37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
foxbat88fx #20348 általában csak az egyik oldalt szokott leszakadni, és a másikkal még lehet fordulni/csúszni :D
párszor már megmentett :) -
99lufi #20347 hali, azt mondjátok már el nekem tapasztaltabbak, hogyha lelövök egy lánctalpat (lövedék nézet szerint) akkor a tank hogy a jó büdös franba megy simán tovább és bújik el egy szikla mögé??? 
nem 1x történt meg.... -
Garakx #20346 mod 44 még nincs. T44 sajnos nincs normális átütésű rombolója csak az APCRe de flankolva egész okés. Igaz annyit mentem vele amíg kihúztam APCR lőszere. De legalább pattint. -
Szpecnyaz #20345 Azért az IS2 mod44 armorja elég jó, csak nem szabad forgatni a testet. A torony/hasa gyenge, de nagyon sokan csak a frontját lövik, ami viszont nagyon kemény. A negatív kitérítés hiánya tényleg nagyon fájó, szóval szokni kell a sík terepes harcot. A T44 nekem meg a felesleges kategória, a 85mm-es gunnak nem sok értelmét látom 6.7-en. Inkább a Su 100/ISU 122S kombót használom a sztálinok mellé. -
Majd szívrohamot kaptam, de szerencsére az ellen vak volt... :D
Utoljára szerkesztette: PLaci, 2015.04.06. 19:38:51 -
Molot115 #20343 Német ágon mondj nekem valamit amivel szembe kerülök és félnem kéne tőle! Érdekes módon én nem szoktam amcsi harckocsik ellen harcolni csak elvétve, de egyikse volt igazán ellenfél! Az a D-25T azér teszi a dolgát, ja hogyha mindent a legvastagabb pontján akarunk átütni akkor meg lehet lepődni néha! Egyáltalán nem olyan rossz az az IS-2 csakhát ugye tudni kell használni! Ja hogy kitudnak lőni az ellenfelek hát bocs, aki nem szereti hogy sebezhető a harckocsija az ne is tankozzon! Mozgékonyság valóban nem sok van de azért lehet vele helyet változtatni... Tier5-be pedig amik szembe jönnek simán kilőhetők a D-25Tvel is! -
Garakx #20342 Érdekelne a véleményetek. Orosz ág. Összehasonlítás gyanánt tier 4 németek mind megvannak. Amcsi csak tier 3ban vagyok orosz meg T-44 meg IS-2 a max eddig. És RB!
Szóval... kv-1 plusz t-34-42vel bezárólag kb... hát... nem éppen az élvezhető kategória. Lövegkitéríthetőség negatív irányba 0. Így egy kis domb is megszivat. Páncél védettség az... nincs. Abban a BR-ben. 4.7, 5, 5.3 Tiger Panther vagy 76os Sherman ellen berakja mint kés a vajat viszik át.
Ami okés az a T-44 mert elbír lövéseket. IS-2őt se okoz gondot kiszedni. Panther D-nek is 1 lövés :) -
De van hozzájuk HE ami rendkívül hatásos szemből M103, T-32 és IS-3 ellen. Mivel berobban a tankba az alváz és a torony találkozás szerencsétlen "lövedék csapdás" kialakítása miatt. Ferdinandot és Jagdtiger is kilehet lőni 3 találatból HE-vel. De gondolom ezt nem tudtad...
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.04.06. 18:33:14 -
Parancsnoki "kupola" szemből nézve "jobb" része az optikánál, vagy a torony felső része bármilyen nem apcrel ott ahol el kezd emelkedni ha szemből nézzük. -
jaja persze... szerintem vegyél vissza. Anyád nem nagyon tanította meg, hogy kell kulturáltan válaszolni...
"a valóságban" Szövegértésed ugyan olyan nagy nulla mint volt évekkel ezelőtt. A játékbeli állapotokról írtam. De mind1 is... Egy ilyen gyökérnek nem is számít mint ír a másik . Csak az, hogy kötekedjen.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.04.06. 18:20:30 -
A KV-2 -m lövésze több mint 1,5km messziről betalál. (Mozdok -on délről ez a kedvenc elfoglaltságom.) Erre AP -val egymás után kétszer is rálövök ugyanarra az ellenséges KV-2 frontjára célozva: Mind2 AP hit, és a hitcam szerint az felfüggesztésről/oldaláról pattant le....... -
bgabor #20337 Szétfröccsent igen, tier3-on, meg tier4 feléig. Csakhogy az orosz nehéztankok végig ugyanazt a D25T ágyút használják, IS-3on és IS-4en is az van. Kapnak hozzá jobb lövedéket az utóbbi két típuson, de az sem lesz elég tier5ben már. IS-3on és IS-4en a legerősebb lövedék 230mm átütést tud, az tier5ben Maus, M103 meg T32 ellen semmire sem elegendő. APCR nincs hozzájuk. Ekkora átütéssel ők sok célpont ellen flankelésre lesznek kényszerülve, amihez nincsen meg a mozgékonyságuk.
