37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Zegi Norbi HUN
    Köszi, majd elolvasom :)

fighter_hu #32074 egy újabb durva rakétás gép, csuda jó
  • jocking
    "Rég" = "Soha" :p
  • bgabor911
    Felesleges oldalkat írni arról hogy a valóságban hogy volt. Ez egy orosz fejlesztésű játék, ami rég nem törekszik realizmusra.
  • foxbat88fx
    meg vannak ezek veszve....
  • fighter_hu
  • foxbat88fx
    2100???? pffff
    egy BR 1.0 tank??? LOL
    akkor felejtős.... 1000 goldot adtam volna érte max.... de 750 inkább reálisabb ár érte
  • fighter_hu
    2100 gold volt a dev szerón.
  • foxbat88fx
    már gyűjtöm rá az aranyat :D
    csak nem lesz drága....
  • kissssss
    A1E1 independent APHE lőszert fog használni...
  • Panlaj
    Remélhetőleg igaz. (forrás Reddit)
    Historical sights

Utoljára szerkesztette: Panlaj, 2016.09.16. 20:11:52
  • kissssss
    köszi a képeket :) vannak ám érdekes adatok pl: flak truck újratöltési ideje 5.2 másodperc uhhh de az m56 skorpó se szégyenkezhet azzal a 9.8 másodpercével... dickus maximus kisebbik testvére :D
  • Valka78
    Az alábbi válasz, természetesen neked szól, nem magamnak :)
  • Valka78
    Abban az összefoglaló leírásban olvastam ezeket, bemásolok néhány idézetet, hátha elkerülték a figyelmedet:

"However the quality of Soviet optics combined with the limited visibility from inside the tank affected combat performance. A German unit that used the T-34/76 model ’43 in combat noted (9):

‘The gun sights in Russian tanks are far behind the German designs. The German gunners need to be thoroughly accustomed to the Russian telescopic gunsights. The ability to spot a hit through the gunsight is very limited.’
    "

".....Soviet tank guns suffered from low velocity leading to poor penetration and accuracy at long ranges.

For example the initial round velocity (m/s) for the Soviet guns (7) (using the standard A/T round) was: L-11 - 612, F-34 - 655 (a German test with Pzgr39 ammo showed 625), ZiS S-53 - 792. The comparable German stats (8) were: KwK 38 L/42 - 685, Kwk 39 L/60 - 835, Kwk 40 L/43 - 740, Kwk 40 L/48 - 790, Kwk 42 – 925.

The KwK 40 75mm used by the Pz IV and Stug from mid 1942 had far better penetration performance and accuracy than the F-34 and the Panther’s KwK 42 was also superior to the ZiS S-53 85mm in the same areas."

Ezekhez még hozzájárult a szűk hely, a kicsi 'gun depression' és hogy a lövész szerepét is a parancsnoknak kellett betölteni. Valahol olvastam az ágyú gyors túlmelegedéséről és pontatlanságáról is, de most nem találom. Valamint, hogy a legénység döbbenetes képzetlensége virtuális harcot folytatott a moralitásukkal arról; ki foglaljon mélyebben helyet a béka segge alatt. Ez sem elhanyagolható szempont szerintem, habár nem technikai jellegű.

Még néhány érdekesség, ami nem egészen úgy van wt-ben, ahogy itt írják:

"From mid 1942 the PzIV was equipped with the longer 75mm gun KwK 40 that could destroy the T-34 from 1.000m.)

The upgraded PzIV was superior to the T-34 in internal layout, firepower, turret basket, optics, commander’s cupola, radio in every vehicle and its frontal hull armor could withstand the F-34 rounds. A Soviet study in 1943 (27) admitted that the Pz IV was superior to their tank, assigning it a combat value of 1.27 to the T-34’s 1.16 (with the Pz III being the base 1.0)."

"By summer ’42 it made up 51% of German tank strength. At that time it had received a longer 50mm gun that could destroy the T-34 from 500m frontally (with special ammunition). It also received more basic armor (50mm from 30mm) plus 20mm bolted on parts. The extra armor negated the performance of the F-34 at long ranges."

Ez utóbbi idézet gyakorlatilag a pzIII M lehet, ami wt-ben 10 méterről sem lövi át szemből a T-34-et, nemhogy 500m-ről.

Végül egy kis összefoglaló:

"If the T-34 was as good as propaganda made it out to be then it should have led to great Soviet victories in 1941-42. Instead what we see in that period is the poor performance of Soviet armored formations. In 1943-45 the T-34 was becoming outdated as the Germans used updated versions of the Pz IV and Stug III equipped with the powerful Kwk 40 75mm gun and of course they introduced the Tiger and Panther.

"The T-34 had limited internal space due to the sloped armor in the front, the sides and the back of the vehicle. There were fuel tanks in the engine compartment and at the sides of the hull. The presence of fuel tanks inside the fighting compartment made any penetration of the tank likely to lead to the complete loss of the vehicle."

