39
  • bdzsana
    #39
    Remélem amúgy te soha nem nézel filmet, soha nem hallgatsz zenét, soha nem játszol, nem olvasol (ebben mondjuk biztos vagyok), nem jársz szórakozóhelyekre, nem eszel és iszol semmit az alapvető élelmiszereken kívül. Csak egyszínű blank ruhákban jársz és úgy általában nem csinálsz semmit ami nem szükséges közvetlenül az életben maradáshoz.
    Gondolom nagyon király így az élet. Ha viszont nem jó neked így akkor igenis fizess azért amiért mások megdolgoztak. Ennyi.
  • bdzsana
    #38
    Mennyi ember van a másik oldalon LOL.
    Mennyi pék van és mennyi fogyasztó? Mennyi szállodatulajdonos van és mennyi nyaraló? Mennyien fogyasztanak áramot és mennyi energetikai cég van?
    B+ ilyen elvvel senkinek nem kellene fizetni semmit mert a fogyasztók mindenhol többségben vannak.
    És mi az, hogy szórakoztató iparnak nincs létjogosultság? Akkor ne legyen cukrász se, mert a sütemény nem alapvető élelmiszer, a csoki csak az ízlelőbimbóidat szórakoztatja. A pékségben is max csak kenyeret áruljanak.
    Legyen egyfajta autó, legyen csak 1 fajta ruhanemű mert a többszínűség nem szolgál semmi hasznosat.

    Ilyen hülyeséget még itt sem láttam leírva.
  • FoodLFG
    #37
    Általánosságban:

    Már megint a szórakoztató iparból élők (játék programozó, újságíró, politikus, filmes, zenész, jogvédő) sírnak. Az van gyerekek, hogy ha a társadalom nem akar a munkátokért fizetni, akkor vagy éhen haltok vagy elmentek hasznos munkát végezni pl péknek.

    Csak azért nem lett még kibaszva veletek, mert a szórakoztató ipar akkora mennyiségű pénzt és hatalmat halmozott fel az internet előtti időkben, hogy mesterségesen (agymosással, jogalkotással) is fenn tudja tartani a keresletet a produktumai iránt, amikből a bevétel jellemzően nyugati országokban nyugati fizetésekként halmozódik fel. Mennyire torz, arányait vesztett világban él tehát az az ember, aki a szórakoztató ipar érdekei mellett szólal fel főleg Mo-n.

    Értem én hogy ebből élsz, de nehogy már neked álljon feljebb. Azér ébredjél már rá, hogy mennyi ember áll a másik oldalon és hogy ti mennyien vagytok. Majd asszed, hogy akárkit is érdekel, ha becsődöl a munkaadód? Emberek majd sírnak, mert nem tudják majd máshova költeni a pénzüket? Vagy mi? :DD

    Túl sokat élősködtetek már a társadalmakon, game over van.



    Egyébként a mobilos reklámozós wanabe programozók által írt programok kifejezetten azt használják ki a haszonszerzést szem előtt tartva, hogy mobilra még nem igazán szivárogtak be az openszorsz fejlesztések. Többek közt azért is, mert a nagy cégek (ms, apple) próbálják kiszorítani ezeket a platformjaikról...
  • Magiszter
    #36
    Alapelvekről vitázunk. A termék mibenléte teljesen mindegy.
  • Magiszter
    #35
    mert fizetek = mert NEM fizetek
  • Magiszter
    #34
    "pékségben csak akkor fizeted ki a kiflit ha finom volt?"

    Az kifőzdében ahova járok ebédelni bármikor kérhetek egy kanál kóstolót bármiből. Vagy ha már kikértem egy teljes tányérral, de nem ízlik akkor simán visszaviszem és vagy hoznak másikat/mást, vagy visszafizetik az árát.
    Amúgy a példád nem teljesen valós, hiszen azt tudod hogy milyen ízű egy kifli így tudod mire számíts. Ha valami új pék-agyszüleményt raknak a palettára akkor igen is kérek belőle kóstolót, mert fizetek ki 6-7 ezer forintot valamire amire a pék azt mondja "ez nagyon finom ám".

