121260

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Tatyla
    Kis helyzet jelentés a Monster Hunter Worldből.
    65 óra után még mindig csak HR14 vagyok igaz már csak három Elder Dragon választ el a történet finálétól, de ugye itt a játék nem áll meg mivel unlockolódik az xp és lehet gyakni tovább. Azt hiszem van mint tanulni játék mechanikailag a Destinynek és társaiknak.
  • darkSectorxxx #84410
    "Így hoz ki minden játékból többet a PS4 Pro új szoftvere

Eddig több játékban gyakorlatilag semmilyen grafikai javulást nem kaptunk, ha PlayStation 4 Pro gépünket nem egy 4K-s tévére kötöttük, a legújabb szoftver viszont ezen is javít majd.

Sokan tették fel a kérdést a PlayStation 4 és az Xbox One X megjelenésekor, hogy van-e értelme az új konzolra váltaniuk, ha nem terveznek 4K-s tévét szerezni hozzá. Erre a leggyakrabban azt a választ kaphatták, hogy a magasabb felbontású kép leskálázásával jobb minőségű képet kaphatnak, de ez a PlayStation 4 Pro esetében sok játékra nem volt igaz. A legújabb szoftverfrissítéssel viszont adott egy kerülőutat a Sony.

Számos játék egyszerűen annak fényében választja meg a renderelés felbontását, hogy milyen felbontású képernyőre van kötve a konzol. Az 5.5-ös PlayStation fimrware-ben (ami jelenleg a bétatesztben kipróbálható) viszont megérkezik egy általános supersampling-opció, amivel a rendszer átveri a játékot és elhiteti vele, hogy egy 4K-s kijelzőre küld képet, majd ezt skálázza le a PS4 Pro 1080p-re. A feature-t alaposan megvizsgálta a Digital Foundry csapatait és az alábbi videóban meg is osztották tapasztalataikat. Ebből kiderül, hogy például a FIFA 18, vagy az Assassin's Creed: The Ezio Collection esetében hibátlanul működik a megoldás, de sajnos néhány játékban valamilyen árat kell fizetnünk a fűrészfogas élek eltüntetéséért.

A Rocket League-ben például le kell mondnunk a Full HD felbontás esetében bekapcsolt ambient occlusion és motion blur effektekről, a The Last Guardian és a Call of Duty: Black Ops III esetében pedig a frame rate nem a legjobb a 4K-ról leskálázott kép esetében. Az olyan játékok esetében, mint a Dishonored 2, vagy a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, ahol nem 2106p-ben, hanem mindössze 1440p-ben renderel a PS4 Pro a 4K-s módban, nem annyira éri meg a supersamplinget választani, ugyanis nem javul igazán sokat a Full HD-s felbontású végeredmény.

A Digital Foundry csapata kiemelte, hogy a másik 4K-s konzol, az Xbox One X esetében a gép szoftvere szándékosan nem árulja el a játéknak, milyen kijelzőre van kötve a konzol, így a fejlesztőknek mindenképpen a játékbeli opciók között kell megjelenítenie a különböző képernyőkre vonatkozó beállításokat, így a supersampling ott az első naptól kezdve működött minden cím esetében."

• darkSectorxxx #84409
    :D
  • Zóanagyvarázsló
    Kőbe vésett ARPG-definícióról aligha beszélhetünk. A Shadow over Mystara vagy a Tower of Doom szerint pöpec volt, de az biztos, hogy RPG-pótléknak nem vetném be, mint az/más akció-RPG-ket. Egy Deus Exben vagy Mass Effectben a harc szinte másodlagos, akkor is, ha a játékidő nagy részét teszi ki, egy beat' em upban meg az a lényeg.

A Dragon's Crownt meg nem ismerem még, azt nem tudom minősíteni.

