37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Szemike84
    https://www.youtube.com/watch?v=mdDP8th5RJI 11:58-tól érdemes nézni.... (Főleg neked Nohab :) )
  • Szemike84

Ma velem volt az RNG... Több olyan esetben nem sérült meg a járművem, amikor méretes lyuk tátongott rajta. Bár egyes esetekben meg én nem értettem, hogy a 122mm-es APHE hogy nem ölte ki a Crudaser AA MK. II legénységét... Túlüthette és nem robban fel a lövedék? Mindegy! Furcsaságok tárháza...
  • Nohab
    Szemike ott is csalót és hibát lát, ahol nincs is.

Állítása szerint 200 000 csalót buktatott le. Az ennyit tesz, hogy átlagosan 116* vagy 87** csalót buktatott le a játék indulása óta. Mindezt Live streammel, de saját készítésű videót, replayt, képet még nem tudott felmutatni.
    Közben nem tud megkülönböztetni egy Párduc D-t az F-től, illetve egy M4A3-at a Jumbotól. Ráadásnak egy montázsvideót is csalás bizonyítékaként hozott fel. Ezzel akarta megmutatni, hogy azonnali újratöltése van a játékosnak.

A sületlenségeivel (Pl.: Official hack pack) pedig kergeti el az embereket.

Nagyon szánalmas a ténykedése.

* Ha a ground forces-től nézzük.
    ** Ha az open betától nézzük.
    Utoljára szerkesztette: Nohab, 2019.03.24. 14:14:29
  • jocking
    Hát ez valami röhej, ami magasabb szintű légi csatákban megy. Percekig várat, aztán bedob egy csatába, ami 6 vs 6, és ebből 5-5 ai/npc repülő volt... tehát technikailag 1v1.
  • Szemike84
    BR 7.7-ben az IS-4M képtelen bármely tank aljának oldalát, vagy akár a motorteret átütni.... -.-" T-54 szintén zenész! T-10M a tesztek során azt mutatta, hogy nem képes átütést generálni, ugyanis a függőleges falról is lepattan.... -.-"
  • Szemike84
    1db T-54 elvestése (maximális javítási költség 7800SL) csak és kizárólag az ingyenes lőszer használatával, de 4 ellenség elpusztításával, 3 assist-tal, 2 bázispont elfoglalásával -14.740 SL -.-" Bravó gazsi! -.-" Bravó! -.-"
  • Kályha
    Jelentettétek az ürgét?
  • Szemike84
    Úgy látom gazsi még mindíg nem tudott megbírkozni a csalók áratadával sem.... "SnowMonkhey" 10 kill és 3 bázispont foglalás a csata 3. percében az "Át a Rajnán" mapon. Totál hihető.... 3 perc alatt még akkor sem tudod befoglalni a 3 pontot egyedül, ha nincs rajtad kívül senki a mapon, hogy akadájozzon.... -.-" Emberünknek sikerült... Meg mellette a 10 kill.... Szánalmas...
  • M2 #35660
    Volt pár hónap, amíg csak típusmarkerek látszottak (tank, nehéztank, légvédelem), játékosnevek és típusnevek nem. Repülőknél szintén. Nem értem, hogy aztán miért kellett a hülyeségre visszatérniük.

Az is szép, hogy mutatja a repülőt irányító játékos nevét, a tankjánál meg szintén ott a neve. Legalább nyugoban ki lehet szedni, míg odafönt ténykedik. Milyen fair és megnyugtató játékmenet egy végtelenül korrekt cégtől! :-)
  • Kályha
    AB-n nagyon édes, amikor az M18-at egy becsapódó vadász nyírja ki, csodás ficsőr. Régóta a hangárban rohad, német nyitott td-ket pont emiatt még egyszer se vittem be árkádban. De rb-re sem, ott még a szerencsétlen Avenger is szív a repülők miatt. Ha egyszer megtalálnak, le nem szállnak rólam.
    Volt is egy javaslat fórumon, hogy árkádban ne lássa a repülő az ellenfél markereit, vagy legalább a tank típusát ne mutassa. Milyen egyszerű és kézenfekvő megoldás, persze hogy nem lett belőle semmi.

