War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nálam az arcade mód nem is jön számításba.....nemakarok bántani senkit ne vegyétek magatokra, de szerintem az arcad mód elmebetegség....köze sincs ott a tankok tulajdonságainak a Real vagy Sim tulajdonságaikhoz képest!

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

Az biztos, hogy ha az M18 Hellcat-ben "csücsülök", akkor jobban tartok a német légvédelmtől, mintha repülüvel megyek. A német Med-eket, meg a Heavy-ket nem rettegem úgy, mint az a két "mocskot". (Otswint, és Kugelblitz)<#violent>

Kiváncsian várom. Pont 3.7-en vagyok. még 4db rank 2-es tank és lassan jön a Tigris. Elég kezdő volnék szóval lenne egy kérdésem. Eddig leginkább arcade meccseket vívtam, hogy megtanuljam a dolgokat. Bele kezdenék idővel a Realistic harcokba is. Ez utóbbi több fejlesztési pontot és pénzt is ad? Vagy csak nehezebb/élvezetesebb a játék? Bár ha arcade-ban ennyire szét szivat a játék akkor nem tudom milyen mentális zavarok fognak megjelenni nálam realistic-en 😄
Utoljára szerkesztette: manacz, 2015.08.04. 16:38:17

i5 6600, HyperX Fury 2x8gb ddr4, Gigabyte GTX 1070 G1.

<#mf1><#taps><#nevetes1> XD...na ezzel most nagy igazságot mondtál!-😄

Jah én még az overmatch-ről beszélek 😄
Az Ostwind az egy olyan dolog, hogy örüljünk neki hogy abban a tierben, a németekkel legalább azzal lehet tankot kilőni, ha már a tigrisek, pantherek ártalmatlan kiscicák 😄

&#8222;Ha második vagy, te vagy az els?, aki veszít.&#8221; - Ayrton Senna

<#awink> MÁr az előbbi, vagy az utóbbi? És az mikor az Ostwind kilő szemből egy t-44-et, vagy egy Pershinget??? Ezt azért feltenném kérdésnek azon a bizonyos fórumon.....

Én úgy látom, hogy ez csak egy extra mechanika, tehát ha a lövedék 7 cm a páncél meg 1 cm, akkor instant átüti, de minden egyéb esetben számolja a csőtorkolati sebesség+lőszertípus alap átütése+páncélvastagság+becsapódási szög kombinációt. Javítsatok ki ha tévedek de nekem ez nem tűnik túl gyakori esetnek

Én eddig csak a Leo1 ellen játszottam.....hát nem kedvelem. Az a tank olyan mint egy balerína. Nem hogy frorg, egyenesen pörög helyben, és szerintem egyébként a hipertérugrásra is képes.
Emlékszem az első csatámra a Tiger1-el. A Kárpátok bércein. Akkor kb 20 találatot kaptam szemből a Sherman és T-34 hordáktól, de nem sérült a tank....alapjáraton gurultam előre megállás nélkül és hullott az ellen....de szép is volt. (Aztán persze egy P-2-es megtalált...de az jó volt. Ugyanez a Párduc D-vel...is megvolt, akkor meg egy B25 talált meg Pollandon....Szóval az a BR a Hellcat-ek megjelenéséig igen jó volt, de most.....Mondjuk azóta én már az USA ágat húzom és ellenük megyek. Bár én is oneshot vagyok a Tiger-1-nek és a Párducnak is, de ez visszafélé is igaz....Hihetetlen ez a játék....amikor azt "akarja", hogy FOLYTASD és ne Uninstaláld....<#gun>
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.08.04. 16:19:52

