War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

most hogy megvan az IS-2 nyugodtan kijelenthetem, hogy OP!!!!!
4 csata után 😄
Valaki múltkor mondta, hogy elég szarul oldották meg a tankok koszolódását, nos engem meggyőzőtt:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Egyébként ez a kör nagyon jó volt annak ellenére, hogy vesztettünk. Jobb oldalról támaduk az ellenség által már befogalt pontot, 2 tiger + 2 panther kíséretében. Egyik ellenséges IS2 kigurult a fedezékből, egyből pukkant. Ez jel volt arra, hogy oldalról meginduljunk egyszerre 4-en. Volt a ponton kb 4-5 ellenséges tank jól oldalba kaptuk őket, befoglaltuk a pontot. Sajnos elveszteni ugyanígy vesztettük el, 4-en kevesek voltunk 6-7 tank ellen, jöttek mindenfelöl, egyszerre. A játékosok többi része a map másik felén kempelt. 😊
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.03.10. 19:14:05
Trabant93
És itt az eredménytábla is 😊

Utoljára szerkesztette: Trabant93, 2015.03.10. 19:07:58

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

Trabant93
Az eddigi legjobb meccsem 😊

Utoljára szerkesztette: Trabant93, 2015.03.10. 19:06:54

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

pfff na ez is mekkora vicc bazdmeg

első csata is-2 vel.... csatakezdés után 1 perccel ellövik a csövet, persze repair nincs, még javítani sem lehet pfffff

ki is léptem a gecibe 😞(((
10k exp és megvan az IS-2 😄DDD
hajjajj mi lesz itt 😊)))

prémmel durván lehet fejlődni... pláne ha van mellé xp booster
ha távcsővel nézett akkor láthatott a domb mögött aztán próbaképp elengedett biztos egyet épphogy a dombot átlőve hátha beesik.. a többit meg már tapasztaltad 😄
Német Tigrissel ( nekem nincs ) magasabban van a gunner mint egy KV 85 ben? Ma több kört is ugy buktam el hogy még a Parancsnoki állásból sem láttam rá a domb mögötti tankra de ő már folyamatosan lőtt rám. A lövedékek a földet súrolva jöttek rám, de én füvön kívül semmit sem láttam. Ha feljebb mentem és mire megláttam a tankot Ő már rongyá lőtt... Mit lehet ez ellen tenni? Vagy épp hogy képesek ezt elérni?
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2015.03.10. 18:07:57

A Battleground Europeban volt repcsis/tankos/hajós/gyalogságos csata, az egész Benelux államok területén. Kár, hogy már a megjelenésekor, úgy 20 éve is ronda volt, de a mai napig megy.

Maradjunk annyiban, ha egy romboló megjelent egy kikötőváros mellett, ott nemigen bújt elő senki amíg egy másik romboló vagy repülők ki nem szedték...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ez jol hangzik de még igen messze van ez az egész. Viszont fel kell vetni a forumon hátha kiderul valami.

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

DasIsFuck
Nos én ezt egy speciális 3 fegyvernemet felölelő dinamikus játékmód keretein belül képzelném el.

Elsősorban 4 különböző pályarészre bontani a csatát.
1 tengeri és 3 tankos pályára.

Alapvetően mindig lenne egy támadó és védő fél.
5 helyet lehetne lefoglalni amin tetszőleges elosztásban vihetné a járműveket és a csapat ezekből gazdálkodik.

A támadó fél hajókról indítaná a repülőket és elsődleges feladatuk a hajóknak, hogy megvédjék a csapat hordozóit,elpusztítsák az védő flottát ha van és a belső szárazföldi tüzérségi feladatok elvégzése.
A védők légi erőninek elsődleges feladata az ellenséges hajók kiiktatása és saját bombázási célok védelme.
A támadó fél tankjainak feladata az adott pályarészlegen, hogy elfoglalják a fő pontokat három ilyen pont lenne minden pálya részen és akik a hajóktól tüzérségi tüzet tudnak kérni, tehát ha kér vki tüzérségi támogatást a hajók csak akkor tudnak a tankos pályákra belőni.

