War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem neked ment az üzenet igazából sry lemaradt oda akartam írni....csak te voltál folytatólagosan a témában 😛 amolyan lábjegyzet akart lenni a te mondanivalód mellé! sry még 1x
Köszi
Garou
Wittmann '42 szeptemberében fejezte be a "Panzer Instructor" kiegészítő képzését Bad Taez-ben. Szerintem az összes létező löveggel lőtt, amit tankokba szereltek. Plusz részt vett a Tiger II. fejlesztésében is, valószínű, hogy nem csak elméleti, hanem gyakorlati ismeretei is voltak a lövegről. Harc közben viszont szerintem sem lőtt soha, azt ugye Bobby Woll csinálta, aki a lövésze volt. (Később maga is Tigris parancsnok, illetve Normandiában a tankja sérülése miatt visszaült Wittmann mellé lövészkedni, szerencséjére megbetegedett, így mikor Wittmannt kilőtték a kanadaiak, épp nem volt a tankban).

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Az okos megmondó emberek legalább olvasni tudnak...amit neked még nem sikerült elsajátítanod úgy fest.

Segítek:
Ezt írtam: "szépen végiggördült mellettük az úton, és kilövöldözte őket."

Véletlenül sem azt jelenti hogy "jó helyen állt a tankkal,hogy ezt mind kitudta lőni..." és nem is azt hogy "faszán irányba kellett állnia,hogy ezt véghezvigye MÉG VÉLETLEN SEM MOZGOTT közben"

jó helyen állt a tankkal,hogy ezt mind kitudta lőni 😄 HIHHHHHETETLEn,hogy itt mindig akad 2-3 okos megmondó ember akinek aztán jöhetsz technikai vagy történelmi tényekkel ő otthon a panelból a joystickja mellől megmagyarázza bammeg,hogy az nem úgy volt ám.............😄

15 perc alatt 14 tankot 15 páncélozott járművet és 2 tüzérségi ágyút lőtt ki.......faszán irányba kellett állnia,hogy ezt véghezvigye MÉG VÉLETLEN SEM MOZGOTT közben 😄 😄
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.01.05. 11:24:53
na nem mondod 😄 eddig azt hittem egy ember vezet egy tankot 😄

sosem gondoltam volna,hogy a hatékonyság attól függ,hogy ki irányítja az adott feladatot végzőket,milyen stratégia szerint és azok mennyire képesek a saját feladatukat maximális odafigyeléssel és szakértelemmel ellátni,hogy ez a 3-4-5 fős társaság szinte egyé váljon a gépezettel amit kezelnek és tökéletes összhangban a maximumot hozzák ki önmagukból és a gépből ! na ezt sosem gondoltam volna
A Hunnicutt könyvekben minden amerikai harckocsit meg lehet nézni fel volt-e szerelve stabilizátorral. Az amerikai harckocsik az M3 Stuarttól az M3 Lee-n keresztül szinte az összes Sherman változatig fel voltak szerelve stabilizátorral. De csak egy síkban, a vertikálisban.

Mellesleg az oroszok is használtak a T-28B (vagy más néven T-28 Model 1938) harckocsiban már biztosan volt, hát ugye 1938-tól. Ha jól emlékszem az oroszok a '30-as évek első felében Grotte tankjánál elkezdtek foglalkozni a stabilizátorokkal. Ennek eredményeként kapott a T-28 is.

Mondjuk sokat nem ért az egysíkú stabilizátor, de a korai kétsíkú se. Az amerikaiak az M26 Pershingtől kezdve semmilyen stabilizátort nem építettek be a harckocsijaikba. Egészen az M60A1E3/M60A2/M60A3-ig. A németek még a Leopard 1-nél is úgy gondolták hogy nincs rá szükség, csak a Leopard 1A1 kapott a '70-es évek közepén. Az oroszok az '50-es évek közepétől kezdtek kísérletezni két síkú lövegstabilizátorokkal, jó sok fajta volt nekik. Valamivel pontosabbak lettek, de olyan hű de sokat nem tettek hozzá a tűzvezetéshez, amitől hasra kéne esni. Ezek a korai két síkú stabilizátorok viszonylag nehezek voltak, például a 100 mm D-54 2350 kg-os tömegéből úgy számoltak a tervezők, hogy a 100 mm D-54T-nél majd 2530 kg lesz tehát 180 kg a stabilizálátor. 2595 kg lett. Kb ilyen tömegűek voltak, ezt kellett belekalkulálni a löveg kiegyensúlyozásba, hátrasiklásába, emellé még hely is kellett nekik és viszonylag sok hőt is termeltek.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.01.05. 11:18:08
Ha arra gondolsz mikor Wittmann kiirtott egy konvojt normandiában, akkor amennyire én tudom ott szépen végiggördült mellettük az úton, és kilövöldözte őket. Ahhoz nem kell nagy stabilizátor hogy tízzel az úton guruljon.

