121271
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#119881 Bevallom, én a D3-at is így játszottam. Számomra az ilyen arpg-kben a fejlődés (szintlépés és jobb cuccok), valamint elsőnek a történet a mozgatóerő, ezért minden csepp xp-t összeszedek, ami a térképen van. :) -
#119880 Ó de jó, pedig jó ötletnek tűnt.. Na mindegy, akkor marad a vezetékes megoldás ha PC-ről játszok / játszunk. Mint a régi Nintendos időkben amikor fut át a vezeték a szobán.. :D
Közeledek a Plague Tale 2 végéhez, és azt kell mondjam, hogy Na, végre! Egész jó lett a sztori, és visz előre a játék. Voltak benne vontatott, idegesítő részek, de most tetszik.
lwb:
Értekel, de az új Diablok inkább erről a rohanásról szólnak, nem? Én csak a 3.-at játszottam végig, a 2.-at kipróbáltam, de nem tetszett annyira..
Manapság a játékok már inkább erről a rohanásról, könnyen végigjátszhatóságról szólnak, így lett könnyebb a Diablo is szerintem. A D2 pedig pont ezért lett sikeres, mert a régi mechanikát hozta és azok is megtalálták benne a szórakozást, akik úgy játszanának mint ahogyan most írtad.
A 4 nem tudom milyen lesz, de szerintem a 3. részre jobban fog hasonlítani ilyen téren.
Meglátjuk.
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.01.10. 09:18:53 -
#119879 Hát pedig az ilyen diablok és klónjaik kb arról szólnak, hogy legyalulsz mindenkit. Mármint első végigjátszáskor, később lehet már fókuszálni a bossokra, de elsőre szerintem megéri felfedezni a pályát és minden lehetséges ellenséget leverni, minden kanyarba benézni. Xp-ért és persze a dropokért meg a pénzért. Végigrohanni bosstól bossig az nem az optimális módja az első végigjátszásnak, de ugye ízlések és pofonok. -
Zóanagyvarázsló #119878 Azért a vélt tömeghez igazítással szoktak rossz döntéseket hozni. Persze ez nyilván nem olyan, mint az RMAH, hogy elsöpörje őket a népharag. Mivel én az 1-gyel kezdtem a Diablót, nyilván ezért is másképp állok hozzá, mint aki visszafelé halad. -
Zóanagyvarázsló #119876 Az új feature-ökhöz kell a vezeték. Mivel amúgy is hírhedt az akksiideje, és a BT-ben nem bízom. A DS3-4 és az Xbox One-kontroller sem volt úgy az igazi, az utóbbi a saját adapterével stabilabb. A Steam Controllernek elebve hosszabbítós a BT-adaptere, és kell is neki, még így is instabilabb, mint a One-kontroller saját adapterrel.
A DualSense-t és a Series-kontrollert még csak vezetésekesen használtam PC-vel. -
TomStorm #119876 Bluetooth stick-el megpróbálhatod 1-2 e.ft de szerintem nem működik.Próbát megér..azért olvass utána.
Vezetékkel is kalap f.s:D -
#119875 Elírtam... DS5, a PS5 kontrollerre gondoltam. Szeretném vezeték nélkül használni PC-hez (többet is). -
#119874 Hát ehhez nekem se lenne. Egy játék számomra nem arról szól, hogy faltól falig mászkálok aztán csak lesz valami. :D
PC-hez használjátok a DS4-et?
Jelenleg vezetékesen használom, de szeretném vezeték nélkül.
Milyen bluetooth kiegégszítőt érdemes venni?
Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2023.01.09. 15:31:41 -
#119873 Na ehhez nincs nekem kedvem. :-D
Meg azt sem akarom, hogy fejben kelljen tartani, hogy melyik terület melyikből nyílik, és az épp merre van... -
#119872 Nincs. De nekem nem is kell. Én úgy szoktam, hogy bal kéz a falon és megindulok körbe, aztán, ha körbeértem, akkor elkezdem a belső részeket feltérképezni és közben mindent legyalulok, amíg üres nem lesz a térkép. -
#119871 Oké, de nincs olyan térkép nézet, amiben látnád az egész térképet. -
#119870 Én minden diablot úgy játszok végig, hogy az egész pályát ledarálom, nem hagyok üres részt, szépen elindulok egyik oldalról és a teljes térképet végigírtom. -
#119869 Talán még bosszantóbb ez a bolyongás, ami benne van, mert nincs rendes térképed, csak mész bele a nagy semmibe, és a nagy semmiben találj meg mindenféle helyeket, ahova menned kell. Na, nekem ehhez a bolyongáshoz nem lesz kedvem szerintem. -
#119868 Nem is kell a saját ízlésed a tömeghez igazítani, csak azért írtam le, mert a játékgyártók viszont sanszosan a tömeghez fogják igazítani a játékaikat a nap végén. -
Zóanagyvarázsló #119867 Frusztráló az biztos, de a D3-ból hiányzik a jól értelemben vett frusztráció is, a ló másik oldala (amondjuk, az egyik az inkább a hardcore mode, nem a corpse run). Azért a corpse run előkerült még a From Software-nél vagy a Valheimben is. Csak hát a Demon's Soulsban lelkeket, a D1-ben cuccokat kehetett bukni. Amúgy a D1-ben szólóban bárhol lehetett menteni, a D2-ben meg kilépés után a városba kerül a corpse, csak ugye így a dungeon progress ugrik.
Abban viszont nem hiszek, hogy a saját játékélményemet vagy nézőpontomat a többségi véleményhez kell igazítani. És remélem, az összes játékkal sem történik meg ez. És ezt nem a coprse run miatt mondom, azt a legkönnyebb elengednem.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2023.01.09. 11:58:53 -
#119866 Hát, a többség véleménye feltehetően az volt, hogy idegesítő dolog visszamenni a hulládhoz a cuccaidért, mert a modern arpg-kből ez már kikerült. Mármint, hogy minden cuccod ott marad. Vannak hibrid megoldások, ahol pénz vagy xp-t kapsz vissza a hulládnál, de a cuccaid általában maradnak.
Kurastot én is utáltam az első végigjátszáskor. A D2 sokkal nehezebb alap első végigjátszáskor is, mint a D3, ez is igaz. A D3 elég chill játék normalon, nagyjából nem lehet hibázni benne. A D2-ben lehet és simán össze lehet rakni olyan buildet, amivel nem lesz vidám a játék második fele. -
Zóanagyvarázsló #119865 Én 30 évesen még jó pár játékot kezdtem azonnal újra, az volt a PS3-as platinakorszakom. Most már jobban érzem, de az igazán bejövős játékok - beleértve régi kedvenceket, pótlásokat és jobb új megjelenéseket - még most is lekötnek. A szabaidőmet viszont értékesebbnek tartom, és már jó ideje, jobban menekülök, ha azt érzem, hogy egy játék az elnyújtottsága miatt rabolja, mint régen. Eközben a co-op vagy az olyan szolgáltatások tatárként kergetése, mint a Game Pass, hajlamos a letudás irányába tolni. És persze a túltelítettség, rengeteg platfrom és játék elérhető pár kattintással a múltból és a mából is.
Régen kevesebb játékot fejeztem be, de a kedvenceket többször játszottam végig. -
Zóanagyvarázsló #119864 A D3 viszont abszolút tét nélküli (bossok ellen lehet érdemben bukni jól felcsavart nehézségi szinten), ha a kampányra mész, az 1-ben az egyik legnagyobb feszültségfaktort azt jelentette, hogy bukhatod a cuccaidat, és mehettek a kétségbeesett corpse runok. (A szezonokban tormentsokon one-hitelős pusztulgurul meg már túltolás az én ízlésemnek, nem rossz, de inkább más, mint jobb.) Húgom fiatalabb a D1-nél, de a 3 után végigment vele az 1 is, és az atmoszféra, valamint a feszültség jobban elkapta, akármilyen fapados is sok szempontból.
