37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Max_Andaxin
    De amúgy az oroszoknak még inkább hátrány a dimb meg a domb....-:) Most meg - mivel a németekkel játszani szinte" lehetetlen" - megkapták kistársnak az amcsikat??? De RB-ben meg rengetegszer a Ruszkikat rakja össze a nácikokkal USA+Britt ellenében!!!
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.03.03. 15:29:55
  • Max_Andaxin
    Pont ettől lenne jó minden csata - bár ez csak szerintem van így mert pl nekem erre lenne igényem, nem az arcade hentelésre. Hogy játék közben kicsit gondolkodni is kelljen meg taktikázni, meg (ki)várni a rohanás=halál helyett. Igenis a t34-k megtámogatva egy-két SU-val már fel tudják venni a versenyt a Tgrisekkel. Dehát itt már agyalni kell játék közben meg összedolgoznia a csapatnak..."MEgértem", hogy ez sok (orosz) játékoznak ez azért nagy falat.
  • Zoli105
    Emlékszem arra az eventre :D Tigrissel nem jutottam be így beültem a T34(42)-be Pz4-et és Stugot meg tudtam szívatni , viszont a Tigrist hátba kellett kerülnöm :D, csak a motort tudtam kiszedni , mert a másik tigris már ki is szedett , amit nem vettem észre ! :( ettől függetlenül izgalmas csata volt :D nagyon kellett figyelni hogy hova megy az ember bár azért a su122 kiszedett 2 Tigrisr :D ! Azt hiszem a Kuban volt és ott még a németek hátrányban vannak a dimbes-dombos pálya miatt ! csak hát a ruszki vérpisti nem szereti az ilyen eventet ahol a ruszki szív ! nézd meg a mostani tank szimulátort német jenkik együtt a ruszkik ellen -.-
  • Max_Andaxin
    Pont "nagyrabecsűlt" kissssss kolléga írta a #28943 as hozzászólásában amit aztán MOLOT is idézett: erre már volt példa régebben az event tank csatáknál mikor a tigrisek ellen csak a sima t34/40 41 42 tankokkal lehetett menni... német oldalon várakozott 67 ember ruszki oldalon meg 4."
    Ez kb. ugyanaz a felhozatal, mégsem szándékoznak az emberek a rahedli T-34/40,41,42- vel a Tigrisek ellen menni amikor lenne rá lehetőség.
    Egy csima SB-ben lehet, sem megy mindenki Tiger I-el mikor az van
  • kissssss
    egy kicsit megmosolyogtató ez a helyzet, meg egy kicsit dezsavű érzésem is van most mert ezt a kört egyszer már lefutottam a wargamingnél, ott is ezer egyszer el lett nekik pofázva hogy ez meg az miért faszság de szartak rá nagy ívben az ember meg beleun abba hogy sokadjára is felhívja a figyelmet a játékhibákra.....

a különbség csak annyi hogy a wotnál könnyen el lehetett adni egy account-ot jó pénzért, itt viszont kutyafaszának se kell egy olyan acc ami teli van prémium/gift tanokkal repülőkkel
  • bgabor911
    Szerintem event keretében meg lehetne simán csinálni hogy 30 T-34/76 és /57 csatázik 10 Tiger I-el. Sokféleképpen lehetséges balanceolni. Aztán ha nem lesz népszerű, legfeljebb nem rakják be újra. Egy event csatát megalkotni szerintem nem túl sok energia.
  • bgabor911
    Nézd, a T-54esek meg a Pattonok is Cold War era tankok már. Hogy meddig tartana? Igazából akármeddig, az 1965ös Leopard 1 berakásával felrúgtak minden, általuk felállított határvonalat. Mellesleg elég ostoba lépés volt részülről, hiszen oda vezetett hogy most mindenki követeli a hatvanas évek tankjait a többi nemzetnél, teljes joggal.

Miket kéne berakni? Mivel M60 és Leo1 van bent, ezért ezek korabeli ellenfelei, a T-55 és a T-62 magától értetődően benne kellene hogy legyenek. Más kérés hogy hogyan lehetne a tech treebeli elrendezést értelmesen megoldani, nyilván senki épeszű nem akar öt tankot amiken át kell fejlessze magát T5-ben. De ezt a fejlesztők b@szták el a három darab T-54 berakásával(eléképesztő ostobaság volt!), miattuk alakult ki ez a helyzet, oldják is meg. Nyilvánvaló hogy nem reális 380.000 XP-be kerülő tankokat alkotni, ha öt van egymás után belőlük, mert a fa tetjén ülő típusok gyakorlatilag elérhetetlenné válnak mindenki számára aki nem prémtankal és prémszámlával tolja.