    A mondandóm lényege amúgy az hogy hozzák vissza a demókat a piacra. Ha kipróbáltam és tényleg jó, akkor megveszem a teljest. A legtöbb új játékról 10-20 perc alatt el lehet már mondani hogy kell e vagy sem.
  • errorista
    #33
    még jó hogy a példában a fizetés oka nem a megkóstolás, hanem a termék fizikai megsemmisítése. Ettől függetlenül ha találsz példát ahol máshol is működik a koncepció, hogy az ember a semmiért fizet, (uzsorakamat? védelmi pénz? parkolás?) akkor hajrá.
  • bdzsana
    #32
    "Ez olyan mint egy új póz a szexben. Hiába olvasol róla, vagy mesélik el mások milyen volt, csak akkor tudod hogy neked is bejön e ha kipróbálod. :)"

    Ez teljesen igaz amit írsz, no de a pékségben csak akkor fizeted ki a kiflit ha finom volt? Mi van ha te ízlésednek túl sós? Ha elmész nyaralni csak akkor fizeted ki az utat ha jól érezted magad? Én elhiszem, hogy a usernek ki kell fényesíteni a hátsóját, de szerintem ők is vállaljanak felelősséget vásárláskor.
    Szép lenne az amit te szeretnél, csak erre üzletet nem lehet építeni, de várom a napot, amikor kidolgoznak egy működő koncepciót erre az alapra.
  • tar86
    #31
    Chris Kelly vlághírű rapper, a napokban dobta fel a pacskert, kábítószer túladagolás következtében, aki azzal vált világhírűvé hogy fordítva hordta a nadrágját( a hátulját elöl) fellépésekor ez vált az ő emblémájává, le is védette mint saját szellemi termékét, nem a hip-hop hűje számai a védett szellemi termékek, hanem a viselete! Úgyhogy vigyázat, nem ellopni az ötletet, mert azok már az örökösöké!
  • Magiszter
    #30
    "Sajnos megint nem tudok veled egyetérteni"
    Rettegek a naptól mikor mindenki egyetért velem :)

    "Kár, hogy 1000-ből 1 aki komolyan is gondolja."
    Ebben van valami. Személy szerint eddig 17 játékot vettem Steam-en, de azokat tuti hogy évente 1x újra végigviszem. Most a HL2 van soron... idén már másodjára...

    "A játékoknál is ott van a rendszerkövetelmény, a videók (original/user made), review-ek, vélemények és ratingek"
    Ez olyan mint egy új póz a szexben. Hiába olvasol róla, vagy mesélik el mások milyen volt, csak akkor tudod hogy neked is bejön e ha kipróbálod. :)

    "pont ezeknél tudja a user legjobban mit várhat tőle, sőt warezon ezeket töltik a legjobban."
    Talán azért töltik olyan sokan mert ők még reménykednek hogy történt valami újítás, nem csak egy újabb skin/map pack teljes áron. Magam részéről a COD2-nél lemaradtam, bár egyszer belenéztem a Modern Warfare-ba is tíz perc erejéig.
    Igaz biztosan nagyobb a piaca a Casual játékoknak, különben nem lenne COD28 és FIFA42. Sajnos (vagy nem) én az igényesebb userek közé tartozom aki inkább játszik egy izmos RPG-t, RTS-t vagy egy erősen történet orientált játékot, mint egy átlag lövöldét. De ízlések és pofonok...
  • bdzsana
    #29
    "Ha képesek maradandót, vagy legalább kiemelkedőt alkotni akkor fizetek, miután meggyőződtem hogy jó."

    Ez nagyon szép, sokan is mondják ezt. Kár, hogy 1000-ből 1 aki komolyan is gondolja. Jól tudom, mert nem csak fejlesztő vagyok, hanem user is.
    Kijátszok egy játékot, mondom magamban, hogy ez mennyire f*sza volt, ezt tuti megveszem. És kb ennyibe is marad a dolog legtöbbször. :)

