37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • gstup
    Sok értelme nem volt a br változtatásoknak.Első meccs.T-54,is-3,is-4 falka.Azok a hetes br-ek eléggé pofátlan húzások.Nesze semmi fogd meg jól.A többség meg örül neki mint majom a farkának.
  • Malarki
    Az a baj, hogy az egész játék ilyen, hogy ha rossz napod van akkor csak szopsz meg felidegesít, ha meg jó napod van akkor egyedül legyalulsz mindenkit. Egyszer géppuskával is szétlövöm a Hellcat-et, egyszer meg a 88-as is lepattan róla. De a legjobb mikor a SU-122-vel telibe verem 100 méterről és meg se érzi, máskor meg a Jumbót is egy lövéssel kiszedem szemből is. hihetetlen nagy a random az egész játékban, sokkal több mint a WoT-ban. Ott legalább tudtad mire számíthatsz, itt meg lutri az egész.
  • Molot115
    Pont most van a T-44-el 450 csatám. Annyit eltudok róla mondani hogy amikor meglett akkor én is ezen a véleményen voltam róla. Botrányosan sz@rnak tartottam. Lehet hogy még páran emlékeznek amikor előjött hogy az egy-helyben forgó ferdinandot nem bírtam vele leforogni. Kiderült viszont hogy ez azután volt hogy változtattak a talajviszonyokon és ugye bekerült hogy egyes helyeken nehezebben mozog a harckocsi. Hozzátenném hogy alap volt akkoriban, talán a javitó-csomag meg a tűzoltó meg még valami volt meg rá. Aztán ugye kifejlesztettem rá mindent és ezeket meg is vettem. Érdekes módon megszűnt a ferdinand-os probléma. Azóta megváltozott a véleményem róla. Messziről nem érdemes lövöldözni vele de közelről brutális tud lenni. Az egész pályát szétlehet vele verni ha minden összejön, nem ritka hogy 7-10 kill is simán megvan vele. Az egyik legjobb harckocsi azok közül amikkel találkoztam. Az ágyúja elég gyengécske amúgy, sokszor kell flankelni vele de ha már kivan húzva akkor meg is lehet vele tenni ezt. Alapként tényleg hulladék, se átütés, se elég robbanékonyság de később ha az ember megtanul vele játszani és kihúzta akkor elég bika tud lenni.
    Persze ha rosz napod van akkor megint utálni fogod mert csináltam vele 10 találatos killt tigris ellen. Meg 8 kill assistot mert kisért egy IS-2 és ő duplázott az általam megjelölt célokra. :D Az ágyúja ahogy írtam ha rossz napod van konkrétan használhatatlan más napokon viszont minden egy lövés lesz. Kurskon fogyott ki lőszerem úgy hogy tele volt amikor indultam 2 kill jött össze, és eastern europe-on volt 8 lövésből 7 kill szóval érdekes. De összességében azért az egyik legjobb med az egész játékban. Legalábbis szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Molot115, 2015.06.15. 17:40:36
  • Kurfürst
    T-54 1947 - new 7,7.

Erre nincs szó Gaijin.
  • foxbat88fx
    legrosszabb?
    ezt mond a statomnak amiket vele mentem :D közelharcban istenkirály tank a T-44
  • JethroHUN
    T-44 mehetett volna 6.0 BR-re, mivel a legrosszabb T4 közepes tank. A 6.3 az semmit nem változtat.
  • Molot115
    A játékba amúgy nem tudom milyen lehet. Amikor a németekkel játszottam még akkor a H volt meg de azzal személy szerint nem voltam megelégedve. A nagymacskák sokkal jobbak.
  • csaba90
    mondjuk igen hiába volt nagyobb hatótávja ha nem volt benne üzemanyag :D én csak magát a papíron levő dolgokat figyeltem, de így igen hiába a nagyobb hatótáv!