Oroszoknál Tier5-ön egyedül a T-54nek vannak értelmes lőszerei. A heavy vonal felejtős, vagy legalábbis nagyon nyögvenyelős a többi nemzet heavyjeihez képest, az ISU-152 meg sosem értettem mit csinál tier5-ben, a tier3-as SU-152essel gyakorlatilag egyező páncélvastagság és ágyú mellett. Az a HEAT nem fogja ott megváltani a világot. -
bgabor #20336 Jól látszik hogy nincsen T32-es. Ahogy az is hogy hülye vagy mint a segg, és tájékozatlan.
Néhány példa:
"A T43 és T44 lövedékek erre képtelenek, nagy ritkán okoznak tüzet és nem robbantanak fel lőszert sem"
Nem tudom ez az ökörség honnan jött. A valóság az, hogy ha az APCR lövedék lőszerrekeszt ér, az ellenséges tank azonnal felrobban. Jumbo 76-al legalább száz Tigris egyest és kettest küldtem pokolra úgy hogy oldalról a torony hátulja alatti lőszertárolót találtam el APCR-el. Azonnal robbantak. Egyik legviccesebb meccsemen E8 Shermannal robbantottam be négy Tigris II-est APCR-el, lőszerrekesszel. Hagyták hogy rálőjek az oldalukra, meghaltak. Tehát az APCR-el simán agyon lehet lőni bárkit, ha tudod hová kell lőni, ennyit a T44-ről.
T43 ráadásul még repeszelődik is, nagyon szép károkat okozva az ellenséges tankban. Sokszor berobbantja egy lövéssel az ellenséges tankot az is, de ha nem, a repeszek szépen elintézik a legénységet odabent.
"A tank alváza elég gyenge szóval folyton takarásba kell lennie amire azért a mapok nagy részén nincs lehetőség. A 380 mm-es HEATet még nem is említettem."
T32 alváza annyira gyenge, hogy szemből 200mm effektív vastagságú, forgatva ki lehet hozni belőle 220mm-ert is. Tiger II sehol sincs hozzá képest.
Ennyit a tudásodról. De befejeztem veled, új poltiikám van: többé nem fogom magyarázni fogalmatlan idiótáknak hogy a fekete az fehér, mert ők nem látják. Az ő problémájuk.
Utoljára szerkesztette: bgabor, 2015.04.06. 18:06:06 -
Molot115 #20335 Hát nemtudom miért lenne az a 122mm-es egy ipari hulladék amikor bármit szétfröccsent amivel találkozik! A tigris 2 H tornyát szemből átviszi kis távolságból, és érdekes módon eddig amit átütöttem nem igazán akart visszalőni! Mondjuk legtöbbször nem is volt mivel! A játékban egyáltalán nem szarabb más harckocsi ágyúknál aminek az űrméret alattija átlő egy század harckocsit hosszábba de azon kívül hogy javítod velük a szellőzésüket kárt nem igazán teszel vele! Személy szerint úgy vagyok vele hogy ha átütök akkor romboljon is ne csak köszönés nélkül távozzon... Ha kijön a lépés akkor brutális az IS-2 ha nem akkor meg szétszednek persze! De majd az IS-3ra leszek kíváncsi... -
kissssss #20334 nekem is pont ez járt a fejemben, t32 csak akkor fasza ha megfelelően tapasztalt emberke vezeti de akkor viszont pofátlanul veszélyes ellenfél lehet még az igen érdekesen működő lőszer ellenére is. -
Inkább a te stílusod a reménytelen. Geci nagy paraszt vagy az a te bajod. 30 éves létedre szorulhatott volna beléd valami tisztelet mások véleménye iránt.
