121271

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Zóanagyvarázsló
    Az a rész tényleg necróval fájdalmas, barbárral simább ügy, és a kiegben a druidámmal sem volt problémás, pedig vele is idézgettem. Önmagában a pálya jellegével nincs bajom, jó értelemben is ment át valamit az oldschool labirintusokból, csak egyrészt az AI nem tud vele mit kezdeni, másrészt emlékeim szerint tudott generálni teljesíthetetlen elosztást, ahogy később a Maggot's Lair (?) is.

Mellesleg hozzátenném, hogy a Diablo 2 a nagy siker ellenére a maga idejében is megosztó volt némiképp, kapott kritikákat is, nálunk a PC Guru újra és rivjúzta javítások után, mert először lehúzták. Az is saját a korának a standardje alatt volt, hogy a kiegig 640x480 volt a maximális felbontás, utána lett 800x600. Nagy jelenség volt, nagy klasszikus ma is, de döcögősebb volt a maga idejében, mint amennyire legendás név. Atmoszférára veri a 3-at simán, de az 1 a maga szűkebb (dungeon-fókuszúbb) stílusában még töményebben hozza azt. Hozzáteszem, én értékeltem a külső tereket az 1 után, de fapadossága ellenére nyilván az fog mindig beugrani először a Diablóról.
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosan, Elijah Wood Frodójába éppen nem a kora miatt érdemes belekötni, illetve én nem is lovagolnék rajta.

A schwarzis Conan tényleg nem hasonlít az eredetire, gyakorlatilag a világ sem. Régen láttam a (két) filmet, de Howard művei iszonyatosan változatos helyszíneken és kultúrák között játszódtak, ehhez képest elég kietlenek a filmek emlékeim szerint. Voltak ilyenebb történetek is, de fura, hogy erre lettek kihegyezve. Mindenesetre a főszereplő lógott ki a legjobban, ha a karakter sem stimmelt teljesen. Azt gondolom, ha ma jönne, a howardisták ízekre szednék, és biztos annak idején is voltak fanyalgók, csak ugye nem volt ez az internet, meg mondjuk egy PS-topikban többen ismerik a Last of Us játékokat, mint annak idején az osztálytársak közül a Howard-novellákat. És egy 20 éve a videojáték-ipar kisebb biznisz volt, egy sikeres sorozat utólag könnyebben átformálta volna a percepciót, mint most, amikor a játékok nagyobb közönséget érnek el. Ettől függetlenül utólag "győzhet" a sorozat. Csak ezt nem egyszerűsíteném le a - nyilván a humor kedvéért - idevetett Arnie nem volt fekete megjegyzésre.

Sok tényező van, és az egész téma átpoliitizált, túltolt. Valljuk be, régen is elkezdtek vicces fekete rendőröket tenni a buddy cop filmek egyik főszereplőjének és fekete rendőrfőnököket, csak nem ennek a politikai oldalától izzott az internet, nem bunkóztak mindenhol bántudatkeltéssel (akár a készítők nyilatkozataival vagy a színészek twitteres ámokfutásával), és jellemzően jó színészeket válogattak ehhez. Danny Glover vagy Eddie Murphy képességeikben is megfeleltek ehhez (nálunk ráadásul kiváló szinkronnal, a nyugati ideológiai háttértől még távolabb). Ahogy Denzel Washington is kiváló színész, de a fia már csak lefelé tudta húzni a Tenetet. Nehéz elképzelnem - a kor szintjén - hasonló költségvetésű filmben hasonló karizmájú színészt. (Ellenpontként ott van Idris Elba, aki a saját kvalitásai és jelenléte miatt még Heimdallként sem irritált. Persze eleve képregényfilmek és Marvel, szóval a mitológiához képest az egész rágógumi.)

Emellett kisebb volt általában is a kvótázás és a polkorrektkedés. Marhára nem csoda, ha egy ilyen hisztérikus világban, mint a mai, mindkét oldalról sokkal erősebb a túlérzékenység (és elég ránézni az egész amerikai politikai életre és kultúrharcra, mely hozzánk is beszivárog/áthozzák).

