121260
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
SlickAdam #84371 Afrika -
#84370 én vagyok a világon az a csávó aki mindegyik witchernek adott több esélyt, és egyiket sem szerettem
a többi leírt cím alap
viszont hogy ontopic maradjunk, eddig két cím van, amit ps nélkül nem tudok játszani, és érdekelnek: persona (ebből csak az 5 fasza, vagy mind?), illetve a kingdom hearts
mi van még? -
#84369 Hát sajna szerintem sem az FF lesz nálad a nyerő. Gondolom Witcherek már leperegtek, de a Zó által is említett Dragon's Dogma szintén must play, meg a classic Planescape Torment mellé (ami godly level nálam), én mondanám még a Tides of Numenara-t és Tyranny-et is feltétlenül, ami hozzád közelebb fog állni, mint bármelyik FF. -
#84368 "Nálam sajnos a Warez Mini nem játszik, maradok legális vizeken."
Tudom. Egyetértek, de most nem fér bele nekem egyelőre a Switch, de majd fog, akkor majd vezeklek, megveszem "visszafelé" is, amit most toltam. Nem tudok mit kezdeni a Nintendo-val... egy nyomorék acc kellene a Classic minire meg netcsatlakozás és ennyi. Már fizetnék is. De nem... inkább viccesen kikacsintanak a kódban a warezosokra, hogy nesztek, tegyétek amit akartok, nosztalgiázzatok. Nem tudom ezt értelmezni se.
"A nem AAA alatt nem indie-t értettem. Simán idetartozik a PoE, az összes Divinity, az Elex."
Értem már mire gondolsz.
Secret of Mana? Nem most jön belőle PS4-re valami szupcsi kis rimék? Azt tuti tolni fogom! Spidy is érdekes lesz szerintem, Ratchet meg mindig alapvetés :-) -
#84367 Kingdom Hearts nagyon régóta a látókörömben van, de valamiért mindig kimaradt. Feltétlenül pótlom majd ezzel az újrakiadással... Persona dettó, mind kimaradtak eddig :-( -
Zóanagyvarázsló #84366 Igen, ez már nem a PS4-topikba való. Majd Switch-chaten -
Zóanagyvarázsló #84365 Nem vagyok róla meggyőződve, hogy az akció miatt populárisak, mert annyira nem is azok (ami meg igen, az Fallout 4 vagy AC: Origins, ha már AAAAAAAAAAAAAAAAARPG, a TES5-öt meglátjuk). A Mass Effect sem volt sosem igazán nagy blockbuster, bár felépítették szépen, de az Andromeda után parkolópályára került. A DX:HR szépen fogyott, de nem kiemelkedően, az MD meg soványan teljesít utána - a sorok között, illetve az iparági pletykákat véleményeket olvasva vagy SteamSpy-t nézve. Ehhez képes a Divinity: Original Sin 2 gyorsan elszórt milliója elég szép eredmény. Inkább az akciójátékok népszerűek az RPG-elemek, a progress miatt.
Nem véletlen, hogy a Sonynak sincs külön RPG-je. A Persona 5 egy régi széria folytatása és third-party egy közepes méretű kiadótól, japó közönségre szabva, ha AAA-nak véletlenül el is fogadjuk. -
#84364 :) -
BlackDahila #84363 Mivel játékosok ellen játszódik így nyilván nincs epikus Boss fight de az üss és gurulj mechanika stimmel. Építészeti stílus stim (ami jelegzetessége alapján nekem elég hogy a bloodborne t idézze. Sajnálom hogy te nem látod , de valószínűleg ker egyforma építészeti stílust se vennél észre , akkor reménytelen .
Egyébként csak idéztem amit a Gs oldalán írtak . Én látok benne fantáziát .
