121260

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Moby
    Nem. A videóban említésre kerülnek az eredeti verza hibái, de gondolom egyszerűbb volt posztolni, mint megnézni :D
  • lwb
    Most komolyan azzal érvelsz, hogy a PS4 remaster jobban futott, mint a PS3 eredeti? Ha visszaolvasol, látni fogod, hogy a játékok mennyiségéről beszéltem és nem a minőségéről. A minőség váltakozó volt. Volt olyan játék, ami jobb volt ebben a genben és olyan, ami rosszabb. Ebbe egyébként bele se mentem, ha megnézed, hanem csak a mennyiséggel kapcsolatosan írtam, hogy nem jött ki annyi, mint az előző genben.
  • Moby
    Figy, nekem ez a "húzócím" meg "ezek számítanak" semmit nem jelentenek. Engem az érdekel, amivel én játszottam, és élveztem. És az sokkal több játék, amint ami a listádban szerepel. Hogy mit várnak mások, meg a szakma, meg a mibőlmennyi fogyot, ez a lőtéri kutyát nem érdekli. Egy játékost legalábbis nem. A játékost a játékok érdeklik. A listádból meg úgy tűnik, mintha nem lettek volna játékok. Ami szimplán nem igaz. Ezekből kevesebb volt. Másból meg több.
  • Moby
    A "nem tűnt fel" az az érv, amivel nem tudok kezdeni :)
  • lwb
    A kiindulási alap az volt, hogy mennyiségben több játék volt a húzófranchise-okban, mint ebben a genben. Ez - szerintem - számszerűen igaz. Nyilván a GTA5 alig 30 fps-sel nem volt olyan jó x360-on, mint mondjuk most egy izmos pc-n. Ettől még a játék tökugyanaz volt és végig lehetett simán vinni. Nekem sikerült és még jól is éreztem magam. Most is van egy rakás játék, aminél döcög a frame-számláló, mégis végigviszem gond nélkül. Nyilván jobb lenne 60 vagy 120 fps-en, gsync monitorral, tearing nélkül, de konzoljátékoknál az ember kompromisszumot köt.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem szubjektív az, hogy a performance gyengébb volt a későbbi részeknél, és az egész fapadosabb volt (azok a járműves részek mai szemmel nem valami nagyágyúk). Persze szépnek számított akkor, és nem volt sok rivális TPS, így jól működött, a hangulat pedig kiváló volt.
  • lwb
    Nekem nem tűnt fel, amikor megvettem újonnan. Sőt, az egyik kedvencem a sorozatból, a háromnál sokkal jobb. De minőségbe azért nem akarok belemenni, mert egyrészt szubjektív, másrészt mennyiségről beszéltünk.
  • Moby
    Gáz bizony. Sub30 frémes, tearingelő, bugos béta cucc volt. Aztán a bugokat idővel javították, a szarfrém es a tearing maradt örókre.
    Pontosabban remaszterig.
  • Moby
    Ha együtt fejlesztették a sekiroval, szvsz ez még ebben a genben jön.
  • lwb
    Tényleg mindenki megtalálta? És aki mondjuk szereti az AAA rpg-ket, az is? Biztos? Hány pl. Elder Scrolls játék jött ki erre a genre? És aki GTA-kat szereti, de nem multiban, hanem ahogy szoktuk, szingliben, de mondjuk, mint én, a GTA5-öt végigvitte amikor új volt, az előző genen? Az milyen GTA-t kapott ebben a genben? Az előzőben kettőt is kaptunk. Azelőtt meg ugye GTA3, Vice City, San Andreas. Az három.
  • lwb
    Nem. Abban mérem, hogy a húzófranchise-ok, amikre most is építenek, mennyire mentek akkor és most. De pl. ha azért lett volna kevesebb Elder Scrolls mert jön helyette már ebben a genben a Starfield, akkor befognám a szám. De nem jött. Vagy azért volt kevesebb DA vagy ME, mert jöttek helyette más IP-k, akkor is. De nem jöttek. Legalábbis nem ezektől a stúdióktól.

