37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • jancsika6801
    Köszönöm.Igen hosszú távon tudom hogy kell majd a norvég nyelv de egyenlőre éppen elég a beszélt angolt felhozni. (abba viszont nem szívesen gondolok bele hogy majd angolul kell norvégot tanulni)
  • jancsika6801
    A Volvonál a technikusi szint követelmény a következő: autószerelői, autóvillamossági műszerész, és klímaberendezés szerelői végzettség végül kompetencia szinten számítástechnikai ismeretek mivel ezeken az autókon már igen komoly hálózati rendszerek vannak, ehhez az utolsóhoz nem kell iskolai végzettség viszont a saját oktatási rendszerükön keresztül folyamatosan ellenőrzik hogy úgymond tudod-e ezeket rendszereket használni, javítani.
  • bgabor911
    Jól hangzik, sok sikert kívánunk hozzá!
    Egyébként milyen végzettséggel lesz az ember személyautó technikus?
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2016.01.29. 16:55:41
  • Garou
    Hehe, en is az autoiparban dolgozom, csak en designer-formatervezo vagyok Nemetorszagban! :) En is csak angolul tudtam, mikor kijottem, de annak mar ot eve. Vannak ismeroseim a norvegoknal, az elejen nem lesz gond az angollal, de hosszu tavon szeretik, ha az ember elkezdi a legelterjedtebb norveg nyelvjaras megtanulasat (van arra egypar). Sok sikert, az egy fasza hely!
  • Sherman0070
    Te nem vagy normális XD
  • jancsika6801
    Egyszerű történet.Volvo személyautó technikus vagyok. Szerencsémre mindig márkaszervizben dolgoztam és meg van az összes hivatalos Volvo iskolám (ez alatt azt értem hogy az összes a gyár által tartott tanfolyamot elvégeztem és így a Volvo által akkreditált technisian level 4. szintű technikus vagyok) ez azért jó mert az összes kinti márkaszervizben ez az első kérdésük hogy van-e ilyen papírod.Itthon nem igazán hajlandóak megfizetni a szaktudást. Norvégiára pedig azért esett a választásom, mert németül nem, viszont angolul tudok,(Ausztria, Németország kilőve) plussz a Volvo egy skandináv márka és engem mindig vonzott valahogy az a világ.Pár hónapig a beszélt angolt kellett erősítenem és így február vége fele irány Norvégia.Illetve még egy dolog, a politika, szerintem most ebben az országban gyalázatos dolgok történnek amiket tehetetlenül nézek illetve néztem mert inkább elmegyek, hát röviden ennyi.
  • RODLEE
    Értem akkor lehet én kurtam el!
  • bgabor911
    Ejha, jó neked. Elárulnál néhány részletet?
  • jancsika6801
    Köszönöm de arany középutas vagyok.Arcade-ban pénzt keresek meg tankot fejlesztek, relistic-ban szeretek a legjobban játszani ,a simulator az már nekem túl nehéz például történt olyan hogy nem ismertem fel a tankot kilőttem és persze hogy csapattárs volt úgy hogy volt ám mea culpa mea culpa egy szó mint száz az én világom a realistic.
  • jancsika6801
    Hát kívánom is hogy Norvégiának jó legyen, mert még pár hét és ott fogok dolgozni
  • jancsika6801
    Szerintem véletlenül másik sorba raktad.Tehát ha az egyes legénységhez egyszer beraksz valamit és kifizeted a legénységet akkor oda bármikor ingyen vissza teheted, de ha mondjuk a kettes legénységhez rakod ott újra ki kell fizetned mivel ők még nincsenek arra a tankra kiképezve.
  • Lokker
    Pedig ha már ilyeneket lépnek meg hogy 1 ember is elvezet egy tankot azt hittem azt is megléphetik. :D
  • kissssss
    soha...
  • Lokker
    Vajon azt be fogják vezetni, hogy a javító és tűzoltó készülékeket ne kelljen kifejleszteni?
  • gstup
    Nem kell.
  • bgabor911
    Azért az öböl környéki országok, norvégia meg az USA a palaolajával köszönik szépen, remekül megvannak. Nem úgy a putyini oroszország, aminek egyre rosszabb a gazdasági helyzete. Hosszútávon nagyon kemény ára lesz az ukrajnai területrabló hadjáratnak.
  • bgabor911
    Egyetértek, főleg hogy a rubel feleannyit ér most mint két évvel ezelőtt. De mostanában nagyon szeretik döngetni a mellüket, és úgy csinálni mintha tényezők lennének globálisan. És sokan vannak akik bedőlnek a PR-juknak, ami egyébként az egyetlen dolog, amiben tényleg jók.
  • RODLEE
    Jajj még valami!
    Ha lecserélem mondjuk a Jaghpanterem egy marder III H-ra,és mondjuk után vissza akarom hozni újra a Jaghpanther,miért kell mindig 90000 fizetnem a legénységért?
  • RODLEE
    Értem akkor neki állok vásárolgatni!
    Kössz!
  • Lokker
    az mindenkinek odabaszott aki benne van/volt a kőolaj bizniszben
  • foxbat88fx
    oroszok? :D
    nem lepődnék meg ha pár éven belül bedőlne az egész gazdaságuk....
    32-33 dolláros hordónkénti kőolaj ár igen csak odabaszott nekik