Egyébként a Monster hunter world is souls like szerintem :D De javítsatok ki ha tévedek -
#84362 Ja és mégvalami: évek óta itt a polcon a PoE, és nagyon könnyen lehet, hogy előbb fogom tolni a kettőt switchen. És erre van olyan magyarázat, ami kevésbé tudatos, de annál jobban kezdem érteni az okait. Majd erről valami más platformon értekezünk valamikor hosszabban. -
#84361 Egyébként a LO-ban sem lenne semmi olyan, amit ne láttunk volna bármikor bárkitől, csak egy nagyon jó mesét mesél, és nagyon jól. És végig feszes tudott maradni. Nem hajkurászott bele végtelen grindolásba, nem voltak felesleges kiállások, és csapongások sem. Ezek nálam ilyen alaptényezők, mert ugyebár eléggé szélsőséges tudok lenni, és ha valami leültet, akkor hamar baszom a sarokba dühösen. Valszeg ezért sem lettem jrpg téren nagyfogyasztó. -
#84360 basszameg ez a zelda botw olyan csodálatos olvasztókemence, hogy receptre írnám fel nektek. Komolyan. Az az a kategória, ami az összes itt említett kategóriába sikeresen lóg bele, és szedi ki belőle a jóságokat.
A DD volna még ilyen, csak egy rossz korszak szülötte, és végül lett egy jó nekifutása, de akkor meg már lekésett, meg kicsit lett volna igényesebb, meg jobban megtolva. De valahol abban éreztem még ugyanazt a mélységet, ami elveszett ezekkel a régi rpg-kkel érdekmúlás okán úgy, hogy közben kitömi a ma menő körítéssel. -
#84359 Persona engem nem kapott el. 8 órát adtam neki pedig.
Meg “sajnos” a Monster Hunter most ver mindent nálam. -
#84358 A Xeno2 holnap indul nálam, a persona meg radar alatt van, de az itteni posztok eléggé megerősítették, hogy biztos faszák az alapok, de azé pont annyira repetetív alibizés az is, mint gyak minden ami a témakörben jött az elmúlt 10 évben.
Meg nem is simerem, szart sem tudok az előéletéről senem. De szerintem az sem AAA kat.
Igen az arpg vonal az megy, hát ugye az is már leginkább Arpg, vagy AAAAAAAAAAAAA(rpg), és ez itt már eléggé el van gurulva Tinmanék oldszkúl crpg témájától. igen, vannak jó képviselői, reméljük az sem kurvul el végleg (bár nem jók a jelek), de azé ez egy másik kaszt. És szerintem legikább ez is az action miatt populáris még, ha egyáltalán az még.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.02.09. 23:19:09 -
Zóanagyvarázsló #84357 Mármint az AAA RPG-ket?
Én is azt mondom, hogy azokat többé-kevésbé igen. A jRPG-khez nem értek, de a Persona 5 vagy a Xenoblade 2 engem jobban megmozgat videók alapján, mint a Lost Odyssey. Ami nem jelent semmit.
Azért AAA-ban is volt pár nagyobb dobás, ha más nem, a Deus Ex: Human Revolution vagy a Mass Effect 2 viszonylag sokaknak rendesen bejött, tudtommal neked is. Persze ezek akciódúsabbak, és ez nem véletlen. A Witcher 3 meg elég egyértelmű. A Dragon's Dogma határeset, de arra még ráfogható, hogy AAA, úgy rémlik, a Capcom elég sok pénzt ölt bele. Persze azután is lett DD Online, illetve a szintén masszívan multisnak beharangozott PS4-exkluzív Deep Down, mely eltűnt a ködben.
De nekem őszintén szólva annyira nem hiányzik, ami az AAA-t és a műfaj viszonyát elnézve kinézne.
Minderről szerintem nemcsak az MMO-k tehetnek (annak idején meg ugye a Diablóval ölte meg őket a Blizzard a közkeletű felfogás szerint), hanem hogy mindennek sandboxnak kell lennie, és mindennek RPG-elemeket kell tartalmaznia, így a "komolyabb" RPG-k sokkal rétegebb dolognak számítanak, miközben sokmilliós példányszámokat akarnak (a DD esetében 10 millióról álmodtak). -
#84356 >A nem AAA alatt nem indie-t értettem.
