37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • foxbat88fx
    lol az durva....
    szerintem is rohadt jó map...hvy-nek med-nek td-nek mindennek jól fekszik az a map
  • Garou
    Akartam már írni régebben! A teljes orosz ágat nulláról IS2-ig, meg amcsikat 4.7-ig úgy pörgettem ki, hogy kétszer volt! Akkor mentem rajta az SMK-val. Jah, közben kifejlesztettem még a Párduc-ágat is, úgy, hogy csak a D volt meg. Csak esténként játszom 1-2-t, tehát kb fél év alatt kétszer adta be! Pedig egyik kedvenc mappom, és régebben németekkel sokat mentem rajta.
  • foxbat88fx
    Ti mikor voltatok utoljára Karélián AB-ben????
    mert én most, hogy elgondolkodtam rajta....... én kurva régen :D
    pedig az egy jó kis map....
  • vajakos21
    Bocs,dupla.
  • vajakos21
    A simesek jó része nagy pályára szavaz. ( mehetnék wotban is pöcs pályán)/Ráadásul repgéppel is jobban lehet menni egy nagyobbra. Nem baj ha egy csata többről szöl mint 100m ről lődözni egymàst.Szóval Kursk,Mozdok,..nagyok előre! :-)
  • vajakos21
    A simesek jó része nagy pályára szavaz. ( mehetnék wotban is pöcs pályán)/Ráadásul repgéppel is jobban lehet menni egy nagyobbra. Nem baj ha egy csata többről szöl mint 100m ről lődözni egymàst.Szóval Kursk,Mozdok,..nagyok előre! :-)
  • Molot115
    Jaja stalingrad, azt személy szerint nem is tekintem városi pályának. Pedig hát végülis az, de valahogy működik, legalább az egyik irányba vannak távolságok. Pozitív csalódás volt, nekem is bejön!
  • kissssss
    egyáltalán nem csodálkozom ezen, valószínűleg sokaknak teli lett a tökük a pixelvadászattal az elcseszett snipernézet miatt(amit nagy nehezen hajlandóak voltak javítani) +semmi fedezék nincs az egész pályán, ha nincs döntött front páncélod halott vagy, ha nincs lövegsülyedésed halott vagy, ha lassú a tankod szintén halott vagy.
  • Luciferkee
    Berlin és ez az új gyáros havas pálya (stalingrad?) egész jó. Viszont a többi?! Legtöbb esetben a csapat egyik fele rohan előre ész nélkül meghalni (és közben össze vissza "rugdossák egymást - mit a bucsuban a dodgem) a másik fele meg kempel a kezdőn. Esetek 90%-ban igazodok a csapathoz de néha ez nem megy. Ritkán kapok egy jó csapattársat, aki követ, összejátszunk egymással, na akkor szinte mindig nyerünk.
  • Molot115
    Szerintem is az összes városi pálya hulladék kivéve berlint, mert az még egész elfogadható. Deathmatch jellege van az egésznek, megy a bujócskázás meg a 8 méterről lövöldözés. Arról nem is beszélve hogy simán be tudsz ragadni 1-1 kis utcába vagy sarokra és nem tudsz semerre menni mert vagy elszakadtál a többiektől vagy őket már leszedegedték...
  • Luciferkee
    Nálam az a trend, hogy németekkel általában odatesz (még mindig 6.7 BR-t szeretem, annak ellenére, hogy az egész ág megvan), mikor ez megunom és váltok oroszra, hogy t-54-ekkel akkor rendet teszek a városokban akkor jönnek a kursk és mozdok hegyek! :)
  • Droughert
    Hát azt a városi pályát rühellem, sőt a legtöbb városit kerülném ha lehetne. Nekem a nagy nyílt mapok fekszenek, a stílusomhoz azok állnak közelebb. Tegnap már a hajamat téptem mikor a shermanommal egymás után dobált be arra a mapra.
  • Luciferkee
    Egyébként valaki szakasz? Amcsi 7.0-ig, orosz, német bármeddig mehet. Leginkább RB, de árkádra is hajlandó vagyok ha valaki azt szereti.