    A cipő próba rossz hasonlat, mert max annyival tudsz többet, hogy jó e rád, de ha utána nem lesz kényelmes benne futni, nem veszik vissza tőled.
    A játékoknál is ott van a rendszerkövetelmény, a videók (original/user made), review-ek, vélemények és ratingek.
    Egyébként érdekes, hogy pont a Cod-dal és a Fifával jössz, mert pont ezeknél tudja a user legjobban mit várhat tőle, sőt warezon ezeket töltik a legjobban.
  • bdzsana
    #28
    Sajnos megint nem tudok veled egyetérteni. Miért fontos az, hogy fix bért kapunk. A bevételből élünk, az teljesen mindegy, hogy a bevétel az havi fix bérben van szétosztva vagy egyben kapjuk meg. Igenis függ a fizetésem a piaci viszonyoktól mert van alapbér + bónusz, ahol a bónusz a termék sikerességétől is függ, de az alapbér is változhat +/- irányban ha olyan szélsőséges helyzetbe kerülünk a piaci viszonyok miatt, nem beszélve a leépítésről.
    Azt azért hozzátenném még egyszer, hogy nálunk ehhez semmi köze a wareznak, csak neked válaszoltam.

  • Magiszter
    #27
    "Igenis abból élünk, amit eladunk, vagy a kiadó elad nekünk. Nyilván nem kapjuk meg egyben, hanem havonta fix bérrel dolgozunk."

    Tehát a béred az FIX, függetlenül a piaci helyzettől, a cég részvényeinek állapotától, a játék eladott példányszámától. Így te igazából nem függsz a vásárlóktól és a warez-tól. Ha a cég olyan alkalmazást állít elő ami fogy, mert jó akkor sokáig tudsz ott dolgozni, ha nem akkor csak X évre szól és mész máshova. Egy olyan céghez ami értéket állít elő és a ciklus újraindul.

    "néhány ember szerint más emberek verejtékes munkája nekik alanyi jogon ingyen jár"
    Nézd. A Kickstarter is bebizonyította hogy amiben van fantázia és az emberek szívesen vennék, abban van üzlet is. De a COD28, FIFA42 és 1-2 órás játékidejű, meg DLC128 játékok arra vannak kihegyezve hogy meglopják az embereket. Burkoltan persze. Az ilyenek "verejtékes munkája" kell a ráknak. Ha képesek maradandót, vagy legalább kiemelkedőt alkotni akkor fizetek, miután meggyőződtem hogy jó. De amíg szoftver nem vihetek vissza hogy "nem azt kaptam amit kértem", addig marad a próba. Cipőt se veszek próba nélkül. Szoftvert miért vennék? Csakhogy a demó kihalt műfaj.

    "Ha esetleg reklám van benne még ő van felháborodva."
    AppStore-ban van 1-2 olyan program amit a belerakott reklám miatt nem tudtam használni és kipróbálni. Igaz nem voltam felháborodva, szimplán töröltem. De a "rakunk bele egy kis csíkot a képernyő aljára" meg a "minden érintés után megnézel egy reklámvideót", meg a "fél képernyőt kitakaró egész-estés reklámblokkot rakunk bele" reklámoktól mentsen meg az ég. Oké hogy ebből élnek de ennyi erővel csinálhatnának egy olyan App-ot ami csak a reklámok nézéséről szól. És ha mondjuk 1 héten át végignézem minden nap 1 órán keresztül, akkor megkapom ajándékba az alkalmazást :)

    "Olyan megoldás kell, ami jó a tulajdonosnak és jó felhasználónak is"
    Egy kapitalista társadalomban ilyen nincs. Az egyik oldal a gyors haszonszerzésre hajt, a másik meg az olcsó de jó minőségre. Mivel a kettő üti egymást így ez a piaci modell jelenleg utópisztikus. Egy munka alapú társadalomban megvalósítható lenne, de egy pénz alapúban nem.

    "nem kell kioktatni. "
    Elnézést kérek ha megbántottalak, csak a mondandód azt sugallta hogy a játékok programozói jutalékos/százalékos rendszerben dolgoznak, ami nem igaz.
  • bdzsana
    #26
    Játékfejlesztő cégnél dolgozok, tudom hogy működik nem kell kioktatni. Igenis abból élünk, amit eladunk, vagy a kiadó elad nekünk. Nyilván nem kapjuk meg egyben, hanem havonta fix bérrel dolgozunk. Addig amíg bírja a céges kassza.
    Mi nem panaszkodhatunk, mert mobilpiacon nem sok vizet zavar a warez egyelőre, viszont mint fejlesztő aggályosnak tartom azt, ha az a normális hogy valaki ingyen letölti más munkáját a hozzájárulása nélkül.
    Nehogy azt hidd, hogy én a userek ellen vagyok, sőt belőlük élünk.
    Viszont már itt látszik a káros hatás, hogy néhány ember szerint más emberek verejtékes munkája nekik alanyi jogon ingyen jár. Ha esetleg reklám van benne még ő van felháborodva.

