37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Max_Andaxin
    Bocsi srácok, én nem akarok belszólni de ha jól emlékszem ebből indúlt az egész: "jesszus!!!!
    most láttam egy "embert" 2000 csatával és 25.1% winrátával OMFG "
    Aztán jött ez:
    "Biztos amcsikkal tolja 3.7 ben."; "Csak egy tipikus BR 7.0-ban játszó német player :D "
    Ha ez a játékos - hozzáteszem, nem tudom kiről van szó - ebben a 2 említett BR-ben az említett 2 nemzettel játszik, és ugyan benne van az első 3 játékosban csatánként 3-4 kilőtt tankkal RB-ben, mégis 2000 csatából mondjuk 70-80%-a vesztes...., de a winráta emiatt 25%környékére mutat, akkor Ő most jó vagy rossz játékos???? Ez objektív eredményt mutat a teljesítményéről vagy sem???
    MOLOT szerintem erre próbált célozni.....
    Persze mindez csak szubjektív feltételezés....könnyen lehet, hogy egészen egyszerűen csak tényleg egy TOMAMO nOOb az illető!!!
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.11.23. 07:00:08
  • Droughert
    Ma elővettem az usa 5.0br-t, anno kimaradt, gyorsan átugrottam rajtuk, a modulok sincsenek kifejlesztve, a stat is gyenge velük, akkoriban rossz volt a netem, meg nem is játszottam sokat így rutin sem volt, mai is volt pár gyászos meccs (meg sok fos városi pálya), de az előbbi elég jól sikerült és szoros is lett a végére. Volt két nagyon jó játékos náluk, a ticketek egyszerre fogytak mindkét oldalon, az utolsó 2 percben dőlt el a mi javunkra, kifogytak a respawnból végre :)
  • Droughert
    Ok igazad van, téma lezárva, még azt sem értetted meg amit írtam, így felesleges vitázni bármiről is.
  • Molot115
    "De amúgy ja, semennyit nem árul el egy játékos KÉPESSÉGEIRŐL hogy milyen WR-t produkál"
    Ebből a mondatból indult az egész, ezen akadtál fenn. Kiemeltem a lényeget a kedvedért mert elsőre átsiklottál fölötte... Értelmezem is neked hogy tisztán lásd! A WR egyedül nem mutatja meg az adott játékos képességeit! Tiszta? Miért nem mutatja meg? Azért mert csak egy adatot mér és egyébként rengeteg olyan dologtól is függ amibe nincs beleszólásod és tőled függetlenül történik.
    Erre jössz itt nekem hogy a WR a minden, a jobb játékosoknak jobb a WR-je stb. A végén pedig már megmásítod az eredeti felvetést: "Nem azt a statot kerestük ami legjobban mutatja a képességeidet." Most olvasd el újra ennek a hozzászólásnak az első mondatát, és gondold át hogy az idézett mondatod hogy kerül ide? Te valóban nem kerested azt a statot mert neked elég a WR. De az eredeti kijelentés arról szól hogy nem a WR az.
    TE indultál el egy másik irányba ( márpedig a jobb játékosoknak jobb a WR-je) aztán pedig próbálod rám fogni hogy elkalandoztam. Talán olvasd el figyelmesen a hozzászólásaimat. Tedd egy kicsit félre a kényszeredet hogy mindenképpen csak neked lehet igazad.
  • Droughert
    Én feladom, teljesen másról írsz az utolsó kommentben mint amiből az egész elindult. Nem azt a statot kerestük ami legjobban mutatja a képességeidet. Azt próbáltam neked bizonyítani, hogy egy jobb játékosnak jobb lesz a wr-je, leírtam azt is, hogy ez miért van így, de te leragadtál az 1-2%-nál és az RNG-nél.
  • Molot115
    Ott van leírva hogy minek hozom fel az 1-2%os eltéréseket. Azt simán elmossa az RNG, vagy épp simán kialakulhat ennyi az RNG miatt.
    Mit kevertem ide ami nem kapcsolódik az alap állításhoz?
    Akkor véletlenül az avarage relative nem mutatja meg jobban a képességeidet? Ha már nyertes és vesztes csatában is mindig elöl vagy akkor jól teljesítesz. Ennek több értelme van mint a WR-nek...
    Továbbra is tartom hogy csak a WR nem árul el sokat a képességeidről, ellenben pl az általad linkelt oldallal.
  • foxbat88fx
    lol de szar :) Arcade 74% Realistic 63%
    ez nem is olyan rossz ha azt nézzük hogy solo gamer vagyok :D
  • Droughert
    Írtam: "hányszor végeztél a top3-ban".
