7647
  • Nagylaci
    Egész könnyen lehet olyan buildet csinálni ahol gyakorlatilag folyamatosan tolhatod az AOE heal -t, adhatsz lőszert a társaknak, növeled a sebzésüket crit esélyt adsz, stb... A fegyverek pedig univerzálisak, egy totál supportnak belőtt karakterrel is azt csinálsz amit akarsz, mesterlövészkedhetsz, távolról megsorozhatod őket LMG -vel, vagy amit akarsz.
  • Laza
    Egy újraindítás megoldhat problémákat ... vagy nem :)
  • AntiHero
    12 perc mulva le is kapcsolják a szervereket. :)
  • Conqvistador
    Köszi ha már varázslat akkor egy kis wow os hasonlattal kérdeznék.
    Én az a mászkálgatós bányászgatós kinyitogatós típusú játékos vagyok aki szeret aoe healelni, mint egy jó Paladin vagy Heal Monk :D
    Feltételezem a pontok eloszlása nem befolyásolja a fegyverek használatát megszerzését. ugyanúgy lehet medic-ként is ugyanolyan vector 45 öm mint a fulldps játékosnak csak persze nyilván kevesebbet sebzek vele / többször kel az ellent eltalálni! vagy távcsöves puskát használni stb?
    van olyan elektronikai fejlesztés, hogy a bombákat turreteket egyéb kütyüket jóval sűrűbben használjam egy dps nél de közben rendesen tudom magam és a társakat is healelni? Ha így egy adott csapatnak hasznára tudok válni akkor érdemes lenne megvenni a játékot de hogy koloncnak érezzem magam ha nem vagyok Zaitsev akkor nem :D
  • Nagylaci
    Hát basszus bementem a DZ -be és nincs ott senki! Ezt nem hiszem el, gondoljatok bele egy "békés" következmények nélküli tömeggyilkossággal mennyit lehetne fejlődni! :D
  • Árnyvadász
    +1

Bár változó. Grafikai beállítástól is függ mennyit tölt, de tényleg meglepően sokat kell várni. SSD szintén.
  • Daermon
    Én meg ilyenkor dolgozok, rohadjon meg :D
  • Nagylaci
    Ugyanez. Szintén SSD, valamit NAGYON elkúrtak... A történet küldetései nem működnek rendesen illetve akkora a lag, hogy a csávó akinek beletáraztam a fejébe még megkávézik mire meghal! XD XD
    Utoljára szerkesztette: Nagylaci, 2016.03.22. 13:31:09
  • Laza
    Mondjuk nekem a játék is tetű lassan indul ... pedig SSD-ről tolom. Hosszú percekig csak állt fekete képernyővel.
  • Nagylaci
    Azért egy rollback -en senki ne lepődjön majd meg esetleg, szóval lehet, hogy visszaállítják a patch előtti szinteket, tárgyakat, stb... Gondolom értitek.
  • Laza
    Akkor a patch notesben írt veszteség csökkentés végül is megtörtént ... nullára redukálták :)
  • Nagylaci
    Az volt a terv... :) De valamit elcsesztek és a legdurvább manhunt végén sem veszítesz el semmit! Ez egy hiba amit javítani fognak, de addig... XD
  • Tikal #2542
    se xp se dz money? csak csökkentették, nem?
  • Nagylaci
    Még egy kis info: senki nem veszít semmit most a DZ -ben ha meghal! :D Természetesen a még ki nem menekített loot -ot kivéve. Szóval épp most változik a DZ egy vidám FFA elmebajjá! EZT KI KELL PRÓBÁLNI!!! XD
  • Moby
    Ezzel nincs is bajom, remek 50 órát töltöttem vele. A bajom a kihagyott ziccerrel van/volt. Ebben a világban bőven eltöltenék még 50-et, csak már nem marasztal sajna :(
  • Nagylaci
    1. Igen, ez egy RPG szóval csapatban elég jó support karaktert lehet összehozni
    2. Dz -ben külön szint van az csak egy mutató ami arról szól, hogy mennyit játszottál már a DZ -ben a karaktered valódi szintjét XP -jét nem érinti
    3. Trükközve be lehet állítani. Meghívod a barátaidat akik aztán bent a DZ -ben kilépnek a csapatból és így össze tudod szedni mind a 8 embert, de ehhez kell, hogy legyen elég hely a szerveren. Szóval trükközve lehet, de macerás.
    4. Társakkal gyorsabb, szóval érdemes, de egyedül is könnyen teljesíthető.
    5. A tulajdonságaid teljesen hétköznapiak, van a sebzés (firearms) az életerő (stamina), a varázslat :D (electronics). A firearms a sebzésedet a stamina az életerőd mennyiségét az electronics a "varázslataid" erejét befolyásolja. Supportnak magas electronics, aztán sok helath és végül a firearms kell, de csak rajtad múlik milyen build -el érzed jól magad.
    Utoljára szerkesztette: Nagylaci, 2016.03.22. 13:10:39
  • Conqvistador
    Sziasztok!
    Épp most indultam volna megvenni a játékot de picit elbizonytalanítottatok! Szeretnék néhány konkrét kérdést nektek szegezni hisz tapasztaltabbak vagytok elnézést ha némelyik noob-ként hatna...