Nekem inkább az elcseszett, random teljesíthetetlenné váló labirintusok (Maggot Lair, Arcane Sanctuary), a stamina és bizonyos buildek verziószámfüggő életképtelenségei maradtak meg agyrémnek, nem a corpse run. Na meg Kurastot utáltam, az első két karakteremmel ott abba is hagytam az alapot, és csak a kiegészítő megjelenése után új karakterrel mentem annál tovább. -
#119863 A régi Diabloban (az egyben) is így volt, vissza kellett menni a hulládhoz a cuccaidért. Ez az, amiről beszéltem, hogy egyes megoldásokon azért érződik a játék kora. A grafikát feltolták, de attól még a játék a régi maradt, 20 éves megoldásokkal.
Nosztalgiafaktor nélkül lehet, hogy nekem se jönne be ennyire. -
#119862 Ezzel én is így vagyok. Mindaddig, amíg nincs meg a játék, ráizgulok, de jó lesz, aztán ott a játék, játszom vele, de rájövök pár óra után, hogy de jó lenne az a másik játék, és alig várom, hogy vége legyen ennek. De sajnos azt figyeltem meg, hogy a könyvekkel is így vagyok. Mindig azt nézem, még hány oldal van hátra, és milyen jó lesz az újba kezdeni.
Azaz, az öröm és elégedettség érzését a befejeztem, kész, vége van adja, és nem maga az út, amíg odáig eljutsz. Ez van, baj van a fejben.
Más:
Megvettem a Diablo PE collectiont. Kezdtem a második résszel, szép és hangulatos. De néhány dolgot már most utálok benne.
1. Ha meghalok, visszadob a központi hub-ba. Eddig oké. De minden fegyverem és pénzem is elveszítem, és mehetek ugyanoda vissza összeszedni, rohadt messzire akár. Aki ezt kitalálta, az teljesen idióta volt.
2. A küldetésrendszer szar. Adott egy feladat, hogy menjek mondjuk a Lost Catacombs-ba, csak épp azt nem tudom, hogy az épp merre van. Be kell barangolnom Tolnát-Baranyát, hogy megtaláljam, és marha frusztráló ez az örökös mászkálás vakon.
3. A sötét helyszíneken sokszor egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy átjáró vagy lépcső épp hol helyezkedik el, és amikor hordában üédöz valaki, egyáltalán nem mindegy, hogy tovább tudok-e ott menni, vagy falnak ütközöm a keresgélésben.
Kis eséllyel fogom ezt én így végigjátszani...
Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2023.01.09. 08:22:14 -
#119861 Most vettem észre, kicsit még 2022-ben ragadtam - nyilván nem "idén", hanem "tavaly". :D
A Lost Judgment hatalmas nagy meglepetés volt nekem, nagyon élveztem. Az, ahogyan kiderült minden és ahogyan kiderítettük az valami fantasztikus volt. Megvolt benne minden ami kell. Még vissza fogok térni, mert állítólag még be is lehet benne csajozni, bár persze azzal nem akivel össze akartam hozni Yagamit. (Szerintem tudjátok kire gondolok, és hogy miért nem jöhetnek össze.) A DLC-ről nem is beszélve.
A Top 5 játékom kivételével valahogy elkapott párszor az az érzés, hogy "na most már végigjátszom, hogy kezdhessem a következőt". Mint ha az lenne a dolgom, hogy minél több játékot végigjátszak és kezd kiveszni belőlem a varázsa annak, hogy sok időt eltöltsek egy játékkal.
Van valaki még hasonlóan? Éreztétek már azt, hogy valamit végig kell játszanotok és már alig várjátok, hogy vége legyen és jöjjön a következő? Normális ez? Most vagyok 30, lehet ez már ezzel jár.