  • foxbat88fx
    és mit jelent ez az average relative position? :D
  • Droughert
    Nem értem minek jössz sarkított példákkal és az 1-2%-os eltérésekkel a statok között amikor arról volt szó, ha mindig hozzáteszel annyit a csatához, hogy a lehető legtöbb tankot kilődd, foglalod a pontokat, vagy megtartod azokat, akkor azzal nagyban hozzájárulsz a csapatod sikeréhez és javíthatod a wr-mutatódat, és hogy egyedül is ráhatásod lehet a végkimenetelre, főleg ha ezeket az eredményeket minél többször hozod. Erről volt szó, ezt írtam, te meg próbálod cáfolni, de már olyan dolgokat keversz bele aminek semmi köze az alap állításhoz. Akkor mondok egy egyszerűbb értéket, ne nézd a wr-t, csak nézd a The average relatíve position értéket. Ez minél magasabb annél nagyobb az esélye annak, hogy a wr-ed is magasabb lesz, és itt nem csak a kill számít, hanem hogy tényleg nagyjából az, hogy mennyit tettél hozzá a csatákhoz, hányszor végeztél a top3-ban, amihez nem feltétlenül kell kill. Vagy ha ez nem elég, akkor a sarkított példádra itt egy epenis mérő, ezzel egyből ki lehet szűrni, hogy ha az átlalad említett lúzer T34-es játékos csak a az Is2 társának köszönheti a jobb wr-t.
  • foxbat88fx
    50% wirate jelenti azt kb. hogy nem balfasz az ember de nem is pro gamer....
    de 25%-ra nem tudok mit mondani....
  • Molot115
    Igen de a WR csak és kizárólag egy mutatót határoz meg, nevezetesen hogy az elkezdett csatáidnak hány százalékát nyerted meg, és ebbe a százalékba ugyanannyit ér az a csata amiben csináltál is valamit mint az amiben csak fizikailag voltál jelen. Ehhez még hozzá jönnek olyan külső tényezők amikre nincs egyáltalán befolyásod. Hogy hányszor jutsz olyan csapatba ami képes megnyerni a csatát és hányszor olyanba ami nem. Kizárt dolog hogy mindenkinek pontosan ugyanannyiszor jut nyerő vagy vesztes csapat. Nem mindenkit bombáznak le ugyanannyiszor, és nem mindenkinek jut ugyanannyi lepattanó. Valamennyi eltérés lesz mindig is ha hiszed ha nem. Amikor pár % eltérés van 2 játékos között akkor nem biztos hogy az tükrözi a valós tudásbeli különbséget. Arról nem is beszélve hogy mekkora stílus-beli különbségek vannak, például aki csak light-al meg meddel játszik könnyebben éled újra mint aki csak heavyvel. A légvédelmiről nem is beszélve. Attól jobb játékos valaki hogy kilövik a medjéből 1 killel, jön a légvédelmivel és sorozza a harckocsikat amíg nagy nehezen ki nem szedik belőle, de ezután még mindig újraéled egy másik meddel, a sok hit miatt feltornászott SP-vel? Míg a másiknak meg be van rakva 2 heavy 1 presetbe és 3 killel lehet hogy nincs elég SP-je hogy újraéledjen? Kettejük közül ki a jobb? Ha megnyerik a csatát akkor mindketten kapják a Win-t, de nem biztos hogy egyenlő súlyú a befektetett munka.
    Azt még nem is említettem hogy állandóan felmerül az hogy OP oroszok azokkal sokkal jobb WR-t lehet elérni. Akkor aki német oldallal játszik csak az gyenge játékos mert az OP oroszok megalázzák állandóan a német oldalt? Már ha ez tényleg így van ugye...
    De nézhetjük onnan is hogy megy szakaszban egy 34-85 meg egy IS-2, az IS-2 kilő mindenkit míg a 34-85 meg csak gurul utána és az esetleges morzsákat felcsipegeti. Vagy fordított esetben a 34-85 pörög forog mindenkire lead 2-3 lövést de ez nem elég mert ott jön az IS-2 aki megadja a kegyelem döfést. Hosszú ideig így szakaszoznak a WR-jük ugyanaz lesz, akkor ki a jobb játékos? Az IS-2 aki mindenkit 1 lövésez vagy a 34-85 aki csak támogatja, vagy éppen aki húzza magával és a támogató szerepet az IS-2 adja?
