38
  • mousee
    #38
    Galaxy minivel kapcs: Apám is minit használ, és azon kívül hogy 2 naponta kell tölteni átlagos használat mellett, semmi gond vele (folyamatosan rajta van a 3G (gmail és calendar miatt), BT(autós kihangosító miatt), Dropbox a háttérben szüttyög a camera upload-al). Tény, az alap appokon kívül talán 1-2 plusz ha van rajta store-ból.

    Tab: ment priv
  • Tinman #37
    Ennek némileg ellentmond, hogy páromnak vettem egy Samsung Galax Mini-t és többnyire egy lagos szar.

    Előtte egy Samsung Galaxy Tab-ra repültünk rá, de pár nap használat után sikítva visszakértük a pénzünk...

    Miért?

    Pl ezeket tapasztaltuk vele:

    Elérhető a Csamcsung Apps frissítése. Frissít?

    Ja. Frissítek.

    Behozza az Apps kezdőképernyőt, ezt látom 2 percig és közben semmi nem történik, majd kilép.

    Újra belépek újra nem engedni használni, mert van frissítés.

    Végtelen ciklus innentől ^^

    Továbbá ->

    Kies feltelepít. Masina PC-vel összeköt.

    Rögtön fel is ajánlotta, hogy van új a Firmel kapcsolatos update.

    Nosza...

    Itt ülök lassan negyed órája a Kies kliens csatlakozni próbál a készülékhez, a jobb alsó sarokban folyamatosan megjelenik majd eltűnik az új hw Samsung Mobile MTP Device és az ég világon SEMMI nem történik!

    Erre végül a megoldás, a kihúz, bedúg, nem jó, kikapcs, bekapcs jó lett a megoldás.

    Aztán ->

    Plants vs Zombies is frissítést talált, leszedte. Elindult, loading kb. 80%-ig jutott, 10 percig ott ált KILŐTTEM A TASKLISTÁBÓL, mert ennyi idő alatt újraírom a kódját -.-

    Újraindítottam, akkor behozta a menüt, nevet kért... be akartam írni, bedobta a játék virtuális billentyűzetét és ennyi volt. Semmire nem reagál, megint taskból lőttem ki.

    Most már el sem indul fekete képernyő.

    Kb. 2.5 méterre ülök a wifi routertől, jelerősség 1-2 között ingadozik, néha felmegy fullra, pedig semmi változás nem történik. Nokia N8-on max, minden ok.

    Akksiját 100%-ra töltöttem úgy kezdtem el piszkálni. 78%-on van 1 órányi netezés/telepítés/restartolás után, közepes fényerő mellett.

    Scroll néha akadozik, néha a tök alap programok is pár tized mp-re, de érzed, észreveszed, duplán nyomsz, kínos. Youtube 720p-t tökéletesen viszi néha még is ok nélkül lagol, holott bekesselt már előre 3 percet. Argh.

    De nem adom fel!

    Kinéztem egy Asus Transformer TF700T-t állítólag az a csúcs... mondjuk kétszázé' ajánlom is neki. Remélem a sokmagos proci már képes lesz ezekkel a brutális igényekkel megküzdeni -.-
  • mousee
    #36
    Van rá ellenpélda. Volt céges ZTE Blade-em (gyári rommal, asszem még 2.1) pl egy hétig kényelmesen ment napi átlag 1 óra telefonálással, melóba jövet-menet zenehallgatással, plusz 10-20 percnyi random tapizással (net, ímél, etc).

    Saját HTC wildfire-öm maszek rommal szintén 3-4 napig kényelmesen húzta, bár azt intenzívebben is taperoltam.

    Tény, a droidnak nem ártana az optimalizálás, de az hogy laggos lenne, az épp akkora bullshit, hogy a windows mindig lassú és kékre fagy.

