90 mm M77, T33, M82) átütési értéke.
Az ötnött kialakítás lemodellezése meg egyszerűen csapnivaló a WT-ben. Például a T-54 mod1951 tornya a löveg körül 200 mm vastag. De mindenhol. Az aljától egészen a tetejéig és ennek köszönhetően tetőpáncélhoz közel már valami 400+ mm-es effektív védelme van szemből. Aham. A valóságban pont az volt a lényeg hogy felfelé elvékonyodott, tehát tömeget spóroltak meg, de a döntöttség miatt ugyanolyan védelme volt mint alul ahol viszont tényleg vastag volt. Az IS-3 tornya meg úgy ahogy van egy vicc, a magassága kb 2/3-áig ugyanolyan vastag mindenhol. A WoT-ban se tudják modellezni a folyamatos falvastagság változást, de ennél még az a WoT-ban lévő sok apró különböző vastagságú felületből összerakott tornyok/testek is kategóriákkal jobbak és reálisabbak.
Az ami tényleg sokkal jobb a WT-ben az a távolság és távolságbecsléses célzás, illetve a gépek mozgása és a hangok. Pontosabban a távolságbecsléses célzás jó ötlet, de kár hogy semmi értelme, mert a minimapon ott van a rácsozás és ránézésre meg lehet mondani a távolságot (legalábbis realistic battleban ott van, lehet hogy szimbe már nincs, ott nem játszok mert mindig 5-10 perceket kell várni)...
Azért talán alakul a játék.
De engem ez növényzet nagyon zavar. Már többször volt olyan (RB-ben) azt vettem észre, lőnek rám, de a fűtől nem láttam az ellenséges harckocsit. De a nevét kiírta és elkezdem lövöldözni a név alá mire pár lövés után kilőttem. Ez annyira lehangoló volt, hogy a csata után ki is léptem. Nálam van valami elrontva a grafikai beállításnál (az van amit alapból beállít nem nyúltam hozzá) vagy ez tényleg "normális". Meg aztán az se esik túl jól, hogy amikor elfoglalom a semleges bázist akkor megsérül a harckocsim és kiíra hogy javítsam meg és 4 másodperces javítás következik, miközben ellenséges harcjármű sincs még a közelbe se. Ez megint micsoda?
WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2014.10.20. 17:42:12
Tigris 2-k meg az Is-3-al már nem egésze összevethetőek szerintem.
Az E 50,75-ök sem új konstrukciók lettek volna, hanem ilyen ráncfelvarott tigris 2-k.
Mást amúgy sem lehet adni nekik vagy kb lesz egy leopárd 1 rank5-ön és kifújtak a német tankok, annak meg mi értelme?
pl az is-2 azért még mindig sokkal jobb páncéllal büszkélkedhet mint a tigris+mobilisabb is.
Nem azt akarom bizonyítani, hogy az is-2 akkora op gép tigris ellen, hanem, hogy egyszerűen értelmét veszti a tigris, ha tudom, hogy javába olyan ellenfeleket fogok látni, ami ellen teljesen mind1 mit csinálok úgyis 1 lövésből szétszed ha eltalál.
Épp ezért nem fair szerintem pl tigris,párduc a 122mm löveg ellen, mert esélyed sincs kivédeni a lövedéket, míg a 85mm-es ágyúk 100-400m-belül halálosak, de azokon kívül már tudod használni a páncélod ellenük, ha a saját fegyverzetükkel vetem össze a tigrist és párducot akkor is az jön ki, hogy 500m-en belül nem sok esélyed lenne tigrisbe(párducba egy minimális), de azokon kívül hasonló a szovjet 85mm-es lövegekhez az átütés.
Ebbe a közegbe szvsz egy is-2 122mm-es löveggel simán op statisztikailag.(túl erős a páncél,túl mozgékony ahhoz kéepst és túl erős az ágyú)
Mégha annyira nem is látszik a játékban az "op"-sága az is-2-nek attól még az ebben a közegbe, más lenne a helyzet, ha a porsche tornyos tigris 2 ugyan olyan besorolást kapna mint az első Is-2, mert az a 2 tank már karakterisztikailag is egyensúlyba van,hasonló gyenge pontokkal ráadásul.