Folyamatosan változnak a dolgok, túllőnek a célon a fejlesztők, ha német vasak hátrányba kerülnek akkor majd valamikor javítják a dolgot, ha orosz szenved hátrányt valamiben akkor instant jön a patch. Németekkel a 3.3-3.7 BR környékét kell túlélni valahogy, utána jön pár életképesebb járgány (Tiger, Panther-D,) majd 6.7-en kárpótol a korábbiakért a játék, ottani járgányok nagyon jók, a fölött meg megint el lehet felejteni a német technikát. Bár most a Leo-1 lehet, hogy jó, de azt még nem vettem meg.
RB-ben mindig APCR-t használok aminél csak lehet.
Felvetődött bennem egy olyan kérdés, hogy az AP/APHE stb. lőszertípusok miben másabbak mint a APCR?
Annyi világos hogy az APCR-nek nagyobb a csőtorkolati sebessége és az átütése (főleg rövid távon), de talán meg néha néha feltűnik hogy nem igen szereti a döntött páncélokat. Jól sejtem hogy az AP/APHE lőszertípusok jobbak döntött páncélzat ellen?

Mondjuk ez így már magyarázná azt a jelenséget, amikor anno a Tigrisemből rálőttem egy páncéltörőt egy felém száguldó T34-85-re, ami szinte teljesen párhuzamosan végigszánotta annak az oldalát, majd felrobbantotta a tankot. (Gondolom az azt irányító geamer, elmondott egy "imát" a felmenőim lelki üdvéért, de akkor ott kissé értetlenűl néztem én is.)
Amúgy meg mekkor fa***ság már ez így? Én nem vagyok informatikus, de miért így kell egy átütést lemodellezni? Annyira bonyolúlt egy olyan algoritmust megalkotni, ami fedné a valóságot. Adott a páncélvastagság és annak döntöttségi foka. Adott az arra kilőtt lövedék típusa, illetve átütése adott távolsábból, + a becsapódási szög. Ha klappol, akkor üsse át mindíg, ha valamelyik változó meg olyan értéket hoz, akkor meg ne, akkor pattanjon. Vagy így már nem lenne olyan "jó a ballance"???<#nemtudom>

Mintha csak a wotról beszélnél...😊
Én is tapasztalom, hogy igen genyó a játék sokszor...mára el is vette a kedvem a harctól...teljesen felidegesített. Szeretem a német oldalt nagyon és nem akarnám feladni.
Lehet tudni hogy mitől ilyen unballanced szar az egész?

i5 6600, HyperX Fury 2x8gb ddr4, Gigabyte GTX 1070 G1.

Ha jól értem az a lényeg, hogy ha a lövedék kalibere 7szer nagyobb mint a páncéllemez vastagsága akkor automatikusan átüti.

Az én angol tudásommal van a baj, vagy más sem tudja ezt értelmezni?

DEV Q@A

"What are the plans for adding overmatch mechanics to the game?

This mechanic has been in game for a long time already. If the calibre of a projectile exceeds the thickness of the armour that it hits more than 7 times, it will automatically penetrate the armour."
Megbeszéltük hogy vele kölcsönösen figyelmen kívül hagyjuk egymás hozzászólásait. Továbbra is él ez. 😄
Hát ha sikerül együtt játszani valamennyi időt, akkor elég jó dolgokat lehet kihozni, de azért nem árt hogy hatost dobjon az ember. 😄 Sokat számít ha mondjuk összeszokott párosban tud menni az ember. De ha már az első 4 méteren lebombáznak akkor sokra mész a szakasszal! 😄
igen, amikor bevágok egy bombát a foglalókörbe, és 3 piros t54 felirat felvillan a képernyőn, egy pillanatra elfelejtem a játék okozta sérelmeimet.😊
Tegnap egy dombtetőn lévő t10m-et lőtt 3 német tank elkeseredetten a város különböző pontjairól, még a földön láttam, még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy fedezékbe húzódjon, nem is volt rá szüksége... Amikor visszatértem bombázóval, nem mondom hogy nem volt kéjes érzés megnyomni a space-t amikor beért a célkeresztbe.😄

<#eljen><#circling>

Sherman0070
De szép is volt amikor a fosos T54-eket 3-asával bombáztam le 😊

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

<#buck>...ne is fiegyelj oda Molot!!! -😄

Sőt, mikor 1000-ből egy csatában összehoz az MM néhány olyan játékost, akinek van eszük és figyelmesen a többiekkel egységben együtt mozognak és,- ne adja Isten - de még a chat-et is használják,...na azokért a csatákért érdemes ezzel a ....."izével" játszani.<#eplus2>