  • Molot115
    Ahogy mondod hiába volt a J-nek 80 a törzs front páncélja rosszabb minőségű volt már. Az ágyújuk L43 vs L48 hát a különbség elhanyagolható. viszont nem volt a toronynak toronyforgató berendezése... Hát ezzel szerintem az életet vették el sok harckocsizótol mert az kint a csatatéren többet jelentett volna mint hogy 2-5 milliméterrel többet üt át az ágyú az átlagos harckocsi harctávolságon. Nagyobb hatótáv? Hát hogy örültek neki a katonák amikor már krónikus üzemanyag hiány volt mind2 fronton így nem igazán hiszem hogy mindig az összes tele volt tankolva...
    Mindezek mellett a J csak egx sima szükségmegoldás és ha az F2-nél nemis rosszabb használhatóság tekintetében semmivel sem jobb annál. A H és a G valóban megelőzi mindenképp.
  • csaba90
    a hatótáv miatt volt használhatóbb és mivel egyszerűbb volt könnyebben volt szerelhetőbb ezért is használhatóbb volt, a páncél lemezek minősége sem volt már az hiába 80 mm és az F2 nem volt jobb az F2-nek rosszabb csöve volt! a H és a G voltak a legjobbak!
  • Molot115
    Csak egyszerübb olcsóbb és könnyebben gyártható volt. De használhatóbbnak nem igazán mondanám főleg hogy a hatótávolságán kívül mindenben rosszabb volt a H-nál, de még az F2nél is...
  • csaba90
    a J jobb mint a G de rosszabb mint a H előző patchban a jele a battale raiting volt alacsonabb volt mint a pz IV H-é
    és azért van ez így mert a valóságban is így volt a J volt a legutolsó pz IV-es ami legújabb fejlesztés volt figyelembe véve a háború végét és az anyaghiányt ezért amit tudtak kispóroltak belőle, nem raktak bele elektromos toronyforgatást, maradt a kézi, ezért forog lassabban a tornya, de új kipufogó rendszert kapott, és megnövelték a hatótávolságát is ami fontos volt akkoriban már nagyon! igyekeztek úgy csinálni a J-t hogy mégtöbbet mégolcsóbban gyártsanak de még használhatóbb legyen mint a H nagyobb hatótáv és megbízhatóbb! persze romlottak a paraméterek, de használhatóbb volt! Viszont a legjobb akkor is a Pz IV H volt!
  • kissssss
    t-34 tankoknál van ágyú, torony, frontpáncélzat, és lőszer változás is, mindez úgy hogy folyamatosan fejlődik pozitív irányba.

a pz4 g és h verzió miben marad el a j-től? mitől jobb a j?
  • csaba90
    a G és a H között sincs nagyobb külömbség akkor kérdezhetnék hogy mi érteleme? és a millio t34-es? :D szóval van értelme :)
  • kissssss
    a j verziónak még a toronyforgatási sebessége is lassú (7.1°/s) és egy tonnával könnyebb, kb ennyi a különbség majdnem olyan mint az amcsi oldalon az m-10 td.
  • Savaran
    A Pz 4 H, és a J szinte csak külsőségekben tér el, a J variánson nincs köténylemez csak a tornyon, minek kellett a J-t belerakni a játékba, van neki értelme?
  • foxbat88fx
    nekem ma egész jó, 400 gold-nál tartok a golden wager-nél.... csak 2/3 vereség :S
  • kissssss
    jesszus mi a franc van a mai nappal? mindenki engem néz ki célpontnak, még az is akit épp kétszer oldalba lőttek közvetlen közelről de inkább engem akarna kinyírni pedig még a közelében se vagyok az ellennek.

+ a mai nap a játék eltalálta hogy én csak azért se fogom keresztüllőni a tigris 80mm driver hatch részét a 85mm d-5t ágyúval... még akkor se ha már látom hanst a vezető ülésben.
  • JethroHUN
    Ha már nagyon idegel a játék...
  • carp3tm0nster
    nagyon helyes, menjen csak 8.0-ba
  • AIexx
    most már megvan a 230 -as átütésű lőszer, nemnagyon van már amit nemtudok kilőnni.. is4 ellen meg ugye repesz.. így már egészen más az is-3, nemcsoda hogy megy 8.0 -ba.. :(
  • kissssss
    nem nagyon erőltette meg magát az ellenfél, mondjuk te is majdnem egyedül hoztad le a csatát ahogy látom.
  • AIexx
    komoly egy csapat..
