PlayStation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n000rbi
Demon's Souls az ;)

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

Demon's Souls.
yesname
Azt se felejtsük el, hogy amit itt manapság RTX-ként reklámoznak, az nagyon messze van a valós raytracingtől. Jelenleg egy sugarat jó ha bír a legerősebb hardver számolni és azt sem minden képpontra. A raytracinghez pedig minden képpontra több sugarat kéne számolni. Még full hd-ban sem bírja semmi real time, nem hogy 4K-ban. Azt, hogy valódi teljes raytracinget lássunk a raszterizáció eldobásával játékban 30 fps-sel (nem is 60-al) mi nem fogjuk már megélni szerintem.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.01.02. 09:46:05

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Tinman
Rengeteget tolod PS4-el és egy ócska, olcsó SSD-t nem tettél már bele. Egyszerűen nem értem.

STOCK HDD saját mérés:

- Bloodborne offline főmenüig -> 30 mp
- Old Yharman -> 30 mp
- Hunter's Dream -> 13 mp
- Central Yharman -> 31 mp

SSHD saját mérés:

- Bloodborne offline főmenüig -> 25 mp (5 mp javulás)
- Old Yharman -> 28 mp (2 mp javulás)
- Hunter's Dream -> 11 mp (2 mp javulás)
- Central Yharman -> 26 mp (5 mp javulás)

SSD saját mérés:

- Bloodborne offline főmenüig -> 22 mp (3 mp javulás az SSHD-hez képest és 8 mp javulás a HDD-hez képest!)
- Old Yharman -> 16 mp (12 mp javulás az SSHD-hez képest és 14 mp javulás a HDD-hez képest!)
- Hunter's Dream -> 10 mp (1 mp javulás az SSHD-hez képest és 3 mp javulás a HDD-hez képest!)
- Central Yharman -> 17 mp (9 mp javulás az SSHD-hez képest és 14 mp javulás a HDD-hez képest!)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Honnan az info a Death Stranding remake-ről? Meg már remake? Minek? Vagy ez PS5-re lesz?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Attól tartok így fog ez kinézni... ez a classic FF VII menetrendje, a fő "stációk":

1. North Mako Reactor - Sector 5 Reactor - Don Corneo's Mansion - Sector 7 Slums - Shinra Headquarters - Escape From Midgar
2. Kalm - Mythril Mine - Junon Harbor - Shinra Cargo Ship - Mt. Corel - The Gold Saucer
3. Cosmo Canyon - Nibelheim - Rocket Town - The Keystone - Temple of the Ancients - City of the Ancients
4. North Past the Snow Fields - The Great Glacier - The Crater - Escape from Junon - Huge Materia - Underwater Reactor
5. Shinra No. 26 - Key of the Ancients - Return to Midgar - The Sister Ray - The Northern Cave - Inside the Planet

21.000 Ft / stáció. Az 5. stáció a jelenlegi ütemtervvel (bejelentés - tényleges megjelenés Ep 1) a legoptimistább becslésem szerint:

- Ep 1 - 2020 március 3.
- Ep 2 - 2024. Q4
- Ep 3 - 2027 Q2
- Ep 4 - 2030 Q4
- Ep 5 - 2033 Q1

Ergo ha csoda történik és 2030 lenne az Ep 5, akkor is 51 éves leszek mire befejeződik az a kaland, amit 97-ben képesek voltak egyben kiadni. Pathetic. As. Duck.

mucsácsó
+1, főleg a GoW miatt :D
magyarítások meg üdvözlendőek, hogy vannak ill. lesznek is a jövőben, főleg hogy egész jó minőséget képviselnek (igen-igen, vannak kurvanagy bakik, de arányaiban véve szerintem emészhető) - és amúgy én is örültem nekik, főleg ahol sok a szöveg, pl. Detroit - annak ellenére, hogy tudok angolul, néha-néha felüdülés, ha nem idegennyelven kell nap végére is olvasni:D
Kandurex
Multiplatform? Kit érdekel?! Ha egyszer mindkettőn ott van! Exkluzívok kellenek, mint Gow, Lasszó stb. Magyarosításra meg totál agyfasz amit írsz, mióta kötjük a magyar nyelvet az értelemhez?