Kissssss0:

A régi EC-kből kimaradtam, hogy lesz-e még, az nagy homály. Pedig a hülye is látja, hogy a jelenlegi airRb-t sokan szeretnék lecserélni. De a Gaijin nem hülye, ő nem látja.
  • Kissssss0 #35658
    én max akkor szoktam 7.7 fölé menni ha játszani akarok a bias-7 tankommal és hülyére verni az ellenfél csapatot :D

nekem nem voltak problémáim a brit repülőkkel és a hispano gépágyúkkal, a használatuk egyszerű és érthető volt, rövid pontos sorozatokkal elkapni az ellenfelet, máskülönben a hispano átvált sörétes puska üzemmódba és semmit nem talál el, nem tudom miért barmoltak megint bele.

a jelenlegi air RB meg úgy ahogy van már elavult egy az egyben, ezt rég le kellet volna már cserélni és a helyére berakni az enduring confrontation modot.
  • M2 #35657
    Az egy halál utáni kilépegetést én is csináltam, egy egyszerű ok miatt: az adott járművön kellett kitolnom a piszokdrága Modification listát. Mivel a Crew lock kilépéskor az adott legénységet nem zárja, így folyamatosan lehet menni a fejlesztendő járművel. Persze még egyszerűbb a többi crewslotot eleve üresen hagyni, de arra meg lusta voltam.

BR kiosztással nekem egy nagy bajom van: nem számítják bele AB esetén, hogy a nyitott tankvadászok simán kiszedhetőek bármilyen repülővel és repüléskor ott virítanak a térképen, típusmegjelöléssel. Így csak meccsek elején használhatóak, aztán egy közepes ellenfél is hamar leszedi őket.
  • LazyPaul
    Én is szintén a WWII-es szovjet, német vasak miatt kezdtem játszani, azokkal számomra élvezhető a játék. BR 6.3-ig még egész jól elvagyok, de BR 7-től már nagyon szenvedős. Még a Panther II, KWK46, Ferdinand trióval néha van egy-két jobb csatám, viszont a T-54-esek már nekem egyáltalán nem fekszenek. Ha ellenem jönnek alig lehet kilőni őket, ha én megyek velük szinte bármi egy lövéssel kiszedi. A Panther II-vel sokkal többre megyek még uptierben is mint akármelyik T-54-el a saját szintjén. De viszont a német vonalon a Leopard 1 számomra teljesen használhatatlan, hiába a nagyobb átütés ha papír, csak 'ránéznek' és már vége is.
    Úgyhogy maradok BR 6.3 alatt, ott nem kapok agyérgörcsöt az idegeskedés miatt.:):):)
    Üdv!
    Shadow_Warrior79
    Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.03.16. 13:18:29
  • M2 #35655
    Én azért kezdtem játszani a játékkal, hogy hajtsam a WWII gépeket, úgyhogy az engem érdeklő két nemzetből (orosz, német) megvan minden jármű, de csak úgy jöttek maguktól, soha nem megyek velük. Nálam a Tier 3-4-nél véget ér az érdeklődés.

A dologhoz az már csak hozzáad, hogy játszani akarok, nem egy órát bámulni perceken át. Az SL így meg nem hogy fogy, de már 40 millió környékén járok vele, de az sem érdekel.

Sikerélményben is nálam jobban játszik, ha nincsenek stabilizátorok és úgy lövök ki valakit menet közben. Vagy 1-1.5 km távolságról levadászni valakit nagyobb élmény úgy, hogy a lövedék esésével és repülési idejével kell számolni, nem egy tűlövedéket pattintok oda 0.5 másodperc alatt.
  • Kályha
    Ahogy olvasom, meg néha nézegetem a nagyobb streamereket, high tier-ben már nem is csak a tapasztaltabb játékosok és a más típusú játékmenet a gáz, hanem inkább az egy halál után kilépegetők a nagyobb probléma. Pár perc után a fél csapat eltűnik. A crew lock vagy az SL büntetés a pool-ban lévő, de be nem hozott gépekért nem megoldás. Előbbi hülyeség, majd megy addig más nemzettel, utóbbi meg még inkább elriasztja a playerek egy részét. Ehhez jön a horribilis lőszer ár, megvétel, modulok stb. Jócskán redukálni kellene ezeket, majd egyszer, SOON, naná. GJ sem hülye sietni, addig is kaszál az arany vásárlással, hogy megvedd a tier7-et, meg stockról talpra állj. Rengetegen élnek a lehetőséggel.

