37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
foxbat88fx #27629 a játék nagyon szar irányba fejlődik....
szerintem kell keresnem egy magyar oldalt ahol el lehet adni az acc-omat
adnak érte 2000 forintot már vihetik XDDD
max csinálok egy másikat majd és elmegyek tier 3-ig.... az még egész jó -
Molot115 #27628 Na jólvan akkor, csak így tovább. Akkor nemsokára jöhet az eventes RB az SB-t meg meglehet szüntetni teljesen.
Csak nekem nem tetszik az irány? -
foxbat88fx #27627 ha azt gondolod hogy a legjobb tank akkor nem sok intelligenciád lehet :D
HEATFS-es tankok közül szerintem a leggyengébb -
foxbat88fx #27626 kivették... 2-3 hete kb
most már se a HE-t se a HEAT-et se a HEATFS-t nem fogják meg a fák, kerítések, villanyoszlopok stb... -
Nem láttam még embert T10m-el így vergődni :D Elhiszem, hogy nem lehet olyan mint jó mint gondolom, de azért mégis csak a legjobb a mostani contentben és ezzel nem lehet vitatkozni, sajnos :D -
Molot115 #27624 Miért újabban nem fogja már meg? Valamikor nyáron próbáltam eastern europe-on akkor még megfogta...
Dehát mit is várunk ugye a gaijin az gaijin... :D -
foxbat88fx #27623 az a baj, hogy ez a buzi gaijin még azt is kivette hogy a kerítés stb megállítsa a HEATFS-t
mert ugye eddig megfogta, most már az se fogja meg -.-" -
Molot115 #27622 Hát ha úgy működne ahogy írtam, akkor ez nem jelentene gondot. Tekintve hogy ismerned kéne a harckocsikat hogy van-e rajtuk üreges vagy rétegelt páncél, ha igen hol. Tudnod kéne hogy oldalról lánctalpat, felfüggesztést nem lősz meg vele. Kőfal vagy kerítés mögött álló ellenségre nem lősz rá stb. Viszont ha tiszta a cél és tudod hogy homogén páncéllal van ellátva akkor rá tudsz lőni mert át fogja ütni! Ehhez azért tudni kell célozni!
Az hogy a játékban jelenleg hogy működik megint más téma...
Viszont egy lőszert hibáztatni azért mert azt teszi amire kifejlesztették, nevezetesen hogy távolságtól függetlenül átüssön mindent, nem tartom jogosnak. Nem a lőszer hibája hogy betették a játékba 15-20 évvel a saját kora elött, amikor nem volt ellenszere. Amelett hogy nincs is rendesen lemodellezve, teljesen esetlegesen működik és azt az érzetet adja hogy nem kell vele célozni...
Meg persze az is sokat tudna segíteni hogyha a T4-es könnyű szarokat kivennék a játékból, vagy csúsznának fel T5-be a kortársaikhoz. Aztán húzni egy vonalat 45-nél és semmi átjárás. -
foxbat88fx #27621 oké de szerintem ebben így már nincs semmi élvezet....
T-10M-re se fejlesztem ki a HEATFS-t... minek? nem is lenne már értelme a játéknak ha csak célzás nélkül kellene lődözni össze vissza -
Molot115 #27620 Hidd el hogy a valóságban még pusztitóbb mint itt! Ha egy kumulatív átüt egy harckocsit akkor az ki van lőve! A valóságban nem kell ráduplázni. Főleg nem kell 8-10 találatot bevinni vele. A T-54/55 HEAT lőszere 380mm-t ütött át a 60-as években. Úgyhogy valós az átütés, csak olyan mintha valaki idehozta volna a jövőből... Az az olvadt fém sugár ami úgy viselkedik mint a plazma mindent begyújt egy harckocsin belül, mindent! Felfoghatatlan hőhatással jár! Anno csináltak gyakorlaton olyat hogy rálőttek T-72 kumulatív lövedékével egy T-55re. A torony frontot érte a találat, a torony hátulján volt kimeneti nyílás... Bent a küzdőtérben megvolt olvadva minden berendezés, és vastag szürke hamu borított mindent!
Én azt mondom pont hogy normálisan kéne megcsinálni ha már betették. Ha átüt akkor kill!!!! Ennyi!!! Nem szórakozni itt randommal... főleg hogy kifejezetten érzékeny lőszer típus, egy kötényezés megfogná vagy egy üreges páncélzat, (lásd T-10m vagy IS-3 oldala). Vagy ott vannak mondjuk a nagyobb futógörgővel rendelkező típusok, oldalról az is megfogná gond nélkül. A tereptárgyakról meg akadályokról nem is beszélve... Szóval lehetne ezt normális módon csinálni... Mindent átüt de csak a homogén páncélt. A többire meg ott van az AP, vagy APDS! -
Molot115 #27619 Hát ha nem is alapoznám rá, én mindent bevetnék annak érdekében hogy a kezelő személyzet ami vitán felül a legfontosabb egy harckocsiban, lehetőleg minél nagyobb esélyekkel éljen túl egy ütközetet. A minél ellenálóbb és modernebb páncélzat minden körülmények között ott van. Az véd éjjel nappal jó és rossz látási viszonyok között. A sebességet nem biztos hogy mindig ki tudja használni egy harckocsi, persze ha kitudja akkor ki is kell. De a mai modern MBT-k nem szégyenkeznek ezen a téren sem.