Inkább ne válaszolj arra amiket írok, mert tőled egy ideje csak kötekedést hallom, ami nálad személyeskedés szokott lenni,

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

mucsácsó
attól függ.. eddig asszem csak pár RTX-es játékot láttam; Metro Exodust, COD MW és Control..
első kettő az tényleg lófasz és kvázi alig-alig észrevehető a jelenléte - viszont szvsz Control az a játék, ahol a legdurvábban kijönnek a technó adottságai, és ott tényleg _ODABASZ_ az RTX :D nyilván nem nélkülözhetetlen, és nem gyengén megcsappan tőle a frém, de még gyerekcipőben jár az egész, legalábbis a mai hardware kevés hozzá fixen - és most nem 2080Ti-ról beszélek, bár szerintem 4K-ban az is megfekszik tőle :D

szóval én tisztában vagyok vele, hogy ~3,5 éves félgen váltás miatt pont nem kell annyira nagy immerziót várni - ezért is mondtam, hogy majd ha jönnek az újabb engine-ek, talán-talán akkor mégjobban érezhető lesz a grafikai upgrade - esetleg én arra számítok még tényleg, hogy fizika téren legyen egy érezhetőb előreugrás, azaz hogy legalább annyira szétbaszós fizika legyen már mindenütt, mint amit a Controlban vagy a lentebb linkent UE techdemoban láthattunk :)

de ilyen 4K-8K@60FPS-t ray tracinggel senki ne várjon.... :D
mucsácsó
Elgondolkodtató is lehetNE, viszont se God of War se Nóti játékok nem lesznek XSX-en, szóval nálam ez így el is dőlt :D
..vagy majd egyszer talán, de ha meg van PC-d (már ami játékra képes is), akkor tök fölös egy Xbox manapság már :D
"A magyarítás az értelmesebb gémernél nem szempont".

Na, legalább megtudtam, hogy én egy ostoba játékos vagyok.
Ulthanito
Darky, az van, hogy lófaszt se tudunk. Teljesen értelmetlennek találom az ilyen-olyan találgatásokat, ami a magyar és külföldi fórumokon megy. Csak a konzolgyártók homályos nyilatkozatai vannak, ami ugyanúgy jelenthet A-t vagy B-t is, persze ezt felkapja mindenki, és úgy értelmezi, ahogy akarja.

Nyilván nem vagyunk egyformák, de engem ezek egyáltalán nem érdekelnek, kb. olyan, mintha arról beszélgetnénk, hogy decemberben milyen lottószámokat húznak majd ki.

Bejelentik majd, és akkor lesznek tények Addig teljesen felesleges az áltudományos meg félművelt találgatás, ami mindenütt folyik.

PS5 II PSVR

Ulthanito
Darky, ne aggódj, te minden szarral képes vagy eljátszani, szóval neked bármilyen platformon dögivel lesz játék.

PS5 II PSVR

Ulthanito
Ez kicsit demagóg szöveg. Minden multiplatform cím multiplatform (azaz, pont ugyanannyi a játék itt mint ott), ami ráadásul jobban fut kivétel nélkül X1X-en, mint Pro-n. Mondjuk van 5-6 értelmes sony exkluzív egy genben, a mikro mondjuk összehoz kettőt.

A magyarítás az értelmesebb gémernél nem szempont, a szarabb szolgáltatások és a gyengébb hardver pedig simán terelhet bárki az XSX felé. Én például a reveal alapján nagyon elgondolkodtam rajta, hogy biztos a PS5 kell-e nekem.

Persze várjuk meg a hivatalos infokat.

PS5 II PSVR

Ulthanito
Igen, de...

Egyrészt jelszó tárolásra is kiváló, másrészt pedig ha mondjuk ülök a ps előtt, és be kell jelentkeznem a SNES-fiókomba, akkor nem fogok a géphez odaülni, megnézni a jelszó kezelőben mi a jelszó, hanem fejből beírom a jelszavam. Nyilván az általa random generált jelszó erősebb, de pont ezt írtam, hogy valahogy "nem merem" rábízni magam teljesen, meg nem is lenne komfortos a fentebb említett okok miatt.

PS5 II PSVR

darkSectorxxx
30-40 óra egy epizód? Hát én is valahogy ennyit értelmeztem a kijelentés alatt kb, mert a FF7 lehet normál story-t tekintve csak ennyi.
De akkor szerintem nagyon sok lehet benne az időhúzós dolog, esetleg sok átvezető....

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

TDC Geronimo
30-40 órát mondanak egy részre. Nem FF7, hanem FF13 hossz.
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2020.01.02. 00:01:03

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

darkSectorxxx
Úh, nem figyeled a rinyáimat, anno egyszer kiirtam, hogy KAPJÁK be a buzernyákok, hogy egy nyitott világot feldarabolnak, zsír. :P

Megvenni tuti nem fogom, még akkor se ha lesz pack-ban, sem a harcrendszer sem tetszik, csak a demo-t probálnám ki mert free, de nem játszok ezzel mert a régi állapotában szeretnék emlékezni a játékra.

