121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • darkSectorxxx #106688
    Igen erre én is felfigyeltem, BRUTÁLIS volt az audió, ahogy potyogtak a kövek....
  • Kandurex
    ez a szerencsénk
  • n000rbi
    Itteni idő szerint.
  • ppista
    A videójáték nem szól másról, mint a "finghámozásról". Mi ebben a meglepő?
  • Prof William
    A mi időnk szerint este 10-től? Vagy USA idő?
  • n000rbi
    A State of Play este 10-től lesz, nem tudom miért vártál csucsima gameplayt :)
  • Kongy
    Ezt a sok faszságot amit itt összehordtok. XD Azt hittem már kijött a GoT gameplay, azért van ennyi új hsz. De nem, megy a fing hámozása ezerrel... lassan asszem readonlyból is lépek innen.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.05.14. 12:52:42
  • TDC Geronimo
    Ajánlom amúgy, hogy egy jó minőségű fülhallgatóval nézzétek meg az UE5 demot... Beteg lesz az audio is nextgen
  • TDC Geronimo
    Persze, senki se állítja az ellenkezőjét
  • shaddam
    Az árazásra kiváncsi leszek. Én az 1 részt akartam már rég játszani, de régen nem vitte a gépem (a vice city-t többé kevésbé igen :D) utána meg kimaradt a széria, meg mindig van más játék a backlogban.
  • j0nNyKa
    - ad1
    - ad2 meg hogy a fegyverrel csinalsz dolgokat az fpsben, tehat van funkcioja a karnak ami tartja, az orroddal nem
    - nem voltam meg haboruban, de el tudom kepzelni hogy mikozben lovok valakire, az agyam ki fogja hajitani az orrom letezeset (mint ahogy nyugalmi allapotban is teszi 0-24), viszont a karomat meg a fegyvert amit tart, azt jo esellyel latnam
    vagy menjek mar a picsaba az eszervekkel?
  • darkSectorxxx #106677
    Ezt nem mondtam, de nem jelenti azt hogy egy orr a képernyő alján meg az. :P
  • Ulthanito
    de a képernyő közepéből groteszkül kiálló kezed, mint húslevesből a csirkeláb, az oké?
  • darkSectorxxx #106675
    Én értelek, de nem szeretnék arcomból látni semmit fps-ekben. :)
  • Kandurex
    Nálam egy erős OK. De nincs hype vonat.
  • Ulthanito
    Szóval az van, hogy az fps nézet végtelenül leegyszerűsíti azt, amit látsz. Legnagyobb rákfenéje az, hogy hiányzik belőle az, ami az emberi tájékozódás egyik kulcseleme: a perifériás látás. Enélkül pedig nem látod, ami a vállad mögött-mellett kicsivel történik, így reagálni sem tudsz rá.

Mondok konkrét példát. Kingdom Come: Deliverance, ami egy lovagszimulátor lenne. Belső nézetes, és harc közben csak azt hallod, hogy valaki irdatlanul kalimpálja a fejed, fogy az életerőd. A valóságban látnád a perifériás látásoddal, hogy hol is van, és reagálnál rá, de fps-ben ezt nem tudom megtenni.

Nem az orr a lényeg, hogy azt látnod kell vagy kéne, ezzel is csak szemléltettem, hogy a játékokban a belső nézet mennyire suta, engem zavar.

És akkor ide már hozhatnám a másik kedvenc témám a belső nézethez, a bevérző képernyőt, ami szerintem a játékfejlesztés legalja. Mi a faszom vérzik be a képernyőn? Az mim ami vérzik? Ha lábon lőnek, az életben sosem vérzik be a "képernyőd", sosem fogod ezt látni, ha már azt próbálja szimulálni, mit látsz.

Oké, hogy 10 éve ez még sikk volt, de könyörgöm, 2020-at írunk. Annyiféleképp lehetne érzékeltetni, hogy megsebesülsz. Például elkezdesz sántítani, vagy összegörnyedsz, vagy pontatlan lesz a célzásod, vagy nehezebben mozogsz, vagy szédülsz, homályosan látsz, ezek egyikéhez sem kell a bevérző képernyő.

