37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • AnuluWork #27869
    Akkor pont nem lesz jó semmire. Faxa.
  • Droughert
    Orosz
  • AnuluWork #27867
    A Panther T-V az német oldal lesz, vagy valami szövetséges - amcsi - captured?
  • AnuluWork #27866
    Köszi. A ma, ugye nem este 23:59et fogja jelenteni, hanem minimum delet? :D
  • Brenor
    Akinek van valamilyen Dögcédulája, az megkapja a Panther T-V tankot, meg a Bf 109 E7/U2 repülőt is. Amikor meglett az 50k $ akkor írták, hogy ma (vasárnap) osztják ki mindenkinek.
    A 100%-os RP booster kicsit kényesebb kérdés. Eredetileg úgy akarták megcsinálni, hogy csataszám korlát nélküli legyen, és csak az időlimit alapján járjon le a használati ideje, de valamiért ez nem működött nekik. Szóval jött a B megoldás, hogy beállítanak egy olyan magas csataszám korlátot, amennyit lehetetlen lejátszani 8 nap alatt. El is kezdték kiküldeni, így sokan meg is kapták, de ezzel meg az volt a baj hogy 100 csatás korlát került rá valamiért, de ennyit 2-3 nap alatt le lehet játszani. Úgyhogy megint csúszás, és a véglegeset ma fogja megkapni ebből is mindenki, amin már 1000 csata lesz a korlát, és megtoldják a felhasználási idejét az elveszett idővel.
    Utoljára szerkesztette: Brenor, 2016.01.24. 08:44:38
  • AnuluWork #27864
    Kell valaminek lennie mellette, vagy elég az, hogy megvettem anno a dogtaget?

Szerk. Ez így ge.iszar. Ma van időm, meg jövő vasárnap. Pont beleférne a 8 napba, erre semmi.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2016.01.24. 07:47:18
  • AnuluWork #27863
    Van dog tagem és nem kaptam. Mitől függ, hogy megkapjuk?
  • AnuluWork #27862
    A brit top tankok is kifejezetten lassúak. Nem hittem volna a Comet után.
  • Molot115
    Igen volt ilyen. Sőt olyan is van hogy T-54el nem érek oda mert már 3 leopard ott van! :)
  • Lokker
    Akkor már játszottál mikor még az volt hogy oroszok befoglalták a pontokat mikor a németek kb. még ki se jöttek spawn-ról?
  • Molot115
    Most novemberben volt 1 éve.
  • Lokker
    Mikor kezdtél játszani?
  • Molot115
    Nem könnyű kibogozni a hozzászólásodat!
    Nem egy játékon kell szocializálódni, és egyből kiderül mitől hírhedt egy Tigris vagy egy Párduc. Csak itt a játékban összekerülnek olyan gépekkel amik felvették velük a versenyt vagy meg is haladták őket. Így már nincs meg a "legyőzhetetlenség". Nem más ez csak egy játék, jó messze a valóságtól, tök mind1 mennyire akarnak realisztikusak lenni. Igen sokszor említem hogy realisztikus meg valóságos, de azt is hozzáteszem hogy kicsit vagy nem teljesen. Azt pedig látni kell hogy mivel ez egy játék nem lehet igazán realisztikus!
    "A tigris és a sherman egy szinten legyen" Szépen kiemelted de úgy szólt eredetileg hogy nem lehet elvárni hogy 1 szinten legyenek. Mivel a valóságban sem voltak 1 szinten. Ráadásul nem is én írtam. Azzal én is egyet értek hogy lenne mit felül vizsgálni a BR rendszerben.