Minden bázis elfolagás +1 spawn pontot biztosít minden földi egységnek a támadó félből.
A támadó fél földi erői képesek csak kijelölni a célpontot a hajóknak a szárazföld belsejében, minden pályarészen van 3 elpusztítandó főhadiszállás van.
Ezen főhadiszállások 1 spawn lehetőséget biztosítanak minden védő földi és légi járműnek, elpusztításukal 1-el csökken minden földi és légi spawn a védőktől(Mivel mondtam, hogy 3 pálya rész lenne így 3x3 azaz 9 minden földi és légi járműnek.)
Tehát a támadó légi erőnek elsősorban a saját tengeri erőinek védelme és a földi hq-k bombázása lenne a fő prioritás, mert a támadók spawnjai attól függnek, hogy mennyi hajó van életben.
Ennyi spawnot kap minden támadó földi és légi jármű és a légi járművek csak akkor tudnak felszállni, ha van anyahajó, tehát ha minden hordozót megsemmisít a védők flottája vagy légi ereje akkor a támadók repülői akkor sem tudnak felszálni ha van egy rakás spawnjuk.
Ugyan ez igaz a flottára, ha megsemmisül a támadó hadiflotta a támadó földi erőnek minden egyes hajó után levonódik 1 spawn lehetőség.
A következő pályarész abban az esetben válik elérhetővé, ha a támadó csapat elfoglalt minden elfoglalandó bázis pontot az adott pályarészen.

A támadók az esetben nyernek, ha elfoglalták az összes(mind a 3) pályarészt, a védők akkor ha az összes földi egység spawn lehetősége elfogyott.

Ez lenne a War játékmód.(ezt a 3 pálya részes dolgot úgy kell elképzelni, mint a BF Rush játékmódjában is van, ha ismeritek)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Nagyobb nem volt?! 😉

t-62?? t-34/100?? meg sherman calliope? megvannak ezek zakkanva? :-DDD

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Pluskast
Köszi!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Engem inkább majd a sírásáradat érdekel a tankosok részéről, mikor kilövi majd egy hajó. (lásd most, mikor kidobnak valakit)
Na ja, idén kb kizárt. Szerintem 2017 előtt aligha lesz csatahajó...

Tessék itt csemegézhetsz.

1.49 találgatások.

Lehetőségek vannak, lehetnek. De ez mind mind SOON.

vagy olyan is lehet hogy hajókról indulnak a repülők, a csatahajóknak azt kell megvédeni/elpusztítani. Ha elsüllyed, akkor nincs több repülő a csatában.(nincs szárazföldi repülőtér)

ha 40 km távolságban kezd a partoktól, akkor max vakon lövöldözhet.😊 kb mint most az AI artyk szoktak néhány pályán

Lehet lánc eseményekként oldják meg?
1. tengeri csata, a győztes partra dobhat támadó erőket
2. szárazföldi csata, támadó erők és védőerők között, ha győznek a támadók, a terület az övék.

vagy pl párhuzamosan zajlik a tengeri és szárazföldi csata, ha a tengeri erők elérnek bizonyos célokat, akkor a szövetséges erők kapnak erősítést(plusz spawn pontot))

Tegnap adott a játék 3 nap prémiumot. Ahogy elnézem hatalmas előnyei vannak, főleg az RP gyűjtésben. Szombaton én is megjátszottam, hogy egyszerre több csomagot aktiválok. Lett is eredménye:

Ma is megpróbálom megjátszani prémium mellett.
Ez a ládanyitogatás meddig fog tartani? Mert így nem sírom vissza a 2x-es szorzót.
Ezt meg csak úgy:

Utoljára szerkesztette: Panlaj, 2015.03.10. 13:31:23
Pluskast
Lehet valamit tudni arról, hogy milyen járművek várhatók a következő nagy patch-ben?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nem is gondoltam hogy az lesz a fő feladatuk, de azért valljuk be ez egy játék és mint olyan lehetőség benne van, ki is fogják használni. Szóval mikor yamato-val lövi az M103-at na az érdekes lesz. <#gun>

A való életben sem vadásztak azok tankokra. Esetleg megszórták a bunkereket, harcvonalakat, repülőtereket. De a fő feladatuk a szárazföldi erők szállítása, vagy szállítóhajók védelme volt. Nekem egyébként az egészből nagyon hiányzik a gyalogság, nehéz elképzelni 2. vh csatákat nélkülük.