    Olyan megoldás kell, ami jó a tulajdonosnak és jó felhasználónak is, de a fék nélküli warez kezdi azt a réteget kiszélesíteni, akik szerint nekik jár minden ingyen bérmentve és fák dö polisz
  • Magiszter
    #25
    Tévedésben élsz. Nem ebből kapják a fizetést. Vagy úgy gondolod hogy 2 évig ami egy átlag fejlesztési idő, egy huncut vasat se kapnak? Nem részesednek a bevételekből, hanem fix bérrel melóznak. Ha X játék bevétele 1 milliárd dollár, akkor ők ugyanúgy nem kapnak belőle egy kanyit sem mint ha 0 lenne. Max a játék/szoftver következő verziója elmarad, ők meg mennek egy másik céghez.
  • bdzsana
    #24
    tomazin: Nem tudom mi a munkád, de majd remélem a főnököd egyszer azt mondja, hogy most erre a hónapra nem kapsz fizetést, mert neki kényelmesebb ha ingyen dolgozol, ő fizet minden járulékot, miért akarsz még egy bőrt lehúzni a fizetéseddel? Lehet egy játékot mondjuk úgy nézni, hogy az egy szellemi termék, meg lehet úgy nézni, hogy az olyan emberek munkája akik ebből élnek, ebből tartják el a családjukat.
    Egyáltalán nem támogatom, hogy egy letöltésért akasztás járjon, de ezt a helyzetet valamilyen módon rendezni kell.
  • Magiszter
    #23
    Most nagyon fogtok utálni, de hozzászólok:
    Egy normális társadalomban a kultúra az alanyi jogon jár mindenkinek. Aki képes olyan kulturális anyag előállítására, amit szívesen néznek-hallgatnak-olvasnak az emberek akkor annak a Művésznek jár az államtól a támogatás hogy még többet tudjon hozzátenni az adott ország/régió kultúrájához.

    De amíg a kultúra is egy termék amiből mások meg akarnak gazdagodni addig nincs is kultúra. Mondjon nekem valaki olyan művet a "jogvédés korából" amire azt lehet mondani hogy 100, de csak 20 év múlva is értéket képvisel.

    A jogszabályok, meg mit szabad, mit nem az csak rizsa. Ha holnaptól kitalálják hogy a cipő hordása illegális akkor mindenki bűnöző lesz? Nem, csupán a jogszabály hibás, átalakításra vagy eltörlésre szorul.
    Ez igaz a jogvédés törvényeire is. Amíg egy Bieber album letöltése felér a hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel, addig a törvény rossz.

    Valamint jó lenne ha jogvédők úgy beszélnének a KÁR-ról hogy tisztában vannak a fogalmával.

    De igaz. Egyszerűbb kriminalizálni az internetező társadalmat, mint piacot építeni az igények kielégítésére. Ja hogy nem tudnak kiépíteni ilyet a saját baromságaik miatt? Hát kérem akkor tessék elmenni péknek.
  • tomazin
    #22
    Teljesen igazad van. Húzzunk le annyi bőrt, amennyit csak lehet. És most azért, mert írtál egy droid appot és 300ft-ért árulod, vagy ingyen reklámmal és a sok alávaló meg letiltja adblock-al?
    Igen van ilyen, lesz is, van aki semmiért nem hajlandó fizetni. Van aki igen és ha ebből a rétegből nem tudsz megélni akkor a termék nem elég jó (ui. nem szolgál ki elég nagy réteget/fizetésképtelen réteget szolgál ki).
    Nézzük meg mi lenne, ha instant tudnák érvényesíteni ezek a nagyon kedves, csak másokért tevő népségek?
    Hogy is van a legújabb konzolokon? Csak akkor netezhetsz rajta(játszhatsz online), hogyha fizetsz érte? Tehát fizess a netért, majd fizess azért, hogy megnyithasd a böngészőt, a következő lépés, hogyha nem csak azt a 10weboldalt szeretnéd megnézni ami az alap csomaghoz van, akkor még fizess....
    És a lobby egyre csak erősödik :(
  • bdzsana
    #21
    Lehet szidni a jogvédőket, de azért be kell látnunk, hogy a userek sem szentek.
    Sokszor nekik már semmi nem jó. Mondják, hogy ha elég olcsó lenne, akkor inkább megvennék.. Persze 1 dollárt sem lennének kifizetni sokan olyan tartalomért sem, ami kifejezetten tetszik nekik. Ha esetleg mondjuk egy játékban az adware (free + reklám) modellt használják, akkor jönnek az adblockerrel...

