57
  • Sir Cryalot
    #57
    Szóval leginkább a mozgás darabossága tud kiütközni aktiv-matrix-al felszerelt panelű tv-n, nem a folytonossága, + az egy igazi temetnivaló technológia a fix pixelekkel együtt.
  • Sir Cryalot
    #56
    mozgásfolyás vs. darabosság téma:

    http://www.theregister.co.uk/2013/06/25/the_future_of_moving_images_the_eyes_have_it/
  • Atyuska
    #55
    Ott kerzdődik az okostévék utálata, hogy egy ingyenes app-hoz is meg kell adni a hitelkártyaszámomat..
  • narumon
    #54
    "Motionflow kötelező sajnos minden LCD-n ha nem diavetítést akarsz nézni"

    Ez az első amit minden magára valamit is adó FILMnéző rögtön kikapcsol (meg az összes többi Motionplus szarság), mert a mozifilmből kapásból csinál egy barátok közt feelingű élvezhetetlen képet.
  • kvp
    #53
    "not sample and hold, change and repeat"

    A hagyomanyos filmvetitok is igy mukodnek. Megjelenitenek egy kepet a masodperc kb. 1/24-eig, majd gyorsan valtanak a kovetkezore. Megse mondja senki azt, hogy rossz a hagyomanyos mozifilm minosege.

    Egy 16.6-os black to black felbontasu tv-n persze, hogy nem lesz szep a kep, mivel ahogy a mozifilmes vetito is kitakarja a vilagitast amig valt a kep, ugy az lcd-n is ki kell. Ezzel annyi baj van, hogy egy 16.6-os tv-n 16.6-ig kellene kitakarni a kepet, mert eppen csak kepes valtani. Viszont egy 4 vagy 5 ms-es btb sebessegu monitoron vagy tv-n, foleg ha multisynch-es, akkor mar 24 fps-nel a 41.6 msec-es valtasbol csak mondjuk 5-ot tolt atallas kozben, lekapcsolt hattervilagitassal, azaz minden kepnel 31.6 msec-ig stabil a kep, azaz kb. 88%-os kitoltes mellett garantaltan blur mentes a kep. Persze ehhez egy 5 msec-es multisynch-es tv kell. Mondjuk nekem pont ilyen monitorom van es eleg rossz neven vennem ha szellemkepet latnek mondjuk egy jatekban. (igen, effektiv 200 Hz-es a monitor, kepjavito trukkozesek nelkul) Az egyetlen baja ezeknek a megoldasoknak az aruk, atlag 5-8 szoros arban vannak mint a lassabb lcd panelek. Otthon egy 1200p-set, mig a cegnel ket 1024p-set hasznalok es egyik sem huz szellemkepet, se filmnezes, se jatek kozben.

    Az meg, hogy valaki 60 Hz-es tv-t vesz, amiben 16.6 vagy 20 msec-es panel van, az mar mas kerdes, de azokon tenyleg ronda lesz a kep ha mozog.

    A 3/2-es pulldown-t pedig nem pulldown-nal kell megoldani, hanem 41.6 Hz-es frissitessel es 4-5 msec-es backlight blanking-el. (tehat pl. egy 200 Hz-es panelt kell 41.6 Hz-en jaratni vagy ennek egesz szamu ketto hatvanya szerinti tobbszorosen, 83.2-on vagy 166.4-en) A legtobb jobb multisynch-es monitor tud 83.2-ot, ami egyebkent 12 msec-es framerate es 48 fps. Ertemesebb tv-k, amik jok multisnch-es monitornak is ugyancsak kepesek kezelni ezt. Egyebkent nem csak a sharp es a sony arul ilyeneket, pl. az apple cinema display-ek is hoztak ezt a szintet.