    Mellékes: Nokia tényleg kiadhatná a telefonjait a WP mellett droiddal is, ha más nem, akkor csak egy szériát próbaképp. Lehet lenne meglepődés a keresleten. Mit veszíthetnének vele? Legrosszabb esetben nem megy el belőle egy darab se, egy kísérleti szériát megér. És ha bejön? Jó minőségű, megbízható, jó fényképezős közepes árfekvésű droidos nokiát szerintem zabálná a nép. Csak akkor épp elég ciki lenne, ha jobban menne mint a WP, és dobhatnák ki az egészet. Akkor meg Elop feleslegesen került oda. Tecczikérteni? :)
  • scarabeus86
    #35
    Gondolom nemcsak nekem tűnt fel, hogy az összes mai négymagos procis csúcstelefonokon Android fut, az aksi kapacitása is ezekben a telefonokban a legnagyobb, mivel a droidnak van a legnagyobb hardverigénye. Nokia, iPhone, Blackberrykbe kétmagos proci van, azok beérik azzal is. Droidos ismerőseimnek 1-2 nap alatt lemerül a telefon, enyém 3-4 napig bírja (almás vagyok).
    Persze ez érthető is, mivel a droidnak nagyon sokféle telefonon kell futnia, ezért lehetetlen egy készülékre annyira optimalizálni, mint a többi mobil OS-t.
  • OstOr
    #34
    Egyetértek én is elgondolkodnék a vásárlásán csak a oprendszer tart vissza!
    Nem értem mért ne gyárthatna a Nokia minden oprendszerre!
    Akkor kiderülne mi kell a piacra így még mindig a halálra ítélt kategória.
  • mousee
    #33
    Pedig valamilyen szinten jogos. Pl én is vennék nokiát, ha lenne droiddal, így viszont eszem ágában sincs. És nem egy ismerősöm van hasonló véleményen.

    A laggos droid meg olyen urban legend mint a kékhalálos windows. Régen sűrű volt, szar HW-vel szeretett lassan menni, és sok gond volt vele, de mostanság már direkt keresni kéne az olyan telefonokat, amin lassú, akad, stb.
  • tomboy013
    #32
    El ne kezd a Droidos faszságot te is, hála Istennek annyira még nem barmok, hogy azt tegyenek rá =D Teljesen jó lesz ez a telefon.
  • scarabeus86
    #31
    Nem hinném, mivel droidnak kevés a 2 magos proci, így azzal lomha lenne a teló...
  • Armagedown
    #30
    Ez egy nagyon sikeres telefon
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    lehetett volna Androiddal !
  • Tinman #29
    Hívj elő egy 920-al, vagy akár egy ócskarégi N8-al készült képet a szabványos 10x15-ös méretbe. Maximálisan vállalható, profik mondják meg maximum, hogy ez TALÁN telefonnal lőtt kép.

    Nyilván belezoomolva egy full hd 106 centis kijelzőn azt mondod, hogy zajos.
  • Tinman #28
    És mindig a nyakadba lóg a gép? Ugyan már.

    Van úgy sokszor, hogy meg akarsz gyorsan örökíteni egy eseményt, pillanatot, de otthon van a szekrénybe a csodagéped... ilyenkor bőven jók a mobilos kamerák, főleg, ha értékelhető képet készítenek.

    Ezzel az erővel minek bele GPS is, úgyis van a kocsiba gyári... sőt minek bele applikációk tízezrei, úgyis van PC/noti otthon.
  • who am I 7
    #27
    színre is egy szotyi.Akinek meg fontos a kompakt méret vesz egy samu nx2000-et, vagy pana gf6-ot, azt csókolom.Persze nem lenne rossz, ha telóval is lehetne zajtalan,szép színű, éles képeket csinálni, mint dslrekkel, de akkor elég sok fényképező fölöslegessé válna :) a tudomány meg még nem tart ott...
  • who am I 7
    #26
    Ez azon kívűl, hogy tiszta zajos és életlen, mit akarnak vele?még a "tömörített" verzió is..nem tudom, hogy minek vergődnek ezzel a telóba fényképezőgépet baromsággal.Nekem van normális tükrös gépem, amikor fényképezni azt használom, egyszerűen fizikai korlátai vannak ennek.
  • Tinman #25
    Te meg a másik véglet vagy.

    Telefonok között, már az N95, N82, N8-tól lazán beszélhetünk csúcs minőségről... mondom telefonok között.

