22
  • MutenRoshi
    #22
    Minden szolgáltató megadja mennyi a garantált sávszélesség. Benne van az ÁSZF-ben. Ha nem olvasod el az ÁSZF-et vagy a szerződést és úgy kötsz hűséget az nem a szolgáltató hibája. Később nem reklamálhatsz a miatt, hogy nem olvastad a szerződést vagy az ÁSZF-et.
    Sok esetben nem a szolgáltató gonoszsága miatt nincs meg a teljes sávszélesség, hanem a szolgáltatás fizikai adottságai miatt. Például 3-4Km telefonkábelen nem lehet 10-20 megabitet biztosítani. Koax esetében pedig megoszlik a sávszélesség a felhasználók között, ha mindenki egyszerre tölt pornót azért hogy "javítsa az arányt" akkor persze, hogy lassabb lesz mindenkinek. Mondjuk, hogy ha van egy CMTS 10Gb-es uplink-el és van rajta vagy 150-200 ember és mindenkinek 120Mb-es internete, nem lehetséges, hogy mindenkinek egyszerre 120-al menjen.
    A lényeg, hogy ha megkötötted a szerződést azzal elfogadtad az ÁSZF-et.
  • sanyicks
    #21
    én is csak ezért váltottam a 30 megás csomagra a trénél, kizárólag az 1 helyett 5 mbites feltöltés miatt, letöltésben elég volt a 15mb is.
  • Macropus Rufus
    #20
    neked is írom: lásd lejjebb. Amíg a szerződésben garantált minimumot el nem éri és alá nem megy, nem reklamálhatsz semmiért. Egy esetben igen: ha a garantált sáv pl. 10Mb minimum lenne. De nincs olyan hülye szolgáltató aki ilyen szerződést kötne bárkivel is, ha csak nem bérelt vonalról van szó.
  • Macropus Rufus
    #19
    amit fizetsz az a minimum sáv. Azt garantálják, hogy annál lassabb nem lesz, tehát azt fizeted. Ha 15Mb-t fizetnél bérelt vonallal (ami esetében azt garantálják, hogy 15Mb alá nem fog menni) kissé húzósabb lenne a havi csekk.
  • llax
    #18
    Ennél már csak az a jobb, amikor a szolgáltató csökkenti az adott sebességhez tartozó árakat (beleértve a hűségidő vállalása nélküli tarifákat is), de csak az új belépők profitálhatnak belőle, az évek óta náluk lévő ügyfél meg fizetheti a régi, magasabb árat, amik a hatályos ÁSZF-ben már nem is léteznek... Aztán amikor érdeklődök, hogy hogy is van ez, annyit mondanak, hogy kössem újra a szerződést. Amihez vagy hűségidőt kell vállalnom jelképes belépési díj mellet, vagy hűségidő nélkül egy nagyobb belépési díjat kell fizetnem. Oda, ahová évek alatt sok pénzt befizettem már.

    A sebesség egy 15Mb/s csomagnál jó esetben 110%, nagy terhelések idején kb. 60-70%-os, BIX ping kis terhelésnél 11-13ms, nagy terhelésnél 13-15ms. Ha figyelembe vesszük, hogy mindezt WiFi (5GHz) kapcsolaton keresztül nyújtja a szolgáltató, nem rossz...
  • hopp
    #17
    A 120/10 gondolom UPC. Nem akarlak elkeseríteni, de az a maximális sebesség, a GARANTÁLT az 30/4, amit fel is tüntet, csak el kellene olvasni... http://www.upc.hu/kabel-internet/
  • Chriss745
    #16
    Irorszagban ennel sokkal roszabb a helyzet. 24Mbit-nel papiron nem lehet kisebb csomagot venni, minden ADSL csomag up to 24-es. Ehhez kepes pl. en is ADSL1-re vagyok allitva a DSLAM oldalon, ami ugyebar max 8Mbit (persze a szamlan 24 van, gondolva a hulye user ugy sem ert hozza), es a legtobb embernel 2-3Mbit a letoltes maximum csucsidon kivul. Csucsidoben rosszabb. Mindezt 50 euroert havonta.
  • caprocorno
    #15
    Molnibalage ott a pont!
  • Molnibalage
    #14
    Én mint user mindig azért léptem feljebb sávszél táján, hogy az upload legyen nagyobb. 10 Mbit felett táján totálisan szarok rá, hogy mekkora, az esetek 99%-ban nem használom ki. Az uploadnál viszont nagyon nem mindegy, hogy egy több száz megás anyagot mennyi idő alatt tolok fel...
  • Elemir
    #13
    Képet nem szúrta be...
  • Elemir
    #12
    És szerinted ez a normális? Vannak helyek ahol ez alanyi jog már, nem pénz kérdés...

