37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • gstup
    Értelmetlen ez a mérés.Első meccsem(direkt kipróbáltam.)Is-4,Is-3,T-54.Nem érdekel hogy ha csak 4 vagy 5 van belőlük.Ne jöjjön szembe a HÁBORÚ utáni tank!Br 6.7.
  • Zegi Norbi HUN
    Néhány hozzászólás vicces, de sajnos igaz :D Például micsoda meglepetés, egy újabb orosz tank :D

"how about the KV-2-2-2? gotta be somewhere in your sekrit dokumints"

"excellent complement to the beloved T-34, beloved T-34. More like the imbalanced cancer of this game that takes out all the fun out of game making RB unplayable, and AB booring fest where T34s fight only T34s." - persze jött is a moderátori figyelmeztetés :P
    Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2016.02.19. 08:25:41
  • bardocz
    Második teljesen reális mostanság.
  • Droughert
    Franc se tudja, hogy csak mákod van és azért kapsz ilyen besorolást, vagy még most is működik valamilyen szinten ez a rendszer és a "teljesítményeddel" érdemled ki .
  • Molot115
    Én írtam ilyet. Pontosan a hasonló helyzetek miatt írtam le!
  • Molot115
    Az rendben van hogy te jól játszottál mert mondjuk benne voltál a top3-ban. De nem tudtad tartani ugyanazt a színvonalat mivel erősebbek voltak az ellenfelek. Tegyük fel mondjuk éles ez a rendszer. A játék méri a teljesítményedet és ez alapján dobál be meccsekbe. A játékosok elsöprő többsége nem fogja tudni ugyanazt a szintet hozni +1BR-be mint -1BR-be. Magyarul amikor felfelé dobálja csökkenek a mutatók ami miatt lefelé fogja dobálni ahol megint növekednek a mutatói és emiatt megint fölfelé fogja dobálni. Tehát nem fog minden egyes esetben magas BR-ben "szenvedni"! Eltudom képzelni hogy a kiemelkedő játékosok +1BR ellen is jól teljesítenek. De ahhoz azért kell valami plusz hogy téged minden esetben felfelé dobáljon. Ezzel el is jutottunk oda amivel zárod a hozzászólásodat hogy a hajadra kenheted a jó teljesítményedet, mert a csata vesztes, és az 1-2-3 kill nem kiemelkedő teljesítmény.
  • bardocz
    Akkor ezért vagyok folyton top a kv85-tel :D
  • Garakx
    Nem tudom vki írta itt a minap, hogy az átütési értékek azok... ki lehet dobni a kukába mert vagy úgy lesz vagy nem. Hát.. hajlamos vagyok egyet érteni. Nem ez volt az első eset de most az uccsó. IS-2. Fejleszett robbanó lőszere ugye max pen 207. Eltalálom vagy 300 méterről tigris vezető kukucskálóját és ding... Aha... oké... KT frontját meg átviszi... Köszönöm szépen...
  • Droughert
    Ezt a teljesítmény függő mm-et nem én találtam ki, egy összefoglaló volt a működéséről valahol a hivatalos fórumon, valamint valamelyik mm-es postban egy dev is írt róla, de nem találtam meg, annyira meg nem érdekel, hogy sokat keesgéljem. Talán pont a kezdő br lett felhozva példának, hogy egy tapasztalt játékos ha visszamegy a kezdőket darálni akkor az mm feljebb fogja sorolni, hogy ne tudjon rajtuk élvezkedni, a nagyok majd szépen lerendezik, utána majd visszakerül ismét a kezdpk közé. Ehhez kapcsolódóan volt a +0.3br-is, tehát hiába volt nagy betűkkel kiírva, hogy +-1br-be kerülhetsz, attól még jó teljesítmény után kaphattál +1.3-as besorolást is. Erről már csak annyi infót találtam, hogy valamikor korábban már kivették, elvileg nem sokáig volt éles ez a feature.

"Akkor azok között is villantania kell pont a kiváló képességeinek köszönhetően"-attól, hogy feldob magasabb br-be, top3-ban végzek, killem is van, de a csapaton akkor is átgázolnak a T54-ek, és sima vereség lesz a vége. És attól ugye én még játszhattam jól, lehettem a legjobb, de nyerni nem nyertem, szóval kenhetem a hajamra a nagyszerű teljesítményemn..

Utoljára szerkesztette: Droughert, 2016.02.18. 19:24:03
  • kissssss
    KV-1S “skorostnoy”
  • kissssss
    remélem volt az utastérben néhány zacskó.....
  • ikarus44
    Úristen!
