War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yupp, mondjuk engem egy kis házikon keresztül szedtek ki, az még talán reális is lenne.. Ettől még nem örültem neki!
Poland mapon kilőttek egy háztömbön keresztül. <#idiota>
Más is találkozott ezzel a jelenséggel?

Igen, közben külföldi forrásokat is olvasgattam és ott is az általatok említett felhasználási módot említik.
Úgy tűnik, hogy ez a HEAT elleni védelem csak városi legenda. 😊
Kösz még egyszer az infókat mindkettőtöknek, az ember mindig tanul valami újat.

A németek tesztelték HEAT ellen is a Schürzen-t. Az eredmény szerint alig vagy egyáltalán nem volt hatásos, se az acél lemez, se a háló. Ekkoriban készülő HEAT robbanófejek még messze voltak az ideálistól és a gyártási szórásuk is igen nagy volt. Gyakori volt, hogy a töltet nem megfelelő távolságban robbant a páncélzattól. Na most a Schürzen bizonyos esetekben pont hogy segített ebben. Természetesen továbbra is csak a kézi eszközökről beszélünk.

Nem csak a páncéltörő puskák fenyegetését, hanem a HE gránátokét is számításba vették a kialakításnál (41-ben a szovjeteknél igen nagy hiány volt AP lövedékből a fronton). Állítólag hatásos volt az ellen is, de én azért ezt fenntartásokkal kezelném.

A játék véletlenszerűen osztogatja.Nekem eddig 1.5 milliós volt a legnagyobb.

Igen, ez nekem is feltűnt, 2x lőttem az ellenfélre, mindkét esetben fekete gunnert és loadert jelzett, aztán simán kilőtt... Viszont 2 napja kaptam egy csatára 50ezer liont, csak úgy, mission-ra. Itt mondjuk nem annyira egyértelműek ezek a dolgok, pl ezt se találtam meg sehol, nem event-ezek, nem tudom mire kaptam, de jól esett...😊
Gottfried
Jobbat sajnos nem találtam(magyarul) de bíztam benne hogy írni fogsz róla. Egy élmény a mindig pontos,részletes és a laikusok számára is érthető hozzászólásaid olvasása! 😊

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Köszi a részletes leírást. <#worship>
A megállítás alatt természetesen azt értettem, hogy aktiválja a lövedéket, ezért nem tud akkora kárt okozni.

Viszont én több forrásban is olvastam, hogy azért számítottak a HEAT lőszerek elleni védelemre, amikor felszerelték ezeket a kiegészítő lemezeket.

Pl.:

A második világháborúban megjelentek a korábbi cikkben már említett HEAT lövedékek, amelyek nem a lövedék tehetetlenségi energiájával ütötték át a páncélzatot, hanem kémiai erővel. Mivel ezek páncélátütő képessége (az akkori viszonyok szerint) igen nagy volt, különféle ötletes megoldások kezdtek elterjedni, hogy a harckocsitól minél messzebb aktiválják a HEAT robbanófejet, mivel így amire a valódi páncélzathoz ér a kumulatív sugár, már nem lesz elég erő benne, hogy át is üsse. Ezért először a kötényezés jelent meg, amely a harckocsi oldalán a lánctalp mellett lett egy vékony fémlemez a test egész hosszában felrögzítve, illetve a tornyon körbe távtartókkal egy hasonló alkalmatosságot helyeztek fel. A megoldás bevált, bár a védőkötényezés sérült részeit mindig pótolni kell, amire harchelyzetben nem mindig volt lehetőség.

:

