37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • twinr
    majd örvendezhet mindenki akinek ez kell, hogy nem lesz ellenfél... Eddig szerettem az F2-el játszani, de ennek is vége mostantól...
    tier II. és III. teljesen el van kefélve ezekkel a szörnyekkel. Vicc, csak a háború végére tudták bevetni őket, legalább tier V.-be kellett volna tenni ezek a szarokat!
  • bardocz
    Ma csak rb-ben mentem, tele van velük minden. Bokorban kempelőket észre se venni, csak amikor már lő. Remélem lassan elmúlnak majd.
  • DARK_HUN
    Azért az M18-at egy jobb légvédelmi is kiszedi. Nem is húznám arcade csatában soha. RB való neki, igaz ott kicsit lassabban lehet kihúzni.
  • bardocz
    Tele van velük minden játék, ha nem az, akkor sherman, amivel alig ehet valamit kezdeni messziről orosz ágon. Kicsit unalmas. És egy rakás esetben csak elmennek a bázisig, és nyomják a spwnkill-t. Legalább ha közeljönnek, le lehet forogni őket, az jó érzés.
  • DARK_HUN
    Kinek kell az amcsi TD ág?
    Mindenkinek :)

• Yag
  • Yag
    Próbáltam én mindent amit lehetett, nyílván én vagyok annyira béna hogy még kikapcsolt fűvel se tudtam előnyt kovácsolni az ellenségen.

Mellesleg jártam olyan custom battle pályán ahol mókából darálták egymást a playerek és mivel nem tudtam hogy ez ilyen végtelenített játék elfoglaltam az egyik pontot ... vége is lett a körnek és akkor látom, hogy van akinek 88 killje volt repcsivadászatra (???) lehet megbeszélték hogy csak úgy killerkednek én meg megöltem a bulit és bezártam a bazárt a pontelfoglalással. A fura az volt, hogy nem adott skil pontokat csak pénzt azt is elég keveset.

• McLarenpowa
    kapcsold ki a fű megjelenítést célzó nézetben, ezt bármilyen grafikánál megteheted
  • Yag
    mennék én szakaszolni csak ne kelljen team speekerrel játszani. Nem dacból, hanem mert általában este szoktam játszani és akkor nem lehet pofázni mert az alvó család felébredne. ha van olyan szakasz ahova lehet csatlakozni max chatelve akkor jelentkezem.