The ‘best tank of WWII’ suffered horrific losses against those tanks and even the updated version T-34/85 could not bridge the gap. According to a Soviet report (29) in the period summer 1943 - March 1945 the probability of the T-34’s armor being penetrated if hit was from 88-97%, thus any round that managed to hit the tank was practically certain to penetrate the armor."
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.09.16. 12:51:25
  • fighter_hu
    Á én alig tudtam csak párat sajna :c (persze a prémeket azt kitudtam) én csak flak 8.8, és az orosz kis flak-ot tudtam bevinni test drive-ba az újjak közül :D
    A raketen pedig egy új rakétás igen és ez már nem wasd irányítású (rb-be se)

És kicsit odax ez a pen :D
  • foxbat88fx
    az az Independent egész jónak tűnik :P
  • Zegi Norbi HUN
    Ez a Raketenjagdpanzer 2 HOT egy újabb német rakétás tank?? Köszönet a képekért amúgy :) Ki is próbáltad a gépeket? Milyenek? :)
  • fighter_hu
    http://imgur.com/a/txVRa

kisss: a torony tetején :P
  • kissssss
    na ki veszi észre a grafikai hibát a tankon :D kv-122
    Utoljára szerkesztette: kissssss, 2016.09.15. 22:15:19
  • fighter_hu
    Akinek le van töltve a dev szeró az most patch-elje ne mikor nyitva lesz :D ( kb 10 gigát tölt most nekem)
  • kissssss
    épp most akartam linkelni :) vannak érdekes masinák.

szerencsére az M56 Scorpion nem lett prém.
  • fighter_hu
    Sneak Peek for War Thunder Update 1.63 "Desert Hunters"
  • fighter_hu
    8.8cm Flak 37 (Sf.) auf s. Zgkw. 18t

Nem prém , elvileg a marder után lesz mint TD ( "senio Administrator :rank 2. TD branch. After Marder")
  • RODLEE
    Én nem azt mondtam,hogy közelről nem lőtte ki a Tigrist,de a Tigris 1000m-ről simán kiszedte a T-ket!
    Lentebb írtam,hogy az idegelt már,hogy kb 50m-ről akárhogy lőttem a Panther A-val a T-34/85-t szinte semmi ő one shotr azonnal!
    Valka78 te melyik ágyúra gondoltál hogy pontatlan,meg szar az optikája?
  • Valka78
    Bármihez közel kellett menniük - mert ha olvastad a cikket - ott leírják, hogy az ágyú pontatlan volt, az optika meg egy rakat sz.... Tök mindegy mit tud átlőni és milyen messziről, ha nem találja el.
  • bgabor911
    Nem szeretnéd ezt újrafogalmazni? :D

Tigris I-est egyébként bármelyik 85mm-es ágyú megette reggelire, nem beszélve a brit 17 fontosról vagy az amerikai 90mmesről. Utóbbiaknak a Panther sem okozott gondot.

A KT és a JT nyilván más súlycsoport, de három dolgot nem szabad elfelejteni:
    - oldalt ezek is csak 80mm páncélzatot tudnak, márpedig amikor egyszerre 20 szövetséges tank támad rád, nem fogod tudni mind felé a frontpáncélt mutatni. 80 mm páncél az semmi, azt még egy 75-ös ágyús Sherman is átviszi
    - ezek a gépek alig tudtak mozogni, annyira alulmotorizátak voltak
    - ezek a szép nagy tankok szép nagy és könnyű célpontok voltak a szövetséges repülőgépeknek. Azok ellen nem tudtak védekezni, a Wehrmacht mobil csapatlégvédelme minimális volt, a Luftwaffe mint olyan meg már alig létezett ekkor, és a szövetséges bombázóhordák támadásával volt elfoglalva, nem azzal hogy a földi csapatokat védelmezze
  • RODLEE
    Olvastam könyveket,és néztem dokumentum filmeket! Nagyon közel kellett kerülni 1 T-34/85-nek ,vagy egy Sherman Fire Fly-nak hogy elkapjon 1 Tigrist, vagy 1 Párducot,de Tiger II-ről nem is beszélve!!De fordítva a Tiger,Panther ,Tiger II 1000M+...!Hiába volt döntve a páncélja minden T meg Sherman kakukk volt!! Kérdezzétek Wittmant és Otto Carisiust,neki azért a JAGHTIGER maradt a 128mm-el!
  • bgabor911
    Sose mondtak ilyet. Már a repülős closed betában is bent volt az F-86A Sabre, 1950ből. És az négy éve volt.
  • kissssss
    már réges rég csinálniuk kellet volna egy hosszan elnyúló vízfelületet a repterektől nem messze mindegyik pályán.
  • kissssss
    eredetileg úgy volt hogy max hatvanas évekig mennek a hidegháborún belül és csak huzagolt csövű tankok kerülnek be, de gyakorlatilag már rég szarnak a saját szabályaikra is.