Engem a game as service típusú játékok nem kötnek le. A Souls játékok varázsa már a Demon's Souls végefelé elveszett, amikor a többség még nem is tudta, hogy mi az egyáltalán. Más meg manapság alig jön ki. Olyan kort élünk, hogy állva tapsolták az EA-t, mert kiadott véletlenül egy SP lineáris akciójátékot. Előző genben csak Dead Space-ből volt 3 db ...
  • lwb
    Uncharted technóban gáz volt? Wtf? Akkoriban pont fordítva mondta mindenki: hogy ez egy techdemó, szép, de öttlettelen játék.

Egyébként meg:
    Naughty Dog:
    Unchartedból 3 rész jött ki, plusz a Last of Us
    Ebben a genben 1, egy kieg meg a Last of Us 2 fog kijönni.

From legalább hozta a számokat, a ritka kivétel:
    Demon's Souls, Dark Souls 1-2, +kieg
    BB, DS3, Sekiro (Elden Ringet hadd ne már, amikor gameplay reveal sem volt és jövő ilyenkor már az új konzolokat promózzák E3-on)

Bethesda (nem mint kiadó):
    Fallout 3, Oblivion, Skyrim
    Fallout 4 (a Fallout 76-et le se írom inkább, az maga a probléma, amit lent is írtam)

Bio:
    DAO, DA2, DAI, ME1, ME2, ME3
    DAI (félig ami ugye volt előző genen is), MEA (Anthem... vicc)

Gears of War:
    Gears1, G2, G3, Judgement
    Gears4

Rockstar:
    GTA4 (kiegekkel), GTA5, RDR1 (+ egészjátékos expanison, Undead Nightmare)
    GTA5 remaster v mi, ide se kéne számolni, RDR2

God of War franchise:
    GoW3, Ascension
    GoW

Batman Arkham játékok:
    Asylum, City, Origins
    Arkham Knight

Halo franchise:
    Halo 3, ODST, Reach, Halo 4
    Halo 5

Azért ezeket az IP-ket hozom, mert ezek a húzócímek, amikkel még ma is számolnak (illetve a következő generációban is).
  • mucsácsó
    jhah, az majd kövi E3 szerintem... :\ meg gyanítom nextgen cucc lesz már valszeg..
  • Myselor
    azért jó lett volna ha tegnap az elden ringsből is mutatnak vaamit.de hát a sekiro trailerből kiindulva majd még sokkal később fogunk látni belőle gameplayt...sajna
  • Kandurex
    Na. Átnyalókáztam a Bethesda konfot. Szokásos unatkozva rágózás. Bár meg kell hagyni a Deathloop és a Ghostwire hangulatos volt, kár, hogy mint játékokból semmi nem derült ki. Mindenestre felkerült a tovább elemzendő listámra.
  • TDC Geronimo
    Most nézem twittert. A csávó aki bekiabálta Keanunak, hogy "you are breathtaking" kapott CD projecttől egy CEt :D
  • Moby
    Meg, persze.
    Nekem alapvetően William Gibson sprawl trilógiája a bibliám :)
  • AntiHero
    Szintúgy. Gondolom akkor az Altered Carbon sorozat megvolt neked.

(Na azt pl simàn lehetne Cyperpunk 2077 is. :D )
  • Moby
    Én meg konkrétan megveszek a cyberpunkért-ért (irodalomban is) :)

/mármint a stílusért term.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.06.10. 13:01:28
  • davidka003
    Tekintve hogy a Witcher 3 is hatalmas volt, szerintem ebben is bőven lesz tartalom.
    Nyilván aki utálja a sci-fit annak csalódás lesz. Ilyen FPS mászkálós scifi legutóbb amit toltam az a Detroit volt. Az bejött úgyhogy nekem tuti tetszeni fog a Cyberpunk is.
  • TDC Geronimo
    lady gaga még csak pletykaszinten megy nem? Amúgy én nem tudom mikor volt utoljára ekkora hype egy játék körül, mint cyberpunk körül. Brutális
  • Moby
    Egyben biztos vagyok: játéktörténelmi mérföldkő lesz. Szinte függetlenül attól, mennyire lesz jó (bár ettől sem félek). Ezek MINDENT beletettek ebbe a játékba, ami ma racionális keretek között elképzelhető, Olyan hírességeket vonultat fel a játék, mint lady gaga vagy keanu reeves. Ilyen monumentális játék még a rockstarnál sem született.
  • Moby
    Lehet, hogy csak placeholder az ár. Hivatalosan még meg sem lettek mutatva, csak leakelődött a tartalmuk is.
  • Kandurex
    Azt mér ilyen tököm drága? Hasonló felszereltséggel 35-40 körül mozognak a CE-k.
  • Kandurex
    [füttyent]
  • AntiHero
    Szerintem ezt kövi genre fogjàk tolni. Ami amúgy nem is baj.
  • Ulthanito
    Ha ez mind igaz, ami ide le van írva, akkor nálam ez most a leginkább várt játék, amit csak el tudok képzelni. Erre a genre vagy a következőre!