1. Ha valaki nem túl szuper lövő (DPS bajnok) van esélye kiküszöbölni eme hiányosságait? (pl support / medic "kaszttal")?
    2. Chronos irta a 30as szint után a trükköt. Ehhez a kérdés ha nincs társam aznap és nem a main karit húzom hanem a másodlagost csak funként egyedül vagy idegenekkel összeállva ráadásul level 30 alatt akkor esetleg huzamosabb ideig tartható level 28-29 en a szint vagy a DZ os Xp vesztés nem érinti a normál/globális Xp-t?
    3. Ha összeáll egy nagyobb csapat mondjuk 7-8 fő akkor 2db 4 es csoportba összedolgozva akár rúzsok ellen akár hard-on Dz NPC-k ellen be lehet állítani, hogy 1 szerverre kerüljön a 2 külön csapat? (de közbe pl TS es beszélnek stb mégis csak 7-8 ember összedolgozva már bőven meg tudja magát védeni esetleg bosszút is állni a sérelmeken :D)
    4. Level 30ig érdemes e egyedül haladni vagy inkább random társat felvenni?
    5. Valaki le tudná írni, hogy pontosan ezek a specializációk hogy vannak? Kicsit zavaros.
    (A DPS az tiszta de a Health nél lehetsz tank vagy medic ágon is vagy fele fele? a Skillnél full elektronikára érdemes tenni vagy ott is lehet healelős mérnök fele fele arányban, vagy pontosan mi kell a specializációhoz csak 1 ág maximális kigyúrása?)
  • Nagylaci
    Nekem is! XD legjobb patch+karbantartás ever... :)

Fontos közlemény! :D A patch azt is elkúrta, hogy ha most meghalsz rogue -ként a DZ -ben akkor nem veszítesz semmit. Szóval csak óvatosan, kicsit bedurvulhatnak a dolgok odabent amíg nem javítják ezt, esetleg most lehet kicsit rogue -ként próbálkozni. :)
    Utoljára szerkesztette: Nagylaci, 2016.03.22. 13:01:59
  • Laza
    Nem értelek ... a PvE a kb 15 küldetés Challange módban, illetve a napi küldetések. PvP pedig a DZ. Mi értelme lenne lezárni egy újabb területet, ahol csak az utcán kóborló ellenfeleket lehetne csoportosan gyilkolászni? Semmi.

Egyébként pont a mostani patchben húztak a PvE endgame lootján:

Named enemies. Will now drop better loot in Challenge mode than in Hard mode.
  • Laza
    Fixed a bug where weapon mods and weapon skins would not show up on other players in the game world