Azt fezabálta az MMO világ, még mielőtt ez a generáció felbukkant volna. Ezen a vonalon a DA1 meg a LO voltak a két part utolsó említésre méltó címei, és én kb ott tettem le a lantot komolyabban. Ez nem a konzolgenerációval történt, még csak nem is a konzolok miatt alakult így, kinyírta a zsánert a picsába a WoW. Azóta sincs AAA körben nagy kedv a feltámasztására, mert a végén úgyis onlányban köt ki, ott meg egyébként is patakvér folyik minden szinten. Pedig igény lenne, de végeredményben mindig minden a lóvéról szól. -
Zóanagyvarázsló #84355 Az UC-k nekem is jöhetnek újból, de csak majd. Nem érzem sürgetőnek, és éppen ez a lényeg.
Nálam sajnos a Warez Mini nem játszik, maradok legális vizeken.
Részben egyetértek, de olyan mélységig, mint amikről beszéltünk szerintem kell az AAA. Nekem is van számos indie kedvencem, de egyikben sincs olyan szintű tartalom és mélység, mint a fentiekbe.
A nem AAA alatt nem indie-t értettem. Simán idetartozik a PoE, az összes Divinity, az Elex. A Gothicnál is megkérdőjelezhető, hogy valaha ebbe a kategóriába tartozott-e, bár a maga idejében a G3 10 millió dollár/euró körüliként regélt költségvetése nem számított nagyon alacsonynak, de a nagy nevek a duplájáról indultak.
Ahogy überkirály 2D platformert, point 'n' click vagy oldschool TBS-t kalandot le lehet gyártani relatíve olcsón, úgy felülnézetes/izometrikus RPG-t is. Nyilván jó, ha vannak Witcher 3-ak is, de nagyon nehéz olyan AAA RPG-t mondanom az elmúlt évekből rajta kívül, ami egyáltalán az érdeklődésemet felkeltette. (Konkrétan a Deus Exeken kívül a Dragon's Dogma volt a legfrissebb cucc, amit végigjátszottam, háromszor is.)
Most meg nálam nem FF1, hanem ez megy, meg majd a SNES-es Secret of Mana, de PPSSPP-vel be van tervezve az FF is.
Nem nehéz belátni, hogy túlkoros vagyok a PS4-hez. Remélem, hogy a Ratchet-reboot hátha tényleg jó (a PS2-es részek nagy kedvenceim), illetve hogy a Spider-Man tartalmaz játékot is. A Naughtyról úgyis tudom, hogy hozza a kötelezőt, de azt is, hogy játékmenetet tekintve nincsenek ambícióik. -
#84354 Akit ige azt megtudjuk , a sok kommentből, amit neked írnak majd ez miatt. :D -
#84353 Jaj a Persona 5-öt elfelejtettem. De hát az kit érdekel ? :D -
#84352 "Tényleg... ajánljon a topik egy JÓ RPG vagy jRPG-t PS4-re, ami nem elérhető PC-n vagy X-en."
Nincs olyan. Ha van is az a nagyon extrém cukiságos, school life, only japán cuccok, amik annyira sablonosak, hogy tényleg csak a japánok tudják értékelni
Kingdom Hearts esetleg (épp frissítést tartok belőle a kollekcióval,mielőtt jön a 3. rész,mert rémesen komplikált sztorija van, nem is nézné ki belőle az ember), de az nem a klasszikus jrpg, realtime, flashy harcos jóság -
#84351 Kételkedem, hogy ebből akár 3 is igaz lenne arra a játékra. :) -
TomStorm #84350 Jól van megvettem MHW-t Store-ba nem variálok tovább!