Ahogy mondod, tier3/4 egy kis tapasztalattal már élvezhető, én is ott ragadtam le. És sokan vannak így ezzel, ennek nagyon örülök. Arról nem is szólva, hogy a high tier tankok koppra ugyanúgy néznek ki. Számomra elég érdektelen e miatt is, WW2-ben sokkal több a diverzitás, és még gyakrabban számít, mivel és hova lősz. Plusz ritkábban hagyják ott a csatát egy halál után, nem egyszer látom, hogy többen behoznak 4-5-6 gépet is.

Fejlesztésekhez a bugok, BR, kiegyensúlyozatlan dolgok terén nem szólok hozzá, ahhoz 3000 meccsel váltogatva nemzetek, tier-ek, air/gf között nem az én asztalom. Persze újabb játékmódokat (főleg air RB-n) szívesen vennék, és brit fanként kezdenék vmit a Hispanokkal. Régen tényleg túl(?) erősek voltak, viszont az általános gépágyú és géppuska buffból érezhetően kimaradtak. Air targets gyakran elég gyengus, a többi sem sokkal jobb. Pedig WW2 idején topként működtek, gondolom a Minengeschoss után. Ma már több a gond velük, az állítólagos dokuk alapján például a HEFI-SAPI-ban kevesebb a robbanó, mint kellene, vagy mint az AN/M2-ben, ami úgy tudom, ua. a fejlesztés. Aki azt mondja, korábban a Spitek OP-k voltak, talán igaz is, de azt nem veszi figyelembe, hogy allied-axis találkozó esetén a szövi csapat "terhelve" van CAS és bombázók tömegével. 6 vadász kontra 10-12 nem épp ideális. Nem szólva a csapatösszhangról. Ég és föld a két oldal. Ezen mondjuk nem tudom, hogy lehetne javítani, szerintem sehogy. Illetve, nagyjából egyenlő eloszlás a géptípusok tekintetében. Az meg +várakozási idő, vagy kevert nemzetek (nem mixed battle!), US+ITA vs GB+GER és egyéb variációk. Erre se látok esélyt. Csak a tank kell mindenkinek, csak az újabbak. Még azt is kiröhögik, aki több WW2-őst akar. De legalábbis letojják. Ahogy a pilótákat.
    Hogyne, hozták a supersonicot, meg folytatják majd ezt a vonalat és kb. ennyi. Balance, új játékmód nuku, csak öntik a high tier tartalmat.

Azt csak halkan jegyzem meg, ha elérik a mai, vagy azt megközelítő gépeket (tank+repülő), onnan merre tovább? 1-2 éve ez viszi a játékot, a bevételt vadásszák (utóbbiban nem látok kivetnivaló, nem non-profit társaság). Ugyanakkor egy friss regnek elérhetetlen pl. a 2K5, ha nincs számottevő keresete vagy tömérdek szabadideje, türelme vagy nem egy született tehetség, és a grind később jóval inkább idegesítő, mint motiváló. Nem kellene, hogy ez számítson, de hát erre épül a játékipar, nem véletlenül.
    Tetszik a játék, én is költöttem már rá, de nem látom, hova lyukad majd ki mondjuk jövőre.
  • LazyPaul
    Tier 5-től meg kínszenvedés az egész, 1 csata után szétb.sz az ideg. Az SL megy a fenébe javításokra, fejlődés szinte semmi. Tier 6-7-re már nem is vagyok kíváncsi, azt játsszák a profik.Nekem a tier 3-4 tökéletesen megfelel, ott legalább van sikerélmény is.