A következő hozzászólásod miszerint "irtózatosan" lejt a pálya az oroszok felé. Hát neked ez a véleményed, rendben. Nálad lejt, nálam nem. Korábban kitárgyaltuk már ezt. Nem tudtak meggyőzni róla pedig többen próbálták. Nem tudom például hol van az a sok hasznavehetetlen, szar és életképtelen tank? Komolyan kiváncsi lennék melyek azok? Pz4-ek jók, Párducok megint csak jók, Tigrisek is, KT meg P2 meg egyenesen brilliáns. Újabban a shermanok oldalról 1 lövés, mióta lecsengett a bevezetésük. Szemből is 1-2 lövés PZ4 F2-vel, az esetek nagyrészében. (Mostanában mentem pár kört alacsony tierben is, 3fős szakaszban.) Azt meg ne mond nekem hogy neked minden T-34 10 lövés hogy egyáltalán kigyulladjon mert azt nem fogom úgyse elhinni. Ha pedig elő is fordul ami lehetséges, az inkább az RNG hibája, nem a T-34é! Mint mondtam pár csatát játszottam oroszokkal is, semmivel sem gyulladnak ki ritkábban mint azok a német tankok amiket próbáltam. Ezekkel az érvekkel hogy "hasznavehetetlen" "szar" "életképtelen" egyáltalán nem győztél meg arról hogy az oroszok felé lejt a pálya!
    A mondataidat meg fogalmazd meg kicsit érthetőbben, mert se füle se farka némelyiknek...
  • AnuluWork #27856
    Ezért ma már nem lépek be. Remélem holnap 8ról indul majd, nem 7ről. :D
  • Luciferkee
    Én nemkaptam lófaszt sem pedig még az arany szart is megvettem.

Nektek megvan?
  • Sherman0070
    Dog Tag-esek kapták.
  • AnuluWork #27853
    Ez mi?
  • Sherman0070
    Melyik ágat húzzam ki?
  • Sherman0070
    Az konkrét. (és 8 napom van hogy elhasználjam)

• AnuluWork #27850
    Megj. végignyomtam az összes nemzet összes kibaszott ágát, de ilyen jól összerakott és ilyen értelmesen megalkotott ágat és BR szintet, mint amit a gazsi a briteknél összehozott az elmúlt 2 évben még nem láttam. Ha az Archert leszámítom, igazából a brit ág - a többnyire szar/szutyok lőszerek ellenére - a lekorrektebb 3 tankot egy sorba felvonultató ág. Röhej, de prém tank nélkül is szépen lehetett haladni velük, bár a Churchillt a 76 mmes ágyúval azért kipróbáltam volna, mert biztos jól szarja a zsét. :)
  • AnuluWork #27849
    Csak pár mondat az OP/nem OP vitához.

Amíg random a sebzés és a MM bequr +1be is, szerintem, nincs olyan, hogy "OP".

Hatalmas szerencse van. Semmi más. Egyszer megyek egy jó kört egy tankkal, minden összejön, egyszer meg egylövéseznek 2 kilométerről.

Amit észrevettem, az a következő (most általánosságban mondom, squad nélkül):

MINDIG nézi a gép, hogy te most hogy állsz a soron, értsd: az elején, amikor elkezded gyúrni a tankot, akkor segít. (pl. első csatád vele 5--8 kill, hogy azt hidd, ez tényleg "OP"). Amikor a közepén vagy, akkor szopat, és bár te jól szerepelsz, folyamatosan vesztetek. A közepe után szopat a legjobban, míg a jobb oldalt és a legjobb lőszert meg nem szerzed, viszont már nyertek (ilyenkor mindig 10k ezüstöt vág hozzád, ha nagyon lepattantál, mert azért néha ő is érzi, hogy túllőtt a célon :D). Ahogy eléred a végét, majd az elitet, a tankod viselkedése megváltozik. Elkezd minden bejönni. Ő azt mondja, hogy mert "elit" lett. Nos, a fenéket. Egyszerűen mindig a f.sz jó végére kerülsz és minden bejön :D

