121471

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Moby
    És? Elmész->veszel. A bótoknak annyi van, hogy el is adnak belőle :)
  • Voltan
    Mennyire nehéz? Ebben is eléggé ellentmondásos dolgokat olvastam.
  • Moby
    Ja, nagyon nehezen léptem ki én is belőle, folyamatosan ment ez a "nacsakmégottkörülnézekicsit" :)
  • TomStorm
    Az mondjuk elég komoly.Kár hogy nincs most Ps4-em tolnám én is:(
  • AntiHero
    Azt észrevettétek amúgy, hogy minden úgy marad a világban ahogy hagytad? Még a hullák is ott maradnak az úton..amiket pl a játék elején öltél meg.
  • AntiHero
    Azért éjféltől reggel 5ig jàtszani...

Màr pedig a Days Gone-t elindult aztàn màr csak azt veszem észre, hogy kint vilàgosodik.

Az elején tartok még, de nincs ezzel eddig semmi baj. Úgy beszippantja az embert.
    Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2019.04.26. 11:37:49
  • Voltan
    Szerintem egy szakmailag jó kritikának a gerince objektív kell, hogy legyen. Legalább addig a szintig, hogy ki lehessen jelenteni, hogy ez a produktum egy értékes dolog, érdemes megnézni, hogy tetszik-e, illetve értéktelen szemét, ne is foglalkozzon vele senki. Ez kell, hogy legyen az alap.

Az a kritikus, aki úgy ad pontot, hogy pl. - engem a zombi téma nem érdekel, meg ma amúgy is szar napom van, haggyábékén, 1.5 pont. - az nem kritikus. Szerintem.

És persze, az értékelés szubjektív, valóban, de ha objektív faktorokat nem vesz figyelembe, akkor menjen inkább a teszkóba takarítani. Szerintem.

Amúgy ez egy jó vitatéma, és nincs "jó válasz" a kérdésre, el lehet rajta filózni.
  • ppista
    Egy kritika bizonyos része lehet objektív, de az értékelése MINDIG (ide most gigantikus betűket kell elképzelni) szubjektív. Más egyszerűen nem is lehet.
  • Voltan
    Persze, de nem is csak a küllemről van szó.
    Azt hiszem, hogy valakitől, aki abból él, hogy bizonyos alkotásokat elemez - mindegy, hogy mi az, színház, film, könyv, játék - attól elvárható, hogy értsen az adott műfajhoz, tisztában legyen a sajátosságaival, és szerteágazó ismeretei legyenek a témában, valamint képes legyen objektíven felismerni a pozitív és negatív dolgokat. Nyilván a szubjektív vonalat nem lehet teljesen kizárni, ez rendben van.

De ha a szórás ilyen 80% körüli egy azon alkotás értékelésekor, ott valami szerintem nagyon nincs rendben...
    Ezt a Steam review-k is tudják, azok meg nem kapnak érte pénzt :D
  • Moby
    Könyvoff
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hamár karóraoff elfér, ennek is kell hely.
    Gyerekeseknek nagyonagyonnagyon jó szívvel ajánlom. ZSE-Ni-Á-LIS. Van vagy 8 kötet, korosztályra, témára, ezzel érdemes kezdeni. PErsze a varázskellékeket nem milliókért megvenni innen, én megvettem minden párszáz forintokért (mindenből kettő kell nálunk): varázskavicsot ásványboltból, álompárnát ikeából, stbstb.
    Örök klasszikus nálunk, ez megy messze a legtöbbet (meg a folytatások). Bár lett volna ilyen, amikor én voltam gyerek(meg olvasnihajlandó szülő persze).

• Tinman #94342
    Pedig egyszerű. Sokan alkalmatlanok kritikusnak. Sok kritikusnak onnan indul a gaming, hogy Halo, meg Xbox... ezektől mit is várunk.

Aki csak a szép grafikát látja, az csúnyán tévúton jár. Meg lehet nézni, hogy egy Super Mario Brothers 1, ami cirka 35 éves(!) cím mennyire képes szórakoztatni, meg mennyire képes erre egy szuper grafikás mai játék. A grafika jó ha harmadlagos súlyozásnak felel meg értékeléskor. Jelenleg is jönnek ki olyan címek, melyek küllem inkább a 2000-es éveket hozza, de a gameplay pazar: pl. Spelunky, Stardew Valley, de hosszú a sor.
  • Voltan
    A Days Gone kritikákat olvasgatva felmerült egy sokszor előrángatott téma (nálam legalábbis), miszerint mennyire kell, illetve lehet objektív ez a műfaj, mármint a kritika - hivatásosoktól, úgy értem.