Szóval ez bug volt, nem feature :)
  • Mr_Brainiac
    Azt vártam volna hogy egy olyan endgame content ahol megtalálja a számítását a pvp és a pve játékos is. Én akkor akarok pvp-zni amikor kedvem tartja, nem akkor ha más akar rajtam pvp-zni. Kellett volna egy pve endgame zóna és egy olyan mint a mostani DZ kicsit átalakítva (véletlen lövéstől rogue, büntetések-jutalmak arány stb)
  • Laza
    Na de mi az, hogy nem azt kapta? Az előbb írtam, hogy 50-60 órára azt kapta ... max ezt követően nem, hiszen azt hitte, majd örökre le fogja foglalni, de ugye olyan ebben a műfajban nincs ... még a rendes MMO játékok piacán is csak kevesek képesek rá.
  • Krisztiam #2532
    gratula ubi, nekem elcseszte az egész játékot a patch
  • Daermon
    Bőven megéri a játék szerintem.
    Mit vársz DZ-től?
  • Mr_Brainiac
    Hát ezeket olvasva kérdésessé vált hogy megvegyem-e vagy sem, pedig érdekel a játék. Én is többet vártam a DZ-től mint amit itt írtok.
  • Nagylaci
    Na igen, csak az elvárások nagyrészt a kiadó marketingstratégiája miatt vannak ennyire magasan (hype)! Ez is magasan benne van a dologban mivel a játékok bevételének nagyon nagy része előrendelésekből és a megjelenés napján keletkezik inkább megéri messze tökéletesebbnek bemutatni a játékot mint amilyen mert mire a sok "elvarázsolt" figura rájön, hogy nem pontosan azt kapta mint amire hagyta magát bebolondítani addigra a lényeg, a vásárlás már megtörtént. Én imádom a játékot, hosszú ideje a legszuperrebb cucc amivel játszottam, de én már eleve számítottam arra, hogy a DZ nem fog működni. Persze amikor próbáltam ezt itt leírni akkor egy idióta voltam akinek "sír a szája". Nos szerintem meg csak reálisan értékeltem a játékot amikor mindenki még csak valami "rózsaszín ködön" át nézte...
  • Betyar070
    Én viszont az ellenkezőjét tapasztalom. Ma is belefutottam egy három főből álló,csak a játékosokat vadászó csapatba. (Ja és magyarok voltak).
    Győzködhetjük egymást naphosszig hogy vannak -e rogue csapatok vagy sem. Azt viszont nem vitatom hogy a DZ szabályokat finomítani kellene. Pl ha véletlen rálősz valakire, megsebzed nem lennél egyből rogue(pios) csak veszélyforrás és sárga színnel jelölne. (vagy valami hasonló). Így mindenki tudhatná hogy nem csíbész vagy. Illetve a rogue időtartalmat kitolni....stb.
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2016.03.22. 12:00:32
  • Laza
    Amúgy szerintem lehet az elvárásokkal van a gond .... lehet, hogy van a játékban egy egészséges 50-60 óra, amit játszhatsz másokkal coop-ban, vagy DZ-ben némi PvP társaságában, és egyelőre ennyi ... kifizetted a játékot és kaptál érte egy elfogadható 50-60 órát ... és ez teljesen rendben is lenne. Csak az elvárás manapság az - függetlenül attól, hogy ez nem egy klasszikus MMO -, hogy végtelenségig lehessen nyomni egy online elemekkel operáló játékot.

Azt meg a nonlifer játékosok problémája, hogy rászabadulnak valamire, és nem engedik míg ki nem fullad. Nekik pár nap alatt lepereg az az 50-60 óra, aztán meg panaszkodnak.

Fene se tudja.

Az Ubinak is csak akkor éri meg tartalmat gyártani, ha az újabb vásárlókat jelent, vagy eladhatja DLC-ként ... hiszen egyszer adott egy játékot 50-60 órával, amit egyszer megvettél, közben meg üzemelteti a szervereket. Mi abban a biznisz, hogy hónapokig el lehet vele lenni kvázi befektetés nélkül?
    Gondolom ezért is az üzleti modell ... azaz az ingyenes tartalmak júniusig kifutnak, amíg elkészül az első fizetős DLC (SP tartalom), és onnantól már megint vásárlásra kényszerül a nép. A kérdés már csak az, hogy azok fognak e annyit nyújtani, mint amennyiben kerülnek.
  • Nagylaci
    Hát nem. A játék legelején vagyunk előbb-utóbb jön majd új tartalom azért (legalábbis remélem) szóval kelleni fog még az a lehetőség, hogy vásárolhass a DZ -ben.
  • Moby
    Tudom, beláttam, el is köszöntem tőle. Majd egyszer visszanézek, hátha addigra hullik bele valami.
  • Laza
    Azt értem ... de mikor már tele vagy cuccal és unod a banánt, nem tök mindegy mi van a vendorokkal?
  • Laza
    Minden online játéknak ált ez a rákfenéje.

És ha a játék csak ennyi endgame tartalommal jött, akkor innen nagyon sokára tud ez elfogadhatóra bővülni ... lásd Diablo 3 vagy Destiny és társait.

A Diablo 3-ban is mennyit kellett várni az endmage tartalom bővítéséhez ... ami igazából csak a meglévő dolgok random kutyulása volt a végtelenített farmoláshoz.
  • Nagylaci
    A karaktercserélgetés azért kell, hogy az egyetlen komoly büntetést a DZ XP és szint vesztést elkerüld. Ha visszaesel 50. szint alá mert nagyon "rógolsz" :) akkor bukod a vendorokat! Most csak emiatt nincsenek rogue játékosok, de érted, hogy a második karakterrel ez nem szempont?
  • Laza
    Ehhez szükségtelen karakter cserélgetni, bár azt is lehet. De valszeg van az a szint, amikor már mindened megvan, unod a banánt, és már csak ez képes szórakoztatni ... ehhez meg nem kell másik kari :)
  • Moby
    >A DZ-vel szerintem sokaknak az lehet a baja, hogy normális gearhez farmolnod kell, máskülönben kint meg a küldikben az életben nem jön össze annyi cucc, mint odabent.