    Vagy simben amikor valaki már repülővel jön be, és a spawn ponttol 15 méterre lebombázza a heavymet akkor az a csata ennyi volt, de ha megnyerjük az nekem is win, akkor jó játékos vagyok? Hát nem! Simbe egy heavyt ugye csak 1x tudsz bevinni a csatába ami már szűkítí a lehetőségeket.
    Egyedül a WR nem ad meg egy olyan értéket amivel normálisan lehet mérni a játékos tudását, ahhoz azért még pár mutatót figyelembe kéne venni. Viszont amikor mondjuk van 20-30% eltérés 2 játékos között akkor az azért nem valószínű hogy véletlen vagy RNG, de pár % eltérésnél nem biztos hogy jobb és annyival akinek több a WR-je.
  • gstup
    Azért látom "Én most a nácikokkal nyomulok",egy szinten tovább nem tudsz lépni. :)
  • Droughert
    Nagyon nem jól látod, ezen már anno a Wot-ben is futottunk jópár kört, van aki megértette van aki nem. Azt kel belátni, hogy nem mindig csak rossz játékosok mellé kerülsz, ugyan úgy az ellenfélnél sem mindig ászok lesznek. Ha te mindig többet teszel a csatához, akkor az a staton is meg fog mutatkozni. Wot-ben az volt az elvárható egy csatában, hogy legalább a tankod hp-jának megfelelő sebzést kiossz, mert akkor már valamit érdemben hozzátettél a csapat sikeréhez, ha ez az érték ennél sokkal több volt, akkor az garantálta, hogy jobb eredményeid legyenek, főleg ha ezt a csaták nagy részében hozni tudtad. Itt nincs hp, de talán mondhatjuk, ha egy tankot kilősz legalább, akkor az már egy lépés a győzelem felé, de ha ez több, és minél többször hozod átlagban akkor már hasznos tagja voltál a csapatnak. Ha igaz lenne amit mondasz, akkor 1-1 tankkkal gyakorlatilag mindenkinek azonos statja lenne, de ez nem így van, elég ránézned pár játékos adatlapjára és láthatod, hogy akár elég nagy eltérések vannak amit már a random sem okozhat, főleg nem magas csataszám esetén.
  • Max_Andaxin
    ...de ha én mennék egy Yak-3-al P47 ellen...az nem tarott volna ilyen sokáig....szóval elég balfék lehetett az az orosz géppel játszó csóka...(Vagy Te vagy nagyon jó persze-:) )
  • Max_Andaxin
    Hát a P-47D vel nekiálni dogfightelni egy Yak3-al...??? szerintem kész öngyilkosság. Ebben a játékban nemtom milyen, csak ellene játszottam, de egy kis rohadéknak tartom.. Az IL-2ben annak idején csak ezzel mentem online, mert nem nagyon van olyam ami lefordulja. A P-47 meg egy vicc....(és túl van értékelve) ebben a játékban. Mert amíg vannak "haverjai" a légtében bátran óberkodik...de 1vs1ben....nincs esélye. Én most a nácikokkal nyomulok. RB-ben a Bf-109 g2...de leginkább a WF-190A4-el, ha csak tehetem. Azzal miden repülés minimum 1 kill jelent égen földön. Remek vadász....és nem is kell másra használni, mint az ellenséges csatarepcisket, meg bombázókat megakadályozni, hogy elérjék a "műveleit területet. Ha nincs légi cél, akkor rá rácsapok a földiekre killaszisztokért...-:) De hogy nincs sikerélmény????
  • Molot115
    Tőlem akár mától berakhatják. A légierő amúgyis többet vett el tőlem mint amennyit adott... :D
  • Stefan99
    Lehet nem lesz népszerű amit mondok, de én a foglalópontokra pakolnék AI AT ágyúkat(amik képesek sebezni), ha sikerült valamelyik csapatnak elfoglalni. Így lenne több feladata a repülőknek is, másrészt nagyobb együttműködésre lenne szükség.
  • Stefan99
    Nekem múltkor Sztálingrádon pofámba vert egy bombát egy AI bombázó:D
    Egyébként megcsinálhatnák már hogy ne legyen mindent látó szemük, még ha nem is sebeznek, meglőnek és rögtön felvillanok a térképen...Kubanon és Kárpátok pályákon elég idegesítő tud lenni.