    ps: Egy nativ 120 Hz-es kijelzo is kepes jol kozeliteni a haromszorozott 24 fps-es 124.8 Hz-es frissitest, tehat ugyancsak kepes pulldown es extra jelfeldolgozas nelkul megjeleniteni egy 24 fps-es filmet. Ha mindezt egy alacsony kapcsolasi ideju panellal teszi, akkor a blanking interval is alacsony lehet, tehat teljesen elkenodes es rangatozas nelkuli kepet mutat. Mondjuk ezeket a nativ 120-as, 3x-os es 4x-es szorzokra kepes panelokat jellemzoen mar 360-as vagy 480-askent aruljak, de valojaban csak a minimalisan elvarhato szintet hozzak, tehat ennel gyengebbet nem nagyon szabad venni.
  • Sir Cryalot
    #52
    "repositions the pixels quickly for the next frame. "

    <--- szóval még ez a része is épp elég problémás, nem hogy a többi.

    Ezeken az LCD-ken 120 is alig van meg, ők meg jó szokás szerint 1200hz-et ígérnek .
  • Sir Cryalot
    #51
    http://hdguru.com/lg-55lm6700-hdtv-review-when-120-hz-isnt-120-hz-updated/

    Nem kell n-djére is magyarázni ezt, meg ósdi szabványokkal jönni:

    All LED LCD TVs have an inherent problem with motion resolution. For this reason, HDTV makers adopted higher refresh rates, namely 120Hz and 240Hz. These faster rates reduce motion blur, but at a price premium over “standard” 60Hz models. LG claims the 55LM6700 has 120 Hz refresh. After extensive testing, we find this claim very misleading. The 6700 failed to show any improvement in motion resolution compared to any 60 Hz HDTVs we’ve tested.

    60 Hz LCDs sample a frame and keep the same image about 16.67 ms. This allows little time for the pixels to move to create the next frame. The panel holds the image and then repositions the pixels quickly for the next frame. Our eyes and brains are programmed for seeing continuous motion, not sample and hold, change and repeat. The result is we see smear know as motion blur.
    _________

    LCD-ken nem csak hogy a motion blur/resolution nagyon problémás , de még a response time is, amivel úgyszintén trükközés/kompenzálhatnékok folynak.
  • kvp
    #50
    Utannaneztem es jopar neves marka is arul 120 Hz-eskent 50 Hz-es tv-ket. Ezeknel a btb ido 20 msec korul van. Ha ehhez hozzajon a csikos frissites, akkor siman lehet egy full hd tv 2 frissitesi csikkal 40 msec-es is, ami kb. a 25 Hz-es regi videotonok frissitesnek felel meg. Dvd-hez es a legtobb hdtv adashoz talan eleg is, de tenyleg lassuak. Ezeken pl. nem lehet elmosodas nelkul jatszani.

    Viszont ha jatek kozben hozza a tv az elmosodas mentes nativ 60-80 fps-t es nem is csikoz, akkor mar jol all. Egy szamitogepes lcd monitor 4 ms-es btb-vel, full image switch-el olyan 250 Hz-et tud. Nem trukkozve, nativan. Persze ezert van az, hogy egy 50 centis monitor annyiba kerul mint egy masfel meteres tv panel, de ha olyan tv-t veszunk, ami tudja ugyanazt mint egy normal high end monitor, akkor megfelelo minosegu kepe lesz. Erdemes olyan tv-t venni, ahol nincs vagy kikapcsolhato az osszes kepjavito funkcio, igy az input lag is max. 1 frame lehet. A legtobb modern tv-n be kell kapcsolni a game mode-ot (ezt akar a boltban is meg lehet tenni) es akkor trukkozes mentes nativ felbontason es frissitesen megy minden. Ha ebben csikot huz maga utan, akkor az adott panel tul lassu.

    "és attól darabos a képe meg pixeles,"

    Ha darabos, akkor keves az fps, ez a forrasanyagtol fugg. A rossz minosegu bejovo anyagon tud javitani a szoftveres trukkozes, de ha csak 24 vagy 25 fps-es a felvetel, akkor az gyenge.