Ingame: Luciferke (1 "e"-vel a végén)
    Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.11.26. 21:19:00
  • Molot115
    Advance to the rhine 400 szavazattal a 2.? Innentől biztosan kamu a szavazás. Kizárt hogy aki szeret tankozni az egy ilyen pályát jelöl meg kedvencnek. Erre a gaijin szavaz mert büszkék rá, mert új pálya meg omlanak az épületek...
  • gstup
    Nekem nem meglepő. :) Utálom a kurski pályát.Nálam az van utolsó helyen.
  • Luciferkee
    Hát a jelenlegi állás szerint, ha kicsit is hallgatnak a játékosokra, akkor még több városi pálya lesz és még kevesebb nyílt (kursk, mozdok). :(

Bár azzal, hogy a kuban az utolsó helyen áll teljes mértékben egyetértek. Na de a Kurskot ennyire kevesen szeretik? Meglep.

Szavazz a kedvenc pályádra
  • Sherman0070
    Van hát. Kár hogy még több mint 20 napot kell várni az akciókra. :D Már kéne az a Super Hellcat :D
  • AIexx
    Van pénz lóvéra mi?
  • Droughert
    Én meg várok vele, hátha a goldra is lesz valami akció,hamár rubelben veszem, legyen az is minél olcsóbb.
  • Sherman0070
    Na meglett a 10K gold. Készen állok a téli akciókra :D
  • Molot115
    Még azt se tudtam hogy létezik ez a játék.
    Szerintem is javult a játék összességében. Pár idegesítő dolgot sikerült kivenniük, vagy csak elhagytam azokat a Tiereket ahol jellemző, mint pl amikor a PZ II-met minden csatában felborította valaki vagy valami, na azon ki tudtam akadni. Azt nem tudnám megmondani hogy ez a játék fizikája okozta vagy pedig maga a tény hogy a PZ II csak egy tank jellegű jármű, de valahogy mégse igazi tank. De végül is elmúlt, az idejét nem tudom mikor borultam fel utoljára. Vannak azért hibák de összességében azért jó játék szerintem. Sokkal inkább ez mint a wot vagy más ilyen árkád játék.
    A pz III is de főleg a IV az valami félelmetes hogy mennyire lőszer érzékeny. Magasan az a típus robbant fel legtöbbször ammo rack miatt az általam próbált típusok közül. Bár az is igaz hogy régebben mentem velük, de csak minden 4. 5. találat volt olyan hogy nem robbantam.
    Ha azt a sok killes rárepülést láttam volna még most is ott anyáznék szerintem a chatben...
  • Droughert
    2014.07-hó, de van nagyon sok ilyen, rengeteg régi screenshotom van, jó ilyenkor visszanézni, azért sok ponton volt javulás, a játékmenetben. Az egyik legdurvább ilyen képem mikor egy rárepüléssel 7 vagy 9 killt szedett össze a bomber kezdés után, de most nem találtam azt a screenshotot. A 8v8 meg jellemző volt, mert vagy még nem volt sokaknak az adott tirerben tank, vagy mert akkora volt az orosz fölény a hülye 48tonnás határ miatt, hogy az emberek inkább a sötét oldalt választották és a mazohisták mentek némettel bizonyos tier után. Akkor például a PzIII/IV-ek mindent vittek, hatalmas élmény volt velük játszani, ma már csak ritkán veszem elő őket, az új átütési meg töltet buzerálások teljesen kiherélték őket. Yer van most is, de miőta van légvédelem rendesen, és nem lehet a spawnkört megszórni bombákkal ritkábbak lettek.
    Utoljára szerkesztette: Droughert, 2015.11.26. 18:17:27
  • Molot115
    Ja hogy úgy? Na ezt nem tudtam. Igaz csak 1 éve játszom, arra emlékszem hogy simben mindig is heavy csak 1x med 2x. Real-ban meg ha van elég SP-d akkor mindent 1x kivéve ha van backup vehicle-öd ugye. A gépek meg hogy mikor hogy azt sose tudtam mivel nem repülök ugye...
    Erről a határról én is hallottam, itt a fórumon valaki írta hogy érdekes módon a 44 tonnás Párduc medként túl nehéz ahhoz hogy 2x hozhasd :D.
    Utoljára szerkesztette: Molot115, 2015.11.26. 18:17:12
  • Luciferkee
    Nem kellett ehhez SIM harcba menni. Elég volt RB, egyből tudtál spawnolni repülővel, ráadásul egyből a map szélére tett repülővel, mint árkádban most. (nem úgy mint most RB-ben, hogy kicsit messzebb).

