37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
tommiking #30684 ühümm ...na igen az a fránya szovjet történelem...volt egy bizonyos kurszk-i csata..na igen azt érdemes elvasni hiteles forrásból is...
Az orosz ócskavasak T34 KV1 KV2 stb... meg sem tudták karcolni a tigriseket..
egyetlen hiteles orosz filmet láttam eddg az a FEHÉR TIGRIS... na az az igazi 1 lövés/1 t34 -
tommiking #30683 Oké a TA valóban nem volt korszakalkotó,ellenben a ME-163 ME-262 a HO229 és még lehetne sorolni... -
Rue East #30682 A Tigris külső futógörgőit és lánctalpát is át kellett szerelni a vasúti szállításhoz. -
Rue East #30681 Mitől lett volna korszakalkotó meg innovatív a Ta-152?
Nem voltak képesek bedönteni a páncélt? Párduc, Királytigris? -
ikarus44 #30680 Önmagában a Tiger II is működő koncepció lett volna, csak az volt a baja hogy megelőzte a korát, hiszen a motortechnika az ami akkoriban kevés volt. Ha akkoriban is létező dolog lett volna a turbinameghajtás akkor gond nélkül mozgatható lett volna.
Az hogy néhány év múlva Bejött a HEAT-FS azt senki nem láthatta előre. -
CHaooSS #30679 hát jó volt az is4 tényleg, de el lehetett vele szórakozni :D -
kissssss #30678 a tigris azért jött világra a kwk36 ágyújával hogy kisegítse a gatyájukat összecsokizó németeket a frissen megjelent t-34 és kv-1 tankok ellen. -
Madi92 #30677 Hát azért na, Tigris I volt az utolsó német tank, aminek nem volt döntött frontpáncélja. Mondjuk fénykorában nem is volt rá szüksége.
Panther ágat kellett volna erőltetniük. Jó ágyú, viszonylag mozgékony (és még szép is). Támadásban voltak, nem is értem miért gondolkoztak nehéz harckocsikban. (Tigris I)
Tény, hogy tigrincsek később viszont védekezésnél jól jöttek.
Tigris II pl nem is tudták az originál lánctalpakkal vonatra tenni, mivel túl széles volt, ezért mindig le-föl szerelni kellett őket.
Nem mondom, hogy Pantherek háborút nyertek volna magukban, de sokkal jobb lett volna, ha azt erőltetik. -
amikor bejött a maus, akkor sem ő volt a legjobb.. akkora a tornyán az a 200-as sima függőleges rész, hogy vakon be lehet tölteni.. amig nem volt heatfs, az is4m verhetetlen volt beforgatva.. most már tényleg a t54, m60, leo1 a legjobb tank.. -
Valahogy a német mérnökök amilyen korszakalkotó, innovatív repülőket gyártottak, Ta 152, Me 262, stb.. annyira szar volt a tank koncepciójuk.. arra nem voltak képesek, hogy azt a kibaszott páncélt bedöntsék.. meg sem adva az esélyt a lepattanóra.. Mondjuk a német fegyvertechnika visszaköszön az ágyúkon, nem is volt párja kaliber/átütés szempontot tekintve.. -
foxbat88fx #30674 játékban valóban elmegy kategória a maus...
régen tuti jobb volt, bár nekem nem volt meg, de akkor nem is volt HEATFS
amúgy meg igaza van bgabor-nak... bár 44-45-ben már semmi sem segíthetett volna a náci Németországon....
de tényleg egy elfuserált tank lett volna a Maus, míg az oroszok már a T-44 meg T-54-en csinálták/gondolkodtak rajta
kicsi célpont, gyors, nagy tűzgyorsaság, olcsó előállítás (mondjuk az oroszoknak meg kurva sok nyersanyaguk volt, hihetetlen méretű ország) -
CHaooSS #30673 nem látsz vagy mivan? játékról beszélünk :D
Utoljára szerkesztette: CHaooSS, 2016.06.01. 19:50:56 -
bgabor911 #30672 De most komolyan, meséljétek már el ti Maus hívők hogy szerintetek mi a rákért volt jó tank a Maus! Főleg abban az 1944-45ös háborús helyzetben, amiben létrehozták. Amikor dúl a nyersanyaghiány, a totális szövetéges légifölény miatt a szállítási útvonalak, hidak és gyárak szét vannak verve, és már jól érzékelhető hogy olyan ágyúk és lőszerek kerülnek kifejlesztésre amik gyakorlatilag bármilyen vastag páncélt átvisznek. Ilyen körülmények között mi értelme van egy 200 tonnás, mozogni alig bíró, remek célpontot nyújtó, viszont magát a repülőktől védeni nem tudó monstrum-harckocsinak, aminek az árából és nyersanyagigényéből négy-öt Panthert le lehetne gyártani?