• Zóanagyvarázsló
    A Secret of Mana jön PS4 mellett Vitára és Steamre is. A Square eddigi FF-felújításai szerintem borzasztóan néznek 3D-sen. Ez már vállalhatóbbnak tűnik, de a SNES-es jobban tetszik, eleve imádom a SNES-korszak látványát. Hangulatos, hozza korának színvonalát, az új meg friss játéknak olcsó, és túl generic. Biztos nem adok ki komoly pénzt a túlárazott újért, ha eközben a régi már kéznél van.

Az összevetéshez itt egy videó:

Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.02.12. 00:29:02
  • n000rbi
    ...de milyen spinoff :O Vért hugyozok crushingon, de már szerintem nem sok van a végéig :)
  • Rage47
    :DDDDD
    akkor kihagyom
    vagy mégsem
    majd meglátom, milyen az összefoglaló...
  • TDC Geronimo
    DLCnek indult, de a lost legacy nem DLC, hanem spinoff lett.
  • TomStorm
    Ahoz képest,hogy "DLC" Lost Legacy 14.5 óra volt nehéz fokozaton.
    Ez Király volt!Végig.

Most kezdődhet Monster Hunter!
  • AntiHero
    Monster Hunterbe fektes ennyi időt az legalább multiplayer. :D
  • darkSectorxxx #84401
    Hát a Comunity szerint valaki tuti mert ~400000 Isten gyilkosság tötrtént. :D
    Ezeket a fegyókat meg cuccokat máshol nem lehet még csak megvenni sem.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.02.11. 19:16:31
  • Kongy
    Játszik még rajtad kívül valaki a játékkal?
  • darkSectorxxx #84399
    Eddigi cuccaim
  • darkSectorxxx #84398
    ACO Community -> (pajzs + jogar)
  • balee4
    Kár, hogy szinte szart se látni.
  • Moby
    Kingdom Hearts HD I.5 + II.5 Remix

HK sztórban most ~6e (english ver.)-

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Ugyanott ~7e.
  • TDC Geronimo
    Beindult a GoW marketing gépezet

• Tinman #84394
    Wow! Thx, ez így egyszerű lesz akkor, első akciónál be is rántom őket.
  • Seth
    Nagyon egyszerű dolgod van, ezeket kell megvenned PS4-re és you're good to go :D

Kingdom Hearts HD I.5 + II.5 Remix
    Tartalmaz 6 játékot(KH I-II,Chain of Memories,358/2 Days,Birth by Sleep,Re:Coded) amiből kettő nem játszható.
    Ezek a 358/2 Days és a Re:Coded, amik annó Nintendo DS-re jöttek ki. Gondolom túl sok meló lett volna ezeket HD-ba rendberakni, így csak mint egy videó nézheted őket. A gameplay is hagyott némi kívánnivalót, mondhatni borzalmasak voltak :) A KHI és a Chain of Memories is elég nehezen mehet le már sokak gyomrán

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue
    Ez tartalmazza a Dream Drop Distance-ot és a 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage-ot , mindegyik játszható. Emellé passzintottak be még egy 1 órás CG filmet, Back Cover címmel

Szóval ennyi, ez a két csomagocska kell csak, a menüjében minden úgy van ahogy kell,szépen sorba vannak rakva a játékok és úgy kell őket játszani is

Utoljára szerkesztette: Seth, 2018.02.11. 10:35:45
  • Tinman #84392
    @Seth: Ja értem... nekem nagyon a listám elején a Kingdom Come. Egyszerűen érzem, hogy ütni fog, mint a Hilti.

@Moby: Muramasa és Odin Spehere is alapvetés. Múltkor csak azért nem vettem meg a PS3-re leakciózott Dragon's Crown-t mert pont akkor botlottam bele abba a hírbe, amiben írták, hogy jön PS4-re.

@Seth: A Kingdom Hearts listádat elmentem, erősen pótolni kéne, már csak az a kérdés, hogy ezeket mennyire tudjuk majd pótolni mai konzolokon. Nekem ilyen rimékek is jók, de utána kell néznem, mire mi jött ki, mert a KH számozása enyhén szólva is kaotikus egy laikus gamer számára.