Engem megvett kilóra a faszi, a kurva anyját!
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2019.06.10. 12:31:43
  • Ulthanito
    Szerintem keress új hobbit inkább!

Konkrétan annyi játék van, mint még soha nem volt, itt aztán mindenki megtalálja a neki valót Én aztán válogatós vagyok, de például most is azon gonolkodtam, hogy mivel játsszak délután: Days Gone, Vampyr vagy a Life is Strange 2. Ott a 300 forintos GamePass a másik oldalon, most már Ultimate, itt meg egy csomó kurva jó exkluzív játék volt, két From-játékkal is.

Mi az istent akarnál még?!
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2019.06.10. 12:26:05
  • Zóanagyvarázsló
    Tényleg, a Ghost of Tsushimáról megfeledkeztem. A QD-ért meg a Beyond óta nem rajongok, de majd a Detroit kap esélyt, ha eljut a Steamig.

Az A Hat in Time nagyon jó, Knackek majd jöhetnek, és ne feledjük, készül a Yooka-Laylee 2, bár már nem is 3D-s Psychonauts 2-alfa pedig augusztusban (szerintem jogosult vagyok rá, éppen ma bontottam ki egy Raz-figurát, amit küldtek, arra sem számítottam, mert nem érdekelt a "jutalomnak" ez a része).

A single RPG-knek szerintem MOBA-knál jobban betett, hogy szinte minden RPG akar lenni. Ott a kamu karakterfejlesztés minden akció-kalandban (a legújabb AC-kat konkrétan már RPG-ként adják elő, nekem kimaradtak eddig), illetve az együtt végigjátszható kampányokat kínáló Diablo-Borderlands-utódok.
  • Evoluti0N
    Nincs. Te vagy a világon az egyedüli.
  • TDC Geronimo
    ???

Ez a gen kurvajó volt tele jobbnál jobb sony exekkel.
  • Evoluti0N
    Nem ő az.
  • Ulthanito
    Van valaki rajtam kívül, akit ez a Cybperpunk egyáltalán nem érdekel?
  • szebag79
    Csak nekem tűnt úgy hogy a Cyberpunk bemutatóban "V" karakterének szinkronhangja az Aaron Paul-é a Braking Badből?
  • Moby
    - SP: nagyon bele vannak temetkezve évek óta a Csucsimába. Remélem lesz eredménye is.
    - Insomniac: hát ők aztán jó sok hülyeséget (is) csináltak ebben a genben. Aztán a spidey-val visszajöttek, de én már egy lyukas garast nem tettem volna rájuk
    - a QD olyan toxikus hellyé vált, hogy csoda, hogy abba az egybe nem haltak bele(a botrányokba). Ott valami reformok kellenének
    - Sajnos úgy tűnik, hogy az autós játékokra már nincs tömegigény. Én is vártam volna valami jó kis arcade cuccot, de nagyon úgy fest az evo utóéletéből, hogy már ott sincsenek új ötletek, ahol még volna mit keresni
    - FPS- naja. Kiégette a zsánert az előző gen.
    - Voltak, csak nem sony stúdiók szállítják. Amúgy szerintem a knackok pl jók voltak, nade ilyen hat in timeokat köpköd az ipar ki magából a sony nélkül is. Sétaszimulátorokból is sok jön. Mindazonáltal tény, hogy ilyen Joruney vagy Puppeteer minőséget én is szívesen látnék.
    - Szerintem az AAA rpg-ket alapvetően nem ez a gen "gyilkolja" (így is vannak jók), hanem a MOBA-k. Vagy inkább a gazdaságilag jobbnak igérkező zsánerek.

