War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AnuluWork
...

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Jónak tűnik de
- ez is orosz sajnos
- a sturmovikos csapat nem a határidő betartási képességeiről híres, úgyhogy lehet hogy évek lesznek mire ebből lesz valami
Reméljük azért hamarabb.
"Megint nem nyert"
Függetlenül attól hogy igazad van e vagy sem, lehetne egy kicsit kevésbé köcsög stílusban is elővezetni.
Már a WT hivatalos fórumára is linkelte valaki a korábbi viadeót, abban egy T34-est lehetett látni, de nem is néztem meg, hogy törölték-e a postot vagy sem. Az biztos, hogy más kategória lesz, ha elkészül akkor csak néhány tank lesz kidolgozva német és orosz részről, de az megfelelő részletességgel. Normális single player tartalommal és persze multi lehetőséggel jöhet, de a multi részétől azért tartok, mert a fejlesztők mostani játékában (IL-2 BOS / BOM 2.vh-s repülőgépszimulator) is gond van a balansszal, ha jól rémlik akkor itt is az orosz gépek felülteljesítenek történelmi önmagukhoz képest (a fejlesztők itt is oroszok). Viszont az, hogy a fejlesztőnek van már repülőgép szimulatora, és most a tankos részen dolgozik, felveti a kérdést, hogy nem-e akarnak egy történelemhű háborús környezetet repülőkkel, tankokkal, gyalogsággal?
Na remélem lesz most néhány álmatlan éjszakája gagyiéknak.😊

Múltkor linkeltem egy videot, most itt a következő, úgy néz ki, hogy komolyabban foglakoznak a dologgal és tényleg lesz egy normális 2wh-s tankszimulátor a piacon.
Megint nem nyert. 1961-ben csak a prototípusokat gyártották le, a sorozatgyártás 1962 nyarán kezdődött el. Így 1962 előtt nem állhatott hadrendbe. A TSh-2B-41 jelű céltávcsőhöz pedig nem volt optikai távolságmérő, hanem távolságbecslést lehetett végezni vele egy átlag 2,7 méter magas tárgyhoz viszonyítva. A T-64 ami ténylegesen is el lett látva optikai távolságmérővel pedig 1963-ban gördült le a gyártósorról először még 115 millis ágyúval amit csak később 1969-ben cseréltek le 125 millis ágyúra az időközben megjelenő újabb amerikai harckocsik miatt.
Utoljára szerkesztette: Molot115, 2015.11.18. 15:27:54
Ennek őszintén örülök, mert akkor megmarad a nyugati harckocsik jogos előnye nagy távolságú harcoknál.
A T-62es 1961-ben állt szolgálatba, tehát három évvel megelőzi a T-64est. A T-62es TSh-2B-41 típusú célzókészülékéhez már volt optikai távolságmérő. Így is késtek az amerikaiakhoz képest jó tizenhat évet a témával.
4-5 lövés, mindenhova, természetesen nem bírtam megölni, kidobott egy bombázó közben. Nagyszerű játék.

"Persze értem én miért kellett így megoldani az orosz fejlesztőknek, hiszen a nyomi orosz tankok a T-62esig nem is hallottak távolságmérőről,"
Na ez megint nem igaz. Az első orosz harckocsi amin távmérő volt a T-64. Azon is optikai, aztán a T-72-őn ezt lecserélték lézeresre. Majd később a 80-as évek közepe felé a még mindig szolgálatban lévő de már akkor is csúnyán elavult T-55ök és T-62ők egy átfogó modernizációs csomag keretében kaptak lézeres távolságmérőt.
"Ha a nagyításra gondolsz, a mostani sniper nézetet is lehet nagyítani a szokásos gombal(binocular nézetet is)."

igen csakhogy failstorm kijövetelekor ugye ez nem így volt és ahogy elnézem másoknak se jött be az "új ötlet", meg tovább turkálva a fórumon látom hogy eredetileg nem is így kellet volna kinéznie a sniper nézetnek, röhej hogy az egész 1.53 dev server tesztelés után így jött ki.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

1000 méteren belül meg egy majom is meg tudja állapítani távolságmérés nélkül hogy mennyivel célozzon fölé 😄

„Ha második vagy, te vagy az els?, aki veszít.” - Ayrton Senna

1000 méter felett csak azoknál a tankoknál működik, amelyeknél kifejleszthető.