Forrás: link
Utoljára szerkesztette: cpthungarian, 2014.10.27. 20:21:13

A német Schürzen nem állítja meg az ágyúból kilőtt HEAT lövedéket. Maximum lepattan róla ha rossz szögben találja el, de ilyen esetben a páncélzatról is lepattanna. Amúgy se az lenne a feladata, hogy megállítsa, hanem hogy aktiválja a gyújtását. De az 5 mm ehhez is kevés, egy ágyúból kilőtt HEAT lövedéknek van akkora kinetikus energiája, hogy átszabja ezt a lemezt, tehát nem tudja elég távol tartani. Másrészt amikor ezeket felszerelték a Panzer III és Panzer IV típusokra (~1942 végétől, 1943 elejétől) nem is nagyon használtak a lövegekhez HEAT lövedéket. Ekkoriban a HEAT lövedékek még mindig csak 80-100 mm-es acélt (függőleges) tudtak átütni, a különböző típusú kinetikus páncéltörő lövedékek pedig már 100 mm felett jártak 30°-os (függőlegestől) páncél ellen. A HEAT lövedékek a háború első felében voltak népszerűbbek a második felében nem. Ha megnézed a háború második felében rendszeresített lövegeket sokhoz nincs is HEAT lövedék. Azon kívül, hogy gyenge az átütése lassabb is mint az AP(CBC)-k, tehát meredekebb a röppályája is, pontatlanabb, azért nehezebb vele találatot elérni.
A Schürzent a 14,5 mm PTRS/PTRD páncéltörő puskák ellen pakolták a harcjárművekre. Ennek a lövedéke 500 m-ről ~29 mm-es acélt tudott átütni, tehát a Panzer III és IV oldalát, 100 méterről pedig több mint 40 mm-et, a Párduc oldala se volt biztonságban. Ez elleni védelem volt az 5 mm vastag előtétpáncélzat, ami valamelyest csökkentette a kis kaliberű lövedék átütő erejét (csökkentette a mozgási energiáját, rongálhatta, mikrorepedéseket hozhatott létre a lövedék szerkezetében).

Gottfried: A linkelt tanulmány nem említi, hogy mi ellen szerelték fel az előtétpáncélzatot a 2. világháborús gépekre. Viszont azt igen, hogy a kumulatív rakéták ellen a '60-as években kezdett újra elterjedni. De a hatékonyságát megint csak nem említi. Valamikor ide is linkeltem a Conqueror előtét páncéllal felszerelt változatának 1967-es szereplését két fajta HEAT töltet ellen. A linkelt képek lényege a harckocsiban történű pusztítás mértékének meghatározása volt, nem pedig az előtétpáncélzat hatékonysága. Simán átütötte a Conqueror előtétpáncéllal szerelt homlokpáncélzatát és toronyfrontját a két HEAT rakéta, szinte semmit nem ért az előtétpáncélzat azok ellen...
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2014.10.27. 20:12:39
Gottfried
Előtét páncélzat

Itt írnak róla pár sort.Gondolom némi hozzáértéssel...
Utoljára szerkesztette: Gottfried, 2014.10.27. 19:22:07

Az ellen nem véd? 😄
De komolyan, szerinted nem állítja meg?

Valami minimális és esetleges védelme lehet volt a kézi páncéltörő eszközök ellen (Bazooka, PIAT, stb.), de hogy ágyúból kilőtt lövedék ellen nem, az biztos.

Illetve akkor gondolom a játékban a HEAT shell ellen is védene, amit amúgy sem használ senki! 😊

Köszönöm a válaszokat, így érthető minden! Abban reménykedtem, hogy talán kicsit a becsapódási szögön változtat.
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2014.10.27. 18:54:10
Nem a kumulatív lőszer ellen véd, hanem a páncéltörő puskákkal szemben, amit a szovjetek igen nagy számban használtak. Az 5 mm bármilyen nagyobb kaliberű lőszer ellen hatástalan.

Előtét páncélzat.
Az a pár mm kazánlemez valóban nem azért van ott, hogy csillapítsa a becsapódást, ezért gondolod, hogy nem ér semmit. 😊
Kumulatív lőszer ellen véd, amit aktivál még az előtt, hogy elérné a rendes páncélzatot.

Az egy 5 mm-es páncéllemez és (a valóságban) azért szerelték fel, hogy védelmet nyújtson a páncéltörő puskák ellen. Nagy kaliberű lövedékek ellen gyakorlatilag olyan mintha ott sem lenne.