Ha jól emlékszem egyszer spawnolhattál repülővel, és 2x light / medium tankkal VAGY 1x heavy tankkal. Valami 48 tonna körül volt a határ, a med és heavy között, kifejezetten emlékszem arra, hogy Ferdivel, Jagdtigerrel egyszer spawnolhattál, míg a hasonló BR-en lévő SU szarokkal kétszer... (SU-100 akkor mindent vitt).
  • Molot115
    Több kérdés is felmerült de először is kösz a képeket.
    Mikori képek ezek? Tank is combat ineffective? :D A "helyzetjelentő" (ki kit lőtt ki) ismerős meg hogy jobb felső sarokban jelzi az fps-t. De ez a szöveg ez komoly! :D
    Az első kép a 8vs8 az sim csata?(a 8vs8 az event egyébként?) hogy ilyen hamar odaértek a gépek? Velem eddig 1x volt ilyen sim csatában azonnal 2 oldali agyvérzést kaptam... ha ez rendszeres lenne már nem játszanék szerintem... :D
    Ilyen yer-2 van még a játékban? Nem rémlik hogy találkoztam volna vele. Pedig pár típust megjegyeztem amitől rettegek a játékba. Pont most gondolkodtam rajta hogy T4 simbe mennyire élethűen hozza a játék a szövetséges légi fölényt, ott kb 4ből 3 csata bombatalálattal ért véget múltkor. Bár azért én messzebb jutottam mint Te a képen...
  • Droughert
    Molot ezt csak neked, hogy lásd, régebben sokkal nagyobb szívás volt a bomberek miatt. Ma már istenes a helyzet az akkori állapotokhoz képest. Az első képen nézd a szöveget és, hogy a kezdőtől meddig jutott a csapat. Ez egy 8vs8 összecsapás volt, ahol az első yer2 átrepülése után már 3 tank füstölt, úgy hogy a kezdőt alig hagyta el. Többi kép is elég beszédes, mind csata kezdete után készült. Ferdiről nem töltöttem fel a végeredményt de gondolom sejthető mi történt pár másodperccel később .

• Stefan99
    De pont azt mondom, hogy csak egy vagy két eset van hogy olyan közel van az első pont. Általában úgy van szétosztva, hogy mindkét fél egyformán odaérhet. Nem kell amúgy megvárni, hogy elkezdjék foglalni, én korábban odavágom az artyt. :)
  • Droughert
    A játék elején nem kell skill a foglaláshoz (főleg ha a kezdő kör mellett van az első pont), nincs bomber, ha gyors tankkal mész, akkor még az ellenfél sem fog abajgatni, és olyan gyors a foglalás is, hogy hiába küldöm az artyt a pontra, mire beindul az áldás addigra ki is írja, hogy a pont befoglalva, nem is emlékszem olyanra, hogy valakit kicsapott volna ilyenkor. A játék későbbi részében már más a helyzet, főleg ha bomberek is vannak már a levegőben, na ilyankor én be nem teszem a lábam a körbe, mert ezzel csak annyit érek el, hogy szólok neki ide dobd a szarodat... Resetelni is csak úgy szoktam, hogy belépek a körön kívülre és már húzok is onnan, nem akarok ingyan frag lenni, saját hibámból úgy is előfordul elégszer.
  • Stefan99
    Nem tudom miért mondjátok hogy nem kell teljesítmény a foglaláshoz. Egyedül egy eset jut eszembe, ahol ez igaz, domination módban az egyik városi pálya, ahol egy pont olyan közel van, hogy viszonylag veszélytelenül el lehet foglalni(arty azért jön a nyakba rendesen). Minden más esetben meg kell küzdeni érte az ellennel, akik szintén el akarják foglalni, felfeded az egész világnak a pozíciódat, és a bombázókat is mágnesként vonzod,miközben ott rostokolva várod hogy beteljen a csík... Ha elkezdesz foglalni igencsak megnöveled az esélyed hogy hamarosan csúf véget érsz.