M60A1 és Leopard 1A1 is sokszor van emlegetve, mint szívesen várt új típusok, én nem látom értelmüket amíg legalább a mostani nyugati gépek orosz kortársai nem kerülnek be. Tény hogy a T-62 ellenfele az M60A1 volt.
  • Molot115
    Itt a példa arra hogy miért jobb a BR rendszer mint egy historic event. Amit már régebben is próbáltam itt előadni, de nem értette meg mindenki. Miközben itt is vannak akik teljesen azonos feltételeket akarnak, szívesen látnának ilyen eventeket. Na ez az ami érdekes...
  • Max_Andaxin
    Persze, mert úgy már túúúúl OP lenne a Tigris I...na én ezt a hozzáállást tartom tök nevetségesnek!!! LOL
    Persze ez nem a játékosok hibája, hisz mind a 25-30 ember aki bent van egy csatában azt szeretné, hogy Ő mindenkit kilőjön (ha lehet 1 lövéssel) Őt meg senki ne llője ki. És ez az "akarat" független attól, hogy milyen tankban ül éppen!
  • Molot115
    "erre már volt példa régebben az event tank csatáknál mikor a tigrisek ellen csak a sima t34/40 41 42 tankokkal lehetett menni... német oldalon várakozott 67 ember ruszki oldalon meg 4."

Hmm, milyen érdekes...
  • kissssss
    RB csata volt és kb lószart nem sikerült elérnie a csapatnak(0kill,0capzone) nekem is csak egyszer sikerült oldalba lőni egy t54-et mert az ellenfelem gyorsan spawnkill helyzetbe akart kerülni de elkapni már nem sikerült mert rögtön 2 t54 a hátamba került és ki is lőttek közbe a csapat meg elolvadt.

már elmondtam nem egyszer, szeretem a kihívásokkal teli csatákat de a lehetetlen mazochista szintet már nem.

"Meg azért ez sem álltalános, legalábbis én nem ezt tapasztalom. Én teljesen jól elvagyok BR 6.7-ban a németekkel. "

bocs de ezt már nem tudom komolyan venni...

kezdjük ott hogy egyre jobban ez kezd lenni az általános,a felállás pofon egyszerű... kinek van kedve ww2 tankokkal hidegháborús ellenfelek ellen küzdeni? a válasz az hogy senkinek!

mi következik ebből? az hogy mindenki otthagyja a picsába 6.0 és 7.3 közötti csatákat, az orosz tankokkal játszók meg küzdhetnek saját maguk ellen, erre már volt példa régebben az event tank csatáknál mikor a tigrisek ellen csak a sima t34/40 41 42 tankokkal lehetett menni... német oldalon várakozott 67 ember ruszki oldalon meg 4.

azon se csodálkozom hogy gajjinék semmiféle statisztikát nem hajlandóak kiadni ezzel kapcsolatban...

• Molot115
    Hát lenne miből válogatni.
    Oroszok: T-55-nek semmi keresni valója a játékban amíg 3 T-54 van bent. Mivel elhanyagoható az előre lépés. T-62-t szívesen látnék de csak a 115 millis sima csövűvel lenne értelme. Berakni még 1 100 millist ami ugyan erősebb a D-10-nél de nem sokkal, megint minek?
    Németek: leopard 1A1 vagy A3 esetleg mind2
    Amcsik: M60A1 M60A3
    Britek: Chiftain esetleg.