Nagyon fontos az is, hogy egyedül mész be, vagy squadban. Squadban is ki lehet fogni szar napot, de azért ha 4 arc tankjai ua BR, ti vagytok a csúcs minden meccsen. Onnan nem nehéz jól szerepelni. Ezért is ennyire jók a ruszkik ebben. Egyedül ált. kijönnek náluk is a hiányosságok, de persze a random szar is bekavar rendesen. Ha egyedül mész, még akkor is mehetsz jól, de azért van szopóág rendesen. +1 BR, te vagy főleg alul a táplálékláncban, stb. A tankodtól függ, hogy mit lehet vele összehozni, na meg a mapleosztástól: van amikor iszonyat életképtelen mapeket ad, ahol el kell gondolkodni, hogy most mit érdemes egyáltalán csinálni, mikor lesz már vége, és van hogy jó mapek vannak, ahol nehéz szarul szerepelni.

Most ki lehet hozni, hogy egy tank OP, de tényleg minden tankot ki lehet lőni. Pontosan úgy, ahogy Alex is mondja.

Én azt mondom, hogy az "OP" tank ott kezdődik, hogy +1 BRben is jól szerepelsz vele, bárhová teszik, várkivel hozzák össze +1ben, jól szerepelsz. Vagyis, nem csak a saját BRedben vagy jó, azt ugyanis el lehet qurni hibás besorolással.

A németeknék a PZIVek, KTk ilyenek, a Tigris E, az amcsiknál Shermanek, M6A1, a ruszkiknál a T-34ek, az IS széria, a Klement Vorosilovok, a briteknél pedig Firefly, Achilles, Churchillek, Charioteer, na és a Comet. (Most a 3 brit 6.3as tankot hagyom, ők nagyvadak, pár hét és mind 7.0 lesz, 7.0 felett meg úgyis csak a durvák jönnek szembe ...)

A briteknél amúgy meglepetés számomra, hogy a Comet jelenleg az a tank T3ban, 5.3 BRel - szerintem - ami +1 BRben, is megállja a helyét, sőt, 7.0ban is képes jó teljesítményre vele az ember. Ha a tolatása nem olyan fos lenne, mint a brit tankoknak általában, a Walker szintjén lenne, bár annál sokkal jobb (szerintem). De mivel fos a tolatása, inkább a Panther szériához hasonlítható, viszont azoknál sokkal, de sokkal jobb.

Egyébként tényleg jók a brit tankok. Ha az ember nem nézni, hogy a legkevesebb idő alatt a legtöbb RPt préselje ki belőlük (sajnos, csak hétvégén két délután van időm mostanában a WTre), hanem csak taktikusan játszik velük, akkor remek meccseket lehet összefunolni, még akkor is ha nem nyertek. :)

Most jön az utolsó 5 brit tank.

• DasIsFuck
    Oroszokfelé irtózatosan lejt a pálya.
    Németekkel ritkáán fordult elő az, hogy egy 2-3 jó meccsből álló sorozatot fent lehessen tartani.
    Én pl eleve nem is igazán veszem már komolyan amikor német vs akármi van, mert kb 5-10% esélye van a csapatnak felállástól független.
    A német oldal tele van hasznvehetetlen szar tankokkal amik legtöbbjikével ha valaki bejön nagyon komolyan rontja a siker esélyét.
    Ha a német oldal nem a kíméletlen sündisznó taktikát játsza egyésgesen akkor kb reménytelen, de még ezeken túl is az ellenféltől függ.
    Na meg pálya és tank.

Ezekre jön még az, hogy a német tankok eleve nagyon életképtelenek, tehát amíg egy sherman sorozatosan nyeli be a lövéseid vagy egy t-34 motorterére célozva 10 lövés kell, hogy kigyuljadjon egy német tank meg első találatnál ég, ha szerencséd van robbansz is nagyban befolyásolják a végkimenetelt.
  • DasIsFuck
    "A valóságban a sherman egy rettentően gyenge harckocsi volt, és ezen nem sokat segítettek a későbbi átfegyverzések sem. A T-34 egyértelműen lezúzta volna 1vs1ben"

A wt alapján ez pont nem mondható el a történelmi ellenfeleiről.