Shadow_Warrior79
  • Kissssss0 #35652
    tier egytől háromig egész jól lehetett haladni, tier négyben már érezhetően belassulnak a dolgok, a magasabb tiereket meg nem kell bemutatni.

azt azért még hozzátenném hogy miután meglett az amcsi t30 tank ezzel napok alatt kifejlesztettem a maradék tier 3 tankokat és a tier 4 szinten is egész jól haladtam.
  • M2 #35651
    Ez a bevételi modeljük lényege, a "Pay To Progress". Az elején gyorsan fejlődsz, gyorsan jönnek az új cuccok, sikeres vagy a játékban. Aztán a dolog egyre jobban belassul és "elromlik". Fontos, hogy mindig legyen feljebb, mindig legyen egy erősebb, jobb dolog, amit meg kell szerezned.

De ott a másik megoldás, a Pay To Win, azaz a World of Tanks. Az se jobb, sőt!
  • M2 #35650
    Jé, és hogyhogy a tank nem repült fel nyolc métert, mint a WarThunderben? Ez így nem túl realisztikus! :-)

Minden WT játékos tudja, hogy ha egy 30+ tonnás tank ráfut pár leszúrt botra, akkor felrepül méterekre és néha oldalra dobva teljesen megáll.
  • Szemike84
    Hát igen.... Miért nem lehet különválasztani a modern tank osztályt a "régi" tankoktól? Miért kell egy már elérhetetlen szintre tenni őket? T-62, T-10M 360.000 RP úgy, hogy T-54-el mentem egy kört, 7 kill, 4 kill assist, 1 bázispont foglalás, aktiváltam egy 30%-os RP boostert, a csapatban volt 2 játékos, akik aktiváltak egy-egy csapatra szóló 10% RP boostot, így a tank alap 200%-os RP számlálójához hozzájött még 50%. Mit gondoltok a 250%-os boosttal mennyit kaptam? 887 RP-t -.-" Szégyen gyalázat.... Emellett nem értem, hogy az IS-4M mitől 7.7, amikor a páncélját erősen megnerfelték (T-44 is bárhonnan átüti), a mobilitása gyengébb, mint a MAUS mobilitása, a töltési sebessége katasztrófa és a lőszer.... Na a lőszerre nincsenek szavak... 198-199 mm 10m-en és ez a legjobb lőszer???? :O 100m-en 2m-t esik a lőszer??? WTH???
  • Nohab
    Egy rövid összefoglaló a 1,87 patchről:

• grimm13
    felmentem épp egy realisztikus tank csatára, 2 perce, már a garácsban a tank .... ugy löttek ki kapásbol a pája másik végéről, egy csoport tank közül hogy távcsővel nem látok el odáig :D micsoda szeme van 1-2 játékosnak
  • Fura Alak
  • Kissssss0 #35645
    na utána jártam ennek a klános járműveknek és úgy néz ki hogy majd csak később fogják berakni a játékba.

(uhh az a world war világkép utáni csatatér térkép egy elég nagy katyvasznak nézett ki)
  • Nohab
    De a kifejlesztést valahol jelöli? Esetleg valami kevésbé látványos részen? Már párszor csinálták, hogy később kerül bele a jármű a játékba, minthogy meg lehetett szerezni.

Jocking: Jelenleg nincs igazi nyomós ok magas tierben játszani. Nincs történelmi küldetéssorozat a háború utáni tankokra, lassú kifarmolni (nem láttam a beharangozott költség- és fejlesztésváltást), és a klánháború. Ez utóbbi lesz egy nagy dobás még. Olyan Heroes and Generals szerű lesz. Van pár videó a tesztekről, ha azokat még nem törölték le. Itt is van egy. Lehet ennek érdekében akarják az embereket klánokba gyűjteni.
  • jocking
    Azon gondolkoztam az új peccset próbálgatva, hogy ennek tulajdonképpen mi értelme van? Hozzák be az egyre újabb járműveket egyre magasabb tiereken, amiknek a fejlesztéséhez játszani kéne, csak hát magasabb szinten nem játszik szinte senki, 5 perc amíg végre bedob egy (AIR) csatába. Arról nem is beszélve, hogy valamiért 40% fölött volt nálam a csatában a csomagveszteség, esélytelen volt bármit is lelőni. Szép munka elvtársak...
  • Kissssss0 #35642
    már én is kezdtem halálra unni magam, az utolsó taskot már árkádban csináltam klánnal együtt, RB-ben meg... hát... steam overlay + youtube :D