Úgy látszik fingod nincs a játékmenetről WTben, csak a számokat látod. Az átütési érték önmagában nem sokat ér ebben a játékban, ha a lövedék nem tudja harcképtelenné tenni az ellenfél tankját, hosszabb időre mint a saját újratöltődési időd. A T43 és T44 lövedékek erre képtelenek, nagy ritkán okoznak tüzet és nem robbantanak fel lőszert sem. Tehát a T-32-vel nem lehet nyerni szemtől szemben még egy kugleblitz ellen sem. Mert maxiumum 2 embert tudsz kilőni belőle egy lövedékkel ami kb 5 másodpercre teszi működés képtelenné, aztán 200 lövésből letunkolja a T-32 ágyúját.
Az a 298 mm lövegpajzs és torony front páncélzat se ér önmagában sokat jelenleg, mert buggos és bepattan róla a lövedék a tankba, amitől azonnal felrobban. Illetve a nagyon nagy kaliberű HE lövedékek is azonnal kinyírják ha a toronyra céloznak vele. A tank alváza elég gyenge szóval folyton takarásba kell lennie amire azért a mapok nagy részén nincs lehetőség. A 380 mm-es HEATet még nem is említettem.
Olyan mapokon mint Poland, Eastern Europe ezzel a tankkal lehetetlen játszani, mivel az ágyú még oldalról sem 1-hitel egyetlen járművet sem. Nagy mapokon is csak egy dolgot lehet vele csinálni az APCR-t spammolni, már amennyire lehet 18 mp alap újratöltődési idővel. Aztán a sokadik lövés után (már ha a célpontod nem megy arrébb és hagyja, hogy a gunnerjét újra és újra kilődd amíg el fogy a 3 csere)
végre lehet egy killje a játékosnak de jóval valószínűbb, hogy csak assistot fog kapni. Már 800-1000 méterről is elég sok szerencse kell, hogy az ember eltaláljon egy mm-es pontot az ellenfél tankját, pláne a nagy doboz tankokon.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.04.06. 16:05:32 -
Szpecnyaz #20332 Az IS 2mod44 az egyik legjobb T4 tank. Simán egálban van a KT(H)-val. Az ágyúja is jó, 180 feletti pen, pontos is, mindent egylövésez, csak sokáig tölt. A KT simán kilőhető vele ha nincs nagyon messze. -
Tiger E is egy hulladék. Annyival tud többet a Tigris H-nál hogy van benne Pzgr40, de ennek örömére már Tiger II H-val tesz össze így nagyon semmi értelme nincs annak az E Tigrisnek. Ha már Tiger II H-hoz tesz be akkor már én is azzal jövök. -
foxbat88fx #20330 szerintem meg az IS-2 epic tank :D
nekem még csak a sima van meg.... de az az ágyú mindent visz mint a vajat :) Tiger II H-t is tornyon keresztülviszi 500 méterről mint a szart -
bgabor #20329 Hát az biztos hogy a Tiger II (P) az használhatatlan, az elöl 100mm vastag tornyával akárki kikészíti.
A Tiger II H már jobb, ott tényleg van páncélvédelem, de csak szemből, oldalról 80mm, és az egész lomha mint a fene, úgyhogy nagyon észnél kell lenni vele. Ha városba bemegy vele valaki, annak vége. Az erősségük a tényleg kiváló ágyújuk.
A Panther vonal az a Panther D és a Panther II között teljesen használhatatlan, kartonpapír páncélzat, rossz mozgékonyság.
Én a legrosszabb tier4 tanknak egyértelműen az IS-2 mod 44-et szavaznám meg. Azon a 6.7-es BR-en, azzal az ipari hulladék ágyúval és lőszerekkel, vékonyka toronnyal nem túl vicces Tiger IIH-k és T32-ők ellen küzdeni. -
Ja hogy a Jumbo is csak 5.7-es Br-ű. Egyébként meg 4.7-es tankokkal mentem ellene, de ezt mondjuk már megszoktam, hogy az ellenfél egyik fele +1BR-ű, a másik fele meg aimbotot meg maphacket használ (máshogy nehezen tudom elképzelni, hogy első lövésre 1km-ről betalál a vezető ablakán). -
foxbat88fx #20327 hát szerintem meg a Tiger II a legrosszabb tier 4 :D bár a panther is keményen harcol a díjért a meggymagköpködő 75mm-essel 10 sec reload-al -
bgabor #20326 Persze öcsi, 300mm torony frontpáncéllal és 100 méteren 260mm-es átütésű lőszerrel reménytelen, lol.