az mitől van, hogy 2 napja tudtam simulátoros csatát játszani tankokkal, ma már csak realisztikusat enged ? Tier szinthez van kötve ?
  • Stefan99
    ugyebár árkádnál van piros névmező, meg zöld kereszt, a többi módnál nem jelzi semmi az ellenséges tankot, vagy meglátod szabad szemmel, vagy nem. Namármost nem mindegy hogy egy bokrokkal fűvel stb-vel teli terepen nézel szét, vagy egy nagy kopárságon. Nem csak hogy hogy bizonyos dolgokat(láthatósági akadályokat) nem jelenít meg bizonyos beállításokkal, de ezen felül sem mindegy, mennyi inger éri a szemed, egy növényzettel, fűvel teli színorgiában könnyebben elsiklik az ember szeme egy tank felett, mint egy kopár domboldalon.
    Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.05.03. 20:21:29
  • Stefan99
    RB és SB módokról volt szó, árkádnál kb mindegy lehet. És tudom miről beszélek, mert próbaképpen megnéztem a legalacsonyabb beállításoknál, milyen a láthatóság, a konklúzió pedig: alacsony grafika kb mint a cheatelés, csak sajnos legális lehetőségként van a játékban. Ráadásul ki tudja mennyien megcsinálják úgy is, hogy a gépük miatt nem lenne muszáj. És igen, azokat is ideértem, akik csak a füvet kapcsolják ki.
  • Madi92
    Yer szakaszolni, hátha jobban adja! : )
  • Szpecnyaz
    A két Pershing csak 1x megy, a legutóbbi br változtatós patch óta.
  • Garou
    Bemész a Controlsba, és a Tank résznél lesz a Machine Gun. Látod is, hogy mik vannak hozzá rendelve. Ráklikkelsz, erre jobboldalt alul meg fog jelenni egy kis kocka ikon, ami a "Remove Binding" névre hallgat. Erre rányomsz, törlődik minden billentyű ami hozzá tartozott, majd utána assign-al megadod neki azt amit használni akarsz a kereplőhöz.
  • Yag
    Tegnap kipróbáltam ezt a low grafikai mókát. Levettem minimumra, választottam RU AB, szervert, mondom majd adok én nekik.
    Aztán a növényzeten át se láttam. Lehet hogy puritánabb volt valamivel high grafikához képest de ha beállítam egy bomb hajlatba és átnéztem a túloldalra, szabad szemmel piros minden . Belenézek a kukkerba, bezoomolom, még piros mire becélzom, mindjárt lövés .... eltűnik ... wft ? Nézet vissza. még ott van, piros, belenézek piros, becélzom eltűnik.
    Egyszer céloztam horizontra, csak ráérzésre próbából... eltalálta a lövegtoronya tetejét.
    Egyszóval nem győzött meg hogy a low grafiak annyi előnyt adott volna, hiába próbáltam OPkodni ezzel a beállítással rendre leszedtek. A fene se tudja mikor milyen tankkal kellene vágtatni, hogy minden klaffoljon. Ha ruszki T28-al megyek egy kicsit bírja aztán egySherman a pálya másik végéről úgy is hazavág. Ha KV-1el próbálok vigéckedni, akkor meg egy 78mm gun masina vág haza ... tehát tényleg kezdem én is feladni mi a tutkó nyerő hogy egy menetben 5-6 kill is összejöjjön.
  • _Kondor_
    Nincs arról valmi összefoglaló táblázat, ami friss, hogy melyik tankot hányszor lehet bevinni sim-be. A t-54-1951-em továbbra is kétszer megy. Gondolom az m26e1 a saját szintjén biztos sokkal erősebb, lol.
  • Bee
    Érdekes vélemény. Kevesebb, mint 2 hónapja kezdtem el játszani, de német és orosz ágon 6,7-es, amerikai ágon 5,3-as BR szintre jutottam el. Párhuzamosan a német repülőket is 6-os, az oroszokat 4-es szint környékére húztam fel, mindezt napi pár óra játékkal. Egy tapasztalt játékos ennél sokkal gyorsabban is tud haladni.