btw úgy néz ki a klános jármüvek kimaradtak az új patchből :o
  • Szemike84
    Hogy tegye azt gazsi, amire gondolok... -.-" ráküzködtem 96K RP-t a T-72-re, erre összekötötte a T-62 ággal.... -.-" A T-64-et meg a T-10M-el... -.-"
  • Nohab
    Hát kb. Mondjuk itt arcadban volt érdemes megcsinálni. Ott 2 órát kellett elcsesznem egy csillagért. A végén már nagyon untam. Egyszer egy csatába is kerültünk. Jó szar helyzetben voltam és te adtad meg a kegyelemdöfést :D.

Ki is jött a frissítés... Akkor ma nézek valami klánt.
  • Kissssss0 #35639
    én beléptem a JTFS klánba, úgy néz ki pont azért jöttek létre hogy ki lehessen grindelni a squad járműveket, eddig 53 tag van és ebből ha jól emlékszem 7 magyar.

a hajós eventröl meg úgy kb az egész tengeri harcról nekem meg ez a véleményem.
  • Nohab
    Egy német klánba tervezem a belépést nyelvtanulás végett. Nem sietem el, mert ez a hajós küldi nagyon elvette kedvem a játéktól.

Úgyis a 1.87-től indul ez az egész.
  • Szemike84
    Egy haverommal csináltunk klánt, felváltva toltuk a játékot, de kamu az egész! Ha gazsi akarja, akkor ad ajándékot, de csak a prémium accountosoknak (és nem azoknak, akik 1 hetet vesznek 10 év alatt....).
  • Szemike84
    Egy újabb szégyenfolt gazsin! Megjelen az "IRA" klán a játékban és nyíltan hirdeti az európa elleni terrorizmus... -.-" Gazsi nem tesz semmit ellene.... -.-"
  • Kissssss0 #35635
    van aki már belépett valamilyen klánba hogy megszerezze azt a 3 beharangozott tankot repülőt meg hajót?
  • Szemike84
    Hogy ez a játék mekkora egy rakás sz*r xD T-44-100 átlövi az IS-4M lövegpajzsát ott, ahol van egymás mögött 2 réted, az egyik 244mm effektív vastag, a másik 370-390mm, ráadásul a lövedés 10°alatt érkezik, tehát le kéne, hogy pattanjon xD Nem, az APHE átüti xD Ellemben az FV4001 fronját 11x lőttem át, nem volt már benne élő személy, a polák csaló meg modulok és élő legénység nélkül vígan 1 hitel mindenkit -.-" Szánalmas!
    Utoljára szerkesztette: Szemike84, 2019.03.11. 18:42:28
  • Szemike84
    Az év 1. negyed évében 204 millió cseh-szlovák és lengyel játékos accountját bannolták online játékokból csalásért xD A világ többi nemzetéből mindösszesen 2,4 milliót xD
  • Nohab
    Igazából belépsz egy klánba, amelyik csak ezekért a járművekért küzdenek, és játszol ahogy eddig. Elég ha aktív vagy randomban, nem kell semmi mást tenned, illetve a többieknek se.
  • jocking
    Vagy lesz@rod a squad járműveket, és játszol ahogy eddig. :)
  • Szemike84
    Egy kis kihagyás után mentem 1 kört -.-" Döbbenet, mennyire sz*r és bugos! Orosz ágon T-54 és IS-4M, beállítva realisztikus csatára, hajrá! Bedob a csatába, döbbenten nézem, hogy választhatok a Conqueror és a Chieftain MK. III között :O WTH??? Na jó, akkor Chieftain.... Hogy kerül a célgömbbe a kis kereszt? Úgy hogy AB... -.-" Orosz ágra beállított RB csatára sikerült bedobnia egy brit ágas AB-re.... -.-" Amúgy minden klappol -.-" Legközelebb egy német SB-re elindítja nekem a Battlefield V-öt? xD
    Utoljára szerkesztette: Szemike84, 2019.03.07. 19:11:18
  • Kissssss0 #35629
    (facepalm) na hát erre a klános szarra is aztán nagy szükségünk volt mit ne mondjak...