Azért vaj mi kevés térkép van mindhárom fegyvernemnek. Szóval inkább várható a tank/repcsi és a hajó/repcsi felállás. A world war mód lenne a WoT féle Klán háborúsdi.
A trailere elkészült a mód még nem.
World War mod

Azért lehet olyan főleg a csendes óceáni hadszíntéren ahol mindhárom fegyvernem képviseli magát. És a hadihajóknak kisebb gondja nagyobb lenne hogy a tankokra vadászon.

Garou
Raadasul a csatahajok folyamatos tuzersegi tuz alatt tarthatnanak egy teruletet. Normandiaban ennek eleg szep peldajat adtak.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Nem tudom, a hajók egymás közti csatái biztosan jók lesznek, de én se tudom elképzelni, hogy hogyan lehetne egy csatába integrálni a három fegyvernemet egyszerre. Elvégre egy amerikai Iowa oszályú csatahajón 9 darab 406mm-es ágyú van jó 40 kilométeres lőtávolsággal. Egy ilyet még repülőknek lezúzni is komoly csapatmunka, a tankok meg nem képesek kárt tenni benne.

Trucker39
Innen már csak egy (jó nagy) lépés lenne készíteni egy világtérképet (nem fontos, hogy történelmi legyen), Ahol elkezdődhetne valami terület foglalásos csapatjáték. Lehetne akár nemzetekre is lebontva, mint régen volt az IL-2-ben. Nem kellene akkor klánosodni, bár épp lehetne, hanem amelyik nemzet tankjával bemegy valaki, be sorsolja valamelyik épp futó csata helyszínre és teheti a dolgát. Ha nyert az oldala, azt a területet időlegesen elfoglalta az a nemzet.
Ötletek, lehetőségek tömkelege van (lehetne) ebben a játékban.

Az sem fontos, hogy minden csata helyszínen legyen mind három haderőnem. Inkább legyen helyzetfüggő. Még az is tetszene, hogy bizonyos területeket hajók és repülők próbálnak egymástól megszerezni, míg a szárazföld belsejében meg inkább a tankok és repülőgépek legyenek inkább (kicsi folyami hajók, légvédelemmel esetleg elképzelhetőek).

Hát nagy élmény lenne a hajós, repcsis, tankos mix. Mondjuk a jungel-es pályán ott körbe veszi a víz a tankok a szigeten repcsik a levegőben a hajók meg a fedélzeti ágyúkkal osztanák az észt, plusz még figyelniük kellene a repcsikre meg a ellen hajóira. Az nem semmi lenne és spékeljük meg egy kis WW móddal ahol már az összeszokott századok vívják a csatát a világtérkép ezen részéért.Na ha ez összejönne a gazsinak egyik játék se tudná ezt überelni jó ideig. De még nagyon messze van. Ha lesz ilyen.

WinT
Üdv! Mi most a legolcsóbb módja a golden eagle-höz jutásnak? Csak az euróért vásárlás maradt? Úgy döntöttem áldoznék egy kis pénzt prémium accountra, mert most belefér a keretbe szerencsére, de ha meg lehet úszni valahogy olcsón az se baj. 😊
Nézegettem a napokban új joystickot, és hát ami 13k alatt van, azt nem venném meg, alapvető dolgok hiányoznak róluk. A fejkövető rendszert meg lehet próbálni házilag barkácsolni, de az is belekerül néhányezer pénzbe. Az igazi fejkövető rendszerek pedig méregdrágák.