Nehézség nélkül kicsontozza bármelyik Tiger II-őt(105öst is), akik átütni se tudják ha jó játékos vezeti a T32őt.
Sokkal inkább te vagy a reménytelen. -
Akkor is a legrosszabb tank T4ben és reménytelen T5ben... -
bgabor #20324 A T32 gyakorlatilag tier5 tank, tier5 tanknak megfelelő a Battle Ratingje, a kifejlesztési XP költsége, a vételára és a modulok xp költsége is.
(ahogyan a qualification/legénységkiképeztetés ára is megegyezik magának a tanknak a vételárával, ahogyan az már a War Thunderben megszokott a tier5 gépeknél)
Erős a gyanúm hogy kizárólag azért került tier4-be, hogy meglegyen a 6 darab tank tier4ben is. Valószínűnek tartom, hogy ha megjönnek az amerikai TD-k, és nem lesz már szükség rá a számok miatt tier4ben, át fogják tenni tier5-be, ahová való. -
bgabor #20323 Melyik Sherman volt? Vágod ugye, hogy van több olyan 76os Sherman a játékban, ami elöl a tornyon másfélszer olyan vastag mint a Tigris H1? Effektívben a tanktest elöl is a Tigris H1 másfélszerese. -
Tigris H1-et simán átlőttem Pzgr40-el, Sherman 76 meg no damage... köszönjük Gaijin. -
nem tartok még azon a szinten, de ez baromira érdekelne engem is -
foxbat88fx #20320 naja..... kb. kilőhetetlen :D:D
majd rámegyek én is... csak rohadt sok exp-t kell összeszedni hozzá 4-es tank létére.... -
ROFL!!!!!
Egy foglalási pont van csak északon.
M6A1. Megkerülöm az ellenséget délről, oldalba kapom őket rendesen, csupa-csupa hit, alig valami kill. Arty -val kiszedik a lánctalpam, a lövész és a töltő megsérül, vagy egy percig javítok: még élek!
Kicsit visszavonulok, rám ront egy SU-122, miközben ellövi a lánctalpamat, Oldalról nekem jön, és.... és a barma hagyja, hogy úgy manőverezzek, hogy oldalba kapjam!
Javítok mozdulatlanul, csak a torony forog: jön még egy Su-122 és egy Wirblewind.... a SU elmegy mellettem (!!!), és megpróbál seggbe lőni... átütöm a lövegtől jobbra (mozdulatlan, nem tud lőni), ballra, újra jobbra: halott.
Az AA a terepviszonyok miatt elérhetetlen, nem tudok eléggé lefelé lőni, erre a n00b elindul az alfelem felé.... nesze! 
Amíg nem flankoltam nem volt képes a csapatom átvenni a bázist, mire a fent leírtakkal végeztem, már nem sokat kellett tenni a győzelemért...
Replay -
bgabor #20318 No és hogyan lövöd ki a 300mm páncél mögött ülő loadert? Mert ugye egy jó játékos esetén te csak a tornyát látod a T32-esnek. -
T32nél elég kilőni a loader. Utána a gyereknek 1 perces lesz az újratöltése, még ha 1700as a crewja akkor is. Utána két lövés után már könyörögve rohamoz, hogy lőjjük ki, és meg is hal. -
bgabor #20316 Simán a legjobb amerikai tank eddig, még a 76-os Jumbonál is jobb. Felfejlesztve, helyesen használva kábé elpusztíthatatlan, a lövege meg első oszályú. -
Vagy szétlövi az ágyúját, aztán ha valamit még el akar találni a csatában akkor kénytelen visszagurulni és megjavítani :) Neked addig van időd más tankkal foglalkozni vagy felvenni egy előnyösebb pozíciót :) -
Szpecnyaz #20314 Azért annyira nem vészesek. A Jumbóknak a tetején elég szépen be lehet pattintani a toronyba a lövedékeket. A hull down T32 tényleg necces (de nincs is sok belőlük), de Pershing lövegpajzsát meg gyerekjáték átlőni. Meg kell vinni pár HE lőszert és azzal tornyon lőni őket, esetleg flankolni. -
foxbat88fx #20313 most találkoztam egy ellenséges T32-vel aki hulldown-ban használta....
ráadásul magyar volt :D ráadásul még a neve is találó volt: rettenetesvagyok
:DDDDD
wot-ban sem volt könnyű eset a T32 hull down-ban.... de itt WT-ben :D aztakurva anyját :DDDD 5-6 tankot feltartott egymaga :D -
Itt kérlek szépen a Gaint szidtam, mert ennek marhára nincs így értelme.