Szerintem elkerülhetetlen a szubjektivitás a műfajban természetesen, de mivel ezek a kritikusok elvileg "szakemberek" kellene, hogy legyenek, bizonyos objektív alapvetések tekintetében konszenzusnak kéne lennie. Namost ilyenkor elgondolkodok azon, hogy ugyanaz az alkotás a profi újságírók körében hogy helyezkedhet el a skálán 1.5/5 (okádék szar, bottal se piszkáld meg) és 8,6/10, 9/10 (marha jó cucc, feltétlen vedd meg imádni fogod) kategóriák között???
    Itt valami nagyon nem stimmel. A szubjektív faktor miatt egy mondjuk 30%-os szórás teljesen rendben lenne, de ez így nevetséges.

Nyilván az átlag userek metacritic-es értékelése az egy dolog, tőlük nem lehet elvárni szakmaiságot, de basszus, az újságíróktól azért lehetne. Tudom, régi lemez már ez is, csak gondoltam leírom, mert ezen vakarom itt a fejem éppen.
  • Ulthanito
    Szerintem a summer sale-ben ez már 50% off lesz, akkor hómolva, fejenként ötezerért kiváló szórakozást fog nyújtani, az biztos! Kíváncsi vagyok a játékra, de még a Sekiro platináig sokat kell izzadnom.
  • Ulthanito
    "Mesélek egyet a srácoknak"

• Tinman #94338
    Megvárom miután letoltad, utána felszívom mit írtok róla.
  • darkSectorxxx #94337
    Rohadt jól néz ki a Days Gone...

Csak szerintem nagyin nehéz :)
  • TDC Geronimo
    Na aludni is kéne. Eddig marha jó kis game ez. HDR implementáció gyönyörű
  • TDC Geronimo
    Ja most tolom én is. Iszonyat jól néz ki. Hangok, gunplay, animok jók nagyon. Sok a gyűjtögetés meg craft, de én ezeket imádom. Ami kicsit zavaró az az átmenet gameplay és átvezetők között. Főleg GoW egy shotos megoldása után :D
  • Moby
    Na nem megy ez a játék egyelőre innen sehova. ittmarad papánál egy végigjátszásra :D

Rohadtjó. A pontszámok fasságok. Kurvaszép. Jók a hangok. Lehet szníkelni. Loothegyek. Tök jó a gunplay, van impact.
    MI A TÖKÖM KELL EZEKNEK MÉG?

Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.04.26. 00:08:38
  • TDC Geronimo
    Csak hogy képben legyünk a pontszámokkal

Knack - 54
    Knack 2 - 69
    The Order 1886 - 63
    Driveclub - 71
    Killzone Shadowfall - 73

Ezek közül én mindegyiket élveztem :)
  • TDC Geronimo
    Én pont ezért vettem. Én szeretem az open world meg survivalos játékokat. Elég repetatív azt mondják, de ha szereted a gameplayt, akkor szerintem ez se lesz akkora gond. meg aztán melyik open world játék nem az...
  • Moby
    Ja, meg pro tulajok vegyetek füldugót. Az én szarrá moddolt gépemen is hallom, hogy már felszállt volna, ha nem lenne megcsinálva.

/persze a gépemre is ráférne már egy takarítás, lehet, hogy ennek is köszönhető, a spiderman óta csak a gyerekek játszanak rajta. Kissé kikerül a fókuszból egy ideje.
  • Moby
    Nya, Days Gone first impression