Szerintem egyébként ha akarnak valamit kezdeni a T-5-el akkor neki kéne állni kidobálni onnan a sok szart. Mert csak jönnek a tankok. Te meg csak vered bele az RP-t meg a silvert de nincs fejlődés! 3 T-54 aztán akkor még mögé a T-55 meg T-62. Persze...
    Maus, 105-ös KT, T-54/47-49, IS-4, teljesen feleslegesek a játékba. Itt T-5-ben a legidegesítőbb mert kicsit el vannak szállva az árakkal meg a mennyiségekkel.
  • Max_Andaxin
    Cold war era?....és az meddig tartana kb? Már úgy értem, hogy ott milyen tankokat képzeltek el? Mert ha pl. T55-T62 vs a "szar" britt tankok. Csak annyit mondok: yom-kippur (persze ott nem teljesen u.azok a Centurionok voltak mint itt)...de még itt sincs T55, meg T62
  • Max_Andaxin
    Ok! Ez a kép alapján tényleg fos, de mi lett a csata kimenetele. Mert a ratardált oroszok kerülnek szembe, egy normális Németet játszó csapattal akkor azért meg lehet őket lepni, pláne ezen a mappon. Bár ahogy látom RB volt? , vagy nem?
    Meg azért ez sem álltalános, legalábbis én nem ezt tapasztalom. Én teljesen jól elvagyok BR 6.7-ban a németekkel.
  • bgabor911
    Ha már mindenképpen "szégyen tech tree"-ről beszélünk, akkor ott vannak a britek, a maguk Sabot only lőszerkészletükkel top tierben. Azok mire mehetnek max tieres csatában a maguk alig sebző "lézerlövedékeikkel", egy olyan környezetben ahol a HEAT-FS miatt a legtöbb oneshot kill történik, el nem tudom képzelni. Na belőlük tényleg alig látni a Cold War era szim csatákban, talán ha egyet láttam a csapatstatisztikánál az utóbbi hetekben.
  • Max_Andaxin
    Valaki egyszer írta itt nem rég, hogy a LEO-val úgy kell játszani mint a Hellcat-el. Ha ez igaz, akkor nekem máris a 2. kedvencem.
    Leo-m még nincs, de a Hellcat az nekem eddig a legjobb tankom volt. IGAZ, hogy azzal (is) - és ha jól értem, akkor a LEO-val is- SB-ben lehet a legjobban érvényesülni.
    Azt aláírom, hogy a Hellcica Simulátorban érezte(M) a legjobban magam(ÁT). Mert ott nem virít marker a fejed felett mint AB-ban, és RB-nem is egy-egy lövés után. Én személy szerint imádom a gyors és magas tűzerejű tankokat, és kevésbé találom fontosnak, hogy brutál páncélvédelemmel legyenek ellátva. (Persze kinek mi) Az M60-t is biztos csípném, de ahoz még nagyon sok kéne, pedig már az M46-t húzom. A Britteknél meg még csak Tier III-nál járok szal arról sem tudok sokat....
  • kissssss
    "hogy emiatt viszont nehéz velük a játék???"

nem nehéz.... hanem teljesen játszhatatlan 6.7 szinten, lásd 28908 hsz.
  • bgabor911
    Szerintem azért van ez, mert egyfelől semmi logika vagy átgondoltság nincs a BR rendszer működésében, BR besorolásokban, vagy a bekerült tankokban, másfelől viszont van egy hatalmas adag részrehajlás a fejlesztők részéről az orosz járművek irányában. :D
  • Max_Andaxin
    ...vagyishát mindenkppen 1,5X vagy ha lehet 2X erősebb, de mindenképpen 10-20 évvel idősebb konstrukció a megfelelő ellenéfél!
    ERGO: Német tankkal játszók örvendjetek! Mert rettegnek a ruszkik tőletek!...ja, hogy emiatt viszont nehéz velük a játék??? Hát valamit valamiért!
  • bgabor911
    A T54/47 azért "jó" mert KT-k ellen megy, pedig nem szabadna neki. IS-2nek BR 6.3-on lenne a helye. T-34/85 a legOP-bb tank a játékban, sokkal erősebb a péncélja és a lövege is mint kéne neki. KV-2 szintén alacsony BR-en ül. Ezek tehát többnyire azért jó tankok mert szarul van megcsinálva a játék, nem a tankok érdeme a dolog.

"az a baj, hogy usa meg német oldalon nem tudok kiemelkedő tankokat mondani igazán...
    persze jó tank a KT is de nem igazán kiemelkedő, pláne, hogy nagyok ellen sokszor teszi be"

A Leopard 1-esek többnyire meg szokták nyerni a szim csatákat, ők érdek oda mindenhová előszőr és egy lövéssel leszednek mindenkit. Az M103as sok találatot ki tud bírni, és HEAT-FSel többnyire oneshotolni szokta az ellenfeleket. M60as olyan mint a Leopard csak a T-54eshez fogható páncéllal, így kicsit lassabb. Mindegyik kiváló tank.

