• Magiszter
    #23
    Most nagyon fogtok utálni, de hozzászólok:
    Egy normális társadalomban a kultúra az alanyi jogon jár mindenkinek. Aki képes olyan kulturális anyag előállítására, amit szívesen néznek-hallgatnak-olvasnak az emberek akkor annak a Művésznek jár az államtól a támogatás hogy még többet tudjon hozzátenni az adott ország/régió kultúrájához.

    De amíg a kultúra is egy termék amiből mások meg akarnak gazdagodni addig nincs is kultúra. Mondjon nekem valaki olyan művet a "jogvédés korából" amire azt lehet mondani hogy 100, de csak 20 év múlva is értéket képvisel.

    A jogszabályok, meg mit szabad, mit nem az csak rizsa. Ha holnaptól kitalálják hogy a cipő hordása illegális akkor mindenki bűnöző lesz? Nem, csupán a jogszabály hibás, átalakításra vagy eltörlésre szorul.
    Ez igaz a jogvédés törvényeire is. Amíg egy Bieber album letöltése felér a hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel, addig a törvény rossz.

    Valamint jó lenne ha jogvédők úgy beszélnének a KÁR-ról hogy tisztában vannak a fogalmával.

    De igaz. Egyszerűbb kriminalizálni az internetező társadalmat, mint piacot építeni az igények kielégítésére. Ja hogy nem tudnak kiépíteni ilyet a saját baromságaik miatt? Hát kérem akkor tessék elmenni péknek.