Ma elég sokat játszottam a IV H-val. Kétoldalt és a torony körül 270 fokban (szemből nem), van egy réteg "kiálló" páncél (tudom, van valami speckó neve, majd kijavítotok). Na ahogy észrevettem az szart sem ér. Az oké, hogy nem fog meg mindent, de azért néha-néha szeretném látni, hogy a lemez lerepül az ütéstől és csillapítja a becsapódást. Sajnos a killcam nézetekből azt vettem észre, mintha ott sem lenne. 😞
Lehet, hogy nem egyre gondolunk de járok néha én is úgy, hogy távolt tankot meglövöm és az égvilágon semmi sem történik, pedig tiszta célpontnak tűnik, aztán közelebb érve kiderül, hogy szikla vagy más fedezék mögött volt, én meg azt lőttem de azt addig nem jelenítette meg a gépem.
Milyen tank, milyen lőszer? Az apcr lőszerek nagy átütés miatt könnyen átmennek, de nagy kárt nem okoznak. Érdemes olyat használni, ami töltetet is tartalmaz, ami átütés után a tank belsejében robban és nagy pusztítást végez. Fejlécben meg ott van a fontos info kezdőknek link.
Igen, ha olyan tankra lövök, amit már kilőttek. 😊

Már ebben is van ghost shell, nem csak a wot ban? Lövök messzire eltalálom a tankot,de semmi dmg. Átmegy rajta a lövedék. Nálatok van ilyen?
Utoljára szerkesztette: N1tro, 2014.10.26. 20:22:10

Igen angol nyelvű, 10 alkalomból 1x van normálisan a helyén. Van, hogy lelóg, nem látszódik a fele, van, hogy semmit nem is ír ki. Nem-nem a kép van elcsúszva, csak ez.
Nyelvváltáskor jött elő, páran írták korábban. Most angol nyelvű? Elvileg azon nincs gond, nálam működik hibátlanul.
De, régebben németre, valamiért gyorsabban jött akkor az 1.43, de azóta visszatettem. Check Files is megvolt, nem segített. :=
Sherman0070
Most már Movie-ban játszhatok T-54ek ellen 😄

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Sherman0070
Amúgy csodálatos módon megoldódott a Fatal Error problémám. Magától a játék very high grafikára váltott azt működik 😄

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Nyelvet nem állítottad át?
Sherman0070
Welcome to War Thunder.
Ready for next gen?

A damage kiírásokat kivették ma a játékból? Nekem kell kitalálni mikor mi sérült, és a javítási időt sem írja ki. Semmit.
Jó tank,de nem halhatatlan.

DasIsFuck
Ha wot-ban játszol vele akkor ég és föld.
Én mindenképp WT-t ajánlanám, ha Párduc vagy Tigris játékélményre vágysz.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Tigris mennyire jó vagy rossz harckocsi ebben a játékban?

angelus1991ster.blogspot.hu

Nem spawnolsz együtt, mivel a west oldal mindkét félnek különböző, de ha éppen a te west oldalodhoz közelebb kerül a foglalandó pont, akkor te ott fogsz spawnolni és azonnal be tudod fogalalni. Mivel én mindig west oldalon kezdek, így ha éppen ilyen csatát dob a gép, és éppen a mi nyugati (elvileg nem választható) kezdőnkhöz kerül a foglalandó pont, akkor csak annyi a dolgom, hogy legurulok és elfoglalom.
Gottfried
És akkor együtt spawnolok az ellenséggel ?????? Ez azért vicces lenne.....

Magával a mappal nekem sem, de ha már 20x egymás után azon játszik az ember 5v5 max 7v7ben az már kicsit unalmas <#banplz>
Nekem nincs bajom Kurskal orosz oldalon.Sokszor a csapat primitív,de is-2-vel és su-100-al nagyon fun a nagy térkép is.

Sherman0070
Ha engem oda dob be Instant Fatal Error én örülnék a helyetekben hogy csak unfair bármit megadnék most azért hogy inkább szopjak egész nap minthogy 1 meccset se tudjak fatal error miatt menni 😄

Huszadszorra rak be orosz T4 oldalon Kurskra 5v5-re. Instant leave, semmi fun nincs benne.