Számomra ezek a legzavaróbbak a jelenlegi rendszerbe.(meg a t44-ek, de azokat hagyjuk...)
Igen wild33 az account nevem.
"Tigrisnek van egy egészen elfogadható negatív löveg kitéríthetősége. Amíg neked elég egy kis felületet kitenni céltáblának akkor ha lőni szeretnél, az IS-2nek sokszor ki kell jönnie fedezékből"
Szoval nem annnyira OP az a IS-2 elfér a tigrisek ellen és a pantherek ellen. Probléma fejeb van Tier 4 második felétol.
Más: Kár ezen a BR témán rágódni, mert az utolsó előtti devblog post az volt, hogy nemsokkal az 1.43 után megszüntetik a BR szinteket, minden tanknál meg lesz határozva, hogy mi ellen kerülhet csatába, és csak azokból kaphat ellenfelet. Ezzel akarják megoldani a balanszolás problémáját, mert így csak az összetatozó párokat kell majd egymáshoz igazítani, hogy legyen egy elfogadható egyensúly a nemzetek között. Ami kérdéses az a T5, mert ott meg elvileg mixed csatákról beszélnek, amit remélem átgondolnak, mert az nagy baromság lenne a részükről.
Itt a post akit esetleg érdekel a dolog.
Amit én lentebb írtam szerintem e tekintetbe segítene.
De ami szerintem mindenképp segítene, ha a tigris 2 és párduc 2 az is2 mod 44- szintjére kerülne 6.7 minimum és maradnának r4-be nem mennének rank5 ellen.
Rank 5-be meg vagy copyThunder-Leopárd vagy fantasyThunder-Leopárd kombinációval látnák el őket.
bár valószinű a copy tankok jönnek mint a repülőknél sajnos😞
de akkora átütéssel nincs mint csodálkozni..mindenesetre ez fair...
De akkor németeknél meg jöhetne vele szembe az E széria, mert arról meg voltak tervek ugyan úgy csak már ereje a birodalomnak megépíteni őket nem.
Egyébként amit a 85-ös ágyúnál felhozol a német ágyúk sem jobbak etekintetben pl egy is2 ellen.
Annak 100m-es a tornya, de ha picit szögbe van az lazán megy annyira amit már messziről nem tud pl a 88-as átütni.
A 90mmm-es oldalsó páncéljáról ami belók előre szintén ilyen, hogy a kialakítás miatt sokszor olyan effektív páncélt nyújt amit pl a 88-al nehéz átütni.
Arról nem is beszélve, hogy a kialakítás pont távolság tekintetében jön ki nagyon, mert olyan távolságra nem tudsz pontosan lőni, így nagyon könnyen kapja el rossz szögbe a páncélt és a 88-as ágyú messze nem az a kategória átütésbe mint egy 122 vagy L/71, hogy még 1km-ről is bőven átüti amivel szembenéz.
Játékos hibáit meg szerintem el kell vonatkoztatni egy-egy tanktól, ha az is-2 elrontja a lövését akkor az játékos hibája és nem a tigris harci harci képességeit javítja.
Ha pl így nézzük a tigris szemszögéből még élesebb a helyzet, mert hiába lősz gyorsan, te kb csak 1 ponton tudod átütni és ott is akkor ha jó szögbe lövöd át, míg neki elég 1 lövést leadni ami eltalálja a tankod és véged.
Attól, hogy pl én 1 lövéssel kiszedem az is2-t még nem cáfolom meg a fentebb említetteket.
Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA
Ahogy a páncél is a tigrisen nem elég erős ahhoz, hogy azt lehessen rá mondani, hogy annyival jobb lenne mint egy kv-n vagy is-en de mlg a t34 páncélja is lazán működik közelebbről is a kialakítása miatt.
A német oldalon nincs olyan tank ami fel vehetné a versenyt a t34-el vagy a kv-1-el.
Tigris és a párduc az ami felveszi a versenyt egy kv-val és t34-el.
De ha ezek szándékosan azokkal kerülnek elsődlegesen össze, amiket kifejezetten ezen tankok leküzdésére hoztak az oroszok, na azt én nem nevezném balance-nak.
Ha a br-t az alapján nézzük, hogy harci teljesítménybe milyenek is akkor egy pz3,4-nek nem is lenne szabad egy t34-el egy kategóriába kerülni annyival jobb a t34 minden tekintetben.