  • RatBaG #28617
  • Molot115
    Sose próbáltam még légvédelmit. Vagy legalábbis nem emlékszem rá. De egy biztos, elég komoly ellenfelek tudnak lenni. Ha velük játszol nyílván más jön le, mert én találkozok egy nap mondjuk 2-vel amiből 1 kilő akkor nekem 50%-os arányom lesz velük szemben. De a csávó aki kilőtt egész nap találkozott 40 tankkal és abból csak engem lőtt ki akkor neki alacsonyabb lesz az aránya. Így én azt érzem hogy hú de brutálisak a légvédelmik. Ő meg azt érzi hogy egy rakat sz@r mert egész nap csak 1 killje volt. De alacsonyabb tierben azért jobb arányokat produkálnak mivel a vékonyabb páncélzatok semmiféle ellenállást nem tudnak kifejteni a nagy kezdősebességű sorozatlövőkkel szemben. De ezt írod Te is.
    Az ominózus esetem amit szoktam emlegetni nyilván inkább volt RNG mint bármi más. De akkor is hajmeresztő hogy ilyen egyáltalán előfordulhat. Legyen valamekkora átütése persze. De akkor legalább csinálnák meg hogy el lehessen intézni őket. Nevetségesnek tartom hogy egy heavy vs SPAA párharcból egyáltalán élve kikerülhet egy SPAA nem hogy még győzni is tud. Ilyen egyszerűen nincs! Csak itt a játékban! Milyen alapon él túl 1nél több találatot? Főleg HE-ből. Amikor egy akármilyen heavyt is 1 lövésez az ember bárhonnan egy kis szerencsével?
  • Molot115
    Amit írtam az a ma reggeli állapotokat tükrözi valamennyire. Más időpontban valószínűleg eltérő eredmények jönnének ki, de azt kétlem hogy hirtelen drasztikusan változnának az arányok. Főleg hogy kb érzetre is ilyen körülményekkel találkozok, amióta van BR6,7-es német tankom. Elhiszem hogy másnak más arányok jönnek ki de abban viszont nem hiszek hogy teljesítmény függő lenne az MM. Bár annak kell lennie hogyha valaki kizárólag IS-3 meg T-54-ek ellen megy. Azt viszont tegyük hozzá hogy ezeknek pont most lett 7,3-as a BR-je. Nekem ott sántít ez az egész hogy, ha valaki annyira jó hogy állandóan ilyenek közé dobálja be. Akkor azok között is villantania kell pont a kiváló képességeinek köszönhetően. Ha nem megy neki magasabb BR-be akkor viszont egy idő után le fogja rakni alacsonyabb BR-be. Nagyjából itt bukik meg hogy mindig csak Top BR-be kell küzdeni. Mert hullámoznia kellene látszólag véletlenszerűen a top BR vs alacsony BR csatáknak. Ha valaki mindig csak top BR-be megy akkor meg annyira jó ezek szerint hogy simán csak hisztizik a top BR miatt, mivel a teljesítménye kiemelkedő. Akkor mi is a baja? Ha az egész teljesítményedet veszi BR-től Tiertől függetlenül. Ha annyira pro vagy, akkor ezek szerint minden tierben minden csatában a legalacsonyabb BR-be kerülsz? Ki hiszi ezt el? Szerintem ezért nincs ilyen, de a tévedés jogát fenntartom.
  • Droughert
    Pont azt a br-t indítom el én is ha néha kedvem támad egy gyors körre.
  • bgabor911
    Jaj, hát alap lősszerrel nem mérvadó a teszt, nézd meg az átütési különbséget az alap lőszer és a legtutibb kifejleszthető HVAP lőszer között. Azzal a tuti lőszerrel a legtöbb tankot oldalról ki tudod szedni.
  • Stefan99
    Engem is jóval többször tesz fel magasabb BR-be 6.7-tel, úgyhogy hasonló a tapasztalat. Hagytam is a fenébe. A Leoval szoktam játszani, és újabban felfedeztem magamnak a 3.3 BR-t, ott még elég élvezetes csatákat lehet játszani. Van még a tiger E panther A kombó is, csak azzal már annyit játszottam hogy kicsit meguntam. Na meg szim, ha épp olyan a választék, ami megfelel.
    Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2016.02.18. 10:47:02
  • Garou
    Mivel itt tegnap volt rola par hozzaszolas, beroffentettem a Kugelblitz-et, es mentem vele parat arkadban. 7.0 a BR-je, melle ket Tiger II-t vittem, annal erosebb hk-m nincs kifejlesztve, Panther II-t porgetem most, tehat meg az sincs meg.
