37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Sherman0070
    Orosszal gondolom rohadt sokat. Mindenki azokkal az OP szarokkal akar menni.
  • Molot115
    Tier5-ben mennyit kell várakozni? Realistic Simulator? Csak nálam kell 5-10 perceket? Orosz oldal egyébként.
  • Sherman0070
    Elején lehetett.
  • BaleniX
    Köszi
  • Ninju
    M18-at nem is lehet bevinni erre az eventre.
  • Sherman0070
    Én oldalba támadtam a németeket de mintha valami pajzs védte volna őket. Minden lövésem pattant akárhogy lőttem Hellcattel.
  • kissssss
    ez igaz de nem is kéne túl sok mindent csinálnia az amcsi oldalnak, egyszerűen csak el kéne bújni a susnyásba és várni a rohamozó németeket aztán jól oldalba durrantani őket, úgy is kivannak bélelve a német tankok oldalt ammorackal, csak hát a nagy átlag úgy van vele hogy uccu neki had szóljon.

tisztelet a kivételnek.
  • bgabor911
    76os Shermant és M6ost sem engedélyezik, csak azokat a Shermanokat, amiket a Tigrisek one shotolnak minden körülmények között(sima jumbo meg hiába van, a 75mm-es egy vicc). Nem csoda hogy nem tolonganak, senki se szereti szivatni magát. Mi mentünk amúgy tegnap Tigrisekkel, néhány perc várakozás után bedobott. Amcsi TD-ket szerintem meg a legközelebbi peccsben feljebb fogják hajítani, teljesen érthetően.
  • kissssss
    mostani normandiás sim eventben német oldalon várakozik 52 ember amcsi oldalon meg 4...

pedig német max 8 fő, amcsi max 12 fő mehet egy csatában.... milyen érdekes amint nincs lehetőség m18 pokolmacsekkal játszani máris nem döfi amcsi oldalon játszani.

de legalább a sok spawnkiller nyomorék nem tudja kiélni magát hehe.
  • foxbat88fx
    nincs prém accom, nem költök játékokra évek óta :)

csak elég érdekes ez így.... tier 1 szarul hoz, tier 2 már egész jó, 3 jó, 4 már nagyon jól hoz, erre 5 megint szarul hoz :D
    nem erre számítottam, ez eléggé meglepett :)

kicsinálok 5 darab ellenséges tankot, amik ráadásul top tankok voltak
    (T-54, Is-4, Panther 2, M103 meg még valami...) na erre is 1200 exp-t kaptam lol :D
  • bgabor911
    Nem tudom van e prém accountod, de a tier5ben érezhetően úgy van belőve minden, hogy prém nélkül nekik se érdemes állni. A tankok xp költsége, a modulok xp költsége, minden. Pl: tier5 szerszámosláda annyi xpbe kerül hogy az ember inkább megveszi aranyért minthogy lehúzzon 25 kört javítási lehetőség nélkül. Repülős részben is így van, nyilvánvalóan az endgame tartalmat a fizetősöknek szánják, persze érthető, ez üzlet.
  • Sherman0070
    Meg prém accal jobban mennek a meccsek érdekes módon... de lehet hogy csak jobban bírok koncentrálni mert nem az RP-n pörög az agyam.
  • Sherman0070
    Nálam is az rp az örök probléma. Érdekes módon ha prém accot veszek 9K rp-t ad egy jó meccsel míg sima accal erre 2500-at ad csak pedig a prém acc csak duplázza az rp-t nem triplázza.
  • foxbat88fx
    hihetetlen mennyire kevés exp-t lehet szerezni tier 5 tankkal :S
    tier 4-esekkel még prém nélkül is 3000-eket megyek....

T-54-el bakker esküszöm, hogy megölök 4-5 tankot és kapok 600 exp-ét :S ez mi a fasz? így sose lesz fullos :(
  • vajakos21
    Látszik mennyi rb- t mentem :-)
  • twi452
    realistic-be is kell már a több slot a spawn pont rendszer miatt :) persze ha első percben meghalunk érdemi munka nélkül akkor elég egy is :D
  • vajakos21
    Ahogy repülősöknél is szoktam mondanai, azt válaszd amelyik szimoatikus.Lehet hogy szivatós lesz de legalább egy hozzád közel álló géppel mész. Módban meg simet javasolnám.Hamar bele lehet rázódni, és az ahol leginkább kijön a wot tal való különbség.( és legélvezetesebb. nekem mindenképp:-)Ráadásul elég egy személyzet is.Itt garázst nem kell venni, egy személyzet elég az összes tankhoz..már ha nem árkádba mész
  • bgabor911
    Egyfelől mivel itt más a fejlődési rendszer, mint a wotban, nincs olyan hogy melyik ágon akarsz elindulni. Ahhoz hogy az öt tierből a következőre menj, hat járművet kell megvenned az előző tierből, tehát ha megnézed a tech treet, a továbbjutáshoz bizony az adott tieren sokszor még a TD-ket is ki kell húznod, nemhogy a heavyket/medeket. Itt a matchmaker sem tier alapján rakja össze a gépeket, hanem battle rating alapján, amit a tankok adatlapján tudsz megnézni.