    "emennek meg se nem darabos , se nem pixeles"

    A motion blur elmossa a darabossagot es a pixelesedest is. Attol, hogy valaminek eletlen es kis felbontasu a kepe meg nem lesz jo, csak legfeljebb rosszabb latasu embereknek szebbnek tunik. Ha viszont valaki latja a monitoran is a subpixeleket, akkor annak ez nem sokat segit. A nem lcd-s projectorok egyebkent is teljesen mas kategoria, viszont a legtobb ember nem akar behuzott fuggonyok mogott tv-t nezni vagy jatszani/internetezni.
  • Sir Cryalot
    #49
    a motion resolution teszt darabosságot "mér",
    "Mivel egy aktiv matrix gyakorlatilag egy sima dinamikus memoria modult tartalmaz, ezert ha tudja az adott valaszidot, akkor abban benne kell lennie az adatnak, fuggetlenul attol, hogy a kep mozog vagy sem, mert minden kirakott kep teljesen fuggetlen a masiktol. "
    és attól darabos a képe meg pixeles,

    <~ emennek meg se nem darabos , se nem pixeles :)
  • kvp
    #48
    "A nativ 120Hz tv led panelek (manapság ezt árulják mindenütt) 600 soros mozgásfelbontást tudnak,"

    Akkor azok 600p-kent lennenek feltuntetve. (a 800x600 egyebkent regen egy eleg nepszeru felbontas volt) Egy rendes aktiv matrixos monitor, mondjuk 8 ms-es btb valaszidovel kepes 120 hz-en kirakni barmilyen kepet elmosodas nelkul. Akar veletlenszeru fekete-feher ponthalmazt is. Ha szellemkepes, akkor az nem 8ms-es, de nem is 16, ugyanis az meg eppen eleg a nativ 60 hz-hez. Mivel egy aktiv matrix gyakorlatilag egy sima dinamikus memoria modult tartalmaz, ezert ha tudja az adott valaszidot, akkor abban benne kell lennie az adatnak, fuggetlenul attol, hogy a kep mozog vagy sem, mert minden kirakott kep teljesen fuggetlen a masiktol. Azert is nezek a black to black erteket, mert ez azt jelenti, hogy a teljesen feltoltott cellat kisutik, majd visszatoltik maximumra. Ez egy pixel frissitesi lepesenek a legrosszabb esete, mert altalaban csak addig csokkentik/novelik a toltest, amig az uj ertekre be nem all. Ennek a teljes kepernyore meg kell tortennie 8 ms alatt. Amennyiben nem, akkor elofordulhat, hogy tobb darabban frissitik a kepet, de akkor az a keszulek csak papiron 60 Hz-es, valojaban jo ha 30, europai valtozatban meg 25. Ilyen gyenge kepu tv-k voltak anno a qpal felbontasu fekete-feher videotonok, de csak a nagyon bena gyartok adnak el egy 25 hz-es tv-t 120 hz-eskent. Egyebkent ez a 600 line/frame-es tudas kb. a hd ready 720i-nek felel meg, ami majdnem sima sd tv. Ilyet azert ertelmes ember nem vesz meg.

    Viszont a szamitogepes monitoroknal, foleg azoknal amik jatekra keszultek eleg nagy lenne a botrany, ha nem tudnanak full frame update-et. Ezek utan a jobb tv-k gond nelkul hozzak az effektiv 60 vagy 120 Hz-et. Persze ha rakuldjuk az sd jelet, akkor ez nem fog latszani, de egy szamitogepes jelgeneratorral es egy nagysebessegu kameraval barmikor kimerheto, hogy kepes-e egy panel eleg gyorsan valtani. Csak olyat erdemes venni, ami kepes, mindezt egy lepesben.
  • tartarus
    #47
    A mi lg plazmánk 310W-ot eszik (amúgy a tv hátuljára van írva)
  • ugh
    #46
    Az elettartamrol mar nem is beszelve ami a toredeke az lcd-nek.
    Ja, ha az ember milliomos akkor lecsereli 2-3 evente.
    De tv-t egy atlag ember 5-10 evre vesz.
    Egyebkent azt irtam fos nem azt, hogy szar.
  • ugh
    #45
    Persze hogyne.


