37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
De ez egy játék, amit raádásul tierekre bontanak, lehetőleg azonos erősségűek szerint.
Nem azt kellene megvalósítani feltétlen, hogy minden tank az ellen menjen ami ellen valóságban is, hanem hogy ne menjenek olyanok ellen ami kategóriákkal jobb minden téren és itt elsősorban a németeken van a hangsúly, mert a szovjet,brit,usa,francia vonal magas szinten tele van post-war tankokkal, szovjetek minden szinten tele vannak mindennel.
Ellenben a németeknél a Kt,jp,jt,párduc a csúcs, ezek meg már kategóriákkal rosszabbak mint egy t44,t54,t32,is3,is4...stb
Az utóbbiakat meg lőszer tekintetébe is simán fel lehet nyomni mausok ellen anélkül, hogy történelmietlen értékeket kelljen beálítani, előbbieket már nem lehet is4,t54 és hasonlók ellen, mert nekik nincs post-war lőszerük..és még egy rakat olyan tulajdonságot lehetne felhozni.
-
Az speciel egy komplett fake dolog.
Lett volna egy új fejlesztésű torony amit mind a enhéz,mind a közepes változatra használtak volna, csak a tervei megsemmisültek/ték.
Legalábbis én ezt olvastam a fórumon egy hsz-be. -
Örök igazság :D Meg az, hogy a célpontot megkeresed és megszóród. Ha ezt a 2őt észben tartod, akkor te leszel a harcmező királya :) -
lammaer #20745 No igen, a háború nem a kényelemről szól :) -
Szpecnyaz #20744 Igazából egy ilyen játékban nem igen lehet tökéletes balansz. A háborúban se volt sose balansz, mindig is erősebb volt valamelyik fél tankja a másiknál. Ráadásul vegyük azt, hogy IRL se sose a tankok adatai döntötték el a csaták kimenetelét, hanem a harceljárások, utánpótlás, vezetés stb. Pl ebben a játékban nincsen benne az, hogy egy Pz II, szarabb mint egy T34, de mégis ő fog győzni, mert összfegyvernemi szinten gondolkoztak a németek.
Nyilván meg lehetne valósítani, hogy minden tank olyan ellen megy, ami megegyezik a valós szolgálati idejével, de az nem lenne jó, mert akkor mehetne a Tigris az M4A1 sörmi ellen, ami az amcsikkal játszóknak irdatlan szopás lenne. Így is, ha a Tiger az IS2 ellen megy ingame, mint az IRL előfordult, szegény Tiger ki van belezve és ez nem túl élvezetes. Azt is meg lehetne csinálni, hogy a németek nem mennek postwar tankok ellen, de akkor meg az MM nem működne normálisan, a kevesebb amcsival játszó player miatt.
Postwar tankoknál eleve ott van az, hogy ilyen kategória a németeknél nem létezik. Az amcsiknál is erősen hiányos, mert pl nehéz tankot nem fejlesztettek, csak az M103, T29/32, M6 volt nekik az M1 Abrams megjelenéséig. de ez előbbiek is zsákutcának bizonyultak. Pusztán azért mert teljesen más doktrína szerint gondolkoztak mint a szovjetek, akiknek minden volt ilyen téren, mert értelmesebbek voltak a teoretikusaik.
Majd ilyen szempontból az angolok lesznek jók, mert azért ők szélesebb körben fejlesztettek, még ha a tankjaik minősége 1944-ig eléggé pocsék volt. De nekik legalább lesznek értelmes high tier medium és heavy tankjaik. -
Am én E90-re gondolnék ( Tiger III ausf L. vagy mi a szösz). Az a google képekben döntött toronnyal és 128mm-essel rendelkezik ami már az IS-4 ellen elég lenne. -
De itt csak a tankok vannak összemosva, ezért lenne jó az E széria,azok ugyan azon alapszanak amiken a késő német fejlesztések is, csak nincs konkrét páncél értékei, így a fejlesztők hozzá tudnák balanszolni a többi nemzet rank ötöseihez.
pl az E75 egy az egyben a KT105, kaphatna pl egy normális tornyot páncéllal ami bírná a strapát,jobban döntött front,jobb páncélzat,E-50 meg a Párduc 2 jobb páncélzattal,88-as löveggel.(mert se a kt105,se a párduc 2 nem valós ezekkel a fegyverekkel)
Már ha meglenne bennük a hajlandóság, efelé, de gyanítom nem akarnak ők balszolt német oldalt. -
kissssss #20741 amcsik vs németek afrika event...... szokás szerint egy rakat agyhalott szabadult be, 4 csatából 4 veszítettem mert a drágalátos csapatárs kinyírt, mintha annak a nyavalyás mardernek olyan amerikaias kinézete lenne azzal a barom nagy német keresztel amit direkt felfestetem mostani alkalomra 
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.04.22. 13:38:39 -
Briteknek ott a Comet! 1944-ben allt szolgalatba (utolso honapokban). A haboru vegen jart Europaban, sot, egy Tiger I-et is kilottek vele. -
Stefan99 #20739 Lehet csinálni egy képzetbeli hidegháborús játékot is, nem lenne azzal semmi gond, sőt. Ami a hiba: összemosni a világháborút a hidegháborúval. -
Nem azt mondom, hogy használhatatlan, hanem hogy t32,is3-al nem egy szint, mégis ezekkel fogsz igen gyakran találkozni.