Másfelől szerintem mind a három nemzettel jól lehet boldogulni, akármelyiket választod. Én azt mondanám, hogy tier2 a legélvezetesebb, ott elég kiegyensúlyozott a harc. Tier3-ban a németek aratnak a Tiger E-vel és Panther D-vel, tier4-ben és tier5-ben meg az orosz és amerikai gépet dominálnak, ott már a németek valahogy szinte mindig a rövidebbet húzzák.
    Orosz fejlesztésű játék révén, az orosz fejlesztők furcsa világnézete miatt a német és az amerikai tankok sokszor nem tudják azt amit kéne nekik(ugyebár az oroszok aktívan gyűlölik mindkét nemzetet a mai napig).
    Szerintem kezd az orosz ággal, T-34esekkel, IS-2vel és ilyesmikkel jól lehet játszani és haladni is, elég tűrhető gép mind. Fontos megtanulnod hogy ez nem a Wot, ha rosszul helyezkedsz a tankal, vagy rossz helyzetbe manőverezed magadat, egy lövésből kilőnek egy Tiger II H-ból/Jagdtigerből is. (amik ugye oldalt kemény 80mm vastagok, pont mint egy Tiger I E oldala)
  • bgabor911
    Én erős kételkedéssel kezelném ezeket az infókat a helyedben. Brit tankok például garantálom neked hogy nem jönnek a következő nagy peccsben, így hogy még egy tech treet se láttunk a britekből, nemhogy előzetes screenshotokat vagy bármi kézzel foghatót. Itt a War Thunderben új járművek nem szoktak a semmiből előkerülni, minden behozott gépet jó előre bemutatnak, dokumentálnak, aztán teszt szerverre küldenek, satöbbi. Én azt mondanám hogy a britek megjelenése úgy két-három hónappal azután lesz hogy megjönnek az első screenshotok róluk. Én úgy ez év végére tenném a britek megjelenését, optimális esetben. Japán tankokat meg a jövő év végére.
  • bgabor911
    A toronyforma miatt jobb az 49/51-es védettsége. A vastagság ugyanaz, de a gomba alakot alig lehet átlőni.
    Ígéretes gép a T-54, de van néhány órási konstrukciós hibája. Először is csekkojátok x-ray nézetben elöl a tanktestet, hogy mik vannak közvetlenül a sofőr mellé rakva(bazinagy üzemanyagtank mögötte lőszerrekesszel), és ez már a T-44esen is így van, és az összes T-54en. Na oda elég egy gránát, és vége a tanknak. Plusz sajnos az összes T-54 változatban ugyanaz az 500 lóerős motor van, ami egy ekkora súlyú tankba borzasztóan kevés, így a gyorsulás az horror, és ez bizony betesz a flankelési képességnek. (M46/M47/Panther II a maguk 800/900lóerős motorjukkal sokkal jobban gyosulnak) Meg kell még emíteni az alacsony magasság miatt a szar negatív lövegkitérítést.

Előnye a jó löveg. Most hogy az ultolsó nagy peccs gyakorlatilag kinyírta az APCR lőszereket, az van nyeregben akinek a sima páncéltörő/robbanó lőszere nagyobbat üt át, és a T-54/PantherIIé 200mm körül van, ami nagyon szép. Itt szívatták meg a Pattonokat amik alap lőszerrel csak 150mm-ert tudnak, az atomjó APCRjüket meg most a hajukra kenhetik.
    Összességében nem rossz a T-54, de vannak komoly hiányosságai a riválisaihoz képest, OP szarnak éppen nem mondanám. Jelen állás szerint szerintem az orosz T5 heavy vonal sokkal veszélyesebb.
  • Sherman0070
    Amcsik szerintem minden szinten jók. Stuartok nekem bejöttek, Wolverine, Chaffee, M6A1, Hellcat, M46 "Tiger" Patton eddig élvezetesek. Flankelni érdemes velük. Frontból nem érsz túl sokat de oldalba lőni az enemyt felejhetetlen.
    Németek is rohadt jók. Panzer IV F2, Tiger, Panther, Henschel Tiger II, JagdPantherek, ha jó vagy frontból is szét tudod egyszerűen szedni az egész enemyt.
    Oroszok 0 lövegsűlyedéses szemetek számomra, IS-3 az amivel mindent szétversz de az meg 1.51-ben megy fel 7.7-be szval végre kapni fogja az M103 enemyket :P IS-2 1944 csak akkor veszélyes ellenfél ha hírtelen támad. Ha te látod meg először toronyba 1 lövés és már vissza sem lő.
  • kissssss
    én már a t-28E-vel és t-50-el is szét trollkodtam a random csatákat, a 2 első orosz TD meg realistiben mutatja meg igazán a foga fehérjét.

én egyedül a t-60/70/80 vonalat utáltam meg a t26-ot, nekem ezek annyira életképtelen tankok hogy sohasem fogom újra elővenni őket.