    Szerintem nem vagy kepben vagy valami 70es evekben gyartott tv lehetett.
    Egy 72 centis crt tv kb 55-65 wattot eszik.
    A 100 hz-es slimek ettek 100 korul.

    A tobbi is komplett marhasag amit irsz.
    Hidd azt, hogy a plazmad 200 watt alatt eszik.


  • AnuluWork #44
    A 3D, mint döglött műfajra reagáltam.
  • ReTeK
    #43
    "plazma 260-300 a (regiek 400-600) watt.
    A plazma egy fos meg motion flow nelkuli lcd-hez kepest is."

    2011-es pana plazma 42" fogyasztása 140Watt óránként, ez nem konstans inkább kevesebb. A régi 70cm fele ekkora CRT állandó 130W ennyit a veszett nagy fogyasztásról. Ok elismerem a hiper energiatakarékos led tv a harmadát fogyasztja de annak a képével büntetni lehet (konyhába jó lesz)
    Nagy méretben olcsóbb a plazma (pláne az LG) a fogyasztáson mire az árkülönbözet visszajön elavult lesz mindkettő.

    A nativ 120Hz tv led panelek (manapság ezt árulják mindenütt) 600 soros mozgásfelbontást tudnak, a varázslatos mozgás javító eljárásokkal már elérik ennek a dupláját is, huuuha.
    CMR meg egyéb vackok is olyan parasztvakítások mint pár éve amikor a pár centis kis műanyag hangfalra ráírták a marketingesek hogy PMPO 6000W, az általad fosnak nevezett plazma meg tudja a full HD-t jó ideje.

    Nekem egy tévén a mozgókép legyen tökéletes ne az álló.
    Nem mondom hogy a plazma tökéletes, de nem kell ajnározni a led tvket mert közel sem annyira jók hogy mellettük a plazmát szarnak lehetne nevezni.
  • tartarus
    #42
    mod: rokonának :D
  • tartarus
    #41
    és majd a szomszédnak jól elmondják, hogy milyen jó kis okostévét vett...és akkor a szomszédjának is kell, meg annak a rokonjának, ismerősének :D
  • M2 #40
    De a gyártók pontosan tudják, mi kellene egy okos tévébe, csak a szükséges hardver még nem jön 3 dollárból, és szeretnék ha az emberek jövőre is lecserélnék a készüléküket. :-)
  • M2 #39
    Okostévék? Mitől? Mert a marketinges ráírta? Ugyanmár!