-
Stefan99 #20737 Meg lehet oldani, csak megfelelő pálya és küldetéscél kell hozzá. -
Szerintem ennyire nem rossz a helyzet. A KT meg bőven kimeríti a használható tank fogalmát, a Jagdtiger-ről meg nem is beszélve :) -
De egy bizonyos szinten egy csapat játékban meg azt nem lehet már megcsinálni, hogy ok mi megyünk 6 tankal, ti meg 12-vel.
Ez is hasónlóan eltolódott wr-eket idézne elő, mint a szovjet rank 5-ös 90%. -
Stefan99 #20734 Hát igen. Sok más játékban is oldottak már meg hasonlót: pl tömegesen legyártható olcsó, de gyengébb egységek drágább, de jobb egységek ellen. -
foxbat88fx #20733 T-44-ről mindig ez a szomorú kép jut eszembe
-
Szerintem az soha nem volt szempont, hogy a t54 meg is4-eket kihagyják, wot-már olyan precedenst teremtett, hogy mindenki elvárná ezen tankokat.
pl az hogy nézne ki, hogy a nagy amareikai tankfan nem mehetne pershing-patton-t32-esekkel, meg a brit a háború utáni dolgaikkal vagy az orosz a t54,is4,is3-akkal.
Nyilván a német is benne lenne, de ott megint csak az lenne, hogy mehetnél KT/ferdi,párduc/jt-vel ezek ellen, olyan kapásból 4-70%-os hátárnyba a tankok tulajdonságai miatt. -
Na igen, de ha fair összevetést akarunk akkor meg briteknek szerintem nem is lenne a kt/párduc/jp/jt/ferdi tankok ellen max a firefly ami amerikai shermanusa-nak max a pershing,sherman,szovjeteknek meg az is2,t34-85-ök, meg su-k, persze nem háború utáni lőszerekkel.
Ilyen viszont soha nem lesz orosz játékban, de gyanítom még nyugatiban sem lenne már. -
-
Stefan99 #20729 A másik megoldás az lehetett volna, hogy megtartják a tankok eredeti kinézetét, de a tulajdonságaikban eltérnek a valóságtól, a balance érdekében. Így viszonylag könnyű lett volna egy fair balance létrehozása.
A jelenlegi megoldása a Gaijinnak:
1. nincs realitás, prototípus tankok, egymással soha nem csatáz tankok stb.
2. Nincs balance, ezt nem is kell kifejtenem, és ráadásul kb lehetetlen is létrehozni, hiszen a tankok tulajdonságai ugye adottak. -
gstup #20728 Evvel csak egyetérteni tudok. -
Szerintem is jobb lett volna úgy. És kompenzálásnak mondjuk hogy a szövetségesek tankjai gyengébbek ezért 3x több rp-t kapnak mint a németek. Úgy legalább nem kellett volna behozni az IS4, T54 szörnyeket. -
Stefan99 #20726 Ez csak az én véleményem, és persze nem is kell velem egyetérteni, de szerintem jobb lett volna ha a játékban csak olyan tankok kerülhettek volna szembe, amik a valóságban is. És akkor inkább próbálták volna lemodellezni a szövetséges túlerőt.
Legalábbis a mostani megoldásnál mindenképp jobb lett volna.
Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.04.22. 12:44:12 -
gstup #20725 Vannak az örök mázlisták! :D Plusz,gondolom a kicsi kugellel pont nem vagyok ott akkor. :D -
Minden meccsben? :D -
Stefan99 #20723 T44 is jó példa, az se harcolt igazán a háborúban... -
gstup #20722 Dehogy.Csak mindig szerencséd van! :) -
Stefan99 #20721 A pershing is 1945-ben ért Európába, a háborúban komoly szerepet nem is játszott. -
Stefan99 #20720 Mivel rendszeresen későbbi szövetséges fejlesztések kerülnek össze a játékban korábbi német fejlesztésekkel, így nem meglepő... -
Én rank4 6.0 br-be képzelném el. Ha a Gaijin nem szarná szét akkor mindent egylövésezni tudna. -
7.0-ás br-t min akkor is megkapná sztem és valszeg rosszabb lőszert kapna mint a JT.
De igazából még kis szinten is szar lenne, mert hiába a nagy ágyúd, ez csak arra lenen jó, hogy baromi lassan lőj és minden szar egy lövésezne he lövedékkel.