Az hogy az abramsek mit kapnak a közelkeleten sokkal inkább köszönhető az impotens katonai vezetésnek mintsem az abrams vélt vagy valós hiányosságainak. Szemből abramset még nem lőttek ki. Oldalról meg simán átüti egy rpg, amit baráti gyalogság hiányában rendesen kapnak is arrafelé... Meg lehet nézni hogy találat esetén hányan másznak ki egy könnyű harckocsiból és hányan egy MBT-ből... -
Mit össze nem vitatkoztok, miközben random az átütés, hülyék a csapattársak, és bent van a brit ág melyből ha van 6 értelmes tank, akkor már túloztam. Mindeközben a levegőben is felütötte fejét a random sebzés, még hülyébbek a csapattársak. A BRekben, random sebzésben kellene először rendet tenni, utána jöhetnének a HEATFSek, reaktív páncél, meg még ki tudja mi. Még egy hónap, és a klasz és tényleg szép brit tankok húznak 6.3ból is 7.0ba. -
foxbat88fx #27617 rohadtul nem valós a 400mm átütési érték....
meg ráadásul 1944-es tank találkozik HEATFS-el amikor még az se tudták mi az a HEATFS...
bőven 2.vh után kezdték el nyomni a HEATFS-t....
80-as évekre már brutál átütéssel... napjainkan meg már 1300-1500mm effektív átütéssel
de legalább tennék be a kurva reaktív páncélzatot ha már van HEATFS... de neeeem az nem teszik be a gyökerek -
foxbat88fx #27616 abrams-eket mind tandemfejes teankelhárítóval lőtték ki.... azt kb nincs ami megállítsa.... -
Ez így oké, de számomra nem tiszta, hogy ugyanannak a lőszernek miért van nagyobb romboló hatása kisebb szinten, mint magasabbon.
Azt viszont nem is tudtam, hogy t54-hez nem is lehetne HEATFS :D Nagy mágus ez a Gaijin. Biztos sírtak az orosz játékosok, hogy nehéz kilőni a Maus-t. Ha jól emlékszem, először ennek tették be a csodalőszert igaz? Aztán utána jött a többi tankhoz is, nehogy russian bias legyen. Ha párhuzamot akarnék vonni, akkor a WoT-ban is a kreditért aranylőszer volt a játékmenet megerőszakolása, legalábbis nehéz tankos szempontból biztosan(+ ott még az artyk is rátettek erre egy lapáttal). Itt is a HEATFS kb ugyanez, bár még nem az összes top tank szór ilyet, de lehet az sincsen messze.
Nagyon örülnék, ha kivennék a fenébe végre, de gondolom ez soha nem fog megtörténni. Viszont ha már nem képesek kivenni, akkor legalább dolgozzák át a romboló hatását. Nem akarom elhinni, hogy a valóságban is ennyire pusztító volt.Meg már abban sem vagyok biztos, hogy az átütési értékek egyáltalán valósak, hiába szoktam olvasni néha hogy hivatkoznak erre meg arra. -
kissssss #27614 én nem nagyon alapoznám egy tank túlélését egy egyszer használatos reaktív páncélvédelemre... bár ez már más téma, szerintem egy tank túlélése(általánosságba véve) jobban függ a kezelőszemélyzet rátermettségén helyzetfelismerésén és kiképzésén elég csak megnézni hogy a szaudiak mit össze nem kontárkodnak most jemenben az abrams tankokkal. -
foxbat88fx #27613 te mennyi csatát nyomtál le T-10m-ben?
most no offense de szerintem hülyeség amit írsz
mozgékonyabb mint egy T-54? sose
legjobb ágyú? miért is? alap lőszere jó ez oké... ennek is van 400 penes HEATFS-e oké... csak mire én lövök egyet addig a T-54 meg M60 meg Leopard kettőt lő szintén 400-as átütéssel
reális-e? úgy gondolom azért nehéz tank egy nehéz tank hogy ne lehessen olyan kurva könnyen kilőni
mi a fasznak van páncélzat ha van 400mm-ert átütő heatfs???? kb lószart nem ér t5-ben az armor
jól használva egy leopard is többet ér a T-10M-nél... T-54 1951 HEATFS-ről nem is beszélve....
bár itt mindenki kilő mindenkit egy lövésből HEATFS-el..... tiszta call of duty csak tankokkal....
tier4-ig fasza a game... vagyis csak volt mert már azt is felkúrja 7.7 tankok ellen pffff
no skill, HEATFS win.... ennyi a tier 5 -
bgabor911 #27612 Tehát szeretnéd, hogy még HEAT-FS-el se lehessen kilőni, hamár a többi lőszer nemigazán fog rajta?