Szerintem a darabolsá nem biztos hogy engine téma, a FF15 engine-ét használja... Legalábbis úgy tudom.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.01.01. 23:26:06

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

davidka003
Nem is tudtam eddig hogy darabolni akarják. Most olvastam utána. Hát elég szomorú.
De pénz beszél. Gondolom most hogy megvan az engine, világ, karakterek így még sok milliót lehet kaszálni könnyen egy 2. vagy 3. résszel.
DLC-k helyett kijön majd teljes áru játékként a part 2.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

darkSectorxxx
Remélem lesz nemsokára Final Fantasy 7 demo a store-ban.
Mondjuk bullshit szerintem, amit állítólag megnyugtatásképpen mondtak, hogy nem lesz panasz a darabolásra mert egy epizód majdnem hosszabb lesz mint az ealap FF7.

Hogyne persze! <#nevetes1>

Rage47
1password nálam is, családot is rávettem, így olcsóbb.
btw lehet US oldalon gift cardot kérni, amit a support szívesen átvált neked euróra (így is lehet spórolni), ha eu-s accountod van (sztem jobb, mert akkor német szerveren az accod)
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.01.01. 22:13:27
darkSectorxxx
Ez igaz, örülnék ha olcsó lenne a ps5 de félek ez lenne a vezste is, legyne inkább egy oszlopos 200k, az még belefér egy 165-ös X mellett, a 200k szerintem nem vészes, PC viszonylatban is tlejesen olcsóság lenne, de akkor kicsit lehetne talán előrelátobb a tervezés, bár ez már mindegy, mert maga a hardver ezer % hogy már megvan véglegesen.

davidka003
A lassuló fejlődéssel egyetértek. Elég csak megnézni, hogy full HD-ban PC-n még most is elég egy RX570 szintű VGA. Ami lassan 3 éves technológia. Nem olyan egyszerű hirtelen nagyot villantani úgy, hogy beleférjenek abba az árba amit a legtöbb felhasználó hajlandó kifizetni.
Én 550-600$-t mondanék amennyiért várható. Itthon meg lesz vagy 200 ezer minimum. De lehet alá is lőttem. SSD ha lesz benne 1-2TB minimum az se annyira olcsó még.

Utoljára szerkesztette: davidka003, 2020.01.01. 20:35:09

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Moby
Rengeteg eszköz áll már rendelkezésre, nagyon látványosak a demók, de a valóság közben meg az, hogy a HL2 óta nem nagyon léptünk előre a játékok döntő többségében. Sőt. Van 1-2 az igazán jó és nagyjátékok között, amiben a statikusság már megrázóan szembeöltő (HZD pl, vagy akár a Death Stranding). És akkor még olyanokról, hogy tömeg, anyagok egyedi tulajdonságai még nem is beszéltünk.

Adversus solem ne loquitor

darkSectorxxx
Mondjuk ezzel egyetértek, az hogy a geci dolgok ne tünjenek el a pályán és maradjanak meg egy mondjuk Days Gone szerű cuccnál amit megváltoztatsz a világban bárhol.

darkSectorxxx
Nem azt mondták hogy nem lehet más módon ezt megoldani, cpu-val is lehetne.

darkSectorxxx
Hogy hülyeség-e az kiderül majd.

TDC Geronimo
Na igen Control után én minimum olyan szintet szeretnék minden játékban. Marha sokat dob ám rajta. Remélem rágyúrnak arra is nextgen

Kandurex
Az rendben is van, de amit az Nv csinál az közel gusztustalan. Kikapcsolják! a fényeket a különbségeket bemutató videókba, mintha nem létezne tükröződés stb.

Amúgy igen, a fizika lenne az igazán fasza előre lépés. Volt valami videó pár hónapja, egy robot lőtt szét egy várost és minden pusztult - gurult, genyó jól nézett ki.

Szerk, meg van:
//www.youtube.com/embed/u3ktiewcLpo
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.01.01. 19:42:37

Moby
Tud az jól kinézni, de azt én sem gondolnám, hogy egy következő godofwar ettől lesz szép. Meg a jobb fizika lehet, hogy jobban kellene a játékokba, mint rt a raszter helyett.

Kandurex
Tudom, hogy működik, volt, hogy rendereltem studio max -be ilyen scene. De hidd csak el nekem, a mai motorokkal simán tudják azt a szintet hozni, sőt, néha még szemnek kellemesebbet is, mert a valóság kiábrándító.