  • foxbat88fx
    árkádban is jó lenne valami extra jutalom a cap-ért mert ott is sokszor szarnak bele....
    nem egyszer volt már, hogy azért kaptunk ki mert lekegyegett a pontunk miközben az enemynek volt 3 tankja nekünk meg 10... és minden barom azt a maradék 3 tankot akarta elkapni -.-"
  • Molot115
    Na azt nem tudom hogy van egy max amit aztán annyi felé oszt ahányan foglaltak, vagy csak az ott eltöltött idő számít-e.
    Azt megtudom erősíteni hogy ha IS-el kezdesz akkor azért kell darálni hogy újra tudjál éledni. Aztán meg nézel amikor jön egy hellcat, M19 vagy egy kugelblitz és elnyel 2 vagy akár 3 lövést is a 122-ből, ő meg leláncol és a csapattársai ellepnek mint a hangyák. Mondanom se kell neki a 320 találat persze a következő 2 hétre elég SP-t ad, és az egész amerikai vagy német ággal 2x újratudna éledni ugyanabban a csatában. Úgyhogy szerencsére teljesen igazságos ez is. Ma egyébként megint agyérgörcsöt kaptam a német légvédelmisektől. Advance to rhine, mit csinál az ostwind? Szemből sorozza a T-32-t, odaérek a közelbe kilövöm a T-32-t, gurulok 4 métert és már kapom is a bombákat. Ki lehet találni ki éledt újra...
    Az meg hogy valaki áll x időt egy foglaló körben az nem teljesítmény azért semmit nem kell tenni csak odagurulsz és ha a csata elején csinálod akkor még le se tudnak bombázni. Arra én se adnék semmit, vagy legalábbis kevesebbet.
  • Stefan99
    Szerintem meg jutalmazza csak szépen a foglalást, a csapat fele minimum így is szarik rá, pedig ugye ezzel lehet megnyerni a csatát.
    A Dornier 600 sp-be szokott kerülni egyébként. Ha 210-ért behozol egy medet(mert magasabb Br csatába kerülsz mint én kb 80%-ban :D ), akkor nem kell megváltani a világot, hogy bejöhess egy bombázóval.
    Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.11.26. 13:25:59
  • Droughert
    Nem akarok hülyeséget írni (majd otthon megnézem), de szerintem a bomber a legdragabb xp szempontjából. Pont azért nem is tudsz bomberrel kezdeni, mert a kezdő xp-d ből csak egy heavy-t tudsz indítani, bomberre már nem elég, szóval tényleg nem adják ingyen de délután megnézem mennyiért lehet behozni a Tu-2-őt (meg sem lepődnék ha valami oknál fogva mondjuk vadászgép xp áron kerülhetne csatába ). Amúgy a játék jutalmazási rendszere szerintem fos. Arra célzok, hogy egy usa-német tankkal amik gyakran több lövéssel lőnek ki egy ellenfelet általában már 1kill után is simán bejövök egy másik járművel, míg többször volt már például Is2-vel, hogy 2-3 ellenséget oneshotoltam, és nem tudtam visszajönni, mert 2 sima oneshot kill lófaszt nem ér. Ugyen ez igaz a foglalásra, amivel igaz, hogy csatákat lehet megnyerni, de nem jutalmaznám ennyi xp-vel a gyakran semmit, főleg ha több foglalandó pont is van, és az első foglalásában 0 rizikó van, mert ott van a kezdőkör mellett.
    Ja azt tudom, hogy minél tovább vagyok a foglalókörben akkor több xp, de nézi-e azt, hogy többen vagyunk bent, vagy csak egyedül foglalok?
    Utoljára szerkesztette: Droughert, 2015.11.26. 13:16:48
  • Molot115
    Minél több ideig vagy a foglaló körben annál több xp-t kapsz. Bár én nem szeretek foglalni mert ahogy belépek a foglaló körbe azonnal zuhognak a bombák.
    Azt nem tudom foglalt-e az illető, azt se vitatom hogy csinált is valamit, lehet hogy volt 2-3 találata előtte meg foglalt meg kapott ő is 1et. De 2-3 perc alatt összeszedett egy Tu-2re valót ami ugye egy T4 bomber. (azt nem tudom hogy a Tiernek van-e jelentősége újraéledés szempontjából) Ha mondjuk egy heavyvel egyenértékű egy bomber akkor sokba került neki mert elsőre 400SP volt nekem a KT, nyilván neki a 34-100 kevesebb, 240SP talán. De akkor is valahonnan össze kellett kaparnia legalább 3-400 SP-t a második körre, mert minden újraéledés egyre "drágább" ugye...