Ez a játék szép! Mármint SZÉÉÉÉÉP! Tényleg. Sokkal rondábbnak tűnt a videókból, de itt a tévén, HDR-ben, ónincsezzelsemmibajkérem.
    Irányítás jó. Nincs semmi inputlag, szándékosan nehezítve van, de ez irányított, és jól áll neki. Egyébként láthatóan nem könnyű ajáték, sok resource managelés lesz itt, amit én nagyon bírok. Elsőre nagyon fura, zavaró, furán zavaró az, hogy az elemlámpa nem a karakternél van, hanem nálam. Viszonylag hamar megszoktam, de addig nagyon weird. Persze még mesél és tanít, viszonylag keveset kapom meg a kontrolt, de amit eddig láttam, abból kb semmi nem indokolja a szar pontokat. A modellek nagyon szépek, a facial mocap kiemelkedő minőségű. A frém sem kiugróan szar, olyan átlagos-konzolos. Nagy texturastreaming gondok sem voltak eddig, messze nem egy divison2.
    Oké, az egész azért nem egy god of war, de én ezzel tök szívesen játszom. Ha nem feneklik meg valahol, akkor nem lesz itt semmi különösebb baj. Ez egy egészen használható játéknak tűnik a maga zsánerében, kifejezetten szép és atmoszférikus környezetben, amiben azért tapinthatóan ott van ám a sonyexes törődés. Még azt is mondanám, hogy van benne némi lélek is. Nem egy ilyen összebaszott valami iparosmunka, mint ami a pontozásból lejön. Ne fossatok tőle, ez nem egy rossz és csúnya játék. Uncsi még lehet, alig láttam még belőle valamit, de a mechnikát szerintem rohadtul ismerjük. Abban nem számítok meglepetésekre, de nekem az ilyenek bejönnek.
  • Moby
    off
    Semmi komoly, de utcai viselethez tökéletes. Könnyű, kicsi, bármihez fel lehet venni, és nem csapják le értem a csuklóm, de ugyanakkor viszonylag mutatós.
  • Moby
    Már jódeje, de ebből látszik, hogy ritkulnak az exkluzívok a gen végére :)
  • Tikal #94327
    Megkérdezhetem milyen óra az rajtad?
  • n000rbi
    Látom kocsit cseréltél
  • Moby
    Mesélek egyet a srácoknak, aztán fejbelövök pár zombit :D
  • TDC Geronimo
    mikor kezded? :)
  • AntiHero
    Valaki a Lost sorozatot is lehúzta. :D

Sokan alapból rossz szàj ízzel àllnak a jàtékhoz, mert a "zombis" téma màr uncsi. Újat nem nagyon lehet kitalàlni.

Viszont azt mondjàk a videós tesztek, hogy ha teknóba meg újjítàsba elég felemàs. Sőt megvàltó dolgokat nem is mutat a jàték...de a story az jó legalàbb.

Kinek mi. Éjfél utàn kipróbàlom aztàn első élményeket leírom.
  • TDC Geronimo
    Ez lesz a másik vételem jövő hónapban

• Moby
    Van má DF elemzés is. Ha jót nem is, de legalább igazságos munkát végeztek a bendi szagemberek: ugyanazt a szart kapja mindenki :D

• Moby
    A próféta vezesse a kezed a billentyűzet felett!
  • Moby
    Tőlem végigverhetjük a ps5 érát is azzal, hogy én mindig úgy csinálok, mintha nem venném meg az aaa exkluzívokat, te meg mindig úgy csinálsz majd, mintha meglepődnél azon, hogy mégis :D

/ha vállalhatatlanul szarul fut, és amiatt adom el, akkor már csak ps5-re veszem újra. Ami nem is akkora tragédia, mert ez a forgatókönyv tartalmazza azt is, hogy a ps5 jobban futtatja majd a játékokat.
  • Tinman #94318
    Miután letoltad, azonnal :-D
  • TDC Geronimo
    Így legyen lottó ötösöm :D

Na most tapasztalatból mondom, hogy még ma jön a rage postod a játékról és lehet el is adod, DE... később meg fogod venni, le fogod tolni és azt fogod mondani nem is volt annyira rossz.

Tehát inkább vegyél egy mély levegőt és skippeld az első részt :D
  • Moby
    Aszondod megy holnap a játékaim.hu-ra? :)
  • TDC Geronimo
  • Tinman #94314
    Days Gone

The Guardian: 3/5
    EGM: 5.5/10
    Eurogamer
    Destructoid: 6/10
    The Verge
    Slant Magazine: 1.5/5
    Game Informer: 7.75/10
    Videogamer.com: 8/10
    Gamespot: 5/10
    IGN: 6.5/10
    Attack of the Fanboy: 4/5
    TheSixthAxis: 6/10
    PlayStation Universe: 8/10
    Metro: 6/10
    Press Start: 7/10
    Next Gen Base: 8.5/10
    Push Square: 7/10

Amire a Gamespot meg az IGN is húzza a száját, ott már baj van. Day1. Pre-order.
  • n000rbi
    Szóval ezért volt olyan ismerős az első trailer óta.

Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2019.04.25. 16:55:45