64
-
trogi #64 Nekem a nyugdíjmegtakarításaimat az idegen szervezetek (mnyp) és az szdsz-mszp hordalékkormányok vették el az infantilis hozzá nem értésükkel.
Ezekbe a hordalékkormányokba bele tartozik az is, amelynek most döglött meg a volt vezetője. -
caius marius #63 A földtörvényes, trafikmutyis, kórházbezáró hatalmak kormánya az milyen? Idegenek ezek mind... -
Ferrer #62 Hát persze, de ha a jófiúk, a fideszesek turkálnak mások zsebében vagy a te zsebedben (pl. elveszik a nyugdíj-megtakarításaidat), az teljesen helyénvaló. Érdekes ez a kettős mérce :) -
#61 Kinti magyar vagyok de nem szavazok ra :) mar nincs kire szavazni plusz az ne sirjon aki elozoleg rajuk adta le a voksat. Tudod van aki nem csak azert van itt kint mert ittt fuuuuudekibaszottnagykolbaszolvanakerites :) -
#60 Téged sem az eszed fog megölni. -
trogi #59 Kevesebb szdsz-t nézz. Vagy fogadd meg feri tanácsát. A magyarok nemzetnek így is úgy is jobb lesz. -
trogi #58 Sajnos turkált. Az idegenhatalmak kormánya (1994-98, 2002-10). Ráadásul egész pofátlanul. -
Vol Jin #57 Persze-persze, telefonszámláról még nem hallottál. Garantáltan nem te fogod kifizetni, hanem a távközlési cégek. Persze-persze, és aki nem olyan hülye, hogy ezt elhiggye, azt ki kell végezni, és ehhez kellene már egy igazi Pinochet. -
Ferrer #56 Magyar céget nem érint, és? Te hogy fogadnád, ha más a saját zsebedben kezdene turkálni? Itt egy elvről van szó. Mellesleg a magyar embereket fogja érinteni. -
Ferrer #55 A cím megtévesztő, mert a magyar tévéken lévő híradók nem igazi híradók, hanem a nézők igényeiből (sajnos ez a helyzet) összerakott magazinok. Hisz hol érdekli a magyar nézőt, hogy milyen válságok folynak a közel-keleten, vagy mi történik a G20-as megbeszélésen, a magyar nézőnek vér, sárdobálás és napi Orbán kell. -
trogi #54 Magyar céget nem érint, hát hadd menjen!
Néha sajnálom, hogy nekünk nem volt Pinochet Tábornok Urunk, vagy Szuharto Urunk. Ők gondolkodás nélkül egy-kettőre megoldották volna a libsi problémát. -
ManoNegra #53 Nem feltétlenül. Persze Orbán sem ezt, és nem így mondta. -
ostoros #52 Az előző a 46-nak ment.
-
ostoros #51 Ugyan, én folyton az ellenkezőjét látom. Folyton csak a kibaszott bűnügyek meg családirtások, soha semmi olyan ami érinti az ország egészét, és még véletlenül sem merül fel egyetlen pozitív hír sem! Mintha az lenne a cél, hogy az emberek hangulatát rombolva is a kormány ellen hergeljenek. -
toto2700 #50 Hát én ezen szakadtam: "Ne haragudjanak, szoptatnom kell!" link (klikk ide) -
toto2700 #49 Ha egyszer azt mondom, hogy "ne lépjünk be az EU-ba", majd rövid időn belül azt mondom, hogy "lépjünk be az EU-ba", akkor egyszer hazudtam, nem? -
#48 Jah, hogy az orrodig sem látsz, értem. -
Vol Jin #47 Szép dolog, hogy a jogos kritikák mellé hozzá hazudod azok nem létező ellentettjét, hogy elsüthesd a van nincs sapka pátoszt. -
Vol Jin #46 Itt kőkemény kormányváltás történt. Naiv aki azt hiszi, hogy a háttérben egyeztet az MSZP és a fidesz. Naiv, mert nem látja az egész pályás nyomulást. A legszemléletesebb példa a trafikmutyi. Nem látja a folyamatos szalámizást. A digitális műsorszórásra való átállást sem véletlenül húzták. Lehetett fenyegetni a két kertévét, hogy lejár majd a koncesszió. Nézd meg a híradóikat! Karakószörcsögön a ló megharapta a kecskét. Csalyágaböszményen egy vödörben elbotlott egy cirmoscica. Pista bácsi meg Marika néni kitakarva meg azt nyilatkozza, hogy ilyet száz éve nem látott. Véletlenül sem merik ráborítani a bilit a legdilettánsabb és legarrogánsabb kormányra. Na, majd ha a reklámadóval csődbe viszik őket, vakarhatják a fejüket, hogy kár volt kussolni. Mentségükre legyen mondva, hogy legalább nem hazudnak, mint a királyi tévé. -
culas25hc #45 Milyen érdekes, hogy ezt a hírt a közmédia nem nagyon hangsúlyozta :D -
#44 Ezekben az intézkedésekben az a fő baj, hogy ellentétes hatást fognak kiváltani. Ugyanis aki nem hülye, egyre jobban igyekszik elkerülni a plusz terheket. Minél nagyobbak ezek a terhek annál radikálisabb lépésekre kerülhet sor:
A határ közelben lakók külföldi bankszámlákat nyitnak, szürkül a gazdaság, leszokunk a bankkártyás fizetésről, a cégek pl. viberre vagy egyéb adatalapú hang és üzenetátvitelre váltanak. Olyan torzulásokat fognak a rendszerbe vinni, amik azután sokkal nagyobb bevételkieséshez vezetnek majd és sokkal nehezebb lesz "visszacsinálni", mert a bizalmat visszaszerezni nehezebb lesz, mint most megadóztatni. A kieső jövedelmek pedig az egyes szektorok zsugorodása révén sokkal nagyobb gazdasági károkat fognak eredményezni. A leépített munkaerő (mert nem a tulaj haszna lesz kisebb) nyomorog majd elvándorol, onnantól pedig már csak a "rejtett erőforrások" után lehet majd kutatni. Azok nem fognak egy ilyen bandát eltartani mert fűnyírással, meg söprögetéssel nem nagyon lehet, máshoz meg nem értenek... -
ManoNegra #43 Most ebben mi a hazugság? -
caius marius #42 Csak azután érdeklődnék, mit kell ahhoz szednem, hogy ezt a nyilvánvalóan lámpavas pozitív orbán királyt és kompániáját ilyen vak hittel tudjam én is ajnározni. Szeretném tudni, mert akkor valszeg kapnék trafikot, földet, munkahely teremtési támogatást és nem lenne gondom a bezárt és kisemmizett állami kórházakra, az akaratukon kívül megfigyelt, lehallgatott tűzóltokra, rendőrökre, stb. Vagy nem venném észre, hogy öccá fulin egy kibaszott kiló alma. Bazmeg... -
toto2700 #41 Egyesek ezt hazugnak nevezik. Hát ez van. -
toto2700 #40 Ezért mondom, hogy nem lehet a szaván fogni. Mondott ezt is azt is. Most is ez van. -
toto2700 #39 Ejnye Ejnye. Aki a szavazók 15%-át csak így lekutyázza, mit is várhatnék. Úgy nézem te is Orbán szindrómában szenvedsz. Az, hogy a másiknak is van véleménye és lehet, hogy van is benne egy kis igazság, az nem számít. Lesöpröd az asztalról! Pavlov kutyája! -
ManoNegra #38 Azt én sem mondtam, hogy EU ellenes volt, de az akkori meghatározó politikai erők közül egyedül Orbán mert egy ilyen mondatot megfogalmazni. Lett is belőle nagy felhördülés. Akik meg az alább látható plakáttal próbáltak kampányolni, azokat lecsukták. -
toto2700 #37 Idézet: 2002-ből: "Orbán Viktor külföldi tudósítókkal lezajlott csütörtöki találkozóján kijelentette: várakozása szerint pártja és politikai szövetségesei többséget szereznek az áprilisi parlamenti választásokon. A magyar miniszterelnök, aki az AP hírügynökség beszámolója szerint reméli, hogy bevezetheti Magyarországot az Európai Unióba" link
Mondott ez a "minisztálin" ezt is azt is. Hátha az egyik beválik. Így nem lehet a szaván fogni. -
bvalek #36 Tényleg, a megrögzötten republikánus protestáns származású Orbán lekirályozásának kórtünetét el is felejtettem. Egy teljesértékü elmeorvosi szakvéleményböl nem hiányozhat! -
bvalek #35 Az is baj ha van rajta sapka, az is baj ha nincs. A szavazók kb. 15%-a kondicionálva van az Orbángyülöletre, mint Pavlov kutyája a csengöre, csak néha belezavarodnak, hogy most éppen miért is kell utálni. Hol túlságosan EU-haver, hol nem eléggé, hol kiszolgálja a multikat, hol túl sokat ugrál, hol az embereket adóztatja a multik helyett, hol a multikat adóztatja és akkor az a baj, hol a vállalkozásokat nem támogatja, hol a gazdagokat (=vállakozók) tömi, ennek a panaszáradatnak sosem lesz vége, mert irracionális gyülölködés az alapja. Meg azt is bírom amikor ilyen percemberkéket állítanak szembe vele mint a Fletó, a Házmester meg a Gordonka. Hol valamelyikük az egyedüli esélyes kihívó, hol meg összejátszik velük, mi szem-szájnak ingere. Egyik díjnyertes beszólást egy vegyesboltban hallottam az eladóktól, az egyikük epés megjegyzése szerint származás alapján kapott Orbán annak idején Soros-ösztöndíjat. Szóval az Orbánt cigányozzák, zsidózzák, hottentottázzák, ráadásul mindezt egyszerre, és nem szakad rájuk a mennyezet. Mondom, tisztára mint az amerikai tea-pártiak. -
toto2700 #34 II. Népnyúzó Viktor mondjon le. A király mondjon le a trónról. -
ManoNegra #33 Ez a #30 -ra ment válasznak. -
ManoNegra #32 Ha jól emlékszem, egyedül a "minisztálin" említette meg a belépésünk előtt, hogy az EU-n kívül is van élet. Lett is belőle össznépi hőbörgés, pedig hol van ez ettől...