Most komolyan ekkora problémát jelent neked ez a távolságmérő, hogy ezen legyél ennyire kiakadva? Már egy ideje benne van a játékban, de még arra sem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem melyik gomb van hozzárendelve, hogy ki tudjam próbálni. Ez pont az a dolog, ami nem fogja felborítani az egyensúlyt, ha eleget mész egy tankkal, akkor minden pályán tudni fogod, távolságtól függetlenül hogy mennyire kell állítani a löveget, hogy eltaláld a célt, és így valószínűleg gyorsabb is leszel, mint az aki méricskél.
Ha a nagyításra gondolsz, a mostani sniper nézetet is lehet nagyítani a szokásos gombal(binocular nézetet is).

Amúgy nem tudom figyeltétek e, de mostmár minden tankon van távolságmérő (nesze neked realizmus) csak a gombot be kell állítani rá a menuben.
Nagyon vicces amikor egy szaros T-34/76 amiben többnyire még rádió se volt, fel van szerelve távolságmérővel.

Persze értem én miért kellett így megoldani az orosz fejlesztőknek, hiszen a nyomi orosz tankok a T-62esig nem is hallottak távolságmérőről, és az ugye nem lehet hogy orosz tank hátrányba kerüljön az ellenfeleihez képest, mert Putyin cár állami propagandája is megmondta hogy minden felsőbbrendű ami orosz, és már a világháborúban is az volt. <#idiota>
Mekkora fogyatékosok már ezek az oroszok!

(de nem baj, majd most kijön a "Panfilov és 28 meleg barátja" című film a war thunder támogatásával, az majd megmondja a tutit a hős vörös hadseregről, már ha valaki meg bírja majd nézni hányás nélkül)
nekem meg állandóan azt dobja be...igaz csak tier 2ben vagyok...később hátha változik
"...mire fejben kiszámolja az ember a távolságot ..." Ezt meg nem is értem. Te tényleg nekiállsz játék közben fejben távolságot számolgatni???<#wow1> Jézusom!!!-😊
HÁt...én ilyet még soha nem csináltam.
1.Eleve, ha egy mappon sokat játszol - és a játék tesz róla, hogy így legyen - már 98%-ban tudni lehet, hogy az adott pályán lévő poziciómhoz képest a másik tank milyen távolra van.
2. Gmbra lehet állítani a távoságmérét...még azoknál a tankoknál is amiken nem is volt vagy nincs.
3. Ami gyorsabb, ott van az osztás a scope-on. Szemből lévő járműveknél...ott kicsit szar, de ha oldalt állnak...-😊
( Bár már ezt sem használom, de ha jól emlékszem: 1 osztás kb1000m, 2 osztás kb 800m, 3 osztás kb. 500m...nem biztos hogy jók az adatok, mert már ezt sem igazán használom....testben arcadban ahol kiírja érdemes tesztelni, az oldalt álló gépeken.
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.11.18. 05:18:05

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!

Hát erre két válaszom van:
"...ezt mond a su122-vel játszó embereknek..." => Nem kell vele játszani!<#awink> -😄
"...régebbi sniper nézettel legalább lehetett látni hogy hová érkezik a lövedék és a szerint lehetett korrigálni a következő lövést, most meg lehet szemet guvasztva nagyítóval nézni hogy az most a saját lövedékünk volt e vagy az ellenfél vagy csak egy szaros bokor... "=> Való igaz, hogy a mostani nézet nem túl baráti távora. Viszont egy távoli - de még egy 500m-es - lövésnél is van annyi időm, hogy átváltok Pk-i - vagy ha úgy tetszik - távcső nézetben és már látom is hová csapódik be a lövés. Ezt szoktam eljátszani mikor úgy tüzelek egy célra egy kis domb mögül PL a Panrduccal - amcsiknál még használhatóbb a dolog a jobb csőlehajlás miatt -, hogy sniper nézetben eleve takarja a kilátást a domb görbülete, de kellő távolságra van ahoz az ellenség, hogy annyit emeljek a csövön, hogy ne magam előtt a földet lőjem. Ha jól mérem be a célt úgy lövöm meg - vagy ki - az ellenfél járművét, hogy azt sem látja, honnan jött a lövedék...hisz eleve takarásban van a tankom....(Nem tudom érthető-e a taktikai leírásom!)<#nemtudom> -😄
Alkalmazkodni kell a játék adta lehetőségekhez...mert Gazsibá úgysem fog a kedvünkre tenni...ez már rég nyílvánvaló!

Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.11.18. 04:45:03

Hát ha su-122vel kezd el az ember messzire lövöldözni az így járt kb... Ha kurskon meg mozdokon a két csapatnak meg kell közelíteni egymást 300 méterre az nem a játék hibája. Hanem szemüvegre szorulnak az érintett játékosok. Erölködés nélkül el lehet találni mindenkit 1500 méterig kb, 2000-ig meg kicsit figyelni kell. Semmi kihívás nincs most sem a célzásban, legalábbis szerintem...
Nekem jobban megy a lövészkedés. Mivel közelebb van a nézőpont az aktuális helyzetemhez, könnyeben bemérem a távolságot. Ha annyira messze van, akkor meg át kell váltani periszkópra és úgy bemérni.
aha nincs probléma vele.... ezt mond a su122-vel játszó embereknek is (26mp újratöltés), mire fejben kiszámolja az ember a távolságot és még be is lövi néhány próbalövéssel a megfelelő pályaívet az ellenséges tankhoz addigra véget ér a csata.

régebbi sniper nézettel legalább lehetett látni hogy hová érkezik a lövedék és a szerint lehetett korrigálni a következő lövést, most meg lehet szemet guvasztva nagyítóval nézni hogy az most a saját lövedékünk volt e vagy az ellenfél vagy csak egy szaros bokor. <#zavart2>

akkor hagytam abba a tankozást mikor mozdokon és kurszkon az emberek nekiálltak 300m alatt lövöldözni egymásra mert senkinek se volt kedve pixelvadászatot játszani harminc percen keresztül.

Hát ezt egyszer már megvitattuk itt a fórumon, ha jól emlékszem...-😊....én is "rühellem" a városi pályákat "szerencsére alíg" van egy-kettő a játékban...és viszonylag "ritkán" is teszi be a játék őket!!!!<#mf1>....Személy szerint én is a nagy nyílt pályákat preferálom!!!

Kérdés. Orosz 85 mm-es puskába melyik lőszer javallott? Gondolom mindegyik elég pusztító, de leírásban egyik TnT a másik meg A-IX-2.
TnT-nél nagyobb a robbanás, jól tévedek?
igen 1500 méterről már frankó játszani...de nem 200 meg 300 méterről ami szerintem gáz hogy még mindig itt tart egy tankos játék hogy a lőtávra nem adnak hanem kis szűk terepen kell küzdeni
Persze az is igaz, hogy Polland-on meg sikerült úgy megálnom, hogy egy Kő(kerítés) oszlop tökéletesen kitakarta sniper nézetben az előttem vadúl géppuskázó WBuldogot....így mire én odébb mentem pár métert, Ő újra betöltött és szépen szétlőtte az ágyúmat a rotonygyűrűt meg a legénység toronyban lévő tagjait (egy lövésével)....(Hát nem esett jól)...persze kilőtt!
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.11.17. 22:41:33

Ma Kursk-on egy Is2-t és egy T34-100-at szedtem ki Panther F-el 1500 m-ről. Az első egy lövés a második két lövés volt....nincs itt semmi gond a célzással srácok!!!

a falistorm az micsoda? mert én nem rég kezdtem és nem vagyok vele tisztában....mert úgy vettem észre nem magával a célzással van baj hanem annyi bokor meg minden van hogy nem látni magát a tankot és igen nehéz ám úgy célozni...és mivel ez tankos játék inkább nagyobb és nyílt terepű pályák kellenének szerintem és nem kicsi városi ahol kicsit csúnyán mondva egymás seggében vannak a játékosok
failstorm óta van így, előtte normálisan rálehetett közelíteni az ellenfelekre.

amúgy másnak is eléggé átláthatatlan a célzás vagy csak nekem? vagyis nem átláthatatlan hanem inkább nehézkes mert semmit se látni az egész pályából szinte sose
<#nyes>

Cuki???<#falbav>,<#wow2>,<#csodalk>, nemááááá foxbat-😄

Hát ja végülis tank. 😄
Végülis a zis-30 mögé alternatív ágnak... 😄 Az is egy tragikomédia. Majd remélem később lesz partizán ág pickup toyotákkal amikből lesz géppuskás meg rpg-s. Egyáltalán nem lógna ki a felhozatalból...
ne bántsd a PT-76-ot 😄 tök cuki kis tank....
berakhatnának egy ASU ágat is 😄 ASU-57, ASU-76, ASU-85
-😊...majd ha végre lesz Britt földi ág...akkor lehet, hogy megint fogok Tier III alá menni!!!!-😊