    Amúgy pedig a 1020 elérte egy 60 ezres valódi fényképezőgép szintjét, de telefonok közötti fényképezés terén vitathatatlanul csúcs.
  • Tinman #24
    "az iPad-em is lekörözi a Nokia telefonokat ha a fényképekre kerül a hangsúly"

    Hihetetlen az fokú ostobaság, amit néhányan toltok.

    Az meg külön tájparaszt fílin amikor valaki egy baszott nagy tablettel fotóz... legalja.

    Nesze egy kép, egy rég elavult Nokia telefontól, teljesen sötétbe (mondom full sötétbe), extra beállítások nélkül, automata módba, vakuval:



    Akkor most te jössz a lolpadeddel :-D
  • Johnny Woo
    #23
    A Pro Camera appról mit tudni? Elérhető lesz a régebbi Lumiákon is? Ugyanúgy fog lehetni módosítani manuálisan a beállításokat?
  • Tinman #22
    A vicces itt te vagy, meg a tudatlanságod.
  • Zoliz
    #21
    "lehetőségünk van egy "sűrített" 5 megapixeles változat létrehozására is, amelyen 7 pixelből áll össze minden egyes képpont"

    Végre egy értelmes "fejlesztés" és ezzel végre ott tartunk, mint évtizedekkel ezelőtt, jó lencsével készitunk képet, ami a redundáns adatokat már nem tartalmazza. Nem a megapixelszam szamit, az csak a hülyéknek akiknek a több állítólag jobb.
  • Gladiator
    #20
    Btw, 920-am van, és nappal valóban jobb az iPhone képminősége, de a 920-é is megfelelő. Viszont az iPhone sötétben sokkal rosszabb, gyakran használhatatlan, míg a 920-é sötétben is használható képeket lő. Az 1020 viszont minden téren jobb lesz. Aztán persze úgyis jön az új iPhone és valamilyen téren lekörözi.
  • Gladiator
    #19
    Könyörgöm, ha már ennyire okosak vagytok, legalább olvassátok már el, hogy mi az a PureView és hogy működik:D Nem igaz, hogy minden egyes 1020-ról szóló topiknál el kell magyarázni.

    Egyébként meg légy szíves, tegyél be egy 100 éves Olympos-szal (vagy hogy kell írni) készült képet, hogy lássunk, mennyire veri el a Nokiát. De most tényleg. És nem kell azzal jönni, hogy Nokia/WP fanboy vagyok, mert nekem aztán tök mindegy milyen telefonotok van, pusztán csak fáj az ostobaság.

    Köszi.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #18
    Nem az obi mérete számít, egy ilyen szenzorra szánt palacsinta obi ekkora. APSC szenzoros gépekre is van (drága) obi melynek a vastagsága alig több ennél. Ha már nem műanyagból vannak a lencsetagok és kellően precízen gyártják őket, igényes tervezés mellett akkor lehet nagyon jó is. (a belinkelt képek alapján nagyon is jó)
  • Sequoyah
    #17
    Ez max akkor igaz, ha ebbe az iPhone határain túl nagyítasz. Pixelszintre belenagyítva valóban életlen, de az iPhone-on ilyen mértékben eleve bele sem lehet nagyítani. Normál méretben pedig nagyságrenddel szebb képe van ennek. Míg az iPhone képei max webes minőségben makulátlanok, ezek teljes képernyőn is teljesen jók.
  • Magiszter
    #16
    Tudod nem a méret a lényeg. Annyi hogy ha belenagyítok egy iPhone képbe akkor éles marad és jól látszanak a részletek. Ha belenagyítok az 1020 képeibe mosott lesz és életlen.
    Bár tény hogy elviselnék egy tesztet amin ugyanolyan körülmények között fotóznak a két telefonnal.

    laziga5: Nini egy troll, tessék itt a "troll-snack" :)