Azt vettem észre, hogy jobban megválogatom a játékokat és nehezebb lekötni a figyelmem. -
Evoluti0N #119860 Lost Judgment Én is idén játszottam és nagyon jó lett. A Judgment se volt rossz, de ez sokkal jobban bejött. -
#119859 Witcher 3 megvan PC-re, ott játszottam végig, de temérdek mellékküldetés, kérdőjel maradt még a térképen.
Most jött a patch, fel is telepítettem gyorsan, de hát na.. Nem vagyok megelégedve a teljesítménnyel, meg manapság már inkább PS-en játszok, ezért gondolkozok az újbóli beszerzésén. Még az is lehet, hogy várok vele, hátha PS Plus-os lesz. ^^ (Fő sztori + 2 DLC pipa)
Plague Tale-el kapcsolatban én is azt tudom írni amit már ti is beszéltetek, jól néz ki, de futhatna sokkal de sokkal jobban is.
A sztori egyelőre tetszik, visz előre, viszont ez az irányítás kinyír. Főleg így a GOW 2 után. Komolyan mondom nagyon idegesítő, annyira rossz a mozgás, annyira darabosnak és kötöttnek érződik az egész, hogy az hihetetlen. Le is húztam a nehézséget Easy-re, inkább jöjjön össze minden elsőre és menjek végig a játékon, mert lövöldözni, harcolni semmi kedvem nincs ilyen mechanikával.
Jó persze, egy sportkocsi után egy kombi annyira azért nem megy jól de megvan azért a szépsége. Könnyednek mondjuk nem mondanám, mert néha felzaklat az amit látok. Kell hozzá gyomor. :D
Grafikán kívül nem tudom, hogy miben másabb mint az első rész egyelőre. Remélem lesz valami képesség, bár persze kardra (ami annyira adná magát) nem számítok. TLoU szintjét meg se közelíti, esélye sincs.
Ha azt vesszük, hogy idén mikkel játszottam (nem megjelenés), akkor nekem ez volt a 3 befutó:
1. Elden Ring
2. Lost Judgment
3. God of War 2
Volt sok jó játékélményem pedig idén.. Ezeket már könnyebb sorba tennem. :D
4. Forza Horizon 5
5. Guardians of the Galaxy
6. Ratchet & Clank 2
7. Stray
8. Chernobylite
9. Ghostwire Tokyo
10. Remnant
11. Tales of Arise
12. Thymesia
13. Far Cry 6
14. Lego Star Wars
15. The Last Guardian
A Gotham Knights is tetszett, de a top 15-be nekem nem fért be. -
Evoluti0N #119856 Nekem tetszett a Requiem meg az Innocence is, de annyira nem voltam elájulva tőlük, mint mások. Egyesek TLoU szintet emlegettek és azt már azért erős túlzásnak találtam. Jobbféle AAA cím, de az első részhez hasonlóan, aligha ezt sem fogom még egyszer elővenni. -
TomStorm #119857 Ja akkor mindenki nekem válaszol én is magamnak:D -
TomStorm #119856 Én az első részét végigjátszottam tetszett is de sose vártam még egy részt belőle így teljesen hidegen hagy az új Plague Tale.
Horizon 2 dettó:D -
#119855 (sg megint megőrült, valamiért ugyanazon a számon van mindkét lenti komment) -
#119854 Igen, PS5-ön viszem az új változatot (Witcher 3) és azt tudom mondani, hogy a performance mód tökéletesen fut, végig szinte fix 60 fps. Biztos van ahol lemegy egy picit, de szabad szemmel én nem vettem ezt észre. Van RT mód is, de csak global illumination RT van és ezért 30 fps lesz a játék, annyit meg nem ér.