Már töltöm is.Hamar lennt lesz mert nincs olyan nagy mérete -
#84349 oké, asszem egy húron pendülünk ha rpgről van szó - szóval tényleg nem a final fantasy sorozatot keresem -
#84348 Szerintem eljött a pillanat, amikor érdemes lenne tisztázni, mi az a souls-like:
- hasonló alapokon nyugszik, mint a Dark Souls. (De nyilván nem kell, hogy fantasy legyen, más közegben is lehet souls-like!)
- nehéznek mondható, szinte mindenki számára rendes kihívást nyújt
- összetett harcrendszer
- spártai élet és életerő managment (nincs félistenné válás)
- a karakter helyett inkább kijelenthető, hogy maga a játékos az aki fejlődik, mert folyamatosan tanul és alkalmazkodik
- maga a játékmenet erősen harc központú és arra fókuszál, hogy kiismerd az egyes ellenfelek harci jellemzőit, mozgási mintázatát
- kellően egyedi és jellemzően nehéz boss harcok
- Bonus: A pályatervezés során idővel megnyitható rövidítések.
Úgy vélem, hogy az a játék, mely eleget tesz a fenti kritériumok szinte mindegyikének az nyugodtan sorolható a Souls-like játékok közé, így a Lords of The Fallen, Nioh, The Surge vastagon ide sorolandók. -
#84347 Sok részt letoltam, de szerintem itt Seth lesz ebben a nagy király.
Nálam lepergett az 1. rész fele, a 3. rész 3/4-e, a VII, VIII, IX, X. rész teljesen az X-2 kb. félig. Ez azt gondolom jól mutatja, hogy a FF játékok körül azért nem egészen annyira rózsás a helyzet. A régebbi részek harcrendszere elavult (attack, defend, magic, use item, turn based alapon) és a későbbi ATB-re való csere (körökre osztott harcrendszer leváltása aktív kaszabra) nem feltétlenül segít azon, hogy elég hamar unalmassá és fájóan, kínzóan repetitívvé válnak a harcok.
Egy jó RPG-ben szerintem nem az ellenfelek mennyisége, hanem azok harcmodora, változatossága, a legyőzésük nehézsége dominál. Erre szerintem őrületesen jó példa a Gothic! Ott ez kiválóan működött! Nem 4232342 db. ellenfél volt mondjuk tőled jobbra a hegyen, hanem volt 4-6, de azok olyanok, hogy előtte fél napig készültél a velük való harcra és persze láttad, hogy ott vannak, mászkálnak.
A Final Fantasy ezzel szemben a mennyiségben látja leginkább a megoldást és a gameplay simán 70%-át olyan harcok teszik ki, melyekhez komoly monotonitás tűrőképesség kell. Ráadásul a random encounter nagyon megkeseríti az ember életét, de ha ezt kiveszed belőle (van erre pl. item, ami rendkívül lecsökkenti a számukat), akkor meg majd mire elérsz xy bosshoz kiderül, hogy nem vagy elég magas szintű, mehetsz grindelni. Sigh :-/
Az FF-ek a történetmesélésben, látványban, zenében, stílusban, hangulatban tudnak erősek lenni és persze a szemet gyönyörködtető idézéseket se egyhamar unja meg az ember, ahogy a főbb karakterek is elég rendesen ki vannak dolgozva. -
#84346 Bloodborne? az meg ez a BR közt én látom a különbséget. :D -
#84345 Ne is mondd wishen van már megjelenés óta, de mindig más játékra vertem el a rá szánt lét. Tudom, hogy legalább olyan jó, ha nem jobb, mint az elődje. -
#84344 final fantasyk azok elvileg nagyon faszák, nemde?