A korábbi vitához: az F2 szerintem 3,7-ben kiemelkedő, könnyen játszható gép, jobbnak tűnik, mint a többi nemzet hasonló erősségű tankja. BR5-ben a Sherman-ek dominálnak, az alaplőszerükkel gyakori a one shoot. 6,7-ben a T-44 tűnik OP gépnek, de a TII sem rossz. Ha tapasztalt ellenféllel kerülsz szembe azonos tierben, akkor nagyjából mindegy, hogy miben ülsz.
  • McLarenpowa
    Viszont megkaptad az M82 lőszert ami nem kicsit OP.
  • twi452
    megpróbálhatod de max kinevetnek még ha nem is ezt fogják válaszban írni :)
  • _Kondor_
    Van egy M26E1-em. Patch óta nem tudom bevinni 2x sim csatába. Realistic-ben sem, hiába van több mint elég SP-m. 2. járműre 1050 SP elégnek kellene, hogy legyen, de piros a tank.
    Volt e kapcsán valami változás? Ha igy van nekem nem kell többet ez a tank. Van valami esélyem, hogy visszakapom a gold-ot? Én nem ezért a tankért fizettem.
  • RepeszElek
    Pedig jól meg van csinálva a film! Jó oké a vége egy tipikus amcsi baromság de látványos szerintem egyszer érdemes megnézni, persze nem kell komolyan venni
    Viszont az tetszett ahogy a Tigrist kinyírták. Ha én vagyok a forgatókönyv író és azt mondják legyen egy olyan jelenet ahol három olyan sherman mint a filmben nyílt terepen megöl egy Tigrist, ugyan így csináltam volna, mert ez csak úgy a legkönnyebb ha nem akarunk nagyot hazudni hogy a Tigris személyzete fogyatékos
  • Molot115
    Hát hogy összességében mit ad hozzá a személyzet harcértékéhez az rejtély számomra is. A keep visiont mindenkinél húzom amúgyis mert jó az ha látnak. Szakastársamnak jobb a legénysége mint az enyémek és van hogy ő lát valakit én meg még nem. De pl orosz harckocsiknál egyáltalán nem húzom mivel magasabb tierekben nem minden harckocsiban létezik ez a poszt...
  • RepeszElek
    A német ág szerintem is szívás, de tapasztalatból mondom teljesen mindegy melyik ágat választod mivel a játék keményen szabályozva van.
    Egy tank csak addig kilőhetetlen az ember számára míg nem ő van vele.
    Alattad sokszor fele annyitól is feltud robbanni. Egyszer zsinórban vagy hatszor haltam meg shermannal úgy hogy akárhol lőttem a német pz.f2est nem hazudok kabaré volt, semmit sem ért pedig lőttem én mindennel ami csak van, nah mondom de jóóóóó gyorsan beugrottam az f2-sembe hogy megyek shermanokat gyilkolni! Aha..... az első sherman ami szembe jött pattintotta a lövésemet és a frontomon keresztül one shottolta a beforgatott pz-t.
    Nem lehet folyton nyerni!!Ha nagyon sokat játszott profi vagy akkor se! Gazsi keményen szabályozza játékát hogy mindenkinek legyen esélye.

Vagy az milyen már hogy menet közben változtatnak haditechnikai adatokat? pl. hoppá mégsem 25 mm-es a kupola páncélzat hanem mostantól 60mm mintha ezek az adatok nem állnának rendelkezésükre, mindennek utána lehet nézni pontosan, vannak hadtörténészek akikkel lehet konzultálni stb stb. ha komoly szimulátort akarnak nyilván ezt tennék.
    Ezt azért mondom mert látom itt többen egymásnak esnek és mindenféle adatokkal amiket a neten meg máshol olvasnak támasszák alá igazukat, de ez csak egy játék semmi köze a valósághoz!!
  • Master91
    azt úgy sejtem hogy mi dolga volt meg ilyesmi, de itt a játékba mennyire hasznos ha folyamatosan húzom?
    most ilyen kepp vison neki kell e, ilyesmire gondolok

nem néztem Furyt, elég volt az az 1-2 bemutató amit láttam, nem fogott meg
  • Molot115
    Némely harckocsinál a vezető mellett ül. Régebben a rádiónak külön kezelője volt ez volt a radio operator. Emellett a test frontpáncélzatán látható géppuskát is ő kezelte. Ha láttad a fury-t akkor az újonc aki később csatlakozik hozzájuk, lesz a radio operator.
  • Master91
    Noob kérdés:

radio operator gunner mi fenének ?
    rádióst sose láttam tankba, de látom hogy neki vannak a géppuskás skillek

vitalityt elég ha húzom neki? vagy most hogy értelmezzem ezt a tagot a legények közül?
  • kissssss
    pedig tegnap azt vettem észre hogy többnyire(nem mindenki) apcr-t használták, most hogy lehet látni a killcamon hogy mivel lőnek.