Egy sztorit pedig el lehet mesélni sokféleképpen. Lásd görög mitológia: rengeteg változat létezik, és térben és időben más hatások is torzítottak rajta. Akhilleusznak a sérthetetlenése például közismert, ehhez képest pont az Iliászban meg is sebzik. A Troilus és Cressidában meg Akhilleusz egy gyáva patkány, aki Hektórt másokkal öletik meg. Goethe Faustja sem az eredeti. A III. Richárdról élő tudorista kép meg hála az amúgy korabeli krónikákat alapul vevő Shakespeare-nek, történelmileg torz. Az István, a király meg egy baromság történelmileg, de az eredeti dráma is egy Kádár vs Nagy Imre analógia volt, és István volt benne Kádár, csak ezzel túl sokan nincsenek tisztában. Ezekhez képest a színárnyalatok és Elijah Wood arcberendezése bagatellkérdésnek tűnik, de a jelen kultúrharcában ennek más jelentősége van, mint utólag a legjobbak, legérvényesebbek, és nemcsak a politikailag legjellemzőbbek közül szemezgetve egy korból.

A konkrét játékot és sorozatot illetően pedig nincs még véleményem, PS3-on passzoltam a Last of Ust (a gyenge performansz miatt a remastert vártam, aztán a PS4-5 a számomra nem túl izgalmas exkluzív felhozatal miatt kiesett), majd PC-re féláron megnézem, miből maradtam ki. Az biztos, hogy végigjátszás előtt már bele se nézek a sorozatba.
  • Voltan
    Hú, nem, nem maradt ki, de már marha régen volt. Soha nem voltam nagyon nagy diablós, szóval anno végigvittem 1x a sztorit, és annyi. Nemigen emlékeztem ilyen részletekre :)
  • Zóanagyvarázsló
    Annak idején kimaradt? Az legendás. Az Arcane Sanctuaryt én is emlegettem itt nemrég, az annak idején is borzasztó tudott lenni, időtlen. És persze én is idézgetős necróval mentem először oda.
  • Voltan
    Én még ezelőtt rage quiteltem, valami labirintusos, ha jól rémlik, lebegő platformokból álló dimenzió - mánemtom - eleve rohadt sokat kell gyalogolni, nekróval mentem, megtaláltam a bosst, erre az ÖSSZES megidézett lényem szépen beragadt egy lépcsőfordulóban, én meg egyedül teljesen esélytelen voltam ellene. Ezt eljátszották háromszor, akkor mondtam, hogy na jó, köszönöm, ez ennyi volt.

Nagyon szép a játék, meg a hangulat vitathatatlanul megvan, régiszépidők, de azért ilyenkor látszik, hogy bizony vannak benne nagyon avas dolgok ma már sajna. Még lehet, hogy visszatérek, meglátjuk.
  • Ulthanito
    Na, én azt hiszem itt hagyom abba a Diablo 2-t. A II. felvonás végén van egy kövér rovar, Duriel vagy hogy hívják. Azért a lófnak is van vége!

Pedig már élveztem a játékot, rá is cuppantam, de ehhez semmi kedvem, hogy bemenjek hozzá egy szűk helyre, kettőt rám csap és vége. Már mindenem eladtam, hogy tudjak venni zsoldost, vagy ötöt fel is áldoztam, és nem, teljesen esélytelen.

Na, ennél az én időm drágább. :)
  • Seth
    "csak hát őrült szegény"

ezért lesz a sorozatban David csapatában :D
  • lwb
    Frodónál nem a kor volt a lényeg inkább, hanem hogy Elijah Wood arcberendezése nem hobbitos. Frodót Gandalf a könyvben így írta le: "stout fellow with red cheeks, taller than some hobbits, and fairer than most, with a cleft chin, a bright eye, and a perky personality"
    Wood nem volt se duci, se pirospozsgás, az álla se olyan volt. Nem hasonlított Frodóra egyáltalán, ettől még jó Frodó volt. És ugye 18 éves volt, amikor a 33 éves Frodót alakítota.

De ha könyv vs. filmadaptáció eltérést akarunk, akkor Arnie Conanjánál tovább nem kell keresnünk. Kb semmiben nem egyezik Howard eredetijével. De nem volt fekete, szóval nem lett belőle baj.
  • lwb
    Kitalált szereplők vs valódi szereplők. A feldolgozás lényege nem a szolgai másolás, hanem a ... feldolgozás. Ahogy mondom: Joel latinó lett és hála Istennek, mert Pedro Pascal (chilei származású) k jó Joel. Jobb, mintha a Troy Baker nevű hipszter f.szt tették volna oda a 43 kilójával meg a hülye sapkáival és full, diagnosztizált elmebetegségével. Pedig ő volt a szinkronhang és annak nagyon jó, csak hát őrült szegény. Meg 20 évvel fiatalabb, mint Joel.