    Majd okos lesz egy tévé ha:
    - felismeri a majmot aki elé csücsül,
    - lehet hang- és gesztus vezérelni,
    - az előbbieket felhasználva próbál értelemmel bírónak látszani.
  • tartarus
    #38
    igen, sajna én nem tudtam annó még a plazmáról, hogy beleég a tv csatorna logója... Sajna nekem az rtl klub felirat halványan, de látható...
  • ugh
    #37
    Az e az w akart lenni csak mellekalapaltam :D
  • ugh
    #36
    Ha volt mar plazmad latod a kulobseget a villanyoran. Lcd 60-80 e (regiek 180), plazma 260-300 a (regiek 400-600) watt.
    Meg ha vilagos van a szobabana plazma nagyon jo kepet ad.
    meg zizergetni kell mondjuk a sarokbana kis feliratot mert kulonben hamarabb beeg mint crt.
    A plazmanak nem egy bugja van mint az lcd-nek.
    A plazma egy fos meg motion flow nelkuli lcd-hez kepest is.
    A sok idiotat zavar a maszatolodas de az, hogy meg lehet szamolni a tomoritesi negyzeteket az nem .
    Errol ennyit.
  • ugh
    #35
    Kinai fostalicska, szarraketa, okadmany az osszes.
    Egy masik oldalon szoktak lenni tesztek.
    Nincs olyan darab beloluk ahol a tervezeosztalnal akar csak egy szivacsot is lehetne sejteni.
    Olyan minta kinai alsogatya.
    Combba szuk, seggen meg akkora hogy 2* belefernel, a tokodnek meg nincs hely.
    Eleteben nem latott meg embert aki kiszabta.
    Egy mosas utan meg kapsz 3 darab kiszabott anyagot meg egy marek cernat.
    Na ez a szint kb.
  • tartarus
    #34
    Én nem sok értelmét látom az okos tévéknek. Nekem a lényeg, hogy legyen benne usb, hogy a filmet pendrájvon :D
    Nincs sok elvárásom :D
  • bmw
    #33
    Azert az ember tobbsege nem jatekra hasznalja a tv-t...
  • kvp
    #32
    "Motionflow kötelező sajnos minden LCD-n ha nem diavetítést akarsz nézni a nemlétező mozgásfelbontás miatt 24p-ben."

    Elvileg nem kellene es a 24p-nek elegnek kellene lennie egy gyors (desktop monitor minosegu) lcd-n, ugyanakkor az egesz csak abbol all, hogy az mpeg p es b frame-ekben a mozgas interpolaciot nem 1 frame-re szamoljak ki, hanem joval tobbre. Ez ket esetben nem er semmit, az egyik az analog adas, ahol nincs mit interpolalni, ellenben kellhet a deinterlace (a legtobb lcd panel progressziv modot tud csak), a masik a csak i frame-ekbol allo hazilag tomoritett vagy at/kikodolt esetleg stream-elt video, ott sincs mit interpolalni. Egyebkent ha mar panel minoseg, akkor fontosabb, hogy 6 helyett valodi 8 vagy 10 bites szinmelyseg legyen es legalabb 60 Hz-es fekete-feher-fekete valtas. (azaz legalabb 16 ms-es black to black) Egyebkent a panel btb-jenel nem is erdemes magasabb fps-en hajtani az egeszet, mert nem fog latszani. A kepminosegen meg sokat javit ha atmeretezes csak egesz szamu szorzoval tortenik. Ennek elereseert neha meg a vekony fekete keretet is erdemesebb vallalni, mert ugyan kisebb a kep, de sokkal elesebb. Nagyobb felbontasrol lemeretezve persze kevesbe szamit, mint nagyitasnal. Idealis megoldas meg az 1200p-s full HD panel hasznalata, ahol a hagyomanyos SD adast ketszeres szorzoval torzitasmentesen is meg lehet nezni, persze ez a sima full HD adasoknal egy vekony fekete keretet jelent. Fontos, hogy az adott kijelzo vagy az azt hajto media pc kepes legyen ilyen nyujtasmentes megjelenitesre, foleg ha desktop-pal vagy jatekra is szeretnenek hasznalni. Kulso media pc eseten ugyancsak fontos, hogy az tamogassa a kijelzo nativ felbontasat es a masik oldalon a kijelzo szamitogep bemenete torzitatlanul keruljon ki a kijelzore, tehat utolagos szurok nelkul.

    Szemely szerint egyebkent nekem pl. mar a kozepkategoriasnak tekintheto sony braviak kepevel sincs semmi bajom, de a profi kategorias samsung monitorok is megfeleloek. (ugyanaz a panel van bennuk) LCD-bol a legjobbak jelenleg a sharp paneles keszulekek, nehany mobilban es a jobb sony-kban is ez van. Viszont a sharp peldaul nem nagyon gyart okos tv-t. (egy sima opera bongeszot adnak es nagyjabol annyi)
  • mauser81
    #31
    Motionflow kötelező sajnos minden LCD-n ha nem diavetítést akarsz nézni a nemlétező mozgásfelbontás miatt 24p-ben. Ha volt előtte plazmád egyből látod a difit, hogy miért kell a motionflow.