Komolyan, van egy olyan tankod, ami a játék legjobb ágyújával bír, jóval mozgékonyabb a többi heavynél, (de még a Tré-54eseknél is), és te meg azért siránkozol, mert a páncélját(amin szintén az élmezőnyben van) van ami átüti?
Elég gyerekes dolog a legjobb tankban ülve azért visítani meg buffot követelni, mert létezik olyan ami azt is kilövi. Mit szeretnél, kilőhetetlen tankot? Reális ez? -
Molot115 #27611 Amik később szépen ki is haltak szinte kivétel nélkül. Hála a robbanó reaktív és rétegelt páncélzatoknak, amit már nem tudtak átütni. De rájuk legalább mindenki halálos veszélyt jelent, és ezt már a sebességük se egyensúlyozza a mai világban...
Persze a játék megint más, itt virágkorukat élik.... -
kissssss #27610 pont ez a lényege a heatfs-nek... fölöslegesé teszi a páncélzatot, nemhiába kezdtek el gyártani gyors mozgású nagy tüzéréjű de könnyen páncélozott tankokat. -
foxbat88fx #27609 mégse ér szart se a 400mm átütésű HEATFS ellen ez a legerősebb tank
3km-ről egy lövéssel kiszedik, nulla skill kell hozzá
Alex: csíter? :D itt is rohadt nagy mákom volt.... nem győztem rohangálni a cap pontok között..... 4szer capoltam és éppen nem lett vereség -
bgabor911 #27608 Tovább buffolni a játék legerősebb tankját? Mit szeretnél még pontosan, plazmaágyút? :D -
komoly tankok voltak a csapatodban.. tiger h1, t34 85, panther g.. te meg egy csíter vagy.. ;) -
foxbat88fx #27606 na jó.... nekem most kell szünetet tartani
még ezt is majdnem elbuktam a sok IQ fighter miatt pffffff
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Molot115 #27605 Sztem simán csak az van hogy az L7-es meg az L1-es alapból APDS-t tüzelt, a 20 fontos meg APCBC-t. Így a Centurion MK.10-hez meg a Conqueror-hoz nem kell kifejleszteni mivel alapból az van hozzá.
HEATFS-t nem használhattak ugye mivel az szárny-stabilizált és huzagolt csövű ágyúból nem fognak olyat kilőni. (most azt hagyjuk hogy a T-54-hez is van HEATFS... a D10T-hez... agymenés!) Max. sima HEAT-ot de annak meg nem tesz jót a forgás így maradt a APDS (az APFSDS megint csak szárny-stabilizált) meg a HESH ami brit fejlesztés. -
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt élvezetes velük játszani, de azért sajnáltam a többi játékost. Például ha átváltok német tankra és bemegyek én is Tigrissel vagy a Párduccal, aztán azzal szembesülök, hogy esélyem sincs, kicsit rossz. Főleg hogy ezek 45 előtti tankok. De sebaj, talán kövi körbe nem tesz be 6 BR feletti tankok közé.... hát pedig de :D -
Köszönöm, akkor jól sejtettem :) Akkor már csak az a kérdés, hogy a kifejleszthető APDS túl erős vagy a rank V-ös túl gyenge? -
foxbat88fx #27602 most nem is ez a lényeg.... hanem, hogy a fél ellenséget kiirtom ezek a gyökerek meg nem képesek annyira sem, hogy elmenjenek a cap-ra vagy megöljenek 1 csata alatt 1 tankot.... mert ha mindenki megöl 1 ellenséges tankot akkor lenne 80% winratem minimum.....
egyébként sztem meg inkább buffolni kellene a T-10M-et...
semmit nem ér a HEATFS-el szemben -
bgabor911 #27601 Szép eredmények ez tény, bár a T-10M-re igencsak ráférne egy alapos nerf. -
foxbat88fx #27600 na most már kezdek ideges lenni.....