Szerintem túlrugózzátok ezt a faji dolgot. Sara, mint félig fekete és félig fehér teljesen jó, rendben van, Maria mint fekete szintén teljesen oké lesz. Két marginális szereplőről van szó, ebben a világban, ahol eleve 10 évvel korábban kezdődik az apkolipszis, ahol nem lélegzed be a spórákat, hanem harapással terjed csak és még több más fontosabb eltérés is van, ez a legkevesebb.
  • Moby
    Ha ma készülne a TLOU 1. rész, abban sem ezek lennének már a karakterek. Ami viszonylag normális. A fikciós művek szerzőire ugyanúgy hatnak a trendek, ők is a mában élnek, és abban gondolkodnak. De még az életrajzi műveken is ott a ma lenyomata kikerülhetetlenül. Eltelt 10 év (valójában jóval több, mert baromi sokáig készült az első rész, és még attól jóval régebbi lehet az idea), változott a világ. Mintahogy a második rész csavart is rajta mindenhol, ahol csak lehetett, de ott még a történeti hűség miatt amit meg kellett taartani, azt meg kellett tartani. Itt megvolt a reset gomb szabadsága.
  • Zóanagyvarázsló
    Frodót 33 éves szinten tartotta a gyűrű, az meg a hobbitoknál csak a felnőtté válás kora. Lehet találni életkorokban disszonanciákat Tolkien és Jackson között (akár a hobbitok korát is vizsgálva), de Frodó pont annyi idősen néz ki, ahogy a könyvek szerint kell. Már ha tudjuk, hogy is kell kinéznie egy adott korú hobbitnak.
  • Evoluti0N
    Van egy kis különbség a te általad felsorolt emberek és Sarah között (tipp #119910)
  • MrAndree
    Szerintem ezek létező személyek. Ellie meg nem. Kitalált karakternél bármi megengedett. Frodó se 52 éves volt a GYU filmekben, attól még jó filmek voltak...
  • Ulthanito
    Ez akkor így lenne, ha nem láttunk volna egy játékot, ami alapján készül a film. Tök mindegy, az se lenne jó, ha fekete karaktert cserélnének fehérre, vagy sárgát feketére. Muhammad Alit se játssza majd kínai ember, ahogy Erzsébet királyné se legyen fekete, és Martin Luther King szerepét se adják oda fehér embernek.

Ha ezt felülírja bármilyen PC szar, az elég gáz.
  • lwb
    Tényleg jó volt. A haldokló jelenetet 10/10 adta elő, ennél jobban nem is lehetett volna. Elég pici szerepe van neki amúgy a sorozatban (Mariának is ...), engem nem zavar. Bár az se zavarna engem, ha nagyobb szereplő lenne nem fehér, ezek annyira k nem érdekelnek vagy szempontok nekem. Ha jó színész, jól adja elő és jó a sorozat is, akkor ennyi nekem elég.
  • Evoluti0N
    Mindenki el van szállva, h milyen jól szerepelt a Sarah-t játszó lány (játékfanokat is beleértve). De persze, az hatalmas baj, h nem szőke, fehér lány játszotta. Ez volt a legfontosabb eleme a karakternek.

Szerk: Az, h fordítva miért nem csinálják, az meg szerintem elég egyértelmű. Gondolom, h azért alapszinten ismered az amerikai történelmet.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.01.18. 14:33:24
  • lwb
    Sőt, elnézve az imdb-s stáblistát, Tommy felesége, Maria is fekete lesz ebben a sorozatban. Szóval kezdj el előre felkészülni a sokkhatásra. :) Ezek a sorozatos Miller fiúk szeretik a fekete nőket, mit lehet csinálni.
  • lwb
    Nico Parker félig fekete csak, az apja fehér. Gondolom ebben a történetben Joel felesége fekete lehetett. Van más eltérés is, ha már ezen akarsz rugózni, Pedro Pascal és Gabriel Luna latin amerikaiak pl. Cserébe Anna Torv, aki Tess-t játssza árjább, mert ő amúgy ausztrál és tudtommal természetes szőke. De ezt a gondolkodást én meghagynám a kultúrharcosoknak.

Parker anyja egyébkén Thandie Newton (Westworld, Mission Impossible meg egy rakás más), tehát protekció a válasz.
  • Ulthanito
    Megnéztem, és azóta is gondolkodom, hogy vajon a fehérbőrű Sarah-ból hogyan lette fekete az évek múlásával.