    Btw, már két évvel ezelőtti Sony-knál is kb. ok volt a motionflow, nem hiszem hogy azóta rosszabbodott volna a helyzet. Sportközvetítéseknél is egy áldás, mert végre nem szakaszosan mozog a labda egy focimeccsen... Samsung, LG rendszere nyilván az olcsó készülékekben gagyi, de ne ebből induljunk ki motionflow kapcsán.
  • AnuluWork #30
    Ne mondjátok már állandóan, hogy a 3D döglött műfaj!

    Nyomjatok végig 51'on egy Uncharted 3at vagy más 3Ds játékot, és azonnal máshogy álltok majd hozzá.

    Az okos tévék funkcióit meg nem tudom alapból hogyan képzelték? Alapból csak egy buta, húsz forintos távirányítót adnak hozzá? Ilyen volt már a 94ben vett tévémhez is, az meg már vagy 20 éves ... Na már csak ezért is a K. anyjukat!

    Az meg már csak hab a tortán, hogy pl. a youtubeján bármi lazán megáll lejátszás közben, főleg Samsungon.
  • Nos
    #29
    A funkciok nagy resze sokkal kenyelmesebben hasznalhato az oledben tartott laptopon, vagy tableten. Szerintem az emberek jo resze par funkciot kesobb sem fog igazan hasznalni, mert kisebb meretu, kozelebbi platformon egyszeruen jobb hasznalni.
  • asgh
    #28
    A tv ipar megpróbálja ugyanazt az üzleti modellt követni, ami a pc és a mobil piacon bevált: az ár/teljesítmény fokozásával akarják készülék cserére késztetni a fogyasztókat, így az innovációikkal folyamatosan növelni tudják a bevételeiket.
    Csakhogy míg a telefonok és a pc-k esetében a megnövelt teljesítmény érezhető a felhasználói élményen, úgy a tv gyártók olyan funkciókat próbálnak a tv-kbe erőltetni, amik nem valós felhasználói igényeken alapulnak. Kb. mintha egy autónak nem a teljesítményét, fogyasztását vagy kényelmét fejlesztenék, hanem mondjuk gofri sütőt meg jégkása gyártót szerelnének bele és attól várnák, hogy növeli az eladásokat.
    Ha jól megnézzük mivel is próbálják eladni az új tv-ket?
    - 3D
    - képjavító funkciók
    - mozgás javító funkciók
    - okos funkciók
    - 4K

    A 3D-ről már most látszik, hogy döglött műfaj, az okos funkciók nem tudják tartani a szintet az olcsó, dedikált eszközökkel szemben, mint a média playerek, vagy droidos minipc-k, mert rengeteg formátumot nem ismernek és rendszeresen elmaradnak a firmware frissítések, de legalább típusonként egyedi fejlesztések, így házi barkáccsal sem lehet rajtuk javítani.
    Ami az "intelligens" képjavító funkciókat illeti, itt sem jobb a helyzet: ezek gyakorlatilag nem csinálnak mást, mint rányomnak a képre egy nagy adag sharpent meg felhúzzák a szaturációját, amivel kb. agyon is b..szák a látványt, de az áruházak polcain a többi tv-hez _képest_ úgy tűnik, mintha annak a típusnak élesebb lenne a képe és telítettebbek a színei. Aztán az egyszeri néző haza érve nem érti, hogy miért olyan fos az új szupertv-n a kép. Ugyanez a helyzet a "motion flow" technológiákkal. Itt gyakorlatilag a képkockák közé beiktatott extra interpolált kockák segítségével próbálják megnövelni a bejövő jelen az fps-t, de csak azt érik el vele, hogy a mozifilmeknek is gagyi, "brazil-szappanopera" hangulatot adnak.
    A 4K-ról meg már elméleti alapon is meg lehet állapítani, hogy úgy hülyeség az egész, ahogy van, a megfelelő rálátási szöghöz szükséges optimális nézői távolságból a 4K-ból kb. semmi sem látszik, ami mégis, azt csak a nézők 1-2%-a veszi egyáltalán észre. IMAX felbontás 46"-on. Gratulálok.
    Ez is csak arra jó, hogy ha a bemutató teremben a páciens 10-centiről nézegeti a képernyőt, akkor elvarázsolja a kép hihetetlen részletgazdagsága, de ha már 2.5 méterről nézi a kanapéról, akkor a valamivel jobb antialiasingon kívül semmi extra minőséget nem tapasztal. (Az antialiasing meg kb. a képújság fontjainak szebb rajzolatán kívül máshol nem nagyon jelentkezik, mert a mozifilmeknél ezen a felbontáson a filmgrain már elmossa a kontrasztosabb éleket, ha és amennyiben egyáltalán újrascanelik őket a 4K verzióhoz és nem a már meglévő 2K-s scanneket húzzák fel 4K-ra némi extra sharpennel.)