"Tigris és egy Sörman azonos szinten legyen"
    De azzal nyilván igen, hogy egy chörchil/kv1 és egy pz3 egy szinten legyen, pedig semmivel sem különb egy tigris vs t-34/m4-től.
    Vagy a kv-2/su-85 sem.
    Pedig ezek a párduc/tigris/jpz4-el vannak erőségileg egy szinten a játékba,mégis mehetsz velük terorizálni a gyenge szarokat, tisztelet a kivételnek.
    Bár a németeknél nincs kivétel szerencsére.

Vagy br rendszer vagy történelmi összevetés.
    A második szerintem hülyeség, tehát marad az első.
    Az viszont úgy szar ahogy van, vagyis inkább "olyan amilyen"....

Viszont wt alapján szocializálódva nem értem mire fel van a német vasaknak a nullától pozitív irányba eltérő hírneve, hisz az olyan felsőbbrendű tecnika ellen mint a sherman amik immunisak voltak a lövésekre vagy az orosz döntött acél amiről minden lepattant vagy a mágikus 10 és kevesebb mm-el rendelkező légvédelmi/td-k amik a legeffektívebb tankelhárítók voltak tényleg semmi esélyük nem kellett volna, hogy legyen.
    A német mérnökök ezt nem tudták megugrani, egy pz4 20mm-es nemlétező oldalpáncélzatán nem mennek keresztül-kasul át a lövedékek mint az usa/brit tankok zömén hasonlóan nemlétező menniységű páncélzatán.

• Zegi Norbi HUN
    Szívesen :)
  • AnuluWork #27845
    Bocs, de az Archer pl. egy kalap kakker. Az egy szenvedés. Gábor írt a PTről. Na az az Archerhez képest lófakk. :D
  • Sherman0070
    Én is hallgattam őket és hallottam én is hogy állítólag jön.
  • FishNoRba
    Sherman -nak, meg akit még érint: Rákérdeztem most twitch -en és azt írták, hogy a Panther / E7 -et holnap kapjuk meg, a 100% -os boostot meg még vagy ma, vagy legkésőbb holnap adják oda. Ez a szerverükön múlik. (Ne kérdezd...)
    Utoljára szerkesztette: FishNoRba, 2016.01.23. 19:09:36
  • Molot115
    Hát nem tudom azokkal a tankokkal amikkel többet játszok, hasonló eredményeket produkálok. Nemzettől függetlenül. Személy szerint nem vettem észre hogy bármerre is lejtene a pálya, összességében. Van amikor németekkel megy jobban van amikor oroszokkal. De érzetre nem tudnám semelyik oldalt könnyebbnek kihozni. orosz oldalon is nem 1x van BR7,7-be is akár, hogy 3-4 perc alatt leradíroznak minket a németek vagy amcsik. Talán majd 1x megszámolom kiváncsiság képpen hogy a számok mit mutatnak. Tényleg annyira OP-e az orosz oldal... :D
  • FishNoRba
    Igen, ez így van. Mégis, a meccseim nagy része úgy ér véget a németekkel, hogy pár percre a kezdéstől a csapatom felét kilőtték, a másik oldal pedig többszörös emberelőnyben van. Nyilván, nem elég ha egy tank jó, ülni is kell benne valakinek aki érti a dolgát. De ha 2 nagyjából azonos képességű csapat mérkőzik meg egymással, ott bizony az, hogy milyen nemzet tankjaival játszanak, az esetek nagy részében döntő jelentőségű. Legalábbis a tapasztalataim ezt mutatják.
  • joceruza
  • Molot115
    Erre van a BR rendszer, ami hát nem tökéletes. Próbálják a hasonló képességű harckocsikat egy szintre tenni.
    Korábban sokszor szót emeltem az ellen hogy az orosz oldalt OP-zák páran. De már letettem erről, mindenki úgy látja ahogy. Személy szerint nem tartom OP-nak az orosz oldalt, igaz csak 2500 csatám van velük, amiből kb 2000 RB a maradék SB. Szerinted is a mérleg az egyik oldalra dől, illetve OP tankok is vannak szerinted. Vannak harckocsik amik kiemelkednek a BR-ükből, amikkel gyengébb játék tudás esetén is jobb eredményeket lehet elérni, de abban Alexnek igaza van hogy azt azért ki is kell tudni hozni belőle. Hiába ülsz T-10M-be ami a játék "legerősebb tankja" ha jön egy jó képességű játékos egy leopárddal és szó szerint megaláz. Jó a leopárd de valahogy senki nem OP-zza, hogy lehet ez? Sokkal többet számít hogy mennyire tudsz játszani, mint hogy milyen tankban ülsz, akár OP akár nem.
  • FishNoRba
    Mert szercsére nem csak olyan emberekkel akadok össze mint Te ;)
    Utoljára szerkesztette: FishNoRba, 2016.01.23. 17:57:08
  • FishNoRba
    A wottal kb. 5 percet ha játszottam, bár a mai napig is folyamatosan át akar csábítani két cimborám, akik meg azt preferálják. Egyszerűen az életerős sebződéstől én a hajamat téptem.