Ezek a csaták a mai napig megvannak, annyira kiborított.
Ash riveren a déli fensíkon kell befoglalni egy pontot, mikor bemegyek már ott vannak felálva a pershingek meg t32-k.
És ott nem lehetett mit csinálni, volt ott egy jp,tiger p,tigris 2-k, de mit csinálsz ott, ha pontot kell foglalni, kilőni nem nagyon lehetett a t32-t ami egymaga levédte az egészet, innentől kezdve kb annyiból kéne, hogy álljon a csata, hogy akkor instant kilépek, ezért játszok?
Ugyan ez a Panzer 3 moslékkal is, mikor berak mozdokra,amcsik ellen pl, mit lehet csinálni?
Megkerülni a domb mögül lövöldöző shörmiket?
Hogy?
Nekem egyszer nem sikerült olyan távolságba jutni ahonnan van esélyem átütüni is, ha meg nem próbálod meg kb az egész csatát eltöltheted egy domb mögött várva az elkerülhetetlen halált és remény, hogy talán vmit sikerül kilőni a rádtörő ellenség közül, de ennek nem túl nagy élvezeti faktora van.
Ez hasonló szinten van mikor Tigrissel karelia nevezetű apokalipszisen full jumbok ellen kell helytállni, nagyon élvezetes, mert az ilyen mapokon általában szemből fogsz találkozni velük, ahonnan nem lehet sebezni őket, ők persze vígan...
Na most ilyenkor megint aranyos választás elé helyez téged a játék, hogy te kimehetsz leharcolni vele, neked is jó lesz, hisz legalább a látszata a játé fun faktorának megvan, meg az ellennek is, hisz ő meg lövöldözehet téged és előbb-utóbb meg is szerezheti a killt.
Persze ott a másik szimpatikus választás, hogy beállsz a legközelebbi szikla mögé és leteszed asztalra a játékot, megvárod míg a többi társad meghal és talán a végén csurran-cseppen egy-egy kill a rád falkába törő ellen közül.
Persze mondhatod erre azt, hogy akkor flankelj meg menj erre meg arra, de speciel pl karelián nekem még egyszer nem sikerült a spawn pontól lévő legközelebbi biztonságos fedezéket elhagyni a pálya közepe felé, hogy akkor most felmegyek a hegyre mert oda kéne menni foglalni vagy középre a sziklákhoz, mert vagy a hegyről vagy oldalról mindig lesz vki aki felé nem lesz fedezéked.
Oldalt sem opció az előretörés, mert akkor a hegyről szednek le vagy pl a korridor részen sem feltétlen egészséges bizonyos dolgokkal szembemenni egy tigrisbe.
De mindegy is, hogy milyen hosszan ecsetelem, az ilyen csatákat egyszerűen nincs értelme lejátszani és akkor a legutóbbi 2 példában csak olyan dolgokat említettem amiknek a javítása nem a fellegekben jár, de egy Tigris 2-vel szemben a maga 10k-s javítással már kevésbé leszek elnéző mikor 4 csatából 3 ilyen.
Főleg mikor kiveszik a játék egyetlen játszható módját és ilyen hallhatatlan amcsi tankokkal van tele a játék, lásd a korábbi kalandom egy sherman ellen a pz4G-be.
Ezek szerintem vállalhatatlan dolgok, én igazán szerettem volna esély adni pl az alacsony tiereknek is amiken már túl voltam, de eventeken kívül élvezhetetlen volt számomra, ja és legutóbbi eventen f1-el játszhattam t34e meg kv1-ek ellen...mondhatom mennyire élvezetes volt.
Így aztán tényleg nincs értelme.
-
Lokker #20311 Passzolom, nekem csak annyi látszik hogy rám esik egy gép és meghót a tank. Ez elől még kitérni se lehet, hiába hallom ahogy fütyül a zuhanó gép nem látom merről. Csak percekig hallom és utána vagy a gép jön vagy bomba. -
Hú a régi szép idők, amikor első dolgom az volt hogy az FW-mem lévő 1000kg-s bombával rázuhanjak 4 orosz tetűre :D -
twi452 #20309 nem lehet rázuhanva kiszedni tankot, ez ki van szedve a játékból egy ideje :)
persze a rázuhanok és eleresztek előtte 10 rakétát az működik :D