121457

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    Ja, ok. Nem, itt csak képminőség javul, pl. messzebb lévő objektumokon elég látványosan. Olvasható lesz a szöveg stb.
    Szerintem performance nem lesz jobb már a konzolokon, elég stabil 60 performance modeban már most is.

Ennek az előnye (fsr 3-ig) szerintem inkább az, hogy más játékok, ahol nem érné el a 60-at a játék amúgy, ott ilyen trükkökkel, mint ami az fsr is, meg lehet oldani, hogy az alacsonyabb native minőséget ezzel húzzák fel, így kicsikarnak belőle több frame-et. Nem értek ilyen szinten hozzá, de pl. dlss performance módjainak is kb ez a lényege. Én nagy barátja vagyok az ilyen megoldásoknak, mert ilyen nulla kontent mellet k nem akarnék félidős ps5 prot meg xs dupla x-et vagy mit venni.
  • Moby
    Abban a kontextusban, ahogy te használod, az majd az FSR3 lesz, ami tartalmazza a frame generatort. Az elég jól használható lesz konzolokon ezeknél a story driven szingli játékoknál, ahol nem téma a szar inputlag. Csak azt majd még elég sokat kell reszelgetni, mert a dlss3 is elég sokat hibázik.
  • Kandurex
    nem, félreértessz, én azt hittem lesz valami teljesítmény növekedés is a használatától
  • lwb
    Úgy legyen. Én csak örülnék neki, ha több megoldás van, mármint dlss-en felül. Mert a nap végén mi, a játékosok vagyunk a nyertesei ennek. Most is ingyen kaptunk egy jobb képminőséget érdemi performance drop nélkül. Ez szerintem egy nagy W mindenkinek, aki CP-vel játszik.

De tényleg érdemes összenézni akár a PS5-ös, akár az XSX-es launch verziót a mai állapottal és most tekintsünk el a kezdeti bugoktól, csak a képminőséget nézzük. Mintha nem is egy játékot látnánk.
  • Moby
    Mármint sokáig az insomniac temporal injection-je volt a referencia, az is nagyonjó végeredményt ad, de ugyanígy megejelnhet konzolokon is az intel XeSS, megy az is RDNA2-nPersze a fejlettségi szint az most valahogy úgy néz ki, hogy dlss>>fsr>xess, de mindegyiket gőzerővel fejlesztgetik, viszonylag hamar utolérhetik ezek egymást, 1-2 éven belül.
  • Moby
    >FSR lesz vagy semmi sem

Hát azért van még pár dolog, amit lehet a konzolokon is használni. Az FSR-ben egy a jó: kész megoldás, ott az SDK-ban, csak aktiválni kell. Ilyen zero effort cucc fejlesztői oldalról.
  • Moby
    Persze, hogy nem szól akkorát, sőt, semekkorát sem szólt, mert ott megcsinálták a modderek hónaopokkal ezelőtt a lengyelek helyett :D Épp ezt írtam le.
  • lwb
    Mármint a CP-nél? 6 napja jött ki a peccs, de már letesztelted? :)
    Oké. A DF nem ért veled egyet (sehol nem olvastam még olyan tesztert, aki egyetértett volna veled), meg aki megnézi a videót, az sem. A régi TAA megoldás szerinted szebben nézett ki? Tényleg? Megnézted a DF videot és szerinted jobban nézett ki a játék peccs előtt?
    AMD kártyák vannak a konzolokban, ott dlss-re hiába vársz. FSR lesz vagy semmi sem. Ne az nvidia 4090 DLSS quality beállításokkal nézd össze, hanem a peccs előtti konzolos változattal. A 4090 árából három ps5-öt tudsz venni ha gépet is veszel alá, akkor vagy nyolcat.