    Nekem 120/10 van. Ez most készült, tehát erősen csúcsidő után. csúcsidőben 70/10 ha megvan, az meg nem sokkal több a felénél. Ez ~76,7%.
    Persze itt lehet mondani, hogy minek ennyi, stb, de 10-es net esetében ez csak 7,67... elgondolkodtató. És nekem, ha 120-at írnak, akkor annyim van. Tüntesse fel a kötelezőt és akkor nincs vita.

  • Tinman #11
    "minek fizetsz 15-öt?"

    Mert van az 5 megabites, meg a 15 megabites itt. Nincs 10-es. Így visszatennének 5 megabitbe, a számlán nem nagy a különbség 1k se, de sebességben nem mindegy, hogy 600k-val, vagy 930k-val jön le valami. Sokat számít. Ráadásul a 15-ös feltöltési sebessége 1 megabit, az 5 megabitesé a fele.

    "a 15-ösnek a feltöltési sebessége 900Kbps, a 10-esnek csak 512Kbps."

    Ez hülyeség. A 15-ös feltöltési sebessége ~100kbps és nem 900, a 10-esé a példádnál maradva pedig ~50kbps.

  • sedward
    #10
    41-et fizetek, jó ha 3.7 van, most például 0.1 se... Ez az oldal is alig jön be, pedig már többször újra csatlakoztam... Garantált a 0/0 :)
  • NovaTerra
    #9
    El kellene olvasnotok a szerződést. A csomagban a maximumot adják meg, de mellé oda van írva, hogy mennyi a garantált le és feltöltés.
  • mousee
    #8
    Azért írtam h csak az rémlik. De tempóban le 10 körül van papíron, fel meg passzolós. De a kedvedért majd megnézem pontosan ha meglátogatom az ősöket :)
  • sanyicks
    #7
    t-nél nincs 10/10...
  • mousee
    #6
    Debrecen, digi, legkisebb csomag, de sose volt gond vele. Havonta egyszer talán néha megszakad, de 2 perc után újra megy.

    Szülők, BP, T-net, ha jól rémlik akkor 10/10-es, sebesség kb 80%-át hozza, de azt viszont stabilan. Ha véletlenül az is kimarad, akkor 5-10 perc és helyrejön.
  • Meridian
    #5
    minek fizetsz 15-öt? szólsz, hogy a sebesség nem éri el a 10-est, így vagy 8Mbps-es (ha van ilyen a szolgáltatási portfoliójukban) vagy 10Mbps-es csomagot vagy csak hajlandó fizetni - mivel ezt teljesítik. Ja, igen... a 15-ösnek a feltöltési sebessége 900Kbps, a 10-esnek csak 512Kbps. Ez mondjuk a pakliban benne van...
  • Pharaoh
    #4
    Mivel már egy hetes ez a hír, és az SG a fordításon kívül nem csinált vele semmit ezért lehet ilyesmi benne.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    Nálam is elég jól teljesít a T-home 20Mbit. (szintén Csongrád megye) Csak annyi vele a gond, hogy elég gyakran szünetel a szolgáltatás javítások miatt, átlagban másfél havonta pár órára.
  • enyac
    #2
    Nálam mindig picivel a névleges 50 Mbit felett teljesít, elégedett vagyok. T-Home, Szeged.
  • Tinman #1
    74%-át?

    De jó is lenne... 15 megabitet fizetek, jó, ha 8 megabit megvan :-(

    "az EU-hoz hamarosan csatlakozó Horvátországot"

    Már bocs, de már tagok.