  • M0RN1NGST4R
    #15
    hidd el nekem, hogy az aki ért a fotózáshoz, az a nokián (és annak majmain) is röhög...
  • laziga5
    #14
    Egy teló mindenek felett!!! Már a Nokia 808 is szarrá vert mindent ez meg maga a csoda. Akik fikázzák meg nem is fogtak még PureView-os telót a kezükbe :)
    Az iphone és samsungos fosokról meg ne is beszéljünk mert aki picit is ért a fotózáshoz az ezeken a majmokon csak röhög :D
  • Sequoyah
    #13
    Te hogy hasonlítod össze a képeket? A iPhone4-et leméretezed a Lumia 1020-ba pedig belenagyítasz, vagy hogy? Bár az iPhone kamerája sem rossz már, nagyságrendnyi különbség van a Lumia javára rendesen megnézve. Már csak azért is, mert területileg több mint 4szer akkora szenzor van benne, és technológiában is jobb.
  • Papichulo
    #12
    Nem is csoda. Egyelore meg - tudtommal - nem talaltak fel azt a technologiat, aminek segitsegevel 2*5mm-en tudnanak emulalni egy normalis objektivet. Addig meg ez igy is fog maradni.
  • Magiszter
    #11
    #8: Mivel még nem jelent meg így nehéz lenne erről véleményt alkotnom. 920 már volt a kezemben és fotóztam vele, de ha az egyel följebb linkelt képeket nézem ez sem győzött meg.

    #9: Bezony. Nem akarok márka-fan-nak tűnni de engem eddig egyedül az iPhone 4-5 fogott meg fotós teljesítményt nézve, illetve a Galaxy S volt még ami szép éles képeket készített.

    #10: Jöjjenek. Tudtommal ez a fórum azért van hogy mindenki elmondja a véleményét. :)
  • M0RN1NGST4R
    #10
    #5,#6: ebbe (itt) bele se kezdjetek, mert jönnek mindjárt a vérgőzös tekintetű fanboyok és le lesztek oltva a p.csába.
  • M2 #9
    Nokia Lumia 1020 - Pictures

    Hát engem nem győzött meg. Zajos szar, pont ugyanolyan felbontásban lesz élvezhető, mint az összes többi mobilos kép (3MP).
  • Sequoyah
    #8
    Eltévesztetted a topicot, vagy az évet:D Ez nem a 920, ez már a Lumia 1020, a mobilok messze legjobb kamerájával.
  • Papichulo
    #7
    A vicc ebben a telefonban az A-GPS. Nem tellett normális modulra?

    WTF??? Ugy latom fogalmad sincs, hogy mi jelent az "A" ebben a roviditesben... :)
  • Magiszter
    #6
    Nah megint itt a Pixel-Hiszti? Normális képminőséget akarok nem óriásplakát méretű fotókat. A 3Mpx-es 100 éves "olimpusz" digitális-fényképező élesebb képet csinál jobb dinamika tartománnyal, szebb színekkel mint egy Lumia920-as. Oké hogy egy telefon de pl az iPad-em is lekörözi a Nokia telefonokat ha a fényképekre kerül a hangsúly. Valami alapjaiban van náluk elrontva, erre meg hiába pakolnak rá még 3 tucat megapixelt.
  • DontKillMe
    #5
    A vicc ebben a telefonban az A-GPS. Nem tellett normális modulra? L.O.L. Aztán meg lehet akárhány pikszeled, ha ilyen pici az obi.
  • DontKillMe
    #4
    Mert ha lenne, legalább nem beszélnél hatalmas baromságokat...de így..
  • scarabeus86
    #3
    Egész jó telónak tűnik. Kétmagos proci, ezen meg se lepődöm. Egyedül a droidos telefonokba van négymagos proci az OS hatalmas hardverigénye miatt. Ezért nem lesz nekem droidom.
  • sempron07
    #2
    Viszont Nokiához képest sok újdonságot hordoz, arról nem is beszélve, hogy WP-nek nem is kell akkora hardverigény. Bár ekkora kamerához lehet, hogy igen... :D

    Mindenesetre hagy gyártsanak csak bármit, ha nem tetszik, nem kötelező senkinek se megvennie. Biztosan meglesz a maga rétege. :)
  • Johnny Woo
    #1
    A kamerán kívül nem sok újdonság került bele. Egye fene, legalább olcsóbb lesz a 920-as.