• Magiszter
    "Igenis abból élünk, amit eladunk, vagy a kiadó elad nekünk. Nyilván nem kapjuk meg egyben, hanem havonta fix bérrel dolgozunk."

Tehát a béred az FIX, függetlenül a piaci helyzettől, a cég részvényeinek állapotától, a játék eladott példányszámától. Így te igazából nem függsz a vásárlóktól és a warez-tól. Ha a cég olyan alkalmazást állít elő ami fogy, mert jó akkor sokáig tudsz ott dolgozni, ha nem akkor csak X évre szól és mész máshova. Egy olyan céghez ami értéket állít elő és a ciklus újraindul.

"néhány ember szerint más emberek verejtékes munkája nekik alanyi jogon ingyen jár"
    Nézd. A Kickstarter is bebizonyította hogy amiben van fantázia és az emberek szívesen vennék, abban van üzlet is. De a COD28, FIFA42 és 1-2 órás játékidejű, meg DLC128 játékok arra vannak kihegyezve hogy meglopják az embereket. Burkoltan persze. Az ilyenek "verejtékes munkája" kell a ráknak. Ha képesek maradandót, vagy legalább kiemelkedőt alkotni akkor fizetek, miután meggyőződtem hogy jó. De amíg szoftver nem vihetek vissza hogy "nem azt kaptam amit kértem", addig marad a próba. Cipőt se veszek próba nélkül. Szoftvert miért vennék? Csakhogy a demó kihalt műfaj.

"Ha esetleg reklám van benne még ő van felháborodva."
    AppStore-ban van 1-2 olyan program amit a belerakott reklám miatt nem tudtam használni és kipróbálni. Igaz nem voltam felháborodva, szimplán töröltem. De a "rakunk bele egy kis csíkot a képernyő aljára" meg a "minden érintés után megnézel egy reklámvideót", meg a "fél képernyőt kitakaró egész-estés reklámblokkot rakunk bele" reklámoktól mentsen meg az ég. Oké hogy ebből élnek de ennyi erővel csinálhatnának egy olyan App-ot ami csak a reklámok nézéséről szól. És ha mondjuk 1 héten át végignézem minden nap 1 órán keresztül, akkor megkapom ajándékba az alkalmazást :)

"Olyan megoldás kell, ami jó a tulajdonosnak és jó felhasználónak is"
    Egy kapitalista társadalomban ilyen nincs. Az egyik oldal a gyors haszonszerzésre hajt, a másik meg az olcsó de jó minőségre. Mivel a kettő üti egymást így ez a piaci modell jelenleg utópisztikus. Egy munka alapú társadalomban megvalósítható lenne, de egy pénz alapúban nem.

"nem kell kioktatni. "
    Elnézést kérek ha megbántottalak, csak a mondandód azt sugallta hogy a játékok programozói jutalékos/százalékos rendszerben dolgoznak, ami nem igaz.