    Meglepo modon Tiger E is volt a jatekban, Panther mindenfele variansa nagy szamban, Tiger II-k sokan, nehany Jagdtiger, 3-4 T54, volt KV2, 1 T10, nehany Leo1, Maus egy sem, iletve egyszer volt nalunk egy Tortoise. Sokkal tobb erosebb BR-ben levo tankra szamitottam. En is csak parat (3-4) menetet jatszottam, es foleg a Kugelblitz-et teszteltem, szoval nem mervado amit irok.
    Hat nekem nem jott be az AA. :) A beforgatott Tiger E-vel se tudtam mit kezdeni, hiaba soroztam akarhol. Aztan persze par masodperc utan megpuszilt a 88-assal, szoval ido sincs nagyon keresni a gyenge pontokat. Erosebb dogoket is probaltam, sikertelenul, meg azt a Leo-t szivesen elkaptam volna, de messze volt es egybol eltunt a hazak kozott. Egyszer beadott valami serulest egy T54 ellen pedig elvileg nem tudtam volna atutni, de az sem volt critical. Osszessegeben en voltam a leggyengebb lancszem. Jah, Parducok ellen jo, ha oldalt elkapom oket, illetve az ellenseges AA-t lehet vele szivatni. Csak az alap loszerem van meg hozza, lehet ez volt a baj. De egyaltalan nem tudtam vele megtrefalni a nagyvasakat. Az Ostwind viszont az alacsonyabb BR-jeben egy igazi troll.
  • Droughert
    Jó neked. Én csak annyit írok, hogy nem volt olyan csatám, hogy nem oroszok ellen, és nem IS3/T54-ek ellen mentem volna. És nem nagyon volt csata, amit nyertünk, max az a néhány ahol vegyes ellenfél volt. Igaz én nem reggel próbáltam, hanem főműsoridőben, de nálam azt a hatást váltotta ki, hogy hagytam a faszba az egészet, mert vissza kaptam azt amit 1 évvel korábban végre sikerült javítaniuk és az op szarokat felvitték a 6.7-es br-ről, így játszható lett. A másik ami talán befolyásolja a dolgot, bár hogy valóban működik-e még a dolog csak a jóisten tudja, hogy teljesítmény alapján is variálja, hogy milyen br-be kerülsz. Régen így működött, sőt gyakran volt hogy kaptam ellenfelet a max br-en felül is. Anno linkeltem erről ide is a hivatalos postot, ha jól rémlik a +-1br-en felül még kaphattál(vagy kaphatsz+0.3, 0.5 br-ű ellenfelet). Ha jól tolod, sokat ölsz akkor kapod a nehezebb br-t (talán nehezebb nemzetet), ha nem megy, akkor visszább vesz a rendszer, kevesebb nagyobb br-ű tank lesz az ellenségnél.
    Mindegy, nekem ez a patch betette a kiskaput, túl sokszor néztek hülyének, ennyi bőven elég volt. Néha 1-1 csatát letolok, de nem erőltetem a dolgot, mert teljesen reménytelen, hogy normális irányba vigyék a játékot, ezt az elmúlt időszakban már bizonyították. Ha nem lenne most a Naval Action ami leköt, akkor simán visszatenném a WOT-ot, ott többet számított a skill, a rutin, itt sokszor elég ha egy op tankba beülsz.
  • Zegi Norbi HUN
    Ez a Teutonic Giants nem egészen az lett, mint amit vártam :/ Csak a Dog Tag-gel rendelkezők mehetnek korlátlanul. Persze 2 ingyen jegyet minden nap kap az egyszeri játékos is, de a további részvétel már eléggé költséges. 150 ezer ezüst egy láda, amiben talán lesz egy 5 csatás jegy vagy 190 aranysas darabja :D Hát kár, pedig szerintem vagyok olyan jó, mint azok a pénzeszsákok, akik a top 200-ban csücsülnek az e100-re várva :/ Talán jobb is így, kb egy idegroncs lettem, mire meg lett az 5 győzelem a 3 jegyből :D
  • Molot115
    Azt javítanám hogy nem 7x voltunk az amcsik ellen hanem 6x. Azt elírtam véletlenül.
  • Molot115
    Többször volt szó arról hogy a 6,7-es BR el lett cseszve teljesen. Többek szerint 90-95%-ban BR7,7 ellen kell menni. Hát most reggel volt egy kis időm mondom megnézem egy 10 csatás etap alatt hogy alakulnak a dolgok. Az első csata 7:06-kor kezdődött és az utolsó 8:56-kor ért véget.