Moby
Ne terjessz hülyeségeket addig se.

darkSectorxxx
Oks, évvégén erre is visszatérünk. :P

darkSectorxxx
Nem kamu, csak sok játékban rohadtul leszarja az ember mert ha nem nyomod elé a 2 verzát, mi a különbség, rohadtul nem jön sokszor át.

Moby
Sehonnan nem folyik dark. A szokásos butaságok jönnek belőled. Senki semmilyen technikai dolgot nem mondott vagy ígért ezzel kapcsolatban. Azt sem tudjuk milyen hardver lesz bennük, nem azt, hogy milyen játékok és hogy fognak futni.

Kandurex
Nekem az egész rtx, egy kamu vonat, amire az nvidia próbál felültetni. Trógerkodás, hogy eladjanak.

darkSectorxxx
A csapból is ez folyik, értelemszerűen lesz pár kivétel tuti, de a játékok többsége tuti ogy megy 60fps-t, be is cseszne, ha lenne egy 2x izmosabb gép új hardverekkel, új gyártással és ugyanúgy menne mint az elődje....

darkSectorxxx
Ebben nem kételkede, lehet itt is nagyon naív vagyok, de szerintem az Xbox-on meglepne ha nem erre törekednének, rengeteg a crossplay multiplatform multis-coop-os cucc. PS-en max exclusive-oknál lesz....

Vagy szimplán kapcsolgathatsz, még azt is elképzelem, hogy 30 fps+rtx (vagy mindegy mi lesz) vagy válatasz 60fps-re vagy amennyit elér a gép.

Moby
Linket dobjál már ahhoz, hogy a sony vagy ms mikor és hol mondott olyat, hogy 4K@60fps lesz a standard?
A hangok a fejedben nem a sony!

TDC Geronimo
Engem inkább az érdekel, hogy lesz-e 60+ fpses játék. Már 80-100 is jó lenne VRR miatt ugye
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2020.01.01. 19:04:59

darkSectorxxx
Konzolon AMD fronton nem tudom mi lesz az ami ez végzi majd, arról nem tudok, amit most az Nvidia-nál az RTX

Moby
Mi az az RTX? gpu család az nvidiánál. Konzolon?

darkSectorxxx
Persze a fejlesztő dönthet hogy nem akarja, nem lesz kötelező, de alapon tudják a gépek, és gondold el, ha erre mennek rá, és ezhhez fos lenne a gép fps-t illetően, akkor miért mondja pl a Microsoft/Sony, hogy 4k 60fps lesz a standard?
És ez mellett akár 120fps is.

Lehet naívan, de én is azt gondolom, mint Gero írt, hogy akkora löketet ad a játékoknak, mint VR terén a PSVR.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.01.01. 19:02:38

darkSectorxxx
Hát itt kérdés a mérték ugye, mennyi az a taratlom, ami ehhez fűződik, illetve mennyi FPS-ből lesz elvéve az ami kell az RTX-hez, mivel pont ez amit hangoztatnak, hogy rohadt gyorsak lesznek a gépek.

Moby
>mivel a konzolokon alap lezs és minden játékba használni fogják kisebb-nagyobb mértékben.

Hoooogyne.

darkSectorxxx
Ja bocs, DS-t Death Stranding-re asszociáltam, bocs.
Demon Souls ha lesz fasza külcsinnel, lehet engem is majd érdekelni fog. :)

Moby
Nem sokan fogják bevállalni a fullhd-t a 4K érában egy RT-ért.

darkSectorxxx
"Mondtam rendes RT nem lesz, amíg konzolok nem támogatják. Majd ott pofán fog."

PONTOSAN!

Én is ezt mondtam ismerősöknek a RTX az most erőltetve van, 1-2 játékba beletették, az Nvidia itt erőlködik, de semmi extra, majd amikor már eleve standard lesz, mivel a konzolokon alap lezs és minden játékba használni fogják kisebb-nagyobb mértékben.
És nem csak ilyen faxságokra hogy tócsavize meg egy nyálka valahol a padlón.

Szerintem a Godfall-ban amit mutattak az is ez miatt néz ki úgy, ahogy, a páncélok, az egész bevilágítás a játékban.
Biztos, hogy ha alapon a konzolok ezt biztosítják, akkor onnantól egészen más lesz, mint amit most az Nvida csinál, sőtt ezügyben szerintem van bennük kis sértődöttség is, hogy a konzolok nem az ő cuccát fogják használni.

TDC Geronimo
Azért én megvárnám a 1st party inhouse engineket amiben lesz RT :)

Moby
Ja, hogy a DeS a DS... :D Ezt én nem értettem :)