"de számomra a szégyen tech tree az az amerikai, nem hiába abból van a legkevesebb és oroszból a legtöbb :D"
    Ez azért butaság, mert a T-54/51 és T-54/47 évek óta a játékban van már, míg az M60 és a Leopard úgy fél éve kerültek be. Csak amíg az M60 egy hosszú grind, addig a Leopard 1 jóval kevesebb XP-ből kifejleszthető, így persze hogy az a népszerűbb kettejük közül.
  • Max_Andaxin
    ...Na hát emiatt kérdeztem...Amúgy szerintem azért van ez, mert annak idején az oroszok annyira durvának találtaák a Német tankokat, hogy a mai napig úgy érzik, hogy csak egy T-54képes felvenni a verseny egy Királytigrissel
  • bgabor911
    Onnan jutottam erre a tapasztalatra, hogy M46al, M47el, M103al és T-54/51el szoktam szimulátorozni, amikor lehet.

"A T-55 meg T62??? De ugye nem úgy gondolod, hogy a KT-k ellen menne?-:D"
    Nem értem miért mennének a top cold war tankok KTk ellen. Kérdezd az orosz fejlesztőket hogy miért megy a T-54/47 ellenük.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2016.03.03. 12:04:16
  • Max_Andaxin
    ...jézusom.... #28925-#28930....csak feltételezem, hogy nem SB-RB-csaták tapasztalata alapján utottatok ide?
    Viszont igazából nem akarok beleszólni, mert nekem eddig a 6.7-7.0 Br.-k a legmagasabb amikben mentem, de én ott mást tapasztaltam.
    A T-55 meg T62??? De ugye nem úgy gondolod, hogy a KT-k ellen menne?-:D
  • foxbat88fx
    7.3 meg 7.7 elég magas
    szerintem attól jó egy tank, h szarrá alázza az ellenfeleket, mint pl a T-54 mod 47, hogy 7.3-at kapott
    de kiváló tank még az IS-2 6.0-án
    KV-2 és SU-152 is nagyon jó tank 5.0-án, és persze ne feledkezzünk meg a 34/85-ről sem...

az a baj, hogy usa meg német oldalon nem tudok kiemelkedő tankokat mondani igazán...
    persze jó tank a KT is de nem igazán kiemelkedő, pláne, hogy nagyok ellen sokszor teszi be
    de számomra a szégyen tech tree az az amerikai, nem hiába abból van a legkevesebb és oroszból a legtöbb :D
  • bgabor911
    Akkor vagy még nem játszottál eleget max tierben, vagy csak nem érted mitől lesz egy tank jó vagy rossz.
  • foxbat88fx
    hát az M60 szerintem nem valami félelmetes tank :)
    lövegpajzson elég könnyű belőni szinte bármivel, és amióta felvitték 8.0-ba nem is rak be ellenem amikor T-54-el megyek
  • bgabor911
    T-92, T95... fogalmam sincs ezeket a tankokat miért áll neki akárki is fejleszteni.

Az M46 viszont felfejlesztve elsőrangú városi flankelő tank. Erős a motorja, szinte kirobbanva gyorsul előre és hátra is(-20al tolat!) pillanatok alatt fordul a tornya, és ha valamit oldalba nyomsz az APHE-vel, annak többnyire azonnal vége. Mindezt 6.7-es BRen. Egyáltalán nem rossz tank.

Az M47 ugyanez, csak annak már van HEAT-FSe is.

Az M60 pedig egyértelműen a játék legjobb medium tankja, magasan alázza a T-54eseket, mert gyakorlatilag ugyanazt a páncélvastagságot tudja szemből, mint az, csak éppen a T-54 bosszantó hiányosságai nélkül.
  • foxbat88fx
    is-3, t-54 47, su-122-54-et a 7.3-as BR-jével sűrűn beteszi 6.7 ellen..... 10 kill alatt nem igazán tudok vele kijönni :D
    is-4, t-54 mod 49 is elég durva 6.7-esek ellen, ezeket is sokszor teszi be kicsik ellen, szintén sima 10+ kill/csata