Szerintem aki a Maust jó tanknak gondolja az egyszerűen nem érti hogyan működik egy háború, vagy nem képes rendszerben látni a dolgokat, és úgy van vele mint a festő Hitler, hogy a nagyobb az jobb. -
bgabor911 #30671 Aha. A Magyar Honvédség is nagyon halálos lenne ha a potenciális ellenségeinknek nem lennének 40 évvel modernebb fegyvereik. Ha pedig nagyanyámnak pénisze lenne, ő lenne a nagyapám.
Nőjél már fel vazze.
A Maus a tanktervezés totális csődje volt, és csak azért jöhetett létre mert szakemberek-katonák helyett egy hozzánemértő festőművész-politikus hozta meg a döntéseket arról hogy mit fejlesszenek és mit ne. Azon az alapon hogy a nagyobb az jobb. El is bukták keményen a háborút.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2016.06.01. 19:35:36 -
xmanhun #30670 egyetértek!! a maus nagyon jó tank!!! ha nem lenne a heatfs-lőszer benne a játékban,akor,nem sok esélyük lenne az oroszoknak...... -
CHaooSS #30669 jó páncélzat/hatalmas tűzerő, aki tudta használni a maust lazán megnyerte a meccset a csapatnak.
JP meg sokkal jobb mint az isu 122, mozgékony és isteni az a 88-as löveg , szerintem semmi baj nincs vele, de kinek mi.. :D , alacsonyabb br azért lenne mondjuk jó, hogy ne dobja fel annyira mert elég sok gép alacsonyabb szinten van mint kéne és hát úgy nem jó vele.. de hát ezt elég sokra el lehetne mondani
Utoljára szerkesztette: CHaooSS, 2016.06.01. 09:32:53 -
bgabor911 #30668 Jagdpantherről annyit, hogy ugyanazt a páncélvédelmet és tűzerőt az orosz oldal BR 5.7-en tudja az ISU-122essel. Ahogy írtam, a JP és a Ferdi BR-je is úgy van belőve, hogy ott már éppen semmit sem érnek. Különösen a Ferdi.
A Maus meg, hát még ha a valóságtól el is tekintünk, akkor se vágom hogyan lehetne az egy jó tank, akár itt a játékban. -
tommiking #30667 korrigálás a kedvetekért és mert igazatok van.:Ernst Barkmann a pantheres..de a sztori ugyanaz...Whittmannak tényleg tigere volt,csak a két parancsnokot kevertem össze.. mea culpa -
CHaooSS #30666 korán volt még, összekeverte a dolgokat
-
csonttika72 #30665 Jó lesz az a Panther Tigernek is.... -
tommiking #30664 a T44-100 egy felhúzott T34...papír tank. -
tommiking #30663 menjünk sorban..a valóság volt egy Wittmann nevezetű tankparancsnok aki a bocage-ba szembekerült 1db panther A-val egy teljes angol!! harckocsi ezreddel...na maradjunk annyiban egy thunderbolt ölte meg a párducot míg az angolokból roncsok maradtak.
A játékban a párducok jó kis tankok lennének,ha nem lenne lenerfelve,a panther 2 nem is létezett bár papírra lerajzolták a lövege ua mint királytigriseké,kicsit kínszenvedés mostanában nagy szinten a német,főleg miután vannak csoda orosz tankok ami még a jagdtiger lövegének az oldalába vágódását is túléli ..no comment, a rakétás cumókkal azt fogják elérni senki nem fog nagy szinten menni,hát ki a francnak kell hogy beér,és 15 mp után kap egy rakétát....
Utoljára szerkesztette: tommiking, 2016.06.01. 07:36:03 -
CHaooSS #30662 105-ös tigrist nagyon szeretem, kb. minden tankot ki lehet pucolni első lövésre, de a t44-100 vicc.. meg sem kottyan neki mikor tornyon lövöm.. sima t44-ben mindenki kihal mikor kap egyet ,de ez nem.. vicc -
CHaooSS #30661 Jagdpanther 6.3-ban vicc? :D nagyon szeretek vele játszani, lazán le lehet zúzni vele mindenkit.
Maus meg vicc? azért vicc mert megy a hidegháborús vasak ellen... amíg nem voltak addig rohadt jó kis gép volt
"Talán a Leopard1 érhet valamit"
"az összes párduc szar"
"Számomra a Panther 'A' az egyetlen értelmes tank amivel hajlandó vagyok menni német oldalon"
gyerekek...
Utoljára szerkesztette: CHaooSS, 2016.06.01. 00:15:39 -
Azért a Pz4 F2 a saját BR-jében elég erős. Persze páncélzata nincs, de mindent átüt, még +1 BR-t is. -
bgabor911 #30659 Számomra a Panther 'A' az egyetlen értelmes tank amivel hajlandó vagyok menni német oldalon, azt is csak szimulátorban. Pz3 lassú, Pz4 nevetségesen gyenge, Tiger II-eseket úgy csinálja ki bárki hogy öröm nézni. Jagdpanther és Ferdinand BR-je gondosan úgy van belőve hogy pont semmire se jók, a Maus meg egy vicc, ahogyan a valóságban is az volt.