Leginkább a SU-152-vel kéne 1 szinten lennie. -
Emilen 128mm-es volt. Rank4-ben az jó lenne ha nem találnának ki valami szar lőszert neki. -
Sturer,Nshorn ezek ha be is jönnek nem fognak sok vizet zavarni, mert ugyan azok az ágyúk amik vannak egy ferdin,jp-n,mauson vagy jt-n csak páncél nélkül. -
fizikával nekem is vannak bajok, Ash Riveren már zsinórba 3x spawnoltam egy meredekebb dombra, ami azt eredményezte hogy instant felborultam. 2x talpra állítottak, de volt vagy 2-3 perc, harmadiknál valami orosz be írt valamit és ott hagyott mindenki -
De mind a kettő a korszak maitt és nem azért, mert eleve halálra ítélt dizájn volt.
A Maus igen, de egy t32 vagy is-4 a vh időszakában elég jó lett volna.
Nem véletlen, hogy a Tigris 2-vel előre-hátra feltörlik a padlót.
Szerintem jó az, ha minél több tank van bent, sőt én nem vagyok a csak létező tankok álláspont melett.
Szerintem igenis megvan a maga feelingje egy wartgunder féle játékban egy e-100-nak pl, ahogy a masunak is, nekem legalábbis.
A probléma inkább a balansz, németeket nem lehet épkézláb kibalanszolni, mert a csúcsgépeik is maximum közepesen jók a gyenge páncél és egyéb menettulajdonságok miatt.
Ha megpróbálnánk összehasonlítani alacsony gépeiket (pz4,pz3,pz2,stug,jpz4) a velük szemben álló francia,brit,szovjet,usa gépekkel akkor nagyon alul maradnának, mert páncélvédelem tekintetében rossz vicc összehasonlítani őket és a tűzerő is maximum csak a panzer 4-en van ami felvehetné ezekkel a versenyt, de cserébe kuka páncél.
A közep gépeik a Párduc,Tigris duó az ami úgy ahogy egyenlően fel tudná venni a versenyt ezen nemzet hasonló gépeivel.
A top gépeik (KT,JT,JP,p2) viszont meg már gyengék az ezekkel szembe kerülő alied tankokkal, mivela többségük már ekkor háború utáni fejlett tankokat kap.
De ha csak háborús dolgokkal akarom összehasonlítani, akkor is egy Pershing mérföldekkel jobb mint Párduc, mivel egyiken van egy igen jó ágyúsüllyeéds+páncél, míg a másikon habár jó az ágyúsüllyedése, de nincs toronypáncél.
Szovjeteknél egy T-44 sokkal jobb mint bármi a németeknél,IS-3 szintén,T32 szintúgy..
Sokkal jobbak már ezek dizájnilag,ágyúügyileg és páncélvédettésget tekintve is mint a KT,Párduc duó.
És ezek rank 4-es dolgok, szóval már ott problémás a balansz.
Rank 5-be meg tényleg csak és kizárólag az E-50,E-75,E-100,Maus dolgok azok amik valamennyire fel tudnák venni a versenyt a többi nemzet dolgaival szembe, de még így is rosszabbak lennének, ágyú,dizájn miatt ugyan olyan szarok mint a KT,Párduc páros. -
Na hát akkor az is hamarosan itt lesz...
Amúgy nehogy azt javítanák ki, hogy a tankok ha egymáshoz érnek ne az legyen mint a Street Racer-nél (aki FreddyD-t nézett előnyben) inkább maradjon az mintha pillanatragaszó lenne rájuk kenve. Utána nehogy csináljanak történelemhű szélkeresztet. Túl sok idő lenne kivitelezni... -
Akkor én jó pilótának számítok? Ha behozom a Thunderboltot általában 3-6 tankot kapok ki vele lezuhanás nélkül. -
Stefan99 #20711 A Mausnak volt működő prototípusa, egyes források szerint még harcolt is egy a gyár védelméért, ahol volt. De normális esetben tényleg nem kellene ilyen tankoknak bent lennie. Az ami T32 is ilyen, csatát sose látott, a háború után meg az egész projektet dobták a kukába. Az IS-4-ből 250 darabot gyártottak öszesen, ez se látott soha csatát, szarnak bizonyult, ezért szintén ment az egész a kukába.
Én eleve nem értem, minek ennyi tank, a játékélmény kb ugyanaz az egyes tanktípusokban(médium, td, stb). Ehelyett inkább lehetne a fizika jobban megcsinálva, lehetne jóval több pálya, hangok stb -
twi452 #20710 én sokszor lőttem már kupolát itt és rengetegszer átmegy és fent belül robban a lőszer a legénység feje felett úgyhogy nem mindig hülyeség azt lőni :) -
gstup #20709 Köszönöm.Nem.