    A tv gyártók tehát már jó ideje nem a nettó látvány minőségére koncentrálnak, hanem marketingesek által kitalált virtuális igényekre, és minél jobban elfordulnak az arcukba tolt hülyeségektől a vásárlók, a gyártók annál jobban görcsölnek új hülyeségek fejlesztésén.

    Aki tehát manapság új tv-t akar venni, az menjen be egy tv szalonba, kérje meg az eladót, hogy kapcsolja ki rajta az összes parasztvakító funkciót és alaposan tanulmányozza a képet minimum 3 méter távolságból. Az árához pedig tegye hozzá egy jobb médiaplayer és/vagy droidos minipc árát, ha okost funkciókat is akar.

    Azért az igazsághoz tartozik, hogy a sok marketingbullshit ellenére a tv-k egyre olcsóbbak és jobbak lesznek. A felsorolt felesleges funkciók nem rontanak a kép minőségén, ha kikapcsoljuk őket, az okos funkciókat is simán ignorálhatjuk, mert nem játszanak jelentős szerepet az árban, a 3D valamivel drágít, de nem jelentősen, kb. ugyanazért az árért valamivel nagyobb átlójú tv-t kaphatunk, ha nem 3d-s, de pár éven belül ez a különbség is megszűnik.
    Egyszerűen tehát csak a szemünkre kell hagyatkoznunk tv vásárláskor a marketing baromságok helyett és mindenkinek jó lesz.
  • Jááánoskkaaa
    #27
    Persze hogy nem! Nekünk is okos tévénk van, de csak böngészünk raja meg youtube megy és ennyi, a többi ezer baromság amit gyárilag ráraknak kell a kutyának se, töröltük a francba és ne is használjuk! A telefonom is amikor megvettem egyből lecseréltem go launcher ex-re a rendszerét, aztán rootoltam hogy rendszergazdai jogaim legyenek és leszedtem a rengeteg felesleges gyári baromságot, ennyi
  • gombabácsi
    #26
    így van. ráadásul az android már nagyon elterjedt, viszonylag egységes kezelőfelületű
  • lamer the true
    #25
    Pár napja vett a kollégám android stic-et 18 rugóért. Mindent tud, amit kell. Szóval azért mert egy tv-be beépítenek valami saját gagyi rendszert már jogosnak tartanak elkérni több százezert pluszban.

    Szóval én ezt ajánlom:

    Végy egy lapos tévét!
    Legyen neki nagy képernyője!
    Tudja a FullHD-t!
    Végy egy alap android stick-et olcsón! (2 mag, 1GB RAM = 18 rugó mostanság)

    Ennyi.