    Sok ember csak ingyen szeretne megkapni mindent reklám nélkül, és hála a wareznek (pl ncore), már ehhez úgy hozzászoktak, hogy már azt hiszik, ez alanyi jogon jár nekik.
  • pasi29uk
    #20
    Nem mondod, talán még a a fenntartása is veszteséges?
    Nem elég megyénként egy ilyen?
  • errorista
    #19
    Drága.
  • boond
    #18
    Ja igen elfelejtettem írni, ez pont londoni/ angliai elemzés/tanulmány...
    Úgy látszik, a lobby jól működik...
  • boond
    #17
    Érdemes elolvasni a cikket: http://index.hu/tech/2013/05/12/a_legrosszabb_kalozok_a_legjobb_vasarlok/

    Most akkor, hogy is van ez??
  • pasi29uk
    #16
    ....amíg van.
  • pasi29uk
    #15
    Könyvtárba is lehet járni.
  • Amergin
    #14
    Nem lesz több Anyátok közt, brühühüüü!
    1. Hála Istennek! Ki nem fossa le kúrva magasról??
    2. Valahogy majd csak megleszünk nélküle...
    3. Az AvengersBatmanTranszformerszBarátokKözt-nek nagyobb szüksége van miránk, mint nekünk mindezekre, úgy hogy be lehet fogni minden "jogvédőnek" az orcácskáját, mielőtt be nem verik nekik.
  • gombabácsi
    #13
    -Pistike, nem lesz AvengersBatmanTranszformerszBarátokKözt, ha az emberek illegálisan letöltenek.
    -Ez nem igaz.
    -Tegyük fel hogy igaz. Te mit tennél?
    -Kinyírnám, kibelezném a letöltőket.
  • FoodLFG
    #12
    "Nem volt itt permetezés régen
    Elszaporodtak a férgek mélyen"