Gondolom ugyanúgy, ahogy majd Ellie fekete barátnőjéből (mianeve?) fehér csaj lesz. Ja, nem.
  • Rage47
    Én nem félnék, hogy nem lesz jó a DS2, amíg ott van Kojima.
  • lwb
    Aki aggódott, hogy milyen lesz a TLOU sorozat az abbahagyhatja az aggódást, mert jó lett. Az első epizód alapján legalábbis.
  • Moby
    Amíg elérhető volt webről is, addig biztosan lehetett, én nem látok okot arra, hogy ez változott volna.
  • Zozo76
    Nekem is az jott le a netrol hogy a konzolon mukodik meg a dolog. Inkabb az erdekelne hogy a meglevo magyar accounttal illetve magyar bankkartyaval tudok-e vasarolni a konzolon, ugyanis a lemezt ruhhelem.
  • Moby
    Elvileg igen. Bár a sony már 2021-ben be akarta zárni a ps3 store-t, végül nem tette, elvileg máig nyitva van, és lehet vásárolni. Viszont már csak a gépről lehet elérni, webről nem.
  • Zozo76
    Scracok!

PlayStation 3-rol lenne szo!

Playstation Store-bol (a konzolon) meg mukodik a vasarlas? Tehat a PS5/PS4PRO-n hasznalt accountommal be tudok jelentkezni a konzolra es a store-ba? Magyar bankkartyaval tudok vasarolni ra digitalisan onnan?

Tehat magyar bankkartya (otp) es magyar account!
    Utoljára szerkesztette: Zozo76, 2023.01.14. 12:50:29
  • Ulthanito
    Azaz 2023. április 1-én kezdődik.

Március 31-én van vége a fiscal year-nek.
  • Ulthanito
    Megvolt az első komolyabb corpse run-om D2-ben. Hát nem élveztem csupasz seggel minden nélkül átszaladni 3 pályán. :-D
    A játék amúgy elkapott, az első Act vége felé járok már, még két küldi van hátra a hatból.

Az inventory rendszert utálom. Nem tudok felvenni egy scrollt pl., mert azt mondja, nem tudok több cuccot vinni. Van hely az inventoryban. Egy scroll egy négyzetet foglal el. Volt vagy három üres négyzetem is. El kellett dobálnom a fél eszköztárat, hogy egy tekercset fel tudjak venni. Még nem jötte rá, hogy működik ez.
  • Moby
    Hát azt jól teszed. Ennyi marhaságot, amiket ezek lehoznak...
  • TomStorm
    Majd reskinezik az AC-t és megint jó lesz minden:)
    Mert most vissza mennek AC-el az alapokra jee:D
    Semmi újat nem tudnak mutatni,köszönjék maguknak!
    Egy normál hajós játékot nem tudnak önállóan kiadni.Na majd ősszegyúrják AC hajós jeleneteit azt talán sikerülni fog..
  • Evoluti0N
    Twitteren olvastam angol forrásból. Nem olvasok magyar gémingsajtót.

Szerk: Persze ez nem azt jelenti, h nem téves.

Szerk 2: Most látom, h fiscal yearről van tényleg szó.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.01.12. 14:05:35
  • Moby
    "év vége vagy jövő év elej"
    Ez a gondolkodni, és értelmezni képtelen magyar gamersajtó hülyesége. A ubisoft annyit nyiltakozott, hogy early 2034-24FY-ben jelenik meg, ami 2023 április 30-án kezdődik. Tehát ha mondjuk az első quartert értik az "early" alatt, akkor valamikor az ápr30-június30 időszakban.
  • Evoluti0N
    Idén március helyett év vége vagy jövő év eleje. Ahogy olvastam, úgy általában nem áll túl jól az Ubisoft szénája. Tavaly július óta összesen 7, fejlesztés alatt álló, még be nem jelentett játékot töröltek, valamint a legtöbb újabb címük igencsak alulteljesített eladások tekintetében.
  • TomStorm
    Skull and Bones megjelenést állítólag megint elhúzza Ubisoft:D
  • Bercy #119888
    Sajnos nem. Az a baj, hogy az inventory miatt easy módban sem tudsz csak lőfegyverekre hagyatkozni, mert nincs elég lőszer. Ezt az inventory mérete is limitálja sajnos. Amíg csak 1 ellenfél jön addig nincs gond, de amikor több támad több irányból akkor van vége a harcrendszernek, jön a kapkodás és szerencsének érzed a túlélést. Én kb a 2/3 környékén lehetek és nem vesz rá a lélek, hogy elindítsam.

