37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • kissssss
    úgy látszik nem csak velem történnek érdekes dolgok hanem másokkal is.

kedvencem az volt mikor a pz38(t) tankom lánctalpija és az oldalpáncélzata között kezdet el pattogni az ellenfél lövedéke....
  • ximix #24228

Nem tudom olvastad vagy hallgatad-e már ?
    A harmadik rész
    Olajbúvár III. - Hárman páncélban
  • AIexx
    durva! :) köszi az infót mindkettőtöknek! :D
  • ximix #24226
    Volt a Tigrincs lövegpajzsán bal oldalt két lyuk ugyan ezen célból + a németeknek volt ez a "csigaszem", ami hordozható más tankokba is.
  • davidbog
    Minden löveghez jó lett volna a sztereoszkópikus távolság mérő. De a 2. vh-ban harckocsikban nem használták, mert elég bonyolult egy egyszerű lencséhez képest ezért drága is és a harkocsik élettartama nem volt nagy, jó eséllyel ez is megsemmisült volna.
    A lényeg az, hogy két prizmán keresztül két kép átmegy egy-egy objektíván majd egy kompenzátoron, onnan pedig az okkuláréba amibe bele néz az ember. Mivel a két prizma bázistávolsága fix és a prizmák állásának a szögeit is tudja az ember (azt állítja) a derékszögű háromszög és a szögfüggvények segítségével pontosan meg lehet határozni a távolságot. Ellenben az egyszerű lencsével, ahol a célpont valamelyik méretét kellett tudni és azt kellett viszonyítani a vonásokhoz.
    A sztereoszkópikus távolságmérőknek úgy tudom két alapvető típusa van. Az egyiknél a prizmákról bejövő mind a két képet külön-külön látod egymás mellett és akkor tudod a pontos távolságot megállapítani ha mind a két kép azonos méretű és azonos élességű. A másiknál a két kép fedi egymást és akkor lehet a pontos távolságot megállapítani, ha tökéletesen fedik egymást és tiszta a kép. Azt hiszem ez az utóbbi a stereoscopic rangefinder, az előző (a két képes egymás mellett) a coincidence rangefinder, de ebben nem vagyok biztos, nagyon rég olvastam már róluk. Gondolom angolul (a fenti nevek alapján) sok, ennél jóval pontosabb és részletesebb anyagot találsz róluk.
    Igazából a lézeres távolságmérés gyorsan leváltotta, mert sokkal egyszerűbb. És kevésbé károsodik nagy ütéseknél.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.09.09. 16:45:58
  • Szeret6996
    Jópáron még géppuska sincs..nem hogy ilyen dolgok!
    Azokat csakis az Oroszok kapják meg :)
  • AIexx
    de a 88-as ágyúnál miért nincs szükség rá? Sztereoszkopikus távolságmérő meg hogyan mükszik? Ha a játékban működne, milyen lenne? Na pont az ilyen kis részleteket kellene bevinni a játékba..
  • kissssss
    " (a játékban tudtommal nem működik) "

sokak nagy szerencséjére.
  • Kurfürst
    A sztereoszkopikus távolságmérő helye (a játékban tudtommal nem működik)
  • AIexx
    az minek van ott? a célzó ül ott, de a sima 88-as ágyúnál nincs ilyen célzóvalami.. akkor? minek kell az oda? :D
  • Molot115
    Na ezeket nem értem. Hogy erre nincs valami megoldás? Persze nem minden esetben így rak be sőt. Csak 4x egymás után ilyenekkel kell szenvedni azér unalmas...
  • DasIsFuck
    Az én tigrisemet karelián a bunkerba/kősziklába spawnolta be régebben.
  • Molot115
    Jaja láttam. Csak tegnap szakadt el a cérna amikor a pályának háttal rakott be egy szikla mögé egy IS-3-al. Aztán 5 perc rutin és már lehet is harcolni:D
  • gstup
    Szerintem random.
  • sebi89
    meg tudná vki mondani hogy miért van az hogy egyes csaták után kisorsol vmilyen kedvezényt vagy bónuszt valamikor pedig nem, mi alapján adja?
  • AnuluWork #24214
    Mellé mentek. Sorry. Későn vettem észre ... Kértem a modikat, hogy tegyék át a megfelelő helyre. :(
  • AnuluWork #24213
  • AnuluWork #24212
    "TriSS"

• AnuluWork #24211
    "Sunák"

• AnuluWork #24210

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.09.09. 06:20:54
  • AnuluWork #24209
  • AnuluWork #24208

• AnuluWork #24207
    Kintről befelé haladva ...