Lehet, hogy tényleg nem jó példát említettem, mert már többen is megjegyeztétek. Csak Alex azon állítását akartam megcáfolni, hogy márpedig "OP tankok nincsenek", mert szerintem ez nem így van.
    Igen, én átérzem, hogy nehéz helyzetben vannak gazsiék, mert a hadviselés soha nem volt kiegyenlített. (Az front front elején a németek a KV-1 el küszködhettek, az amerikaiak meg úgy ahogy van benézték a tankok szerepét, jelentőségét a kezdeti sörmenekkel..stb..stb..)

Nem is lehet elvárni, hogy egy Tigris és egy Sörman azonos szinten legyen, mert nem voltak azon az életben sem, de a kiegyenlítettséget valamilyen úton módon meg kéne oldaniuk, mert már azt hiszem mindketten megállapítottuk, hogy a winráta a mérleg egyik oldalának kedvez, ez pedig egy kompetitív játéknál elkerülendő. Szerintem.
  • AIexx
    ha ennyi minden nem jön be neked a játékkal kapcsolatban, miért játszasz? :)
  • FishNoRba
    A vitával semmi gondom nincs, ha az érvek ütköztetése megfelelő hangnemben zajlik.
    Azt már annyira nem szeretem ha valaki magas lóról olyan hangnemet enged meg magának mint Alex...
  • Molot115
    Az igaz hogy távolodnak a valóságtól. Nem tudom milyen meggondolásból egyébként. De mind1 is, az irány ez. Egyébként így is fényévekre van a wot-tól ilyen téren. Így megértem ha nem akarsz visszamenni, de itt el kell fogadni azt hogy vannak különbségek, még akkoris hogyha egyes esetekben talán túl nagynak is tűnnek!

A #27821-es hozzászólásodban T2-es T-34ről és shermanról beszélsz hogy kettejük között mekkora különbség van, és bár egyértelműen nem írod le, azért nyilván való hogy a T-34re gondolsz OP-ként. ( Eredetileg tényleg a 2.vh vs hidegháború volt a fő kérdéskör, de itt levitted alacsonyabb tierbe a beszélgetést ahol szóba se jöhet az eredeti probléma!) Mert ugye szerinted túl erős a T-34. Mivel megemlítetted így külön, arra következtetek hogy ebben a példában a különbséget túl nagynak tartod. Tehát a különbségek ellen beszélsz, akkoris ha nem eltüntetni akarod hanem csökkenteni. Ha mesterségesen csökkentjük a különbségeket, vagyIs közelebb hozzuk egymáshoz a tulajdonságokat akkor azt érjük el hogy mégtovább romlik az amúgyis egyre gyérebb realisztikusság. Aztán egy nap arra kelünk hogy a WT launcher a wotot indítja el.
    A valóságban a sherman egy rettentően gyenge harckocsi volt, és ezen nem sokat segítettek a későbbi átfegyverzések sem. A T-34 egyértelműen lezúzta volna 1vs1ben. Legyen a játékban is így, tudjon annyit amennyit a valóságban is. Ja hogy így játszhatatlan 1-1 típus? Hát bocs, ettől lenne realisztikus, hogy a sherman annyira szar hogy 5-en lerohannak egy tigrist és csak a tigris tud saját erőből hazamenni.
  • FishNoRba
    Igen, sajnos én is tudom jól, hogy semmi nem fog változni, de tudod az a fajta ember vagyok, aki szavazni is eljár, pedig legbelül érzem, hogy tök felesleges. Csak tudod nem jó, hogy a kedvenc gépeimmel, amik messze meghaladták a korukat, ebben a játékban egy vértizzadós, taktikázós bújócskát kell játszanom egy teljesen más éra gépei ellen...
    Pedig szerintem igény lenne, egy viszonylag fejlett haditechnikás, de HEATFS mentes játékkörnyezetre.