a kérdésedre amúgy engem is érdekel a válasz, mer ha vannak minőségi rpgk ps4re, már szaladok is a boltba -
#84343 Akkor ajánlom a Sky Force Reloaded-et is, ha esetleg nem volt meg ;) -
BlackDahila #84342 Bloodborne amúgy. hogy mért? Mert a környezek ugyan úgy ezen a darkos gothic viktoriánus témán alapszik amit a bloodbone-n kívül nem sok helyen láthattunk szerintem. Battleroyalként furcsa egy rpg- de meglátjuk :D -
#84341 Az igénytelen jelzőt ott el is buktad, hogy "Gothic 1-2, Divinity, Pillars"... ez inkább az ellentettje lesz
A Gothic 3 az viszont... hugh. Hogy lehetne róla emberi nyelven nyilatkozni: Elszúrták. De annyira, hogy a community patch-el toltam pár éve és nem bírtam végigvinni, mert olyan alpári igénytelenségekbe futottam bele még így rendre, hogy feladtam.
A 4. részre meg rá se mertem nézni még, ahogy hallottam jobb is nekem így.
Azért PS4-re nem sok olyan RPG jön ami miatt érdemes ezt a konzolt venni. Ezek az n+1. jRPG erőlködések szerintem már nem csak manapság, de már pár éve is kevesek voltak. Utoljára igazán jó jRPG-vel X360-on toltam a Lost Odyssey-el. Na azért megérte konzolt venni.
Tényleg... ajánljon a topik egy JÓ RPG vagy jRPG-t PS4-re, ami nem elérhető PC-n vagy X-en. -
#84340 UC 1-3 nálam is lepergett még PS3-on, de azért "minap" csak megvettem a collectiont belőle PS4-re is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kimaxolgassam majd. Miért? Nemtom, jópofa volt, jól elvoltam vele anno, talán emiatt. Most amúgy Snake Pass-t maxolgatok... utoljára ennyire jó pure gameplay-el bíró játék nálam a Neon Drive és a Sky Force voltak. Azokkal is amit műveltem az már beteges szint (insane fokozatos letolások pl.). De a lényeg, hogy a Snake Pass remekül illik ebbe a sorba.
Mellé PSP-n Final Fantasy 1 pörög és kiválóan szórakozom, noha a random encounter eltúlzása talán egyetlen FF részre sem jellemző annyira mint erre. Szó szerint egyetlen mozdulatot teszel enemy, majd megint egyet és megint enemy, megint és megint és megint és megint és megint. Cserébe az a fizetség, hogy első kézből tapasztalom a legenda születését, az igazi alapokat és ez azért priceless.
Na de elkalandoztam, vissza az UC-re. Még nálam se pörgött a 2 új UC rész és nem is értem miért, pedig már voltak korrekt árban. Nem tudom, mindig volt érdekesebb.
DeS is azért jó tapasztalás kicsit, mint amiért az éppen emiatt általam megemlített FF 1. Nem mellesleg a DeS egy jó játék, de ha még 1x ki kéne platináznom inkább 5 liter vért adnék. Jobban járnék.
"nem kell nekem a tévé alá méregdrágán 10 hiányos "Mini", akármilyen igényes is"
Sajnos a Mini-k jó kis vasak, de a warez rá az egyetlen út és ettől most már nekem sincs jó érzésem, ezért kéne a Virtual Console és emiatt a Switch, meg persze a mobilitás. SNES Classic Minit már olyan szintre tolták, hogy PS1-es, meg Sega játékokat futtat, ja meg pl. Mame cuccokat.
"De a túsztartásuk kapcsán egyre inkább csak vállat vonni tudok."
Ha nagyon szigorúak vagyunk 15 címet akkor is összeszedünk amit ildomos letolni PS4-en és akkor csak idén jön még 4, ami esélyes, hogy megint eléggé betalál.