    A modern médiákhoz kapcsolódó szemetet minden eszközzel irtani kell. Kezdeti eszköznek a warez erre jó, de nem elég.
  • pasi29uk
    #11
    Az igaz, hogy a kapitalizmus életképes csak az a kérdés, hogy nem vagyunk e már elég fejlettek gondolkodás terén ahhoz, hogy kialakítsunk és fenntartsunk egy olyan társadalmi rendet, ahol nem a pénznek nevezett eszköz, hanem az ember (ki miben jobb és mely területesen hasznos kérdéskör) maga az érték.
  • BoneHeart
    #10
    Az meg a másik, hogy ezzel óriási löketet adnak a titkosító és az újabb p2p rendszerek kidolgozásának. Mert lesz ám rá igény bőven.
  • BoneHeart
    #9
    A kapitalizmus alapvetően egy egész életképest gazdasági-társadalmi berendezkedés, csak a helyzet az, hogy az egészet az emberi kapzsiság fogja csődbe venni. Mert semmi nem elég. Egyszerűen nem lenne az a mennyiség, ami elég lenne. Ezek az emberek a saját anyjukat is eladnák 10ft-ért, csak legyen még több. Amugy meg én olvastam az eredeti cikkeket ezzel kapcsolatban, a lényeg kimaradt a magyarból, mégpedig az, hogy ez a szervezet a Szervereket fogja lefülelni, és nem az átlag tinikhez kopogtatnak be 24/7. Ergo semmi nem változik, csak max annyi, hogy lesz egy külön szervezetük, és több pénzt kapnak. De tökmind1, lecsuknak 1 szervert, 3 másik jön a helyére. Minnél jobban tiltják, annál jobban fogják csinálni. A tiltás (ami raádásul értelmetlen is többségében) sosem vezet jóra, főleg ha ennyire erőltetve van.
  • csimmasz
    #8
    Eleg kicsit korbenezni menyit valtozott a vilag.
    Mindenhol, de tenyleg mindenhol a penz az elso.
    Az emberek regen is kaptak fizetest de megis volt valami szemelyes buszkeseg a munkajuk utan ami mara megszunt, minden szakmaban, es tevekenysegnel a fejlodes iranya a bevetel maximalizalasa, ami magavalhozta a szemelytelenseget is.
    A vilagunk szintetikus lett semmi emberi nincs mar benne, meg tartjak magukat a jogaink nagyresze de egyre jobban eltunik az is, onnantol pedig olyan tarsadalomban fogunk vagy inkabb a gyermekeink fognak elni ahol valodi, teljes es totalis kizsakmanyolas lesz.
    Ez mar ma is lathatoan korvonalazodik, egyik oldala a szerzok es a veluk szerzodesben allo nagyvallalatok jogainak bebetonozasa.
    Az emailok 99% a erdektelen szemet, amit nem mi kertunk, ennek a szemetnek is egyre nagyobb resze kartyaszamokat kicsalo, vagy penzlehuzo uzenet, a kutya nem foglalkozik ezzel, mert az egyszeru embereket nem vedeni erdemes hanem megfejni.
    Hoaba teszel feljelentest nem csinalnak semmit, de egy jogvedo barmikor eljarast kezdhet valaki ellen akar nehany euros szamletoltes miatt is, ez a nevetseges.
  • Lucy in the Sky
    #7
    A szerzők jogaival sincs minden rendben. Irreális elvárásaik vannak a globalizálódó világ pillanatnyilag ~7 milliárdra becsült lakosságával szemben. Legyen a termék egy bugos program, a piaci monopóliumon kívül semmi mással nem magyarázható népszerűségű oprendszer, kortünetként megjelenő lélektelen szar huppogó zene, vagy bármi más XXI. századi populáris fos, a jogtulajdonosok a "jogsértő" "lopás" ellenére is messze-messze túlértékeltek és túlfizetettek. Nyilvánvaló, hogy pont ennek köszönhető a kreatív elmét igénylő, avagy azt feltételező szakmák felhígulása, az igazi zsenik már az első jó húzásukkal a mennybe mennek, demotiválja, majd menetrendszerűen maga alá temeti őket a váratlanul az ölükbe hulló mesés vagyon.

    Ezek az ún. jogvédők úgy védik a tehetséget, ahogy a magyar kormány a... bármit, amit eddig "megvédett".

    Egy tisztességes piacon lenne helye az alkotó tevékenységet végző embereknek, azoknak, akik szeretik azt amit csinálnak, tisztességes megélhetésért cserébe.

    A minősített semmittevésért cserébe kapott anyagi alapú felsőbbrendűség az emberi kreativitás ócska imitációját teszi meg követendő példának egy komplett kultúra számára, amiből sajnálatos módon mára szinte csak ez az egy, globalizált, hanyatló szemétdomb maradt.

    Védjék csak a senkiházi senkik jogait, nyomorítsanak meg családokat, tegyenek tönkre életeket százezer dolláros büntetésekkel néhány zene letöltéséért, netán megosztásáért, mert ez a dolguk. És soha, de soha ne hallgassanak a józan eszükre - mert az manapság nem divat.
  • csimmasz
    #6
    Ugye ezt most nem komolyan irtad nekem.
    Nem erzodott nemii ironia a hsz embol?
    Amugy nem magaval a szerzok jogaival vannak bajok, hanem a ratelepulo jogvedo es egyeb verszivoknak.
    Csak hogy tisztan lass, en szoktam az ingyen programok utan is fizetni nemi adomanyt, meg a wikipediat is megtiszteltem 5€ val ami nem sok de erted a lenyeget.
    Szoval ha olvasol hireket akkor ertened ke.e miert irtam.
  • T0nk
    #5
    "Nem fair."