"amcsik nem valami jók az elején"

nekem az első gondolatom az volt mikor megláttam az m-3 lee-t hogy most a ganij tényleg komolyan gondolja azt hogy én menyek át polip üzemmódba? m6a1 és prem grant 1 dettó, mire sikerült úgy belőnöm a billentyűzetkiosztást hogy kézreálíjon és bele is rázódjak a tankkezelésbe eltelt vagy 3 hét.
  • foxbat88fx
    az orosz KV-1-től és SU-122-től istenkirály :D
    az OP IS-2-ről ne is beszéljünk....

amcsik nem valami jók az elején meg közepén sem, t4-ben már elmennek

német szintén szívás a Tigrisig meg a Pantherig meg JP-ig, azok viszont már jók.... Henschell tornyos KT már igen csak állat meg ferdi, mégis több "erőt" érzek az oroszokban :D
  • kissssss
    német, eleje szívás a közepe egész jó a vége szintén szívás.

amcsi, az eleje nagy szívás a közepe tűrhető a vége kellemesen jó.

orosz, eleje jó a közepe is jó és a végén meg te fogsz már elnézést kérni ez ellentöl hogy hülyére szívatod az op tankjaiddal.

(nem kell komolyan venni)
    Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.06.06. 19:29:56
  • ilovearty
    Sziasztok. Meguntam egyenlőre a wotot, és elkezdeném ezt a kockulást. Melyik ágon érdemes elindulni ? Az sem baj ha az eleje szívás, ha a vége jó.
  • Sherman0070
    Super Hellcat-et 1.51-es javaslatokban még nem vetették el szóval remélem jönni fog :D
  • Sherman0070
    Lesz még később más is szóval nem az... :D
  • Savaran
    Szerintem nem olyan rossz azért, viszont a "valósághűbb" sérülés jobb ötlet mint az extragagyi wotos életerő sáv, számomra nagyobb beleélést ad ez, még akkor is ha one shotolnak mint az életpontok nézegetése :)
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.06.06. 17:28:53
  • Molot115
    Attól függ. Ha azt nézzük hogy 1965-ben rendszeresítették, akkor igen. De ha azt hogy a sima leopard 1 milyen színvonalon van akkor egyáltalán nem. Sima optikai távmérő, nincs se lövegstabilizálás se éjjellátó. Nagyjából a 40-es évek végén 50-es évek elején rendszerben lévő harckocsik szintjén van. A páncélzata meg egyenesen katasztrófális. A leopard 1a1-re nem vonatkoznak a fent leírtak, de az meg már 1970-es évek.
  • Madi92
    Nekem még mindig szar a játék. Pedig játszanék vele szívesen, de driver, illetve játék telepítés után is ez fogad elindítva a játékot. Kép

Semmi más játékkal nincs probléma, sőt néha WT is észhez tér.
  • StrikeFor
    LEO I ? az kicsit nagy időugrás ,nemde?
  • Sherman0070
    Állítólag a Chi-To meg a Chi-ri jó lesz.
  • gstup
    Tudom hogy a wiki nem szentírás,de ezek közül nem tudom melyik ami olyan "über" és használható lesz.
  • foxbat88fx
    az egész battle rating egy nagy faszság.... csinálnák meg inkább tierenként a tankokat mint wot-ban....
    (wot-ban az MM volt az egyetlen jó dolog :D)
  • Sherman0070
    Én is csak néztem. Állítólag a japán lövegek rohadt jók.
  • Sherman0070
    Van a 7.0-ra élő példa. IS-3. Sokszor Tigris II-k Panther G-k ellen megy szóval ez fordítva is megtörténhet így.
  • kissssss
    mit lőnek ki azok a japán lövegek? sűrített plazmát? vagy én maradtam le valamiről?
  • gstup
    "JagdTiger, Tiger 10.5cm lemegy 7.0-ra" Értelmetlen változtatás.A csaták többségét úgyis is-4 és társai ellen fogsz menni.
  • Sherman0070
    Am beszéltem egy angol játékossal és sok újdonságot mondott számomra.
    Néhányat amit megjegyeztem: Következő nagy update-ben Hellcat 4.7-ről felmegy 5.7-re
    JagdTiger, Tiger 10.5cm lemegy 7.0-ra
    IS-3 felmegy 7.7-re
    Jön Leopard 1 400feletti átütésű lövedékkel.
    Jön IS-8
    Jönnek a brit tankok.
    Japán tankok télre december körül lehet hogy jönnek.
    Japán tankok 75mm-es lövege robbanó lövedékkel 140mm-es átütéssel fog rendelkezni 500m-en
    Japán tankok 75mm-es lövege hihetetlenül jó lesz. Normál lőszerrel 200mm lesz az átütése 10m-en úgy hogy már rank3 ban is lesz olyan löveg. És ez csak sima AP lőszer nem APCR.

Még volt pár dolog de azokat már elfelejtettem.
  • Nohab
    A videó a régi SIm módot mutatja be... és ott biza vannak tankok a térképen. Pont ezért szerették a full sim eventet, mivel ezek már nem voltak meg.