Videó 1:21-től.

Szituációs lövészeten futás közben gondolom nem három méter hosszú csövű fegyverrel próbálnak célozni...a cső kilengésére gondolok. egy fokot megdől a tank, és a cső vége elmozdult mondjuk 40 centit, ami a 150 méterre lévő célnál meg már 5-10méter amivel mellé megy a lövés.
Utoljára szerkesztette: Malibutomi, 2015.01.05. 10:50:34
Lőni lőhetsz, csak éppen semmit sem fogsz eltalálni ha terepen megy a tank, mert nemigen tudod megjósolni hogy merre fog billenni a kövekező pillanatban.

Amúgy witmann tankparancsnok volt, életében nem lőtt a tank ágyújával. 😄

Utánna nézek mert érdekel. Van Nehagy forrasanyagom az amerikai hk.gyártásról és kifejezetten a sherman tipuscsaladrol is. Utánna nézek.
keress rá WITTMANN ! miért ne lehetne lőni menet közben????? célozni nehéz,de basszus szituációs lövészeten is lőnek futás közben 😛
Hogy tudtál az orosz shopban vásárolni rubelért?

Arra figyelj, hogy ha orosz shopból vásárolsz akkor a GE-t lehet, hogy gift-ként kapod kód formájában, amit az acc. managementben tudsz elérni, és onnan kimásolva aktiválni a redeem code opcióval.
Garou
A neten fent van a Tiger hivatalos manualja, kis kereséssel le lehet tölteni az eredetit. Oldalakon keresztül magyarázzák benne az olajozástól kezdve a célzásig mindent, de sehol nem írják, hogy ne lehetne lőni a tankkal menet közben. Ez valami urban legend lehet, amit talán a wot-os fórumon kezdtek el terjeszteni valami dokumentumfilmre hivatkozva. Még azt sem tartom kizártnak, hogy valamelyik sokeszű a Discovery-n ilyet mondott, de józan ésszel belátható, hogy egy olyan tankot, amelyik fizikailag harcképtelenné válik csak azért, mert mozgás közben elsül a löveg, nem engednek ki a csapatokhoz. A stabilizátor hiánya miatt nem lőttek vele mozgás közben.

Elvileg az elsőktől kezdve volt, bár nem volt éppen hibamentes akkor még. Nem egyszerű forrást találni ezekről.

Melyik verzióba,mikor? Érdekelne.
A Shermanokba akkor építették be az első, csak a vertikális tengelyen működő lövegstabilizátorokat. Németeknek nem volt, oroszoknak pláne.

Jól tudod. Akkoriban még nem volt löveg stabilizátior. Nem volt mi akár csak megközelítőleg is célon tartsa a lövegcsövet. Ezért nem lehetett akkoriban egy hk.-val sem menetből pontosan célt leküzdeni.
Miért, lehet még rubellel venni bármit is War Thunderben? Nekem folyamatosan Euróban adja ki az összeget, még ha az orosz oldalról megyek a shopba, akkor is. Hogyan lehet?

mijki
A Tiger I-gyel ha jól tudom nem is lehetett menet közben lőni. Úgyhogy gondolom a cél ment 25km/h-val.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

AnuluWork
Gondolom nem IS2re lőttek vele ... 😄

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Ilyeneket írnak a könyvben?

...Az Angolok Tunéziában elfogtak egy Tigrist amit kipróbáltak: 1000 méteren belül 4 célpontot 39 másodperc alatt küzdöttek le vele úgy,hogy akkor látták-használták elsőre, volt egy olyan tesz amikor szintén célpontra lőttek 1400 méterre ,de úgy,hogy 25kmh-val mozgott közben itt 3x találtak! ...