pár éve még 95 dollár volt
  • bgabor911
    Akkor vehetsz meg egy tankot, ha az előtte lévők ki vannak fejlesztve és meg vannak vásárolva. Csak a legénységhez rendelést lehet kihagyni költségcsökkentési célból. Amikor egy koncka alatt több tank is van a tech treeben, ott elég az első tankot megvenni a továbblépéshez.
  • bgabor911
    Ez sajnos ilyen. Szerintem sem lenne rossz egy tank only mód, de nem terveznek ilyet. Ezzel együtt érdemes játszani a játékkal, mert minden hibája ellenére jobb mint a wot meg az Armored Warfare.

Tudod mi a legviccesebb egyébként? Simulator módban szinte egyáltalán nincsnek tankokra támadó repülők, mert ott már joystick kell a repülőgépek irányításához, annyira realisztikus(nem kötelező ugyan, de nemnagyon megy nélküle).
    Plusz simulatorban ugye kötelező belsőnézetből és markerek nélkül repülnek a játékosok. Ott már észrevenni egy ellenséges tankot is nagy művészet, nemhogy kilőni.
    Így még a Simulator mód áll legközelebb a tank only módhoz. :D
    Simulator csata az Event gomb alatt van jobb fölül, és 24 óránként cserélődik a játszahtó csata, meg a résztvevő tankok.
  • RODLEE
    Egy kérdés!Ki van fejlesztve az összes Pantherem,csak sorba lehet megvenni őket,vagy ha akarom mondjuk csak az F-et úgy is meg lehet venni,mert az A-t azt megtudom,de a többire csak ezt az ORDER-t írja!
  • bgabor911
    Többször elmondták már, hogy a játék motorja jelenleg nem tud irányított rakétákat kezelni, így ez kiesik(ezért ódzkodnak ATGM-es tankok bevezetésétől, mint a Sheridan). Másrészről jelenleg 1937-1952ig vannak bent repülőgépek a játékban és a fejlesztők ezeket sem képesek kiegyensúlyozni. Jelenleg is éppen az a gond a repülős részben hogy második világháború végi német jetek egy csatába kerülnek a Koreai háborús gépekkel, amik ellen esélyük sincsen. Ha azt nem tudják elintézni hogy egy 1945ös gép ne menjen egy 1950-es ellen, akkor miről beszélünk?

"Gondoljatok bele, milyen manővereket lehet végrehajtani a mai gépekkel.. árkádban milyen lenne egy csata.."
    Légi csatát nem érdemes Arcadeban játszani, mert a gépek viselkedésének a világon semmi köze a valóságoshoz, gyakorlailag kapnak egy kétszeres-háromszoros szorzót a tulajdonságaikra, és a fizika se hat túlságosan rájuk. Másszóval annyi közük van az igazi repülőkhöz, mint egy átlagos Need for Speednek az autókhoz, semmi. Annak látszik, de egyáltalán nem úgy viselkedik. Szóval a repülőzés az realisticnál kezdődik.

