Nem használják ki az emberek az okostévék funkcióit

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Meg pl. több mint idegesítõ hogy a youtube alkalmazás TELJESEN más találatokat dob ki az okosTV-re mint ugyanarra rákeresve PC-n."
Ez normális. A gépen cookie, anyám kínja, google szépen felépít rólad a keresési szokásaid alapján egy nagyjábóli profilt akkor is, ha nem vagy bejelentkezve. Ezen adatok alapján rangsorolva kapod egy keresésre a találatokat. Ha odaülsz egy egész más eszköz alá, amin nem érhetõ el ez az info, vagy akár egész más területi beállításokkal is fut még emellé, akkor teljesen eltérõ találatokat kell kapj.

Philipsünk okos részét a gyerekek használják ki, Youtube-on mesét néznek.
Ami engem zavart, hogy egy Linux fut alatta, és ugyanazokat a hülyeségeket produkálta, mint a Linux-os netbookom, pl. az istennek nem volt hajlandó csatlakozni a Wifi-hez. Aztán rájöttem, hogy Linux-os, és közelebb kellett szerelnem a Wifi-antennát, mert ahonnét egy Windows tökéletesen mûködik ugyanazon a hardveren, a Linux-nak kevés a jel.
Azért a full hd 3d dobja magát :-)

Nekem is ez a gondom. A videók nem elérhetõk, nem találhatóak. Mégis milyen alkalmazást használjon az ember a tv-n,ha nem videóval kapcsolatosat? Mintha nem érdekelné õket,mit is akarnak a felhasználók.
Pl miért nincs úgy,hogy minden felhasználó saját programsorrenddel rendelkezne és a távirányító azonosítaná..
Így ha pl én ülök a tv elé és nyomom meg az 1-es gombot,akkor bejönne az egyik zenei adó,míg apámnál ugyanezen ez a gomb a sportot jelentené..
stb..

"Pölö streamen nem viszi át a filmek feliratait, de ha rádugok egy vinyót, azon már igen. Megkérdeztem az LG-t, ennek mi az oka, a válasz, hogy csak..."

Merevlemezrol kozvetlenul jatsza le a file-okat, tehat latja hozza a feliratokat. Streaming-nel a kuldo oldalnak kell rakevernie a kepre a feliratot, majd ujratomoritenie, ugyanis ilyenkor a streaming protokollon mar csak kep+hang megy at.

Egyebkent az okostevekkel egy baj van, a szoftvereik harmatgyengek. Ha raknanak rajuk egy sima android-ot, akkor mindjart megnone a felhasznalasuk, persze ahhoz rendes hardver is kellene, tehat pl. full hd-ben 3D-ben, opengl alatt, pc szintu komplexitasu modellel 60 fps-el gyorsitani kepes videokartya. A hozza valo processzorrol nem is beszelve. Viszont aki ezt eloszor meglepi, az a gyarto meghatarozhatja akar es le is tarolhatja az okos tv piacot. Amig egy atlag okos telefon tudasat nem tudja belerakni, addig nem okos, max. feature tv-krol lehet beszelni.
AgentKis
Én az MTVA-n már akkor kiakadtam, amikor a weboldalt silverlight-osra csinálták. Mert az jó fizetõs és májkroszoftos. Közszolgálat mi? Aki meg nem akar windózt venni az nézze csak a kereskedelmi adókat... <#taps>

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Meg pl. több mint idegesítõ hogy a youtube alkalmazás TELJESEN más találatokat dob ki az okosTV-re mint ugyanarra rákeresve PC-n. Vagy az MTVA alkalmazása semmi mást nemcsinál csak kiírja hogy hálózati hiba. de azért JÓ hogy van.. hát persze
Nem véletlenül nem használják. Ezek az okos funkciók jelenleg inkább gyöngy a benszülötteknek. Szép színes szagos, de használhatatlan. Nekem LG okostévém van (42LM660S), de mivel a wifije harmatgyenge, ezért a hálózatos funkciói máris beszûkültek. A jól ismert programok appjai, erõsen behatárolt funkciójúak (youtube, böngészõ, stb). A streamelés is gyerekcipõben jár. Pölö streamen nem viszi át a filmek feliratait, de ha rádugok egy vinyót, azon már igen. Megkérdeztem az LG-t, ennek mi az oka, a válasz, hogy csak...
Tehát az okos funkciók kívülrõl jól néznek ki, de jelenleg még alig alig használhatók. A végén mindig az marad, hogy az ember hdmi-n rádugja a laptopját, és monitornak használja. De akkor miért fizessünk az okos részért...?
← ElőzőOldal 2 / 2