    Ugyanazt az 1 preset-et használtam, első slot Párduc II a második slot Tigris II P. Így mentem 10 RB-t egyhuzamban, csak német oldalon, a csaták felét szám szerint 5-öt megnyertünk.
    Ebből a 10 csatából 1 olyan volt amikor a németek az oroszokkal voltak párban viszont 5 olyan amikor egyedül voltak 2 vagy 3 nemzettel szemben. 9 esetben a németek ellen voltak az oroszok is. 4 esetben pedig az amcsikkal voltunk.
    Nézzük akkor hogy mik ellen kellett harcolni német oldalon:
    9 csatában voltunk az oroszok ellen, ebből a 9 csatából 1 csatában volt IS-3 az ellenfélnél, 5 csatában T-54, megint 5 csatában T-34-85 illetve T-34-100. Viszont mind a 9 csatában voltak IS-2-k és T44-ek. IS-4et és T-10M-et nem láttam egyáltalán. (tudom a T-10M már BR8.0)
    7 csatában voltunk az amcsik ellen ebből 2x volt T32, 4x M46 viszont mind a 7 alkalommal voltak M26-ok. Illetve 3x voltak hellcat-ek és 1x láttam T-92-t is.
    A britek mindig ellenünk voltak ha voltak,kb 5 csatában de nagyon kis számban, a maradékban nem láttam egyet se közülük. Főleg charioteer-ek és centurion-ok (csak 2 esetben MK10) de feltűnt 4-5 alkalommal caernarvon is.

Azt még hozzá tenném hogy ez semmiképpen sem egy hiteles teszt. Messzemenő következtetéseket senki ne vonjon le belőle. Főleg a csaták kis száma miatt. Viszont az jól látható hogy közel sem igaz hogy 90%-ban csak top harckocsik ellen kell menni 6,7-es BR-ben. Még ha érzetre így is tűnik! Egyáltalán nem mondom hogy így normális, de annyira nem is sz@r mint ahogy páran beállítják. Bőven játszható volt így is ez a BR, a németekkel is.
    Utoljára szerkesztette: Molot115, 2016.02.18. 09:27:45
  • bgabor911
    Igazad van, nyugodtan írhattam volna t-44et vagy t-54et is.
  • kissssss
    na végre gép közelbe kerültem.... meglestem a mai sim eventet.... bár ne tettem volna.
    (nincs kedvem németekkel menni de simezni akarok, egyedül csak a pt-76 tudom bevinni )
  • gstup
    Micsoda?Miről beszélsz?Én folyamatosan T-54 1947 és Is-3 ellen megyek a 6.7-es járműveimmel. :D

U.i.:Hozzáteszem,hogy részlegesen leraktam a játékot. Kb 4-5 napos lemaradásban vagyok,szóval lehet hogy változott azóta valami! :D
    Utoljára szerkesztette: gstup, 2016.02.17. 19:11:43
  • bgabor911
    És abban mi a jó hogy az 1942-es évjáratú Elefant 1944-es évjáratú T-34/85ösök ellen megy, csakhogy nehogy élvezni tudja a konstrukciója adta előnyöket?
  • bardocz
    Nem tudom konkrétan hol, siettem másik tankkal vissza. Wirbelwind vagy Östwind volt, arra már nem emlékszek melyik, távolról, kis szögben állt a tank kicsit és úgy lőtte az oldalam. Nem tudom legénység volt-e, azért kérdezem, hogy ki lehet-e ütni így őket, mert papíron máshogy nem intézhetett volna el.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.02.17. 17:33:36
  • _Kondor_
    Ha a realitásokat nézzük, akkor 1 db Tiger II-vel szemben 50db. T-34/85 jönne. Abban mi lenne a jó?
  • Stefan99
    mi ütött át mit, és hol, konkrétan?
  • Molot115
    Az a baj hogy a hírekkel ellentétben semmit nem számít a távolság! De még csak a megadott átütés értékek se mindig. Például melyik német AA-nak van 230-as átütése? Ja egyiknek se... Az IS-3-at viszont szerencsés esetben átüti szemből a kugelblitz. Vagy például a KWK 42 168 millis átütése 500 méterről általában nem elég egy 2 fokban bedöntött 152 millis lemez ellen 100 méterről. (100 méterről egyébként 167-et üt át 60fokos szögben, és nem függőleges lemezen szinte teljesen szemből.)
    Teljesen mindegy hogy milyen számok szerepelnek a játékban az átütés rovatban, vagy a lepattanási esély rovatban. Mindig épp az adott helyzetben dől el hogy szerencséd volt-e vagy nem. Az adatok csak tájékoztató jellegűek, vagy annyit tud vagy nem, majd kiderül. Aztán amikor megörülsz hogy na ennyit biztosan tud, jön egy helyzet amikor nem fogja tudni!