én elégé kiegyensúlyozatlanak tartottam a tank összeállítást a tegnapi sim eventben amcsi orosz oldalon, m18, kv-1/85, IS-1, KV-2, SU-152, M6A1, stb, német oldalon meg volt öszvisz 3 használható tank, tigris jagpz4 meg pz4j.
  • Stefan99
    Remélem igazad lesz. Mondjuk Gaijinnál már semmin sem lepődök meg. Végig hazudoztak hogy náluk egy progi számolja ki a BR-t meccs statok alapján, miközben a panther 2, tiger 2 csak azért volt ott a br nyolcasok között, hogy a szovjet hidegháborús gépeknek legyen kivel játszaniuk. (Az hogy esetleg megfelelő erősségű tankot tegyenek be német oldalra, az persze eszükbe sem jutott) Most hogy jöttek amcsi tankok, hopsz, panther 2, tiger 2(h) 6.7 Br-re le.:D Most megint betettek megint mindenféle hidegháborús csodatankot, németeknek semmi. És nem mondja nekem senki, hogy nem volt még rá idejük, mert a teljesen felesleges tier 2 német tank helyett lehetett volna valami modernebb, és ennyi...
    Lehet én voltam a hülye hogy egy orosz játékban a német ágot választottam, bár akkor még nem volt amerikai ugyebár. Viszont annyi időt én már nem ölök bele ebbe a játékba, hogy nulláról elkezdjek egy új ágat húzni, esetleg ha a ww mód valami nagyon jó lesz... Még így sincs meg minden tankom a németeknél sem, a repülőkből meg a fele kb.
  • Szpecnyaz
    Szerintem a T95 br-je csak a mézesmadzag, kövi patchban tuti feldobják. Mert most mindenki rárepül, ergó jön belőle a sok sok euro.
  • Szpecnyaz
    Igazából teljesen felesleges neki az APCR lőszer. Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kellett használnom. Mivel szinte mindent oldalról lövök ki vele.
  • Master91
    egy másik orosz-tankos játék már elbaszta hosszú ideje a balanceot, nem tanulnak ezek semmiből
  • Stefan99
    Azért az amcsi 7.0 BR nem semmi, betesz egy t32-őt meg egy t95-öt, és lehet irtani, és közben megvető mosollyal nézni a róla lepattanó lövedékeket. Minél több gépet rak be gaijin, annál szarabb a balance.
  • kissssss
    a tegnapi sim csatákban elégé viccesek voltak ezek az m18 td tankok főleg ha apcr-el lövöldöztek, tigrist és jagpz4 ott lőttek át ahol kedvük támadt + ha sikerül felgyorsulniuk legalább 50km/h(és miért ne) akkor cseszheti az ember ha lomha német tankokkal megy.

de azért az ellenfél is pislogott nagyokat mikor az ostwindemel átálltam AA-ból TD üzemmódba.... rögtön hullottak az m18 tankok.
  • gstup
    Jól hangzik.Sebaj,kárpótol hogy sokszor egyből tudok menni a Do-val.4*500kg.Esetek 90%-ban 3-4 kill is összejön Do-val.
  • Szpecnyaz
    Megfelelő lövedékkel simán.
  • Stefan99
    Az egyébként reális hogy a géppuska lövedék átmegy ilyen 12 mm páncélzatokon?
  • Stefan99
    A kis páncélzatúaknál lehet megint az a helyzet, mint az AA gépeknél. A lövedék átmegy rajta robbanás nélkül. Pláne olyan közelről.
  • Madi92
    Hellcatre érdemes, többire csak nagy kaliberrel.
  • Szpecnyaz
    Mivel csak 12mm a páncélja, könnyen átmegy rajta a lövedék sebzést nélkül. Próbáld meg a lövegpajzson keresztül lőni, nekem mindig onnan pukkan el instant. De ha egyből géppuskázod, az is meg tudja szivatni.

Mester91: Ja, kb ez a 2. De ha nagyon sok pokol cica van, akkor vidd be valamelyik légvédelmet. Pl egy Ostwind hatalmas mészárlást tud közöttük csinálni.
  • Master91
    1-2 hete folyamatosan ellövik a tornyomat, ha amerikaival ha orosszal megyek, szóval mostanában 1-est dobok kockával, ez van