PC-hez képest a konzolverziók nagyon jól optimalizáltak. Próbáltam pc-n is, de vicc kategória az a teljesítmény. Tudom ajánlani ps5-ön, főleg ha még soha nem játszottad vagy már nagyon régen és nem emlékszel rá.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2023.01.06. 13:54:01 -
#119852 Jaa én is pont akartam venni egy kontrollert ami PC-hez és PS-hez is jó, örültem amikor bejelentették az Edge-et aztán amikor megláttam az árát máris elszomorodtam. :D
Nekiálltam a Pague Tale-nek, mert eléggé TOP-pos volt az év játéka választáskor. Hááááááááááááát... Most nekiállok visszaolvasni itt a fórumon, kíváncsi vagyok ti milyen véleménnyel voltatok róla.
Kis lemaradásban vagyok az aktualitáshoz képest, jövő héten érkezik a Horizon 2, de a God of War 2-t még karácsony előtt sikerült végigjátszanom. Bejövős volt nagyon.
Witcher 3mat PS5-tön játsza valaki? PC-n nem fut valami jól, gondolkozok, hogy megvegyem PSre a dobozos változatot. -
TomStorm #119852 Ja bocs.Csak egy képet láttam abból nem szűrtem le.
Más:azért elég borsos lett az Edge kontroller ára sajnos.Erre nagyon nem számítottam pedig szerettem volna de 100ezer ft?! -
#119850 Szerintem világosan elmondják minden videóban,leírásban, hogy testi fogyatékkal élőknek van kifejlesztve -
TomStorm #119850 Ez a project Leonardo mi akar lenni pontosan?
Mi célt szolgálhat? -
#119849 Sztem is jobb a D2, kivéve a játékmechanikát :D D3 eléggé elrontott engem, de hangulatban meg minden másban a D2 jobb. 1-2x jó végigjátszani a Resurrectedet. -
#119848 Ezzel pontosan én is így voltam a D3-ban, azzal a különbséggel, hogy nem kezdtem újra. Vagy talán egyszer mégis, de hamar abbahagytam. -
#119847 Szerintem sokkal jobb, mint a D3, de nálam ott van a nosztalgia-faktor is. Hatalmas élmény volt, hogy a 20 évvel ezelőtti mentéseimet simán be tudtam emelni a játékba pc-n.
A D3 modernebb játék, a megoldásai felhasználóbarátabbak.
Sztori terén szerintem a D2 sokkal jobb. Nekem egyáltalán nem tűnt unalmasnak. Én csak sztori végéig szoktam játszani a diablokat, nem tipikus játékos vagyok, aki utána még évekig elvan az endgame-mel meg mindenféle season-ökkel. Százszor inkább előlről kezdem egy új level 1 karakterrel, mint 128. szinten grindoljak valami rúnát vagy legendary tárgyat. -
#119846 Amúgy ez a D2 mennyire unalmas játék? Mondjuk a D3-hoz képest? Az tetszett, de ahogy a sztorinak vége lett, nem nyomtam már tovább. -
#119845 Jaja, box meg pc. Grafikailag nyilván nem D2 resurrected szint, régebbi is a játék, de mechanikailag nagyon ott van. Meg a világ is jó lett, ami nekem fontos egy ilyen arpg-nél. -
#119844 Nem néz ki túl jól ez a Grim..Ráadásul box vagy pc.
-
#119843 D2 resurrected az 2021.es eredeti megjelenés. Egyébként 1:1 a régi diablo 2 csak jobb grafikával. Én végigvittem kétszer, két külön builddel, de azért erősen érződik már rajta a játék kora, hiába a jobb grafika.
Amióta kipiccselték a sz.r frame rate-et a Grim Dawn konzolos verziójában, azóta inkább azzal vagyok el. Nyilván sokkal modernebb játék. -
Hááát, én olyan sok játékkal nem játszottam, de ha nagyon választani kéne, akkor a Ragnarök után az Elden Ring.
Most gondolkodom, hogy megvegyem-e a DIablo nemtom milyen collectiont, amiben a 2. rész meg a 3. is benne van, utóbbi két dlc-vel. Csak tartok tőle, hogy a második részbe belekezdek, és fél óra után azt mondom majd, hogy na, ez kuka. A harmadik részt végigtoltam már egyszer.