Talán a Leopard1 érhet valamit, de azt meg halálra szívatják a ZSU-57esek.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2016.05.31. 21:36:28 -
az összes párduc szar, 5-el tudnak tolatni.. a párduc 2 már jó rükvercben is, az ágyúja is jó, de 6.7.. ott már annyira nem.. -
kissssss #30657 jééé végre bekerült a Dmax és a kv-2/40 sim tank listába... ideje volt már. -
Stefan99 #30656 Mi az ami nem lövi át röhögve azt a 120 millimétert br 6.3 és 7.3 között?
a rof egy másodperccel jobb, cserébe az A tornya kétszer olyan gyorsan forog. -
Stefan99 #30655 Szerintem nem érdemes... Nem sok különbség van, a panther a gyorsabb, az f-nek +20 mm toronypáncél, ami kb mint halottnak a csók. úgyis flankelni kell vele, ha magasabb BR-be dob, a gyorsaság ott számíthat. A tornya is gyorsabb az A-nak, ha minden igaz. -
foxbat88fx #30654 nem rossz az F...
egész jó a tűzgyorsasága és nehezebb belőni a tornyát
persze a legjobb a Panther II..... bár nekem a német 88-asok nagyon gyengécske lőszernek tűnnek
orosz T-34-85-nek nagyobb a pusztítóereje :D -
RODLEE #30653 Akkor az F se erőltessem?
-
Stefan99 #30652 panther 2. :) -
RODLEE #30651 Melyik Phantert maxoljam? Az A az oké,G szerintem felesleges az F?
Kössz! -
kissssss #30650 állítólag egy amerikai tankos csapat ezzel a módszerrel kapott el 9 phantert, nem tudom hogy mennyi a valóságalapja(néhányszor biztos történt ilyen) ennek mert már régen olvastam valamelyik történelemmel foglalkozó oldalon.
taktikát erre építeni nem túl célszerű de ha összejön akkor máris jobban érzi magát az ember :D pl: t-44 elég érzékeny erre. -
gstup #30649 " De! Bármekkora sérülést is okoz a lövésem, két ember tuti túl fogja élni. " Igen,ez akkor is jó amikor a 105-ös tigrissel szemben a toronynál meglövöm a T-44-est.Érdekes módon a négyből kettő túléli.És nem közte van a lövész is :) .De ugyan ez van a jagdtigerrel is. -
bgabor911 #30648 Simán megtörténhetett a lövedék lövegpajzsról való lefelé pattanása valóságban is. Shot trapnek nevezi a tankos tudomány. A Panther G-nek például épp az volt az egyik újítása az elődjeihez képest, hogy ezt kiküszöbölte, nézd meg a lövegpajzsa formáját a korábbi pantherekkel összehasonlítva. -
Darun #30647 Nekem az a fő problémám -és többek között ezért is nem játszok- mert meglövök KV-2-vel egy Pz IV-et és... az egy dolog hogy túléli, bár szeretném látni azt a Pz IV-et, ami túléli azt, hogy a kűzdőterében felrobban egy 152 milis gránát... De! Bármekkora sérülést is okoz a lövésem, két ember tuti túl fogja élni. A lövész meg a sofőr. Igy persze vissza tud lőni és egyetlen 75 milis lövedék megöli a kétszer akkora tankban lévő 6 fős személyzetet. (és igen, szoktam a legénységnél én is HP-ra gyúrni) De ha véletlenül még is túlélem a lövést, két ember tuti meghal. A lövész és a sofőr, igy se visszalőni, se elmenekülni nem tudok. Mondjuk nekem a kedvencem még mindig az, amikor a kisebb tankok úgy szedték ki a KV-1-em, hogy a lövedék lepattant a lövegpajzsról Természetesen a tank testére, ahol ugye a legvékonyabb a páncél, simán átütötte és megölte a teljes legénységet. Ezt csak azért, hogy mennyire van jelentősége annak, hogy mivel lősz. (és emlékszem, mikor egyszer T-50-el frontra egyhiteltem egy Kv-1-t. Mondjuk ez jó régen volt, és én legalább elmondhattam hogy beütöttem a fenéklemezt, de a többi!?) -
kissssss #30646 tudom én is :D ki van már fejlesztve a sherman firefly de előtte még ki akarom maxolni az összes modult az cromwell tankoknál... nekem ez már ilyen mániám. -
bgabor911 #30645 Kár szenvedni vele, kicsit feljebb ott van az Achilles ugyanezzel az ágyúval, de rendes toronnyal, jó gun depressionnel, a mozgékonyabb sherman alvázon. Na az egy halálos gép BR 4.0-án. A panzer4 alvázú cuccokon hosszában keresztülmegy az egész tankon a 17 fontos lövedéke. :D