Másfelől pedig ha tanulmányozod a mai légi harcot, akkor rájössz hogy egyáltalán nem úgy izgalmas mint a koreai háború idején. Ma már egyáltalán nincsenek gépágyús közelharcok. Ma látóhatáron túli (BVR) légiharc van, nagyon messziről indított rakétákkal. Előnyben az van, aki mellett AWACS támogatás van, fejlettebb a BVR rakétája, és fejlettebb a radarja, mert több célpontot tud felderíteni és rakétát vezetni rájuk egy időben.
    (Ez az utóbbi az oka egyébként hogy az orosz gépek a mai napig nem rúgnak labdába légiharcban a nyugati gépekkel szemben, mert ótvarszar rakétát használnak a nyolcvanas évekből, nincs AWACS támogatásuk, és nincs pénzük fejlett radarokat építeni a gépeikbe, vagy úgy általában a gépeik modernizálásra. Jó negyedszázados technológiai lemaradásban vannak vadászgép támában. Talán a PAK-FA és a hozzá tartozó R-77M rendszeresítése változtatni fog e helyzeten, de a project nagyon nyögvenyelősen halad, mindössze öt prototípust sikerült gyártaniuk a típus 2009es bemutatása óta, jelen állás szerint legkorábban 2020-ra lesz sorozatgyártás.
    Addigra meg a rivális légierőknél többszázas példányszámban lesz rendszeresítve az F-35ös, ami egyébként már most is 200+ legyártott példánynál jár, így az orosz versenyhátrány megmarad a jövőben is.)
  • AIexx
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem tök jó lenne ha a mai vadászgépekig az összes a játékban lenne.. Gondoljatok bele, milyen manővereket lehet végrehajtani a mai gépekkel.. árkádban milyen lenne egy csata..
  • Max_Andaxin
    ...nem ígérhetek semmit!
  • Max_Andaxin
    -:) Az a vicc, hogy az SPAA-k egyébként kicsit túl vannak húzva. Ostwindel már én is lőttem ki T-34-85-t, úgy hogy hátúlról keresztül lőttem...-:) Aztán rámebntem az IS_2 re ami ott volt mellette...majdnem az is meglett, csak köben sikerül újra töltenie, én meg hülyén manővereztem...így kilőtt.-:) De konkrétan azért vannak olyanok is, amik valóban - túlhúzás nélkül is - alkalmasak lennének gyilkolásra. Pl ott a német Sd.Kfz.6/2. Az abban a tierben meg Br-ben, nem kicsit halálos....de megvan hozzá a megfelelő átütés is. Vagy ott a ZSU-57....annak meg önnmagáért beszél az átütése megint csak.
    A probléma ott van, hogy sokan már tényleg ráálltak erre, hogy bejönnek SPAA-val de eszükbe sincs a földiek védelme a légierővel szemben. Én is jobban félek Pantherben ülve a légvédelemtől, mint a Heavy-któl. Itt tartunk.....-:(
  • Loki of a Down
    Köszönöm, de nem kérem: :) Sose próbáltam egyiket sem, én nem is húz. Ahogy eddig, úgy kibírom ezután is a kedves tanácsaid nélkül. Pont le...khm..., hogy TE mit játszol, és mit "tanácsolsz", és így elvárom, hogy TE se szólj bele, hogy én mit szeretek, ill mit szeretnék. Örülsz, hogy repcsik is vannak? Basztatsz engem, amiért nekem ez nem tetszik? A TE dolgod, nem érdekel. Remélem, hogy érthető voltam, és a továbbiakban sikeresen elkerüljük egymás hozzászólásait! További jó játékot! :)
  • Brenor
    Szívem szerint én is a THINK-re tettem volna a voksomat, egyrészt mert EU-s csapat, másrészt mert amikor láttam az egyik meccsüket Thunder Kupán , akkor olyan csatát mentek Polandon (az ellenfélre nem emlékszem), hogy állva tapsoltam. Több emberük is kiesett, de túlerő ellenében a halálból visszahozták a meccset.
    Mégse rájuk fogadtam, mert egyszerűen sem a csoportkörben, sem a rájátszásban nem láttam bennük azt, hogy meg tudnák nyerni, miközben a Dislike porig gyalázta a mezőnyt. Pedig a csoportkörök előtt simán a THINK-nek adtam volna a bajnokságot.
    Szerintem az utolsó meccseken a THINK nehezen de beveri a Vervét, így a dobogó meglesz nekik. Az Arcade kikap a Dislike-tól de utána megveri a THINK-et, és vasárnap a döntőben ismét Dislike vs Arcade lesz.

Bár ne legyen igazam, vigye haza a THINK a kupát, az se érdekel ha emiatt nem kapok rakettás tankot, csak ne a ruszkik győzzenek :D
  • FishNoRba
    Naja, én a Tigris II -vel élem meg ugyanezt sajnos :(