gstup: pontosan ezért nem értem hogy jött be a TU-2vel, mert bár repülőkben nagyon nem vagyok otthon. (A nagyon híres vadászokat meg bombázókat felismerem). De ez kifejezetten bombázónak tűnik nekem, amire eddig mindenki azt mondta hogy ingyen nem tudsz azzal jönni.
  • Droughert
    Egy foglalásért nagyon sok xp-t kapsz, legalább annyit, hogy behozhass egy másik, olcsóbb járművet (med/td-re tuti elég) de szerintem annyit nem, hogy azonnal bomberbe ülj. Nem tudom, hogy a Tu-2 mennyi xp-be kerül behozatalkor, de nekem úgy rémlik, hogy egy heavy tank és egy bomber közel azonos xp mennyiségért hozható be. Kérdés, hogy ő lőtt-e valakit, vagy őt lőtte-e valaki korábban (ha kapott géppuska sorozatot az nagyon sok xp-t jelent neki), esetleg arty sérülés miatt kapott-e még xp-t amiből összejött annyi, hogy behozhassa. Még esetleg azt tudom elképzelni, hogy egyedül foglalt, bár hogy ezért több xp-t kap-e valaki soha nem néztem, de elképzelhetőnek tartom.
    Amióta erre rájöttem, és olyan a map is, akkor nem rohanok mindig előre, inkább foglalok, mert ha balul is sül el valami később, már lesz annyi xp-m hogy vissza tudjak jönni egy másik tankkal.
    Utoljára szerkesztette: Droughert, 2015.11.26. 12:44:36
  • gstup
    Nálam 1 kill-el és több assist-al együtt sem gyűlik össze annyi pont hogy bombázóval menjek.Max vadásszal,de csupaszon,bomba vagy rakéta nélkül...
  • Molot115
    Az előbb stalingrádon mentem egy RB-t a H tornyos KT-val, a pálya két átellenes sarkán voltak a Spawn pontok. Be van állítva nekem hogy csak olyan csatába dobjon be ami kezdődik. El is indultam szépen a pálya szélén a hangárok mellett a szélső vasútvonalaknál. Elértem a pálya sarkához ahol volt az A pont, kb akkor foglalták el teljesen amikor odaértünk. Megálltam egy épület sarkánál és már jött is ki jobb oldalon egy 34-100 amit egyből ki is lőttem. Ekkor még a fél órás battle time-ból volt vissza 27-28 perc. Az a csávó akit kilőttem szépen beült egy TU-2-be és lebombázott kb a 24,5 perccel a csata vége előtt. Ebbe nincs semmi érdekes, csak eszembe jutott hogy itt többen próbáltak meggyőzni arról hogy mennyi mindent kell tenni ahhoz hogy átülhess egy bombázóba. Gondolom hogy megdolgozott érte 0 killel 2-3 perc alatt...
    (miután engem meg egy jagdpanther-t bombázott le megnéztem, összesen volt 2 killje meg 1x meghalt!)
    Hát kb ennyit arról hogy mennyire nehéz átülni egy bombázóba....
  • Droughert
    Off: Múltkor szóbakerült az IL2- Battle of Stalingrad, ha valakit érdekel, akkor most ismét akciós a steamen, 22euro az alap 36 a deluxe kiadás ára (hogy meddig azt nem tudom, nem néztem).
  • Stefan99
    Mennyi bugot sikerült okozniuk, nem emlékszem hogy valaha ennyi hibába futottam volna bele egy nap alatt. Az ellenféllel tesz egy csapatba(zöld név), beragadok távcső nézetbe, spawnoláskor a tankomból hiányoznak darabok, néha eltűnik az arty gomb stb ....
    Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.11.26. 10:58:22
  • Droughert
    Oké,én az amcsi 5.0-ás shermanra farmolom a festéseket, ezek jönnek szembe, minusz a mi M18-aink amik kevés kivételtől eltekentve hullanak, sem a Tigert sem a T-34-85-öt nem egyszerű hülye városi pályákon kilőni, ha egyik sarkon hirtelen eléd toppan, te meg ugye 0 lövés vagy neki.