    De.
  • B0nFire
    #4
    Csimmasz: ugye tudod, hogy színtiszta demagógia, amit írsz! Ne próbáld meg összemosni a szerzői jogsértéseket a sorozatgyilkosok tevékenységével, vagy a terrorizmussal! Nem fair.

    Annyi mindenesetre igaz, hogy nem a tizenévesek fogják eltartani a piacot, mivel nincs jövedelmük, nem is rájuk épít az iparág, hanem a szülőkre. Ugyanis ők lesznek, akik megvásárolják csemetéiknek az anyagokat. A havasokból és a mesefilmek reklámjai sem elsősorban a gyereknek szólnak.

    Ha te meg létrehozol egy szellemi terméket, hadd döntsd el már szabadon, ki férhet hozzá és mennyiért! Énnekem sincs beleszólásom abba, hogy a kúton mennyiért annak egy liter benzint, sem abba, hogy mennyiért visz el a Volánbusz a-ból b-be. De ha felszállok rá, jegyet kell vegyek, pedig akkor is elmegy a busz, ha senki sem száll fel rá. Ez egy szolgáltatás, amiért fizetni kell. Csinálj magadnak zenét, ha a máséért sajnálod a pénzt. Aztán arra korlátlan felhasználási jogod lesz.
  • Amergin
    #3
    A zamerikai "hírszerző szervek", akik a szövetségesek után is kémkednek, megfigyelnek minden adatforgalmat, vajon nem használják-e fel "adottságaikat" ipari kémkedésre teszemazt pl. európai nagyvállalatok fejlesztéeinek ellopására és jó pénzért egy amcsi vállalatnak történő továbbadására?
    Hátha "terroristák" vannak minden nagyvállalat fejlesztői csapatában
    Persze ez "csak összeesküvés elmélet", amíg ez is ki nem derül, mint a többi amerikai gazemberség. De majd akkor az amerikát leszopók majd jönnek teleszájjal: "Ezt már úgy is mindenki gondolhatta, nincs ebben semmi meglepő, kérem! Haladjanak tovább, nincs itt semmi látnivaló!" Ja és ez a "jogszabályokkal összhangban" történt...
  • csimmasz
    #2
    Remilem lesz jogositvanyuk a likvidalasra is mint a titkosszolgalatnak.
    A tetves rohadt tizeneves mocskokat likvidalni kell akik nem hajlandoak fizetni a zenekert, a mocsadek nyugdijas sopredekeknek is a kormere kell nezni akik lehetoveteszik a kisunokak jogtalan letolteseit a sajat netkapcsolatukon keresztul.

    Arrol mar nem is szolva hogy a megrogzott sorozatgyilkosoknal is rosszabb terhes anyakat is meg kell fingatni mert a babanak letoltott mesek igazi gazdasagi csodbbe tiporjak a vilagot.
    Undirito felhasznalok, meghogy ingyen szerzik be a legalis forrasbol alig, vagy nehezkesen elerheto tartalmakat.
    Micsoda mocsadek vilag az ahol egy tetves hip-hopp szamon nincs meg legalabb az egy millio dollaros jovedelem, miaz hogy egy eloado 2cd elkeszitese utan ne mehessen nyugdijba milliomoskent, tetves rohadt egy vilag ez en mondom.
    Persze a penisznovelo reklamok azok omlenek azzal senki sem foglalkozik, a becsapos emailok amiben megvezetik a szerencsetleneket azzal senki sem foglalkozik, de a szerzoi jog az igen, inkabb gyilkosok maszkaljanak koztunk mint illegalis letoltok.
  • KopaszIsten
    #1
    Akkor kezdhetik a saját lakásukban a razziát. Nehezen hiszem, hogy van olyan háztartás, ahol legalább egy (illegális) másolat nincs. Még ha meg is veszed legálisan, akkor sem csinálhatsz (sajnos) biztonsági másolatot, vagy töltheted át más adathordozóra mondjuk a zene CD-t, hogy ne csak azon a tetves korongon tudd hallgatni, hanem mondjuk egy mp3 lejátszóban... Ha meg lestreameled, akkor csak a letöltő eszközön tárolható. Se CDre nem írhatod ki, se mp3 lejátszóra nem másolhatod át. Szerintem sokak véleményét közlöm, mikor azt mondom, hogy bekaphatják.