Szóval ezek miatt utálom az FPS-t.
  • AntiHero
    Amúgy magyar "újságok" is ezt írjàk.:

A 2K Games még május 19-ig akarta titkolni a részleteket, de ha valami felkerül az internetre, nehéz onnan leszedni. A Microsoft Store alapján a Mafia 2: Definitive Edition már jövő hét kedden megjelenik, viszont az első játék kipofozott verziójára egészen augusztus 28-ig várnunk.
  • Ulthanito
    Lépj tovább.
  • Rage47
    engem egyáltalán nem hoz lázba a cyberpunk, lehet az fps nézet miatt is. pedig szerettem a Deus Exet, főleg a stealth részét
    remélem lesz belőle demo, mert a videók nem nyűgöztek le eddig :/
  • darkSectorxxx #106669
    Ma mikor számíthatok erre a GoT szupcsi kis infóra? Délután lesz valamikor?
  • darkSectorxxx #106668
    Én se nagyon játszom FPS játékkal, de az arcom egyes részeit csak akkor látom a valóságban is ha lefelé tekintek.
    Játékban ez felesleges szerintem és zavaró is lenne nekem, ha így oldanák meg. Nem minden jó játékokban ami a valóságban úgy van.

Én max a fov-al értek egyet, de ha 120 lenne a fov akkor meg torz a játék képe.

Nekem a legnagyobb probléma ezzel csak az hogy nem látom a karakterem körül mi van , meg jobban szeretem ha vannak skinek a játékokban és kláthatom azokat a karakteren.

Illetve fps lopakodás szerintem játékokban ultragagyi, külső nézetből a falhozlapulás meg ilyenek sokkal jobb, mint belső nézetben.
  • darkSectorxxx #106667
    XSX-ben fele ilyen gyors az SSD és tudomásom szerint, de majd kijavítanak ebben, teljesen másképpen is használja a PS5 az SSD-t mint egy Xbox vagy PC.
    Szóval nem, nem biztos, ezt a teret ilyen részletes textúrákkal, nem biztos, ez túlságosan is durva ami a videóban van, az utolsó kis szirszar elem is tű élesnek tűnik .
    Én márget nem vennék erre.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.05.14. 09:55:24
  • Moby
    Nem az eredeti posztra, hanem a témafelvetésre: az orr megjelenítése fontos lenne. A 2d leképzésben erre nincs jó módszer, de VR-ban már különösen fontos lenne, nagyban növeli az immerziót (és növelné az fps-ekben is). Annyira, hogy a PSVR2-ben a sony patentek szerint már fontos szerepet fog kapni. És itt nem egy "random orr" rendereléséről beszélünk, hanem valós facetrackingről, ami nem csak a 3d avatar miatt fontos, hanem amiatt is, hogy a játékos a saját arcát megfelelő perspektívából ténylegesen láthassa. A facebook is dolgozik már egy ideje a facetrackingen, a patent alapján nagyon hasonló lesz a psvr2-ben is.

Utoljára szerkesztette: Moby, 2020.05.14. 09:41:23
  • mucsácsó
    az lesz az :D jó hasonlítás nagyon, meg nekem kicsit ilyen Fallout 3-szerű is volt
  • Rage47
    nekem tiszta Deus Ex a játék, még a gunplay is olyan suta :D
  • mucsácsó
  • mucsácsó
    szerintem tudják a dolgukat a CDPR-nél, és biztos nem egy random hasraütésszerű döntés húzódik amögött, ami miatt FPS-nek "kellett" ennek lennie - más kérdés, hogy szerintem már a rilíz legelső órájában meg fog jelenni mindenféle kókány TPS mod a játékhoz PC-re, szóval akinek ilyen fétisei vannak, az majd kiélheti magát :D

persze azt bevallom, valahogy az én tudatomban is Witcher-szerűen TPS-ként élt a játék egészen a legelső gameplayig - de engem megvettek kilóra az FPS-nézettel is - egyedül a gunplay volt suta, de én szemet tudok hunyni efelett is, mert überdurva lesz az egész! :D

várjuk ki a végét...