amcsiknál M46, T92, T95-nél tartok, szánalmasan szar tankok, talán 3kill/csata átlagom van velük, hagytam is az egészet a francba, semmit nem érnek, csak idegeskedni lehet velük, német 7.0 még elmegy
    brit tech tree megint csak szart nem ér mivel nincs APHE
  • bgabor911
    Az amerikaiak is teljesen megállják a helyüket T5-ben, a briteket nem tudom. A sim csatákat meg sokszor lehozzák a profi Leopardosok.
    T5 orosz? Hááát... nyilván a fullos T10 az durván OP. IS-3 és IS-4 nem motivál nagyon.
    De a T-54/51 az valami kritikán aluli. Az enyém még nem fullos, így nyilván nem pontos a képem róla és HEAT-FSel majd jobb lesz. De mondjuk a tetűlassú toronyfordulás, lassú gyorsulás és szar ágyúkitéríthetőség az nem lesz jobb, és ezen vonatkozásokban bizony agyonverik a nyugati medek. A páncél szemből persze nem rossz, sok mindent megfog, nyilván a SABOTot és a HEATFS-t azt nem, kár hogy többnyire ezekkel lőnek az emberre. Oldalról a tanktest 80mmes papír.
    Nagyon kéne már ide a T-55 és a T-62. Eleve soha nem értettem miért került be három T-54.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2016.03.03. 09:31:44
  • foxbat88fx
    na végre meglett.... megint 15 kill XDD és 5679 pont.... teljesen muszáj volt levinni a T-54 mod 47-et 7.3-ba :D
  • foxbat88fx
    aki t5-ben nem orosszal játszik az hülye :D

bár most szopón vagyok mert 1 win kellene 3000 pont felett és 4-5000 pontos vereségeket megyek T-54 47-el 6.7-esek ellen :(
  • kissssss
    mai sim csatában a leopárdok rojtosra dolgozzák a ruszki tankokkal játszók seggét, normandián a spawnról se lehet kimozdulni mert a leok 15másodperc alatt lesprintelik azt a rövid távot a két oldal között.
  • Durva
    Én is ma töröltem le. Meguntam a bugos okádék játékot. Egyszerűen lehetetlen normálisan játszani élvezhetetlen rossz! Aki azt mondja h nem így van az játszon Tier V ben oroszon kívüli nemzettel :) https://www.youtube.com/channel/UCZJVme_xSlK6NyMl1l3NHEA Ezzel a videóval búcsúzok a játéktól :)
  • bgabor911
    Hát ez zseniális! XD
  • bgabor911
    Én őszintén szólva nem értem miért szívatjátok magatokat német BR 6.7-en. Játszatok szimulátort ha minden áron azokkal a tankokkal akartok menni, azt nem érinti a szar matchmaker.

Ha majd senki nem fog BR 6.7-en menni németekkel AR és RB csatában, akkor az elég világos jelzés lesz Gaijin számára, hogy valami nagyon nem stimmel a matchmakingel.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2016.03.02. 10:36:57
  • Zegi Norbi HUN
    Szerencsére azért csak prémium tank, így nem sok van belőle. Na majd a t44-100. Nem is tudom, hogy a német 6.7es tankokkal(vagy akár 6.3) a t54 falkák ellen akarjak-e majd menni vagy a t44-100 falkák ellen? :D Esetleg mindkettő? :D
  • gstup
    Ez volt az egyik ok,amiért abba hagytam.Molot próbálta szépíteni a helyzetet avval hogy megemlítette a panther II-t mint nemlétező tankot,meg hogy nem minden meccs ilyen.De nekem minden 2-3 meccsem ilyen volt.Volt screenshotom amikor nálunk nem is volt 6.7-nél magasabb br-ű tank,az orosz oldalon meg 1-2 6.7-es volt a többi mind 7.3-as és 7.7-es.És erre írtam ha 10 meccsből csak 1 ilyen,számomra már az is elfogadhatatlan.Na mindegy.Ha lesz változás talán visszanézek majd,de szerintem ez csak rosszabb lesz.
  • AnuluWork #28916
    Kilövik a Tortoiset levegőből rakétával és még él négy emberem. :)
  • Szpecnyaz
    Nem tudom volt e már linkelve, de megéri megnézni ennek a srácnak a videóit, kb fetrengeni lehet a röhögéstől.
  • Szpecnyaz
    Szerintem ez nem nemzet függő, én valahogy mindig ezt érzem a repterekkel kapcsolatban. A mi légvédelmünk balfasz, de az enemy AA akár 3km magasból is lekap.