A Plague Tale-nél se szerettem a lopakodás/harcot. Az első részében valahogy jobb volt. Lineárisabb, egyértelműbb. Mondjuk én alapból nem kedvelem a lopakodós játékokat the az Innocence valahogy más volt és élveztem. A Requiemben inkább átrohantam az ellenfelek között ahol csak lehetett. De a Plague Tale-ben a logikai részek valamelyest feledtetni tudták a harcot a Callistóban ilyen nincs. Itt van a harc és kész. Nincsenek logikai feladványok. Nagyon bánom, mert szeretem a sci-fi játékokat és sajnos a Callistó apróságokon csúszott el nálam, de azokon nagyon.
  • blackfire001
    Easy mód sem segít ezen?
    Én a Plague Tale harcrendszerével nem voltam megelégedve, le is vittem a nehézséget a béka alá és így játszottam végig.
  • lwb
    Callisto terén egyetértek. A harcrendszeren túl engem a hangulat sem fogott meg igazán. Nem Dead Space-t vártam, sőt, nekem inkább hiba, hogy túlzottan is Dead Space-t akartak a fejlesztők csinálni. A játék nem rossz, de messze nem is jó. Egyszer én is végigviszem, de most a felénél kb meguntam.
  • Bercy #119885
    A DS véleménnyel teljesem egyet értek. Az elsőt imádtam, de a másodikat nem várom, mert félek, hogy nem fog tudni érdemben megújulni.

A Callistóval egy bajom van, a harcrendszer. Valahogy borzalmasan nehézkes az irányítás és az egész harcrendszer esetlen. Kiszolgáltatottnak érzem magam sokszor harc közben, mintha nem is én irányítanék hanem a szerencsén múlna az egész. Az melee és firearm mixelése jó ötlet, de nem lett jól megvalósítva.
  • blackfire001
    Az engem is nagyon lekötött! Meg is lepődtem magamon.
    Elindultam egyik pontról a másikra, gyötredelmes volt míg odajutottam de még is bennem volt, hogy menni menni és menni kell. Aztán mikor odaértem nagyon örültem, hogy sikerült. A játék aztán valami pluszt mindig hozott, hogy a következő úticélhoz több kedvem legyen. A végén meg már azon kaptam magam, hogy elkezdtem jó minőségű utat építeni meg ilyen gyorsutazásos kötélhálózatot (nem tudom már mi volt ennek a pontos neve, de toronytól toronyig pókembereztem) a hegyek közé. Addid-addig szórakoztam amíg meg nem csináltam, hogy a hegyekbe is pár perc alatt fel lehetett menni, vagy át lehetett menni rajta. :D
    Majd jött a kiegészítő ahol már katapultálhattad is a csomagod, hát készen voltam nagyon.

Viszont egy kérdés ezzel kapcsolatban azért felötlött most Rage. Ha a 2. részben is ennyit kell mászkálni akkor lesz ahhoz erőnk? Ez az egész játék szerintem úgy volt jó ahogyan volt, egyszer jó volt átélni a szenvedést. A második részben én személy szerint remélem nem a sétáé lesz a főszerep.

Bercy,
    Mi a baj a Callistoval? Dead Space-t kerestél benne és így hogy hamarosan megjelenik már inkább azt várod? (Én így vagyok vele, és majd egy erősebb leárazáskor állnék neki a Callistonak.)
  • Bercy #119883
    Normális, szerintem sokan vannak így. Változik az ember ízlése. Én pl a Farming Simulatorral játszottam a legtöbbet az összefoglaló szerint. 10-15 éve bottal nem piszkátam volna :)
    Néha az ember kicsit megfárad és kevesebb örömet lel globálisan a játékokban. Az, hogy mégis érzed, hogy végig kell vinni az meg azért van, mert fizettél érte. Nem engedi a lelked, hogy “pocsékolj”.
    Én is szenvedek a callistoval de azt hiszem nem fogom végig vinni. Egyszerűen nem tudom rávenni magam.
  • Rage47
    Ha sz.r egy játék, akkor szoktam ezt érezni :D Death Stranding például teljesen lekötött, bárcsak soha ne lenne vége, gondoltam. :D Míg most játszottam a COD WW2-vel először, és alig vártam, hogy vége legyen, csak a sztori miatt folytattam.