Mafia 1 meg engem is rohadtul érdekel, anno nem tudtam böcsülettel végigtolni, mert akadt mint az állat a gépemen
  • shaddam
    Most van hogy egy fájl többször is ottvan a vinyón, hogy a seek time miatt gyorsan megtalálja a gép. Spidermanben a kukákat mondták hogy rengetegszer voltak duplikálva
  • j0nNyKa
    ez megint olyan hogy barmirol a vilagban lehet irni ugy hogy kiragadsz egy nuansznyi reszletet, leirod hogy miert szar es csokolom tovabballsz
    eszervek johetnek? nagyon nem? de, jo lesz az, meglatod
    mi van ha egy fps jateknak nem annyi az ossz. aspektusa, hogy latod-e benne az orrodat? az mondjuk durva lenne :)
    mi van ha pl pont az az egyik hozomanya az fps nezetnek, hogy adrenalint termel? mint ahogy a sebessegerzeted is nagyobb, minel kozelebb vagy a foldhoz
    vagy mi van ha pl elkepzeljuk, hogy egy barmilyen fpsben a kepernyo aljan/kozepen/isten tudja hol ott van egy... orr?! igy... konstans?! ez ooo... ooooooo.... ezt ohm.....
    mi van akkor, ha pl nem veletlenul volt az elso esport jatekstilusok kozott az fps? ennek lehet barmi oka, vagy csak siman hulye mindenki mas?
    egyebkent azt lehet tudni, mitol idejetmult egy jatekstilus? errol meselj mar kerlek
    erted az megint mashogy hangzik, hogy "szarok bele az fpsekbe", minthogy "[insert random 0.001% aspektus minel tobb szitokszoval] mert akkor eros es tamadhatatlan iteletem van" ezeken mindig jot mosolygok, remelem te is
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.05.14. 08:08:14
  • Rage47
    sztem is

Mafia 1-t én is várom, imádtam, máig emlékszem a zenékre az autóban :D
  • Ulthanito
    Azt ugye nem gondolja senki, hogy ezt csak a PS5 tudja majd. Az Unreal Engine 5 az XSX-en is legalább ilyen látványt fog hozni, ebben biztos vagyok.
  • Ulthanito
    Egyetértek. Megnéztem a felújított rész screenshotjait, és hát odáig vagyok. Imádom ezt a kort Amerikában.

Anno, amikor játszottam vele (20 éve vagy mikor volt), emlékszem, olyan gyönyörűek voltak benne az autók, hogy el se hittem.

A játék legvégét pedig soha nem fogom elfelejteni, videojátékos élményeim egyik legnagyobb sokkja volt, tátott szájjal álltam utána, hogy ez mi a fasz volt, amikor

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    lelőtték a szerencsétlen főhőst. Talán valahogy úgy ér véget, hogy "Mr. Di Angelo? Nem tudom milyen úr üdvözletét küldi. Baaaaaaaaang.
  • Ulthanito
    Én pont ugyanígy vagyok vele. Egyszerűen nem szeretem. Egy idejét múlt, igénytelen, buta nézet egy játékba, csak rángatod a képernyőt, ahogy forogsz, nulla perifériás látással, szóval kb sehogy nem szimulálja azt, ahogy valóban látsz. Ott kezdődik, hogy mindenki a saját arcából is lát egy kis részletet (az orr, száj esetleg arccsont felülete), amit Fps-ben sosem láttam.
  • TDC Geronimo
    Na ez jó kis nap volt. Holnap (vagyis ma) meg GoT gameplay. Jó világ jön innentől gamer szempontból :)
  • Evoluti0N
    Ezek a hatalmak poligonszámok és nagy felbontású textúrák mit fognak jelenteni a játékok méretét illetően, amikor már most bőven vannak 100+ GB-os játékok?
  • TDC Geronimo
    days gone 2 UE5ön
  • TDC Geronimo
  • TDC Geronimo
    Hát gen elején azért nem fogjuk még ezt a színvonalat látni, de legalább az irányt már látjuk meg azt is, hogy mennyi gát omlik le majd a fejlesztők előtt. Az az SSD, amin itt páran nevettek meg viccelődtek teszi ezeket lehetővé :P
    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2020.05.13. 22:52:17
  • mucsácsó
    én csak most láttam az UE5-öt, de szanaszéjjel basz, kb. tátott szájjal néztem a videót.. :D
    adja. és szerintem Nóti és társainak még ezt is bőven sikerül majd megugraniuk, de bele se merek gondolni, hogy az majd hogy néz ki...
    jéjjzus... shut up and take my fkin money:D
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.05.13. 22:41:24
  • TDC Geronimo
    Epic Games’ Kim Libreri confirms that the new Unreal Engine 5 demo is actual live game code you can play on a PlayStation 5 development system.

Játszható lett volna E3on