Ahogy igaz ez az is-2-re is, egyzserűen hülyeség azt mondani, hogy ez így balanszolt, mert az is2 egy szintel jobb mint a párduc/tigris és ezek nyers statisztikai adatokon alapszanak.(ezen speciel az, hogy valakit is-2 ben kilő egy tigris, vagy hogy t34 és kv-kvan nem tudnak eggyesek tigriseket/párducokat legyőzni, miközbe megvan a mobilitáselőnyük,megvan a fegyverzetük hozzá nem sokat változtat.)
Nem tudsz egy olyan pontot mondani, amiben a tigris akár a nyomába érne az is2-nek.
Majd 15 tonnával kevesebbet nyom,agilisabb,sokkal jobb páncélvédelem,sokkal jobb páncélkialakítás,alacsoynabb profil,erősebb ágyú ami gyakorlatilag minden távolságból nyugodtan átviszi mind a tigrist,mind a párducot.
Ezt akárhogy nézem egy totális counter tank a tigrisekre nézve.
Ami rendben is van, csak akkor a tigris és párducot minimum így kellene kezelni a t34 és kv-kra nézve.
IS2-vel a Tigris 2-van adatilag és teljesítményileg egy szinten és furcsa mód az is2-nek a fegyverzete azért simán elég egy KT elintézéséhet is..Azért ez jelent valamit...pl, hogy az is2 az orosz oldalon a top tank ami nem háború utáni, ahogy a német oldalon ez a párduc 2 és tigris 2..
Egyébként az is milyen fair-már, hogy az orosz légvédelem lazán szanaszét szed egy párducot szemből..Végül is erre valók az aaa-k nem?
Szánalmas ez a brigád, érdekes a német légvédelem nem kap 130-as átütést....
Szerintem ez kényszer szülte megoldás. Mivel helyre rakták a német páncélosok sebzését és DM-ét (már amelyiket) így kicsit más lett a leányzó fekvése. Kiderült hogy a németek az új pályákon durván OP-ok. Meg is látszik a játékosokon, nagyságrenddel nagyobb a német játékos állomány. Persze közre játszik az is hogy senki nem akar veszteni ezért sokan átpártoltak valszeg a mostani OP oldalra. Én spec. ezért játszok most az orosszal mert könnyebb csatát találni. És ne hidd hogy ha van 1-2-3 IS-2 a csapatba tuti nyerő az orosz oldal. Még porsche tornyos tigrissel még nem is kapsz T5-öt de amint berakod H-t azonnal megkapod a T-54-es és IS-4-et.
Igazából a tigris,párduc ne az is-2 ellen legyen már szembeállítva br-t tekintve.
Amit lentebb írtam szerintem a leglogikusabb és legfairebb, mert így br-t tekintve a tigris és párduc páros a későbbi kv-k és t34-ek ellen van szembeállítva, ugye az oroszoknak vannak a korai br-t tekintve előnybe, hisz ott pl t34-ek és kv-k a korai panzer 2,3,4-ek ellen mehetnek, addig a tigris párduc ezen a br-en egy tényleges válasz ezekre játékmenetben is, ugye az is1,t34-85 meg a tigris párducra válaszok orosz oldalon.
Az is-2 meg 6.0-án meg egy abszolút counter ezekre a tankokra, ahogy a német Porsche tornyos Tigris 2 meg német oldalon egy balance az is-2-re.
Szóval így amit lentebb írtam a 6.0 és 6.7-es br-ek teljesen fair és balanszolt lenne egymásra vetítve, míg a kisebbik br-eket tekintve meg mindig lenne egy oldal aki egy minimális előnybe lenne.
Illetve így lehetőség nyílna a t5 ráncba varrására a német oldalról.
Igazából tier 4 az lehetne a választó vonal tier 4-ig beleférne az összes 1945-ig használt tank onnantól vagyis tier 5 az már 45 után időszak.
Tigris: R3 5.2
Tigris 2(P):R3 6.0
Tigris 2(H)R4:6.7
Tigris 2(10.5)R4:7.0
Párduc D R3:5.2
Párduc A R3:5.7 (a vagy a g verzió, mind a 2 felesleges a játékba eggyiket ki kellene venni)
Párduc F R4:6.0
Párduc 2 R4:6.7
és akkor R5-re mehetnének 7.0-8.0 az E tankok a nehéz vonalra.