AnuluWork
Is244 vs KTh (én)

one shotolt frontból ...

Na ebből van tele a tököm!

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

basszus már el is felejtettem T4-5 ben 10000/meg még több is/ villanykörte egy modul :S fákker 😄
Talán mert a Jumbonak szemből erős a páncélzata? Az hogy adja az xp-t/kreditet mikor eltalálod, nem jelenti azt, hogy át is ütöd.
Néha sikerül VÉLETLENÜL kilőni előröl. Ma a Jumbot nem tudtam Párduccal 300 méterről (RB mód).
Bugos
Meg előrébb valók a fizetős emberek és az orosz honfitársak.
PLaci
Nem hiszem el, hogy a kib. tomi sütőt (M4 és alfajai) nem lehet szemből átlőni....

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

SB mód, PhanterD-vel megyek. Berak játékba, csapattársaim is csak pár 100 méter előnnyel indultak. Az ellenfél Pershingel, meg Bulldoggal már az induló zóna szélén volt. Ha felmegyek a dombra, akkor kiszednek.

Óvatosan mentem sikerült célzott lövést leadnom, de ellőtték a löveget, visszahúzódom, de az amcsik jönnek. Sikerült megjavítanom, és meglőni az egyik tornyát. Visszahúzódok töltéshez (a dombon lefele), látom az ellenfél antennáját, hogy jön felém, és más is lövi. Újratöltöttem, eloszlik a por, de az ellenfél is nyom nélkül eltűnt. Nem írta a rendszer, hogy kilőtték volna, vagy kilépett volna. Köddé vált.
Több vereség után sikerült, olyan meccset kifogni ahol KV1 és társaik volt az ellenfél. Szerencsére a másik oldalt se 100%-ak az emberkék, így nyertünk. 3db KV1 kaparta a tankomról a festéket 800-900 méterről. Csak adta a pontokat érte.

A lentebbi képen látható ellenfélnél meg eltűnt a lövésem. Ő természetesen ellőtte a csövem.
Garou
"Akkor tőled is kérdezem, hol olvastál ilyeneket? "

Mondjuk itt

Most olvasom. A zsákmányolt Tigrist hazaszállítás előtt megnézhették az angolok Afrikában a bázison. Konkrétan bef*stak tőle. Sőt -és ez hivatalos tesztelés utáni vélemény- "majdnem olyan gyors volt, mint a mi Shermanunk".

A könyvet ajánlom mindenkinek, főleg visszaemlékezések vannak benne, és az emberi tényezőt tárgyalja, nem a száraz adatokat. Pl elmeséli az egyik túlélő (angol), milyen volt, mikor a sivatagban a vezető felöli oldalon a reggeli támadáskor bement az ellenséges lövedék. Szétkente a sofőr agyát a küzdőtérben, majd továbbment, megakadt a toronykoszorúban, felfelé indulva átfúrta a parancsnok mellkasát, megállt benne, és nem robbant fel. A többiek meg bent ültek órákig, mert annyira szórták őket géppuskával, hogy nem lehetett kimászni. És a könyv tele van ilyen sztorikkal: sivatagban a hőség kezelése, bentalvás a járműben, kényelem, harc közben hogy élik meg a dolgokat, stb.

Trabant93
No tudna valaki dobni egy linket,ahol rubellel tudnék venni tank packot?

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

Én már nagyon régen ezt csinálom. 😊
Garou
"a Tigrissel a 88-as nagy visszarúgása miatt nem lehetett mozgás közben tüzelni, csak álló helyzetből. Máskülönben tönkrement volna a löveg csillapítása."

Simán lehetett vele mozgás közben is lőni, ezt a vicces infot honnan vetted? 😊 Egy ilyen tankot a tervezőasztalról nem engedtek volna le! Véletlenül rálép a sofőr a pedálra, vagy a tank még nem állt meg, de már lőni kell, és buknak egy harcjárművet? Wittmann anno a híres akciójánál a menetoszlop mellett lassan haladva pusztított. Nem volt stabilizátor ezért szoktak megállni tüzeléskor. A cső végén található csőszájfék leszerelése és utána történő tüzelés esetén ment tönkre a mechanika.