Ezek a nevek, hogy 0.2, 358/2, meg 2.8 + 1.5 + 2.5??? Agyrém!
  • Seth
    Nemhogy az előző kettő, de az összes rész ismerete kötelező, de tényleg.
    Ilyen sorrendben:
    Kingdom Hearts 1 Final Mix
    Kingdom Hearts Chain Of Memories
    Kingdom Hearts 358/2 Days
    Kingdom Hearts 2 Final Mix
    Kingdom Hearts Birth By Sleep
    Kingdom Hearts Re:Coded
    Kingdom Hearts Dream Drop Distance
    Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage
    és végül egy animációs film a Kingdom Hearts Back Cover

Persze majd biztos lesz egy szép kis zanzásított összefoglaló a 3. részben, de ha mindent érteni akarsz akkor kell minden :)

• darkSectorxxx #84390
    :)

Amúgy arra panaszkodtak másik topban hogy nem mindenkinél látszik a kép, valszeg méret vagy webhely miatt, ide másolom mind2-őt kicsibe, hátha igy mindenki látja, már akit érdekel ugye:

Na akkor:

• Droughert
    Monster Hunter esetén a rajongás helyett nyugodtan írhatjuk a függőséget...
    Utoljára szerkesztette: Droughert, 2018.02.10. 21:47:46
  • Rage47
    kell az előző 2 rész ismerete ehhez?
  • darkSectorxxx #84387
    Monster Hunter rajongóknak:

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.02.10. 20:57:06
  • Moby
    És a H&S játékok amúgy nem ARPG zsánerbe sorolódnak?

/mármint mi a tényleges különbség egy oldalnézetes, egy izometrikus, egy tps vagy egy fps nézetű arpg között? Az arpg főleg a buttonsmahsereket gyűjti. Amik ugyebár harcban azok, mindamellett erősen rpg jegyekkel működnek.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.02.10. 16:46:53
  • Seth
    Nemtom, arcade hack&slash ? :D
  • Moby
    És ez milyen genre?
  • Seth
    Ugyanez:

• Moby
    Hámicsoda? :)
  • Seth
    Csak nehogy csalódj, mert az nem jrpg :)
  • Moby
    Ja igen, (a)jrpg. Magamnak is emlékeztető: nekem kimaradt ps3-on és vitán is a Dragon's Crown. Már nagyon a végén jött, már minden a ps4 körül forgott nálam. De jön ps4-re, májusban. Aki nem ismerné: artban és csöcsökben nagyon erős cucc :) Immáron 4K-ban (viszont sajnos teljes árban).
  • Seth
    Itt nincs olyan mint pl. steam-nél, nem csekkol semmiféle dátumot a PS4, simán játszható. Persze csak a lemezes, digitálisan várni kell a pontos dátumra
    Pár bolt már kiküldte. Nekem is meglenne, ha megrendeltem volna, de egyelőre nem érdekel
  • Tinman #84378
    Ezt meglepve hallom. Jó a harcrendszer nem egy A+ class, de még mindig jobb, mint kb. bármelyik FF részé.

A helyzet az, hogy sajna nem nagyon akad sys seller jRPG/RPG PS4-re úgy tűnik... ha csak a Persona nem jön be neked.

Amúgy Kingdom Come szerintem nagyon rendben lesz, de én is PC-n tolom majd.
  • Tinman #84377
    Bocsi az értetlenkedésemet, de ez igazából még nem játszható nem? Úgy értem a megjelenés még kb. 3 nap nem?
  • Seth
    Kingdom Come Deliverance egy aprócska 23 GB day-one patch-el indít, gyönyörűséges :D
    Ezek szerintem már tavaly nyáron kinyomtatták a lemezeket :D
  • SlickAdam
  • TDC Geronimo
    ez még mindig nagyon jól néz ki
  • n000rbi
    Nekem ez a Disney-Square crossover még mindig tetszik :)
  • Seth
    Csak emlegetni kellett és befutott két KH III trailer :)