  • Sherman0070
    Asszem 1.51-ben jön, Augusztusban szóval... ;)
  • Molot115
    Az irányzó távcsövénél. Tehát az alsó vastagítás felett. Ott asszem "csak" 120 mm. És ugyanoda lőttem mind az 5-öt amiből az utolsó 2 bement. Szóval szerintem egyértelműen az RNG volt a hibás vagy nevezzük bugnak, végülis mind1. A jelenség létezik.
  • Max_Andaxin
    Waaaaaaaaaa az baró lesz. A Hellcat fürgesége, a Jackson ágyujával az ütős kombó lesz...már ha a "gazsibácsi" is úgy gondolja. Főleg annak a 90 mm-s ágyúnak van egy 300mm feletti átütésű lövedéke....na az jó lenne tényleg!
  • XenHai
    Valahogyan így érzem magam a su-100-al.
  • Sherman0070
    Panther G tornyát hol lőtted meg? Mert van ahol 200mm felett van a páncél ott.
  • Molot115
    Én T-54/49-el pattogok mint az állat. Erre mondják hogy olyan OP hogy csak úgy fröcsög. Párduc G tornya szemből 3x pattantam aztán a következő 2 ugyanott bement. Nem hittem el. Most ezzel akkor mit csinálsz? Lehetsz akármennyire jó ha csak lepattanót tudsz lőni az ellenfél meg el lő a harckocsid mellett és te ettől repülsz is a hangárig, és ahogy mondod a másik csatában meg nem tudsz meghalni és minden robban amire tüzetnyitsz. Még csak be se kell rendesen célozni. Főleg ez az ami elrontja a játékélményt és nem a balance vélt vagy valós hiánya... Naprólnapra változik a játékélmény...
  • Flikka
    Teljesen igazad van. Én ugyanezeket tapasztalom, pl. T-54/51 ZBK-5 lőszerével több lepattanóm van mint az alaplőszerrel, sőt magával a tankkal több mint az összessel együttvéve, a Maus 200mm-es tornyát meg 100m-ről 1 lövéssel átvitte a Coelian a Flak 44-es a 37mm-es tücsökpöccsel, amitől le is égtem. Jó lenne ha ezzel csinálnának már valamit mert így nem sok haszna van a sok infónak ráadásul a játékélmény is csorbul, ha papíron nálam az előny de a "technika" cserben hagy. T-54-51 el 5x lőttem oldalba egy Panther D-t és 5x nézhettem meg ugyan azt az animációt, hogy a lövedék átmegy a lőszereken amik befeketednek és kész, majd kaptam 1-et amitől kigyulladtam de még oltani sem maradt időm, már pukkantam is. Persze van ellenpélda is mikor 1 lövés 1 halál de akkor meg a másik csapat szenved, és kb mintha csalással játszanék. Elrobogott előttem egy Tigris II kb 100 m-re én meg csak kapásból odalőttem és a lánctalp legvégét találtam el, kritikus találat és már robbant is. Komolyan mondom a legjobb csatáim mind elbuktuk, de olyan adok-kapok volt benne, amire csak ritkán van példa a játékban. Hiába pattogtak le a lövéseim, én sem voltam könnyű préda, a végén már annyira tolt az adrenalin, hogy célozni is alig tudtam :D és mikor vége lett és veszítettünk mégis elégedetten dőltem hátra, hogy ez igen, ez csata volt.
  • Sherman0070
    A jövő a Super Hellcat-et fogja hozni :D ( 90mm-es Hellcat) Na majd akkor a Tigris II-nek is vége lesz :D
  • Max_Andaxin
    Igen, igazad van Sherman. Tier III-ban tud a Hellcat igazán érvényesüni Tiger I-ek és Panther A-D-k ellen. ( A német légvédelmet most hagyjuk, mert azok veszélyesebbek rá mindennnél ) Sőt némely érlemesebb német Heavy-s vagy Med-es már rájött, hogy nem is kell feltétlenűl a főfegyvert használni a Hellcat ellen, elég ha ráküld a párhuzamosított gpu-val egy hosszú sorozatot. De azért SZERENCSÉRE ez még nem álltalános. Persze megértem, hogy sokan sírtak emiatt a Német ágon játszók...nehogymár egy ilyen kis "vagyak" alázza le őket mint a Hellcat.... Viszont Ott tényleg nagyon jó!!!