Itt linkelték a twitchen farmolt DZ-ben ltzonda, amikor én becsatiztam 27-es DZ szinten volt, full aranyban, 180K-s DPS-el. Annyival is kezdte a DZ-t. De ezek ilyen nolifer kockák, a hétköznapi playerek ezt nem tudják megtenni, nekik lenne jó a DZ, ha nem lenne egy rakat szar az egész, és a tegnapi estém sem arról szólt volna, hogy a végére többet buktam a semmivel, mint amit összeszedtem 3 óra alatt (leszámítva a kimenekített cuccokat, amiket már a végére nem is gyűjtögettem, mert arany nem hullik semmiből, a pénzt farmolni meg totál felesleges). Item nincs, phoenixcredit nincs (a dailyvel több hullik). Valszeg egyszerűbb kint pcreditet farmolászni napival, és a bázison fent megvenni a cuccokat, csak ha meg be sem mész a DZ-be, akkor meg minek farmolni bármit?
    És a kigyó beleharapott a farkába.
  • wedge31
    Ha jó lenne a koncepció ugyanannyi roguet látnál mint normál agentet, de nem ez a helyzet.
  • Nagylaci
    Na akkor csak, hogy lássátok mi történik már most is és mi lesz még "vadabb" nemsokára. Az megvan, hogy ha létrehozol egy második karaktert (vagy amennyit lehet) akkor közös a stash mindegyiknél?! Érdekes, hogy egy látszólag ártalmatlan játékelem hogyan tehet tönkre egy teljesen másikat aminek látszólag köze nincs ahhoz a bizonyoshoz. Ugyanis a közös stash "kiheréli" a TELJES rogue mechanikát! Tehát csinálsz egy második karaktert, 30. szintű haverok segítségével felhúzod gyorsan 30. szintűre (és itt jön a "trükk") átadod neki a teljes HE gearedet az első karakteredtől. Ezzel létrejön az első karaktered tökéletes "klónja", pont ugyanolyan erős lesz. Az ekkor már triviálisan könnyű megmaradt mellékküldiket végigcsinálod, hogy kész legyen a bázis és már mehetsz is a DZ -be egy piszok erős, de SEMMIT sem kockáztató karakterrel. Amikor meg vásárolni, gyűjtögetni akarsz akkor visszaadod a geart az első teljesen 'jóságos" :) karakterednek. Mivel ehhez azért idő kell még azért nincs több ilyen a játékban, de én már találkoztam nem eggyel aki láthatóan nem foglalkozik semmivel csak vadászik a többiekre és tojik mindenre!
  • Laza
    Nincs baj a koncepcióval, csak más alternatíva is kellene ezen kívül ... mert leginkább az lehet a probléma, hogy nincs más ... egyébként meg ebbe a világba, helyzetbe simán adja magát egy ilyen DZ helyzet.
  • Laza
    A DZ-vel szerintem sokaknak az lehet a baja, hogy normális gearhez farmolnod kell, máskülönben kint meg a küldikben az életben nem jön össze annyi cucc, mint odabent.

Amúgy a DZ még bizonyos szinten kihívás is. Pár napja bent voltunk egy sráccal ketten, 20-24 szinten - sehol egy másik játékos -, és vért izzadva nyomtuk a DZ felsőbb zónáit, majd belepusztultunk, míg kimenekítettük a cuccokat ... na az izgi volt :)

De mikor hatszázan vannak bent, és küzdeni kell, h találj egy élő NPC-t, közben agyontápolt, két lövéssel ölő játékosok csoportjai szívatnak, könnyen elfogy a türelem. Arról nem beszélve, hogy ekkor már beállsz a malomkerékbe, mert ugye minek is a jobb cucc? Hogy jobb cuccban farmold tovább a DZ-t, mert mást nem igen tudsz csinálni.
  • wedge31
    Nem lesz jobb eleve a koncepció fail, szvsz. Egy zónába pve és pvp nem fér meg egymással, teljesen hülyeség, hogy nyugodtan farmolunk 3 órán keresztül és akkor valakinek eszébe jut, hogy mégis jobb ha szopunk egy kicsit ne hogy már jó legyen nekünk...

Szándékosan nagyon kevesen játszanak rogueként mert nem éri meg viszont annál többen csábulnak el ha már megvan a loot nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

43 órám már van a játékban tehát a ráforditott pénzt nekem már behozta de a endgame tartalom már egyáltalán nem vonz pedig még tíz szint hiányzik DZ-ben csak már unalmas, majd fél év múlva vissza nézek, bár az ubitól én nem várok csodát.