"Ahhoz egyébként szerintem kell AAA, hogy új BG vagy Fallout szülessen. Olcsón is lehet zseniálisat és ütősen kinézőt alkotni"
Részben egyetértek, de olyan mélységig, mint amikről beszéltünk szerintem kell az AAA. Nekem is van számos indie kedvencem, de egyikben sincs olyan szintű tartalom és mélység, mint a fentiekbe. -
SlickAdam #84339 azt hittem mar Monster Hunter-röl beszelsz -
#84338 féloff. Kipróbáltam ezt a Huntot pcn. Hát ez nem a szokásos PR alpha, hanem tényleges. Rég játszottam ennyire optimalizálatlan játékkal. A concept mindenesetre nagyon jó és az atmoszféra is. Elvileg PC release után valamikor jön majd konzolra is bár PCn még EAbe sincs és onnan minimum még 1 év. Szóval konzolra nem mostanában fog jönni -
TomStorm #84337 Hétvégén még eldöntöm:D
Most úgyis Lost Legacy-t játszom bár szerintem már a vége fele vagyok..
Késő este BF2 multi meg hétvégén.
Bár legbelül úgy érzem MHW kell,ja:) -
#84336 BF2 AMAról infók mik jönnek. Én félreraktam, majd pár hónap múlva lehet ránézek
Highlights:
Some of the seasonal content is predetermined, mainly the seasons that tie into new films, but all the other seasons will follow whatever the community is currently asking for.
Seasonal content itself will vary wildly. Some will have a bunch of new heroes and planets (they're clear they will sometimes release more than 2 heroes at times), while others won't have heroes and will instead focus on things like overhauls, new features, and new game modes.
The next patch will add all multiplayer planets to arcade, and all future planets are planned to work with all game modes at launch.
The post launch support team is larger than the team that made all the season pass content for Battlefront 1.
There will be Clone Wars content coming to the game. It sounds like Captain Rex might be one of the heroes, given the developer posts one of Rex's quotes in his response, but that could have just been a joke as well, given there was a Rex hashtag in the question.
There will be a character customization system coming to the game.
New PvE modes are coming where you fight larger scale battles with both vehicles and trooper classes.
There's a new mode that's "a more open, free-flowing large mode like Conquest", but it's not a "direct port" of the Battlefield mode.
Team shuffle and team balancing are coming in, along with balance changes in general.
You will be able to select the era you would like to play multiplayer in in the near future.
There will be returning maps from Battlefront 1.
There will be a variety of UI updates, along with a bunch of toggles like seeing non-holographic mods in the menus.
They're looking into FoV sliders for consoles and more graphics options for PC.
There are more announcers being added.
More flying maps are coming. Some of them will not be in space.
There's a squad system being added (though it will be slightly different).
Private matches are coming back, but it will be a while off, as there's a bunch of features they want to add relative to the Battlefront 1 implementation that they want to have ready before they launch this.
There's a spectator mode coming eventually, but other things are higher priority.
Online co-op for arcade is coming back a la Battlefront 1, but it is a while off still.
There's no planned new story mode content currently, but they're not taking it off the table.
The progression overhaul is coming, but as mentioned previously, they will be unveiling it in March.
Zam Wessel is probably not being added to the game.
They will be doing more AMAs like this in the future.
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2018.02.09. 20:17:11 -
#84335 rendben! :)
fent leszek csak irj a chat-be ha leszel.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.02.09. 20:15:34 -
#84334 tvicss -
#84333 emlékszem már a gothic3 is ilyen volt hogy kellett neki egy jó fél év bugfix mire játszható lett, pedig az se mai darab már
ez van, anno azért nehezebb volt patchet kihajítani pre-steam időkben, amikor cdn meg dvdn érkezett a produkt - annak működnie kellett különben szopás volt
manapság.. kiszarják full bugosan, aztán majd ha nagyon kedvük van, peccselnek
az új falloutok... hát, ha nem falloutként tolja az ember, akkor a 3. rész még egy fasza cucc, a 4.-kel már nekem se volt gusztusom 10 percnél többet tölteni, pedig én igénytelen vagyok :) -
#84332 Már minden Das, amibe lehet gurulni. :D