Ez most a negativism for negativism sake vagy csak a szeretjük a jaggy edgeket dolog?
  • Kandurex
    Ha kb. 20 óránál jársz a Ragnarök-be, majd visszatérünk erre. Az Elden meg a GoW nem egy liga.
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2022.11.15. 06:22:18
  • Kandurex
    Nekem nem tűnt valami acélosnak még a megoldás.
  • lwb
    PC-n nem szól ez akkorát, főleg hogy nvidia kártyákon dlss eddig is volt. De a konzolokon ez nem opció, így tudomásom szerint ez az első upscaling egy AAA konzoljátékban. Ami ráadásul jól is sikerült.

Ez a hír, ehhez nincs köze moddereknek. Jó jel a konzoloknak, hogy ha a CP meg tudta csinálni, akkor más játékokban is lehet alkalmazni.
  • Moby
    Gondolom FSR3-at is megkapják majd. Az sem lesz RDNA3 exklu a hírek szerint.
  • Moby
    Nem, a modderek pécén. Pécére is most jött az 1.61-el. Mindenre most jött. (FSR2.1-et megkapták a konzolok is hónapokkal ezelőtt SDK-ban).
  • lwb
    "Modderek már fél éve megcsinálták, mostanra a tehetséges lengyeleknek is összejött"
    Modderek konzolon?
  • Moby
    Mondjuk érthető, kurvanagy meló lehet, plage talebe az első nap belemoddolták, azzal toltam végig. Cserébe abban hivatalosan talán sosem lesz (nv szponzorált).
  • Moby
    Szokásos cdpr tempó. Modderek már fél éve megcsinálták, mostanra a tehetséges lengyeleknek is összejött. Végre. :D
  • Evoluti0N
    Nagyon jó a Ragnarok eddig, de ez, hogy az NPC-k elkezdenek tippeket adni a puzzle részeknél, ha 5 másodpercnél tovább gondolkodsz rajtuk, uff. Nagyon bosszantó. Legalább ki lehetne kapcsolni.
  • lwb
    FSR 2.1 PS5-ön és XSX-en a CP2077-ben:

Leszóltátok itt korábban, pedig az eredmény egész jó lett. És biztató a jövőre nézve, hogy már konzolon is van.
  • Ulthanito
    Nem tudom, hogy mi miatt, egy C9-en tolom. de tényleg zavaró nagyon. Performance módban high frame rate opcióval meg folyik le a kijelzőről.
  • Moby
    Az volt az egyetlen játék, aminek az idén volt bármi értelme. Meg talán a cicás játék. A többi meg...
    Mondjuk egyik sem PS5-ön ment le, szóval 2022 (sem) a sony éve volt.
  • Tatyla
    Kár hogy kihagytad az Elden Ringet, nem mondanám hogy DaS 3.5 hidd el attól jóval többet ad, nálam még mindig az év játéka úgy hogy a Ragnarököt még el sem kezdtem és még lesz egy Calisto Protocoll
  • tonyr #119643
    Lehet, hogy a tv miatt zavaro nalad az alacsonyabb fps, de a lenyeg, hogy elvezd a jatekot, hatalmas lett! (:
  • lwb
    Nekem meg pont ezért a DaS széria nem jött be. A DaS 1-nél végig azt éreztem, hogy DeS 1.5, még a helyszínek, az ellenfelek stb is újra lett hasznosítva a DeS-ből.
    ER-ben legalább van open world meg lovaglás, ami teljesen újszerű a többi From játékhoz képest. Utoljára a DeS-t vittem végig annyiszor, mint az ER-t.

Ha bejött neked a DaS 3, akkor azért aszályos időkben szerintem adj még egy esélyt az ER-nek, mert tényleg elég hasonló a két játék, csak az ER nagyobb, jobb és lecsiszoltabb. És PS5-ön fut ráadásul a legjobban a konzolok közül.
  • Ulthanito
    Te azt félbe is hagytad talán.