Hatalmas ráfizetés az EU – Pavics Lázár közgazdász elemzése KSH adatok alapján
-
#31 "A kőbányai piac éves adócsalásaa becslések szerint 15 milliárd volt. Az a húsz év alatt 300."-így olvastam.
Hogy hasonlítanak a számok!
:-D -
#30 Pontosan. Nem kormányváltás történt hanem kommunikációváltás vagyis, hogy nem azért emelünk adót mert muszáj hanem mert a gonoszmultikésazEU kényszerít. Ki lehet lépni az EU-ból ha ennyire gonosz velünk szemben, ja hogy az már nem tetszene ennek a minisztálinnak. :) -
#29 Ha annyira rosszak lettek volna akkor már rács mögött lennének ahogy ígérgették is azt a fene nagy elszámoltatást, ehelyett nem, hogy börtön közelébe nem kerültek az akkori miniszterek de a legnagyobb főkolompos még új pártot is alapított. FIDESZ-MSZP 2 jóbarát kik bajban fedezik egymást. Így lehet kézben tartani a hatalmat. Elhitetik az emberekkel, hogy ők egymás ellenségei így ha valaki elégedetlen az egyikkel akkor a másikra szavaz és fordítva.
Ez ugyanolyan rablóbanda mint az előző, nincs jobb vagy rosszabb, azt csak szeretnénk hinni. Amikor Obamát megválasztották először akkor is ilyen dumákat lehetett hallani aztán tessék, nem különb mint az elődje.
Csak nyílt diktatúra és irányított demokrácia létezik, minden más illúzió. De nyugi, elhiszem, hogy egyszerűbb 4 évente behúzni az x-et valahova mint fellógatni ezeket a villanyoszlopra. -
#28 "Még így is keményen lobbiznak a kormány ellen a multik, mert a deficitet nagyrészt a tölük beszedett pénzzel csökkentették."
Nem. A tőled beszedett pénzedből csökkentették, csak nem közvetlenül, hanem egy közvetítőn keresztül - multik áthárítottak mindent - így a paraszt nem veszi észre, hogy a 10 bőrt húzzák le róla. -
bvalek #27 Ami valós probléma, csak nincs köze a cikk témájához. Szóval értemezz te is néha. -
#26 Értelmezz.
Ki mondta, hogy eddig nem kellett ezeket fizetni? Nem ez a lényeg.
A lényeg a feketén kézbe adott bérekből BE NEM FOLYÓ adók. -
bvalek #25 Elég komoly állami támogatást kaptak annak idején az infrastruktúra kiépítéséhez, szóval az is a mi pénzünkböl készült. És mellesleg a nagy távközlési cégekben mindben van külföldi állami tulajdonrész, szóval akkor most miröl is beszélünk? A német állami vállalat miért lenne jobb mint egy saját? Ezen nem szoktak elgondolkodni a kollégák. Nem szerencsés szerintem ha az amerikai szóhasználatot alkalmazzuk a magyar viszonyokra. Nálunk a szocializmus szónak diktatúra és megszállás jelentése van, és az a párt asszisztált hozzá annak idején, amelyik most a nevében viseli. Amikor egy átlag multi éves költségvetése nagyobb mint a budapesti kormányé, akkor gyakorlatilag csak a szervezett társadalmi összefogás áll a rablómultik és a magyar emberek zsebe között, ezt szocializmusnak bélyegezni alapos csúsztatás. Nálunk elemi érdek az erös állam, mert nincs más aki szembe tudna szállni egy francia Szuezzel, vagy egy német EON-nal (mellesleg mindkettö állami tulajdonú vállalat).