számoljátok meg mennyit ölt a csapat és nézzétek meg mennyit öltem én
PFFFFFFF
3 csata..... szánalom kategória, nem tudom milyen előnyt kellene ezeknek a gyökereknek adni, hogy nyerni tudjanak
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
bgabor911 #27599 Igazad van, ez egyértelmű. Én arra számítok hogy egy-két hónap múlva a teljes tier4-5 brit állomány feljebb költözik úgy 0.3-0.7 BR-el, ez borítékolható. Egyszerűen nem lehet nem észrevenni hogy szándékosan, beetetés jelleggel vannak túl alacsony BR-re téve. -
bgabor911 #27598 Jó lesz az csak ne add fel. -
Molot115 #27597 Hát ugye a leválóköpenyes űrméret alatti lőszer az APDS. Miután elhagyja a csövet leválik róla a köpeny ami kizárólag azért van rajta hogy az ágyú űrméretére hozza a lőszert, hogy ki lehessen lőni, ne lötyögjön. A hatalmas sebesség miatt elért nagy kinetikus energiát használják páncélátütésre. Robbanóanyag nincs bennük mivel egyrészt elég kicsi a nyíllövedék átmérője másrészt a nagy kinetikus energia önmagában elég arra hogy találat esetén a bent tartózkodók elveszítsék az összes harci moráljukat.
Bármilyen hatásbeli különbség a játék hibája! Kivétel nélkül ugyanúgy működnek a valóságban, főleg ugyanazon nemzetnél. A válasz tehát igen ugyanaz, csak más űrméret és kezdősebesség. De a lényege megegyezik. -
Akik jobban értenek hozzá, azoktól kérdezném, hogy a kifejleszthető brit APDS lőszer(Caernarvon, Cent mk3 stb) ugyanaz mint a nem kifejleszthető(Cent mk10 és Conqueror)? A játék szerint ugyanaz, csak a kaliber miatt más a súlya, de mégis mintha ég és föld lenne a kettő. A Conqueror és Cent mk10 APDS lőszere dettó APCBC, tehát lőszert képtelen robbantani meg alig okoz kárt sokszor a tankban. A Caernarvon meg mondjuk a Cent mk3 APDS-e viszont valami terminátor. Szemből, oldalról végez egy tankkal egy lövésből, lőszert ritkán nem robbant be. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy noha papíron ugyanaz, a gyakorlatban mégsem.
Egyébként 6.3as BR-en a Caernarvon és Cent mk3 az APDS-el 285 mm átütés és 7 sec alatti töltési idő.... iszonyat OP. Szegény Tigris és Párduc esélytelen egy megint csak háború utáni tankkal. Mondjuk más tanknak sincs sok esélye. Ez kicsit mézesmadzagnak tűnik, mint a WoT-ban, mikor az új tankok túlzottan is jók a többihez képest, aztán később meg csendben visszavesznek belőlük. -
ikarus44 #27595 #27397
Kb. 10 kill az Op-34 érdeme. Ha van egy kis szerencséd lehet vele darálni. -
foxbat88fx #27594 pedig a T-34-eseknél nem sok OP-bb tank van a játékban
azzal a tankkal szarrá kellene aláznod az enemyt -
Kubukli #27593 2 napja játszok a játékkal, eddig talán 3-4 órát összesen és a T-34/T-28-ig jutottam, meglehetősen béna vagyok. Pont ezért csak arcade módban tolom.
Ami kiakaszt az az, hogy az ellenfélnél 10 csatából 9-szer leveszik, hogy a kijelölt pontok elfoglalása, tartása is fontos, míg az én csapatomban 2-3 percig egymást lökdösik/akadályozzák/próbálják lőni, ezután jönnek a turista körök, nézelődés. Ekkor jön a felismerés szakasz: lőni kéne a pirosakat. El is kezdik, persze minden tereptárgyon keresztül. Végső fázis: akkurátusan, félkörben felállnak a spec. bázispontok KÖRÜL és folytatódik az eszetlen lövöldözés hegyen, sziklán, mindenen keresztül. Taktikai térképet nem néznek, rendszeresen kapjuk hátulról az áldást.
Saját csapattól még arty segítség hívást nem láttam.
A repülő használat is epikus: általában csak kamikaze módban próbálnak ráesni az ellenre. Kis kaliber, nagy kaliber, rakéta... eszükbe sem jut. -
Ha az első háromban van minden csatán, akkor nem rajta múlik. Winrateket néztek, pedig szerintem ez a lényeg. -
A "turista barmok" megérnek annyit hogy felhúzd magad miattuk :)?
De hogy 20 körön keresztül a mindig a te csapatodban vannak többen, és ezért mindig kikapsz, az tényleg ritkaság.
Utoljára szerkesztette: _Kondor_, 2016.01.18. 02:48:34 -
Kubukli #27590 Ne haragudjatok, de ez a játék egy nihil a játékosállomány miatt.
Kb. 20 csatát vesztettem sorban a turista barmok miatt. Ráadásul a T34-1940 -nél már három stratégiai pont is van. Na azt a balfaszságot amit ott művelnek...