A tankos mixed jót tett af nek.Sokan próbálnak repülni és egy részük biztosan sima af simre is bemegy vagy fog.Már nincs nagy mennyiségben felszállásnál összetörő gép.Vagy aki felszállt csak egyenesen tudott/ mert repülni.Olyan 10k ból már lehet simezni.Nem kell olyan komoly szett hozzá Sokan egérrel mennek és jól is csinálják.
Lesz német torpedós ju88 he111 is.1.49 meg uk navy vonal főleg .
Nem egy repülő tud vinni torpedót(sajnos sok az angol és japán,ezért majd kellenek oda is tankok),de sima bombával is ki lehet dobni a hajókat.1 vagy 2 1000 kg-os bomba egy csatahajóra és már süllyed is.

Meg előbb-utóbb jön a hajós rész is, kérdés hogy mennyire lesz integrálva mint a repülős-tankos mix, mert légelhárító földi egység van de hajóelhárítóról nemigazán hallottam még ami beillene a játékba.
Viszont egy repcsi-hajó mix simán jó mert ott meg lehet nyomatni légelhárító hajókkal.
Wotban van már gameplay a hajósról de ugyanaz az életerő-csík style 😄
"Persze, hogy a legkisebb prioritás a játék szimulátor része élvezi."

Szerintem ezen is nagyon sokat segített a tankos rész, azt ugyanis nagyon sokan tolják szimulátor módban. Nem kis részben azért mert a tankos szimulátor csatához nem kellenek extra beruházások. Míg a repülős szimulátor csata ott kezdődik hogy joystick, plusz fejkövető rendszer, ha szeretnéd is rendesen szemmel követni a célpontodat. (mindez alsó hangon 30.000 Ft-os extra beruházást igényel)

Fura Alak
Kicsivel alacsonyabb szinten, de Kv-1 vs Pz3 felállásban már van időd körbe kukucskálni... 😄
<# tapasztalat>
Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2015.03.10. 09:57:26

Hát éppen erre akartam kilyukadni. Mivel a War Thunderben van már repülős és tankos rész is (mindkettő elég magas színvonalon), ezért se az IL-2, se a WoT nem versenytársa többé(ők vagy csak repülőt, vagy csak tankot tudnak). IL-2 amúgy is egy szimulátor, nem lehet összevetni egy MMO játékkal, amit a lehető legszélesebb játékosrétegnek terveztek. Ennek ellenére a War Thunder bizony igyekszik a komolyabb igényű felhasználók kedvére is tenni a realistic és a simulator móddal, eventekkel stb. Régen állva hagyta például a World of Tanksot, aminek a tudása még mindig kimerül az életerőcsíkos, fire computeres, műholdas-tüzérséges arcade tankcsatában. Volt próbálkozás ott is repülős részre, de az elég megmosolyogtatóra sikerült, plusz ugye külön program volt, nem integrált megoldás, így a tankok és a repülők ott nem tudtak együtt harcolni.

No marker eventnél nehéz.Mire rájössz hogy honnan lőttek, sokszor már csak spectator módban tudsz forgolódni :-)
Attól függ ki lő Rád! 😊 Egy m26-nál mindegy.Mert az apcr lövedéke 1500-2000 méterről is átviszi a frontodat.A tigris II-ét már csak kb 1500-ról.Ott lehet érdemes beforgatni.Próbálgasd.

Trucker39
Panther-ről tudok nyilatkozni. Azt sokkal többet használom, mint a többi felsorolt tankot. Teljesen mindegy szegénynek a beforgatás, mert először tornyon lövik (fekete cső betegség) utána meg oldalról kilőnek, mivel hátrálni nem tud. Amúgy ha a frontpáncélt lövik, néha pattant egyenesben is, meg beforgatva is.

Kérdés:

Az olyan tankoknál, ahol a front páncél döntött X szögben (Tiger II, Panther, T44, stb.) érdemes beforgatni a tankot, vagy jobban megéri egyenesben hagyni.

Több helyen utánaolvastam a dolognak és eltérő vélemények vannak erről (külföldi fórumok).