Nekem is külön extra öröm, ha t54, is4m t10m tankokra dobhatom a bombát, ők megérdemelnek egy extra kis szopatást az op járgányaikban.😊)
Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.08.04. 13:36:35

Szerintem nem lehetetlen....(igaz MOLOT115 ?<#awink><#wave>)

Na igen! A WOT-ban ott voltak az ARTY-k itt meg a vannak a repcsik! Személy szerint én repcsifann vagyok! Realisticben - ahol nem feltétel a joy - a két tank mellé "készenléti szolgálatot ad" egy vadász és egy vadászbombázó. Amikor nem tank húzás van, hanem játék "élvezet" akkor én igyekszem a helyzetnek megfelelően azt a járművet behozni a csatába amire szükség van. (persze kérdés, hogy elérek-e annyi pontot, hogy ha kell újra tudjak éledni, ha kiszednek) Ha kell vadásszal éledek újra, ha kell akkor vadász-bombázóval, amin van rakéta, meg boba is. Jó az ha van saját légierő e fejed felett, már csak azért is hogy infót adjon az elllen toziciójáról. Persze ehhez az is kell, hogy ne agyatlan barmok játszanak, hanem csapatjátékosok....
Sim-módban meg még nem repkedtem....de ott már tényleg nem árt egy joy-sem meg némi tapasztalat. Én is kifejezetten "imádom", mikor elverekszem magam az ellenfél foglalókörébe, aztán jön egy FW, vagy egy B25, és nyakon fos a bobáival, vagy teleszór rakétával.....dehát ilyen a háború nem. Itt legalább van "Vissza a garázsba" meg "Újrakezdés" gomb, dédapáink korában ez nem volt.

Gilmoor
össze kéne párosítani itt az embereket, mint a zoknikat. Volt pár alkalom, hogy sikerült pár ismerőssel mennem egy kört, de nem hozta az eredményeket. Arra gondoltam, ha két, szabadidőben és érdeklődési körben hasonló játékost párosítanak össze, akkor azok egy idő után csak tudnak együtt mozogni. Mit gondoltok, mennyire lehetetlen? 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Nem vagyunk egyformák! Az én szemszögemből ez úgy néz ki hogy nem tud érvényesülni harckocsival, ezért nyert helyzetből jön rám repülővel, mert ki mertem lőni.
Én imádom.Amikor a gyengeképességű kilő a t-32-vel vagy t-54-el és a nyakába kap egy gyönyörű 500 kg-os német áldást...És mellé egy "welcome" chat beírást!Az maga a mámor!

A bombázókat én is kifejezetten utálom! Vagy rögtön azután bombáznak le hogy bekerültem a csatába, vagy amikor véletlenül megy a játék és 4-5 kill fölött járok. Mondjuk aki simulatorban beledobja az arcomba a bombáját arra azt mondom hogy elismerésem. De akkor se tartom fairnek hogy az ember szenved a szárazföldön, vért hugyozik hogy megnyerje a csapat a csatát erre jön a gyerek a nehézbombázójával és 15 killel zár, és ehhez semmit nem kellett csinálnia mint 3x elrepülni a pálya felett. Vagy amikor kilövök valakit rögtön beül a kis repülőjébe és megkeres a pályán hogy lebombázzon, ha olyan a gépe és elsőre nem sikerül akkor 2x-3x visszafordul.
Én a bombázókat utálom, hallom , hogy sivít a bomba, próbálok iszkolni, aztán egy kis csönd után, tank burnt down. Tegnap is egyszerűen bármerre indultam ráfaragtam. Volt , hogy AA-val még le is lőttem, de a bombák már jöttek.
Amúgy az előre elrendeltetés elvét én is bebeszéltem magamnak. Van párduccal olyan köröm, hogy csak pislogok, minden pattan rólam , meg 2 emberrel tigrist, t44-et egylövésezek. Aztán meg felvonulás alatt engem egy lövéseznek, vagy olyan kritikust kapok 1 lövésből, hogy 2 ember marad, meg motor , löveg pirul.
Utoljára szerkesztette: vfrtom1, 2015.08.04. 07:12:30
Hát nekem nem igazán sikerült megkedvelni, habár az utolsó meccseken volt néhány távoli one-shot-om, amin magam is meglepődtem. Ennek ellenére nem sokig szoktam húzni vele, mert előbb-utóbb lesz valaki, aki bevisz egy olyan lövést, hogy nem tudok visszamenni fedezékbe, akkor pedig vége a dalnak. Na sebaj. Azt már tudom, hogy a TD ág nekem nem igazán fekszik. Talán a StuG-volt az, amit tudtam élvezni és elég eredményes is voltam vele.