• Zóanagyvarázsló
    A PS1-2 érájához tényleg nem lehet mérni (nekem az persze akkoriban PC-n, illetve utólag pótolva ment, de az egész játékipar más volt, nem csaka Sony), akkor új műfajok születtek, csiszolódtak, óriási minőségi ugrások voltak, dömping volt, rengeteg second-party és third-party. És sokan akkor voltunk fiatalok.

Ma meg van internet, van fizetésünk, nincs NTSC vs PAL, nem kell átmenni a másikhoz multizni, jobban értjük az angol nyelvű játékokat, stb. Más a világ, mi is mások vagyunk.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez a lényeg. Nekem az elérhető PS1-2-es játékok (jórészt remasterek, de nem csak) adták el a PS3-at is, PS4 sem azért sem lett végül, mert az előző genhez képest kevesebb játékot látok rajta, hanem mert egy generációnyi játékért lusta vagyok konzolt venni :) (Illetve a drágább HW és a fizetős multi sem segít, ahogy az sem, hogy a Sony és a Nintendo IP-jeuit kivéve gyakorlatilag minden van már PC-re.)

Szóval még PC+PS3-ról sem értem az előző generációhoz való drasztikus visszalépést, pedig én aztán nem vagyok fanboi, hogy be kellene védenem a PS4-et.

Mindazonáltal van egy kis hiányérzetem a partvonal mellől:

- az első generáció, amikor a Naughty Dog nem tett le új IP-t az asztalra, és mennyiségileg sem vitte túlzásba
    - a Sucker Punch csinált fasza Sly Coopereket PS2-re, majd két és fél inFamoust PS3-ra, most lett másfék inFamous (nem új IP) - nekem amúgy a Sly Cooperek jobban bejöttek az inFamous 1-2-nél (a PS3-as, nem Sucker Punch-féle 4 is)
    - az Insomniactól összesen egy Ratchet-reboot jött, a mi platformeresebbnek tűnik, azon kívül csak a Spider-Man (de ha hozza a Sunset Overdrive szintjén, akkor rendben, abban élmény ugrabugrálni is)
    - az időközben multiplatformmá vált Quantic Dream is csak egy filmig jut a jelek sezrint
    - mivel a Drive Clubot kinyírták, könyedebb autós cucc nem is jött (legfeljebb multiplatform, de ott sem erős vagy széles a mezőny, ugyanakkor én a MotorStormokat sem bírtam)
    - exkluzív FPS-nek a három Resistance és a két KZ (plusz a Haze, én hős vagyok, nekem megvolt!) után maradt egy KZ, de azért ezekért nem akkora kár
    - talán lemaradtam valamiről, de valami LBP-Puppeteer-féle kreatívabb vonal hiányzik (tudom, ott van VR-ra az Astrobot)
    - ha valaki az akár multiplatform AAA RPG-ket keresi, az tényleg bajban lehet, de ugye van eközben Witcher 3, illetve PS4-re is jobban megérkezett a másodvonal és az izometrikus áramlat
    - a multiplatformkefét nyilván lehet még ízlés szerint sokat rágni
  • Evoluti0N
    De abban méred, h mennyire jó a generáció, h már megjelenő frencsájzokból mennyinek jött mennyi folytatása? Tele voltunk remek új játékokkal. Egyik legjobb gen volt.
  • Moby
    Előrendeltem a CE-t. Hetvenkétezer.
    De abból kiindulva, hogy mennyiért ment el a kártyás, dobozos W3 HoS-om, befektetésnek is jó lesz :D
  • Zóanagyvarázsló
    Nemcsak ötlettelen szar volt, de undorítóan futott és bugos is volt. A végére meg betettek egy látványos, de súlytalan QTE-bossfightot. Jó, nem teljesen az volt, de nagyon kiábrándító volt, az előző öt részé mind jobb volt.