Ez nekem is feltűnt. Korábban egy lövés oda bárhonnan és robbant most legalább 2-3 lövés kell és robban. Igaz jó pár dolog elszáll benne de van hogy néha ugyan úgy visszalő.
Trabant93
Ja jól van,nem tudtam,még jó hogy időben szóltál !

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

nehogy euróval ved!!!!!!!!!!

Rubellel vedd!! mennyivel olcsóbb? 30-40% al??

srácok linkeljétek neki pls
Trabant93
Euróval próbálnám venni,de semmi.Lehet hogy mivel a számlámon a deviza HUF,emiatt nem fogadja el talán?

Rubellel veszed? Néha nekem is szokott ilyen lenni. Újra végiglépkedek a bolton, más bank oldalár dob, és működik.

Trabant93
Valaki tudna segíteni abban hogy miért nem tudok venni semmit kártyával?
A Grant packet szeretném megvenni,kitöltök minden adatot,rányomok a fizetésre,majd írja hogy a fizetése nem volt sikeres,kérjük próbálja meg újra.

Akkor tőled is kérdezem, hol olvastál ilyeneket?

Ma csak a "First Deed"-et lehet megcsinálni? Secondot nem pipálja ki, hiába leszek első?

Fejlesztik persze. Régen a T-34 toronygyűrű lövéstől robbant, ennyi. Most lőheted ahol akarod. Stug ugyanez, régen a kémlelőnél 1 lövéstől meghalt, most nem érdekli hol lövik. Sokat fejlesztik, egyre játszhatóbb, amint az itteni beírások is mutatják...
IS2-tem én is 5 embert szedtem ki 1 lövésre 1300-1400 méterekről 😛 elég FUN volt,de azok ellenségek voltak ugye 😊
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.01.04. 16:43:38
Engem kezdés után Is-2 mod 44-es csapattár lőtt ki. Követem a kijelölt társamat kezdés után ugyanazon a nyomon, mire hátulról srégen belém jön. Egyből keresztbe fordultam és nézek hátra mi történt erre kilő. Utánna meg Oroszul sok csillaggal nekiáll írogatni, meg szmájlikat rajzolni (XD). Jelentettem. Most már ott tartok, hogyha csak géppuskával is meglőnek, akkor inkább kilépek és lesz neki egy tk.
Én álltam fedezékben, erre izomból belémjött hátulról és kitolt onnan. Visszaevickéltem, és MG-vel ráprüttyentettem hogy legyen már észnél. Erre elkezdett löni a main gunnal, és rohangàlni körülöttem. Ezt addig csinálta amíg ki nem lötték a nagy rohangászásban, mivel nyilván nem véletlen voltam fedezékben 😊
Tévedés,mert amit leírt StrikeFor,az igaz én is olvastam róla,az igazság,hogy még a britek is elismerték,hogy a Tigris volt a legjobb tank...
engem azért lőttek ki mert megelőztem a playert és seggbedurrantot pár méterről su-122vel
nem értem hogy hogy lehet valaki annyira nyomorék hogy belelőjön a csapattársába csupán azért mert meg állt előtte
a célpontok mozogtak............
mijki
Realistic battlen játszom ha ez számít. Előbb 6 lövést kapott egy T-34 az F2-mtől, ment toronyba és testbe is a lövedék, sebzett is rendesen, de élve maradt. Ő egyet lőtt az F2-mre és pukkant a picsába. De egy másik esetnél ugyanez...T-34-et géppuskánál belövöm, túléli, ő visszalő és megdöglök...de azért előtte az M3A1 simán bekapott 2db 75mm-st a testébe, kutya baja nem lett. Aztán hogy szinte minden bekapott találat robbantja az ammorack-et(F2-n) külön öröm...a sebzésmodell még mindig egy rakatfos, fejlesztik egyáltalán?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Remek, tényekkel teli forrás, főleg annak tudatában, hogy a Tigrissel a 88-as nagy visszarúgása miatt nem lehetett mozgás közben tüzelni, csak álló helyzetből. Máskülönben tönkrement volna a löveg csillapítása.