Egyébként arra is kíváncsi lennék hogy pl a firefly újratöltése hogy 7,9? Amikor a Párducnak meg 10 körül van? Közel azonos a kaliber. Hát a firefly tornya akkora hogy 3-an egymás ölében ülnek benne mert csak úgy férnek el... A Párduc is kap egy kisebb tornyot és egyből bemegy 9 sec alá az újratöltés... Azért érdekelne hogy hogy van ez? 😄
valaki tier 2 szakasz?
Üdv!
Srácok, ért valaki a Team Speak 3 szerver készítéshez? Tanácsra lenne szükségem. Ugyanis egy "jutubés" videó intelmei alapján létrehoztam egy szervert, ami aznak nagyon szépen működött, tudtuk használni többen is. Aztán másnap, én ugyanúgy elindítottam a server.exe-t aztán a clinet-el fel csatlakoztam, de a társam már nem tudott. Szerver csatlakozás adatoknál lévő címet elküldve sem sikerűlt neki...szóval sehogy...sőt már a server listában sem hozta az általam gyártott és használt szervert. Én viszont simán belépek a mai napig.
Digi-s netem van és router-en keresztül lett létrehozva a TS3 szerver.
Szóval mi a tököm lehet a gond????

ez a videó alapján készítettem: https://www.youtube.com/watch?v=9TPE8eSw1uw
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.11.17. 21:13:53

Szerintem egyáltalán nem tűntek el a nehéz harckocsik. Sőt! Ott van pl. az Abrams csak 69 tonna vagy a Leopard 2A6 az is csak 62 tonna. Csak most már úgy hívják őket hogy MBT. Sokkal inkább a könnyű harckocsik tűntek el, mivel nem életképesek a modern harcmezőn, a helyüket átvették a csapatszállító járművek, amik tűzerőben verik őket jócskán, páncélzatban is már lehagyták őket és még gyalogságot is tudnak szállítani.
A PT-76 meg egy vicc. Még itt a játékban is, azon túl hogy semmi keresni valója nincs magában a játékban, főleg nem T4-ben, a valóságban is egy bukott elképzelés volt. Eddig 1x tudott kilőni egy PT-76 a Párduc F-ből, ezzel szemben én legalább 5öt kilőttem egy kivételével mind 1 lövés volt a Párduc G-vel, én személy szerint egyáltalán nem tartok tőle...
A technológia fejlődik, és a hidegháborúban hihetetlen fejlődésen mentek keresztül a harckocsik, de inkább csak az 50-es évek közepétől kezdve. A háború után 5-10 évig semmi forradalmi újítás nem jelent meg sorozatgyártásban, a fejlesztések persze folytak. De ha megnézünk egy 1950-es konstrukciót akkor ugyanazt tudja mint egy 1945-ös. Szigorúan magát a felépítést és az alkalmazott technológiákat nézve. Persze egyre erősebb harckocsiágyúk jelentek meg, illetve egyre jobban döntött páncélzatok, de magát a fejlettséget vizsgálva nem látunk előrelépést. Se infravörös távcső, se kétsíkú stabilizátor, se rendes távmérő, se ballisztikus számítógép a tűzvezető rendszer részeként, se többrétegű páncélzat ami ellenáll a kumulatív lövedékeknek.
A kategóriák változtak meg, ugyanúgy eltűnt a medium tank is. MBT (main battle tank) pl Abrams. a 60+ tonnájával. A csata körülményeitől is függ, mi mennyire hasznos, ugyebár a tanknak nem csak az a szerepe, hogy m ás tankokat semlegesítsen. Egy Abramssal nyugodtabban furikáznék az iraki utakon, mint egy papír pt76-al. 😊 De a 2. vh-ban sem szívesen mentem volna be vele egy városi csatába.

mai napig nem értem hogy a francba képzelte gajjob azt hogy majd a hétköznapi emberek nekiállnak 60+ tonnás ww2 nehéz tankokkal flankelni hidegháborús csodalőszerrel kitömött tankokat, basszus erre a feladatkörre ott vannak a felderítő/könnyű tankok (facpalm).