E-50 R5 7.5
E-75 R5 8.0
E-100 R5 8.0
Maus R5 8.0
közepes tankokhoz meg a leopárd prototípusok
Leopard PTA R5:7.7
Leopard PTB:R5:8.0
Leopard 1 R5:8.0
mondjuk nem tudom, hogy ezek milyen felszereltésggel rendelkeztek, de tudom hogy volt a,b meg még vmi c prototípus is, de kb csak ilyen placeholderek lennének mint most a párducok ott.
Esetleg még belehetne hozni az MBT-70😄
Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ezt hónapokig kellene a repülés részben farmolnom:S
(ott még csak 2-es gépeim vannak, de ahogy látom a 3asok már nem biztos, hogy költséghatékonyak lennének:S)
Ráadásul nem is ez a legnagyobb baj, sőt inkább ez egy olyan dolog amivel eggyüttlehet élni, amivel már nem, hogy a 122-esnek még 1km-ről is akkora átütése van, hogy hiába forgatod be a tankot, esélytelen a páncélod.
Ugyan ezt az oroszoknál lehet, hogy ők kisírhatják, hogy a t34 meg kv1-eseik ne menjenek párduc,tigris ellen amik ellen már nem tudnak 1hit,1kill rendszerbe működni és nem vész el a páncél nyújtotta előnyük..
Ugyan ez a németeknél nem fordulhat elő, ez az ami kiveri a biztosítékot.
És nem azért, mert mondjuk panzer 3m-be nem lehetne t34 meg kv1-ek ellen boldogulni vagy egy panzer 4-be...Szó nincs erről, de a fentebb említett dolog egyszerűen nem fair.

Pedig pont ez lenne a tigris lényege, elvégre nehéztank.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
AB-ról már visszaszoktam a realisztikusra.
főleg amióta bejött ez a pontozásos rendszer, már nem igazán szeretnék ab-t menni, meg jelenleg nem már nem is kell 5-6 perceket várni egy csatára.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2014.10.19. 12:24:46
Viszon a helyzetek 90%-ban nem lehet látni, hogy hova mire célzol.
Én abszolút minimumon játszok, de még ígyis az a pár fa meg bokor olyannyira zavaró, hogy a legtöbb esetbe még a lövést sem lehet látni, hogy hova megy csak vakon érzésből kell lövöldözni.
Ugyan ebben a helyzetbe egy panzer 4 vagy 3-nak szinte első lövésre szétlövik valamilyét, mert annyival rosszabb a páncél rajtuk.
KV-1-nél is ha bedönti magát a lövés irányába akkor nem olyan eggyrételmű azt átütni báhol is 114-es átütéssel.
Nem egészen fair, hogy pl a kv tankokra nincs egy német counter nehéz tank hasonló br-en mint a kv-k és csak a tigris van ami már megy is2 ellen.
Tigris mellé meg felesleges 5.0 br-es dolgokat rakni.
Utoljára szerkesztette: Droughert, 2014.10.19. 09:59:44
Persze nem vagyunk egyformák,van akit nem zavar ha esélytelenül indul,van aki türelmesebb,toleránsabb nálam de én aokat a csatákat szeretem amikben egyforma esélylel indulunk és emiatt általában elég hosszúak és elég izgalmasak is ahhoz hogy szórakoztató legyen a játék.Mivel más tartalom nincs mint a random csaták,amiknek egy jó része már eldőlt mielőtt elindulok,nem szórakoztat a játék.Persze bízom benne hogy majd javul a helyzet,így egyelőre nem törlöm le.
A játékot vedd komolyan,az életet lazán!
speciel pont a párduc meg a tigris aminek már van esélyük szemtől szembe egy kv ellen vagy egy t34-el szembe...
egy panzer 3,4 vagy stuggal ha elsőre nem pukkansz minimum mindenetet szétszedik, míg egy t34-nél 5 lövésből minimum 3 ami csak hit-et ad semmi sebzést, kv-nál is sok szerencsét átütni egy l/48 vagy l/43-al..
de bezzeg 3 ugyan olyan panzer 4 azért kell a németnek 5-ös br-hez..