• kissssss
    már alig várom a négyfős T-10M szakaszokat ahogy tágítani fogják a csapatom seggét 122mm ágyúcsővel..... kösz nem kihagyom.
  • _8Rendon
    Ezért jó a magyarítás hála fordító aktivistáinknak.
    Számomra az is hasznomra vált, hogy magyarul könnyebben tudtam optimalizálni a grafikát. Így beállítva az ideális teljesítménnyel már nem szökdécselnek a tankok a LASSÚ NET-em ( feltöltés ) ellenére.
  • _8Rendon
    Bocsi Molotnak írtam válaszomban:

HÁT ERRŐL SÍKONGOK MÁR HÓNAPOK ÓTA ! ANTON ÉBREDJ FEL TANÁCSADÓID stat %-os ÁLMÁBÓL? VAGY MAGADRA MARADSZ !!!!!!
  • _8Rendon
    HÁT ERRŐL SÍKONGOK MÁR HÓNAPOK ÓTA ! ANTON ÉBREDJ FEL TANÁCSADÓID stat %-os ÁLMÁBÓL? VAGY MAGADRA MARADSZ !!!!!!
  • kissssss
    az elmúlt 2 hétben én csak egyedül az orosz tankokkal mentem(js-2), a német tankokkal már 3 hete nem mentem az amerikaiakra meg már nem is emlékszem,levegőben legutoljára meg a summertime sadness-kor voltam.
  • AIexx
    egy kép hogy valami szín is legyen ezen a................. fórumon.. :)
  • Sherman0070
    Mig15-ök 7.7 BR-re... Ezek nem gondolkodnak? Na legalább mehet az 'a-1 es 262 újra Sabre-Mig15 duó ellen....
    1.53-al együtt törlöm az egész szaros game-t. Legalább lesz megint -1K playerjük azt 1 év múlva ott lesznek mint 2013-ban.
  • foxbat88fx
    hát ezzel eléggé elcseszik a 6.7-et :S
  • Sherman0070
    Na még egy ok hogy ne térjek vissza ehhez a game-hez.
  • Molot115
    Azok akkor voltak brutálisak amikor bejött az amcsi ág. Meg valahogy nagyobb tierekben nem annyira feltűnő! A Pershingek Pattonok meg a T-32-M103 amik ellen sokat mentem az utóbbi időben, szeretnek fröccsenni ha jól találja el az ember. De most 1-2 hete a Párduc A-G-vel is rombolok, és feltűnő lett nekem hirtelen hogy ezek durván jól bírják.
    A T-34-100 meg inkább hagyjuk. Ma találkoztam vele először a játékban, szemtől szemben! Hát fájt... :D
  • DasIsFuck
    Végre!

Sokat fog ez lendíteni a fun faktoron.

Maus-t viszont hagyni kéne, mert op lesz az is-2-k ellen...ja hát az is-2 van he lövedék amivel ki lehet lőni..

• DasIsFuck
    Ez minden amcsira igaz, a shörmenek is csak úgy nyelik a lövéseket.
  • Molot115
    Kösz a választ már kapcsolom is ki. Nem is tudtam hogy van ilyen lehetőség. Pozitív hatással lesz a vérnyomásomra.
  • Brenor
    Kapcsold ki a Join in Progress opciót a beállításokban és akkor mindig a csata elejére kerülsz majd be.
  • Molot115
    Egyébként azzal is kezdhetnének valamit, hogy a hellcat meg a szteroid kezelésre járó bátyja ne bírjon már ki 3-4 lövést úgy hogy minden gond nélkül visszalő. Biztos jobban érvényesül a repesz hatás egy zárt térben mint a hellcat nyitott tornyában de azért az túlzás hogy mennyire strapabíró sokszor. Ugyanez igaz az összes légvédelmire is. Sokszor nehezebb kilőni őket mint egy heavyt.
  • e57
    A gumitankos játékmódot is elővehetnék legalább néha, mondjuk havonta egy-egy hétvégén. Jó volt az is.
  • e57
    Szerintem ezért kellene inkább bevezetni árkádba azt a pontrendszeres módot, ami az órásrobotos eventben volt. (biztos emlékeztek) Tankok és repülők együtt baromi jó csatákat mentek egy egész napig.

Hihetetlen, hogy már kész rendszerek vannak a WT-ben és el vannak téve a fiókba.

A csata közbeni mellékküldetéses részt is szépen eltették, pedig nagyon jó dolgokat ki lehetne hozni belőle. Sokkal jobb mint a mostani "feladat" rendszer, ami inkább zavaró mint érdekes.