WT fórumon is már ezer meg egyszer el lett nekik pofázva hogy nem szabad összeereszteni a két korszak tankjait mert egyrészt majdnem ég és föld a különbség az 1950 előtti és 50 utáni tankok között(lásd 400penes löszerek) másrészt pedig durván kiegyensúlyozatlan lesz a játék a különböző nemzetek miatt... az egyik oldalon van 1 életképes med tank a másik oldalon mag van minimum 4+ darab.

erre fel gajjobék mit csinálnak? arra hivatkozva hogy csökkenteni szeretnék a várakozási időt összeeresztik a két korszak tankjait, csak azért hogy gombnyomásra csatába kerüljön mindenki.....

Egyébként egészen döbbenetes szeritem hogy a hidegháborús technológia mennyire irrelevánsá tette a második világháborús haditechnikát.
Itt van a PT-76-os, egy 1951-től gyártott kis 14 tonnás lepkefing úszóharckocsi egy 76mm-es általános célú ágyúval amit nem is szántak tankelhárításra, és a HEAT-FS lövedékével képes átütni és megsemmisíteni a majd nyolcvan tonnás Tigris IIH-t a páncélzata legvastagabb pontján keresztül. Aztán egy Tigris II-esnyi pénzből meg nyersanyagból gyárthatsz vagy hat PT-76ost. Nem csoda hogy a nehéztankok eltűntek a harcterekről, bár érdekes hogy ez csak az ötvenes évek közepén történt meg.

Éppen ezért nem szabadna összeereszteni őket a játékban a második világháborús tankokkal.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.17. 14:07:55
Pontosan. Én nem szégyellem, 100-120 eur között adtam nekik pénzt még régebben amikor még volt valamennyi színvonal. De most?
Engem az egészben legjobban (WT.com fórum olvasása) a DEV-ek hozzáállása az egészhez zavar.

_Ilyen egy arrogáns bandát mint ez még nem láttam._

Mai termés:

Fentről lefele pattant, a frontlemezre, onnan pedig átütött. GG

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.11.17. 12:09:11
Tekintve a játék jelenlegi állapotát, el nem tudom képzelni miért fizetne ki valaki 20.000 aranyat érte most. (az húsz-harmincezer forint attól függően hogy ki miben tud vásárolni)
Az előbb a BR 5.3-as Shermanonból (ami egyébként mostmár max 4km/h-val rükvercel) kilőtt egy PT-76os hidegháborús HEATFS lövedékkel. És a játékmódot valamiért Realistic Battlenak hívják. De láttam például a Szimulátor event leírását, ott T-34/100 megy Párduc A és Tigris IIP ellen.

Mi ez kérem? Ez színvonal nekik? <#nevetes1>

Nem kérem szépen, ez a játék ma már nem érdemel pénzbefektetést.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.17. 11:45:37
Szerintem account függő a dolog, ha már ott van az account infonál, hogy magyaroroszágon élsz (vagy valamelyik másik EU országban ), akkor hiába trükközöl, proxyval, vagy akármivel, neked az acc.-hoz az eu árakat fogja hozzárendelni. Így Hola-val talán a dolláros vásárlás megy, de a rubeles már nem fog (és az országot sem tudod átállítani EU-n kívülire, nem engedi).
Be lehetsz már jelentkezve, mikor átállítod job felül oroszra, újratölti az oldalt rubel árakkal.
tehát még módosítás nélkül jelentkezel be a WT rendszerébe?

Köszi, meg fogom próbálni így is.

- telepíted a cuccot a Sherman által leírt módszerrel, de még nem állítod át oroszra
- felmész a war thunder store konkrét oldalára, ahol a megveendő arany/jármű van
- jobb fent rányomsz a kis lángoló fejre ás átállítod oroszországra (ekkor átváltanak rubelbe az árak)
- vásárolsz
- lelépsz és visszaállsz magyarországra

Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.11.17. 09:19:09
<#eljen> grat

Mögötted meg a másik Leo mögött álltam valahol, én belőttem, de a stock lőszer nem robbantotta, aztán kaptunk egy bombát a nyakunkba, két másik társ azonnal robbant, nekem lánc esett le és mellé sérült a löveg, így mikor javított simán kivégzett...
Jagtigerrel azért törlesztettem, foglaltam és két killt még összehoztam, és bár szoros lett a vége, de nyertünk.