    Szerintem fele vagy harmad árból megvan az az élmény, amit sosem érhetsz el a beépített megoldásokkal. Mivel a natív androidnál nincs jobb.
  • Gerygrey
    #24
    Miért nincs olyan TV, ami annyira buta, mint egy sima monitor, (csak épp 40-50'' méretben) a távirányítója pedig 1 darab piros gomb, amivel ki-be kapcsolhatod? Aztán ha akarok valamit, akkor rádugok valami kütyüt, amivel azt tudja a TV, amit épp akarok.
  • Atisz #23
    Na igen, pedig az arcfelismerés fontos dolog ám :)
    Bár helyette lehet, hogy inkább normális képfrissítésre lenne szükség, hogy ne csak 60 Hz-et bírjon számítógépre kötve...
  • zsgaby
    #22
    Ahhoz meg külön gratuláció a samsungnak, hogy az okosTVjük képtelen időinformációhoz jutni interneten keresztül, csak Tv hálózatból képes beállítani azt. Egyébként igen, az is gáz hogy a smart menüben nem működik a TV saját menüje. És nem tudni hogy hiba vagy feature, ha nincs beállítva az óra, időnként bekapcsol a háttérvilágítás éjjel :)
  • rajdi
    #21
    Én a másik oldaláról közelíteném meg a dolgot. Egyetértve az előttem felszólaló fórumtársakkal, képzeljük el, hogy a technika kiforrja magát, patentul megy a WiFi és az appok is reccenés mentesen futnak a filmekkel együtt. Na de a TV egy szociális szórakoztató eszköz. Általában többen használják egyszerre. Ha anyám elkezdi az e-mailjeit nézegetni, amíg a húgom tűkön ülve várja hogy elindíthassa a fitnesz appot, mialatt az öcsémet hallgatjuk, hogy hagy angry birdezhessen, én megőrülnék mert kezd a meccs. Na ezen mit mér a GFU?
  • SzirmosSzisza
    #20
    Az a TV hibája lehet, Samsung tévénken megy a felirat minden probléma nélkül. (de akár is lehet, hogy rossz programmal próbálod "streamelni").

    De amúgy teljesen jogos a cikk, rengeteg app van, de szerintem mi egyet se használtunk még. (YouTube össze lett kötve okos telóval, talán ennyit max)
  • gergely1991
    #19
    Ezért kár volt Smart TV-t venni. -.-
  • kvp
    #18
    Ha mar okos tv, akkor erdemes venni egy sima nagy meretu digitalis monitort, egy kozonseges x.1-es hazimozi hangrendszert es az egeszet rakotni egy digitalis tuners media pc-re. Ez utobbi lehet x86-os vagy arm-os, windows-os, linux-os vagy android-os. Taviranyitonak meg szerintem a bluetooth-os vagy infras egysegek a jok, amik billentyuzet/eger funkcionalitast is tudnak, de van beloluk sima taviranyito formaju is. A megoldas hatalmas elonye, hogy tv nezes es internet mellett akar jatszani is lehet rajtuk es az egesz szabadon fejlesztheto/javithato komponensenkent, viszont hatalmas hatrany, hogy a legtobb kabelszolgaltato nem adja ki a kodkartyajat, tehat a szolgaltato settop boxat nem lehet a sajat digitalis tunerrel helyettesiteni. Ez utobbi problema viszont okos tv-k eseten is fennall. Ezert is lenne jo, ha kijonne vegre valaki egy integralt rendszerrel, aiben van egy szep es nagy kijelzo, egy 3-4 evre eleg eros kozponti egyseg /media pc/ es van rajta egy konnyen frissitheto operacios rendszer (linux, android, barmi), tovabba kompatibilis a legtobb pc-s es/vagy mobilos periferiaval. Onnantol a tv tuner mar csak +1 feature lenne es jo esellyel a legtobb nyugati (amerikai) felhasznalo inkabb a gyarto boltjabol stream-elne a filmeket is.