A városi pályák közül is akad azért pár jó. Eastern europe pl. az egyik kedvencem. Ha csúnyán magasabb BR -be is dob be, csak átmegyek a folyón, és a másik oldalról védem a pontot. Oldalról egy T-10M se nagy falat. Nyitott terepen viszont a P tornya gyakorlatilag felhívás keringőre bárki számára.
  • Lokker
    A legegyszerűbb megoldás az lenne ha el se indítanátok ezt a bughalmazt és máris nem lenne vita.
  • DasIsFuck
    A sörmen már csak azért is rossz példa mert egyrészt a remek ágyúsüllyedése, másrészt a döntött páncélzata miatt a t-34-ben az egyetlen közepes tank ami felveszi vele a versenyt.
    Arról nem is beszélve, hogy rendre fekete lyuk módjára nyelik be a lövéseket.

Egy pz3-at kiröhögök a pz4-et meg kilövöm géppuskákkal..

Az usa tankok és most már a britek az igazi ellenfelei a szovjeteknek.
    Az lényegtelen, hogy postwar vagy világháborús színteret nézzük.
  • Max_Andaxin
    Hát sajnos sok igazság van abban amit írsz, ezt mindenki érzi a saját bőrén is szerintem. Pont csütörtökön toltuk asszem a nácikokkal Br.3.3-ban suadban hárman. És még így is, szerintem 10-ből 9 csatát buktunk. Még olyan csatát is, ahol szakasztárasam egymaga lőtt ki 10 tankot - vagy az volt talán éppen az az egy amit pont nyertük, már ennem sem vagyok teljesen biztos.
    A Tiger II (P) nekem is bennt áll a garázsban. A (H)-ra már nem akartam legénységet képezni pedig azt jobbnak tartják mint a (P)-t...amiven lehet valami. Már csak a váltó fele, meg a hegyes lőszer nincs meg hozzá. Az elején keservesen nehéz volt vele, de nem adtam fel. Így kimaxolva már jónak mondom, csak egy dolgot kell vele nagyon betartani: mégpedig, hogy távol kell maradni és messzíről pufogtatni. (ezt korábban már szintén leírta valaki) Az a 88-s ágyú méltán híres és itt a játékban is nagyon durva. A T II-vel nem kell bemenni szűk utcákba, nem kell leállíni 1vs1-ezni a ruszki heavy-kkal vagy Med-ekkel. Persze van olyan mapp ahol nem tudsz mást tenni...(a sok fosadék városi mapp, hogy rakná teherbe egy taliga majom azt aki a "gazsinál" ezt erőltetni)...ott copás van.
    Azt meg hogy a VH-s vasak PostWar szörnyekkel kénytelenek menni....háááát tényleg gebasz...de ez van...ezellen nem tudsz tenni semmit. Lehet szitkozódni, meg lehet mondani, hogy ez így meg úgy igazságtalan! Ja, na és???....ha jól tudom valami ilyesmi volt erre a gazsi válasza nem?