amúgy képen nem lennék meglepődve ha 2 vagy 3 év múlva a hajós baromságuk után majd jönnének a reaktív páncélzatok mbt-70, proto leo2, és az első generációs légi harci rakéták amiket még kilehetett cselezni egy jó manőverrel... én simán kinézem gajjinékból.
  • jocking
    Hogy is volt? Nem mennek a 2. világháborún túlra a haditechnikával? Akárhogy számolom, már lassan a 70-es években tartanak... Még 1-2 év, és jön a T-14 Armata a játékba.
    Utoljára szerkesztette: jocking, 2016.09.14. 19:40:28
  • jocking
    Kíváncsi lennék, RB-ben hogy szállsz le vele utántölteni a bombákat... Vagy van már vízi reptér is?
  • kissssss
    OMG... BV 238: The Largest aircraft
  • kissssss
    FlakPz I Gepard.
  • kissssss
    pedig nem is kellene túl sokat vesződniük egy "faék" egyszerűségű rendszernek a kidolgozásához, jóformán csak át kellene rakniuk az árkádban megszokott célzás segítőt az adott radarral felszerelt AA tankba... a különbség annyi lenne hogy csak a radar hatótávján belül érzékelt repülőket lehetne kijelölni és a célzás segítő kör is jóval nagyobb lenne RB csatákban.

igaz ez nem az igazi tűzvezető lenne de még mindig több lenne a semminél.
  • robi3
    WT fórumon vajon meddig lenne fent? XD
  • bgabor911
    Tűzvezető, ugyan már. Úgy kerülik a fejlesztők a tankok komplexebb rendszereinek kidolgozását, mint a tüzet. Távolságmérőre éveket kellett várnunk, és olyan lett a megvalósítás, amilyen. Füstgránátok, működő fényszórók vagy a német típusú "tekerős" célzóoptika a mai napig nem került bele. Ezek után mekkora a valószínűsége egy kidolgozott tűzvezető rendszernek, ami csak egy vagy két légvédelmi harcjárműbe kellene? Semekkora.

Nézd meg a repülős részt, négy éve működik már, de még nem került be radaros repülő a játékba.

De a T-62est is sikerült kiadniuk lövegstabilizátor nélkül, meg az ennél a tanknál teljesen egyedi hüvelykivető ajtó meganimálása nélkül.

A fejlesztők célja egyértelműen az hogy újabb és újabb járműveket adjanak ki, amik kihúzásához prémium számlát és tankot vegyen a nép, majd mikor megvan a T5 gép, a játékosok aranyat költsenek a modulok kihúzására, mert anélkül játszhatatlanok. Ez az elgondolás, nem pedig a rendszerek életű kidolgozása és szimulálása. Egy tank kidolgozása náluk a 3D modell létrehozásáig és animálásáig tart.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2016.09.14. 14:48:40
  • kissssss
    állítólag a radar csak dísznek lesz rajta, közben volt újabb leak
  • Valka78
    Nem kell elhinned: T-34
    Ha tudsz egy kicsit angolul, elolvashatod mennyire volt "jó" a t-34.
  • Panlaj
    Sajnos az nem derül ki, hogy a tűzvezető használható-e rajta.
  • Zegi Norbi HUN
    Csatlakozom. Nem akarom elhinni, hogy a T34 tankok ilyen jók voltak a valóságban is. Én egy tegnapi RB csatában nem tudtam átütni egy t34-85-öt 5 lövésből :) Nem vagyok analfabéta, tudom hol kell lőni egy tankot, de egyszerűen baszott átmenni a páncélján a lövedék. Normandia egyik utcájában történt ez az eset, szóval még messze sem voltunk egymástól. Az 5. lövéséig már leamortizált egy pár dolgot a Tigrisemben, 2 lövése pattant le talán. Váltottam utána egyből orosz BR 5.0 - 5.3-ra, drasztikusan csökkent a "wtf??" pillanatok száma :D
    Meg akkor még itt vannak ezek az idióta random dolgok, mint a WoT-ban. Az ammo nem robban be, a repeszek szétterülnek a tank belsejében, de a legénység csak besárgul. Egy darab ember megfog egy 1000 m/s fölötti sebességgel száguldó lövedéket stb. Még ha csak AB-ben lennének ezek a hülyeségek, az ember ha nehezen is, de megemésztené mivel arcade. De persze RB-ben és SB-ben is ilyen. Utóbbiakban ezért is játszom nagyon keveset, meg mert nincs xp és ezüst kompenzáció sem(vagy ha van is, nagyon kevés). Kicsit tényleg gané. Úgy látszik orosz fejlesztőknek nem való tankos MMO.
    Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2016.09.14. 10:51:47