@Max_Andaxin Nagyon úgy néz ki, hogy vannak akik külön erre szakosodnak SPAA -val. A minap 700m távolságból sikerült kilőnie egynek. A repesz konkrétan három (3!) helyen pattant meg a lánctalpamon, majd talált valahol magának egy kellemes kis helyet és instant felrobbantam. Az a fajta moment volt amikor reflexből nyomsz Alt+F4 -et.
  • jancsika6801
    Úgy legyen.ÁMEN
  • Max_Andaxin
    Figyu, megírgérem neked, hogy ha egyszer úgy adódik én nem fogom hagyni, hogy lebobmbázzon egy csúnya bomber...mert még előtte levadászom a FW-190-A4-emmel...aztán nyugodtan "imába foglalhadod a nevem"
  • Max_Andaxin
    Fóleg ha sz SPAA-k azzal törődnének, nem a Heavy-ket próbálnák szétlőni, miközben egy B-25J az ember feje felett kering. Látod ez is nagyon szokott zavarni Pl.
  • jancsika6801
    Értem én.Hónapok óta nem tudok a kedvenc M26E1-el játszani mert kinyírták a BR 6.7-et.Bár zárójelben szerintem az új patch lejjebb tolta a problémát 6.3-ig . Plussz azok a fránya repülők
  • jancsika6801
    Na akkor sorban. Mindkettő játékot ismerem és köszönöm nem kérek belőle.Igen értelmesebb.Azt mondod téged jobban zavar például a találatok véletlenszerűsége, na akkor téged az zavar jobban engem meg a repülők, ugye milyen egyszerű.Végül, én ezt a játékot még az ős időkben ps4-en kezdtem játszani majd jóval később pc-n, pénzt is tettem bele sokat mert egy csomó prémium tankot megvettem mert és itt a lényeg én ezt a játékot szeretem, szeretek vele játszani de ha lehetne benne csak tankokkal játszani én azt tenném.Ennyi
  • FishNoRba
    Figyelj, semmi bántó szándék nincs az irányodba szerintem senki részéről. Csak tudod frusztráló, hogy ha visszaolvasol, az elmúlt hetek (hónapok) itt a BR -rendszer által megteremtett hihetetlen szopóroller jegyében teltek, amely bevezetése azért történt, mert történetesen rohadt kevés a játékos, és egyes meccsekre több perceket kellett várni. Na már most a te ötleted meg az, hogy ezt az amúgy is keresztül-kasul osztott játékostábort (repcsik-tankok, Árkád-Realistic, Sim.) még apróbb cafatokra kéne vagdalni, szerintem érthető okokból működésképtelen.

Sajnos a részedre most a megszoksz, vagy megszöksz elve áll fent. Tény, nem jó érzés ha az embert csúnya pilóták zaklatják, na de nem véletlen vannak az SPAA -k sem. Kellemes arányukkal a csapatban azért mérsékelhetőek az efféle dolgok. Ha meg mégis sikerül kiszednie, átélheted azt az élményt, hogy a lehozott vadászoddal apró darabokra lövöd.
  • Max_Andaxin
    Amúgy meg csinálhatunk ebből elvi kérdést is. Pl. ilyen alapon. Ha én mondjuk utálom a sakkot és azt mondom, hogy ez egy szar játék így - mert a vezérrel minden irányba lehet lépni de a "lóval" meg nem. És én azt szereném - meg még egy kis réteg - hogy a lóval is lehessen már mindenhogy lépkeni - persze ilyen soha nem lesz - akkor Garry Kasparov - aki szerint meg jó így a sakk ahogy van - hülye? Csak mert szerinte a játékszabályok így jók ahogy vannak, és akinek ez nem tetszik akkor ne játszon sakkot.
    Félre értés elkerülése végett, nem Kasparov és magam között akarok párhuzamot vonni, hanem arra célzok, hogy a War Thunder nevű játékot ezek a szábályok szerint játszák jelen pillanatban. ERGO kevert csaták vannak. Ja, hogy egészségtelen mikor foglalás közben 3-4 tankot kiszed egy bomba?...kellemetlen, ha éppen te magad is kztük vagy? Hát nem egyszer voltam már én is így. Na és??? De utána vissza tüdsz jönni a következő tankal, vagy a következő csatában. Mert ez egy játék. Ha Te ülnél a repcsiben lenne 3-4 killed és jót röhögnél + begyűjtenéd a Well Done-okat a csapattársaktól.
    Ha emiatt én hülye vagyok, mert szerintem ez így rendben van, hát akkor az vagyok.
  • Max_Andaxin
    Még egyszer ajánlom akkor a figyelmetekbe a WOT (Word of tanks), illetve az AW (Armored Warfare) játékokat. Az a kettő kellő képpen tankos, és kelló képpen arcade-os játék. Ahol külön van a repülős rész - ha jól tudom a WOT-nál. AZ AW-nál meg nincs is.
    (Viszont csak szólok, ott meg van ARTY...amit már írt lentebb bgabor kolléga) Az sokkal sz@rabb mint itt a repcsik.
    Remélem ez már elég érlemes és mélyen szántó volt, és megfelel az érzékeny lelkednek! Az szerintem sokkal bosszantóbb ebben a játékban, amit az RNG-vel művelnek...stb....és a nyakamat rá, hogy ez sokkal több játékost zavar, mint, hogy vannak kevert csaták. Akinek ez nem jön be, ne játszon vele. Ha meg játszani akarsz akkor fogadd el, hogy ez van. Lokker is leírta...ez az egyetlen tatkita ami működik. Ez viszont működik. Ilyen egyszerű.
  • Loki of a Down
    Érthető a dolog, és ha épp tehetem, el is mozdulok a sűrűjéből. De az nem kicsit nyomja fel a pumpát, amikor szpúnon kap ki egy bombázó 3-4 csapattársammal együtt. Nem úgy, hogy ott kempelünk, hanem épp behoztam a második-harmadik tankom. Nehéz így csatát nyerni, és nem szidni azok édesanyját, akik ezt lehetővé tették.