  • Molot115
    Igen ez most komoly. Csak egy példa. Attól jó játékos valaki hogy beáll campelni, és van csatánként 4-5 killje? Végül is valamennyit hozzá tett a csapata eredményéhez de ettől még baromira nem lesz jó játékos. A nagy átlag úgyis ugyanott lesz mert annyit korrigál az RNG hogy a hasonló képességű játékosok simán állhatnak ugyanannyi WR-el holott a képességeikből adódóan lehet hogy lenne közöttük 1-2 % eltérés. Hiába teszel hozzá a játékhoz bármennyit ha a csapatod inkompetens. Hány olyan csata van hogy az első helyezettnek van 5-6-7 killje a csapt összes többi tagjának meg összesen 3? Az első valószínüleg jó játékos de a WR-je máris romlik minden egyes ilyen csatával. A másik az hogy egyedül nem fogsz csatákat eldönteni aki ezt állítja az hazudik. Innentől kezdve a saját WR-ed nem rajtad múlik akkor hogy mutatja meg hogy mire vagy képes? T4 simben pl multkor az egész csapatunkat leradírozta 4 P40-es, már buktuk is a csatát. Lehet hogy voltak közöttünk hatalmas ászok de nem derült ki mivel a frontig nem jutottak el. Pontosan az RNG torzítja el az eredményeket mert aki jó az lehetne sokkal jobb is ha nem fogná vissza a rosszakat pedig nem emelné fel. Hosszú távon kiegyenlítődik, persze 2 év alatt pontosan ugyanannyi szerencsés killt fog adni mint amennyi biztosat elvett. Kétlem. Valamennyi eltérés úgyis lesz valamelyik irányba, és akkor már torz eredményt ad ami nem egyenlő a valós képességekkel. Rövid távon meg még inkább megmutatkozik ez...
  • Luciferkee
    Az még el is fogadom oké, az most is sebez rendesen, a láncot szinte mindig ledobom miatta.
  • Madi92
    Egyszer még régebben engem is kiszedett egy AI.
    Meg régen kurszkon a telepített lövegek eléggé szemetek tudtak lenni.
  • Luciferkee
    P47-D vs yak3. Hazáig kergetett 5000m-ről (jobban zuhant mint én) utána kergettük egymást a saját repterem felett, hátha lelövi az AAA de nem. Utána én kergettem őt hazáig, az első AAA lövés kigyújt, meghalok... GG

Bár repülni 1 évben egyszer teszem, most már legalább tudom miért. Sikerélményem még nem volt repcsis RB-ben.
    Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.11.21. 23:50:47
  • Luciferkee
    Ez normális az 1.53 óta, vagy egyedi eset lehet?
  • Madi92
    Itt a skynet.
  • Luciferkee
    Engem már az npc is egy lövésből kiszed, ott tart a játék...

• Droughert
    "De amúgy ja, semennyit nem árul el egy játékos képességeiről hogy milyen WR-t produkál"-ez most komoly? Egy jobb játékos hozzátud annyit tenni egy csatához amivel a javára fordíthatja a végeredményt. Mivel nem egydül van a pályán a többi játékos teljesítménye is hatással van erre (+van rng), de hosszútávon pontosan ez a kicsi plusz lesz az amivel magasabb lesz a wr-je mint egy gyengébb képességűnek. wot-ban is volt random és volt meletted 14 másik játékos, de ha jól játszottál akkor hosszútávon magasabb wr-ed volt mint egy gyengébb képességűnek. A random pontosan hosszútávon egyenlítődik ki, ha jól játszol és többet teszel egy-egy győzelem érdekében akkor az meg fog látszódni a staton is.
  • Molot115
    :D most úgy mondod mintha mindig mindenki orra alá dörgölném a saját statjaimat! :D

De amúgy ja, semennyit nem árul el egy játékos képességeiről hogy milyen WR-t produkál... Amíg ennyire random az egész! Az RNG legalább annyit ad hozzá vagy éppen vesz el a WR-ből amennyit a játékos hozzáad. Ettől függetlenül ha összehasonlítunk 2 random játékost akkor a jobb képességekkel rendelkezőnek lehet hogy jobb lesz a WR-je, de kb annyira kicsi lesz a különbség hogy simán lehet az RNG miatt is!
  • Max_Andaxin
    Ez ok! De a Winrate-t hogy lehetne már emberi teljesítményhez mérni? Hiába vagy Te egy tankász, ha csapat többi része még az AI-kat sem képes kilőni? Az enemy meg röhögve behúzza a foglalókört azt csá....nyertek. Pedig Te ledaráltad egymagad az ellenség gépjárműparkjának felét mégsem ért semmit, mert vesztettetek. Mint ahogy pont ennyit ér az is ha a csata elején a pálya másik végéből kiszednek, és Te semmit nem tettél hozzá a játékhoz.