Nektek mi a véleményetek / tapasztalatotok / meglátásotok ezzel kapcsolatban?
Megvan az új fun tankom, az ISU 122 képében. 5.7-es BR-en, 122mm-es A-19 gun 😛. Simben iszonyat jó a Tigris hordák ellen. Nem is értem, hogy miért annyira ritka mint a fehér holló ez a bestia.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Köszönöm a részletes és terjedelmes válaszod . 😊
DasIsFuck
WT egy MMO, más a prioritás mint egy IL2-nél.
Ráadásul nem is egy tiszta szim játék, mivel egy mmo aminek nem az a célja, hogy az egyébként igen elhanyagolható szim közösségnek vmi über szimet rakjon le.
Persze, hogy a legkisebb prioritás a játék szimulátor része élvezi.

Elsősorban mindig is az új elérhető és kifejleszthető gépek lesznek a prioritás meg a megvehető prémium járművek.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

ööö... elírtam valamit? Remélem nem! Ugyanis az IL-2 kifejezetten a második világháborús repülőgépek szimulációjával foglalkozik és csak is azzal. Tankok nincsenek.
Mivel az fejlesztő csapat (1C company ők csinálták az UFO szériát is emlékeztek rá? 😊 de amúgy rengeteg mást is elég nagy cég )
csak erre állt rá a játékban és nem foglalkozik a hobby játékosokkal kőkemény szimulátor én egyenlőre még a felszállásnál leragadtam az a hülye he 109es futómű nem volt a legstabilabb ezt Norbert Hannig is megjegyezte a könyvében...
Úgy látszik a fejlesztők is olvasták a könyvet 😄
De leszállni már egész jól tudok😊,de nem kell megijedni mert ennek ellenére sokan nyomják online-on, én felcsatlakoztam egy szerverre és már játszottam is.
Egyébként ahhoz képest a wt egész jó munkát végez a repülők modellezése terén szimulátor módban legalábbis,de persze elmarad az Il-2 től de nem győzöm hangsúlyozni:
Ingyen egye fene nem rossz!!!!! 😊
A tankok modellezéséről inkább most nem mondok semmit az még ingyen is necces számomra folyamatosan leakarom törölni a játékot aztán mégse...😊 Pedig le kéne mert rossz hatással van rám de olyan jó mikor nem szopat és összejönnek a dolgok akkor nagyon élvezem...
A lenne olyan mint az IL-2 csak tankban akkor már rohannék a boltba megvenni és letörölném végre ezt de nincs 😞
Egyenlőre még mindig a wt a legjobb a piacon az összes hibájával együtt!
Viszont azt elfelejtettem írni hogy az IL-2 ben jóval kevesebb gép van mint a wt-ben. Legalábbis a legújabb részében...Ez ne érjen meglepetésként senkit. Számoljatok vele!
Gondolom azért mert ez történelmi helyszíneket és eseményeket dolgoz fel, olyan a játék mint a wt-ben az Events!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azért ez egy elég rózsaszín leírás az Il-2 BOS-ról. Több hajtómű kezelése most is van a WT-ben, műszerfal világításokat és nyitható kabintetőket készítik, pár gépnek már van. A csak műszerekről paramétereket leolvasást hamarosan lesz bevezetve.
Félre értés ne essék, komolyabb játék, mint a WT, de messze nem tökéletes. A repmodellekkel van bőven gond. Igaz, hogy ezt az átlag user nem tudja, mert hogy a WT-ben sokkal egyszerűbbek a gépek. Ami tény, hogy látványra és hangokra nagyon ott van. A legnagyobb hibája, hogy iszonyat drága. Máig volt féláron a sztenderd verzió 8 géppel 25 eur. Most 50 eur és 86 eur ha kell mind a 10 gép. Az Il-2 Cliffs of Dover 10 eur és az viszont (a TF mod patchekkel) egy komolyabb szim, jelenleg a DCS modulok mellett a csúcs.

IL-2 szériában milyen tankokkal is lehet menni?

Én személy szerint köszönöm ezt a kis leírást a játékról, pont valami "nem hivatalos" információra volt szükségem róla