Csak ez az egy map maradt már csak a játékban?
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2014.10.26. 00:03:51
Mint ahogy azt sem, hogy driver/gunner/loader fekete, elgurul, belémlő meghalok.
Csak annyi a dolgod, hogy ezen a mapon a west spawn pontot választod, akkor itt fogsz kezdeni akkor is ha ez alapból nem választható. Nem teszi oda őket, csata kezdete előtt kiválasztják a spawn pontot és akkor még engedélyezve van. Régi bug nem sikerült javítani...
Gottfried
A kurva anyjukat,az ilyen faszságokkal kezdenének már valamit hogy az egyik csapat az egyetlen elfoglalandó bázis mellől indul!!
Az ilyen esélytelen csaták veszik el az ember kedvét az egésztől.....
A poland mapen hasonló a helyzet,az egyik oldalról induló csapat 6-8 tankja már a bázison vár amikor a másik csapat egyáltalán lőni tud.Ráadásul úgy hogy a bázis egy kis emelkedőn van.Ma először voltam ott a fasz jó oldalán.Álltunk pár tigrissel az elfoglalt bázison és csak lőni kellett a felbukkanó ellenséget.(már aki meg akart halni és meg merte közelíteni a bázist.)
Az ilyen faszságokat miért nem tudják helyretenni???? Nem hiszem el hogy olyan kurva nagy gond lenne egyenlő távolságra elhelyezni azt a nyomorult bázist.(és itt most nem arról van szó hogy a medek előbb odaérnek.Tigrisekkel előbb ott voltunk mint az oroszok,pedig jöttek ők is .(15 vs. 15 csata volt)
Itt Karélián meg egyenesen röhely hogy a bázis meletti fehér helyen is lehet spawnolni az elején és csak le kell gurulni a dombon a foglaláshoz míg az ellen a pálya másik két sarkából indul. Vak volt az a barom aki ezt így megcsinálta??

Utoljára szerkesztette: Gottfried, 2014.10.25. 22:54:37

Mentem többet T5-ben orosz oldalon, és most valahogy nem éreztem akora királynak a T-54-et, nem jöt át az a megsemmisíthetetlen feeling amit korábban német oldalról tapasztaltam. Nekem nem mentek azok a one shot heavy killek amiket elszenvedtem a KT-ban ülve. Ma meg lett a harmadik fejlesztett lőszer, de így már látom, hogy mi volt a gond. Ha elvennék tőle ezt aharmadik fejlesztett a lőszert akkor egy sima sebezhető medium tank vállna belőle, ami vagy flankel, vagy nehezen fog heavy tankokat kilőni szemből.
Első köröm ezzel az ammoval, KT-t simán tornyon keresztül lőttem át (durrant is).
Íme az értékek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

most néztem: standard lőszer: 115-110-95 (10m 100m 500m)
AP lőszerrel: 132-126-114.....
röhely. vajon ez is 150 spawn pontba kerül?

Ezt akartam írni előbb, hogy a KT-t is kiszedi szemből simán. Most t8-ban játszom és nem először látok olyat, hogy simán kilövi szemből a heavy tankokat.
105 vagy 107 a dmg 10 méteren belül.Vigyázzni kell vele.Nekem a KT-at ölte meg szemből.

2 zsu 57 kinyírta a fél csapatot, most már tényleg mindenki bekaphatja😄
Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2014.10.25. 20:37:22

Én naponta fent vagyok, bár csak megcsinálom a Tog-os küldihez az 5 win-t, azután inkább GF-el játszom. Az előző hónapban a Type62-es küldi sok volt, azután jó volt nem belépni egy ideig. GF-be az USA tankokat várom nagyon, Wot-ban is az volt az első ág amit végig vittem anno, így ha kijönnek, 100% hogy rá fogok kockulni míg fullos nem lesz.
Sherman0070
Na nézzük WoT-tal mi a helyzet 😄 Már majdnem 1 hónapja nem voltam fönt szóval élmény lesz <#vigyor2>

Telefonról vagyok így nem látom és nem is próbáltam...nem is szoktam.Átlagos player vagyok ehhez nem kell gêp :-). Repesen tudom kik a jók.A tankos inkább hobbi ott nem ismerem az embereket .
EXCELLENT PLAYER
prefers arcade and realistic mode

gondolom belenézi a légicsatákat is mert tankosban nem játszottam árkádot és rb-t 😄