A platina óta elindítottam párszor, hogy na, akkor egy új karakterrel, vagy csak kicsit bóklászom a meglévővel. 10-20 percig bírtam bármelyiket is. Egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy ennek én ismét nekiálljak és átrágjam magam rajta ismét. Valószínű, hogy a Sekiro sorsára jut: platina utána soha többet.
  • Ulthanito
    Én nem látok különbséget a 4k és a performance mód grafikája között bevallom, viszont hatalmas a különbség a magasabb frame rate javára, és azt nagyon érzem. A grafikai módban egyszerűen szitál a szemem előtt a játék.
  • Kandurex
    Plusz+1

Bár nekem az Elden nem jött be. DaS 3.5..
  • tonyr #119638
    Felesegem is nekiallt (en majd tsushima utan), de nagyon szep, igaz mi a grafikara mentunk ra, problemamentes 4k@40fps-el is (:
  • Ulthanito
    Nos, eddig én maximálisan elégedett vagyok a Santa Monica legújabb produktumával. A végletekig igényes ismét, tele apró figyelmességgel, geggel, olyan megoldásokkal, amire csak az igazán profi csapatok figyelnek.

Vizuálisan nem ütött ugyan pofán, performance módban 120 Hz-cel kiválóan fluid, mintha. színek szaturációjából visszavettek volna. Szinkron és zenék ismét tökéletes, szép komótosan haladok vele. Tartalmas, igényes játék lett ismét.

Végre megint van kedvem játszani, a szinte egész éves totál érdektelenség után. Mínusz Elden Ring.
    Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2022.11.10. 14:49:10
  • Ulthanito
    Nekem is ez a véleményem, aki érzékeny erre, az sose hagyja maga mögött teljesen. Mondjuk én utasként autóban sem szeretek utazni, nem bírom a gyorsulást, amikor meg én gyorsítok, semmi bajom. :) De nem ez az oka, ami miatt nekem skip lesz a VR2.
  • Seth
    PlayStation Plus Extra November

The Elder Scrolls V: Skyrim – Special Edition | PS4, PS5
    Tom Clancy’s Rainbow Six Siege | PS4, PS5
    Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX | PS4
    Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue | PS4
    Kingdom Hearts III | PS4
    Kingdom Hearts: Melody of Memory | PS4
    Oddworld: Soulstorm – Enhanced Edition | PS4, PS5
    Tom Clancy’s The Division 2 | PS4
    Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint | PS4
    Chorus | PS4, PS5
    What Remains of Edith Finch | PS4
    The Gardens Between | PS4, PS5
    Earth Defense Force: World Brothers | PS4
    Earth Defense Force: Iron Rain | PS4
    Onee Chanbara Origin | PS4

PlayStation Plus Premium | Classics

Ratchet & Clank | PS3
    Ratchet & Clank 2: Going Commando | PS3
    Ratchet & Clank: Up Your Arsenal | PS3
    Ratchet & Clank: Deadlocked | PS3
    Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction | PS3
  • Evoluti0N
    Lesz majd valamikor egy frissítés, ami változtat a rendőrség viselkedésén. Azt még nem tudni, hogy mikor lesz. Gondolom, hogy sok munka van vele.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2022.11.09. 12:29:23
  • lwb
    Épp most vagyok egy új végigjátszásban ps5-ön. Ez az első végigjátszásom azóta, hogy kijött a nextgen peccs. A játék grafikailag sokat javult, a performance is közel fix 60 fps performance mode-ban (a raytracing nem ér annyit, hogy ezért elfogadd az alacsonyabb frame rate-et szerintem). Az összes game breaking bugot kipeccselték, minden quest ma végigvihető. Bugok terén itt-ott találkoztam pl. lebegő autóval meg egyéb vizuális izével, de semmi olyasmival, ami ne lenne ma is egy másik open world játékban, gta-ben pl. Zavaró bugként egyet találtam csak, ami nagyon ritkán bejött, hogy egyes átvezető után nem engedett menni az autóval és nem tudtam nézetet sem váltani. Ezt
    quicksave-quickload megoldja. Igazából quicksave, quickload kb mindent megold.
    Az exploitok legtöbbjét is kivették. A sasquatch glitch még megy, de pl. a sebezhetetlenség meg a repülés már nem.