Igen, ilyen tapasztalatom nekem is van. Tegnap vért izzadtam, akkor sem nyert a csapat. Hiába mentem T-34-el, KV-1-el mindig bukta volt. Ma is így kezdődött, de az utolsó pár körben azért volt sikerélmény is. Mondjuk tegnap és ma is az első jármű amit vittem az SU-122 volt, mert szerettem volna végre fullosra fejleszteni. Azért én még nem vontam le azt a következtetést, hogy valahogy manipulálják, hogy mennyire tud eredményes lenni az ember, de tény hogy van szopóág aztán van amikor meg minden összejön. Mint múltkor amikor 11 meccsből volt 10 win, pedig német tankokkal játszottam.

kéne egy preconfigured gomb, ami megírja, hogy chatban-on van, mert így azt hiszik bunkó vagyok azért nem válaszolok :-DDDD

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

hiába írtál....
egyrészt nem voltam itthon csak tálcán maradt a game 😛
másrészt meg chatban-on vagyok, még 1 nap van hátra a 7 napból (múltkor elküldtem őket a gecibe general chaten)
nagyon is jó járgány az csak ki kell tapasztalni, a páncélzata tényleg papír de van egy nagy előnye a stuh42-vel szemben mégpedig a fürgesége, tüzelés után egyből fedezékbe kell húzódni és várni az újratöltést, lőszernek pedig csak HE-t szabad használni a heat kb olyan mint a szerencse kerék(vagy beadja vagy nem), HE lőszerrel "splashdamage-re" kell játszani a német és amerikai tankoknál szinte mindig bevált nekem mikor a toronyra lőttem.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Sherman0070
Én voltam a kérdező 😄
Am remélem hamarosan kész lesz az épületrombolás. Aztán meg jöhetnek a gyalogosok is.

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

AnuluWork
HA a gazsi azt mondja a meccs elején, hogy szopni fogsz, minden lepattan, de téged oneshotolnak azonnal, akkor lehetsz te vérpisti a legmenőbb csítekkel a tarsolyodban, az ellenfél KI FOG LŐNI, mert ezt egy ilyen fos dizájn. Ennyi. A repcsis részben még csak-csak van skill, de ebben tudhatod azt, hogy egy T5 tankon hová kell lőnöd azért, hogy elvileg megdögöljön elsőre, ha az ellent akarja kihozni győztesnek, mindenről pattogni fogsz, és elsőnek a loadered döglik majd meg. Mert ez egy ilyen szar.

Ha olyan lenne, mint anno volt, amikor rászoktattak minket erre a ...ra, akkor nem lenne vele semmi baj. De az amcsi tankok megjelenése óta a sebzés biza még randomnak se nevezhető. Inkább valamiféle hogyan szopassunk meg több tízezer ember nap, mint nap játék ez. 1x atomszar kört futsz, 1x meg van 2121324324223 killed egy lövésből.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.08.03. 20:27:03

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Az SU-122 tényleg ennyire fos vagy csak én vagyok nagyon béna hozzá? AB-ben értendő a kérdés. Lehet, hogy RB-ben más a helyzet, de én csak szenvedek vele. Kb. mintha papírból lenne, úgy lövik szét bármivel. A 20 sec-es töltés miatt, ha az első lövés nem halálos (és távolról tuti nem lesz az), akkor mire megint rá tudok lőni a célra vagy már rég kiszedett vagy lelépett. A kumulatív lőszere meg tök hatástalan. A HE közelről jó, de az ritka, hogy valaki elém sétáljon és hagyja magát seggbe durrantani. Ráadásul ha a legénységből elhaláloznak (és ehhez elég egy bekapott találat), akkor a töltési idő még hosszabb. Eddig azt hittem, hogy a StuH 42-nél nincs rosszabb, de ez űbereli azt is.