    Utoljára szerkesztette: Molot115, 2016.02.17. 13:37:54
  • bardocz
    Nem, a koncepció az, hogy papíron nem tudna átütni, ezért érdekel, hogy anélkül is ki lehet-e ütni a legénységet itt.
  • Stefan99
    Gondolom az volt a koncepció, hogy nem kerül semmi az oldalába.:) (ha még mégis az már régen rossz amúgy is)
  • bgabor911
    Hát a legtöbb légvédelmi járművön van HVAP lőszer, azokkal oldalról simán ki lehet vágni a legtöbb tankot, ez ilyen.
  • bardocz
    KV-85-ből, oldalról a legvékonyabb része 60mm, német légvédelem lőtt ki, 100 méterről ha merőlegesen érkezik akkor sikerült sikerült volna neki, de nem merőlegesen álltam neki, és nagyobb volt a távolság.
  • bgabor911
    Milyen tankból lőtt ki? Mert ha KT-ból, akkor tudnod kell, hogy német tankok papír vékony páncélzatúak oldalról, minden tierben. Panzer4esek 30mm vastagok oldalt, az összes német "nagyvad" meg 80mm, ez tier4-5ben semmi, egy ZSU-37 vagy ZSU-57-2, Kügelblitz légelhárító löveg simán átviszi ott, de egy 76-os Sherman is. Ezért is nem értettem soha az elefant meg a jagdtiger koncepcióját, mi a fenének tesznek 200-250mm páncélt a frontjára ha az oldalát 80mm-es kartonpapírból csinálják meg? Ennyit a T4-5 tankok ágyúja akkor is átvisz ha sréhen érkezik rá a lövés.(bocsi a nyomi német kifejezés használata miatt)

De ahogy mások is mondták, van random faktor is, engem a nevezett zsu-57 vágott ki szemből a múltkor M-103ból, majd M47ből, 500 méterről.
  • kissssss
    többnyire csak az alaplőszert szoktam használni a kwk43 ágyúkhoz mert ezekben van robbanóanyag is, és ugye hát 6.7 szinten muszáj irtani a ruszki tankok belsejében a modulokat vagy a legénységet mert máskülönben megesznek reggelire, az APCR-el az a probléma hogyha a páncélzat be van döntve akár egy kicsit is akkor instant lepattanás lesz a vége a lőszer kialakítása miatt, jóformán majdnem függőleges derékszögben kell meglőni az ellenfél páncélzatát ha garantált pent akarunk bevinni, ha ez sikerül akkor is csak azt sebzed amin keresztülmegy a lövedéked, nincs robbanás,nincs repeszhatás(vagy minimális).

én azt javaslom hogy először tapasztald ki alaposan az alaplőszert mert az APCR egy egészen más világ,nem is kell túl sokat belőle pakolni a tankba.
  • Molot115
    Oh a légvédelmi szarok. A játék legdurvábban elb@szott része! Simán eltudom képzelni amúgy hogy az RNG beadta killnek neki úgy hogy nem ütött át. De a tapasztalataim azt mutatják hogy mindenféle erölködés nélkül átütnek, függetlenül attól hogy miben ülsz és hogy honnan lő. Személy szerint én megszüntetném az SPAA-kat a játékban. Teljesen felesleges hogy bent legyenek, a repülők ellen hatástalanok, épp ezért 100-ból 99 meg se próbálja lelőni őket. Ja azt mondtam már hogy HE-ből is kibír 4-et akár? Harcérték csökkenés nélkül is adott esetben. Jobban utálom őket mint a bombázókat, pedig aztán azokat se tartom sokra, akár lesz belőle sértődés akár nem...
    A lényeg hogy simán eltudom képzelni, amit mondasz. Ebben a játékban minden azaz minden megtörténik. Ott tartunk hogy nem csak lehetőség szintjén vannak a dolgok hanem valóban meg is csinálja a játék!
  • bardocz
    Azért kérdezem, mert volt egy csata, ahol valami légvédelmi szar lőtt ki oldalról, és ha jól értelmeztem, akkor egyik lövedékével sem tudott volna átütni sehol, mégis meghalt pár másodperc alatt.
  • RODLEE
    Igen sajnos páncél védettségben gyengécske a Jaghpaci,az ágyú,IS-1 v 2 azért viszi hellyel közzel,de még nincs meg a hegyes skuló hozzá,nem tudom az esetleg javít-e a huszka mészárlásban!?
    Utoljára szerkesztette: RODLEE, 2016.02.17. 11:27:53