Az AI-t csiszolták picit, a forgalomban az autók és az emberek természetesebben viselkednek, van esernyőjük az esőben, ha lövöldözöl elszaladnak (vagy van aki visszalő!), az autók kikerülnek stb. A rendőrség még mindig nem üldöz, ez nem is hiszem, hogy változni fog már. A vezetés viszont jobb lett.

Szerintem érdemes nekiállni, a történet jó, grafikailag is a szebb ps5 játékok közé tartozik és ráadásul jól is fut.
  • bakkerman
    A CP2077 milyen allapotban lett mara mondjuk PS5-on? Regen jatszottam vele amikor kijott PC-n,azota semmit,a netflixes sori meghozza hozza a kedvem :D
  • tonyr #119631
    Hat sajnalatos, hogy volt/van motion sickness-ed... Mindenhol azt irjak, hogy idovel elmulik, persze ember fuggo..
    En ezert (is) vettem meg az elso generaciot, hogy hozzaszokjak, mielott a (hozza kepest is) high-end psvr2 megerkezik, de szerencses vagyok talan, mert semmi rosszullet nem volt azon kivul, hogy a labaim neha kb elzsibbadtak/beremegtek kicsit, mert nem birta feldolgozni a kis agyam h allas kozben rohanok a lejton (vagy lepcson) lefele (:
  • Moby
    >és a 2-től se várnék akkora nagy upgradet,

Miben?
  • mucsácsó
    Én meg az Astro után is néha majdnem összehánytam magamat, pedig ott aztán statikus a kamera - de a legdurvább nekem a Driveclub VR volt, ott 2 kanyar után a gyomrom a számban volt :D nem nekem való, meg szvsz gyerekcipő a VR, és a 2-től se várnék akkora nagy upgradet, de ne legyen igazam

Viszooont a Beat Sabert nem bírtam abbahagyni, azt tényleg imádtam - kivéve amikor elkezdtek párásodni a lencsék... :D

• Moby
    A repulőben a viszonyítási pontok hiánya miatt alakuo ki, mert a valóságos horizont sokszor nem látható, a műhorizont meg erre nem jó.
  • lwb
    Ez itt off, de az asztronautás példád az jó. A többi nem annyira, mert gravitációban a belső fül összhangban mozog a szemmel. Magyarul, ha pörög a repülő, akkor érzed is pörgést, nem csak látod. Itt könnyű hozzászokni, sokan nem is lesznek eleve rosszul, mert ez itt csak egy túlzott védelmi reakció a szervezettől, ami amúgy sem természetes. Én pl. gyerekkoromban sem voltam soha beteg az autóba és sok más gyerek sem az. Hajlam kérdése.

Nem tudom, én úgy látom, hogy aki beteg lesz VR-tól az teljesen sose fog "kigyógyulni" belőle. Kisebb időszakokra, egyszerre 1 óráig kb én is bírom gond nélkül. Utána lesznek csak bajok.
  • Moby
    Én tudom mi ez, de ehhez hozzászokik az ember, ahogy a gyerekek is hozzászoknak az autózáshoz. Idővel elmúlik, ha eleget használod.

/Vagy a pilóták a repüléshez, vagy az asztronauták a súlytalansághoz, végtelen a lista.
  • lwb
    Hát én sokat használtam, de nem múlt el, nem is enyhült.
    Meg ugye a név is félrevezető, mert ez valójában nem betegség. Ez a szervezeted természetes védelmi reakciója, amikor azt érzékeli, hogy az érzékszerveid ellentmondó információkat küldenek az agyba. Ilyenkor a szervezet azt gondolja, hogy mérgezés történt és beindul a hányinger.