    No mindegy, kíváncsi leszek mit hoz a jövő....
  • Molot115
    Az milyen jó amikor így lőnek mellé. Vagy pattanót! :D bár néha nem tudom hogy ez a játékos hibája vagy csak 1-st dobott... Félelmetes hogy 2 lövés között milyen különbségek vannak akár egyik csatáról a másikra.
  • Sherman0070
    Szerencsére nincs. De nem hinném hogy azok nézik ezeknek az Arcade nooboknak a meccseit akik tudnak Realisticban, Simben is célozni.
  • Savaran
    Ehhez is van xwm?
  • Sherman0070
    Ezektől a YouTube-erektől csak sírni tudok. Hihetetlen hogy az összes tank megvan nekik a tech tree-ből kb. de se célozni, se rendes lőszert használni nem tudnak. Aztán az külön dolog hogy Arcade battlesban égetik magukat és a sok tomato nézi őket pedig semmi skilljük nincs.
  • Sherman0070
    Én játszom Hellcattel. Nekem nagyon tetszik rank3-ban. Igaz a lövedéke akkorát robban mint egy lufi ami néha rohadt idegesítő.
  • foxbat88fx
    wot-ban csak kreditben hoznak rosszul az X-esek...
    itt az exp-ről beszéltem, credit nem nagyon érdekel van most is 3 millió
  • Max_Andaxin
    A Hellcat-el kapcsolatban nekem egy nagy gondom van. Van benne egy 400 feletti legénységem - ráadásul Expertre képezve. Meglepődve tapasztalom - és erre a nyakamat tenném - hogy a "gazsinál" keményen bele nyúltak az utóbbi időben abba a gépbe. Már abból kiindulva, hogy amíg a lenntebb említett Tiger II (P)-t szemből a T44-el kilövöm. (Toronyfront, az ágyú mellett mindkét oldalon) , addig a kicsi Hellcat, papíron nagyobb átütésű lövedéke - de még az űrméret alatti is - pattan.Ugyanonnan. (amikor megszereztem ez nem így volt) És nem egyszer nem kétszer, hogy a magam számlájára írjam a pattanót. Mióta megvan a Hellcat - kb 2-3 hete - annyi pattanóm volt vele, mint az eddigi összes meglévő tankommal. És így azért baromi rossz játszani, mert nem bízhatom a tankban="gazsiban", hogy amire rálövök azt átütöm-e. (Nem hogy ki is lövöm). Ok mennyen a Hellcat magasabb BR-be, de akkor kérem vissza a normális beállításokat. Mert akkor nem sok érteleme van a gyorsaságnak, hogy ha az azzal megszerzett előnyömet nem tudod kihasználni, mert a kilőtt lövedékem nem éri el a kívánt eredményt. És ne mondja senki, hogy meg kell tanulni célozni, mert tudom melyik tankot hol kell lőni, és pontosan emiatt idegesítő ez egész. Én a csatáim 90%.t simulátor modban játszom. A Hellcat egyébkén egyedül ebben a módan működik megfelelően. Arcadban....de még Realben is egy vicc amit csinál(tak) - és nem jó értelemben. Csak egy példa, amikor a kis kereszt Arcad-ban bezöldül egy 300 m-re lévőIS-2 tornyán oldalról és mikor lövök akkor a torny mögött fél méterrel elszáll a lövedék. (MÉg egyszer 400 feletti legénység és Expert.) Majd minden xp a lövészen és a parancsnokon) Szóval érdekes. Szerintem. Persze azért "gazsi" valóban oda figyel mert valóban van néha egy-két olyan csata, amikor meg minden 1 lövés ami szembe, oldalt, vagy hátulról jön.....(de akor miért nem mindíg van így???) UGYE?!
    (És szerintem a Hellcat-ról olyan írjon véleményt aki játszik is vele nem csak ellene vagy mellette.)
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.06.13. 10:17:06
  • Sherman0070
    Jaja. Am Tiger II (P) sem ellenfél. Egyik meccsben 3-mat kiszedtem belőllük.