    Megfordítva is igaz. Egy jó "gyors" heavy vel...éppen rossz irányba indúlsz el, esélyed nincs, hogy bárkit is kilőjj, csak rohansz a csata után egész meccsen és mire észbekapsz már nyertetek is. 0 teljesítménnyel NYERTES csata...persze a statisztika az statisztika.......igaz MOLOT?
  • Droughert
    Nem kell nagy dologra gondolni, elég ha olyan br-en játszik/játszott ami folyamatos szopóágon volt. Ha pl. induláskor német ágat választotta és elért top br-be valaki és csak ott játszott akkor a 20% már istenes stat volt, de inkább a 10% volt hozható. Vagy nem olyan régen a német 3.3br környékén is hozható volt ilyen eredmény, bár szerintem már ott is kicsit alacsonynak számított a 25%. Az, hogy valaki, aki játszik több br-en 25%-os wr-t hozzon szerintem kivitelezhetetlen. Ha csak bemegyek csatákba és végig afkolon akkor is jobb satot érek el, gondba lennék, ha ilyen statot kellene elérnem hosszútávon.
    Utoljára szerkesztette: Droughert, 2015.11.21. 21:36:15
  • Madi92
    De pont ez a szép az ilyen kockadobásos faszságokban, hogy 50% közeli lesz mindenki. Aki kicsit jobb, azt lerontja, aki balfasz, annak meg kedvez. :D
    Azért ilyen eredményért "tenni kell".
  • Max_Andaxin
    ..plusz hozzá veszem, hogy éppen 6-ost vagy 1-est dob az adott nemzet...mikor 10 csatából 9 win...másnap meg 10 csatából 9 vesztes??? Ugyanmár!!!
  • Max_Andaxin
    HÁt szerintem meg ez semmmmmmit sem jelent.
    Amíg van olyan ebben a játékban, hogy egyik nap hozom a 3-kill-es átlagot csatánként RB-ben vagy SB-ban...és ez lehet hogy úgy jön össze, hogy egyik csatában 5-6 kill a következőben csak 1....Másnap meg semmit sem csinálok máshogy másként...ugyanazzal a tankkal....és 6 meccs alatt összejön 2 "killasziszt"....akkor szerintem ezek a statisztikák, amiket a játék felállít...Lófütyköst sem számítanak...
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.11.21. 21:00:46
  • Sherman0070
    Csak egy tipikus BR 7.0-ban játszó német player :D
  • Madi92
    Biztos amcsikkal tolja 3.7 ben.
  • foxbat88fx
    jesszus!!!!
    most láttam egy "embert" 2000 csatával és 25.1% winrátával OMFG
  • Max_Andaxin
    A zsu-k ellen két megoldás létezik...már amiket tapsztaltam.
    1. Ha aznap hatost dobsz simán elég hozzá 3-4 lövés mindjuk egy Párducból vagy egy Tiger II-ből.
    2. FW-190 A4 20mm-ei kiválló ellene....az utóbbi időben kifejezetten szertem mikor repkedek és látok egyet lennt....egy 0-5-1-mp-s sorozet és már robban is
    Sajnos már ellenszert én még nem ismerek!!!
  • Max_Andaxin
    Há...akkor mégsem az én készülékemben van a hiba....ma csak azért nem lőtt ki egy T34-100 (mert akkor ezek szeritn nem T44-volt) mert vége lett a csatának...de én is így jártam. Nem látott nyugodtan céloztam (Tiger II (P)...) azt nesze a toronyba szemből. Ja, csak jött a meglepi mikor még találatot sem kaptam. Iván simán megfogta a toronyba beszálló 88mm-st és lerakta maga mellé. Aztán simán forgolódott tovább...
    És nem az első ilyen eset volt....
    Azért fasza...így is elég rohadék az a tank...de hogy még ilyen fos módon erősítik is.....felháborító.
  • Max_Andaxin
    Nekem fennt porosodik egy Saitec X52 a szekrény tetjén...mert a WT-hez nem igazán kell...nem megyek SIM repcsis csatákat...a többire meg jó az egér+bill. kombó....De ez a BOS..tényleg gyönyörű....na mindegy...11 000 HUF-ot azért sajnálok rá...-:(
  • gstup
    Van ilyen modul?Nekem még egy repülőnél sem volt lehetőség ilyet fejleszteni...

(Nem gondoltam komolyan a kérdést! :) Valamit elnéztél...)
    Utoljára szerkesztette: gstup, 2015.11.21. 18:15:50