Viszont ami megfigyeltem, hogy az IS-3 még a 8.0 BR-en is jól teljesít. Egyetlen probléma azzal a "szuper lőszerrel (DM-12 (leo), M-469 (m103) " van, akármilyen szögből, akármilyen távolságról beüt. Szerintem azért tehették bele, hogy akinek 8.0 BR-en fogalma sincs, hogy egy tanknak hol a gyenge pontja, annak is legyen sikerélménye.

Visszatérve az IS-3-hoz: Sokan mondják, hogy az ágyúja miatt nem való 8.0-ba. DE! Kísérleteztem a HE lőszerrel és azt kell, hogy mondjam: OP. Csak kicsit tudni kell vele célozni, illetve tudni kell vele "hova" célozni. MAUS-ok csak úgy durrannak tőle, ha eltalálod szemből a torony alatt kicsivel. Az összes repesz megy lefelé a motortérbe. M103: eltalálod a kupola telejér, úgy, hogy épphogy súrolja, az összes repesz megy bele a toronyba. A többi "szarra" (sajnos), bőven elég a 122mm AP lőszer.
Pár kép, én már meg sem lepődöm semmin:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

megpróbálkozhatsz gajjob fórumra írni egy javaslatot hogy csak árkád modban legyen ez a fajta RNG lőszer robbanás, real és sim modba(vagy csak sim) meg mehetne egy módosított érték a lőszer robbanásra.

(én már nem merek ilyenre vállalkozni <#shakehead>)

RB-ben tolom, de nehogy már telibe kapom a lőszert és % esély kell hogy robbanjon. Tiszta WoT lesz ha így folytatják

RNG god az ellenfél mellet állt, nemrég valaki linkelt egy %-os esélyt hogy a különböző lőszertípusoknak mennyi esélye van robbantani az ammoracket.

Gagyi? Úgy százszor annyi tudás kell hozzá mint a tankozáshoz. Már persze ha nem Arcade kindergarten módban nyomod.
Sajna nálam se előny a 193cm...
A PszH-ba se tudtam előremászni a célzóoptikához, pedig úgy megnéztem volna.
Más:
Ha egy tanknak az Ammo-t pirosra lövöm akkor mit érek el? Mert hogy nem robban az holt biztos. Bezzeg ha engem lőnek...

Zegi Norbi HUN
Na tessék, kellett mondanom... Meglett a pz IV 😄 😄

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

Zegi Norbi HUN
Nekem a 40. win-re adott 3 nap prémet, addig csak 50k ezüst meg egy booster volt. Most 45.re meg 100 GE, de ezzel szemben eddig buktam egy laza 2 milliót 😄 Ügyesen van kitalálva, szerintem nyithatnék még 40 ládát, akkor sem lenne benne prémtank.

Múltkor valaki említette az épületrombolást, ezért rákerestem. Nagyon komolynak tűnik szerintem, de lassan 1 éve mutatta be a Gaijin ezt. Azóta meg semmi hír róla, akárcsak a katonákról :/

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

+1 :-)
cockpitban kell repülni nem a gép mögött 50 méterrel 😄 úgy nem lassú ám földközelben hidak alatt stb 😛 😄
jah tankokat tényleg nem nagyon lehet nyerni <#sir> ami volt azt is elcseszték a doboz nyitogatással.

hát sztem nem.... nem repcsizek 😄 talán majd egyszer
P-39N-O amúgy is ott porosodik, meg még van pár darab amit a gaijin adott..... adhatna tankokat helyette 😄